Karismaattinen karuselli

ElämäKristuksessa

Kirjoitus lainattu nimimerkiltä "Karismaattinen_karuselli" (28.8.2016).
Ajankohtaista asiaa:

Olen vuosien ajan seurannut karismaattisen liikehdinnän sisällä vallitsevan maailmankuvan ja ihmiskäsityksen kehittymistä. Kerta toisensa jälkeen keskuuteemme on ilmestynyt yhä uusia opettajia ja oppeja, jotka lupaavat "läpimurtoa" ja kaiken muuttumista. Jokainen uusi vuosi on nimetty vuodeksi, joka tulee muuttamaan kaiken. Mikään ei ole kuitenkaan muuttunut.

"PROFETOIMISTA ÄLKÄÄ HALVEKSUKO"
Samaan aikaan, kun karismaattinen liike jyrää kaiken arvostelun ja väittää sitä Pyhän Hengen vastustamiseksi, se on itse tallonut jalkoihinsa todelliset armolahjat. Kun mitään ei arvioida, mitään ei saa kyseenalaistaa, ovat todelliset armolahjat hautautuneet huuhaan alle tavoittamattomiin.
Näyttää siltä, että karismaattisissa piireissä yhä villimmiksi muuttuneiden "profetioiden" toteutumista ei ole tarkoituskaan kenenkään seurata. Suurtapahtumissa ne ovat värivalojen ja huumaavan musiikin ohella toimivia tunnelman nostattajia. Kuka uskaltaa luvata eniten, saa osakseen voimakkaimmat suosionosoitukset.
Vuoden 2016 alkaessa Vantaalla julistettiin, että tämä vuosi tulee olemaan läpimurron vuosi. Vankiloista tulee raamattukouluja ja vanhainkodeista rukouskeskuksia. Näinkö on
tapahtunut? Profetiassa luvattiin, että ihmiset tulevat kaikkialta maailmasta katsomaan, mitä Jumala tekee Suomessa. Kuinka monta tilauslentoa Seutulaan on laskeutunut näissä merkeissä?

VASTUU PROFETIOIDEN TOTEUTTAMISESTA ON KUULIJALLA (?)
Olen ihmeissäni kuunnellut erään profeetan saarnoja siitä, kuinka profetioiden toteutuminen - hänen profetioidensa - onkin lopulta kiinni kuulijoista. "Olemme kuulleet paljon profetioita, mutta mitä olemme tehneet sen eteen, että ne toteutuisivat!" , hihkuu tuo nuori profetoija useammassakin saarnassaan.
Raamatun mukaan profetia oli oikea silloin, kun se toteutui. Aito profetia toteutuu, eikä sitä 'toteuteta' ihmisten toimesta. Tuon kaltainen vastuun pakoileminen on täysin vastoin Jumalan sanaa.
Tämän kaltainen kysely voi kuitenkin olla omalla tavallaan terve merkki siitä, että ehkä tätä profeettaa vaivaavat hänen itsensä antamat kohtuuttomat lupaukset. Toivoa sopii.

IHMISKUVAN VÄÄRISTÄMINEN
Karismaattisuuteemme liittyy ikävällä tavalla myös ihmiskäsityksen muutos. Meille luvataan, että oikean voitelun löytymisen myötä meille avautuu kaikkivoipaisuuden ihmeellinen maailma.
Kuinkahan monelle sukupolvelle olemmekaan luvanneet, että juuri 'tämä sukupolvi' on se voittoisa 'Elian armeija, 'Jooelin armeija', Joosua sukupolvi' 'apostolinen joukko' ... Joka tulee muuttamaan maailman? Nimet vaihtuvat, mutta lupausten takana häilyy aina sama unelma ikuisesta nuoruudesta ja kuolemattomuudesta, jonka voitelu tuo tullessaan.
Valitettavasti näyttää siltä, että seurakunnan odotuksen kohtaana ei olekaan Kristuksen paluu, vaan odotukset kohdistuvat meihin itseemme: Mitä meistä tuleekaan!
Tämän vääristyneen ihmiskäsityksen myötä - superuskovan ihanteen myötä - puhe heikkoudesta, kivusta ja sairaudesta on julistettu epäuskon puheeksi. Tähän utopiaan kuuluu väittämä, että sairaus ja kuolema ovat asioita, jotka on käsitelty Jeesuksen ristinkuolemassa, ja nyt me olemme niistä vapaat. Ihminen, joka puhuu heikkoudesta, tekee siis turhaksi Jeesuksen täytetyn työn.
Tällainen uskotteluevankeliumi tekee kristitystä valehtelijan, joka ei uskalla eikä saa kohdata totuutta. Ulkokuoren täytyy olla kiiltävä ja kiitosta täynnä, vaikka totuus sisällä olisi helvettiä.
Minne ajautuvat ne, jotka eivät jaksa enää ylläpitää tällaista utopiaa?

Olen ihmeissäni seurannut erään ylistyksenjohtajan kohtaloa. Kaiken positiivisen tunnustamisen keskellä hänen puolisonsa sairasti koko ajan ja menehtyi lopulta syöpään. Missä ovat nyt seurakunnan antamat suuret lupaukset? Pettikö teologia? Pettikö Jumala?

30

573

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • arabiaorjuuttaasodomaa

      Joo muista uskoista sekotusta tulee sitten on huijausta rahankeruuta tekeydytään kristityiksi eikä ollakaan vaan näyttelijöitä. Sitten on tyhjää puhetta hymyssä suin ja käsketään antaa raha heille. Itämailta näitä leviää länteen. Taikalamppuja arabiasta. Heille kuuluu rahat ja tavaratkin . Kymmenysuhraajia eläinuhreja ruokauhreja. Jeesuksen uhria ei ole. Sitten opetetaan vääriä oppeja ja rumia tekoja sukuelinten silpomista . Pitää ryömiä lattialla kuin kundaliinijoogassa. Myyntipöytiä pystytetään että on pakko ostaa. Puheet nauhotetaan ja myydään rahasta. Osta tää opetus niin elämäsi muuttuu. Galatalaiskirjeet5.

    • rgvbnkl

      Sitä ihmettelen kaikkein eniten, että kun on henkilöitä, joiden profetiat eivät täyty, eli siis ovat vääriä profeettoja (näin sanoo Raamattu) niin sama meno jatkuu edelleen. Onko näin, että kukaan ei ole niin helppo höynäytettävä, kuin suomalainen uskovainen?
      Raamatun mukaan vääriä profeettoja ei tule kuunnella, ja tämä on nykyaikana monelta unohtunut.

      • isänsydänoppisaatanasta

        Eivät nämä ennustuksia jahtaavat naiset ole uskossa, vaan epäuskonsa vankeja. Heidän uskonsa ei kestä arkea, koska arki on heille vastakohta sille täyttymättömien lupausten armadalle, joita nämä naisparat ovat ennustajiltaan saaneet.
        Kun profetoitua tulevaisuutta ei kuulu, epäusko kalvaa jatkuvasti, sillä toivo ei ole ankkuroitunut esiripun sisäpuolelle asti, vaan maallisiin.
        Kun kylvö on lustetta ja väärä henki ohjaa pois Totuudesta, niin lopputuloksena näemme noituuteen mielistyneet pahan lapset.


      • havainnoitsevainen

        Ihmettelen minäkin. Ihmettelen myös, että vuosikymmeniä uskossa olleet ravaavat pitkin maata "uutta kuulemassa". Etenkin nuorilla uskovilla, kun Sanan tuntemus on vähäistä, niin aletaan pitää tiettyjen henkilöiden "ilmestyksiä ja näkyjä" Sanaan verrattavina....soppa on valmis.

        Jos tuntee sanaa jonkin verran, ja on vilpitön, uskon että Herra johtaa. Miksi sitten moni ajautuu sivuun, ja jopa pois pelastuksesta. He eivät ole vastaanottaneet rakkautta Totuuteen.

        Herra ei toimi Sanaansa vastaan, ei ikinä!

        Profetioista puheen ollen; "Rakkauden kosketus" ohjelmasarjassa profetiaa tulee solkenaan. Etenkin Aulikki kautta tulee "profetia" poikineen lähetyksen loppu puolella, ikään kuin Jumala olisi sidottu TV7 ohjelma-aikoihin. Aulikin kautta on tullut niin monta väärää profetiaa, että uskottavuus on mennyt. Eräässäkin "profetiassa" toistettiin henkilön nimeä, jolle "profetia" oli osoitettu 17-18 kertaa.....Jumalako hokisi nimeä.....

        Viimeinen tiedossani oleva väärä profetia tuli "Rakkauden kosketuksessa" jakso 46, esitetty 17.1-18 "Syty Jumalan tulesta1/2". Kohdasta noin 9:50 alkaen (Aulikki): "nyt kun me elämme tätä syksyn aikaa (?)kun tuli tämä valtava ilouutinen että meidän presidenttiparimme saa vauvan helmikuussa niin jotenkin me Veijon kanssa murruimme hengessä kun Jumalan Pyhä Henki lähti murtamaan meitä ja me tajusimme että etttä tämä lapsi joka syntyy meidän maamme ykkösparille joka johtaa meidän kansakuntaamme niin se on valtava profetaalinen merkki liittyen siihen että kyse kyse on myös kansakunnallisesta herätyksestä lapsi puhutaan että luonnollinen on ensin ja sen jälkeen hengellinen elikä tämä kuvastaa että Suomen kansan keskellä on alkamassa hengellinen herätys. Ja me olemme nähneet, että kun Luukas 1 puhuu siitä että kun Maria sai kuulla tämän sanoman enkeliltä siitä siitä että hän on synnyttävä Jeesus lapsen niin Elisabet oli kuudella kuukaudella raskaana ja me olemme nähneet sitä, että hengellisellä kentällä on monia miehiä naisia jotka ovat olleet jo raskaana, ja ovat synnyttäneet myös niitä herätyksen lapsia ja moni kristitty siellä omilla paikkakunnillaan he ovat jo täynnä tätä herätyksen tulta he palavat jo siinä herätyksessä. Pieniä seurakuntia jotka ovat jo niin täynnä Jumalan tulta että he vain odottavat että milloin se räjähtää. Tämä on valtava merkki meille, liittyen siihen siihen syntyvään lapseen kansakuntamme keskellä. Ja rakas ystävä, janoaJumalan tulta, janoa herätystä joka tulee muuttamaan sun elämäsi kokonaisvaaltaisesti ja herätys ei ole ollenkaan surullinen asia. ....."

        Tuleepa mieleen tovi sitten palstalla ollut "profetia" jonka Charlie Shampin kautta tuli. Ohessa kappale tästä "profetiasta":
        "Minä näin, kuinka presidentti Sauli Niinistö valittiin uudelleen toiselle kaudelle johtamaan Suomen kansaa, koska Jumala on hänet siihen profeetallisesti asettanut. Hänen toisella kaudellaan tulee tapahtumaan voimakas Herran kohtaaminen, jonka johdosta hänen sydämensä palaa ilmiliekeissä Herran asioiden puolesta. Tämä asettaa Suomen kansaan voimakkaan halun tulla Herran luo. Kuulin Herran sanovan: "Lapsen syntymä on merkkinä uuden päivän aamunkoitosta Suomessa ja siitä, että laajennan ja kasvatan valtani kunniaa kansan keskuudessa. Sillä lapsi on meille syntynyt, poika on meille annettu, Hänen hartioilla on herraus, ja hänen nimensä on: Ihmeellinen neuvonantaja, Väkevä Jumala, Iankaikkinen Isä, Rauhanruhtinas. Herraus on oleva suuri ja rauha loppumaton Daavidin valtaistuimella ja hänen valtakunnallansa; se perustetaan ja vahvistetaan tuomiolla ja vanhurskaudella nyt ja iankaikkisesti. Herran Sebaotin kiivaus on sen tekevä.”

        Ettei vaan Aulikki ja Veijo imeneet tuosta edellä olevasta mallia....?

        Puhutaaan Niinistön lapsesta, ja samaan pötköön aletaan kirjoittamaan Jesajan kirjasta, jossa kerrotaan Jeesuksesta. Tuo on mielestäni Jumalan pilkkaa. Minua häiritsee, että Aulikki mm. jatkuvasti mainitsee Pyhän Hengen puheissaan. Olisi hiljaa, kun ei pysy totuudessa. Mutta ei, kailottaa kovaan ääneen "totuuksiaan", ja vetää niihin mukaan Pyhän Jumalan. Herra armahda!

        Ihmettelen, mistä löytyy näitä kannattajia heidän toiminnalleen. Jos ja kun toistuvasti tulee väärää opetusta (mm. JDS), sekä vääriä profetioita, eikö ole selvää, että on aika siirtyä sivuun? Kai ymmärrätte, että jos tuette heidän työtään taloudellisesti, annatte heille mahdollisuuden jatkaa Jumalan Sanan vääristelyä. Silloin lahjoittajana olet mukana heidän vääryyksissään.

        Ohjaa varojasi mieluummin luotettaville Sanassa palveleville.

        "Polvijärveläisten" puolesta voit kyllä rukoilla, että Herra saisi heille ilmoittaa Totuuden, ja että he kääntyisivät Jumalan tahtoon.


      • aivanhöpölöpöä

        Hyvin kirjoitettu. Samaa mieltä Aulikista ja Veijosta. Miten kukaan viitsii heitä kuunnella!


      • capiche
        isänsydänoppisaatanasta kirjoitti:

        Eivät nämä ennustuksia jahtaavat naiset ole uskossa, vaan epäuskonsa vankeja. Heidän uskonsa ei kestä arkea, koska arki on heille vastakohta sille täyttymättömien lupausten armadalle, joita nämä naisparat ovat ennustajiltaan saaneet.
        Kun profetoitua tulevaisuutta ei kuulu, epäusko kalvaa jatkuvasti, sillä toivo ei ole ankkuroitunut esiripun sisäpuolelle asti, vaan maallisiin.
        Kun kylvö on lustetta ja väärä henki ohjaa pois Totuudesta, niin lopputuloksena näemme noituuteen mielistyneet pahan lapset.

        Kyllä niitä miehetkin jahtaavat. Ilmiössä on kyse lapsellisesta uskosta, joka on eri asia kuin lapsen usko. Lapsen usko on olosuhteista riippumatonta lujaa luottamusta Jumalaan. Uskova on oppinut seisomaan Jumalan sanan kalliolla, eikä ole tunteiden heiteltävissä.

        Lapselliset - eli kasvamattomat - uskovat ovat tunteidensa vietävissä. He tarvitsevat uskolleen jatkuvaa vahvistusta. Joko profetioita tai kihelmöiviä tunnekokemuksia. Juostaan "voideltujen" perässä, eikä osata mennä suoraan lähteelle.

        Kyse on samasta ilmiöstä, josta Paavali puhuu 2 Tim. 3 luvussa.: ". .. ovat aina opetusta ottamassa, eivätkä koskaan voi päästä totuuden tuntemiseen".


      • capiche

        "Sitä ihmettelen kaikkein eniten, että kun on henkilöitä, joiden profetiat eivät täyty, eli siis ovat vääriä profeettoja (näin sanoo Raamattu) niin sama meno jatkuu edelleen. Onko näin, että kukaan ei ole niin helppo höynäytettävä, kuin suomalainen uskovainen?"

        Ei se raamatun mukaan ihan noin yksinkertaista ole. Profetiahan voi toteutua vasta vuosikymmenten kuluttua. Yksi varsin erikoinen profetia toteutui minulla vasta 20 vuoden päästä. Ja jos profetia ei toteudu, niin kyse voi silloinkin olla inhimillisestä vajavaisuudesta, eikä siitä että kyseessä on ollut väärä profeetta.

        Paavalihan opettaa näin:
        "Tietämisemme on näet vajavaista ja profetoimisemme on vajavaista, mutta kun täydellinen tulee, vajavainen katoaa......Nyt katselemme vielä kuin kuvastimesta, kuin arvoitusta, mutta silloin näemme kasvoista kasvoihin. Nyt tietoni on vielä vajavaista, mutta kerran se on täydellistä, niin kuin Jumala minut täydellisesti tuntee."

        Profetia on ensiksi testattava raamatun sanalla. Pyhä henki ei puhu Jumalan sanan vastaisia asioita. Ja lopullinen testi on tietenkin toteutuminen. Erityisen varovainen on oltava ns. henkilökohtaisten profetioiden suhteen. Profetiaa ei missään tapauksessa pidä alkaa itse toteuttamaan.

        Jos joku antaa minulle profetian, niin sanon nätisti kiitos, ja jatkan matkaa. En ryhdy pyörittelemään sitä päässäni. Jumala ei koskaan ilmoita yksittäistä ihmistä koskevia asioita vain profeetan kautta. Yleensä Hän puhuu ensin ihmiselle itselleen ja korkeintaan vahvistaa asian profeetan kautta.


      • 5fffd
        capiche kirjoitti:

        Kyllä niitä miehetkin jahtaavat. Ilmiössä on kyse lapsellisesta uskosta, joka on eri asia kuin lapsen usko. Lapsen usko on olosuhteista riippumatonta lujaa luottamusta Jumalaan. Uskova on oppinut seisomaan Jumalan sanan kalliolla, eikä ole tunteiden heiteltävissä.

        Lapselliset - eli kasvamattomat - uskovat ovat tunteidensa vietävissä. He tarvitsevat uskolleen jatkuvaa vahvistusta. Joko profetioita tai kihelmöiviä tunnekokemuksia. Juostaan "voideltujen" perässä, eikä osata mennä suoraan lähteelle.

        Kyse on samasta ilmiöstä, josta Paavali puhuu 2 Tim. 3 luvussa.: ". .. ovat aina opetusta ottamassa, eivätkä koskaan voi päästä totuuden tuntemiseen".

        Surullisthan se on, että aina löytyy "puntollinen" henkilöitä, jotka menevät kylvämään pitkänkin matkan päähän menestyneelle, rikkaalle saarnamiehelle, jotta itse saisivat "hyvät kertoimet". Köyhiin kun kylvää, saa vähän, mutta rikkaisiin kylvämällä saa omansa 100 kertaisesti takaisian....

        Lopettakaa rahoitus seurakunnilta ja puhujilta, jotka eivät pysy totuudessa. Silloin tapahtuu karsiutumista, ja eksyttävät porukat joutuvat sivuun. Ne joilla on todellinen nälkä Herran puoleen, etsiytyvät seurakuntiin, joissa julistetaan Sanaa, niin kuin on Kirjoitettu.


      • 5fffd
        aivanhöpölöpöä kirjoitti:

        Hyvin kirjoitettu. Samaa mieltä Aulikista ja Veijosta. Miten kukaan viitsii heitä kuunnella!

        Ojares ja kumppanit?


      • cbrg
        havainnoitsevainen kirjoitti:

        Ihmettelen minäkin. Ihmettelen myös, että vuosikymmeniä uskossa olleet ravaavat pitkin maata "uutta kuulemassa". Etenkin nuorilla uskovilla, kun Sanan tuntemus on vähäistä, niin aletaan pitää tiettyjen henkilöiden "ilmestyksiä ja näkyjä" Sanaan verrattavina....soppa on valmis.

        Jos tuntee sanaa jonkin verran, ja on vilpitön, uskon että Herra johtaa. Miksi sitten moni ajautuu sivuun, ja jopa pois pelastuksesta. He eivät ole vastaanottaneet rakkautta Totuuteen.

        Herra ei toimi Sanaansa vastaan, ei ikinä!

        Profetioista puheen ollen; "Rakkauden kosketus" ohjelmasarjassa profetiaa tulee solkenaan. Etenkin Aulikki kautta tulee "profetia" poikineen lähetyksen loppu puolella, ikään kuin Jumala olisi sidottu TV7 ohjelma-aikoihin. Aulikin kautta on tullut niin monta väärää profetiaa, että uskottavuus on mennyt. Eräässäkin "profetiassa" toistettiin henkilön nimeä, jolle "profetia" oli osoitettu 17-18 kertaa.....Jumalako hokisi nimeä.....

        Viimeinen tiedossani oleva väärä profetia tuli "Rakkauden kosketuksessa" jakso 46, esitetty 17.1-18 "Syty Jumalan tulesta1/2". Kohdasta noin 9:50 alkaen (Aulikki): "nyt kun me elämme tätä syksyn aikaa (?)kun tuli tämä valtava ilouutinen että meidän presidenttiparimme saa vauvan helmikuussa niin jotenkin me Veijon kanssa murruimme hengessä kun Jumalan Pyhä Henki lähti murtamaan meitä ja me tajusimme että etttä tämä lapsi joka syntyy meidän maamme ykkösparille joka johtaa meidän kansakuntaamme niin se on valtava profetaalinen merkki liittyen siihen että kyse kyse on myös kansakunnallisesta herätyksestä lapsi puhutaan että luonnollinen on ensin ja sen jälkeen hengellinen elikä tämä kuvastaa että Suomen kansan keskellä on alkamassa hengellinen herätys. Ja me olemme nähneet, että kun Luukas 1 puhuu siitä että kun Maria sai kuulla tämän sanoman enkeliltä siitä siitä että hän on synnyttävä Jeesus lapsen niin Elisabet oli kuudella kuukaudella raskaana ja me olemme nähneet sitä, että hengellisellä kentällä on monia miehiä naisia jotka ovat olleet jo raskaana, ja ovat synnyttäneet myös niitä herätyksen lapsia ja moni kristitty siellä omilla paikkakunnillaan he ovat jo täynnä tätä herätyksen tulta he palavat jo siinä herätyksessä. Pieniä seurakuntia jotka ovat jo niin täynnä Jumalan tulta että he vain odottavat että milloin se räjähtää. Tämä on valtava merkki meille, liittyen siihen siihen syntyvään lapseen kansakuntamme keskellä. Ja rakas ystävä, janoaJumalan tulta, janoa herätystä joka tulee muuttamaan sun elämäsi kokonaisvaaltaisesti ja herätys ei ole ollenkaan surullinen asia. ....."

        Tuleepa mieleen tovi sitten palstalla ollut "profetia" jonka Charlie Shampin kautta tuli. Ohessa kappale tästä "profetiasta":
        "Minä näin, kuinka presidentti Sauli Niinistö valittiin uudelleen toiselle kaudelle johtamaan Suomen kansaa, koska Jumala on hänet siihen profeetallisesti asettanut. Hänen toisella kaudellaan tulee tapahtumaan voimakas Herran kohtaaminen, jonka johdosta hänen sydämensä palaa ilmiliekeissä Herran asioiden puolesta. Tämä asettaa Suomen kansaan voimakkaan halun tulla Herran luo. Kuulin Herran sanovan: "Lapsen syntymä on merkkinä uuden päivän aamunkoitosta Suomessa ja siitä, että laajennan ja kasvatan valtani kunniaa kansan keskuudessa. Sillä lapsi on meille syntynyt, poika on meille annettu, Hänen hartioilla on herraus, ja hänen nimensä on: Ihmeellinen neuvonantaja, Väkevä Jumala, Iankaikkinen Isä, Rauhanruhtinas. Herraus on oleva suuri ja rauha loppumaton Daavidin valtaistuimella ja hänen valtakunnallansa; se perustetaan ja vahvistetaan tuomiolla ja vanhurskaudella nyt ja iankaikkisesti. Herran Sebaotin kiivaus on sen tekevä.”

        Ettei vaan Aulikki ja Veijo imeneet tuosta edellä olevasta mallia....?

        Puhutaaan Niinistön lapsesta, ja samaan pötköön aletaan kirjoittamaan Jesajan kirjasta, jossa kerrotaan Jeesuksesta. Tuo on mielestäni Jumalan pilkkaa. Minua häiritsee, että Aulikki mm. jatkuvasti mainitsee Pyhän Hengen puheissaan. Olisi hiljaa, kun ei pysy totuudessa. Mutta ei, kailottaa kovaan ääneen "totuuksiaan", ja vetää niihin mukaan Pyhän Jumalan. Herra armahda!

        Ihmettelen, mistä löytyy näitä kannattajia heidän toiminnalleen. Jos ja kun toistuvasti tulee väärää opetusta (mm. JDS), sekä vääriä profetioita, eikö ole selvää, että on aika siirtyä sivuun? Kai ymmärrätte, että jos tuette heidän työtään taloudellisesti, annatte heille mahdollisuuden jatkaa Jumalan Sanan vääristelyä. Silloin lahjoittajana olet mukana heidän vääryyksissään.

        Ohjaa varojasi mieluummin luotettaville Sanassa palveleville.

        "Polvijärveläisten" puolesta voit kyllä rukoilla, että Herra saisi heille ilmoittaa Totuuden, ja että he kääntyisivät Jumalan tahtoon.

        Hartikainen on kaksi kertaa profetoinut väärin, mikä ei ole toteutunut annetussa ajassa. Suomeen ei tullut kolmen päivän jälkeen sellaista herätystä, että kirkot olisivat olleet tupaten täynnä. Käsitykseni mukaan kirkossa käynti on vain laskenut. Meidän pitäjässä on jumalanpalvelus vain joka toinen sunnuntai. Suntio on joutunut silloin tällöin sulkemaan ovet heti, kun kukaan ei tullut paikalle.

        Tässä Hartikaisen selvät mokat, jotka on hänelle puhunut väärä henki. Massiivista kirkot täyttänyttä herätystä ei tullut vuonna 2014. Se on selvästi kerrottu, että kirkot pitäisi tulla penkki penkiltä täyteen kolmen päivän päästä, mitä ei tapahtunut:

        https://www.youtube.com/watch?v=kWelF4f_aHU&feature=youtu.be&t=34s

        Tässä profetiassa luvattiin Etelä-Afrikassa käyneille suomalaisille sellaista voitelua, että ihmisiä paranee massiivisesti sairauksista vuonna 2015. En ole kuullut tällaisesta, että vuonna 2015 tällaista olisi tapahtunut.

        https://www.youtube.com/watch?v=25j1a26jUo4


    • Alas.Paha.Henki.666

      Karismaattinen hihhulointi on Perkeleestä.

      • epäjärjestys.saatanasta

        Hihhulointi on


    • rgvbnkl

      Kyllä, profetointi on Raamatun mukaan vajavaista. Tämä ei kuitenkaan tarkoita, että se olisi virheellistä. Vajavaisuus tarkoittaa sitä, että emme saa profetioissa kaikkea sitä tietoa, mitä Jumalalla kyseisestä asiasta on. Jumala kertoo profetioissa vain sen, minkä hyväksi näkee.
      Jumala ei anna profetiaa joka ei toteudu. Esimerkkinä siitä mitä tarkoitan, on esimerkiksi se, että silloin ja silloin alkaa suuri herätys ja kun se ei alkanutkaan, niin väärä profeetta oli kyseessä.

      • 5fffd

        Profetian lahja on armolahja. Profeetan virka on eri asia.
        Jos joku antaa profetian, ja se ei toteudu, kyse ei ole väärästä profeetasta, vaan väärästä profetiasta.
        Profetoiminen on vajavaista. Itse en ainakaan halua tuomita ketään vääräksi profeetaksi heppoisin perustein. Ja jos joku on joskus antanut väärän profetian...voi tulla oikeakin toisella kertaa....toki silloin on kriittisempi....
        Profetiat nähdäkseni usein vahvistavat profetian kohteena olevalle/oleville asioita, joista Herra on jo aiemmin puhunut...tavalla tai toisella.

        Itse olen asian näin ajatellut, ehkä olen oikeassa?


      • VajavaisuusEiOleVäärä
        5fffd kirjoitti:

        Profetian lahja on armolahja. Profeetan virka on eri asia.
        Jos joku antaa profetian, ja se ei toteudu, kyse ei ole väärästä profeetasta, vaan väärästä profetiasta.
        Profetoiminen on vajavaista. Itse en ainakaan halua tuomita ketään vääräksi profeetaksi heppoisin perustein. Ja jos joku on joskus antanut väärän profetian...voi tulla oikeakin toisella kertaa....toki silloin on kriittisempi....
        Profetiat nähdäkseni usein vahvistavat profetian kohteena olevalle/oleville asioita, joista Herra on jo aiemmin puhunut...tavalla tai toisella.

        Itse olen asian näin ajatellut, ehkä olen oikeassa?

        Olet väärässä.


      • rgvbnkl

        Jos profetia on väärä, on sen antaja silloin väärä profeetta, sillä hän ei ole Jumalan asialla. Jumalan profeetan profetiat eivät mene niin että joskus toteutuvat ja joskus eivät. Profetointimme on vajavaista, mutta ei virheellistä. Tässä ei ole kenenkään tuomitsemisesta kyse vaan Raamatun mukaisesta tosiasioiden toteamisesta.


      • 5fffd
        VajavaisuusEiOleVäärä kirjoitti:

        Olet väärässä.

        Perusteluja kiitos.


      • 5fffd
        rgvbnkl kirjoitti:

        Jos profetia on väärä, on sen antaja silloin väärä profeetta, sillä hän ei ole Jumalan asialla. Jumalan profeetan profetiat eivät mene niin että joskus toteutuvat ja joskus eivät. Profetointimme on vajavaista, mutta ei virheellistä. Tässä ei ole kenenkään tuomitsemisesta kyse vaan Raamatun mukaisesta tosiasioiden toteamisesta.

        "Profetointimme on vajavaista, mutta ei virheellistä."

        Lauseesi on absusurdi; vajavaisuus juurikin tuo mukanaan virheellisyyttä.


      • väärävalhehelluntaihenki
        5fffd kirjoitti:

        "Profetointimme on vajavaista, mutta ei virheellistä."

        Lauseesi on absusurdi; vajavaisuus juurikin tuo mukanaan virheellisyyttä.

        Et sinä muuttaisi mielipidettäsi, vaikka sen Raamatulla perustelisi. Helluntailaisuuden väärä henki on sokaissut uskomaan valheeseen.


      • VajavaisuusEiOleVäärä
        5fffd kirjoitti:

        Perusteluja kiitos.

        Lue 1.Kor. 13:12.
        Ymmärsitkö?

        Kun piru lukee suomalaista käännöstä se sanoo että, katso vajavaista tarkoittaa väärää. Mutta kreikankielen sana alkutekstissä ei tue tätä harhautusta. Jos kreikankieli (koinee) ei taivu, niin epäuskoinen voi tarkistaa englanninkielisistä literaalikäännöksistä.

        Lue uudelleen 1.Kor. 13:12.
        Ymmärsitkö?

        Vaihda vajavaista/vajavaisesti -sanan tilalle englanninkielen literaalikäännöksestä löytämäsi sana. Ymmärrätkö? Jos et vieläkään ymmärrä, että miksi käännöksestä vajavaista ei saa johtaa sanaa väärä, niin enempää ei voi sokeaa taluttaa. Ilm. 3:18


      • capiche
        VajavaisuusEiOleVäärä kirjoitti:

        Lue 1.Kor. 13:12.
        Ymmärsitkö?

        Kun piru lukee suomalaista käännöstä se sanoo että, katso vajavaista tarkoittaa väärää. Mutta kreikankielen sana alkutekstissä ei tue tätä harhautusta. Jos kreikankieli (koinee) ei taivu, niin epäuskoinen voi tarkistaa englanninkielisistä literaalikäännöksistä.

        Lue uudelleen 1.Kor. 13:12.
        Ymmärsitkö?

        Vaihda vajavaista/vajavaisesti -sanan tilalle englanninkielen literaalikäännöksestä löytämäsi sana. Ymmärrätkö? Jos et vieläkään ymmärrä, että miksi käännöksestä vajavaista ei saa johtaa sanaa väärä, niin enempää ei voi sokeaa taluttaa. Ilm. 3:18

        Juuri näin. Vajavaisuus ja väärä ovat eri asioita. Vajavaisuus tarkoittaa , että ihminen kuulee ja ymmärtää joskus vajavaisesti Jumalan puhetta.

        Väärä profetia on tavalla tai toisella epäraamatullinen. Joko suoraan Jumalan sanan vastainen. Tai sen motiivina on ihmisten miellyttäminen tai hallitseminen.


    • 5fffd

      Mistä näitä rahoittajia riittää Polvijärveläisten touhuille? Turussa muutama päivä sitten Aulikki kyseli siunauksien määrää....niitä on kuulemma 58. Ja kohta puhuttiinkin jo 58 eurosta!!!

      Ikään kuin Jumalan siunaukset olisivat rahalla ostettavissa!!!! Jumalan pilkkaa tuo tuollainen puhe on. Kavahtakaa!!!

      • vajavaista

        vajavaista sanoi 5fffd


    • Eksytyksenkokopaketti

      Uusapostolisuus, torontolaisuuden henki ja adventismi ovat EKSYTTÄVÄSTÄ hengestä.

      SDAn pimeä ja harhainen historia Suuressa Eksytyksessä jenkeissä
      - odottivat Jeesuksen paluuta tyhmien "neitsyiden" joukolla
      - väärä profeetta
      - eksytystä ja harhaoppia
      - vapaamuurariutta
      - sapatti, sapatti, sapatti....sapatti henkseleiden paukutusta ja sapatti ja lakilevyn pyöritystä (jatkuu tänä päivänä)

    • 9898324

      Profetoimisen lahja ja profetian lahja ovat eri lahjoja ja ne toimivat eri tavalla. Tavallisin väärinkäsitys on se, että profetian lahja tarkoittaisi profetoimisen lahjaa, näin ei asia ole.

      Profetoimisen lahja on laaja.alainen lahja. Se sisältää seurakunnan opettamista, varoittamista, kehoittamista, rohkaisemista ja nuhtelemista. Paavalin kirjeet on suurelta osin kirjoitettu profetoimisen lahjan avulla. Profetoimisen aikana voi toimia myös profetian lahja yhtenä osana profetoimista.

      • Nähtyon

        Tietynlaisessa parvessa ne tietynlaiset linnut lentää. Tähän tyyliin on Mauno Mattila kirjoittanut, ja oikeassa on.


    • ViimeinenTuomio

      Jos helluntaikirkossa olisi jäljellä edes jäännös, niin kivet huutaisivat. Mutta ei. Hengellisesti kuolleet eivät enää herää kuin Tuomiolle.

    • Samaatietä

      Tuossakin toteutuu se profetia, että pahuus on puettuna valkeuden vaatteisiin. Jeesus on korvattu näennäisillä mielihyvää tuottavilla asioilla.
      Ihmiset menevät harhaan, koska pitävät rakkautena kaiken hyväksymistä. Saatana on ovela.

    • Samaatietä

      Jumala ei enää riitä. Minun armossani on sinulle kylliksi lukee raamatussa. Armo ei enää riitä ihmisille se ei ole tarpeeksi.. Ihmiset hakevat kokemuksia, jännitystä, euforiaa keinolla millä hyvänsä ollakseen onnellisia uskovaisia.
      Sillä aikaa Jumala puhuu hiljaisessa tuulessa.

    • piiripienipyorii

      mutta karuselli käy niille, joilla ei ole tervettä suhdetta Jumalaan.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      38
      1759
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1381
    3. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1357
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      14
      1342
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1335
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      7
      1304
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1284
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1240
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1200
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1173
    Aihe