Uskomatonta miten pitkälle voi pilata hyvän sarjan

kxft

Huh huh, täytyypä sanoa, katsoin juuri kolmoskauden viimeisenkin jakson lähes pakottamalla, ja kyllä pitää sanoa, että televisioyhtiöillä voisi olla jotain kontrollia. Tämä oli siis David Lynchin oma henkilökohtainen leikkikenttä jolla sai tuotua eittämättä vuosien patoutumat esille, mallien näköisiä sutturoita myöden. Mutta olisi nyt sitten tehnyt uuden sarjan kokonaan, tämä nyt oli jo kyllä niin hölmösti tehty. Siis alkuperäisessä Twin Peaksissa yliluonnollisen osuus oli ehkä 20 %, tarinoilla oli kuitenkin suurimmaksi osaksi normaali kulku sekä alku ja loppu. Oli komediaa, kevyttä, romanssia, jännitystä, yms. Ja ennen kaikkea hieno taustamusiikki (esim. Audreyn tunnus soi vähintään kaksi kertaa jaksossa). Tässä uudessa ei oikeastaan ollut edes juonta, pelkkiä irrallisia kohtauksia ja katkelmia, jotka olisi voitu periaatteessa editoida yhteen miten päin vain ilman huomaamatta eroa. Sääli. Odotin kovasti näkeväni tuttuja kasvoja. Yksi parhaista hetkistä olikin tänään nähdyt takautumat yhdistettynä uuteen, jossa nähtiin Laura sekä Josie, Catherine ja Pete. : ) Lempihenkilöni.

10

1741

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • jury1

      Kolmoskaudessa oli liikaa venytettyjä kohtauksia, joko nykyhetkessä, menneessä, tulevaisuudessa tai alitajunnassa tapahtuvia. Jotkut henkilöt ykkös-kakkoskaudelta, kuten halkonainen, kävivät vain näyttäytymässä, heillä ei ollut mitään tekemistä juonen etenemisen kannalta. Monen tilanne oli sama kuin ennenkin, elämässä ei oltu menty eteenpäin. He olivat jääneet kohtalonsa vangeiksi. Ihmettelin Audreyn outoa miestä, miksi näin oli käynyt. Olihan Audrey nuorena kaunis. Mutta olihan heidät mielenkiintoista nähdä vanhoina. Kaipasin sheriffi Trumania ja Donnaa. Loppuratkaisu antaa odottaa jatkoa.

      • sheriffitruumantäällähei

        Halkonainen kuoli kesken sarjan kuvausten, joten joitain hajanaisia irto-otoksia hänestä saatiin. Eli lähinnä vain ne puhelinkeskustelut

        Sheriffi Trumannin näyttelijä on ollut eläkkeellä jo pitkään. Kannattaa lukea nämä parikin
        viimeaikoina julkaistua Twin Peaks kirjaa, valottavat mm.vähän mytologian taustoja ja myöskin
        Audreyn kohtalon. Ja ovat ihan Mark Frostin ja Lynchin eepoksia


      • Deputy1

        Pölkkyrouvan (kuten Log Lady alun perin suomennettiin) esittäjän Catherine Coulson tosiaan menehtyi joitakin viikkoja kolmoskauden kuvausten alkamisesta. Tarkoitus oli mitä ilmeisemmin, että hänen roolinsa olisi ollut siis isompi kolmannella kaudella.
        Myös Albertin esittäjä Miguel Ferrer menehtyi ennen kuin sarja ehti tulla ulos. Ehti siis kuitenkin olla mukana kaikissa kohtauksissa, joihin hänet oli kirjoitettu.

        Audrey nykyisyydestä ja miehestä sen verran, että osasyy varmasti on se, että Audrey poikahan on "Pahan Cooperin" poika. Mark Frostin kirjassa, joka selvittää seikkoja joita ei kolmoskaudella ehditty käsitellä kerrotaan, että Audrey joutui pankin räjähdettyä joksikin ajaksi koomaan, jonka aikana Paha Cooper raiskasi tämän. Josta poika siis oli lähtöisin.
        Vaikka aika "mielikuvituksellinen" sarja Twin Peaks onkin, niin kyllähän sitä voi miettiä millaisen trauman nuoreen tyttöön jättää, kun nuoruudenihastus raiskaa tämän koomassa ollessa ja sitten katoaa vuosiksi teille tietymättömille.


    • Eräsvaan

      Onko nuo kirjat suomeksi?

      • tässähän_ne

    • KOSKAJATKOO

      KOLMOSKAUDEN VIKA JAKSO JA SEN NAISEN KIRKUNA OLI KUMMA

    • BOBBYYY

      Aivan loistava päätös tähän sarjaan ja DL on ohjaajana nero. Muistan kuinka 1991 sarja alkoi ensimmäisen kerran ja jokaikinen jakso piti katsoa ja spekuloida tapahtumista. Nyt 27 vuotta myöhemmin lopputekstien kulkiessa ruudussa valehtelisin jos väittäisin, ettenkö olisi hiukan nieleskellyt palaa kurkussa.

    • zappp1

      "...ja kyllä pitää sanoa, että televisioyhtiöillä voisi olla jotain kontrollia."

      Televisioyhtiön kontrollin vuoksi alkuperäinen sarja kuivui ja lopahti kesken. Katsojat vaativat murhaajan paljastamista, ja tv-yhtiö rupesi painostamaan tekijöitä sen suhteen. Jos silloin olisi sarjan luojien annettu tehdä sarjasta sellainen kuin nämä olivat suunnitelleet, olisimme mitä ilmeisimmin saaneet nauttia "vanhaa kunnon sarjaa" pidempään.

    • katsojansilmä

      Katsoin uusimman kauden maratoonina. Sarjaa on kyllä turhaan venytetty. Pikakelaamatta sitä ei pystynyt katsomaan. Dougien ihmeelliset seikkailut lienee sarjan parasta antia.
      Lynchin lapsellista visuaalista leikittelyä ei jaksanut katsoa, saatikka sen merkityksiä miettiä.

    • kxft

      Niin siis irrallisena audiovisuaalisena pläjäyksenä varmasti ihan hieno ja täysin uudelle katsojalle mielenkiintoinen, mutta vanhoja kausia katselleelle outo.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nykynuoret puhuu nolosti englantia suomen sekaan, hävetkää!

      Kamalan kuuloista touhua. Oltiin ravintolassa ja viereen tuli 4 semmosta 20-25v lasta. Kaikki puhui samaan tyyliin. Nolo
      Maailman menoa
      194
      4538
    2. 57-vuotiads muka liian vanha töihin?

      On tämä sairas maailma. Mihin yli 55-vuotiaat sitten muka enää kelpaavat? Hidasta itsemurhaa tekemään, kun eläkkeelle ei
      Maailman menoa
      254
      2550
    3. 133
      1677
    4. Luovutetaanko nainen?

      En taida olla sinulle edes hyvän päivän tuttu. Nauratkin pilkallisesti jo selän takana.
      Ikävä
      67
      1381
    5. Haluatteko miellyttää kumppaninne silmää?

      Entä muita aisteja? Mitä olette valmiita tekemään sen eteen että kumppani näkisi teissä kunnioitettavan yksilön? Olette
      Sinkut
      201
      1259
    6. J-miehelle toivon

      Hyvää yötä. Voisiko nykyistä tilannetta uhmaten vielä pienintäkään toivetta olla, päästä kainaloosi joskus lepääämään.
      Ikävä
      83
      1110
    7. Miten olette lähestyneet kiinnostuksen kohdettanne?

      Keskusteluita seuranneena tilanne tuntuu usein olevan sellainen, että palstan anonyymit kaipaajat eivät ole koskaan suor
      Ikävä
      64
      1094
    8. By the way, olet

      mielessäni. Olet minulle tärkeä, niin suunnattoman tärkeä. En kestäisi sitä jos sinulle tapahtuisi jotain. Surullani ei
      Ikävä
      74
      1047
    9. Onko kaivattunne suosittu?

      Onko teillä paljon kilpailijoita? Mies valitettavasti näyttää olevan paljonkin naisten suosiossa :(
      Ikävä
      76
      1041
    10. Haluatko S

      vielä yrittää?
      Ikävä
      59
      1037
    Aihe