Torvalds yksinkertaisesti järkevin vaihtoehto

Järkivalintaehdottomasti

änään tiistaina 20.30 MTV3:lla haastatellaan tulevaa presidenttiämme Nils Torvaldsia. Jos et usko niin katso ja kuuntele. Sen jälkeen tiedät mistä puhun.

Yle Kioski tenttaus (uskalsi ainoana sanoa mielipiteensä Putinista suoraan)
https://areena.yle.fi/1-4301940

Ilta-Sanomien video haastattelu tentti
https://www.is.fi/presidentinvaalit2018/art-2000005484869.html

Nils Torvalds IS:n tentissä
"Mitä mieltä olette Sipilän hallituksen toiminnasta?

– Sipilän hallitus varsinkin nykyisessä kokoonpanossaan on aika ongelmallinen. Meillä on melkein kolmasosa ministereistä sellaisesta puolueesta, jota ei ollut olemassakaan edellisten eduskuntavaalien aikana ja jonka kannatus on noin prosentin luokkaa. Tämä synnyttää kyllä vähän ongelmallisen tilanteen. Suomen Keskusta ja Kansallinen Kokoomus ovat toistensa panttivankeja."

Nils Torvaldsin vaalivideo ( Kampanjassani ei jaeta ämpäreitä...)
https://www.facebook.com/nilstorvalds/videos/vb.343089085765596/1757749924299498/?type=2&theater

Iltalehden tuorevideotentti
http://www.iltalehti.fi/politiikka/201801152200669329_pi.shtml

Nils Torvards Terrorismistä
Nils Torvalds vastaa kyllä/ei kysymyksiin terrorismistä
https://www.youtube.com/watch?v=2w9TFJwvEaA

Haluaisin loppuun huomauttaa, jos kynnys kysmys on Nato miksi äänestäisit Niinistöä. Niinistö kun ei selkeästi ja rehellisesti sano kyllä tai ei ja halua puhua aiheesta suoraan vaan kiertelee aihetta. Niinistöhän todellisuudessa sanoo Natolle kyllä jos Ruotsi liitty natoon tai muu suomeen kohdistuva uhka sitä edellyttää. Silloin mennään Natoon ilman että asiasta on käyty perusteellista keskustelua.

SUOMI TARVITSEE NYT VAHVAN PRESIDENTIN. Ei pelkästään ihan kivaa kaveria.

54

272

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kiitos2018

      KANNATETAAN!

      Niinistön ajama linja on vaaraksi Suomen puolustukselle ja rauhalle.

      Sauli Niinistön sekava linja Suomen asemoitumisessa siihen millä tavalla me kehitämme itsenäistäpuolustamme jatkossa sekä sotilaallista valmiuttamme kohdata kriisejä on vaarallinen. Myös Niinistön epäselvä linja ja haluttomuus oikeisiin toimenpiteisiin turvapaikan hakija & maahanmuuttaja asiassa on huolestuttavaa.

      Vaikka Väyrynen ja Torvalds edustavat Naton osalta täysin päinvastaista linjaa, molemmat ovat tässä suhteessa järkevämpiä. Kun tiedämme selkeästi tavoitteemme, voimme kehittää selkeämmin ja tehokkaammin niiden pohjalta maamme omaa puolustusta. Torvalds ja Väyrynen ovat taas maahanmuutto/turvapaikanhakija linjauksissaan itseasiassa hyvin samoilla linjoilla. Ilmaisevat vain seuraavan asian hieman eritavoin. Suomen on entistä paremmin hallittava tätä tilannetta, jotta turvapaikka kaaosta eikä sen aiheuttamia ongelmia enää pääse syntymään ihmisten integroituminen ytheiskuntaan.

      Haluammeko me oikeasti asioihin järkevämpää otetta vai elää Niinistön sekasortoisessa haavemaailmassa, jossa yritetään miellyttää kaikkia. Kielteisen turvapaikkapäätösen saaneita saa piilotella, oma uskonto on hylättävä kokonaan kun astut omasta asunnostasi ulos. On myös muualta suomeen tulleiden etu, että tälle Niinistön siunaaman politiikan tilalle tulee järkevästi asioista ajatteleva auktoriteetti. Ongelmat halutaan ratkaista niin hyvin kuin ne on mahdollista ei lakaista maton alle tyyliin Sauli Niinistö.

      Vetoan kaikkia äänestämään (joko Väyrystä) Torvaldsia.

    • Kiitos2018

      Itse en myöskään pidä hyvänä Niinistön ajamaa EU-poliittista linjaa. Niinistön mielestä on hyvä, että EU:n päätösvaltaa lisätään Suomen oman vaikuttamisen vähentymisen kustannuksella. Ei Niinistö tätä suoraan sano, mutta on selvästi luettavissa hänen puheidensa ja vastaustensa välistä.

      Misään vaiheessa Niinistö ei ole maininnut samaa kuin Nils Torvalds, jonka linja siitä mihin suuntaan EU:n pitäisi tulevaisuudessa kehittyä on paljon parempi Suomen edun kannalta. Hän kannattaa sitä, että EU:ssa vastuuta tulisi entistä enemmän niin sanotuille EU:n vahvoille maille, joihin lukeutuvat mm. Suomi, Ruotsi, Saksa, Ranska ja Itävalta. Nimen omaan tehdään EU:sta vahvempi vahvojen maiden kesken, ettei Suomenkaan tarvitsisi turhaan kuluttaa resurssejaan ja päätösvaltaa taloudellisesti ja muutenkin hieman sekavammassa tilanteessa oleville maille.

      Kun Suomi kerran on Euroopan Unioniin mennyt niin se kortti on katsottava loppuun asti. Vastustajien kannalta valitettavasti se on parempi tie kuin suora eroaminen. Toisaalta voimme itse päättää annammeko edelleen Sauli Niinistön olla kunnioitettavana auktoriteettinä jonka sanomisia hallituskin kuuntelee ja tekee päätöksiään myös tältä pohjalta, vai äänestämmekö tälle linjalle muutoksen.

      Ei ole Suomen edunmukaista jatkaa Sauli Niinistön ajaman EU-politiikan linjalla. Suomi on saatava vahvemmaksi peluriksi EU:ssa eikä meidän asioista päätä enää niin sanotut EU:n epävakaat maat, jotka nyt vain sattuvat olemaan väestöllisesti isompia ja heillä on suurempi valta EU parmalmentissa. Tälle politiikalle Torvalds on paljon parempi vaihtoehto.

    • tietoturvaa

      Myös Nils Torvaldsia on muuten kiittäminen siitä että hänen poikansa Linus Torvaldsin ansiosta meillä on olemassa käyttöjärjestelmä Linux. Miettikääpä sitä.

    • pois.pois

      Torvalds erosi Suomen Kommunistisesta Puolueesta vuonna 1982.

      Kerran kommari, aina kommari. Ei ex-natsikaan sovi presidentiksi!

      • BörreJr

        Ai meinaatko, että esim. Björn "Nalle" Wahlroos olisi vasuri kun nuorena sille tielle hairahtui? Paskat! Kovimpia kapitalisteja koko planeetalla...


      • Järkihoiäläjätä

        Ainakin Torvalds ajattelee meidän suomalasiten ja suomessa asuvien parasta. Jos kansalaisten etuja ja hyvinvointia haluava ja suomen etua niin Suomessa kuin sen rajojen ulkpuolella ajava presidentti ei kelpaa, niin loikkaa rajan yli Venäjälle. Siellähän se homma on juurikin näin, että ollaan pienenkin ihmisen asialla.


    • 9on1

      Torvalds pelasti Suomen metsätalouden, joten hän on yksin edistänyt maamme hyvää ylivoimaisesti enemmän kuin kukaan muu näistä surkeista ehdokkaista.

    • Turun.murre.turhaa

      Ainoa kielitaitoinen ehdokas. Niinistöllä olisi ollut aikaa opetella edes englantia kunnolla mutta eipä ole viitsinyt.

    • PutininNuket

      Hyvä aloitus, näinhän se on. Ei ole kenenkään muun etu, kuin Venäjän, että Suomi EI liittyisi Natoon parin rahoitusta itäsuunnalta saaneen marionettiehdokkaan etu.

      • Järkivalintaehdottomasti

        Asia on juurikin näin. Venäjähän uhittelee juuri sen takia, koska ei halua selkkaukseen Naton kanssa. Suomen liittyminen Natoon myös tarkoittaisi Venäjän aseman heikentymistä. Jos Venäjä vielä joskus haluaisi vallata Suomen niin todennäköisesti se onnistuu sen tekemään jos Suomi ei ole Naton jäsen. Sen vain sanon, että Suomen puolusutusta kehittäville tahoille on paljon parempi olla tietoinen Natoon tai ei kuin välimalli.

        Torvalds on europarlamentaarikoista eniten edistänyt Suomen asioita EU parlamentissa. Kuten täälläkin jo todettiin pelasti käytännössä Suomen metsäteollisuuden. http://www.maaseuduntulevaisuus.fi/metsä/artikkeli-1.212893

        On meillä tässäkin isänmaallista porukkaa, jos väittävät että Nils Torvalds ei muka ole toiminut Suomen hyväksi.


    • LurdKussel

      Höpö, höpö.

    • enäänestä

      Ylen entinen toimittaja????!!!!

      • pelkästäänhyväasia

        Mitä negatiivista siinä on? Torvalds on ollut USA:n ja Venäjän kirjeenvaihtajana mikä on pelkästään positiivinen meriitti hänen urallaan. On saanut ja joutunut perehtymään kyseisten maiden asioihin. Tämähän vain kertoo että hänellä on paljon kokemusta ja tietoa Venäjästä ja USA:sta. Senkö katsot huonoksi asiaksi kun Torvlads presidenttinä neuvottelee Venäjän ja USA:n kanssa?


    • ulko-jaturvallisuusp

      Torvalds olisi niin paljon pätevämpi tehtävään kuin Niinistö. Toivottavasti kannatus vielä lisääntyy 2. kierrokselle asti

    • Virtaavajoki

      Nilsin puheita kun kuuntelee niin tulee hyvä fiilis kun ei ole rajoittunut ja rajoittava presidentti.

      • rento.ja.fiksu.mies

        Taitaa olla kaikista isänmaallisuudella ratsastavista ehdokkaista se ainoa isänmaallinen.

        Täältä myös tulee ääni.


    • pro.suomi

      Torvaldsille täky kampanjaansa:

      "Boris Jeltsinin hallituksen neuvonantajan toiminut Andrei Fjodorov kertoi Helsingin Sanomille, että hän oli ollut 1991–1992 mukana Venäjän hallituksen perustamassa 6–8 henkilön ryhmässä, joka oli laskenut Karjalan palauttamisen hintaa Suomelle. Hinnaksi arvioitiin 15 miljardia dollaria. Hänen mukaansa Koivisto ja Väyrynen tiesivät näistä epävirallisista keskusteluista ja yhteydenotoista."

    • jagtyckerominte

      Jo on trollialoitus. Ei voi kuin nauraa. Nilsiä äänestää vain rpk:läiset eli sama pari prosenttia niinkuin kaikissa vaaleissa.

      • jättekivamuuten

        Mikä sinua häiritsee siinä jos ehdokas on RKP puolueesta? Jos sen takia jätät äänestämättä jotain ehdokasta niin ei hyvää päivää. Asiat, teot, puheet, näkemykset tulevaisuudesta ja suoraselkeys ovat omia kriteereitäni. Ei se onko joku Kokoomus, Vasemmisto, RKP tai Vihreä.

        Ja se on muuten RKP ei rpk :D Umpi kokoomuslainenkin sen tajuaa, että Nils Torvalds edustaa myös enemmän perinteisiä kokoomusarvoja kuin Niinistö.


      • pappabetalarinte
        jättekivamuuten kirjoitti:

        Mikä sinua häiritsee siinä jos ehdokas on RKP puolueesta? Jos sen takia jätät äänestämättä jotain ehdokasta niin ei hyvää päivää. Asiat, teot, puheet, näkemykset tulevaisuudesta ja suoraselkeys ovat omia kriteereitäni. Ei se onko joku Kokoomus, Vasemmisto, RKP tai Vihreä.

        Ja se on muuten RKP ei rpk :D Umpi kokoomuslainenkin sen tajuaa, että Nils Torvalds edustaa myös enemmän perinteisiä kokoomusarvoja kuin Niinistö.

        Tuon viimeisen lauseen vuoksi häntä ei kukaan äänestäkään. Suomenruotsalaiset on aina luulleet olevansa jotenkin parempaa väkeä. Sortaneet suomalaisia ruotsinvallasta asti. Ei kukaan äänestä "bättre folkia". Tämä nyt vain on fakta. Ei vaikka osaisikin puhua hyvin. Vain ulkomaalainen ei tunne suomalaisten kansan syvissä riveissä piilottelevaa ärtymystä suomenruotsalaisia kohtaan. Mistä siis olet kotoisin? Vai oletko siihen pariin prosenttiin kuuluva suomenruotsalainen?


    • pitäisi-aikuistua-jo

      Nilsin pitäisi opetella käyttäytymään kuin mies. Ei tuollaisilla sukilla, ja televisioesiintymisillä pärjää. Kauhistuin ihan, kun hän polki toisella jalalla toista kenkäänsä. Muut ehdokkaat istuivat niin fiksusti, ja tämä kiemurtelee kuin käärme.

    • jättekivamuuten

      Olen kotoisin täysin suomenkieliseltä alueelta eikä minulla ole mitään kytköksiä suomenruotsalaisuuteen.

      Väitteesi on täysin absurdi. Mistä syystä sitten Nils Torvalds on edistänyt Suomen asioita ja aikaan saanut eniten nykyisisitä EU-poliitikoista, josta hyötyvät suurimmissa osin nimen omaan Suomen valtaväestöä eli äidinkieleltään suomenkielisiä.

      On häpeällistä olla mukamas isänmaallinen ihminen ja väittää että Torvalds ei aidosti aja ja puolusta kaikkien suomalaisten etuja. Sano yksikin ehdokas joka on aidommin tälläasialla haluamatta romuttaa suomalaista yhteiskuntaa ja lisätä vastakkainasettelua eri väestöryhmien kanssa.

      • jagtyckerominte

        Totesin vain ettei äänestetä, vaikka puhuisi hyvin ja ajaisi Suomen asioita.
        Epäluuloisuus suomenruotsalaisia kohtaan ei ole absurdia, vaan historiallinen fakta, joka ei valitettavasti yhden Torvaldsin teoista muutu. Faktat on faktoja, hyviä tai huonoja. Tämä ei ole minun mielipiteeni, vaan suomen kansaa historiallisista syistä koskeva fakta.


      • jättekivamuuten

        Valaisen vielä viimeisen kerran seuraavalla esimerkillä.

        Missä olivat ne suomenruotsalaistaustauset miehemme kun Suomi soti Venäjää vastaan? He olivat samassa rintamassa kaikkien muiden tavoin puolustamassa maatamme. Näin vähänkö kunnioitat elossa olevia ja kuolleita sotiemme veteraanejakin.

        omapahan on häepäsi jos Torvaldsin ruostinkielinen tausta on kynnys olla näkemättä mitään hyvää hänessä. Luulempa että äänestäisit kyseistä ehdokasta, jos hänellä ei olisi ruotsinkielistä taustaa.

        Näkemiin.


      • jagtyckerominte
        jättekivamuuten kirjoitti:

        Valaisen vielä viimeisen kerran seuraavalla esimerkillä.

        Missä olivat ne suomenruotsalaistaustauset miehemme kun Suomi soti Venäjää vastaan? He olivat samassa rintamassa kaikkien muiden tavoin puolustamassa maatamme. Näin vähänkö kunnioitat elossa olevia ja kuolleita sotiemme veteraanejakin.

        omapahan on häepäsi jos Torvaldsin ruostinkielinen tausta on kynnys olla näkemättä mitään hyvää hänessä. Luulempa että äänestäisit kyseistä ehdokasta, jos hänellä ei olisi ruotsinkielistä taustaa.

        Näkemiin.

        Sanoin ettei kyseessä ole oma mielipiteeni vaan suomalaisten yleinen mielipide. Lue uudelleen. Kiitos ja näkemiin.


    • tietäähän.tuon

      Yhden miehen trolliketju. Ketjuntekijänkö?

      • enkävenäjää

        Onko se vaarallista sinun maailmankuvallesi, jos joku kannattaa Torvaldsia? Mikä siinä on pahaa, ruotsin kieli vai NATO?
        Itse äänestin Torvaldsia jälkimmäisen takia. Ruotsia en osaa yhtään.


      • Calm.down
        enkävenäjää kirjoitti:

        Onko se vaarallista sinun maailmankuvallesi, jos joku kannattaa Torvaldsia? Mikä siinä on pahaa, ruotsin kieli vai NATO?
        Itse äänestin Torvaldsia jälkimmäisen takia. Ruotsia en osaa yhtään.

        Lue mitä kirjoitin. Trolliketju..yksi trolli öyhöttää. Muustahan en kirjoittanut.


    • Mitenkä

      Jos äänestää Torvaldsia niin miten se vaikuttaa jos tulisi kakkos kierros? En halua Niinistöä pressaksi.

      • Kiitos2018

        Jos Torvalds on toisella kierroksella vaikuttavia tekijöitä ovat mm seuraavat.

        Niinistöllä sanotaan olevan presidenttikautensa ansiosta selkeä etumatka asioiden suhteen. Tämähän ei pitäisi paikkansa, koska Nils Torvalds on mm paljon paremmin perillä Euroopan unionin asioista ja kehityssuunnasta. Lisäksi Torvalds on mielestäni ainoa ehdokas, jolla on oikeasti paljon tietämystä USA:sta ja Venäjästä, Ruotsin nykyisestä tilasta. Näitä koskevat aiheet nousevat varmasti yhdeksi päätemaksi. Niinistön ja Torvaldsin näkemyksissä on aidosti eroja vs. Haavisto tai Vanhanen.

        Kun Torvalds äänestetään toiselle kierrokselle ihmiset joutuvat oikeasti perehtymään myös hänen ajatuksiinsa ja uskon monen huomaavan, että Torvalds onkin paremi vaihtoehto kuin Niinistö.

        Ketkä ovat näissä vaaleissa haastaneet Niinistöä? Väyrynen ja Torvalds. Kaikilla muilla vaihtoehdoilla Niinistön uudelleen valinta on selvä. Väyrynen ei tule saamaan taakseen ainakaan paljoa Niinistön, Vanhasen tai Haaviston kannattajia, mutta Torvalds aivan varmasti saa taakseen Haavistoa, Haataista tai Vanhasta äänestäneiden ääniä. Lisäksi Torvalds voi saada myös Niinistöä ensimmäisellä kierroksella äänestäneitä syystä että heille valkenee myös Torvaldsin ajatukse, joihin eivät jaksaneet perehtyä ensimmäisellä kierroksella.


      • Jepsnäin

        Hänellä on ainakin fiksu poika. Linuksen takia jo taidan äänestää. Ja hänen Eurooppa tietämyksensä takia. On myös selkeitä mielipiteitä. En ole kovin perhtynyt kun suuri osa peesaa Niinistöä tavalla tai toisella. Haavisto on menettänyt otettaan. Eikä ole enään hänelläkään mitään uutta tarjottavaaa. Mutta ei voi persujakaan äänestää. Maailma muuttuu eikä meneeseen voi takertua. Täytyy pystyä luotsaamaan asioita kohti tulevaisuutta ja nähdä se mielummin mahdollisuutena kuin uhkana. Muutenhan ei voisi elääkään.


      • Appråpoo
        Jepsnäin kirjoitti:

        Hänellä on ainakin fiksu poika. Linuksen takia jo taidan äänestää. Ja hänen Eurooppa tietämyksensä takia. On myös selkeitä mielipiteitä. En ole kovin perhtynyt kun suuri osa peesaa Niinistöä tavalla tai toisella. Haavisto on menettänyt otettaan. Eikä ole enään hänelläkään mitään uutta tarjottavaaa. Mutta ei voi persujakaan äänestää. Maailma muuttuu eikä meneeseen voi takertua. Täytyy pystyä luotsaamaan asioita kohti tulevaisuutta ja nähdä se mielummin mahdollisuutena kuin uhkana. Muutenhan ei voisi elääkään.

        Keppihevonen.


      • Eivenäjänlinjalle

        Ja erittäin hyvä sellainen kiinniotettavaksi. Torvalds on ainoana ehdokkaana tuonut selkeää konkretiaa esille Suomen tulevaisuudesta suhteessa muuhun maailmaan ja perustellut kantansa. Kaikki muut ehdokkaat enempi tai vähempi kiertelevät ja kaartelevat puhumasta suoraan tai esittävät jonkin linjan, jota eivät osaa perustella ja kertoa miksi se on parempi.

        En itse ainakaan halua presidenttiä, joka turhaan pelkää Venäjää eikä uskalla ajaa Suomen etua vaan ajaa Suomea Putinin Venäjän haluamaan suuntaan. Tämä oli kenties painavin syy antaa ääneni Torvaldsille.


    • Mitässiihensanotte

      Väite siitä, että Torvaldsin kannatus olisi lopullisesti 1-2 prosenttia ei pidä paikkaansa.
      Ylen Jälkiviisaat ohjelmassakin oltiin sitä mieltä, että todellinen vaihtoehto Niinistölle, ja kaikista muistakin ehdokkaista eniten erottuva, on Nils Torvalds.
      https://areena.yle.fi/1-4339422

    • kyllästynytYYA-Suomeen

      Se on varmaa, että Niinistön johdolla Natoon ei mennä tälläkään kaudella. Niinistöhän alkoi jo kehitellä, miten Suomen suhde Ruotsiin muuttuu, kun Ruotsi on Naton jäsen ja Suomi ei ole jne. Ei sanaakaan siitä, että silloin Suomenkin tulee liittyä.

      Helvetin turhauttavaa! Ilmeisesti ainut mahdollisuus päästä pois täältä ummehtuneesta Venäjän etupiiristä, on MUUTTAA POIS.

      Suomesta ei tule länsimaata koskaan. Talvisota oli turha, isovanhempamme kuolivat turhaan itsenäisyyttä puolustaessaan, sillä Niinistö aikoo antautua ilman yhtään laukausta. Pelkuri!

      • ihmettäodotellessa

      • Alikerssu

        Aattelitko itse henkilökohtaisesti maksaa satakertaistuvat puolustusmenot kun NATOon niin hingut?
        Ihmiskunnan pitäisi vihdoin oppia elämään rauhassa ja ratkomaan ongelmansa diplomatialla sen sijaan, että pitäisi olla pullistelemassa hauista sekä kalistamassa sapelia!
        Tästä sen näkee, että kun sodasta on kulunut reilut 70v niin jo on tämä "uusi" sukupolvi, joka on saanut elää ilman minkäänlaista kosketusta sotaan, valmiina pullistelemaan Venäjälle kunhan saa jenkit rinnalleen...
        Sori, mulla kääntyy muuttoauton keula kohti länsirajaa jos niikseen menee.


      • Starsfaasf

        Missä on esitettynä se totuus, että Suomen puolustusmenot nousevat. Eilisessä maikkarin tentissäkin haatainen oli ihan pihalla yhdessä kohtaa. Alkoi väittämään että jos Suomi liittyy Natoon puolustusmenot nousevat 2 prosenttiin tai yli. Torvalds totesi tähän että puolustus menot ovat jo nyt enemmän kuin 2 prosenttia ja Niinistö nyökytteli vieressä.

        Näin hyvin ollaan perillä.

        Millä perusteella Natoon liittyminen nostaa Suomen puolustusmenoja? Miksi se ei voisi vähentää niitä? Se että kannattaa Torvaldsia presidentiksi ei tarkoita että olisi automaattisesti ehdoton Natoon liittymisen kannattaja. Äänestin Torvaldsia ennen kaikkea muiden hänen kantojensa ja näkemysten takia. Nato painoi tässä vain selkeänä perusteltuna kantanta. Yhtä hyvin olisin äänestänyt, vaikka Nilsin kanta olisi ollut ei natoon.


      • Faktathaltuun
        Alikerssu kirjoitti:

        Aattelitko itse henkilökohtaisesti maksaa satakertaistuvat puolustusmenot kun NATOon niin hingut?
        Ihmiskunnan pitäisi vihdoin oppia elämään rauhassa ja ratkomaan ongelmansa diplomatialla sen sijaan, että pitäisi olla pullistelemassa hauista sekä kalistamassa sapelia!
        Tästä sen näkee, että kun sodasta on kulunut reilut 70v niin jo on tämä "uusi" sukupolvi, joka on saanut elää ilman minkäänlaista kosketusta sotaan, valmiina pullistelemaan Venäjälle kunhan saa jenkit rinnalleen...
        Sori, mulla kääntyy muuttoauton keula kohti länsirajaa jos niikseen menee.

        Kannattaisi olla tietoinen tosiasioista ennen kuin alkaa väittämään valheellisesti puolustusemenojen noususta.

        Suomen puo­lus­tus­bud­jet­ti vastaa jo Naton suositustasoa
        Nato-jäsenyyden vastustajat väittävät usein, että jäsenyys pakottaisi Suomen nostamaan puolustusbudjettiaan. Tämä väite ei pidä paikkaansa."
        http://www.kaleva.fi/uutiset/kotimaa/suomen-puolustusbudjetti-vastaa-jo-naton-suositustasoa/726172/

        Monessa muussakin jutussa on kerrottu siitä kuinka Suomen puolustusmenot tulevat nousemaan reilusti yli Natotason.


    • SuomenpuolestaNumero9

      Suurin yksittäinen ero Torvaldsin ja kaikkien muiden ehdokkaiden välillä on Venäjän pelko. Nils Torvalds on ainoa ehdokkaista, joka uskaltaa puhua Venäjästä rehellisesti ja suoraan eikä suostuisi presidenttinä Putinin pelinappulana toteuttamaan Venäjälle edullista Suomen politiikkaa.

      Tämä lopulta oli yksi suurimmista syistä miksi annoin ääneni Numerolle 9 Nils Torvalds. SUOMI EI SOTINUT ITSENÄISYYDESTÄ TURHAAN. Torvalds ajaa ja kannattaa myös rauhaa maamme sisällä.

      On pelokkaan ehdokkaan puhetta sanoa: Jos Suomi liitty Natoon silloin olemme Venäjälle vihollinen yms.

    • ollesarkasti

      Yksinkertaisesti järkevä?

      • IhmisenArvo

    • Oktyyppi

      Niinistöllä ei ole mitään omaa mielipidettä tai näkemystä mistään edustaa lähinnä lipeäkalaa ( ja sekin on kohteliasuus) Juristit ovat kouluttautuneet omaksumaan minkä tahansa mielipiteen jos sillä on markkina- arvoa. Heillä ei siis tietoisesti ole omia ajatuksia, jo juristin koulutus estää sen.
      Ääni meni Torvaldsille Eurooppa tietämyksen sekä laaja-alaisen ymmärryksen takia mitä maailmanpolitiikkaan tulee. Lisäksi hän on selkeästi oman, ei suomenruotsalaisia aina miellyttävän, tiensä kulkija. Toki voisi olla parempi omata vielä enmmään raväkkyyttä. Mutta hyvä näin. Aina hän yhden lipeäkalan päihittää. Tosin suomalaiset peesaa mielellään sellaista varovaista lakki kourassa ’anteeksi,että olen olemassa’ linjaa.

    • helppoaolla

      Olen sukujuuriltani rantaruotsalainen, mutta sukunimi on vaihdettu sulautuaksemme suomalaisiin ja en missään nimessä tule äänestämään koskaan ketään rantaruotsalaista vaaleissa, isoisänikään ei juuri välittänyt tuosta taustastaan ja siksi nimen vaihtoikin, on helppoa olla suomalainen

    • ÄänestäNumero9

      Lapset haastattelivat tulevaa presidenttiämme Nils Torvaldsia. Hyvästä haastattelusta houkuu ehdokkaan suoraselkäisyys ja rehellisyys. Ei yritä keinotekoisilla vastauksillaan kalastella ääniä.
      https://www.youtube.com/watch?v=tRGeVk0RjYk

    • sepetuess

      Kaikki ehdokkaat vaikuttavat olevan nykyistä presidenttiä parempia. Niinistöllä ei ole mihinkään asiaan mielipidettä ja koko ketku voisi jäädä hoitelemaan lastaan lapsivaimonsa kanssa.

      • eikaisodittu.turhaan

        Eiköhän äänestetä hänet jo eläkkeelle.


      • TehdäänYhdessäTotta

        Niinistö on ihan kiva kaveri, mutta tarvitsemmeko me presidentiksi vain ihan kivaa ihmistä. Kyllä presidentin pitää olla selkeä sanomisissaan ja tarvittaessa tiukka eikä pelkästään kiva kaveri. Torvalds on mielestäni eniten osoittanut jämäkkyyttä ja selkeyttä. Pystynyt perustelemaan käytännössä jokaisen kantansa miksi on mitäkin mieltä.

        Toivon kaikkien ja erityisesti tulevien sukupolvien puolesta, että Nils Torvalds äänestettäisiin entin toisellekierrokselle ja sitten kaikki on mahdollista.


      • Förlot

        Torilla torvinen anteeksi..torvalds oli todella töykeä Rajamäkeä kohtaan. Paljonko torvitrolli saa vaalirahaa täällä nilsin propagandasta?


    • SuomiLänsimaaksi

      Äänestin aikoinaan Niinistöä suurin toivein tulevan Nato-jäsenyyden takia. En osannut kuvitellakaan, että kokoomuspresidentti on enemmän ryssään päin kallellaan kuin Halonen!

      Venäjä sitä ja Venäjä tätä... NYT RIITTI!

      • Siiss

        ...5


    • LisääKommentti

      Eiköhän tuokin äijä kupsahda ennenkuin vaalit on ohitse..

    • Numerohanon9

      Ainakin saataisiin mielenkiintoinen toinen kierros jos siellä olisivat vastakkain Nils Torvalds ja Sauli Niinistö. Eipä tarvtisisi Saulinkaan vaan nyökytellä lähes täysin saman mielisten Haaviston tai Vanhasen kanssa, saati inttää samoja asioita (samoilla vastauksilla) tiet kuinka montetta kertaa Väyrysen kanssa.

      Jos et muuta tee niin ajattele edes Sauli Niinistön ja Suomen etua. Nils Torvaldsin toisen kierroksen paikka höydyttää molempia. Saataisiin erilaista näkemystä ja molempian laaja tietämys, näkemys ja kokemus vastakkain.

      Sauli Niinistö ja Suomie tarvitsee Numeron 9 Nils Torvaldsin toiselle kierrokselle.

      LUE Iltalehden ERINOMAINEN Analyysi
      Itsepetoksen vaara vaanii, mutta kansalaisten enemmistö ei nuku Ruususen unta
      http://www.iltalehti.fi/kotimaa/201801212200685812_u0.shtml

      Vielä ehtii ennakkoon ja loput vaalipäivänä Sunnuntaina. Kerro kaikille muillekin, jotka eivät näitä palstoja lue, että Suomi ja Sale tarvitsee toiselle kierrokselle Nils Torvaldsin.

    Ketjusta on poistettu 5 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 137
      3888
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      108
      3542
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      19
      2513
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      28
      1861
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      22
      1717
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1599
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      19
      1575
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      29
      1506
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1481
    10. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      87
      1458
    Aihe