HALLITUS ASETTI VERONKEVENNYKSET

SOS.kusetushallitus

JULKISEN TALOUDEN TASAPAINON EDELLE!

Talouspolitiikan arviointineuvoston arvio hallituksen talouspolitiikan linjasta on monelta osin kriittinen ja nostaa esiin osittain samoja huolenaiheita kuin vasemmistoliitto on esittänyt eduskunnassa.

– Suomen harjoittamassa finanssipolitiikassa ei ole mitään järkeä. Kataisen hallitus kiristi finanssipolitiikkaa miljardeilla keskellä taantumaa ja talouskasvun käynnistyttyä Sipilän hallitus on hukannut liikkumavaransa hyvätuloisia suosivaan 1,5 miljardin veroaleen ja julkistaloudelle kalliiseen kikyyn, vasemmistoliiton puheenjohtaja Li Andersson toteaa.

Neuvosto arvioi, että hallituksen oman julkisen talouden tasapainotavoitteen saavuttaminen edellyttäisi julkisen sektorin menojen pienentämistä tai tulojen kasvattamista 300 miljoonalla eurolla. Vuosiraportti nostaa esiin myös, että työllisyystavoitteen nostaminen 72 prosenttiin vaikuttaa hyvin epätodennäköiseltä ilman uusia toimenpiteitä.

Finanssipoliittisen linjan lisäksi talouspolitiikan arviointineuvosto nostaa esiin sote-uudistuksen julkisia menoja kasvattavan vaikutuksen. Lisäksi koulutukseen ja tutkimukseen tehdyt leikkaukset vaarantavat pitkällä aikavälillä kasvua.

– Arvion valossa voidaan mielestäni hyvin sanoa, että hallituksen politiikka on kokonaisuudessaan taloudellisesti ja inhimillisesti vastuutonta, Li Andersson sanoo.

Arviointineuvosto toteaa, että sote‐menojen siirto kunnilta valtiontalouden kehyksiin voi säästötavoitteiden epäonnistuessa viedä tilaa muilta menoilta ja jopa vaarantaa kehysmenettelyn uskottavuuden.

Li Andersson kommentoi Talouspolitiikan arviointineuvoston raporttia blogissaan: http://liandersson.fi/hallituksen-talouspolitiikan-4-ongelmaa/

82

1775

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • porvarihallitus.kaatuu

      Kaikki perjantaina 2.2. Senaatintorille mielenosoitukseen aktiivimallia ja porvarihallitusta vastaan!

      • fffuuuuuuuuuuuuu

        Joo, täytyypä tulla .D


    • porvarihallitus.kaatuu

      Aktiivimallin vastustajien allekirjoittajia on jo yli 134 100 ja lisää tulee...

      Oikeistokyykyttäjien Sipilä-Orpo-Soini puntit tutisee jo. Kansa kun ei hyväksy heikoimpien rääkkäämistä! Porvarihallitus kaatuu omaan typeryyteensä ....

      https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/2730

      P.S. Kaikki mukaan perjantaina 2.2 Senaatintorille näyttämään porvarihallitukselle, mitä mieltä työväki on sen kyykytyspolitiikasta!

      • SOS.kyykytyshallitus

    • noin-se-juuri-on

      Li puhuu täyttä asiaa jälleen kerran.

      Veroja on hilattu alaspäin 80-luvulta lähtien, välillä tosin on jouduttu ottamaan takaisin, mutta se on tehty siirtämällä veropohjaa ei-progressiiviseen suuntaan. Siitä huolimatta hyväosaiset huutavat kurkku suorana suurta kurjuuttaan, kuten aina.

      Markkinataloutta ja kilpailua ylistetään hallelujaa laulaen, mutta sitten kun sen kanssa joudutaan liike-elämässä tekemisiin, alkaa parku tukitoimista ja verohelpotuksista.

      On selvää, että tällä tavoin ei hyvinvointivaltiota voida pitää yllä. Ei missään länsimaissa, mutta periferiassa romahdus tulee ensin. Tai on tullut jo, Kreikassa. Käsittämättömän järjetön avoin kilpailu kehitysmaita ja Itä-Euroopan entisiä kommunistivaltoja vastaan on suurin typeryys, mitä kuvitella saattaa. Kermaperseiden tyhjäntoimittajapojat koulutetaan valtion varoin ajamaan "kapitalismia" valtioihin, jotka oli rakennettu hyvin toimiviksi hyvinvointivaltioiksi. Lyhytnäköinen voitontavoittelu ajoi avaamaan rajoja pääomille ja halpatyövoimalle, joiden piti "tervehdyttää". Miksi ne eivät ole sitä tehneet? Siksi, että ne ovat alentaneet kokonaiskysyntää. Palkkatason lasku merkitsee kysynnän laskua. Se tarkoittaa velkataakan suhteellista kasvua niin palkansaajille kuin palkansaajien ostovoimasta riippuvaisille yrittäjillekin. Palkat eivät jousta alaspäin muuten kuin uusien työsopimusten muodossa, joten hinnan ovat maksaneet työttömät ja ne, joiden syliin heidän hoitamattomat luottonsa ovat kaatuneet.

      Nimenomaan juuri tämä 80-luvulla valtavirraksi noussut oikeistolainen talouspolitiikka on enemmän jakanut kuin kasvattanut kakkua, toisin kuin solidaarinen palkka- ja tulonjakopolitiikka olisi tehnyt. 1990-luvun laman ainoa syy oli äärimmäisen tyhmä ja lyhytnäköinen talouspolitiikka.

      Olisi ollut toinenkin tie. Protektionismin keinoin hallita kehitystä, tarvittaessa sosiaalisin tullein niin, että palkka- ja hintataso olisi pakotettu nousemaan kolmansissa ja Itä-Euroopan maissa. Olisi ohjattu niidenkin taloudet kasvamattamaan nimenomaan niiden oman väestön hyvinvointia, ei tuottamaan halpoja lenkkikenkiä meidän työttömien massoillemme.

      Oikealla olevan vasemmiston rooli tässä kaikessa on ollut toimia ahneiden oikeistotyperysten hyödyllisinä idiootteina. Niin paljon kuin Koivistoa arvostankin valtiomiehenä ja jossain määrin myös Lipposta, niin se on sanottava suoraan, että kumpikaan ei ymmärtänyt kansantaloudesta höykäsen pöläystä. He yrittivät vain olla porvareita parempia porvareita. Jos kohta kommunistien perinteinen tapa vetää hirttoköysi kaulaansa ovat olleet hintasubventiot, joiden tappavan vaikutuksen näemme juuri nyt Venezuelassa, kuten sitä ennen Neuvostoliitossa ja muissa itäblokin maissa, ei Koiviston ajan vahvan markan politiikassa tai Lipposen leikkauksissakaan ollut mitään järkeä. Koko se kasvu, jolla lamasta noustiin ja joka jatkui 1990-luvun, luotiin markan kellutuksella, ei millään säästötoimilla.

      Markan revalvoimisen sijaan 80-luvulla olisi tullut leikata liiallista tulojen kasvua verotuksella ja toteuttaa niin saaduilla tuloilla yhteiskuntaa vahvistavia toimia, joilla olisi varauduttu riskeihin. Öljyn hinta on aina riski. Poliittisesti epävakaat alueet ovat aina riski. Nyt on hyvä huomata, että sellaisia voi tulevaisuudessa olla myös Länsi-Euroopassa. Enemmän kuin koskaan meidän olisi nytkin varauduttava tilanteeseen, jossa ehkä joudumme selviytymään lähes yksin, tai ainakin vain Pohjoismaiden kesken. Pitkällä aikavälillä voi käydä jopa niin, että läntisen Euroopan ajautuessa kaaokseen Itä-Euroopasta muodostuu ratkaisevan tärkeä kauppakumppani. Ne maat ovat tarvittaessa valmiita vaikka jättämään EU:n ja meidän on oltava valmiita hyödyntämään se. Meidän on täysin turha uhrata itseämme tyhjän päälle itsensä kurottaneen idealismin alttarille, kuten jo teimme saattaessamme itseämme "eurokuntoon", joka siis tarkoitti siirtymistä Euroopan Japanista keskinkertaisten ja loputtomasti velkaantuvien läntisten talouksien rupusarjaan. Anglosakseja, fransmanneja ja sakemanneja on sen verran paljon ja he kaikki asuvat niin paljon helpommissa oloissa, että heillä on varaa olla onnettomia rupuja. Meillä ei ole, mikäli aiomme jatkossakin asuttaa tätä maailman kolkkaa. Siksi meillä ei ole mitään opittavaa heiltä, eikä heillä meiltä. Lähinnä voimme oppia jotain japanilaisilta, jotka jälleen kerran tulevat selviämään luonnonvaroiltaan köyhillä pienillä saarillaan tinkimättä elitasostaan. Se tärkein, mitä heiltä voimme omaksua, on oppia katsomaan eteemme.

    • kyykytyslaki.poistettava

      VIELÄ EHTII ALLEKIRJOITTAMAAN KANSALAISALOITTEEN AKTIIVIMALLIA VASTAAN

      Perjantaina SAK:n mielenosoituspäivänä julkinen liikenne seisoo Helsingissä.
      Aktiivimallia vastustavassa kansalaisaloitteessa on pian 136 000 nimeä.

      Aloitteen ehtii vielä allekirjoittaa. Sen alulle laittanut Martin-Éric Racine on kertonut sulkevansa aloitteen torstaina 1.2. aamulla. Aloitteeseen on kerätty kannatusilmoituksia myös paperilla. Niiden tarkistaminen kestää jonkin aikaa, jonka jälkeen aloite luovutetaan eduskunnalle.

      SAK järjestää perjantaina 2.2. mielenosoituksen aktiivimallia vastaan Helsingin Senaatintorilla. Sen ympärille kehkeytyvä poliittisten lakkojen liike laajenee kaiken aikaa. Viime viikolla lakosta ilmoittivat Rakennusliitto, Teollisuusliitto ja Sähköliitto sekä AKT, joka pysäyttää satamat ja suurimman osan bussiliikenteestä.

      Helsingin koko julkinen liikenne pysähtyy perjantaina, sillä bussien lisäksi myöskään metro ja raitiovaunut eivät kulje. JHL:n raitio- ja metrohenkilökunnan yhdistyksen poliittinen lakko on osa SAK:n järjestämää mielenilmausta.

      Raitio- ja metroliikenteen lakko alkaa perjantaina aamuliikenteestä ja kestää yöliikenteen loppuun asti. Bussit jäävät perjantaina ajamatta HSL-alueella kello 03-18.


      https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/2730

    • SOS.kyykytyshallitus

      Aktiivimallin vastustajien allekirjoituksia tuli kuukaudessa yli 140 800 ... Hyvä Suomen kansa

      Oikeistokyykyttäjien Sipilä-Orpo-Soini puntit tutisee jo. Kansa kun ei hyväksy heikoimpien rääkkäämistä! Porvarihallitus kaatuu omaan typeryyteensä ....

      https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/2730

      P.S. Kaikki mukaan perjantaina 2.2 Senaatintorille näyttämään porvarihallitukselle, mitä mieltä työväki on sen kyykytyspolitiikasta!

    • IlmainenElatusEtu

      Vasemmistohan vastustaa Veronkevennyksiä!

      Kaikkia työtätekeviä pitää verottaa kunnolla, jotta sängyn pohjalla makoilevien loisvasurien tulevaisuus olisi turvattu!

      Lakot päälle ja Suomi seis! vasureita on nyt loukattu ja se vaatii kostoa!

      • kok.persereijät

        Kokoomuspojun aivotonta mokellusta...


    • SOS.kyykytyshallitus

      Kaikki mukaan huomenna Senaatintorille näyttämään porvarihallitukselle, mitä mieltä työväki on sen kyykytyspolitiikasta!

    • sairas_oikeisto

      Porvarikakarat poistattavat kommentteja, kun ne kertovat oikeistohallituksen vääryyksistä!

      • oikeistokakaran.itkut

        Lapsellisia paskiaisia...


    • sairas.oikeistoideologia

      NÄIN SIPILÄN HALLITUS LEIKKAA PIENITULOISIMMILTA: TYÖTTÖMÄLTÄ YLI 25 EUROA KUUKAUDESSA

      Edellinen hallitus paransi, nykyinen heikentää heikoimpien asemaa.
      Suomen sosiaali ja terveys ry:n (Soste) keskiviikkona julkaisemat laskelmat tuovat uutta valoa viime vuoden lopulla käytyyn tuloerokeskusteluun. Tilastokeskuksen vuotta 2016 koskevan tilaston perusteella hallituspuolueet väittivät, ettei nykyinen hallitus lisää tuloeroja. Keskustelua käytiin vasemmistoliiton eduskuntaryhmän teettämästä laskelmasta, jonka mukaan hallituksen budjettiesitys kuluvalle vuodelle 2018 nimenomaan kasvattaa tuloeroja.

      Uusien laskelmien perusteella näyttää siltä, että vasemmistoliitto oli oikeassa.

      Sosten teettämässä selvityksessä tarkasteltiin keskeisiä sosiaaliturvaetuuksia ja verotusta vuodesta 2012 vuoteen 2019.

      Ajanjaksolla 2012–2015 sosiaalietuuksiin tehdyt muutokset olivat pienituloisia suosivia. Tuolloin vallassa oli Jyrki Kataisen (kok.) hallitus, jossa vasemmistoliittokin oli mukana.

      Vuonna 2015 valtaan nousi Juha Sipilän (kesk.) kolmen puolueen hallitus. Keskustan, kokoomuksen ja perussuomalaisten sekä tämän vuoden budjetissa sinisten tekemät muutokset ovat vuodesta 2015 lähtien heikentäneet pienituloisten asemaa. Erityisesti pienituloisten lapsiperheiden toimeentulo on heikentynyt vuoden 2015 jälkeen keskimääräistä enemmän.

      – Sosiaali- ja terveysalan järjestöille välittyneen kokemustiedon perusteella toimeentulo on vaikeutunut viime vuosina useilla väestöryhmillä. Julkisessa keskustelussa on kuitenkin vedottu siihen, että hallituskaudella tuloerot eivät ole kasvaneet. Tämä pitää paikkaansa vuoteen 2016 saakka, mutta selvityksemme perusteella on tapahtunut käänne eriarvoisuutta lisäävään suuntaan, Sosten pääsihteeri Vertti Kiukas toteaa.

      Indeksijäädytykset purevat
      Pienituloisten toimeentuloa on viime vuosien aikana vaikeutettu, koska perusturvaetuuksia on heikennetty erilaisilla toimenpiteillä, erityisesti indeksijäädytyksillä. Perusturvaetuuksien ostovoima on jäänyt jälkeen ja tulee jäämään jälkeen tulevina vuosina.

      Lisäksi perusturvaetuuksien varassa elävien ryhmien toimeentuloa on vaikeuttanut etuustulojen verotuksen kiristäminen. Sosten selvityksen mukaan leikkaukset ovat osuneet etenkin työttömiin, lapsiperheisiin ja opiskelijoihin.

      Sosten selvityksen on tehnyt Kelan johtava tutkija Pertti Honkanen. Se löytyy kokonaisuudessaan täältä. Kansan Uutiset on kertonut Honkasen laskelmista jo helmikuun alussa.

      Laskelmat osoittavat, että esimerkiksi työttömiin leikkaukset ovat kovaa. Ilman indeksijäädytyksiä työttömän peruspäiväraha olisi vuonna 2019 noin 725 euroa kuukaudessa, mutta niiden vuoksi se on jäänyt alle 700 euroon. Työttömän toimeentuloon vaikuttaa myös se, että ankarimmin verotetaan työttömyysturvaa ja muita vastaavia sosiaalietuuksia.

      Pienituloisimpien tilanteen heikkeneminen näkyy myös siinä, että asumistuen osuus vuokrasta on koko ajan pienentynyt. Tämä ja muu perusturvan heikentyminen yhdessä lisäävät toimeentulotuen käyttöä ja toimeentulotukiriippuvuutta.

      Veronkevennyksiin vai pienituloisimmille?
      Eriarvoisuuden vähentämisen kannalta selvityksen tulokset ovat Sosten mukaan huolestuttavia. Jos Suomessa halutaan aidosti pysäyttää eriarvoisuuden lisääntyminen pitkällä tähtäimellä, meillä ei ole varaa harjoittaa politiikkaa, jossa pienituloiset kotitaloudet ovat suurimpia häviäjiä, järjestössä katsotaan.

      – Politiikkaan tarvitaan selkeä suunnanmuutos. Selvityksen perusteella on selvää, että indeksijäädytyksiä ei tule enää jatkaa ja aiempia leikkauksia tulee kompensoida, Kiukas vaatii.

      Vuoden 2018 indeksijäädytyksen kompensointi perusturvaetuuksiin maksaisi arviolta 100 miljoona. Pienituloisten ja perusturvan varassa elävien asemaa voidaan parantaa myös verotuksellisin toimin, esimerkiksi ulottamalla kunnallisveron ansiotulovähennys myös etuustuloihin. Tämä maksaisi Sosten mukaan noin 200 miljoonaa euroa.

      Näiden toimien yhteisvaikutus julkistalouteen on suunnilleen sama kuin vuodelle 2018 tehtyjen tuloveroalennusten.

      – Perusturvan leikkaukset ovat heikentäneet yhteiskunnassa heikommassa asemassa olevien henkilöiden tilannetta. Tämä ei ole oikeudenmukaista. Leikkausten perusteena ja oikeutuksena käytettiin valtion talouden heikkoa tilannetta ja näkymää. Nyt näkymä on muuttunut, talous kasvaa. Jos hallitus haluaa pitää kaikki mukana, se peruu indeksien jäädytykset, Kiukas toteaa.

    • oikeistokakaroiden.itkut

      Oikeistokakaroiden harjoittama kommenttien poisto osoittaa hyvin heidän kyvyttömyytensä älylliseen ajatteluun. Eli typeryys kulkee porvarien geeneissä.

    • stoppi.kyykytykselle

      "Meidät Työttömät pakotetaan karenssin uhalla tehtailemaan liukuhihnahakemuksia työpaikkoihin, joihin ei usein ole edes mahdollisuutta tulla valituksi.”

      ”Me allekirjoittaneet vaadimme, että työttömien työnhakijoiden kyykyttämisen ja nöyryyttämisen on loputtava – vaadimme, että aktiivimalli kakkonen haudataan lopullisesti!”

      Tällaisen viestin voi nyt lähettää työministeri Jari Lindströmille vasemmistoliiton kampanjassa.

      Vetoomuksessa muistutetaan, että joulukuussa hallitus runnoi läpi aktiivimallin, jota vastustavaan kansalaisaloitteeseen tuli 140 000 allekirjoitusta. Jatko-osa on vielä ”tökerömpi”:

      Työttömien tulee raportoida hakemistaan työpaikoista säännöllisesti, vähintään kerran viikossa. Jopa yksittäinen unohdus tai epäonnistuminen raportoinnissa voi johtaa 60 päivän korvauksettomaan määräaikaan, eli karenssiin.

      ”Työttömät työnhakijat siis pakotetaan karenssin uhalla tehtailemaan liukuhihnahakemuksia työpaikkoihin, joihin heillä ei usein ole edes mahdollisuutta tulla valituksi”, vetoomuksen saatetekstissä todetaan.

      Aktiivimalli 2 herätti laajaa vastustusta jo lausuntokierroksella. Yrityksiin uhkaa tulla 17 miljoonaa ylimääräistä työhakemusta vuodessa. Työvoimaviranomaisten resurssit eivät riitä hakuvelvoitteen laadulliseen seuraamiseen. Malli voi johtaa siihen, että yritykset ryhtyvät käyttämään rekrytointiin muita kanavia kuin julkista työnvälitystä.

      ”Hakemustehtailuun pakottaminen ei sovi suomalaisten oikeudentajuun. Työttömyyttä vastaan kamppaillaan parhaiten luomalla uusia työpaikkoja ja tukemalla ja kouluttamalla työnhakijoita”, Lindströmille osoitettavassa vetoomuksessa todetaan.

      Allekirjoita sinäkin:
      https://actionnetwork.org/petitions/kumotaan-aktiivimalli-2

    • sairaan_ahne_oikeisto

      Pörssiyhtiöiden johtajien ansiot ovat nousseet yli 23 prosenttia verrattua palkansaajien palkkaan.
      STTK on laskenut, että vuonna 2016 palkansaaja tarvitsi 33 arkityöpäivää ansaitakseen saman kuin suuren, pörssilistatun yhtiön toimitusjohtaja päivässä. Palkansaajan on pitänyt tehdä tähän ystävänpäivään saakka töitä ansaitakseen pörssiyhtiön pomon palkan.

      Viime vuonna vastaava luku oli 26 päivää. Johtajien ansiot ovat siis nousseet yli 23 prosenttia verrattua palkansaajien palkkaan.

      – Vaikka Suomessa on kansainvälisesti tarkasteltuna suhteellisen pienet tuloerot, niiden kasvu nousukauden aikana on hyvin todennäköistä. Tuloerot ovat jatkuvasti yhteiskunnallisen keskustelun aihe ja niiden kasvusta ovat huolissaan myös useat kansainväliset talouden ja politiikan tutkijat, STTK:n ekonomisti Antti Koskela toteaa.

      Johtajien ansioiden nousu johtui erityisesti bonusten ja lisäansioiden rivakasta kasvusta.
      Suomen sosiaali ja terveys ry:n (Soste) on julkaissut tänään laskelmat, miten perusturvaetuuksia on heikennetty erilaisilla toimenpiteillä, erityisesti indeksijäädytyksillä. Nämä laskelmat osoittavat tuloerojen kasvavan Sipilän hallituksen päätösten seurauksena.

    • VL_parasta_kansalle

      Li Andersson nettikolumnissaan: Perustulo ja karenssien poisto olisi todellinen aktiivimalli

      Keskustelussa aktiivimallista hallitus on toistuvasti syyttänyt oppositiota ratkaisujen puutteesta. Vaihtoehtoisia malleja on esitetty, mutta koska viesti ei mene perille, on syytä taas kerrata ne.

      Sosiaaliturvan kokonaisuudistuksen pitää olla seuraavien eduskuntavaalien keskeinen teema. Itse kannatan mallia, jossa sosiaaliturvan vastikkeellisuutta vähennetään.

      Kukaan tuskin on sitä mieltä, että suomalaisen työttömyysturvan suurin ongelma on liian vähäinen byrokratia. Aktiivimallin huonoin puoli on se, että malli vielä entisestään pahentaa jo nyt liiallista byrokratiaa. Malli ei nimestään huolimatta palkitse aktiivisuudesta, ainoastaan onnistumisesta.

      Lue täältä lisää:
      https://www.mtv.fi/uutiset/mielipiteet/nettivieraat/artikkeli/li-andersson-nettikolumnissaan-perustulo-ja-karenssien-poisto-olisi-todellinen-aktiivimalli/6776946#gs.__U5W7M

    • sairaan_ahne_oikeisto

      AKTIVOINTIMALLI TULEE KALLIIKSI

      Suomessa on totuttu siihen, että yhteiskunta auttaa köyhiä, sairaita, vanhoja, työttömiä ja muita apua tarvitsevia. Siihen tarvitaan paljon virkailijoita, ja kun asiat vuosi vuodelta muuttuvat yhä monimutkaisemmiksi, heitä tarvitaan lisää.

      Hallitus on keksinyt, että yksityistetään, mikä tarkoittaa, että joidenkin pitää saada voittoa. Suomi velkaantuu, mutta hallitus syyttää siitä työntekijöitä.

      Hallituksella on kokeilussa 560 euron perustulo rajatulla alueella oleville työttömille, mutta siitä ei ole juuri puhuttu. Luulenkin, ettei kokeilu ole oikein onnistunut.

      Työttömät pääsisivät osaksi normaalia yhteiskuntaa.
      Perustulo kaikille työikäisille on varmasti edullisin ja kätevin ratkaisu. 560 euroa kuukaudessa on työmarkkinatuen netto, ja sillä työttömät ovat tulleet toimeen, vaikka ovat hakeneet lisäksi toimeentulotukea. Työmarkkinatuki on oikeasti 703 euroa, mutta siitä otetaan 20 prosentin vero. Työllistämistuki ja maataloustuki ovat verottomia.

      Hallituksen perustulossa työnantajat ilmoittavat avoimet työpaikat työvoimatoimistoon, josta virkailijat valikoivat ne työttömille. Jokainen järki-ihminen huomaa, että meidän yhteiskuntamme ei kestä lisää viranomaisvalvontaa, vaikka televisiossa taas keskustellaan valvonnasta, kun raavaat miehet pelkäävät terrorismia. Tuntuu pelottavalta tämä valvonta.


      Perustulo voidaan maksaa kaikille työikäisille suomalaisille, siinä pitää vain hyödyntää tietotekniikkaa. Työnantaja ilmoittaa minkälaista työtä on tarjolla, minkälainen työtaito ja koulutus siihen tarvitaan, ja työnhakija hakee työtä ja ilmoittaa koulutuksensa ja työuransa. TE-keskuksen nettiä voi käyttää ilmaiseksi.

      Jos työhön tarvitaan erityistä osaamista niin suomalainen koulutus on siihen apuna. Työpalkasta maksetaan normaali vero, ja palkka kerryttää myös eläkettä. Työttömät pääsisivät osaksi normaalia yhteiskuntaa.

      Vaikka perustulo maksetaan kaikille työikäisille, on se kuitenkin vähemmän rahaa vievä kuin tämä aktivointimalli.

    • SOS.kyykytyshallitus

      Porvarihallitus on kaadettava.

    • työtön.Kainuusta

      Hallitus on perseestä ja se on kaadettava mitä pikemmin sen parempi!

    • oikeistokakaroiden.itkut

      Ylläpito on näköjään saanut riittävästi korruptiorahaa oikeistolta, jotta kaikki oikeistoa kritisoivat kommentit poistetaan. Samoin kuin vasemmistoa positiivisesti käsittelevät kommentit.

      Mutta jotkin "Viron anteeksipyyntö", "Merjan perseen kuvaukset" yms. asiattomat kommentit ja avaukset pysyvät kyllä palstalla!!!!

      Ellei poistojen tyyli muutu, pitänee kommenttien taso laskea oikeistokakaroiden tasolle, mutta määrällisesti kymmenkertaisiksi. Saapa ylläpito sitten tehdä korruptiorahansa eteen edes töitä!

    • vasemmisto.vaalivoittoon

      PUNAVIHREÄ OPPOSITIO SELVÄSTI HALLITUSTA SUOSITUMPI

      SDP, Vasemmistoliitto ja vihreät nostivat kannatustaan Ylen gallupissa.
      Molemmat vasemmistopuolueet nostivat kannatustaan Ylen perjantaiaamuna julkaisemassa gallupissa. Sosiaalidemokraatit nousivat siinä suurimmaksi puolueeksi. Demarien kannatus nousi edellisestä mittauksessa 2,3 prosenttiyksikköä ja oli nyt 21 prosenttia.

      Vasemmistoliiton kannatus kasvoi 0,8 prosenttiyksikköä, ja puolue ohitti Ylen mittauksessa perussuomalaiset. Vasemmistoliiton kannatus oli 8,9 prosenttia.

      Kuntavaaleista asti suurimpana puolueena ollut kokoomus on nyt toiseksi suurin 20 prosentin kannatuksella. Pääministeripuolue keskusta on jäänyt demareista ja kokoomuksesta selvästi. Keskustaa kannatti kyselyssä 17 prosenttia vastaajista.

      Demarien kannatusnousun takana näyttäisi olevan peruskannattajien palaaminen riveihin. Ylen mukaan suurinta SDP:n nousu on ammattikoulutettujen, eläkeläisten ja pienillä paikkakunnilla asuvien miesten joukossa.

      Vasemmistoliitolla on vielä prosenttiyksikön verran matkaa puolueen eduskuntavaalitavoitteeseen. Puheenjohtaja Li Andersson sanoi Kansan Uutisten haastattelussa tammikuussa, että eduskuntavaaleissa kannatuksen tulee olla kaksinumeroista.

    • sairaan_ahne_oikeisto
      • fwerwer

        Oikeistolaisuus = ahneus


    • sairas.oikeistoideologia

      SINISTEN HYÖKKÄYS ANSIOSIDONNAISTA TYÖTTÖMYYSTURVAA KOHTAAN

      STTK:n puheenjohtaja Antti Palola hämmästelee, miksi yksi ansioperusteiseen sosiaaliturvaan liittyvä elementti halutaan nostaa erilliseen tarkasteluun.
      Sosiaali- ja terveysministerin Pirkko Mattilan (sin.) tekemä päätös asettaa selvitysmies kartoittamaan siirtymistä yleiseen ansiosidonnaiseen työttömyysturvaan hämmentää ay-liikkeessä.

      STTK:n puheenjohtajan Antti Palolan mielestä on sinänsä tärkeää päivittää suomalaiseen sosiaaliturvaan liittyvää tietoa ja tarvittaessa tehdä uudistuksia. Palola kuitenkin hämmästelee, miksi yksi ansioperusteiseen sosiaaliturvaan liittyvä elementti halutaan nostaa tässä vaiheessa erilliseen tarkasteluun.

      – Parhaillaan on käynnissä hallituksen asettama perusturvan ja toimeliaisuuden kokonaisuudistushanke. Sen tavoitteena on työllisyyden ja toimeliaisuuden parantaminen sekä eriarvoisuutta vähentävä perusturvan kokonaisuudistus. Hanke auttaa puolueita muodostamaan laajan käsityksen sosiaaliturvan uudistamistarpeista niiden valmistautuessa eduskuntavaaleihin ja sen jälkeisiin linjauksiin.

      Yleinen ansiosidonnainen työttömyysturva merkitsisi huomattavaa muutosta järjestelmän rahoituksen kannalta.
      – Yksittäinen, vain ansioperusteiseen sosiaaliturvaan kohdistuva kartoitus herättää kummastusta. Yleinen ansiosidonnainen työttömyysturva merkitsisi huomattavaa muutosta järjestelmän rahoituksen kannalta, jatkaa Palola.

      STTK:n pääekonomisti Ralf Sund kuvasi jo viikonvaihteessa eurooppa-, kulttuuri- ja urheiluministeri Sampo Terhon (sin.) avausta samasta asiasta ”räyhkeäksi ja törkeäksi”.


      Sosiaaliturvaa katsottava kokonaisuutena
      STTK korostaa, että nykyinen ansioturva kannustaa palkansaajia kantamaan vastuuta omasta sosiaaliturvastaan. Työttömyyskassan jäsenyys auttaa varautumaan työttömyyden aikaisen toimeentulon kohtuulliseen turvaan.

      – Ansioturvan taso määräytyy oman palkan ja työnteon perusteella. Siksi se kannustaa työntekoon ja myös oman osaamisen kehittämiseen läpi työuran. Ketään ei myöskään pakoteta olemaan työttömyyskassan jäsen vaan se on vapaaehtoista. Tämä mahdollistaa yksilön oman harkinnan elämäntilanteen ja näkemysten pohjalta, Palola korostaa.

      Palola esittää, että sosiaaliturvaa uudistettaessa tarkastellaan kokonaisuutta eikä yksittäisiä elementtejä nosteta tikun nokkaan.

      – STTK:n lähtökohdat perusturvan kokonaisuudistukseen ovat selkeät. Keskeistä uudistuksessa on oltava työn ensisijaisuus, syrjäytymisen ehkäisy, järjestelmän selkiyttäminen sekä palveluiden uudistaminen ja merkittävä lisäresursointi.

    • vasemmisto.vaalivoittoon

      Sipilän hallituksen jäljet pelottavat.
      Hallitus on leikannut sosiaaliturvaa, lisännyt sairaiden vastuuta lääkekuluistaan, nostanut sosiaali- ja terveyspalvelujen maksuja ja tarjonnut rankkaa keppiä työttömille, kuten leikannut korvauspäiviä ja säätänyt aktiivimallin.

      Seuraavissa eduskuntavaaleissa taistellaankin siitä, keiden ehdoilla perusturvasta päätetään. Sipilän hallituksen – tai saman tyyppisen – ideologisen hallituksen kokoonpano merkitsee nykypolitiikan jatkumista eli sosiaaliturvaa leikataan, työttömiä kuritetaan ja sotepalveluja tarvitsevat maksavat enemmän palveluistaan.

      Kokoomusvetoinen oikeistohallitus olisi myrkkyä perusturvan uudistamiselle.

    • sairaan_ahne_oikeisto

      Kaupallisen päiväkotibisneksen vallatessa alaa ollaan tärkeän periaatteellisen kysymyksen äärellä. Haluammeko todella, että kaupallisten firmojen voitontavoittelu ohjaa pienten lasten kasvatusta? On kyse siitä, käytetäänkö varhaiskasvatukseen kerätyt verot lapsiin vai päiväkotiketjujen miljoonavoittoihin, kuten viime vuonna julkaistut verotiedot paljastavat,

    • TerrorismWellcome

      No demarit ja viherkommarit voittavat vaalit ja nostavat veroastetta sen verran että voidaan kasvattaa julkisia menoja sekä ottaa lisää ikuisestielätettäviä kehitysmaamuslimeita suomeen holtittomasti lisääntymään, eihän siihen tarvita kuin parimiljardia vuodessa lisää ja julkisiin palveluihin muutamamiljardi...... kaikkihan on vain nettoveronmaksaja neljänneksestä kiinni.....

      • persut_mamuttaa

        Tuskinpa demarit ja vihreät sentään samaan syyllistyvät, mihin persut! Sillä persuthan avasivat rajat heti valtaan päästyään ja tuloksena saimme tänne yli 100 000 uutta kehitysmaamuslimia!
        Ja joita nyt joudumme elättämään.


    • sairas.oikeistoideologia

      Ylläpidon naurettavaa toimintaa ... kaikki oikeistoa koskevat kommentit poistetaan ...

    • SOS.kyykytyshallitus

      Aktiivimalli toimii juuri kuten sen tiedettiin toimivan, eli se leikkaa tukia ja säästää valtion menoja tukien osalta. Kukaan ei vielä tiedä miten paljon se lisää toimeentulotukimenoja, mutta sillä ei ole hallitukselle väliä. Hallitukselle on tärkeintä päästä kehumaan aktiivimallin onnistumisella, koska peräti 46 prosenttia on onnistunut täyttämään sen velvoitteet.

      Hallitus tulee väittämään, että aktiivimalli on lisännyt työllisyyttä. On ihan varmaa, että kohta media marssittaa esiin lisää aktiivimallin ihanasti piiskaamia työttömiä, jotka ovat ponnistaneet kotisohvilta etsimään ja saamaan heti työtä. Sillähän ei tietenkään ole merkitystä, että samat ihmiset olisivat saaneet saman pätkätyön ilman aktiivimalliakin. Jos työtä on, niin kyllä sitä haetaan ja saadaan. Jos työtä ei ole, niin ei sitä työttömiä piiskaamalla tule.

      Aktiivimalli on aktivoinut työttömiä lähinnä ruuhkauttamaan puhelinpalvelut kyselyillään aktiivimallin soveltamisesta. Sekin aktiviteetti on mennyt hukkaan, sillä tuen maksajilla ei lähes näihin päiviin asti ole ollut ohjeita lain soveltamiseen. Ministeriö itse ei vieläkään edes tiedä millaisia kursseja sen alaiset viranomaiset ostavat ja miten ne istuvat aktiivimalliin.

      Aktiivimallista hyötyvätkin eniten monenkirjavia työllisyyskursseja järjestävät konsultti- ja koulutusfirmat. Koulutukseen on ollut ruuhkaa, mutta siitä huolimatta läheskään kaikki eivät mahdu näille käsipäiväkursseille. Mutta se ei ole tärkeää, sillä pääasia on aktiivisuuden nousu. Toisin sanoen on saatu aikaan surinaa ja pörinää, mutta ei oikeita palkkatöitä.

      Tai on niitäkin saatettu saada. Joku on varmasti saanut vaadittavat 18 palkkatyötuntia kokoon, ja joutuu seuraavaksi byrokratiamyllyyn. Hänen tukensa maksaminen keskeytetään siksi aikaa, että tuki saadaan laskettua uudelleen. Näin on tehtävä siitä huolimatta, että asia muuten on selvä. Kaikki pitää joka tapauksessa laskea uudelleen, jotta kukaan ei vahingossa saisi senttiäkään liikaa.

    • piippolanvaari

      Työttömän aktiivimallin ensimmäinen tarkastusjakso on päättynyt ja hallitus on luvannut tehdä tulosten pohjalta muutoksia lakiin.
      Nähtyjen tulosten perusteella voidaan julistaa, että koko laki on törsö ja pahasti valuvikainen.

      Lain puolustajia löytyy nyt lähinnä porvaririntamasta ja hallituksen ääntä asiassa on käyttänyt työministeri Jari Lindström (sin.), jonka mielestä aktiivimalli menee ”hyvään suuntaan”.

      Olisikin mielenkiintoista tietää, mikä oli hallituksen ensimmäisen tarkastelujakson tavoite, jolla hyvä arvosana olisi tullut?

    • SOS.kyykytyshallitus

      Palkkojen polkeminen on koko aktiivimallin tarkoitus, ja kyllä se osittain tulee onnistumaan. Eiväthän työttömät rahaa tarvitse, mutta elinkeinoelämä tarvitsee halpatyövoimaa.

    • kepulien.varasliiga

      Sipilän sote tuottaa vain lisää kansalle kustannuksia ja Juhan kavereille miljoonia.

      Tässä vaiheessa tiedetään, että soteuudistuksessa ei ole mitään säästöjä tuottavia mekanismeja, mutta siinä on useita kustannuksia nostavia mekanismeja. Maakuntauudistuksessa työvoimaviranomaisten toiminta yksityistetään, eli maakunta maksaa kilpilutuksessa pärjänneiden yritysten toiminnan. Maakuntauudistuksessa kaavoituksen viran puolesta tapahtuva laillisuusvalvonta katoaa käytännössä kokonaan. Ympäristönsuojelun valvonta siirretään maakunnille, mutta siihen ei anneta erikseen rahaa. Psykoterapia aiotaan siirtää Kelalta maakunnille, mutta siihenkään ei anneta rahaa. Kaikki on tehtävä sen valtion antaman yhden ainoan rahasäkin sisällöllä.

    • sairas.oikeistoideologia

      Yritystuken leikkaamista pohtineessa työryhmässä olivat mukana poliitikkojen lisäksi EK:n, SY:n, SAK:n, MTK:n ja Metsäteollisuuden lobbarit. He eivät osallistuneet päätöksentekoon, mutta heillä oli puheoikeus. He istuivat paikoillaan myös silloin, kun päätöksiä tehtiin.
      Ja siksi porvaripäättäjät eivät saaneet mitään leikattua rikkaille yrittäjille lahjoitettavista yli 4 miljardin yritystuista.

      Jos työttömillä olisi ollut yhtä osaavia lobbareita istumassa kokouksissa, niin pelkäksi työttömyysturvan leikkuriksi osoittautunutta aktiivimallia ei olisi koskaan säädetty. Jos lapsilla, opiskelijoilla, vanhuksilla ja sairailla olisi omat lobbarit päättämässä asioista, niin varhaiskasvatuksesta, koulutuksesta, eläkkeistä ja sosiaalituista ei leikattaisi jatkuvasti.

      Heidän etujaan eivät lobbarit ole vartioimassa päätöksiä tehtäessä. Siksi heiltä onkin helppo leikata nyt ja tulevaisuudessa. Jostain on saatava säästöjä, ja on helppo tehdä niitä kipeitä päätöksiä, kun tietää niiden kohdistuvan puolustuskyvyttömiin. Muutaman krokotiilinkyyneleen voi tietysti julkisuudessa vuodattaa, sillä se on pieni hinta oman nahkan ja vaalituen pelastamisesta.

    • SOS.kyykytyshallitus

      Sipilän hallitus on jo kolme vuotta lisännyt eriarvoisuutta leikkaamalla eläkeläisiltä, työttömiltä, opiskelijoilta, lapsiperheiltä, koulutuksesta, sairailta ja vammaisilta. Onnistutaan saavuttamaan hallituksen strateginen työllisyystavoite siivoamalla tilastoja ja antamalla aktiivimallikeppiä työttömille. Siinä sivussa leikataan puolelta Suomen työttömistä muutaman päivän ruokarahat.

      Kun eriarvoisuutta on tietoisesti saatu kasvatettua, niin vaalien lähestyessä on taas aika ruveta puhumaan eriarvoisuuden vähentämisestä. Kohta Sipiläkin on taas lupaamassa, että koulutuksesta, köyhiltä, sairailta, työttömiltä ja niin edelleen ei leikata.

    • SelkäPuukkoVasuri

      Viimeisin eläkeläisiä kurjistava muutos (80/20, inflaatio/palkkojenkorotukset) tehtiin Lipposen hallituksen aikana.

      Kysymys on vaikea juuri demareille koska Lipposen junttaama päätös on suurin syy työeläkeläisten tulojen romahdukseen ja suomalaisen yhteiskunnan hyvinvoinnin alasajoon. Päätös on kurittanut kaikista eniten tietysti pienituloisia työeläkeläisiä. Väärän päätöksen vuoksi työeläkeläisistämme elää nykyisin jo 20% alle EU:n köyhyysrajan olevilla tuloilla.

      Ja tämä kaikki vasemmistoliiton innokkaalla luvalla ja halulla.
      Työeläkeläiset, kiittäkää vasemmistoliittoa!

      • Vasuri.KöyhänKauhu

        kyllä vasuri osaa .... varastaa köyhiltä .....


      • sairas.oikeistoideologia

        Lipponen ja Sipilä ovatkin pahimmat kansanviholliset ja leikkaajat mitä Suomessa on koskaan ollut. Oikeistolaisia rakkikoiria.


    • KansanvihaajaSipilä

      Sipilän hallitus on jo kolme vuotta lisännyt eriarvoisuutta leikkaamalla eläkeläisiltä, työttömiltä, opiskelijoilta, lapsiperheiltä, koulutuksesta, sairailta ja vammaisilta.

      Mutta 4miljardin yritystuista hallitus ei halunnut leikata senttiäkään.

      • Veronkiertäjä.Sipilä

        Sipilän veronkierto maksaa kansalle.


      • Jaakko.lahjusvirta
        Veronkiertäjä.Sipilä kirjoitti:

        Sipilän veronkierto maksaa kansalle.

        Onneksi Jaakko tuo rahaa Suomeen.. ....


    • persujen.petokset

      Persut ovat tuottaneet enemmän loikkareita oikeistopuolueisiin kuin yksikään muu puolue koskaan. Alunperinhän persujen piti olla työväenpuolue, mutta sen täyttikin rasistiset oikeistolaiset, jotka ovat nyt siirtyneet joukoittain oikeistopuolueisiin, kuten Sin ja Kok.
      Viimeisimpänä Kaj Turunen.

      Miten tuollaiseen puolueeseen voi luottaa? Ei mitenkään.

      • Kokoomusmafiaa

        Persut onkin Kokoomuksen hang-around porukkaa.... heheh eheheh heheh


    • Sairaanahnevasuri

      Vasurit vihaavat veron-alennuksia siis!
      No tämähän oli hienoa kuulla.
      Ahnevasuri kun haluaa ne rahat ahneesti itselleen.

    • SOS.kansankusetus.jatkuu

      Hallituspuolueet ovat kehua retostaneet itseään niin kovalla äänellä, että omat korvat ovat menneet jo tukkoon.
      Sipilän kyykytyshallitushan on ottanut itselleen kaiken ansion yleismaailmallisen talouskasvun kehityksestä, ja pitää sen tuomia uusia työpaikkoja omien toimiensa tuloksena. Suomen Kiky-sopimus, työttömien määräaikaishaastattelut, aktiivimalli ja jättimäiset leikkaukset ovat siis saaneet koko maailman talouden nousuun.... hehehe ehheehhe heheheh

    • SOS.kansankusetus.jatkuu

      Olemme koko talven saaneet kuulla, että hallituksen toimien ansioista Suomi on nousussa. Vienti vetää, uusia työpaikkoja syntyy ja talous kasvaa kohisten. Pörssiyritykset jakavat tänä vuonna ennätysmäisiä osinkoja, ja jopa pelkkää jätevettä ja tappiota tuottava Terrafame palkitsee johtajiaan kymmenien tuhansien ja työntekijöitään satasen tulospalkkioilla. Rahaa näyttää olevan kaikkialla niin paljon, että ranteita pakottaa.

      Kun SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne esitti vappupuheessaan pienimpiin eläkkeisiin sadan euron korotusta, niin raha loppui yllättäen. Pääministeri Juha Sipilä ja valtiovarainministeri Petteri Orpo kiirehtivät tuomitsemaan Rinteen puheet populismiksi ja pelkiksi vaalipuheiksi. Eihän meillä oikeasti mitään rahaa ole. Valtiontalous on alijäämäinen ja velkaa tehdään koko ajan. Rinteen vaatimukset eivät ole realistisia, sanoo hallitus.

      Kävi kuten aina ennenkin, eli raha loppuu juuri siinä vaiheessa, kun sitä pitäisi antaa köyhille. Silloin muistetaan, että velaksihan tässä eletään ja verotus on niin ankaraa, että mistään kohtaa sitä ei voi kiristää.

    • Sipilän.petoshallitus

      Sipilän kyykytyshallitus ajaa Sotea kuin käärmettä pyssyyn, ilman laskelmia ja kelvollisia perusteluja. Eräs juristi kysyi Facebookissa osuvasti, että käykö tämä hallituksen maakunta-ja soteuudistuksen tietopaketti oikeuslähteestä etsittäessä aikanaan lainsäätäjän tahtoa? Vai onko kyseessä hallituksen strategisen viestinnän propagandapaketti, jolla ei ole mitään juridista merkitystä?

      Kansa kyselee lainsäädännölle perusteluja, mutta hallitus tarjoaa vain haavekuvia. Sillä ei ole mitään muuta tarjottavaa, koska asiaperusteluja ei kerta kaikkiaan ole.

    • sairas.oikeistoideologia

      Työministeri Jari Lindström satuilee, että hallituksen kaavailema ilman perustetta määräaikaisuudet alle 30-vuotiaille salliva laki, onkin positiivista syrjintää, jolla helpotetaan nuorten töihin pääsyä. ... Heheh hehehe ... Täyttä skeidaa. Nuorten pois potkimistahan se vaan helpottaa.
      Eipä ole ensimmäinen kerta, kun tämä hallitus antaa heikommassa asemassa oleville selkään ja sanoo sen olevan selkäänsä saavan etu. Työttömien hyödyksihän aktiivimallin tukileikkurinkin sanotaan olevan.

    • SOS.kansankusetus.jatkuu

      Sipilän kyykytyshallitus on runnomassa läpi kaikkien aikojen suurinta uudistusta ilman että sitä pystytään perustelemaan laskelmilla. Nyt viimeistään hallitukselle itselleenkin pitäisi valjeta, että bluffi on paljastunut ja keisari on alasti. Kyseessä ei ole mikään muu kuin terveydenhuollon ideologinen yksityistäminen, jota on yritetty peitellä välttämättömyydella ja saatavilla säästöillä. Näin suurta uudistusta ei kerta kaikkiaan voi tehdä kustannusneutraalisti, vaan se joko tuo säästöjä tai lisäkuluja. Nyt on käynyt selväksi, että se tuo lisäkuluja.

      Niilläkin rahoilla voitaisiin korjata nykyjärjestelmän puutteita.

    • gfhgf

      Miksiköhän koulutuksesta on leikattu merkittäviä summia tällä ja jo edellisellä hallituskaudella?
      Syynä on hallitukset, joissa Kokoomus on ollut määräävässä asemassa.

      Oikeisto ei vaan tajua sitä, että koulutuksesta säästäminen tulee kalliiksi myöhemmin.
      Lapset ja nuoret ovat tärkein asia, mihin me voimme rahamme laittaa. Meillä ei ole toista kohdetta, millä olisi yhtä kauaskantoiset vaikutukset. Ja silti oikeisto lahjoittaa näitäkin varoja tukina hyvinvoiville yrityksille ja maajusseille.

    • SOS-työläistenvihaajat

      Aktiivimalli on tuonut meille minimaaliset pätkätyöt, joilla ei missään tapauksessa elä, mutta joita on pakko tehdä leikkurin välttämiseksi. Tämä oli taas yksi aktiivimallin ”yllätys”, ja niitä tulee epäilemättä jatkuvasti lisää. Aktiivimalli on kerta kaikkiaan niin kiireellä ja hutiloiden valmisteltu, säädetty ja täytäntöönpantu, että se on häpeäksi koko yhteiskunnalle. Jos hallituksella olisi vähänkään järkeä, niin se kumoaisi koko älyttömyyden.

      Sitä on kuitenkin turha toivoa. Saamme siis seurata jatkossakin työministerin hämmästelyä omien tekemistensä seurauksista.

    • hallitus.vaihtoon

      Mitä oikeasti tapahtuu, jos ja kun sote kaatuu?

      Vastaus on, että ei tapahdu mitään, vaan kaikki jatkuu kuten ennenkin. Ei tule yksityistämisen hyökyaaltoa, koska jokainen kunta tekee itsehallintonsa nojalla omat päätöksensä. Neuvotteluja on käynnissä monessa kunnassa, mutta hallitus on itse ajanut kunnat tähän roikottamalla niitä löyhässä hirressä sote-valmistelullaan. Silmukka on koko ajan kiristynyt, ja hallituksen esitys lupaa alueellisten monopolien syntymistä ja syrjäseutujen palvelujen heikkenemistä.

      Ainoa mitä tapahtuu on se, että pääsemme eroon työväen kyykytykseen ihastuneesta hallituksesta. Ja se on yksi parhaista asioista koko soten kaatumisessa.

    • sairas.oikeistoideologia

      Kokoomus on esitellyt tänään oman mallinsa sosiaaliturvan uudistamiseksi, ja se malli perustuu vastikkeellisuuteen ja leikkauksiin. Suomeksi se tarkoittaa kepin antamista köyhille.

      Mallillaan kokoomus tähtää hyvinvointiyhteiskunnan lopulliseen hävittämiseen, siitä pitävät leikkaukset huolen. Huonosti palkattu ja jopa kokonaan palkaton työ tulee lisääntymään, ja työtä tehdään entistä enemmän pelkällä sosiaaliturvalla. Joka ei tee työtä, ei sen syömänkään pidä, voidaan tiivistää mallin ydinajatukseksi.

    • Sipilän.idioottihallitus

      Sipilän kyykytyshallituksen ministerien äly loistaa poissaolollaan.

      Soinin käytös on vain yksi oire tämän hallituksen aikana pidettävistä poliittisen moraalin hautajaisista. Ensimmäiseksi hallitus söi kaikki vaalilupauksensa ja leikkasi kaikkialta sieltä, mistä halituspuolueet ennen vaaleja nimenomaan lupasivat olla leikkaamatta. Yritystuista ei kyetty leikkaamaan, koska leikkauksen kohteet olisivat suuttuneet. Leikkauksilla säästetyt rahat on annettu suurituloisten veronkevennyksiksi ja tukia saavien yritysten omistajien osingoiksi.

      • sairas.oikeistoideologia

        Rahavalta ei tunne muita hyveitä kuin ahneuden!


      • pissisvasuri
        sairas.oikeistoideologia kirjoitti:

        Rahavalta ei tunne muita hyveitä kuin ahneuden!

        neuvostoliitto oli tuosta hyvä esimerkki, puolue johto ajeli mersuilla, kansa ladoilla.
        vasemmisto on aina kussut työläistä silmään.


      • oikeistokakaran.itkut
        pissisvasuri kirjoitti:

        neuvostoliitto oli tuosta hyvä esimerkki, puolue johto ajeli mersuilla, kansa ladoilla.
        vasemmisto on aina kussut työläistä silmään.

        Oikeistokakara ei vaan vieläkään ymmärrä Neuvostoliiton ja Vasemmistoliiton eroa.
        Ehkäpä se porvaripojullekkin joskus vielä valkenee, kun se peruskoulu tulee joskus käytyä loppuun.


    • vasemmisto.vaalivoittoon

      Kokoomushan on aina tiedetty markkinaliberalismin pes..n nuolijaksi ja kun kepulit on vielä soutamassa samassa veneessä kokkareiden kanssa niin ainoa toivo tulevissa vaaleissa on punavihreässä porukassa.

      • vasemmisto.vaalivoittoon

        Aivan. Vasemmisto vaalivoittoon!


    • sairas.oikeistoideologia

      Kataisen hallitus kiristi finanssipolitiikkaa miljardeilla keskellä taantumaa ja talouskasvun käynnistyttyä Sipilän hallitus on hukannut liikkumavaransa hyvätuloisia suosivaan 1,5 miljardin veroaleen ja julkistaloudelle kalliiseen kikyyn.

    • työläistenvihaaja.Sipilä

      Tällä hallituskaudella on käytännössä jo tuhottu työttömyysturva aktiivimalli ykkösellä, ja nyt hallitus aikoo tuhota sen viimeisetkin rippeet aktiivimalli kakkosella. Sen lisäksi tuhotaan työsuhdeturva poistamalla irtisanomissuoja pienissä yrityksissä työskenteleviltä ja luodaan nuorten pätkätyöläisten pysyvä armeija sallimalla alle 30-vuotiaiden, kolme kuukautta työttöminä olleiden määräaikainen palkkaaminen ilman mitään perusteita.

      Tarkoittaa sitä, että jos ja kun Sipilän kyykytyshallitus kaatuu, niin rehellinen työväki ainakin iloitsee!

      • Näinkö.edetään

        Kiky tuhosi monen kunnilla töissä käyvän elämän. Sipilän hallituksen jäljet on hivittävät koko Suomen kannalta, ei pelkästään jonkun yksittäisen henkilän kohdalla. Aktiimallit ja kikyt tuhoaa kulutuksen, ihmisten mahdollisuus ostaa tuotteita ja käyttää palveuita romahtaa. Jokainen järkevä ymmärtää mitä tapahtuu yhteiskunnalle kun Sipilän porukka omalle porukalleen ottaa pikavoittoa.


    • Se on väärä tuo vasemmiston ja kommunistien kanta jossa kukaan ei tee mitään mutta verottamalla pyritään tappamaan kaikki toiminta. Siihenhän vasemmisto on aina pyrkinyt. Vasemmisto ei koskaan eikä missään ole ollut yritysaktiivinen vaikka juuri se olisi parasta lääkettä valtion menojen laskemiseen sekä meidän kansalaisten omillamme pärjäämiseen jolloin ei tarvittaisi valtion tuklaisia kaikkiin elämän vaiheisiin.

      Itse olen konta 75v enkä vielä ole sosiaalitoimistossa käynyt vaan aina maksanut elämiseni kustannukset joko suoraan tililtä tai kuten opiskeluaikoina -60 luvulla tililtä säästöistä ja pankin myöntämällä lainalla konka isäni takasi. Ei joutunut siitä kärsimään sillä maksoin sen itse takaisin.

      Nyt puolet kansalaisista näyttää asuvan yhteiskunnan tukemana joka on hulluuden huippua. Talous pitää kyetä hoitamaan aina ylijäämäisesti niin omalta kuin yhteiskunnankin osalta. Yhteiskunnan velkaantuminen juontaa jo pitkältä aikaa kun kansaa on opetettu tuhlaamaan rahansa ja elämään muiden kustannuksella parkuen apua sossun tädiltä.

      On tietysti hienoa asua uudessa asunnossa kaikin mukavuuksin muiden laskuun mutta olisi selvästi kannustavampaa tehdä asumuksia ilman mukavuuksia niille jotka eivät kykene itse asumistaan rahoittamaan. Käytiin sitä ennenkin ulkohuusissa ja sen tyhjääminen on mukavaa hommaa kesäisin kun saa rakentaa takapihalle tunkion muiden kasvijätteiden kattamana. Seuraavana kesänähän siinä voi kasvattaa kurpitsaa jos ei muuta keksi. Niin tehtiin aikoinaan minunkin kotonani.

      Sairaita ja vajaakykyisiä pitää auttaa, se on selviö mutta työkykyisen on leipänsä ja päänalustansa itse ansaittava. Turhat menot pois niin vapaa-aika lasten kanssa lisääntyy ja terveys paranee työkunnon lisäksi. Turhat menot ovat tupakka ja alkoholi, niitä ei tarvita kuin sitä alkoholia talvisin auton pissapoikaan. Muutakin löytyy mutta noista on helpointa päästä eroon sen tiedän kokemuksesta, tupakan lopetin 1965 ja alkon tuotteet 1997 vaikka en niitä viljalti ollut siihenkään mennessä nauttinut. Ei tullut mitään oireita joten helppoa kuin heinänteko!

      Veroja pitää laskea edelleen varsinkin yritysten osalta sillä ovathan työntekijöidenkin verot yritysten maksettavia joskin hieman mutkan kautta.

      • porvariloiset

        Veroja pitääkin laskea kaikilta pienituloisilta ja nostaa kaikilta suurituloisilta ja yrityksiltä. Siis päinvastoin mitä nykyinen kyykytyshallitus on tehnyt.
        Sehän jo nähtiin, että esimerkiksi yritysten yhteisöveron lasku ei tuottanut yhtä ainutta uutta työpaikkaa, lihotti vaan yritysjohdon tilipussia. Kuten yritystuetkin.


      • porvariloiset kirjoitti:

        Veroja pitääkin laskea kaikilta pienituloisilta ja nostaa kaikilta suurituloisilta ja yrityksiltä. Siis päinvastoin mitä nykyinen kyykytyshallitus on tehnyt.
        Sehän jo nähtiin, että esimerkiksi yritysten yhteisöveron lasku ei tuottanut yhtä ainutta uutta työpaikkaa, lihotti vaan yritysjohdon tilipussia. Kuten yritystuetkin.

        Yritysten menestys on se tärkein asia taloudessa sillä sitä ilman olemme kuten entinen Suuri ja Mahtava jonka ainoa itsensä tehostamiskeino oli asein uhkailu. Ei löytynyt ideaa alkaa antaa ihmisten miettiä miten rahaa ansaitaan koska se ei kuulu kommunismiin, siellähän kaikki sallitut ajatukset tulevat "ylhäältä"!

        Jokaiaen yksilön ja yhteisön on kyettävä toimimaan valallisuutensa puitteissa. Nykyisin moni saa väärän kuvan kun jaetaan ilmaista rahaa sossun luukulta.


      • porvariloiset
        Extyökkäri kirjoitti:

        Yritysten menestys on se tärkein asia taloudessa sillä sitä ilman olemme kuten entinen Suuri ja Mahtava jonka ainoa itsensä tehostamiskeino oli asein uhkailu. Ei löytynyt ideaa alkaa antaa ihmisten miettiä miten rahaa ansaitaan koska se ei kuulu kommunismiin, siellähän kaikki sallitut ajatukset tulevat "ylhäältä"!

        Jokaiaen yksilön ja yhteisön on kyettävä toimimaan valallisuutensa puitteissa. Nykyisin moni saa väärän kuvan kun jaetaan ilmaista rahaa sossun luukulta.

        Extyöloisen päässä se soi yhä vaan Neuvostoliiton ja kommunismin pelko. Ei siis ihme, että loisen jututkin ovat kuin 20-luvun lahtarien juttuja.

        Yritysten menestys johtuu aina sen työläisten sitoutumisesta työhönsä. Ja se rakennetaan yhteistyöllä ja luottamuksella, ei siis extyöläisen hehkuttamilla kyykytys-lahtarimenetelmillä. Ei siis ihme, että extyöloisen epäonnistunut yritys ei tuottanut hänelle edes pientä pesämunaa, vaan hän on nykyään meidän työssäkäyvien veronmaksajien maksamilla veroilla elelevä sosiaalipummi.


      • porvariloiset kirjoitti:

        Extyöloisen päässä se soi yhä vaan Neuvostoliiton ja kommunismin pelko. Ei siis ihme, että loisen jututkin ovat kuin 20-luvun lahtarien juttuja.

        Yritysten menestys johtuu aina sen työläisten sitoutumisesta työhönsä. Ja se rakennetaan yhteistyöllä ja luottamuksella, ei siis extyöläisen hehkuttamilla kyykytys-lahtarimenetelmillä. Ei siis ihme, että extyöloisen epäonnistunut yritys ei tuottanut hänelle edes pientä pesämunaa, vaan hän on nykyään meidän työssäkäyvien veronmaksajien maksamilla veroilla elelevä sosiaalipummi.

        Neuvostoliitto oli oiva esimerkki siitä mitä tapahtuu jos palkkaa ei sidota tuottavuuteen. Sikälikin hyvä jotta se on jokaisen muistissa, jos sitä vaan osaa katsoa.

        Sinä taas et minun pesämunistani mitään tiedä, ne ovat verottajan tiedossa joten sen enempää en niitä selittele.

        Eläke on ansaittua ja siirrettyä palkkaa. Voin siitä tosin luopuakin jos saan työnantajieni maksamat eläkemaksut korkoineen tililleni. Se ei kuitenkaan liene lakienkaan mukaan mahdollista ja kun kerran maksoin lapsilisäsi, leikkikoulusi ja vielä ainakin muutaman luokan peruskoulustasi niin on sinun se koskettava ja maksettava eläkettäni.


      • porvariloiset
        Extyökkäri kirjoitti:

        Neuvostoliitto oli oiva esimerkki siitä mitä tapahtuu jos palkkaa ei sidota tuottavuuteen. Sikälikin hyvä jotta se on jokaisen muistissa, jos sitä vaan osaa katsoa.

        Sinä taas et minun pesämunistani mitään tiedä, ne ovat verottajan tiedossa joten sen enempää en niitä selittele.

        Eläke on ansaittua ja siirrettyä palkkaa. Voin siitä tosin luopuakin jos saan työnantajieni maksamat eläkemaksut korkoineen tililleni. Se ei kuitenkaan liene lakienkaan mukaan mahdollista ja kun kerran maksoin lapsilisäsi, leikkikoulusi ja vielä ainakin muutaman luokan peruskoulustasi niin on sinun se koskettava ja maksettava eläkettäni.

        Eli elät sosiaaliavulla, jonka me rehelliset veronmaksajat maksamme.... Kerrankin rehellistä puhetta loisen suusta! Sinun ei siis kannattaisi jatkossa jatkuvasti solvata muita kaltaisiasi sosiaaliavun saajia, kun kerta olet täysin samassa veneessä.


      • porvariloiset kirjoitti:

        Eli elät sosiaaliavulla, jonka me rehelliset veronmaksajat maksamme.... Kerrankin rehellistä puhetta loisen suusta! Sinun ei siis kannattaisi jatkossa jatkuvasti solvata muita kaltaisiasi sosiaaliavun saajia, kun kerta olet täysin samassa veneessä.

        Olet tollo komupaska etkä kykene siitä eroon pääsemään kuten nikkisikin jo sanoo, loinen mikä loinen!


      • porvariloiset
        Extyökkäri kirjoitti:

        Olet tollo komupaska etkä kykene siitä eroon pääsemään kuten nikkisikin jo sanoo, loinen mikä loinen!

        Sosiaalipummin solvauksethan eivät tunnu yhtään miltään, sillä totuus kirvoittaa todistetusti lahtareiden perillisistä aina sen pahimman puolen esiin. Valitettavasti.


      • porvariloiset kirjoitti:

        Sosiaalipummin solvauksethan eivät tunnu yhtään miltään, sillä totuus kirvoittaa todistetusti lahtareiden perillisistä aina sen pahimman puolen esiin. Valitettavasti.

        Suvussani ei tiettävästi ole yhtäkään komuloista joten ei ole lahtareitakaan. Komuloisethan ne olivat viime vuosisadan suurimmat lahtarit!

        Kannattaa loisenkin hieman alkaa miettimään mitä kirjoittaa ja unohtaa ne komupravdat joita komuloiset tuppaavat hokemaan uskoaan vahvistaen.


      • porvariloiset
        Extyökkäri kirjoitti:

        Suvussani ei tiettävästi ole yhtäkään komuloista joten ei ole lahtareitakaan. Komuloisethan ne olivat viime vuosisadan suurimmat lahtarit!

        Kannattaa loisenkin hieman alkaa miettimään mitä kirjoittaa ja unohtaa ne komupravdat joita komuloiset tuppaavat hokemaan uskoaan vahvistaen.

        Vainoharhaisilla lahtareillahan ne "komuloiset" täyttää pään niin, ettei ne pysty muusta kirjoittamaankaan. Kuten sosiaalipummi extyöloisen kirjoituksista on selvästi havaittavissa.


      • porvariloiset kirjoitti:

        Vainoharhaisilla lahtareillahan ne "komuloiset" täyttää pään niin, ettei ne pysty muusta kirjoittamaankaan. Kuten sosiaalipummi extyöloisen kirjoituksista on selvästi havaittavissa.

        Kommunistihan on loinen, se ei kykene luomaan uutta vaan jankuttaa samaa mitä se Marx pummi joskus 1800 luvulla keksi kun töihin ei viitsinyt sekaantua. Komuloinen juontuu kommunismin olemuksesta ja kertoo sen uskonnon luonteenkin samassa nimessään.

        Minä taas en ole mitään koskaan pummannut vaan aina elänyt omavaraisesti. Mihin ei varaa ole ollut on jäänyt hankkimatta. Joskus vielä oppinet, työeläke on ansaittua, se on viivästettyä palkanmaksua! Osa palkastammehan siirrettiin työeläkevakuutusyhtiöön myöhempää maksua varten ja nyt on se myöhempi!

        Pystyn kirjoittamaan monestakin asiasta mutta tämä palsta on omistettu niille jotka viitsivät oikoa komuloisten näkymiä ja pyrkiä johdattamaan heitä oikealle teille.

        Kerropa sattuiko se pahastikin kun sait ihan oman ajatuksen, kun niitä niin tehokkaasti välttelet?


      • porvariloiset
        Extyökkäri kirjoitti:

        Kommunistihan on loinen, se ei kykene luomaan uutta vaan jankuttaa samaa mitä se Marx pummi joskus 1800 luvulla keksi kun töihin ei viitsinyt sekaantua. Komuloinen juontuu kommunismin olemuksesta ja kertoo sen uskonnon luonteenkin samassa nimessään.

        Minä taas en ole mitään koskaan pummannut vaan aina elänyt omavaraisesti. Mihin ei varaa ole ollut on jäänyt hankkimatta. Joskus vielä oppinet, työeläke on ansaittua, se on viivästettyä palkanmaksua! Osa palkastammehan siirrettiin työeläkevakuutusyhtiöön myöhempää maksua varten ja nyt on se myöhempi!

        Pystyn kirjoittamaan monestakin asiasta mutta tämä palsta on omistettu niille jotka viitsivät oikoa komuloisten näkymiä ja pyrkiä johdattamaan heitä oikealle teille.

        Kerropa sattuiko se pahastikin kun sait ihan oman ajatuksen, kun niitä niin tehokkaasti välttelet?

        Jokaisessa kommentissasi esiintyy niin monia "komuloisia" ja suoranaista vihansekaista tietämättömyyttä nykyisestä työelämästä, niin pakkohan se on jonkun niitä täällä oikaista. Vaikka se extyöloista ilmiselvästi kirveltääkin. Ja hyvä niin.

        Joka päivä työssäni käytän varmasti enemmän aivojani ja keksin ratkaisuja ongelmiin kuin sinä maatessasi pieruverkkareissa sohvallasi maaten. Ja odotellen seuraavaa sosiaaliapua tulevaksi.


      • porvariloiset kirjoitti:

        Jokaisessa kommentissasi esiintyy niin monia "komuloisia" ja suoranaista vihansekaista tietämättömyyttä nykyisestä työelämästä, niin pakkohan se on jonkun niitä täällä oikaista. Vaikka se extyöloista ilmiselvästi kirveltääkin. Ja hyvä niin.

        Joka päivä työssäni käytän varmasti enemmän aivojani ja keksin ratkaisuja ongelmiin kuin sinä maatessasi pieruverkkareissa sohvallasi maaten. Ja odotellen seuraavaa sosiaaliapua tulevaksi.

        Ei ole työelämä minun eläkeaikanani mihinkään isommin muuttunut, tiedän siis tarkalleen mitä se on.

        Ay mafia ja sen orjat ovat ne jotka eivät tiedä ja joiden virheet lankeavat sekä yhteiskunnalle että yrityksille maksettaviksi joko suoraan tai eläkeläisten maksamien verojen kautta.

        Ay mafiahan vain kerjää, uhkailee ja kiristää mutta ei tuota kuin kuluja ja tappiota.


      • porvariloiset
        Extyökkäri kirjoitti:

        Ei ole työelämä minun eläkeaikanani mihinkään isommin muuttunut, tiedän siis tarkalleen mitä se on.

        Ay mafia ja sen orjat ovat ne jotka eivät tiedä ja joiden virheet lankeavat sekä yhteiskunnalle että yrityksille maksettaviksi joko suoraan tai eläkeläisten maksamien verojen kautta.

        Ay mafiahan vain kerjää, uhkailee ja kiristää mutta ei tuota kuin kuluja ja tappiota.

        Ja taas todistit vaan sen, ettet ymmärrä työelämästä ja varsinkaan AY-liikkeen toiminnasta ja tarkoituksesta yhtään mitään. Eli turhaahan se on kanssasi noista asioista keskustella, kun perusasiatkin ovat sinulla keskenkasvuisen lapsen tasolla.
        "Komuloiset" vaan hiertää nuppisi sisällä ja "ay-orjat" vie jopa sinun sosiaaliapusikin. Haloo ... reaalimaailma kutsuu ...


    • työttömien.kyykytys

      Työttömien rankaiseminen työttömyydestään ei luo yhtä ainutta uutta työpaikkaa.
      Miksi oikeistohallitus ei vaan pysty ymmärtämään noin yksinkertaista asiaa?

    • sairas.oikeistoideologia
    • Hallitus.kusettaa.kansaa

      Hallitus ehdottanee taas verohelpotuksia budjetissaan, jotta voisivat esittää olevansa köyhän kansan asialla ... heheh hehehe!
      Näin hallitus vaan jatkaa veropohjan heikentämistä. Ja sitten on vastapainoksi kulutusveroja taas lisättävä, jotta edes jonkinlainen tasapaino säilyy. Tämä tarkoittaa taas siirtymistä askelen verran kohti tasaveroa, kun köyhä ja rikas maksavat makkarapaketistaan saman verran veroa.

    Ketjusta on poistettu 49 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      52
      2834
    2. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      527
      2676
    3. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      48
      1855
    4. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      32
      1797
    5. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      117
      1733
    6. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      301
      1679
    7. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      9
      1292
    8. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      88
      1126
    9. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      58
      1099
    10. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      22
      1092
    Aihe