Leijonan Luolan (Suomi) sijoittamiskyvykkyydestä

Tosileijonia

Aina eivät luolaan tuodut ideatkaan ole sijoittamisen arvoisia, mutta on pakko sanoa, että myös ohjelmassa olevien Suomen sijoittamisasiantuntijoiden (leijonien) kyvyt ovat näyttäneet kärsivän inflaatiota viime vuosina.

Silloin harvassa, kun luolassa todella löydetään hieno liikeidea, joka on jo osoittanut toimivuutensa markkinoilla ja mistä kaikki leijonatkin ovat siitä yhtä mieltä, silloin ei leijonilta kuitenkaan löydy kasvua tukevaa pääomaa, 100 000 euroa yhdeltä saa nieleskelemään ja yrittämään kosiskella kaikki muutkin mukaan, jotta saadaan tarvittava panostus jaettua kaikkien kesken ("Lähtisittekö kaikki muutkin mukaan, jokainen 25 000 euron osuuksilla?").

Yksi asia on leijonan taidot, liiketoimintakriittisyys ja investointiosaaminen, mutta joko leijonalta - tai hänen taustaltaan löytyviltä yhtiöltä - pitäisi kai myös löytyä rahaa, jonka sijoittamista hänellä on valtuudet siunata. Heidän sijoittamistaitoaan en varsinaisesti epäile.

Toisivat takaisin leijonaksi aiemmilta kausilta vaikkapa Jorma Terentjeffin tai toisen sijoittajan, jolta myös tarvittavia pelimerkkejä löytyy, kun kasvurahaa tarvitaan ... muiden leijonien kierrellessä jonkun 250 000 euron sijoituksen kanssa, sanoessa "Erittäin hyvä idea, mutta tämä ei oikein ole minun alaani", Terentjeff ei koskaan puhunut vain lämpimiä vaan sanoi, että "Selvät sävelet, liiketoimintapotentiaalia ja todistettua yrittämistaitoa, olen mukana". Ja sijoitti sitten yksin.

16

1416

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • iuvb

      Leinonan Luolan sijoittajat ovat julkkistyrkkyjä joiden bisnesosaaminen rajoittuu euron hampurilaisen ostamiseen. Todellisia "bisnesneroja". Näiden hyväkkäiden neuvoilla suomi nousuun.

    • turhia_sijoittajia

      Mitä tuo läski pankkiiri tekee tässä ohjelmassa kun ei ole valmis sijoittamaan mihinkään? Lyttää kaikki ideat eikä ole tainnut sijoittaa vielä yhteenkään. Tämä emäntä taas on tainnut lähteä mukaan yhteen yritykseen. Yhdenkään yrityksen arvo ("valuaatio") ei myöskään ole koskaan sopiva kenellekään. Joko se on "aivan posketon" tai "liian maltillinen" ja kummallakin syyllä ollaan lähtemättä mukaan. Toivottavasti ensi kaudella on uudet "leijonat", joilla on rahaa ja todellista sijoittajahenkeä lähteä mukaan.

    • Äölkjhgfdsa

      Kaikki järkevät ideat hylätään, koska ne ovat liian pieniä näille kahden aivosolun manimasiinoille. Sarja osoittaa sen, millaiset imbesillit tällä planeetalla säätää. Ja noiden edessä vielä pokkuroidaan. Leijonia -hah!

      • sarjadiggari

        Leijonille kelpais vain sellaiset ideat, joissa firma olisi menestyvä ja pikku lisärahoituksella saisi ison osan firmasta itselleen. Tekemättä mitään.

        Eikös idea ole sijoittaa lupaavaan yritykseen ja tarjota samalla omaa osaamistaan, jotta siitä firmasta tulisi tuottoakin?


      • sarjadiggari

        Niin no, noilla leijonilla ei tunnu olevan rahaa eikä osaamista.


    • eipätarttekatsoa

      Koko Suomen Leijonaversio on surkea! Niin jäykkiä paskoja, joita ei kiinnosta mikään.

    • EiPerrrrrrrrrrrrrr

      Suomen versiossa sijoittajat olivat ainakin yhdessä jaksossa järkeviä, kun eivät lähteneet rahoittamaan itä-aasialaisen ämmän loisimista, joka tuli kerjäämään rahaa yhden eurooppalaisen äijän kanssa. Se äijä olisi ollut ainut töitä tekevä

    • Leoleijonamieli

      Aina samat perustelut; valuaatio, liian pieni osuus, ei liikevaihtoa...kyllä nämä ovat ihan lampaita nämä sijoittajat. Toki joukossa on ollut todella ala-arvoisia ideoitakin.

    • juntti_väisänen

      Miten tuo juntti Kim Väisänen kehtaa nauraa ja solvata typerällä nenä-äänellään noita päin naamaa? Ja vielä halveksuvasti korostaa jokaista mukaanlähtemättömyyttään sanoilla "en MISSÄÄN NIMESSÄ ole mukana". Yleensä on aina ensimmäinen joka toteaa ettei lähde mukaan, mutta vielä senkin jälkeen on aina kovasti asiaa ja tarvetta keksiä halventavia vitsejä tyyliin "olette keksineet 500 000€:n kosteuspyyhkeen?" tai "tässä olisi 500 000€:n powerpoint-esitys, saanko ensimmäisen tarjouksen?". Pitäisi sen naamansa kiinni sen jälkeen kun on todennut pyynnin olevan "aivan posketon" (=ei ole rahaa) ja ettei "MISSÄÄN NIMESSÄ lähde mukaan" (=ei ole rahaa).

    • Raimojuhani

      Leijonan luola ei ehkä tässä suomen taloudessa ole ihan paras vaihtoehto...No miksi .Rivissä on rahan antajia jotka eivät ole Startup rahoittajia. Haluavat ns. valmiin konseptin jossa näkyy turvattu aurinko jatkossa. Eikö tällaisen ohjelman tärkein juttu olisi se, että hyvän idean esittäjä saisi pontta yritykseensä ja takuita/rahaa sen asian toteuttamiseen mikä visio on..Ei kait sijoittaja halua varmaa tasaista tuloa vaan voittoa sijoittamalleen pääomalle. ...No tiiän heti että tietenkin sijoitta haluaa tuttoa pääomalle esim asuntokaupassa...jne 4-6 % vuokratuotosta, mutta sitähän markkinat on täynnä...Missä on munaa näissä sijoittajissa ottaa riskejä tällaisessa ohjelmassa. Se joka uskaltaa tulee saamaan rispektiä meidän ja muidenkin sijittjin silmissä. Toimikaa älkää tylyttäkö alkavia yrittäjiä. Eikös bisnens ole kuitenkin nöyryyttä, röyhkyyttä ja ennen kaikkea visiointia tulevaisuuteen...Ei se, että kysytte alkavalta yrittäjältä "paljonko myyntiä" "paljonko Liikevaihtoa " jne Kyllä moni miljonääri heittääpi volttia tuosta käytöksestä ..Miettikääpä . Montako huippuyritystä on lähtenyt..Autotallista, kaverin kellarista jne..Siksipä arvostakaa uusia innovoivia yrityksiä ja ennenkaikkea nuoria yrittäjiä yhtään väheksymättä vanhempia idearikkaita hienoja ihmisiä jotka tekevät töitä aamusta iltaan niin pienen kuin suuremmankin yrityksen puikoissa. kaikella kunnioituksella ja näillä ajatuksin. Raimo Höynä 050464 9992 tai [email protected] mielellään vastaan kommentteja. Hyvää viikonloppua kaikille.

      • susijuttu

        Suomen leijonan luola on todella turha juttu. Tosi tyhmiä ihmisiä koko jengi.v


      • ElvisJagger

        Voisitko Raimojuhani suomentaa vielä viestisi?
        "Haluavat ns. valmiin konseptin jossa näkyy turvattu aurinko jatkossa"


    • mvmvnb

      Taitaa olla niin ettei Suomesta löydy tarpeeksi uskaliaita sijoittajia jotka rohkenevat tulla Leijonan luola ohjelmaan koko kansan arvosteltavaksi, mikäli eivät sijoita sellaisiin kohteisiin, jotka eivät sovi heidän ideologiaansa.
      Eiväthän nämä nyt ohjelmassa esiintyvät leijonat mitään tyhjätaskuja ole, joten heillä on kyllä näyttöä ja osaamista talouden alalta.

    • ElvisJagger

      Jorma Terentjeffin pitäminen business nerona jolla on rahaa kertoo paljon siitä, että et ymmärrä asiasta mitään. Jormahan rikastui, kun hänellä oli onnea Nokian noususta. Jos Nokia ei olisi noussut samoihin aikoihin ei Jormalla olisi, kuin pieni yritys etkä hänestä olisi koskaan kuullut.
      Onneahan nämä "business enkelit" eivät koskaan muista mainita yhdeksi suureksi syyksi miksi juuri heillä on rahaa.

    • Anonyymi

      Saako kansanedustaja fagerströmin / kok. bodari mieheltä tappouhkauksen jos arvostelee?

      • Anonyymi

        Luulen, että uhkauksen lähettäjä olisi toi kokkari. Onhan sen mieskin jotain vassareita vissiin uhkaillu.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      30
      2019
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      6
      1812
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      15
      1301
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      7
      1194
    5. Tähdet, tähdet -tippuja Kake Randelin tilittää avoimena: "Tämä on viihdyttämistä, eikä sitä..."

      ISO kiitos Kake lauluistasi!Nyt ei vaan studioyleisö lämmennyt. Olet legenda! Lue Kake Randelinin mietteet: https://w
      Tv-sarjat
      21
      1175
    6. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      11
      1097
    7. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1051
    8. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      7
      1015
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      6
      1014
    10. 11
      994
    Aihe