Uskomatonta miten pitkälle voi pilata hyvän sarjan

kxft

Huh huh, täytyypä sanoa, katsoin juuri kolmoskauden viimeisenkin jakson lähes pakottamalla, ja kyllä pitää sanoa, että televisioyhtiöillä voisi olla jotain kontrollia. Tämä oli siis David Lynchin oma henkilökohtainen leikkikenttä jolla sai tuotua eittämättä vuosien patoutumat esille, mallien näköisiä sutturoita myöden. Mutta olisi nyt sitten tehnyt uuden sarjan kokonaan, tämä nyt oli jo kyllä niin hölmösti tehty. Siis alkuperäisessä Twin Peaksissa yliluonnollisen osuus oli ehkä 20 %, tarinoilla oli kuitenkin suurimmaksi osaksi normaali kulku sekä alku ja loppu. Oli komediaa, kevyttä, romanssia, jännitystä, yms. Ja ennen kaikkea hieno taustamusiikki (esim. Audreyn tunnus soi vähintään kaksi kertaa jaksossa). Tässä uudessa ei oikeastaan ollut edes juonta, pelkkiä irrallisia kohtauksia ja katkelmia, jotka olisi voitu periaatteessa editoida yhteen miten päin vain ilman huomaamatta eroa. Sääli. Odotin kovasti näkeväni tuttuja kasvoja. Yksi parhaista hetkistä olikin tänään nähdyt takautumat yhdistettynä uuteen, jossa nähtiin Laura sekä Josie, Catherine ja Pete. : ) Lempihenkilöni.

10

510

Vastaukset

 • Kolmoskaudessa oli liikaa venytettyjä kohtauksia, joko nykyhetkessä, menneessä, tulevaisuudessa tai alitajunnassa tapahtuvia. Jotkut henkilöt ykkös-kakkoskaudelta, kuten halkonainen, kävivät vain näyttäytymässä, heillä ei ollut mitään tekemistä juonen etenemisen kannalta. Monen tilanne oli sama kuin ennenkin, elämässä ei oltu menty eteenpäin. He olivat jääneet kohtalonsa vangeiksi. Ihmettelin Audreyn outoa miestä, miksi näin oli käynyt. Olihan Audrey nuorena kaunis. Mutta olihan heidät mielenkiintoista nähdä vanhoina. Kaipasin sheriffi Trumania ja Donnaa. Loppuratkaisu antaa odottaa jatkoa.

  • Halkonainen kuoli kesken sarjan kuvausten, joten joitain hajanaisia irto-otoksia hänestä saatiin. Eli lähinnä vain ne puhelinkeskustelut

   Sheriffi Trumannin näyttelijä on ollut eläkkeellä jo pitkään. Kannattaa lukea nämä parikin
   viimeaikoina julkaistua Twin Peaks kirjaa, valottavat mm.vähän mytologian taustoja ja myöskin
   Audreyn kohtalon. Ja ovat ihan Mark Frostin ja Lynchin eepoksia


  • Pölkkyrouvan (kuten Log Lady alun perin suomennettiin) esittäjän Catherine Coulson tosiaan menehtyi joitakin viikkoja kolmoskauden kuvausten alkamisesta. Tarkoitus oli mitä ilmeisemmin, että hänen roolinsa olisi ollut siis isompi kolmannella kaudella.
   Myös Albertin esittäjä Miguel Ferrer menehtyi ennen kuin sarja ehti tulla ulos. Ehti siis kuitenkin olla mukana kaikissa kohtauksissa, joihin hänet oli kirjoitettu.

   Audrey nykyisyydestä ja miehestä sen verran, että osasyy varmasti on se, että Audrey poikahan on "Pahan Cooperin" poika. Mark Frostin kirjassa, joka selvittää seikkoja joita ei kolmoskaudella ehditty käsitellä kerrotaan, että Audrey joutui pankin räjähdettyä joksikin ajaksi koomaan, jonka aikana Paha Cooper raiskasi tämän. Josta poika siis oli lähtöisin.
   Vaikka aika "mielikuvituksellinen" sarja Twin Peaks onkin, niin kyllähän sitä voi miettiä millaisen trauman nuoreen tyttöön jättää, kun nuoruudenihastus raiskaa tämän koomassa ollessa ja sitten katoaa vuosiksi teille tietymättömille.


 • Onko nuo kirjat suomeksi?

 • KOLMOSKAUDEN VIKA JAKSO JA SEN NAISEN KIRKUNA OLI KUMMA

 • Aivan loistava päätös tähän sarjaan ja DL on ohjaajana nero. Muistan kuinka 1991 sarja alkoi ensimmäisen kerran ja jokaikinen jakso piti katsoa ja spekuloida tapahtumista. Nyt 27 vuotta myöhemmin lopputekstien kulkiessa ruudussa valehtelisin jos väittäisin, ettenkö olisi hiukan nieleskellyt palaa kurkussa.

 • "...ja kyllä pitää sanoa, että televisioyhtiöillä voisi olla jotain kontrollia."

  Televisioyhtiön kontrollin vuoksi alkuperäinen sarja kuivui ja lopahti kesken. Katsojat vaativat murhaajan paljastamista, ja tv-yhtiö rupesi painostamaan tekijöitä sen suhteen. Jos silloin olisi sarjan luojien annettu tehdä sarjasta sellainen kuin nämä olivat suunnitelleet, olisimme mitä ilmeisimmin saaneet nauttia "vanhaa kunnon sarjaa" pidempään.

 • Katsoin uusimman kauden maratoonina. Sarjaa on kyllä turhaan venytetty. Pikakelaamatta sitä ei pystynyt katsomaan. Dougien ihmeelliset seikkailut lienee sarjan parasta antia.
  Lynchin lapsellista visuaalista leikittelyä ei jaksanut katsoa, saatikka sen merkityksiä miettiä.

 • Niin siis irrallisena audiovisuaalisena pläjäyksenä varmasti ihan hieno ja täysin uudelle katsojalle mielenkiintoinen, mutta vanhoja kausia katselleelle outo.

suomi24-logo

Osallistu keskusteluun

 • Björn Wahlroos: "Suomeen perustulo!"

  YLE ykkösaamussa oli haastateltavana pankkiiri Björn Wahlroos. Haastattelijana toimi kokoomuksen luottotoimittaja Seija Vaaherkumpu. Haastettulu päättyi mielenkiintoisesti kun Nalle otti esiin että Suomen tulisi saada perustulo (varsin vihervasurilainen mielipide), toimittaja Vaaherkumpu silminähden kauhistui ja päätti nopeasti haastattelun. Olisi ollut kyllä mielenkiintoista tietää millainen kansalaispalkkajärjestelmä Suomessa pitäisi pankkiirin mielestä olla. Kokoomus ja kokoomuksen toimittajat tunnetusti vastustavat perustuloa. Kahdesta syystä, se kiristäisi upporikkaiden verotusta ja toinen syy on se, että palkat lähtisivät nousuun aikaa myöten.

  36
 • En ymmärrä holokaustin kieltäjiä?

  Aivan sama kuin kieltäisi ettei 2 maailmansotaa ole ollutkaan. Onko heillä pimeä alue tuolta osin vai onko se tahallista kieltämistä. Jos myöntäisi se voisi olla heille liian iso myönnytys. Miksi he eivät myönnä tosiasioita joista on kulunut runsaat 75 vuotta? https://www.is.fi/kotimaa/art-2000006383379.html

  465
 • Mieheni petti, kuinka pääsen yli?

  Mieheni petti minua 9 kuukautta sitten ja edelleen asia on niin arka, että itken ja masennun välillä aivan täysin. On alkanut tuntumaan, että pitäisikö vain erota, helpottaako asia sitten. Ollaan keskusteltu paljon tapahtuneesta ja siihen johtaneista syistä ja vietetty aikaa yhdessä erilailla kuin aiemmin. Mutta nämä romahdukset ovat niin hirveitä sitten kun niitä tulee, että tiedän aiheuttavani myös miehelleni pahaa oloa ja hän kuitenkin katuu tekemäänsä, mutta ei tiedä miten voisi minua auttaa. Enkä tiedä kyllä itsekään.

  59

Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

Luetuimmat keskustelut

 1. En ymmärrä holokaustin kieltäjiä?

  Aivan sama kuin kieltäisi ettei 2 maailmansotaa ole ollutkaan. Onko heillä pimeä alue tuolta osin vai onko se tahallista kieltämistä. Jos myöntäisi se
  Maailman menoa
  455
  3544
 2. Seija Vaaherkumpu haastatteli Björn Wahlroosia

  YLE ykkösaamussa oli haastateltavana pankkiiri Björn Wahlroos. Haastattelijana toimi kokoomuksen luottotoimittaja Seija Vaaherkumpu. Haastettulu päät
  Maailman menoa
  36
  507
 3. Martina ei lähtenytkään Hankoo .

  Ihana Helsinki nyt. Yleensä ihana viikonloppu Hangossa. Sitruunasuolaa koneeseen ja menoksi.
  16
  403