Yksi havainto romuttaa evoluution perusprinsiipit

Evoluutioteorialla ei ole mitään tekemistä todellisen havainnoidun ja mitatun tieteen kanssa. Teorian perusprinsiippejä ovat satunnaiset mutaatiot ja valinta sekä populaatiotasolla hitaasti tapahtuva ohjaamaton kehitys, jolla ei ole suuntaa.

Käytännön havainnot ja nykytiede romuttavat kaikki nuo teorian perusperiaatteet:

Tutkijat vaihtoivat Ruibalin puuiguaanin (Liolaemus ruibali) ravintotyyppiä siten, että aiemmin sekä hyönteisiä että kasveja syöneelle iguaanille alettiin syöttää pelkkää kasvipohjaista ravintoa (pääasiassa alfalfaa, eli sinimailasta). Tutkijat alkoivat seurata, millaisia muutoksia liskossa alkaisi tapahtua ravintotyypin vaihdoksen jälkeen.

Jo neljänkymmenen päivän jälkeen tutkijat havaitsivat, että iguaanin paino oli pysynyt samana ravintotyypin vaihdoksesta huolimatta. Tutkijat havaitsivat todennäköisimmän syyn: Liskon suolisto oli pidentynyt 17%!! Neljässäkymmenessä päivässä!! Myös sen suolistomikrobikanta oli kokenut merkittäviä muutoksia.

Miten näin merkittävä muutos voi tapahtua eliössä näin lyhyessä ajassa? Satunnaisten mutaatioiden ja valinnan voimin? No ei todellakaan. Sellaiset teoriat ovat pseudotieteilijöiden satuja.

Kyseessä on epigeneettisten mekanismien aikaansaama muutos. Vaihtunut ravintotyyppi aiheutti muutoksia epigeneettisiin informaatiorakenteisiin, jotka saivat tietyt geenit toimimaan aktiivisemmin kuin aiemmin. Muutos tapahtui jo yksilön elinaikana. Tällaiset muutokset periytyvät, jotta seuraavalla sukupolvella olisi paremmat valmiudet ravinnon käsittelyyn. Kyseessä on siis energiatehokkuuteen liittyvä mekanismiin perustuva muutos. Tämä kertoo suunnitellusta järjestelmästä. On todennäköistä, että vaihtuneet metylaatioprofiilit ja histonimarkkereiden modifiointi ravintotyypin vaihdoksen jälkeen aiheuttivat muutaman sekvenssimuutoksen. Nämä ovat geneettisiä virheitä ja johtavat vähitellen informaatiokatoon.

Yksi huolellisesti toteutettu tieteellinen koe romutti kertaheitolla evoluutioteorian perusprinsiipit:

Muutoksen syynä eivät olleet satunnaiset mutaatiot ja valinta vaan vaihtunut ravintotyyppi.
Muutokset tapahtuivat yksilötasolla eliön elinaikana.
Muutokset tapahtuivat erittäin nopeasti.
Muutosta ohjasivat energiasidonnaiset tekijät, tässä tapauksessa ravinto.
Muutoksella oli selkeä suunta, pidentynyt suolisto, joka edesauttaa hitaasti sulavan kasvipohjaisen ravinnon imeytymistä.

Vastaavilla mekanismeilla kaikki eliöt kokevat luonnossa muutoksia. Tulee siis ymmärtää muutoksen syy sekä se, mihin muutos johtaa. Tämä kaikki antaa tukensa raamatulliselle luomiselle ja älykkäälle suunnittelulle.

Linkki ketjussa.

19

368

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Reality check:

      <<Muutoksen syynä eivät olleet satunnaiset mutaatiot ja valinta vaan vaihtunut ravintotyyppi.>>

      Miten peltokaalin "ravinto" muuttui, kun siitä jalostettiin rypsi?

      Miten peltokaalin "ravinto" muuttui eri tavalla kun siitä jalostettiin nauris?

      Onko esimerkiksi ravihevosten jalostus idiotismia? Miksi tuijottaa sukutauluihin, kun vain ruoka vaikuttaa? Ja ennen kaikkea: miksi ravihevosten jalostus toimii ja sillä saadaan aikaan nopeampia hevosia?

    • Yritätkö tällä puolustella 1. Moos 30. luvun legendaa, jonka mukaan Jaakob varasti enonsa Labanin lampaat ”epigenetiikkaa hyödyntämällä”? Jaakob oli sopinut enonsa kanssa, että hän saa itselleen kaikki raidalliset ja täplikkäät lampaat, joita syntyy valkoisista lampaista. Viekkaasti Jaakob kuori puun oksia raidallisiksi, joiden edessä lampaat parittelivat ja saivat raidallisia karitsoja. Aikojen kuluessa Jaakob oli kerännyt suuren lauman voimakkaita raidallisia lampaita tuolla viekkaalla ”epigeneettisellä tempulla”.

      Yrität epätoivoisesti puolustella tätä ja samalla onnettomasti taistella tuulimyllyjä vastaan yrityksillä romuttaa evoluutioteoria. Et vain huomaa, että Raamattu itse jo tunnistaa evoluution ja jalostamisen näissä parissa kohdassa.

      42 Mutta heikkojen eläinten eteen hän ei pannut oksia, ja siksi jäivät heikot eläimet Labanille ja Jaakob sai voimakkaat.

      Tämän kirjoittaja tunnistaa, että heikkous todennäköisesti periytyy, eikä Jaakob halunnut heikkoja raidallisia eläimiä. Tämähän on eläinten jalostusta ja käytännössä Darwinin toteamuksen ’survival of the fittest’ mukainen.

      Toinen paljastava kohta on tässä.

      3 Kun Aadam oli elänyt 130 vuotta, hänelle syntyi poika, joka oli hänen näköisensä, hänen kaltaisensa, ja hän antoi pojalle nimen Set.

      Raamattukin tietää, että jälkeläinen on vanhempien näköinen eikä esimerkiksi ex-puolison, putkimiehen tai posteljoonin näköinen. Tätäkin yritit vääntää muuksi jossain ketjussa (jälkeläinen voi olla ex-puolison näköinen, ihonväriä säätelee epigenetiikka jne.)

    • joo_mutta

      Yksittäiset havainnot eivät kumoa laajasti todistettua tieteellistä teoriaa. Uskon asiat ovat uskon asioita, sillä siisti.

    • Katsotaan mitä Wikipedia sanoo epigeneettisestä periytymisestä:

      "Epigeneettiset säätelytekijät mahdollistavat epigeneettisen periytymisen aktivoimalla ja passivoimalla geenejä."

      Epigenetiikka siis perustuu eläimen geenistöön. Se on evoluution luoma keino periyttää jälkeläisille "työkalupakki", joka mahdollistaa yksilön sopeutumisen erilaisiin olosuhteisiin. Erityisen merkittävässä roolissa epigenetiikka on kasveilla jotka kasvavat siellä missä sattuvat itämään ja joutuvat yrittämään sopeutumista sattumanvaraisiin ympäristöihin. Eläimet usein liikkuvat ja voivat valikoida ravintonsa jne.

      Wikipedia toteaa kasveista: "Esimerkiksi kasvien pakkasenkestävyyden periytymisessä geenit voivat olla passiivisia tai aktiivisia vanhempien hankittujen ominaisuuksien vaikutuksesta. Tämä ei kuitenkaan tarkoita minkä tahansa hankittujen ominaisuuksien periytymistä, vaan kyseessä on epigeneettisen periytymisen muoto."

      On helppo ymmärtää mikä etu kasville on siitä, että se panostaa esimerkiksi pakkasensiotoon vain silloin kun se sattuu kasvamaan alueilla jossa esiintyy pakkasta.

      Epigenetiikka ei ole mikään geenien satunnaisen muuntelun ja luonnonvalinnan kumoava ilmiö, vaan jo pitkään tunnettu sopeutumismekanismi, jolla eliö voi hyödyntää evoluution myötä siihen kertynytttä geenistöä.

      Esimerkiksi "perinteinen" kasvien ja eläinten jalostus perustuu evoluution periaatteisiin, jolla populaation geenipoolia muutetaaan.

      Epigeneettinen periytyminen tarjoaa ymmärrettävästi esimerkiksi kasveille huomattavan valintaedun ja siksi se on evoluution myötä yleistynyt ja säilynyt.

    • Huokaus.

      Tomi Aalto taas kerran kaatamassa biologista evoluutiota kertomalla biologisen evoluution mekanismeista. Säälisin, ellei naurattaisi niin paljon.

      Oletko Tomi havainnut että itsesi lisäksi tällä planeetalla olisi muitakin ihmisiä jotka ovat sitä mieltä että mutaatiot ovat biologisen evoluution ainoa mekanismi? Luuletko että heitä löytyy muualtakin kuin kaatumaseuroista ja tietämättömien idioottien riveistä?

      Jos Saatana olisi olemassa, olisit hänen mielitiettynsä. Niin hienosti sinä ajat hänen asiaansa, kristinuskoa vastaan.

    • tieteenharrastaja

      Huomasitkos aloituksessasi tämän:

      "Tällaiset muutokset periytyvät, jotta seuraavalla sukupolvella olisi paremmat valmiudet ravinnon käsittelyyn."

      Miten ne muka voivat periytyä muuten kuin sukusolujen eli perimäaineksen (genomin) kautta? Määritelmän mukaan genomin periytyvä muutos on evoluutiota. Siinähän rottailet.

      • kukahanrottailee

        "Miten ne muka voivat periytyä muuten kuin sukusolujen eli perimäaineksen (genomin) kautta? Määritelmän mukaan genomin periytyvä muutos on evoluutiota. Siinähän rottailet. "

        Nykytietämyksen mukaan, munasolu on perimän perusyksikkö, "elämän piirustukset", eivät geenit. DNA:lla tuotetaan vain uudet raakaineet.


      • Kreationismi_on_sairaus
        kukahanrottailee kirjoitti:

        "Miten ne muka voivat periytyä muuten kuin sukusolujen eli perimäaineksen (genomin) kautta? Määritelmän mukaan genomin periytyvä muutos on evoluutiota. Siinähän rottailet. "

        Nykytietämyksen mukaan, munasolu on perimän perusyksikkö, "elämän piirustukset", eivät geenit. DNA:lla tuotetaan vain uudet raakaineet.

        On se vaan huvittavaa aina kun jeesuksenmorsian mölisee ja demonstroi typeryyttään. Taitaa tuo "nykytietämyksesi" olla taikauskolahkosi kaatumaseuroissa saarnattu luulo.

        Kerrohan jeesuksenmorsian missä on bakteerin munasolu? Meinaatko pelle että eliöiden lisääntymissä vain naaraan munasolulla on merkitystä? Olet vajakki tainnut nukkua biologian tunnilla tai sitten et vaan pösilö ymmärtänyt yhtään mitään kun bilsan opettajasi kertoi hedelmöityksestä jossa munasolun ja sittiön sisältämä geneettinen informaatio yhtyy ja rekombinoituu.

        Taisi ollakin niin että taikauskolahkosi ei sallinut sinun olla koulussa bilsan tunnilla kun käsiteltiin seksiä sivuavia asioita ....


      • tieteenharrastaja
        kukahanrottailee kirjoitti:

        "Miten ne muka voivat periytyä muuten kuin sukusolujen eli perimäaineksen (genomin) kautta? Määritelmän mukaan genomin periytyvä muutos on evoluutiota. Siinähän rottailet. "

        Nykytietämyksen mukaan, munasolu on perimän perusyksikkö, "elämän piirustukset", eivät geenit. DNA:lla tuotetaan vain uudet raakaineet.

        Siis hedelmöitynyt munasolu, jossa yhdistyvät kahden sukusolun perimäainekset, sekä geenit että epi. Mitä muuta muka?


      • toimimattomastaeihyötyä
        tieteenharrastaja kirjoitti:

        Siis hedelmöitynyt munasolu, jossa yhdistyvät kahden sukusolun perimäainekset, sekä geenit että epi. Mitä muuta muka?

        Hedelmöityneen munasolun koko genomi kytketään off-tilaan, eli genomi (geenit, DNA) ei voi mitenkään vaikuttaa alkionkehityksen tärkeisiin varhaisvaiheisiin (ja siten makroevoluutioon).


      • pihiphäiph
        toimimattomastaeihyötyä kirjoitti:

        Hedelmöityneen munasolun koko genomi kytketään off-tilaan, eli genomi (geenit, DNA) ei voi mitenkään vaikuttaa alkionkehityksen tärkeisiin varhaisvaiheisiin (ja siten makroevoluutioon).

        Ootko ymmärtäny X -kromosomin inaktivaation jotenki päin persettä vai mitä sä oikein selität?


      • vaikeaanäkyyolevan
        pihiphäiph kirjoitti:

        Ootko ymmärtäny X -kromosomin inaktivaation jotenki päin persettä vai mitä sä oikein selität?

        En, vaan sitä että alkionkehityksen varhaisvaiheet laukaisee hedelmöitys, ei jokin geeni. Genomi alkaa käynnistyä pikkuhiljaa vasta ensimmäisten solunjakaantumisen jälkeen.


    • KazuKa

      Mikä on sinun motiivi tälle?

      Miksi sinut pitäisi ottaa tosissan, kun et usko raamattuun etkä tiedä tieteestä mitään?

    • raamattu.on.satua

      Jos kirjoittaa evoluutiosta niin kirjoituksen uskottavuutta ei edistä se, että valitsee nimimerkikseen RaamattuOnTotuus.

    • Kehityksellö ei ole suuntaa... hmm... survival of fittest? Hyödylliset asteittaiset muutokset yleistyvät populaatiossa. Tätähän sinä tarkoitit?

    • Jyrisetässä

      Hyvä avaus jälleen.
      Monilla eliöillä kuten muutamilla peipoilla, heheeh, on havaitusti sama taipumus muuntua hyvinkin näkyvästi ravintotilanteen mukaan varsinkin jos aikaa annetaan jokunen sukupolvi.
      Molocin sisisilisko esimerkiksi kehitti itselleen uumpisuolen siirryttyään kasvisravinnolle, ja menetti sen taas kun siirtyii takaisin kärpäsiin.
      Hölmöevokki näkee tuossa pikaevoluutiota, siis tätä mediapikaevoluutiota, ei tieteeseen kuluvaa.

      • Partiohormi

        Koetahan Jyrpä ottaa nyt iisisti vaan, ettet kiihotu noista ROT:n jutuista ja ala masturboida. Jehova-setä nimittäin rankaisee!


      • räyhräyh

      • Luucifer
        Partiohormi kirjoitti:

        Koetahan Jyrpä ottaa nyt iisisti vaan, ettet kiihotu noista ROT:n jutuista ja ala masturboida. Jehova-setä nimittäin rankaisee!

        Jehovan todistajana Jyri kiihottuu vain pienistä lapsista.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Jumala rankaisi; nainen kuoli Suviseuroissa

      Eihän näissä joukkohysteriatapahtumissa ole mitään tolkkua. Aina pitää hajauttaa. Toivottavasti lestatkin tulevat nyt
      Maailman menoa
      316
      7118
    2. Kiitos, kun paljastit

      Vaikka mä tiesinkin! Nyt voi ottaa seuraavan askeleen? Hyvää yötä:)
      Ikävä
      58
      2174
    3. Missä hiton pippaloissa

      Sä käyt kun sua ei näy missään..tahtosin vaan varmistua et kaikki ok.
      Ikävä
      33
      1601
    4. Olen miettinyt sinua tänään

      Se mitä teit oli oikeasti vähän tylyä. En voi ottaa sitä muuna kuin mitä se konkreettisesti on. Esitän itsellenikin että
      Tunteet
      27
      1419
    5. Kysymystä pukkaa

      Mitä aiot tehdä kun näet hänet seuraavan kerran? Vai oletko kuin ei mitään....
      Ikävä
      111
      1133
    6. IS Viikonloppu 29.-30.6.2024

      Melko hyvä 3- -tasoiseksi merkitty Kovis Jari Keräseltä. Pääkuvan merkitys on varsin vähäinen rajoittuen alakulman aukio
      Sanaristikot
      71
      1127
    7. Kuolemanraja kokemukset ovat kulttuurisidonnaisia.

      Kuolemanraja kokemukset ovat kulttuurisidonnaisia. Kristilliset ääriainekset pelottelevat ihmisiä edelleen IKUISELLA hel
      Hindulaisuus
      329
      1009
    8. Suviseurat

      Kamala onnettomuus tapahtunut subiseuroissa
      Hyrynsalmi
      15
      853
    9. Tässä viimeinen mahdollisuutesi nainen

      Kysyä tai sanoa minulle, jos jotain jäi vuosien takaisista. Sen verran meillä oli kuitenkin jotain, että välillä mietin
      Ikävä
      49
      837
    10. Miksei persut järjesteä koskaan miekkareita tai kulkueita?

      Pelkäävätkö saavansa pataansa, ja sen vuoksi vain öyhöttävät netissä? Ei öyhöttämisellä muuteta maailmaa. Pitää olla ak
      Maailman menoa
      274
      787
    Aihe