Ilmaistyöt riskeeraa tulevaisuutemme

Kehityksenjarrua

Takapakkia ja lunta tupaan, ensin epäonnistuneen aktiivimallin muodossa työttömille, jonka toimet ja vaikutukset palkansaajille on tyrmäävät, eli mennään Suomen - ja palkansaajien kannalta aika nopeaa tahtia ajassa taaksepäin, aikaan jolloin enemmistö kansasta teki työtä nälkäpalkalla. Tämä esitetty aktiivimalli vaarantaa Suomen kehityksen ja laskennalliset säästöt tulevat lopulta kääntymään toisinpäin ja säästöt muuttuvat saataviksi. Työttömien , palkansaajien, eläkeläisten, että yhteiskunnan talous vaarantuu ja verotulot palkanlaskun myötä pienenevät ja ostovoiman pieneminen näkyy väistämättä maataloudessa, kuin palvelu-ja kaupan aloillakin sekä yritysten taseissa. Tuosta voimme sitten kiittää Hallitusta.

Suomi on ollut mallimaa ja tänne syntyminen kuin lottovoitto, ja meillä oli aikaisemmin hyvä raivi päällä, yhteishenki ja tekemisen meininki, ja kun nyt maailmalla on ostovoimaa ja kysyntää, niin tämän vuoksi vienti kasvaa, ja kaikille ryhmille on tullut uutta toivoa, virtaa ja intoa , mutta nyt sitä ollaan oltu Hallituksen toimin heikentämässä ja pilaamassa, ylhäältä käskyttämällä, "raipoin", jota aktiivimalli ksi kutsutaan.

Nyt olisi täytynyt odottaa ja antaa työttömille oikea ja aito mahdollisuus, vai sitäkö Hallitus pelkäsikin, että heidän edustamansa tahot, olisivat menettäneet mahdollisuutensa palkka aleen, ilmaistyöläisiin, työajan pidennyksiin ja huonompiin työehtoihin.

27

340

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • SitähänSäHalusit

      Tottakai tekin ajaisitte etunenässä omia ja lähipiirinne asioita, jos pääsisitte valtaistuimelle Hallitukseen.
      Itse olette heitä äänestäneet ja demokratia on toiminut, joten kuvittelisi että heidän päätöksenne tai pyrkimyksensä olisi teille mieluisia, eli työajan pidentäminen, palkkojen alentaminen, sairauspäiväehtojen heikentäminen, lomapalkkojen poistaminen ja aktiivimallit repputöineen, ja ilmaistyövoimineen jne........

    • TurhaaTyötä

      Tosiaan hallituksen Politiikka on heidän ja puolueidensa näköistä politiikkaa, ainoastaan itseäni ihmetyttää tuo kiire millä he vievät asioita esityslistoille ja eduskuntaan.

      Vanha sananlaskukin sanoo, ettei hosumalla tule kuin k.. ipäisiä kakaroita, ja sitä siteeraten ei ihme kun hallituksessa on tehty niin paljon turhaa työtä ja esityksiä, että huonoista valmisteluista ja törsöistä syötöistä johtuen maaleja ei ole juurikaan syntynyt ja muutama maali on riskattu epäkelpona pois.

    • VastikettaVeroille

      Kuka maksaa politiikkojen palkat? On siis lupa odottaa tulosta. Tulos tai Ulos!

    • KäsiSydämellä

      Politiikkojen vastuulla ei ole pelkästään talous, vaan myös koko kansan hyvinvointi. He ovat siis paljon vartioina ja odottaisin heiltä vaalilupaustensa mukaisia päätöksiä.

    • EsimerkiksiMallia

      Hauskaa jos moikattaisiin aktiivimallin merkeissä Sipilän ja kumppanien kanssa työkkärissä,( yhdessä pyrkimässä koulutukseen, jossa on satoja muita hakijoita)

      Joo ja Sipilä ja kumppanit voitaisiin työllistää siivojiksi kauaksi perheistään ja omaisitaan, työttömyyspäivärahoja pienemmällä korvauksella. Tottakai he haluavat näyttää kansalle hyvää esimerkkiä ja mallia.

      • Tyuioor

        Sipilälällä ja hallituksen ministereillä on niin paljon rahaa, ettei niiden tarvitsisi päivääkään tehdä työtä. He tekevät näitä 'töitään' jälkikasvunsa', sukunsa' ja piiriensä' eteen, ja koska työttömien ja työväen pitäisi heidän mielestään olla nöyrempiä ja tehdä edellä mainittujen mieleisiä myönnytyksiä ja lisätä heidän kilpailukykyään.


      • Tyuioor kirjoitti:

        Sipilälällä ja hallituksen ministereillä on niin paljon rahaa, ettei niiden tarvitsisi päivääkään tehdä työtä. He tekevät näitä 'töitään' jälkikasvunsa', sukunsa' ja piiriensä' eteen, ja koska työttömien ja työväen pitäisi heidän mielestään olla nöyrempiä ja tehdä edellä mainittujen mieleisiä myönnytyksiä ja lisätä heidän kilpailukykyään.

        Nuo varat voidaan takavarikoida maanpetosoikeudenkäynnin yhteydessä.


    • Missääly

      On Sipilä tollo! Työttömän pitää luoda itse työpaikka, tai koulutus. Niaitähän ei kaikille ole..

      • PieniPiruVasempaan

        Jos ajattelet, että töihin tarvitsee mennä vasta, kun kaikille on hyvä työpaikka, niin mieti uudestaan.

        Niin kauan, kun on yksikin työpaikka ilman työntekijää, on turha valittaa siitä ettei työtä ole. Sillä ei ole väliä, vaikka työttömiä olisi miljoona. Työttömiä tulee aina olemaan, vaikka olisi minkälainen työvoimapula.

        Laarin pohjalla on aina sellaisia, jotka eivät ole työkykyisiä mihinkään työhän, josta kannattaa maksaa.


      • ToisiElämästä

        Kyllä jokaiseen työpaikkaan on löydettävissä työntekijä, huolimatta siitä että:
        - työ on raskasta, - olosuhteet huonot,- ergonomisesti hyvinkin kuormittavaa,- hyvinkin vaarallista, ja jossa on- alttiina myrkyille,- luonnonilmiöille, - kuumuudelle, - pakkaselle, ja jossa voi vain haaveilla hyvästä ergonomiasta ja työoloista, missä ei ole lounas mahdollisuuksia jne...
        Noihinkin työpaikkoihin on tulijoita enemmän kuin on paikkoja, jos ja kun edellytykset on olemassa, ja palkkaus kunnossa sekä työ on inhimillisen matkan päässä kotoa (nuo kai ei ole liikaa pyydetty) Ja jos käy niin ettei paikka vieläkään täyttyisi, olisi työnantajan syytä katsoa uudemman kerrankin peiliin ja nähdä itsessään vikaa, ja kysyä itseltään, onko palkkaus työtehtävien edellyttämällä tasolla, sillä se on sellainen porkkana, että aina löytyy tekijä, huolimatta että vaarantaisi jopa terveytensä. Kun sitten työolojen vuoksi menettävät terveytensä ja on tehneet kaiken voitavansa, niin olet voinut saada vielä potkut kiitokseksi vuosikymmenien työstä. Olen ikävä kyllä nähnyt näitä tapauksia tosielämästä läheltä useampiakin, joten tiedän mistä kirjoitan. Hyvä se on ottaa kantaa, jostain kirjoituspöydän takaa ja tehdä vääriä johtopäätöksiä. Kaikki ei ole työkelpoisia se on totta ja nuo elämästä syystä tai toisesta syrjäytyneet ovat oma lukunsa ja heitä ei tule sekoittaa työttömiin työnhakijoihin.


      • EiTätäPäivää
        PieniPiruVasempaan kirjoitti:

        Jos ajattelet, että töihin tarvitsee mennä vasta, kun kaikille on hyvä työpaikka, niin mieti uudestaan.

        Niin kauan, kun on yksikin työpaikka ilman työntekijää, on turha valittaa siitä ettei työtä ole. Sillä ei ole väliä, vaikka työttömiä olisi miljoona. Työttömiä tulee aina olemaan, vaikka olisi minkälainen työvoimapula.

        Laarin pohjalla on aina sellaisia, jotka eivät ole työkykyisiä mihinkään työhän, josta kannattaa maksaa.

        Kyllä se nyt vaan on tunnustettava tosiasia, että hyvin pieni joukko kansaa on oikeasti työhön kelpaamattomia, joille ei ole tarjota työtä, koska he ei täytä alkuunkaan työn edellytyksiä ja joita kukaan työnantaja ei palkkaisi mistään hinnasta, syitä on lähes yhtä monta, kun näitä syrjäytyneitäkin. Osa syrjäytyneistä on entisiä yrittäjiä, liikemiehiä, politiikkoja, johtajia, suurtilallisia, muusikoita, näyttelijöitä, lääkäreitä ja tavallisia palkansaajia, ja he tarvitsevat mahdollisuuksien mukaan apua, ei raippoja, jos on pientäkin toivoa heidän kuntoutumisestaan. Tuotakin pienempi ryhmä on "elämäntapaintiaanit" ja heitä yhteiskunta voisi pyrkiä tavoittamaan ja tunnistamaan, ja eikä näiden yksittäisten tapausten vuoksi saisi kaikkia työttömiä rankaista ja kurittaa sekä laittaa ehtoja joita on enimmäkseen mahdottomuus täyttää. Aktiivimalli on käsittämätön, mielestäni työttömien ihmisoikeuksia syrjivä ja joka ei kuuluisi olla tätäpäivää, enää vuonna 2018.


      • kusetuskos

        Talvivaaran ihmeessä on johon sipilä antoi 100 miljoonaa veroeuroja ja kas sipen sululaiset lapsineen juhlii....


    • Täsmennystä

      Edelliselle! Ei tuota haluta tai pysty ymmärtämään politiikot ja itsekkäät ihmiset joilla nyt ei saattuneista syistä itsellään ole vaaraa joutua työttömiksi. Ehkä syy on se etteivät he halua ymmärtää, sillä silloin politiikkojen olisi vaikea perustella päätöksiään kansalle. Ei luulisi politiikkojen olevan niin yksinkertaisia, että laittaisivat kaikki työttömät samaan kastiin, etuuksia hekeviin, ja yhteiskunnan rahoilla eläviin, sillä tyhmemmänkin politiikon pitäisi ymmärtää, että heitä on vain murto osa työttömistä ja että olisi väärin kostaa sitä kaikille työttömille. Joka yhteiskuntaluokasta löytyy erilaisia ihmisiä, joiden käytöksessä ja teoissa olisi toivomisen varaa. Oli sitten herra tai narri niin valitettavasti heissä on aina pieni joukko näitä jotka käyttävät porsaanreikiä hyväkseen, tekevät talousrikokoksia, veronkiertoa, ja toimivat maan edun vastaisesti. Mm yksi keskeinen moraalinen vääryys on mielestäni työttömiä ja yhteiskuntaa kohtaan, teollisuuden siirtäminen pois kotimaasta, huolimatta siitä että tekivät täälläkin hyvää tulosta . Mielestäni myös yksi aikakautemme moraalisia vitsauksia on varakkaat veropakolaiset ja verosuunnittelua harrastavat, jotka toimivat kyllä lain puitteissa, mutta Suomen ja isänmaan edun vastaisesti. Entä kartanon herrojen saamat ikäänkuin 'harrastukset' sillä he eivät hanki sillä elantoaan ja saavat maataloustukia, jotka ovat mittavia suuruudeltaan. Sipilä tunnusti kipeiden päätösten koskevan kieltämättä köyhempiä, sillä perustelulla, kun muilla ei ole näitä etuuksia, ???? Jokainen voi tykönään ajatella onko sitten työttömyystuki etuus? , tai maataloustuki etuus? vai mitä????

    • antaaymmärtääeiantaa

      oikeisto hallitus ,Kokoomus jyrää . Pyrkivät karsimaan palkkatyöläisiltä edut ja saamaan työvoimaa mahdollisismman edullisesti,sehän on työnantaja puolen etu.työntekijäöillä ei ole nyt hallituksessa edustusta ja se näkyy.Se pitäiis aian miettiä kun äänestää mitä ja millaisia asioita haluaa edistettävän. Toki moni kuvitteli Ps :ää äänestäessä asioiden muuttuvan muttta tulimme vedätetyiksi.Pahimpaan mahdolliseenn suuntaan on asiat kehittyneet ja juuri päinvastaiseen kuin annettiin ymmärtää.

    • NäyttäisiSeuraavalta

      Käytetäänkö tässä työttömiä välikappaleena ja verukkeena siten, että annetaan ymmärtää sen työttömille olevan muka mahdollisuus, kun sillä olisikin tarkoitus pelata työttömien kustannuksella, saada ilmaistyövoimaa, vääristää näyttämällä työttömien määrän laskeneen, ja jotka yhdessä viiveellä laskisi palkansaajien palkkoja ja työehtoja.

      • PieniPiruVasempaan

        Ei koska työttömyys on laskenut merkittävästi ja monet työttömät ovat saaneet töitä.
        Kun ottaa huomioon, että työttömät ottavat työtä vastaan kuin taikasauvan iskusta kuukautta ennen kuin ansiosidonnainen päättyy, niin ansiosidonnainen kannattaisi lyhentää merikittävästi.
        Eli jostain niitä töitä kummasti löytyy, kun tuet tippuvat.


      • Eiköjomenetajuun

        Täytyykö taas kerran toistaa, että se johtuu kuntien velvoitteesta tarjota työtä sanktioiden uhalla. ehkäistääkseen työttömien syrjäytymisiä, ja silloin se pelastusrengas heitetään viimehetkillä ennen kuin putoaa lopullisesti pinnan alle. Mutta valitettavasti aina tuota pelastajaa ei löydy ja joskus maksavat sanktiot ja niin putoaminen alkaa ja vie syviin vesiin. Kun hänelle annetaan ajoissa oikeaa tukea, pelastuslautta, mahdollisuus, niin hän nousee vielä, jos ja kun hänen itsetuntoaan ei olla ehditty kokonaan pilaamaan. Uhkailu, kiristys sekä pakkotoimet sekä alarvoinen kohtelu ja ehdot vievät hapen, elämisenhalun , ja silloin ei enää tekohengityskään auta.


      • 26825869
        Eiköjomenetajuun kirjoitti:

        Täytyykö taas kerran toistaa, että se johtuu kuntien velvoitteesta tarjota työtä sanktioiden uhalla. ehkäistääkseen työttömien syrjäytymisiä, ja silloin se pelastusrengas heitetään viimehetkillä ennen kuin putoaa lopullisesti pinnan alle. Mutta valitettavasti aina tuota pelastajaa ei löydy ja joskus maksavat sanktiot ja niin putoaminen alkaa ja vie syviin vesiin. Kun hänelle annetaan ajoissa oikeaa tukea, pelastuslautta, mahdollisuus, niin hän nousee vielä, jos ja kun hänen itsetuntoaan ei olla ehditty kokonaan pilaamaan. Uhkailu, kiristys sekä pakkotoimet sekä alarvoinen kohtelu ja ehdot vievät hapen, elämisenhalun , ja silloin ei enää tekohengityskään auta.

        Marx ideoi aikanaan, että ihminen tekee työtä ihan huvikseen, kun saa olla riistosta vapaa. Neuvostoliitossa kävi vähän huonosti, kun niin ei sitten ollutkaan.

        Nykyään kaikki vähänkään järkevät ihmiset ymmärtävät, että töihin meno riippuu siitä, mitkä kannustimet ovat. Kun työttömyydestä tehdään tarpeeksi houkuttelevaa, saadaan vaikka suurin osa kansasta valitsemaan työttömyys.


    • Ehkätänsuuntaista

      Hallitukselle on tullut kiire ottaa työttömyyden vähentämisen omaksi kunniakseen, vaikka talouden veturi on maailmalla, joka nyt on vetänyt Suomenkin viennin viiveellä mukaan. Tuntuu kuin pelkäisivät että eivät ehdi tehdä ajoissa työttömyyskorvausten heikennyksiä ja heikentää työehtoja, ennen kuin se todella lähtee käyntiin, ja vetää mennessään talouden nousukiitoon. Joten taisi tulla kiire ja hoppu tehdä hätäratkaisuna tämä aktiivimalli, edustamiensa tahojen ja työnantajien hyväksi sekä omien pitkäaikaisten haaveidensa pohjalta. Pelko taisi olla myös se, että kun työpaikat lisääntyy, niin palkat nousevat kilpaa työllisyyden parntuessa.

      • 973247

        Miksi se veturi juuri nyt Suomen veti? Ei osannut kukaan vaalikauden alussa ennustaa Suomen huiman kasvun olevan nurkan takana, vaikka ulkomailla kasvua on ollut jo vuosia.

        Jos Suomen taantuma jatkuisi, silloin kyllä opposition näkisi hallituksessa syyllisen. Ei ole mikään puolue vielä tohtinut ottaa linjakseen, etteivät hallitukset talouteen voisi vaikuttaa.


    • politiikontuho

      Umpihullu polittikko lindström ,ukko ei käsitä tuhonneen uransa ja sauli niinistön suosion.

      Esimerkkinä olisi otettava nyt 10% palkan lasku kaikilta politiikoilta siis kaikilta,ja sopeutuseläkkeet pois kaikilta.

      Ja muistaakkaaa nyt ettei kokoomusta,sinisiä,keskustaa tulla koskaan enään äänestämään.

      Nuo politiikot on tuhonneet uransa ,tyhmyyttään kun ei ole älyä niin ei ole.

    • mitämitenmilloinkin

      Tämän hallituksen toimien nimi on haskat hukassa.nämät ei tiedä yhtään mitä tekevät..

      https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/2730

      aktiivimalli tuo toisille leikkauksen jonka toiset työttömät sitten kaavaillusti saavat takaisin toimeentulotuen myörä ja toiset eivät koska toiset eivät kuulu toimeentulon piiriin.Toisille tarjotaa perustulokokeilua ja pyritään eteenpäin toimeentulon takaamissarajja päivastaisin toimin.

    • typerätsiniset

      Jekku saada tilastot pieniksi?

    • Pitkäaikaistytötön

      Me tytöttömät vaadimme ValtioVallalta isompia korvauksia ja halvempaa, paljon halvempaa kaljaa!

      • Tunnistettu

        Kirjoittaa isopiruoikealta


      • EtuuksiaMeille
        Tunnistettu kirjoitti:

        Kirjoittaa isopiruoikealta

        Porvarit keräävät voitot ja kuorii kermat, istuu neuvostoissa ja kokouksissa, kerää kokouspalkat ja syö ja juo firman piikkiin, mutta sekään ei riitä, kirstussa ei ole pohjaa, ja köyhiltä on mistä ottaa. Valitettavasti meillä rikkailla ei ole noita työttömän etuuksia, joten heiltä voisi vielä vähän ottaa ja antaa meille, näinä ankeina aikoina.


      • kusetuskos

        Aivan ja eikös maajussit sitä käynyt pyytämässä sipilältä 2016 traktorimarssilla?


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      60
      1967
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      51
      1701
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      55
      1617
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1547
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1525
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1445
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1326
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1291
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1183
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1158
    Aihe