Uskomatonta miten pitkälle voi pilata hyvän sarjan

kxft

Huh huh, täytyypä sanoa, katsoin juuri kolmoskauden viimeisenkin jakson lähes pakottamalla, ja kyllä pitää sanoa, että televisioyhtiöillä voisi olla jotain kontrollia. Tämä oli siis David Lynchin oma henkilökohtainen leikkikenttä jolla sai tuotua eittämättä vuosien patoutumat esille, mallien näköisiä sutturoita myöden. Mutta olisi nyt sitten tehnyt uuden sarjan kokonaan, tämä nyt oli jo kyllä niin hölmösti tehty. Siis alkuperäisessä Twin Peaksissa yliluonnollisen osuus oli ehkä 20 %, tarinoilla oli kuitenkin suurimmaksi osaksi normaali kulku sekä alku ja loppu. Oli komediaa, kevyttä, romanssia, jännitystä, yms. Ja ennen kaikkea hieno taustamusiikki (esim. Audreyn tunnus soi vähintään kaksi kertaa jaksossa). Tässä uudessa ei oikeastaan ollut edes juonta, pelkkiä irrallisia kohtauksia ja katkelmia, jotka olisi voitu periaatteessa editoida yhteen miten päin vain ilman huomaamatta eroa. Sääli. Odotin kovasti näkeväni tuttuja kasvoja. Yksi parhaista hetkistä olikin tänään nähdyt takautumat yhdistettynä uuteen, jossa nähtiin Laura sekä Josie, Catherine ja Pete. : ) Lempihenkilöni.

10

506

Vastaukset

 • Kolmoskaudessa oli liikaa venytettyjä kohtauksia, joko nykyhetkessä, menneessä, tulevaisuudessa tai alitajunnassa tapahtuvia. Jotkut henkilöt ykkös-kakkoskaudelta, kuten halkonainen, kävivät vain näyttäytymässä, heillä ei ollut mitään tekemistä juonen etenemisen kannalta. Monen tilanne oli sama kuin ennenkin, elämässä ei oltu menty eteenpäin. He olivat jääneet kohtalonsa vangeiksi. Ihmettelin Audreyn outoa miestä, miksi näin oli käynyt. Olihan Audrey nuorena kaunis. Mutta olihan heidät mielenkiintoista nähdä vanhoina. Kaipasin sheriffi Trumania ja Donnaa. Loppuratkaisu antaa odottaa jatkoa.

  • Halkonainen kuoli kesken sarjan kuvausten, joten joitain hajanaisia irto-otoksia hänestä saatiin. Eli lähinnä vain ne puhelinkeskustelut

   Sheriffi Trumannin näyttelijä on ollut eläkkeellä jo pitkään. Kannattaa lukea nämä parikin
   viimeaikoina julkaistua Twin Peaks kirjaa, valottavat mm.vähän mytologian taustoja ja myöskin
   Audreyn kohtalon. Ja ovat ihan Mark Frostin ja Lynchin eepoksia


  • Pölkkyrouvan (kuten Log Lady alun perin suomennettiin) esittäjän Catherine Coulson tosiaan menehtyi joitakin viikkoja kolmoskauden kuvausten alkamisesta. Tarkoitus oli mitä ilmeisemmin, että hänen roolinsa olisi ollut siis isompi kolmannella kaudella.
   Myös Albertin esittäjä Miguel Ferrer menehtyi ennen kuin sarja ehti tulla ulos. Ehti siis kuitenkin olla mukana kaikissa kohtauksissa, joihin hänet oli kirjoitettu.

   Audrey nykyisyydestä ja miehestä sen verran, että osasyy varmasti on se, että Audrey poikahan on "Pahan Cooperin" poika. Mark Frostin kirjassa, joka selvittää seikkoja joita ei kolmoskaudella ehditty käsitellä kerrotaan, että Audrey joutui pankin räjähdettyä joksikin ajaksi koomaan, jonka aikana Paha Cooper raiskasi tämän. Josta poika siis oli lähtöisin.
   Vaikka aika "mielikuvituksellinen" sarja Twin Peaks onkin, niin kyllähän sitä voi miettiä millaisen trauman nuoreen tyttöön jättää, kun nuoruudenihastus raiskaa tämän koomassa ollessa ja sitten katoaa vuosiksi teille tietymättömille.


 • Onko nuo kirjat suomeksi?

 • KOLMOSKAUDEN VIKA JAKSO JA SEN NAISEN KIRKUNA OLI KUMMA

 • Aivan loistava päätös tähän sarjaan ja DL on ohjaajana nero. Muistan kuinka 1991 sarja alkoi ensimmäisen kerran ja jokaikinen jakso piti katsoa ja spekuloida tapahtumista. Nyt 27 vuotta myöhemmin lopputekstien kulkiessa ruudussa valehtelisin jos väittäisin, ettenkö olisi hiukan nieleskellyt palaa kurkussa.

 • "...ja kyllä pitää sanoa, että televisioyhtiöillä voisi olla jotain kontrollia."

  Televisioyhtiön kontrollin vuoksi alkuperäinen sarja kuivui ja lopahti kesken. Katsojat vaativat murhaajan paljastamista, ja tv-yhtiö rupesi painostamaan tekijöitä sen suhteen. Jos silloin olisi sarjan luojien annettu tehdä sarjasta sellainen kuin nämä olivat suunnitelleet, olisimme mitä ilmeisimmin saaneet nauttia "vanhaa kunnon sarjaa" pidempään.

 • Katsoin uusimman kauden maratoonina. Sarjaa on kyllä turhaan venytetty. Pikakelaamatta sitä ei pystynyt katsomaan. Dougien ihmeelliset seikkailut lienee sarjan parasta antia.
  Lynchin lapsellista visuaalista leikittelyä ei jaksanut katsoa, saatikka sen merkityksiä miettiä.

 • Niin siis irrallisena audiovisuaalisena pläjäyksenä varmasti ihan hieno ja täysin uudelle katsojalle mielenkiintoinen, mutta vanhoja kausia katselleelle outo.

SEISKA.FI

Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.