Aihe

Lyhyt matematiikka ja taloustiede

EkonomiastaKiinnostunut

Hei,

Osaako kukaan sanoa kuinka vaikea on lähteä lyhyen matematiikan pohjalta lukemaan taloustieteitä kauppakorkeassa? Lukiossa matematiikan keskiarvoni oli 8 ja kirjotin lyhyestä matematiikasta C:n. Motivaatiota löytyy paljon, mutta en ole mitenkään matemaattisesti lahjakas ja hiukan arveluttaa että onko työmäärä ylitsepääsemätön, kun en käynyt pitkän matematiikan kursseja lukiossa.

Kiitokset vastanneille!

3

510

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • siitävaan

   Minulla oli lukiossa pitkä matematiikka 8 ja menin matemaattis-luonnontieteelliseen ja valmistuin.

  • Annapalaaa

   Minulla oli samoin lyhyt matematiikka ja 8 keskiarvo. Tein kolmivuotisen kirjanpidon ja laskentatoimen sivuaineen eli kaikki opinnot kandiin asti ilman mitään ongelmia. Yksi valinnainen kurssi vaihtui toiseen ihan siitä syystä, että matematiikka meni yli hilseen, se koski optioiden ja futuurien laskukaavoja. Ainakaan kirjanpidon ja tilintarkastuksen opinnoissa ei tarvita kovin kummoista matematiikkaa.

  • KTMTaloustiede

   Katso Khan academyn pätkiä tai hanki vähän pitkän matikan kirjoja ja preppaa näin ennen opintojen alkua. Taloustieteen kannalta tärkeitä aiheita on mm. differentiaali- ja integraalilaskenta, todennäköisyyslaskenta ja lineaarialgeba. Tietysti myös perusalgebran tulee olla hallussa jotta nämä eivät tuota ylitsepääsemättömiä vaikeuksia. Hieman kliseisen kuuloisena vinkkinä voin sanoa, että matikkaa oppii laskemalla parhaiten, älä siis vain lue teoriaa.

   Toisaalta yliopistossa opetetaan kaikki tarpeellinen, ja se on mahdollista oppia kunhan ei ole älyllisesti aivan kehitysvammaisen tasoa eikä helvetin laiska. Taloustieteessä käytetty matikka kun on kuitenkin loppuviimein hyvin simppeliä ja konseptit on usein helppoa ymmärtää myös intuitiivisesti. Sinulla on motivaatiota, joten en usko että työmäärä on kohdallasi "ylitsepääsemätön".

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Maisan uupuvat päivitykset ja tuoreet rikosepäilyt

   Mikäs kun Maisa ei ole viikkoihin päivittänyt instaa ja nyt ollaan lehdissä tälläisistä.. 👀 https://www.iltalehti.fi/viihdeuutiset/a/010c6594-780f-4
   Kotimaiset julkkisjuorut
   201
   15845
  2. Ikea palkkaa pakolaisia hienoa!

   Huonekalujätti Ikea aikoo tarjota Suomessa työpestin noin 70 pakolaiselle kolmen seuraavan vuoden aikana, yhtiö kertoo tiedotteessaan. – Pakolaiset o
   Maailman menoa
   333
   5626