KAHVIPIRTTI 138 / 2018

Huomenta ja uutta pirttiä aloin pukkaamaan, täällä livenä siivous myös käynnissä, kun puhti on päällä, aloitetaan myös uusi pirtti.
Kuusitoista astetta pakkasta meillä, joten raikastuu pitovaateet ja matot pirtistäkin.
Imuri käyntiin ja luuttu heilumaan, laitan ensin pirtin edustus kuntoon ja jatkan sitten kotona, jos jaksan.
Kaikki jouluinen on poistettu ja nyt keväisiä näkymiä vaikka tulppaanien voimalla tänne laitan.
Kevät esikoita ikkunalle, kauniin lilan punaiseen hohtavat, hyvä yhdistelmä tuon puhtaan ikkunasta hohtavan lumen kanssa.
Sekavärinen kimppu tulppaaneja kahvipöytään ja komea vadelmilla koristettu täytekakku, johan se makea maistuu, onhan joulusta jo aikaa.
Tulppaanien aika parhaimmillaan, nyt niitä on paljon tarjolla, mutta minä kuitenkin ruusukimpun omalle pöydälle ostin.

Edellisen pirtin viestit tietenkin kävin lukemassa, mutta enhän niitä enää muista, joten vastauksia vaille jäävät.

Kissat tuossa odottavan näköisinä pää kallaan katsovat, eikös meille uudistusta tulekaan, no hieman lilaan vivahtavat rusetit laitan kummallekin ja kaulin saakoon samanlaisen, ettei vaan toraa synny kenellä kauniimpi.
Tyytyväisyys suupielistään paistaa kaikilta, joten hyvin on asiat pirtissä.
Laitan kahvit tippumaan, jospa tuoksu yllyttäisi sisään astumaan ja puhdas päiväkirja odottaa viestien ilmaantumista lehdilleen.
Ulkotulet vielä laitan, vaikka kohtahan se päivä jo valkenee.

Vanhat toivotukset, katto korkealla, seinät leveinä ja kynnys olematon, tervetuloa kaikki sovinnolliset viestin lähettäjät.
Mielipiteitä asioista sieltä ja täältä jokainen omaan tyyliinsä, painan oven kiinni ja jatkan täällä omassa kodissa siistimishommia.
Toivottavasti oma nikkini nyt kelpaa, ellei niin sama mummeli, ei muutosta minkään suhteen.
Ei sitten onnistanut,,,rrrr
Ilmianna
Jaa

122 VastaustaHuomenta pirttiin! Olin kirjautunut ja aloittanut "keskustelua" (?) aktiivimallista. Saa nähdä miksi se kehittyy. Mutta poikkesin pirttiin aamukahville., vaikka äsken joinkin presidenttikahvit, kun kuulin että presidenttiparille on tullut poikavauva.
Olin Kela-taksilla Tampereella silmieni vuoksi ja naispuolisen kuljettajan kanssa
arvailimme tulisiko poika vai tyttä. Minä arvailin että voi tulla poika. Hän taas unelmoi pikkuprinsessasta, jota sitten saataisiin nähdä lehdissä näteissä vaatteissa Mutta lapsi on terve ja se on pääasia, joten onnea vaan pikku-Saulin elämäntielle!

Täällä Päijänteen rannoilla on paljon lunta ja pakkastakin on -8º. Kunhan päivä valkenee niin lähden lenkille. Niemen ympäri on aurattu tie, niin siellä on kiva kävellä. Pilkkimiehiä näkee jäällä. Pilkkiminen ei ole hätäisen ihmisen puuhaa. Ei siellä voi kaloja hoputtaa että alkakaahan sieltä napata, on kiire kotiin. Kyllä siellä on oltava evästä ja kahvitermos mukana, lämpimät vaatteet ja hyvä keskittyminen omiin ajatuksiinsa.

Lenkin jälkeen on "laatuaikaa" poikani ja miniäni kanssa netin välityksellä. Ratkomme Ruotsin radion melodiaristikkoa lauantaiaamuisin. Teemme yhteistyötä, kun poikani on aika hyvä tietämään nykymusiikkikysymykset, miniä tietää paljon kansanmusiikista ja minä on aika hyvä klassillisisen musiikin kysymyksissä. Siinä kappaleitten välillä voidaan vaihtaa ajankohtaisia kuulumisia viikon varrelta.

Hyvää viikonloppua kaikille pirtissä poikkeaville! :)
Ilmianna
Jaa
Niinpä Pirtin emäntä S. on pistänyt tuulemaan ja uuden ilmeen Pirtille luonut. Siinä vaan omien töiden ohessa.

Huomasin Mdk-Mdk aloituksen tuolla toisaalla. Hyvä aloitushan se olikin, täyttä asiaa. Mieleeni tuli erään professorin sanoma. Koska en ole ihan varma nimestä ja sanomisen sisällöstä kerron sen "lainaamatta." Mitä kauempaa köyhää katsot, sitä laiskemmalta se näyttää. Keskiluokalle köyhän elämä on usein täysin tuntematonta. Näin hän sanaili ja minusta hyvin osuvasti. Kyllähän täällä kekusteluissa "loiseläjän nimikkeellä" rienataan.

Kehutaan avoimilla työpaikoilla, Isona osan on myyntityöt, puhelin - ja jalkatyönä. Jos olisin työn haussa, en ottaisi mokomia töitä provisiopakalla, tuskin muutenkaan. Tunnen muutamia nuorempia, jotka ovat kokeilleet. Ei siitä ole leipä irronnut. Kaikkinensa töttömien määrä hyvin moninkertainen mainostettuihin "työpaikkoihin" nähden. Työstä täytyy saada palkka. Lähes nollasopimukset ovat sitoutuneelle riesa. Niin myös 2-9 € tuntipalkat, jotka voivat vielä olla osapäivätyötä. Sellaistakin on löytynyt.

Tunnen kyllä työelämää ihan perustasolta. Enkä kaikkea ole unohtanut. Kuitenkin myönnän, että en enää ole ollut työelämässä pitkään aikaan. Se konkreettinen ajankohtainen kokemukseni on puutteellinen. Mielelläni alkaisin tyytyä eläkeellä oloon, kuitenkin joskus on "pärjättävä ilman minuakin:)))" Hyvää iltapäivän jatkoa teille!
Ilmianna
Jaa
Luin pika pikaa läpi eileniltaiset Kahvipirttiviestit. Oliko niin että Venlastiina ja Puskasuleima ovatkin sama henkilö.
No hällä väliä. SkillaNin saitilla me täällä kirjoittelemme. Minulla puhekieli on estoinen ja kankea - se avautuu helpommin muutamalla drinkillä.
On myös se luontainen rentoutumiskeino eli työ tai muu rasitus.

Muistan kun olin syntymäkotini metsissä risusavottahommissa monena syksynä peräkkäin. Tulin takametsästä muka liian aikaisin.
Meinasin että lähden metsäpellon pientareita vielä raivaamaan. Mukana oli korvakuulokeradio. Musiikkitoimittaja Iris Mattila kertoi vitsin.
Myytävänä nahkatakki. Hirveä.

Väsynyt raivausahan käyttäjä, meikä nauraa päkätti sitä Mattilan juttua ääneen niin että oli lähdettävä laittamaan ruokaa ja suihkuun.
Tämä päivä oli siedettävä. Vasta iltahämärissä ehdin käymään "työmaalla", niin oli muuta tekemistä. Pidellään vaihteeksi kuivia, talvisia poutapäiviä.
Ilmianna
Jaa
Sunnuntaiaamun rauhaa ja raikasta pakkasilmaa, neljätoista astetta mittarissa, aurinko jo korkealla, tulee kaunis päivä meidän maisemiin.
Liikettä ei ulkona juurikaan näy, mies pienen koiran kanssa, joka aamuinen näky ja keskustelua käyvät mihin suuntaan matka vie ja koira sen lopulta päättää.
Samoin on sitkeä vanha rouvakin, joka aamu hän kulkee rollaattorin kanssa pienen lenkin, satoi tai paistoi.
Varis istuu koivun latvassa, auringon lämpöä kai siinä odottelee.

Sama henkilö on mitä Hurskainen kyselit ja ajattelepa miten rikas Late onkaan, kun kaksi tuollaista rouvaa kanssaan asustaa;)
Metsä taisi olla kovin pieni, kun jouduit lisä hommia etsimään;), tuo Mattilan vitsi oli sellainen, että sillä nauru irtoaa.
Kyllä aika monella ne kielenkannat avautuu tuolla lääkkeellä mistä mainitsit, joskus ikäviä puoliakin esiin tuo.

Olen myös näitä omia vähäisiä ajatuksiani miettinyt ja tullut siihen tulokseen, että kaikki ei hallituksen touhuissa täsmää.
Työttömiä pilvin pimein ja työpaikkoihin etsitään kissojen ja koirien kanssa työntekijöitä, jopa eläkkeellä olevia töihin kutsutaan.
Nyt on koulutuksen tasolla suuria puutoksia, koulutetaan ihmisiä kortistoihin ja työtä tarjolla oleviin paikkoihin ei tekijöitä löydy.
Näin saadaan syyllistettyä ihmisiä "laiskoja syntyy" kun ei työt kohtaa tekijöitään.
Poliittisiksi ovat mielenosoitusta sanoneet, no onhan se mitä suuremmissa määrin talous politiikkaa ja kyllä sen näki torilla, miten tosissaan ihmiset oli.
Onhan se vaikea ymmärtää esimerkiksi kuinka vaikeaa on antaa vaikka 2,5% korotusta, mutta miten helppo on nyhjätä pois vaikka 4,5% työttömyys korvauksista, eikö tämän pitäisi kysymyksen asteelle viedä ja mieltä ilmaista jos mikä.

Kävin lukemassa aloituksesi Mdk-Mdk ja mielestäni asiaa puhuit ja ei varmaan 140.000 kansalaisaloitteen allekirjoittajat voi väärässä kaikki olla.
Toivottavasti ei todellakaan kaikkea Ruotsin mallin mukaan täällä tehdä, kun on huomattu virheitä sielläkin tapahtuneen.
Onpa mukava tuo teidän yhteyden pito netissä, siinä ehtii paljonkin asiaa esittää musiikin lomassa.
Oikein hyvää jatkoa sinulle ja kevättä tässä odotellaan;)

Nyt alain pullan paistoon, vaikka pyhä onkin, se on ihan samaa pyhää tai arkea joka päivä.
Laitan ruuan myös samoilla lämmöillä (melkein) uunissa, perunalaatikko on mielitekoni ja sen aion tehdä.
Eilen toteutin mielitekoni, tein puolukkapuuron, vatkasin kuohkeaksi ja jopa oli suun mukaista.
Pienestä se ilo ammennetaan.
Oikein mukavaa kynttilän päivää, nyt pakkanen paukkuu, vaikka Paavalina niin ei tehnytkään, kyllä siitä hyvää voi odottaa, heippa!
En kyllä taatusti ole ropotti.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
On hämmästyttävää havaita että työntekovaihe on kokonaan loppumassa. Siihen pitää vaan tyytyä. Yritin pienessä pakkassäässä jotain touhuta, mutta mitään valmista ei vaan tule.
Mutta onhan se aikakin. Voimat ovat huvenneet. Ei sii mitään. Tupa-ukkonakin voi elellä. Sitä vaan uskoi jaksavansa vaikka pienlläkin vaihteella.
Olipa ihan wanhanperinteen oloinen komea helmikuun talvipäivä. Ei jaksanut meidän tontilla auringon voimasta vedelle herahtaa.
Jään surkuhupaisena seuraamaan, vieläkö sarkahousut raappahousujen päälle huomenna jaksaa vetää vai onko alettava vaan kuvaristikkojen täyttäjäksi.

Kuivat polttopuut näyttävät riittävän lämmityskauden loppuun. Kaiken varalta on kevät-ahavan aikaan tilattava valmiiksi pilkottu klapikuorma pihaan.
Hirmuista on tuntea luopumisen ajan kovemmistä töistä olevan totta.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Täälläkin aamulla lähenteli - 15 pakkanen. Siitä se hupeni päivän mittaan alle kymmeneen. Tuntuihan ripsakammalta kävellä, vaikka ei vielä kummoista pakkaskeliä ollutkaan.

Hurskainen kertoo kokemuksistaan, että muutamalla drinkillä puhe avautuu. Hyvähän se jos sellaisena "lääkkeenä" käy. Jollekin muutama näkäräinen tekee päinvastaisen vaikutuksen - tulee hiljaiseksi. Saattaa olla, että taustalla on ollut epämiellyttäviä kokemuksia "liiallisesta avautumisestaan." Olen kyllä elämäni varella muutaman kerran "lääkinnyt" itseäni turhankin tuhdisti. Kyllä niistä tuppaa moraalinen krapulakin tulemaan, vaikka mitään pahempaa ei olisi sattunutkaan. Nykyään ei enää viinakaan kunnolla maista. Että sellaista alamäkeä:))

Hiljaisempaa näyttää kirjoittelu olevan niin Pirtissä kuin muuallakin. Pitäähän sitä välillä happeakin vetää. Luin lehdestä, että J. Donner aikoo malttaa antaa enemmän aikaa itselleenkin. Aika puuhakashan hän on ollutkin. Kaipa se kasivitonen ikää alkaa pikkuhiljaa
vaikuttamaan. Joopa... taidankin ryhtyä puuhaamaan lähetystä. Jatkoja teille!
Ilmianna
Jaa
Noh, mikä ettei - avomielisellä tuulella vaan - vaikka yhteisten asioiden hoidosta, kun ei puoluesidonnaisuudet paina.
Ilmianna
Jaa
Huomenta viikon alkuun ja Runebergin päivään, pakkasta yksitoista astetta, ihan talvea se on.
Päivä alkaa kajastamaan aina vaan aikaisemmin, taivaan rannalla jo lupauksia auringon paisteesta, nyt meitä hemmotellaan auringon esiin tulemisesta, pitkä oli tuo kaamos aika näilläkin korkeuksilla.
Minulla tämä viides päivä on tiliäni verottava päivä, yhtiövastike menee jättäen ison loven tilille.
Hienoa kuitenkin, että selviän, en apua koskaan ole tarvinnut, no onhan pankki ollut apuna, mutta voittonsa ovat korjanneet

Konjakki_ mainitsit puolue sidonnaisuuden, niin ehkä se monia sitookin, itse en näin ole kokenut, jos olen jotakin mieltä asioista ollut, olen sen tuonut ilmi.
Tosin pieniä on ympyrät missä olen liikkunut ja päätöksiin hyvin vähän vaikuttanut, ohjenuorana on ollut oikeuden mukaisuus ja heikompien puolesta puhuminen.
Maailmassa on paljon vieläkin vähävaraisempia mitä itse olen ja tämän asian huomioiminen on ollut ohjenuorani.
Teen sen minkä pystyn ja mihin kykyni riittää,.
Ymmärrän, että komromissejä on puolueen sisällä tehtävä, eihän päätöksiä muuten mitenkään saada tehtyä.

Kyllähän Donner on elämässään huomiota saanut, joskus kyseen alaistakin joidenkin mielestä, mutta ikäisekseen ihmeen ajatuskykyinen vielä vaan on.
Luulen että monta riitaa ja tuhoakin alkoholi on monen perheeseen ja elämään tuonut, vaikutus on hyvin erilainen, myös hiljaisiksi toisia vetää.
Oma suhteeni on aina ollut se, että järjellä on pystyttävä myös tämä aine ohittamaan.
En ole koskaan sitä vaikeaksi kokenutkaan ja nyt ynnämuun tapaan hyvin harvoin mielitekoa tunnen, ehkä vierailun yhteydessä lasi viiniä maistuu, itsekseni en moista harrasta.
Olisipa suhteeni ruokaan yhtä pidättyväinen;)

Kyllä se niin on, kun tämän 80:sen saavutin on alamäki alkanut, mitään ei meinaa kerralla saada valmiiksi, levätä pitää välillä.
Hyväksy vaan Hurskainen sinäkin, että voimat hiipuu ja ole tyytyvääinen voimien rippeisiin.
Hitaasti hyvä tulee ja joka aamu on armo uus, eikös näinkin sanota.
Lupa on antaa periksi tehdä asiat ja työt pienissä erin, väliin huokaisten, on sitä tullut tehtyäkin näihin kymmeniin, eikö vaan?
Yhtenä aamuna, ehkä monenakin huomaat olevasi intoa täysi, silloin sarkahousut varmaan lennossa päälle tulee;)
Niin kauan kun omin voimin selvitään, ollaan hyvin onnellisia.

Tänään sitten vuorossa käsityö ystävien tapaaminen ja sieltä toivon mukaan taas elämisen haluja lisääntyy.
Eipä tässä muuta, oikein onnistunutta päivää kaikille.
Kirjautnut olen, mutta en tuota ynnämuun mainitsemaa kopiointia ole oppinut, olen siis ylläpidon väittämien mukaan varmaan taas ropotti.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
"Tänään sitten vuorossa käsityö ystävien tapaaminen ja sieltä toivon mukaan taas elämisen haluja lisääntyy."

Voi Skillan, että sinä jaksat vielä ja minulla on noihin vuosiin matkaa 5 km, ei kun vuotta ja ajokortin uusiminen olisi sitten syksyllä, ennen sitä 23 pv:D

Lupasin, että tänään menen hoitamaan sitä silitys possakkaani, mutta mittarissa on -11 ja hyvä kirja luettavana, joten taas on se "manjaana", joka usein toistuu osallani, mutta kostautuu sitten ajallaan.

Taas on juttua noista leipäjonoista, mutta paikallinen (aamun) lehti oli kerännyt tavaroita, joita menee roskiin 23 kg vuodessa yhdeltä hengeltä ja mitä se tekee suuremassa perheessä? No ei todellakaan voi tehdä verrannollisesti samaa, että se kertautuisi, mutta kyllä mielestäni on nyky nuoriso todella avutonta verrattuna "meidän aikoihin", mutta nehän ovatkin fosiilien aikoja, kun ohraryynillä tai vehnäjauholla opittiin suurustamaan ja kananmunat oli luxusta, koska pimeässä navetassa ei kanat munineet sydäntalvella.

Tuon leipäjono nimikkeen voisi kyllä muuttaa, että se on ilmaista, kaupoista saatavaa ylimäärä (myymättä jääneen) ruoan jakelua, joka mahdollisesti sitten vapaaehtoistyönä jaetaan, sillä en usko, että kukaan pelkää leipää hakisi nykyaikana.

Ainakin täällä ruoka on pakastettu ja todella sitä leipää, pullaa, piirakoita ja leivonnaisia on paljon, mutta on aivan laadukkaita liha- kala ja einestuotteita. Eikä ainakaan täällä rosvota köyhien lasten edestä ruokaa, koska tavarat on laatikoittaan ja yks´/per asiakas. En häpeä hakea sieltä ilmaista ruokaa, vaikka ei minullakaan ole "huutavapula" rahasta, mutta sen "ylimääräisen" rahan annan sitten lapsenlapsilleni, joiden äiti antaa taas minulle sitä ylimääräistä ruokaa, joka on mahdollisesti päiväys vanhentunutta, taiheidän eilistä ruokaa, jota ei voi enää syödä?

No, tulihan purkaus, kun luin tuon ruokahävikin aamulla ja oliko eilen, kun Venäjällä puskutraktori peitti suomalaiset elintarvikkeet ja sitten oli se Nokia juttukin, kun pakastin simahti, niin kaikki vain roskiin, että on meillä varaa, mutta kenelle ne kohdistuu?

ps. Olisiko siitä Väyrysestä asian parantamiseen, koska hän lupasi Hurstille avustusta 50.000,-€, jos pääsee presidentiksi??D Herää kysymys, miksi Hurstille? Miksi ei luvannut, että tämä köyhyys poistuu kokonaan ja mitään leipäjonoja ei tarvita?D
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Eikä myöskään kannattajoukkojensa kanssa voi sitä asiaa muuttaa. Hänet raivattiin pois Lipposen tieltä.

Kun Väyrynen tulee niin Sipilä lähtee!
Äänestin Paavo Väyrystä.
Ei siitä ehkä pressaa tule, mutta Sipilä, tuo AKTIIVIKYYKYTTÄJÄ LÄHTEE
kun se joutuu puolueessa hankalaan tilanteeseen.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Aktiivimalli on vasemmistoliiton Ralf Sundin idea, nykyinen hallitus kun jatkoi niin helvetillinen mekastus nousi.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Liekö Sundt koskaan ollut kommari, luultavasti vasemmistoliitossa ja AY toimitsija.
Nimitys aktiivimalli on ehkä sama, mutta tuskin mikään asia oli samaa tarkoittava.
Saapas nähdä mitä Väyrynen saa aikaan jos kepun ryhmään pääsee. Saihan hän reilusti ääniä enemmän kuin kepun ehdokas Vanhanen. Toivotaan Väyryselle menestystä.
Onhan sekin ihmeellistä nykyhallituksessa istuu viisi sinistä ministeriä vaikka kalluppien mukaan saavt vain kaksi prosenntiia äänistä. Kokoomus ja kepu varmaan "ostivat" tukijoiksi Soinin ja muutkin, onhan hienoa olla ministeri.

Tämä päivä ollut hieno talvinen ja aurinkoinen päivä aamulla 10- ,mutta aurinko vähän lämmitti vaikka kylmä tuuli viilensikin päivää.
Tänään oli Super marketissa lohi ja kypsä kana "halpaa" Kana sentin alle vitosen kappaleja lohi samanverran alle seitsemän euron kilo. Lohi painoi 2,5 kg Fileeraus olisi maksanut 3€ kappale, mutta sanoin minulla hyvä veitsi ja taito vielä tallella.
Kyllähän noita leipäjonoja tarvitaan ja näin kauppiaat saavat vanhentuneet elintarvikkeet jaettaviksi, eikä tarvitse heittää roskiin. Varmaan niillä kertyvillä varoillakin saadaan hyvääkin syötävää kasseihin. Ei kannata kadehtia niitä jotka jonoissa käy, moni ihan nälkäänsä siellä seisoo.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Hei vaan Kahvipirttiin. Tänään vielä turhan kalsa päivä puuhata "solalla".Akkukoneen käyttö ruuvienlaitossa sujuu vain sormikkailla. Niissä taas helposti palelee.
Pois sieltä oli tultava välillä sisälle lämmittelemään.

En ole kuullut vieläkö ruokakasseja jaetaan isommissa taajamissa.? Kerran kävin kassin hakemassa. Nimi oli laitettava listaan, että tiesivät kuka haki.

Aamulla menin viemään taas ruokaa pikkusiivekkäille. Näin heti liian kesystä urpiaisesta että se on saanut salmonellatartunnan. Lopetin poloisen viluvapinan rukkasen läimäytyksellä.
Kuin kohtalonivaa. Hyväntekijä joutuu tahtomattaan tautien levittäjäksi kun linnut ulostavat vaikka kuika yrittäsi pitää ruokintapaikat puhtaina.

Puhti on palailemassa kun saa minkään asian herättelemättä nukkua kyllikseen. tai melkein. On tämä vanhojen miesten vaiva ympärivuorokauden vaikuttava, tiheä virtsausjuttu. Herättää myös yöllä.
Lääke on, mutta sen käyttö vaatisi taas miesten vaippojen käyttöä. Suo siellä. vetelä siellä.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Hyvä ilmahan tänään oli. Päivällä aurinko paistoi ja mittarissa -7 C. Hyväpä oli marketissa asioida. Ylen liukkaita paikkoja kyllä oli. Tottahan niistä varovasti köpötellen selvisi. Mikäs kiire nyt eläkeläisellä olisikaan. . . jos ei tahallaan tee.

Pariin lyhkäiseen viesttiin jotain vastaan. Väyrystä en ole äänestänyt ja tuskinpa äänestänkään. Kuitenkin, puhuuhan Väyrynen mielstäni joskus ihan hyvääkin asiaa ja kuuluu varmaankin kokeneimpiin politikkoihin. Minusta hän on "mainettaan parempi."

Aktiivimallista, mitä kukin teki. Hallituksessa on Keskusta, Kokoomus ja Sininen tulevaisuus ("uuvatit). Näiltä se aikaansaanos on tullut. Olihan tuo mitä tahansa. Lajaa arvostelua, myös asiantuntujoita myöten on tullut. En ole tässä hallituksessa olevia puolueita koskaan äänestänyt - enkä äänestä. Olen aina ollut "pienestä pitäen " työläisten joukossa, työläisenä ja myös jonkin verran järjestöissäkin rivijäsenenä. Siitä se paikkani on luonnollisesti järjestynyt. Tätä asiaa en enemmin jauha, koska eläkeläisenä otan jo rauhallisemmin.

Kyllä se ikä väistämättömästi jossain vaiheessa vaikuttaa, kuten Hurskainen ja SkillaNkin kirjoittelivat. Kun muistelen" vanhoja aikoja", niin tuntuihan ne joskus viiskympisetkin jo vanhoilta ja seitsenkyppiset köppelöiltäkin. Jotain itsestäänkin näkee vaikkapa peiliin vilkaisemalla, mutta jo rivakammin liikkuminen voi pistää puhaltelemaan.

Onhan siinä kopioinnissa omat puuhansa, mutta koetan saada rekatun näytille. Heippa!
Ilmianna
Jaa
Heippa taas!
Oli tarkoitus kirjoittaa, mutta totesin, että vain upealla auringolla voisin kehaista.
Sellainen taitaa olla joka puolella tämän päivän valoisa asia, joten mitäpä siinä ylistämistä on. jos kaikki ovat sitä omin silmin ihastelleet.

Lämpimät terveiset kaikille.
Hurskaiselle piti kertoa SUURI salaisuus.
Ethän kerro kenellekään, että jäisi vain meidän keskeiseksi. että Puskasuleima on virallisesti rouva Suleima Puska. Hän on täysin epäidenttinen varjo-olentoni, joka tuli Kahvipirttiimme ikään kuin suojelemaan Venlastiinaa siltä, että pirtin porukka kyllästyy siihen, että yksi ei anna muille palstatilaa.. Valitettavasti kirjoittamisen himosta en pääse irti. kun apteekistakaan ei kehtaa mennä kysymään. Siellä kun on niin lääketieteellistä väkeä, että joku voisi soittaa vaikka pii-paa-auton.
Ilmianna
Jaa
HAHHAA!
NURKAN TAA
MENNÄÄN NAURAMAAN
Ilmianna
Jaa
Täälläkö rouva Suleima Puska hauskuttaa väkeä,..yhdyn sitten naurajiin minäkin. Kaunista säätä on kehuttu ja yhdynhän minä siihen. Tosin aamupäivä meni leipoessa, ja iltapäivällä päivystin aloitustani pitkään, mutta porhalsin ulos sentään valoisaan aikaan.
No roskapussihan se pakotti vetämään tamineet ylleen, ja teinpä kirroksen hyvässä säässä. eihän tuo kylmältä tuntunutkaan, eikä liukkaus vaivannut, tosin oli hyvin hiekoitettu.

Late Vaan on tehnyt komeat ruokaostokset, iso lohi ja kypsä kana! Kelpaa siellä herkutella puskasuleiman kanssa nyt.
Minua kiehtoo kokeilla paistaa kuorrutettuja broilerin rintafileitä öljyssä, oikein rapeat ja mehevät kun oli tuossa Master Chef ohjelmassa.
Jaa päivä onkin jo pulkassa, eipä muuta kuin,

Hyv' yötä vaan,..huomenna kohdataan!
Ilmianna
Jaa
Aikaista huomenta, syy näin aikaiseen heräämiseen on labraan meno, aamu tervehdyksen ehdin laittaa.
Sää on yhdeksän asteen pakkasella ja hieman lunta heittelee.

Pakkassäässä se hyöty, että liukkaus olematon, reippaasti voi astella ja kuunnella jalan alta kivaa narskahtelua;)
Ihmeen paljon tuota jätettä syntyykin, vaikka yhden hengen taloudessa asustan, aina saa olla katokselle pusseja tyhjentää.

Niinhän tämä arvon rouva Suleima naurattaa, että nurkan taakse pitää muka nauramaan mennä, ei tarvitse, mukavahan on nauravaa naamaa katsella.

Onhan sitä hymyillen muisteltu, miten jo viisikymppisenä kävelykeppejä lahjaksi ostettiin, nyt sitten kävelysauvoilla vauhtia annetaan.
Sauvat on minullakin, mutta en ole oppinut vielä käyttämään, varmasti apua olisi pystyssä pysymiseen.
Jaa, saapa nähdä mitä Väyrynen aikaan saakaan, taitaa melkoinen kivi kengässä olla keskustapuolueelle.

Hurskaisella taas hommat "hanskoissa" vaikka palentaa yritettävä on.
Salmonella aika iso riski noilla syöttö paikoilla, toinen harmi myös hiiret ja myyrät niille tippuville osingoille tulevat.
Silti apua on linnuille niiden hengissä pysymiseksi annettava.

Kaikkea Ruotsista tulevaa ei ole pakko toteuttaa, luulisi tieto myös asian toimimattomuudesta meren yli tulevan.
Sekaisin tuntuu olevan hallituksen päätökset, kun tuota aktiivimallia yrittää selvittää.
Ihmeellistä myös se, että ministerin pesti ei loppunut kyseisiltä ministereiltä, kun jakauma tapahtui perustuomalaisten keskuudessa, nythän Soini ei edes tunne tätä puoluetta.

Häpeä ei ruokajonossa ole olla, häpeä siitä, että Suomessa näitä jonoja pitää edes olla.
Joskus sekajätteisiin roskia laittaessa, ihmettelen sitä lajittelu kyvyttömyyttä, kun kaikki pahvista lähtien samaan työnnetään, vaikka vieressä eri astiat odottavat.
Tuo ruuan tuhlaaminen ei pitäisi näinkin viisautta omaavilla olevan vaikea sisäistää, jo koulun penkiltä oppia annetaan, syy on paljolti siitä, että eihän minun tarvitse asenteella, tehkööt toiset.
Presidentistä lähtien ollaan sitä mieltä, että ruuan puutteesta ei kenenkään pitäisi kärsiä, silti ei asialle mitään tehdä.

Nyt on ruvettava lähtöä tekemään, kohta vävyn auto pihaan kaartaa ja mummolle kyydin antaa, kaunista päivää, lumisadetta sinne minne sitä on tulollaan.
Ilmianna
Jaa
Nimmari "puskia."
Näin se yleensä aina käy. Kun salaisuuden vaikka kuinka "rajoittaen" kertoo, heti sen tietää koko " kylä." Rva Suleima Puska, oletko sukua Pekka Puskalle? Tälle kuuluisalle terveysalan tohtorille. Täällä palstakeskusteluissa Puska vilahtelee usein, yleensä "suurta tietämystä omaavien" joukossa. Lieneekö sukuseuraa?
Hyvää päivän jatkoa! Jatkan päivääni ulkona jaloitellen.
Ilmianna
Jaa
Ynnämuu, arvoisaan tiedusteluunne vastaan valittaen, että en ole sukua Pekka Puskalle. Lähisukulaisiini kuuluu kyllä yksi Pekka, mutta hän on tavallinen Lahtinen. Kaikenlaisten pensaitten ja muitten luonnontuotteitten kanssa yhteyttä on ollut sen verran, että ummikkohämäläisen äidinäitini sukunimi olisi suomennettuna ollut Lehmusoksa. Vaikka olenkin sitä mieltä, että avioliittoon kuuluu kaksi tasa-arvoista puoliskoa, olen siitä iloinen, ettei tapana ollut ottaa pariskunnan sukunimeksi vaimon nimi. Isäni äidin nimen kautta olisin ollut Ruusupuro. Late Lehmusoksassa edes olisi alkusointua, mutta Venlastiina Ruusupuro olisi melkoisen yliampuvaa.

Olen tässä joskus puolileikilläni harmitellut. etten vihkimisen yhteydessä ilmoittanut, että haluan ottaa käyttööni myös oman nimeni. Nyt minulla olisi sama sukunimi molemmilla kotimaisilla kielillä.
Olen kyllä kuullut Laten sukunimen syntyhistorian mutta näin kauan on mennyt ennen kuin älysimme, mistä muuan hämäläismies päätti muuttaa nimensä.
Nyt meillä on kuulemiemme kertomusten tueksi virallista mustaa valkoisella. Samalla selvisi myös se, kuka pelasti isäni isoveljen hengen.

En taida olla ainoa, joka uskoo vanhoja sanontoja. Ainakin meidän perheessä on kaksi jotka tietävät, että totuus on tarua ihmeellisempää!

Taas meni niin kauan naputtelemiseen, että allekirjoitukseni on taas joutunut robotin suohin.

Terveisin Venlastiina
Ilmianna
Jaa
Tulihan sitä ulkona talsittua jommoinenkin retki. Marketissakin pistäydyin ilman varsinaista asiaa. Jaloittelu kuitenkin oli pääasia.

Rva Suleima Puska, kiitän seikkaperäisestä vastauksestanne. Onhan suvussanne ollut hienoja luontoaiheisia nimiä. Niistä olisi ollut vara valita . . .mutta Puska siinä salaiseksi tarkoitetussa viestissä oli voimaan jäänyt. Kun päivällä lukasin tuon ilahduttavan viestin, melkeinpä ulkoiluhattu päässäni sutaisin lähettämäni. Eihän siinä tullut harkittua tarkkaan, vaikka lie jäänyt muotoiluvirheitäni. Olen kuitenkin nyt käsittänyt, ettei ollut suuria pahennusta herättäviä "sammakoita."

SkillaN mainitsee ruuan tuhlauksesta. Se on kyllä hyvä, että kaupat ovat antaneet kierrätettäväksi ruokatarvikkeita, joissa "viimeinen hyvä päivä" on lähellä. Me kyllä otamme kaupasta ihan täydestä oranssilapulla halpuutettuja ruokatavaroita. Eihän ne ole piloilla yleensä. Kalojen kohdalla voi olla tarkempikin. Kyllä se elämä on varhaisesta nuoruudesta lähtien opettanut, että ruokaa ei roskiin haaskata.

Tämä päivä alkaa olla entinen. Jos vielä tv-tä selaisi, että löytyykö katsottavaa. Hei vaan!
Ilmianna
Jaa
Hyvinhän täällä juttu luistaa vaikka päivä oli harmaa ja ulkona liikkujien pitkin liikkua eikä seisoskella ryhmissä pälpättämässä maailmaa parempaan malliin.
Hyvin entisellä sapluunalla päiväni kulki. Unet olivat sovittelevia. En joutunut edes eksyksiin, joka on hiukan tumpelehkojen ihmisten yleisin unensanoma.

Kehaisin liikaa sitä jaksamista. Täitkin tarsii tervassa vikkelämpään, mutta en ole niille katkera kun nuorempiakin varmaan ovat.
Vaateriasento kelpais vaikka heti ja uneen pääsen nopeasti. Näillä vähäisillä töillä ja liikunnoilla unen tarvekin on vakio. Kuusi tuntia ja hyvät päiväunet päälle. Niillä sitä pärjää.
Ilmianna
Jaa
Huomenet ja taas keskellä viikkoa mennään, näin aika rientää valoisuus lisääntyy, ja kevät saapuu.
On se kyllä ihmeellinen asia tuo valon lisääntymisen myötä, kun alkaa siemeniä ja kukkia sillä silmällä katsella, että kohta on mullan kanssa toimimisen aika käsillä.
Tomaatin siemenet jo kuivatin, kotimaisen tomaatin ja kirsikka tomaatin siemenet otin ja multaan kohta laitan.
Siitä se alkaa se kasvamisen seuranta, joskus onnistuen, joskus myös huonoin tuloksin.
Miljoonakellon siemeniä olen etsinyt, mutta eipä näissä lähellä olevissa kaupoissa ole, olen taimina niitä tilannut ja huonoin tuloksin, nyt yrittäisin siemenestä.

Harmaa päivä nyt tännekin tulossa, mutta onhan pirtissä hyvä rupatella, lämmintä ja kivaa seuraa.
Hyvä se on vaateri asennossa usein olla, ja hyvinkin sallittua tämän ikäisille, ole ja nauti ikäsi tuomista eduista Hurskainen.
Kun uni ja ruoka maistaa, kaikki hyvin.
Minulla pientä hankaluutta labran kanssa, kun ei koneelta kokeet näkyneet, jouduin sitten niitä hakemaan ja aikaa meni, onneksi vävyni on kärsivällinen, tai ei minulle uskalla hermostua;)
Senkin sain selville, että ei lisätutkimuksia sydämen suhteen, mitä nyt sitten oma lääkäri siitä sanoo.
Sanotaanpa, että terve kuin pukki, silti vaivoja ilmaantuu, vanhuuden heikkoutta kaiketi.

Asiat selviää puhumalla, näinhän se pitääkin olla ja ynnämuu sai tyhjentävän vastauksen Puska suvusta, ei vaan tämä palstan "puskasuku" kuulu meidän Puskasuleiman sukuun, hyvä niin, ovat joskus niin ikäviä viestittelijöitä.
Joutaakohan Pekka Puska enää entisiä hommiaan hoitamaan, kun kansanedustajana pyörii ja päätöksiä omalta osaltaan tekee?
Kyllä ostoskärriin lähtee minulle myös nuo punalappuiset ja hyviä on jos heti valmistaa tai pakastaa.
Olen maitopurkkien kanssa tehnyt havainnon, että ihan keittää kestävät monta päivää parasta päivän jälkeen.
En ole tarvinnut sairaala reissua tehdä, vaikka on päivämäärät vanhoja ostetuissa tuotteissa..

Tänään laulamaan, sellaisen havainnon olen tehnyt, että laulaminen ei enää meinaa sujua, henki loppuu, jossakin kaikertaa, muuta auonpa nyt sitten vaikka vaan suutani, selvyyttä asiaan odotellessa.
Kai sekin harrastaminen on lopetettava, mutta kaikki aikanaan.
Yhdentoista asteen pakkasessa tänään mennään, päivästä saattaa vielä kehittya vaikka kaunis, näyttää tuo harmaus katoavan, kaunista päivää toivotan teille kaikille.
Aika turhauttavaa kirjautua ja sitten tuo arvaus keikk tehdä.
Ilmianna
Jaa
Pakkaslumisade kietoo tienoota yhä paksumpaan lumivaippaan, on kauniit talviset näkymät ja pirteät tuntumat. Kännykän sääpalvelu kertoo, että pakkasta on -7 ja eteläkaakkoinen tuuli 2m/s saa sen tuntumaan iholla kuin -9. Eipä tuo pahalta tuntunut kävelyretkellä, tuimempaakin tuulta on tällä viikolla koettu ja ihan hyvin pärjätty. Lumityöt sujuvat kevyesti mönkijän auralla ja minä luudin rappuset puhtaiksi.

Lintujen seurailu ja ruokkiminen on mieluinen talvipuuha, enimmäkseen rasvamakkaroita ja maapähkinöitä murskattuna tarjoamme pakkasella pikkuystäville. Ruokintapaikat täytyy pitää siistinä, ei niihin salmonellat pääse siten pesimään. Tänne jää mustarastaita aina talvehtimaan, ja niille on oma pieni ruokintakatoksensa, koska ne ovat isompia ja kömpelömpiä kuin tintit ja varpuset, eivät oikein saa otetuksi automaatista syötävää. Sinne kyllä harakat , varikset ja naakat myös ilmaantuvat osille, nälkähän niilläkin on. Laitan mustarastaille myös omenanpaloja, nyt kun viimeisetkin marja-aroniat ovat loppuneet pensaista. Joskus näkee metsähiiren käyvän sieppaamassa ruokaa, mutta kiireesti se kipittää metsäiseen elementtiinsä. Oravat käyvät useinkin, kuljettavat pähkinöitä jemmaan, tuskin kaikkia kätköjään muistavatkaan. Harmi, ettei punatulkkuja enää juuri näy, pähkinähakitkaan eivät ole moneen vuoteen vierailleet. Tuskin siististä talviruokinnasta terveyshaittaa kenellekään on, punkit kesällä ovat ihan toisen luokan vaara.

Älä Skillan laulamista vielä jätä, jos vaan nautit siitä. Laulu on erittäin hyvää hengitysharjoitustakin, ja itse kävin ottamassa muutamia laulutunteja ammattilaiselta , kun tuntui, ettei lauluääni aina oikein kulje. Kuorossa ei tarvitse aina olla parhaimmillaan, ja turhan itsekritiikin voi muutenkin jättää vähemmälle. Ainahan ikä tuo myös luopumisia, mutta ei niitä tappioina tarvitse ottaa.

Kauniita talvipäiviä, nautitaan !
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Sekin vielä. SkillaN osaa siis vielä laulaakin! Mut toen etteen, olen alkanut suu kiinni hyräilemmään kurkkuääniä. Sillä voi hymistä tuttuja mielen päällä olevia laulujakin.
On kuulemma hyväksi kilpirauhasen kuorikerrokselle. Ei ihan pätö bonus ehkä?

Enää pientä lumisadetta on luvattu meidän lähialueille, Saimaan ja Vt-4 välille.
Ei se kunnon rapautuminen Ynnämuu,tosiaan lauennut 80 päivän jälkeen. Oikeasti sairastuin ylirasittumiseen jo leipätyön loppuvaiheessa.

Ei ollut vaimoo jonka kanssa aikaa viettäisi. Siksi asuin työpaikalla. Kaikki sen tiesivät että altistuin työtapaturmille
Veropapereissa on yli 20v. ollut 100% invaliteettivähennysoikeus.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Aamupäivällä oli hyvä keli kävellä markettiin. Aurat olivat pyyhkäisset jalkakäytävät ja tasoittaneet nypylikkään jäätikön. Sopiva, lähes kymmen asteen pakkanen teki sen, ettei kävelyrata ollut liukas.

Marketista tultuani putsasin parkkipaikalla kulkupelini. Onhan sekin homma. melko turhauttavaltakin se tuntuu. Eihän autollani ole oikeastaan mitään tarpeellisa käyttöä.
Jos se nyt jotenkin korvaa vaikka koiran taluttamisen. Heti kun sain kulkupelistäni lumet putsattua, tuli uusi lumipyräys ja työni katosi. Näin "sopeuttamiseni" työtehtäviin jatkuu ;))

Täällä pyöri vuosikymmeniä risaisia lastenvaunuja työntelevä mummeli. Hänellä oli rattaissa runsaasti kaikenlaista ruokaa linnuille. Kesäisin kyllä lokit valtasivat heti apajat. Kyllä ne oppivat tulemaan oikeaan aikaan. Keräilihän niitä rippeitä pikkulinnutkin. Kun aiemmin kävelin melko paljon täällä ympäristössä, näin ihan kyttäämättä kuinka laaja reviiri oli.tällä lintujen syöttäjällä. Iso se alue oli. Nyt syksypuolella ei tätä mumoa näkynyt. Ehkä ikä on hiljentänyt vauhtia.

Hurskainenkin tekee uusia arviointeja kunnostaan tyyliin "kuin täi tervassa." Eihän sen nyt pitäisi heti iskusta vaikuttaa niin heti, kun uusi vuosikymmen täyttyy. Niitä tulee huonompia ja parempia päiviä, mutta luisu lienee kuitenkin loivempi. Paraskin puhuja minäkin, olenpa tainnut minäkin kummastella kuntoni kompastumista alamäkeen:) No... kyllä esim. viitenä viimeisenä vuotena kuntoni on selvästi heikentynyt. Tiedän sen siitäkin kun mittarini on maastossa; matka ja aika. Eipä auta kuin ravistella päivittelyt ja jatkaa matkaa vaikka maltillisemmin. Jaha . . . eiköhän tämä ole tässä. Hyvää jatkoa teille!
Ilmianna
Jaa
Ulkoiltua tuli minunkin jonkin verran, eikä täällä liukkaus yllättänyt vaikka varovasti aloittelin. Olenkin ottanut tavakseni viedä joka päivä roskat säilöön, kalanperkuu tähteet on pakkokin viedä, ja tuleehan siinä liikuntaa paristakymmenestä porrasaskelmasta lenkin lisäksi.

Korttelin kiertämistä se lenkkini enimmäkseen on, mutta mukavalta tuntuu aina jaloittelu.

Iltapäivällä kaipasin jotakin pientä kahvin kanssa, joten leivoin pellisen hiekkakakkuja. Siinä se päivä kuluikin, pyykkikoneen hoidellessa yhden konellisen vaatetta. Tuo lauhtuva sää saattaa tehdä liukkautta , joten en kauppoihin lähde lisäämään tunkua ensiapuasemille, täynnä jonoja kuulemma ovat.

Ilosta ja valoista mieltä kirjoittajille!
Ilmianna
Jaa
Olen tässä arkisten päivieni ylhäisessä yksinäisyydessä eksynyt paljon mietiskelemään niin menneitä kuin tuleviakin.
Tulevaisuudelle minulla ei ole paljon annettavaa eikä myöskään odotettavaakaan.
Olen ylettömän onnellinen siitä, että edes aivoni toimivat niin hyvin, että valittamista ei ole.
Iloitsen siitäkin, että olen tajunnut poikiemme ajatustenjuoksun. Harvemmin on minulle äitinä sattunut väärin ymmärtämisiä. Niitä erityisesti kuopuksemme oli etevä luomaan. Jos hän seisoi paljain päin sateessa vesirännin alla, ja hänet komennettiin sieltä pois sanomalla, ettei rännin alla seistä paljain päin, hän tuli pois ja meni hetken kuluttua uudelleen ja ilmoitti, että tällä kertaa hänellä oli lakki päässä.
Esikoinen oli helpompi tapaus, vaikkei hänkään puupää ollut. Hänelle ei tarvinnut juurta jaksaen selittää miksi äiti tai isä oli vihainen. Joku arveli. että kuopus oli pienestä pitäen humoristi. Minä pidin häntä tosikkona, enkä tainnut pahemmin väärässä olla. Kyllä minäkin pienenä moneen kertaan aikuisten puheet väärin ymmärsin. Omat tulkintani taas aiheuttivat väärin ymmärtämisiä varsinkin äidilleni.
Pikkusiskoni oli kiltti ja hiljainen, eikä hän tainnut saada edes tukkapöllyä. Myöhemmin hänestä tuli esikoisemme kummitäti. Olisikohan kummipoika perinyt luonteenpiirteitä tädiltään.
Mutta pääasia on se, että kummastakin pojastamme on tullut kunnon kansalaisia ja meistä mummo ja vaari.

Ja tää on sitten tältä erää viimeinen taisto:
Venlastiina ei kelvannut eikä puskasuleimakaan, vaikka pelasin koko palapelinkin.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Vaihda Venla-Tiina operaattorisi Elisalle sitten kun sopimuskautesi umpeutuu. Siellä on käytäntö että pitää kirjoittaa kymmeniä viestejä vuorokaudessa ennenkuin palapelit tulevat mukaan.
Skillanille sanon, että tätä saittia hakkeroidaan ns, ultra-uskovaistenryhmän toimesta. Ne näkevät että palsta ei ole vanhan testamentin hengen mukainen.
Ylläpito ei tälläiseen sabotaasiin ikinä alkaisi.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Huomenta ja hyvää pilvipoutaista päivää, ainakin näin täällä Savon puolella, yksitoista astetta mittarissa, sillä mennään.
Kiitos tiedosta Yl.Brunner.jr, olen minä myös ajatellut, että miksi tämän laatuista kiusaa ylläpito harrastaisi.
Onhan se ilo tämäkin kiusa, jos ei muuta ole kiusan lähettäjillä, eipä tämä kirjoittelua lopeta.

Autolapsi teettä töitä näin talvis aikaan ja usein se niin käy, kun puhdistus tehty, alkaa sekin putsaaminen heti perään;)
Hyöty liikunnasta se käy, kun ei lumitöitäkään ole tehtävissä.
Minulla on rappujen lakaisu lumesta puhtaaksi oikein mieleinen tehtävä, jos ehdin ennen huoltomiestä, jotenkin siinäkin se käden jälki näkyy;)
Eihän se kunnon huononemisen varma merkki ole tuo jonkun iän täyttäminen, mutta tuleeko enemmän tarkailtua itseään ja huomaa jotain sellaista mitä ei aiemmin ole huomannut.

Tuo korttelin kiertäminen olisi minun myös ruvettava tekemään, mutta neuvokaa miten saisin itseni motivoitua moiseen, on niin valtavan mukava olla vaan kotona ja nauttia itsensä seurasta;)
Roskakatokseen menokin on niin lyhyt ja siitä puolet jo kellarin käytävässä kuljettavaa.

Onhan se ilo jos lapset kunnon kansalaisiksi ovat sopetuneet, esimerkkinä sitä on yrittänyt olla ja melko tyytyväinen olen minä myös, kuten Venlastiinakin, sitä toivoisi niin kovin, että onnellisia ja terveitä saisivat olla.
Kasvattajaksi en itseäni luokittele, kyllä ovat itse itsensä koulanneet, ehkä joitakin varottavia malleja olen heille antanut.
Kaiken kaikkiaan hyvin on pullat uunissa, tyytyväinen saan olla, kun vain itseni pystyn ihmisenä elämän loppuun asti pitämään.
Joskus vanhetessa myös ikäviä piirteitä esiin tulee.

Jaha, että sekin vielä, kehuu osaavansa laulaa tuo SkillaN, no eipä kummempaa, joukon jatkona laulaa ja Hurskainen äänellään lintukin laulaa, on se variksen ääntelykin vissiin lauluksi tulkittava.
Koulunumerona on ollut 9, mutta se että osaisin laulaa on sitten ihan oma keksimää ja porukassa näin yritän visertää;)
Tuota kilpirauhasen kuorikerrosta näin yritän kunnossa pitää minäkin;)

Kyllä tuo omakotitalon pihapiiri mahdollistaa niin paljon tuota luonnon seuraamista, kuten Ramoona kerroit.
Rivitalossa asuessamme minullakin oli ilo seurata linnuista siileihin ja jopa kärppä vilahteli kivikasassa, hiiriä etsimässä.
Siihen kun lisää sen kesän tuomat kukkaloistot, niiden laittamiset ja hoidot.
Tuo laulu on minun kohdalla vaan sellaista yhdessä oloa pääosin, ja nauroimme kun kerroin ongelmistani ja pois jäännistä, ystävätär sanoi auo suutasi, mukana kuitenkin pysy.

Päivä on jo pitkällä, puhelu tuli tähän väliin ja kirjoittaminen viivästyy.
Tänään on ihan itselle omistettu päivä, kaupassa käyn täytekakku kahvilla, kauppias sai hyvän kaupan tittelin ja kahvit asiakkaille tarjoaa,samalla reissulla täydennytkset puutoksiin tulee hankittua, aina jotakin huomaa loppuun käytetyn.
Näin on saatu tämä päivä alkuun ja kaikkea mukavaa toivottelen päivän kuluntaan.
Ilmianna
Jaa
Tavallista iltaa!
Näin tervehdyksen teen, ettei liikaa korostuisi "hyvyys." Melkolailla tavllinen päiväni olikin. Rutiini suoritukset tuli hoidettua, ilmojakin riitti.

Hurskaiselle " selittelen." Kyllä minulle oli tullut ehkä väärinkäsitys. Kerroithan aika usein rojekteistasi. Usein ilmestyi uusia, vaativia tehtäviä, joita ryhdyit suorittamaan. Onhan sulla melkoisesti terveyshuoliakin, kuten viimeksi kirjoittamastasi selvisi.

No joo. . . niihän se on, että jos tarve vaatii, tai ainakin tuntuu tarpeelliselta, niin tulee puskettua hommia sisun voimalla. On minullakin joskus ollut sellaisia tilanteita. Tietysti tässä kerrostaloasumisessa voi näitä puolipakollisia tilanteita vältellä jopa "laiskuuteen asti".

Minulle tuli erään sortin syöpä n. 15 vuotta sitten. Se ilmestyi minusta pahaan aikaan ja sitä päivittelin lääkärillekin. Lääkäri sanoi, että ei se nyt tullut, se on ollut muhimassa jo kauan. Onneksi melko ajoissa havaittiin. Niinhän se hoitui, muutamia leikkauksia ja lääkityksiä. On se kymmenen vuotta pysynyt poissa. Joka vuosi suoritetaan tarkastus. Että " tällaisia terveitä sitä" ollaan.

Taas pukkaa kiireitä, vaikka eipä pitäisi olla. Toiseen kertaan...heippa!
Ilmianna
Jaa
Kyllähän tuo ilma ihan talviselta näyttää, varmaan parikymmentäsenttiä lunta ja aamulla oli -9, sitten lauhtui ei ihan suojaksi, mutta aste pakkasta päivemmällä. No tällähetkellä -3,5, lunta päivänmittaan muutama milli.
Supermarketissa kävin ei mitään ihmeellistä, kahvi oli vähissä, sieltä sai 8,50 € kolmepakettia. ainahan sitä muutakin tarttuu jotain on vähissä, ainakin leipää tuli hankittua. ymm.
Samassa talossa apteekki sieltäkin hain yhden lääkkeen joka oli melkein loppu. No tästä voikin siirtyä siihen omaan terveyteenkin. täytyy sanoa suoraan, en varmaan näitäkään rivejä naputtelisi ellen olisi saanut hyvää hoitoa ja kyllä niitä leikkauuksia on tehty useitakin, samoin niistä selviytynyt, mutta kyllä niitä kolotuksia ja särkyjä täytyy kestää, harva minunkin ikäiseni terveenä kuolee.
Jääkön tarkempi selvitys tekemäti, mutta en ole helpolla kuitenkaan päässyt, seurannassa minäkin olen. Parasta mennä päivä kerrallaan, ei kannata tehdä pitkälle meneviä suunnitelmia enään.
Olympikisatkin alkaa, avajaiset huomenna, jotain ne jo tänäänkin tekivät. Ovat vai niin kaukana joten ei niitä montaakaan lajia suorana näe, täytyy tutustua aikatauluihin, jotta tietäisi mitä milloinkin tulee. Jotain kuitenkin tulee seurattua vaikkei Suomalaisille taida montaakaan mitallia tulla, olen kuitenkin Suomalainen
Jo pienestä pojasta asti kisoja seurannut, ensin vain radiosta ja sitten töllöttänyt.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Peesaan Laten huomiota siitä että tätä voi talvena pitää. Sopivasti täällä etelässä - asteiden puolella, ettei vielä tarvi kevätloskassa paarustaa.
Vahvassa pilviverhossa on taivas. Ei uskoisi että se lämmittää. Tosi on; muuten olisi kiljuva pakkanen par'aikaa.
Radio-Suomi kanavaa kuunnellessa tuttu rimputus keskeyttää ohjelman kun toimittaja kertoo tienraivauksen olevan käynnissä milloin milläkin tieosuudella liikennevahingon seurauksena.

On tää merkillistä kaura kun eilen illalla oli niin ja niin pirtee olo. Hyvät yöunet ja päiväettoset siihen päälle niin olo onkin äkkiä melko vetämättömässä kunnossa.
Eipä tuo yllätä mutta siitä pitää olla tyytyväinen ettei isompia kipuja missään tunnu.

Oli vikatikki mennä pitkälleen kun siltä tuntui. Onneksi vieraiden tulo keskeytti iltaunet. Heillä ei ollut mitään kiirusta lähteä.
Tänään on jo perjantaita vasten yö. Unirytmi meni vähän tärviölle mut kyllä se siitä tasii ajan kanssa.
Penkkiurheilullista viikonvaihdetta!
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Huomenta, kirjoitin pitkän rimsun mutta en saanut lähtemään, tänään nyt vain tervehdys.
Ilmianna
Jaa
Lähettelen tässä vain terveisiä, kun ei ole muuta uutisoitavaa.
Siispä terveisi vaan, terveisiä.
Ilmianna
Jaa
Terveisiä vain täältäkin!
Jos nyt lyhytsanaiseksi heittäytyisi, niin siinäpä ne tärkimmät jo tulikin. Vaan voipihan sitä vähän jaaritella. Uutisista voisin mainita jopa vähän huvittavaakin vakavasta asiasta. Keskustan puoluejohto oli tilannut yhdistyslakia tuntevilta asiantuntijoita lausunon, että voipiko Väyrynen olla puh,joht. ehdokas näillä "eväillään." Lausunto:Ei voi! Väyrynen on saanut myös merkittävältä asiantuntijalta lausunnon: Kyllä voi!
Näin se meni lyhennettynä. Väyrysen saama lausunto mm. oli pari sivun mittainen, joten olihan sitä lyhennettäväkin.

Näihän ne asiantuntijoidenkin lausunnot vaihtelevat. Voihan sen kokea helpotuksenakin. Jos heillä, niin miksei minulla tai meillä:))

Kun ne tärkeimmät tuli jo eka lauseessani, on syytä lopettaa. Hyvää hulinaa teille!
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Minuukin huvittaa tuo Paavo V: käsitys itsestään sekä keskustapuolueen, että suomenkin korvaamattomana pelastajana.
Nykyinen puoluejohtaja, pääministeri Sipilä sanoo: toisen puolueen henkilö ei voi pyrkiä keskustan puoluejohtaja ehdokkaaksi.
Kyllä voi ja en eroa koska siitä päättää heidän oma kansalaispuoluekokouksensa, sanoo P.V.
Min mielestä mukavaa kun on lauhaa. Sateettomuus antaa aurauskalustoväellekin viikonvaihteen ehkä ilman ylitöitä.
Heillä kuntatyöntekijöinä on työtaistelukin, ainakin ylityökiellon osalta menossa, ovat sopimuksettomassa tilassa.
Ei tää keskitalvi muuten innosta, mutta tänäänkin pilvisen päivän iltana valoisaa riitti hiukan pitemmälle.
Skillanin viesti taidettiin torpata jo lähtökuopissa bittiavaruuteen. Niin hän kirjoitti.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Minäkin ilmoittaudun, pilvinen on päivä ollut, eikä lisää luntakaan ole tullut, noin 5 astetta pakkasta. Kaikki tieto on vain näköhavaintoa ikkunasta,
Mailmalta kuuluu myös kummia useita kuukausia Saksassa neuvoteltu hallituksesta, mutta vielä nekin mutkistui, nyt demarit ratkaisee, puolueen jäsenet äänestää mennääkö mukaan, nykyinen puoluejohtaja saa väistyä, saapas nähdä mitä siitäkin tulee.
Joku riita se oli Suomenkin hallituksessa Kokoomus ja se sininen "puolue" kinaavat.
Kotona meillä oltiin yksimielisiä, minä tein kanakeittoa ja se oli tosihyvää.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Taisi tulla virhe eilen kun kirjoitin Kokoomuksen ja sinisten välisestä riidasta. Kepuhan siellä olikin toisena osapuolena. Kepu nyt vähän sekaisin Väyrysen vuoksi.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Lauantai ja viikonloppu, työssä uurastavat saavat ansaitun lepo jakson ja tuntuuhan se meillä eläkeläisilläkin, ehkä hieman erilaisena, vaikka tätä vapaata elämää elämmekin.
Sää jatkuu samoilla tavoillaan pakkasta seitsemän ja taivas tasaisen harmaa.
Saapa nähdä saanko tänään viestin lähtemään, alkaa kyllä turhauttamaan nämä lukuisat yritykset ja jatkuvat epäonnistumiset.
Väsymistä se vaan lisää, kun aina noita kuva arvoituksia joutuu ratkomaan, luulisi tämän laatuisten vikojen korjaaminen olla jo helppoa nykypäivänä, kun viisautta aina vaan lisää tulee.

Tätä jaarittelua se on tavanomaisesta, kun ei mitään maata mullistavaa elämään sovi, hyvä niin, ei tässä mitään ainakaan järkytyksiä halua.
Eläkeläisissäkin on niin moneen junaan, toiset jaksavat kaikki mahdolliset tapahtumat käydä, minulta aina vaan vähenee.
Olen ajatellut, että en kai niitä ihan uteliaimpia ole, kun en halua kokea ja saada tietoa joka tapahtumasta.
Joku voi pitää sitä taantumuksena, mutta kun ajattelen, että minun elämä ei hetkahda puoleen ei toiseen, jos en kaikkea tässä maailmassa tiedä.
Voihan sitä myös miettiä niin, että loppusuoralla olen ja kiinnostus asioihin on loppu, mutta voi myös olla niin, että jo toistoina nämä maailman asiat tulee, mitään uutta ei länsirintamalta;)
Aika hölmösti sanon, ainahan maailmassa tapahtuu, mutta se että vaikuttaako se minun pieneen elämään on sitten suuri kysymys.
Jos jaettaisiin palkinto tyhjästä puheesta, voisin olla ehdolla;)

Hallituksen hommat antavat jotenkin sellaisen epäuskottavan tunteen, ikään kuin ei mikään asia lutviutuisi ja sekaiseksi kansalaisten elämää sotkeviksi.
Vakautta ja varmuutta asioiden sujumiseen kaipaisi, mutta ketä uskoisi, kun jokainen omasta nyöristään kiskoo.
Eipäs, juupas tilanteita suurien päätöstenkin kanssa, onko tarkoitus hämätä kansaa, ettei mokia niin paljon havaittaisi, mene ja tiedä.
Usko hyviin päätöksiin horjuu.

Jotenkin huvittavaa ja kuitenkin harmillista tuo kilpalaulajien kanssa, Väyrynen uskoo taitoihinsa ja toiset hymyilee.
Voisi olla radikaali toimenpide paras, kaikki ulos ja uudet tilalle, liian myrkyttynyt alkaa noiden päättäjien tilanne olla, ei tässä tiedä tavan ihminen kehen uskoo.
Seurattava sitä olisi päätösten tekoa, että se yksi ja tärkeäkin ääni sitten tulevaisuudessa oikein menisi;)

Nyt yritän aloittaa taas tämän kuva arvoitusleikin, kirjautunut kyllä olen, mutta eipä se taida mitään auttaa.
Oikein mukavaa ja lupsakkaa lauantai päivää, pistäytykää "jaarittelemassa" pirtin suojissa;)
Ilmianna
Jaa
Voi minä epäuskoinen, ihme kuitenkin tapahtui, kun jo melkein uskoni olin menettänyt.
Nyt vaan toisetkin kokeilemaan, hyvän mielen mokoma antoi;)
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
3 VASTAUSTA:
Pitää ihan hymyillä SkillaN'in hämmästykselle kun meni läpi normaalisti. Minulla ei ole vaikeuksia ollut päästä pirttiin, ja hyvä niin.
Eilen hymyilytti kun osuin Facebookiin minuutteja sen jälkeen, kun Sauli Niinistö kiitti onnittelijoita ja kirjoitti:

"Täällä meillä kaikki hyvin".

Kivalta tuntui, kun niin tuoreen viestin sai lukea. Hyvinhän meilläkin, arkisia askareita, jauhelihakastiketta perunapaistoksen kanssa, siitä riittää vielä tänään. Ohjelmaa ei minkäänlaista suunnitelmaa, olympialaisia pitää tänään seurata, mielenkiintoinen päivä sikäli.

Hauskaa viikoloppua!
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Kyllä me papit naurettiin
Kommentoi
1
Ilmianna
Jaa
Aiettä- kirjoitti:
Kyllä me papit naurettiin
Sano Kankasalan kirkonvartija. DDD
Kommentoi
1
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Ihan mukava, sateeton päivä oli tänään. Ei pakkasta pahasti -5. Melkeinpä se päiväni meni ikkunasta katseluna. Markettiin emme keksineet mitään asiaa, kun sapuskaa on kannettu monena päivänä.

Tulihan ne välttämättömät asiat hoidettua: pölyimurin taluttaminen ja roskien vienti. Siinä samalla myös korttelin kierto. Aika ison osan hereillä olostani vei Olympialaisten katselu. Naisten tuli hiihdossa suomalaisille pronssi. Siinäpä ne. Mäkäräiselle tuli ampumahiihdossa turhan paljon huteja ammunnassa. Mäkihypyssä suomalaiset miehet eivät mahtuneet 30. joukkoon.
SkillaN sentään sai hyvän mielen, kun viestin lähetys onnistui täydellisesti. Minä olen sitä kopsaten usein lähetellyt, saman ajan sekin vie kuin kuva-arvoitukset. Saan kiutenkin muurahaispesäni tunnuskuvana näkyviin.

Nyt tulee tärkeätä täyttä asiaa. Saunavuoro painaa päälle. Sitä ei sovi mitenkään unohtaa. Hyvää illan jatkoa teille!
Ilmianna
Jaa
Entisiä polkuja päiväni kulki. Siinä hiukan ennen 8 heräilin. Tämä toistuu aina - vessaan pitää päivän ainoana toimena mennä rivakasti.
Jostain syystä en pidä vedessä lutuamisesta, edes suihkussakaan. Olossaan sen tuntee milloin on sellaisen aika. Huomenna sitten on jo ns.ajolähtö.

Muistan naapurin isännän. Aina hän puhui saunan autuaallisesta vaikutuksesta. Usein pyysi keäaikann saunomaan. Sitten kerran olutta hartaasti kitattuamme menin.
Saunassa oli ehkä 70 astetta.
Aivan presiis oli samanlainen kylpijä kuin itsekin olen. Ei hän ehtinyt yhtään hikoamaan kun jo suihkuun lähti. Itselle riittää pelkkä, aika kuuma suihku aluksi, sitten hiukan viileämpi lopuksi.

Ulkotupsien aikana hiukan kärsin kylmyydestä vaikka päällä oli kuin grönlannin jäätikkövarustus kun työstä ei saanut lämmintä.
Telkkarin tai tietokoneen aukaisen vasta siinä klo 18 haminoilla. Kännykässä on paljon siihen soittaneita numeroita. Pitääkin niitä joskus tsekata.
Ilmianna
Jaa
Päivä paljon samanlainen kuin eilinenkin, ei aurinko paistanut mutta aika lämmintä oli. Sisällä minäkin koko päivän olin, ei ollut kauppareissuja, ei välttämäti huomennakaan. Lämmintä lupaavat ehkä jo suojan puolelle, jos on tarve kipaisen tuossa lähikaupassa ainakin juomapuoli on vähissä, eipä silti tuleehan hanoista vettä.
Noita kisojahan minäkin katselin ja tulihan siinä naisten yhdistelmähiihdossa pronssia hyvä suoritus.
No kaikki muut lajit menikin plörinäksi, liikaa odotettiin naisten ampumahiihdosta, se on herkkä laji eikä niitä pummeja saa tulla.
Mäenlasku oli ihan surkee, kukaan ei päässyt lähellekään toista kierrosta, On se kummaa kun nykyään ei Suomessa ole asiantuntijoita jotka osaisivat valmentaa. Onhan se Ahonenkin jo vanha mies hyppäämään, mutta kuitenkin on siellä muitakin vanhoja, jopa vanhempiakin, pärjäsivät kuitenkin paljon paremmin. Suomessa on ollut kymmeniä mitallimiehiä aikonaan ja nyt jäävät häntäpään valvojiksi.
Taidan minäkin jäädä häntäpään valvojaksi, kello näyttää jo nukkumaanmeno aikaa.
Katsotaan onko lähettäjä LateVaan tai melkeinlate.
Ilmianna
Jaa
Sunnuntaiaamun hiljaisuutta, mistään ei mitään ääniä kuulu ja on kuin katu elämäkin olisi kuollut, ihmiset todella ottaa lepopäivän todesta.
Harakka tuosta koivusta kävi risuja nokkaansa, joko sille on kevät rintaan syttynyt, no voihan se aika ollakin, eikös huhtikuussa jo poikasia näillä linnuilla?
Laskiaissunnuntai, kai se iltapäivästä alkaa sitten mäen lasku, sää ainakin tähän hommaan mukava, kuuden asteen pakkanen.

On se aika moinen harmi tuo mäenlasku tilanne, voi varmaan todeta että poikien kuntokin on laskenut, ei vaan lukutaito, ei hyvältä näytä, mistä innostuksen hakeminen onnistuisi.
Olihan se yksi pronssi jo lupausta, että lisää on toivossa.
Jostakin luin, että ei ainoaksi jää Kristalle tämä pronssi, onnen kantamoiset vaan matkaan.

Kyllä saunassa vähintään 80 astetta on oltava jo saunan kuivana pysymisen vuoksi.
Muistan mieheni aina katsoneen, että pieni tuli jäi kiukaan alle, kun saunomisen lopetimme, se kuivaminen pitää saunan kunnossa.
En minäkään enää jaksa kovin kovia löylyjä ottaa, mutta hiota pitää ja rentoutua oikein perusteellisesti;)
Kyllä sitten viime yönä taas untakin riitti, kun oli saunassa oikein pessyt ja hikoillut.

Aika paljon tulevien viikkojen telkkarin katsojia varmaan on, aamusta iltaan, no katselen sitä välillä minäkin, hiihdot etupäässä.
Minä sain lääkäriltä tiedon, että ei aihetta mihinkään, kaikki arvot on kohdalla ja kun valitin, että elämä ei kuitenkaan hyvä ole, hän antoi lähetteen terveysterapeutille.
Kysyin korjaantuuko polvetkin tällä tapaa, hän sanoi mahdollisesti.
On se aika huonosti tämä elämä sujunut, kun ei syömään ole oppinut ja minä kun niin terveellisesti olen yrittänyt, joka ateria sisältää kasviksia ja muuta siihen viittaavaa.
Itseni tuntien ei korjausta tule ennen kuin itse suuhuni kieltäydyn näitäkään minun ruokia pistämästä, mutta sitten seuraa kuolema, voihan sitä kitua kauankin näillä kiloilla;)
Kyllä nämä terveen lautasen mallit on jo tähän ikään nähnyt ja oppinut, loppu on sitten itsestä kiinni.
Liikkuminen rajoitettua ja ruoka maistuu ja joku lääkäri aiemmin sanoi, että syö vaan, mikä sitten olisi se oikea tapa elää.
Uskon ja luotan omiin taitoihini, kuollaan täältä joskus jokainen.
Luulin jo toissapäivänä loppuni tulevan, kun kaupassa tiukille otti, hyllyn reunasta kiinni pidin, kun ei istuinta näkynyt, apteekkiin siitä menin lääkkeitä hakemaan siinä keskustelin apteekki henkilön kanssa ja hän sanoi että olisi ambulanssi pitänyt tilata.
Oireet kertoi olevan sydän peräiset ja ei leikin asia ollenkaan.
Tulipa nyt oikein valitus virsi pukanntua, mutta pirttiinhän voi murheetkin kertoa, tässä nyt päivä päivältä etenen, teen sen minkä voin ja osaan, syönkin;)

Hyväähän ihmiset tarkoittavat noilla viestittylöillään sinne presidentin kotiin, mutta voi se vähän rasittavaakin olla, ehkä toivovat yksityisyyttään kunnioitettavan ja elämää vauvan kanssa elää.
Ihana asia heille varmaan ja iloita voi täällä sivullisetkin, onhan uusi elämä aina arvokas, jokaiselle kodille oman näköinen.

Tänään teen kuhaa ruuaksi, fileitä jo kahden kalan fileet pakkasessa ja kovin kauan ei siellä kannata seisottaa, siispä perunamuussia, porkkanoita ja kuhaa+ puolukka survosta, eikös kuulosta ihan tavan ruualta?
Jospa lähtisin katsomaan miten hiidot edistyy, vai lieneetkö jo loppuneet.
On mukava nähdä nauravia viestejä pirtissäkin, mikä se naurattaa, en arvaa?
Oikein mukavaa laskiassunnutaita kaikkille.
Lyhyt oli ilon aihen kirjautumisen kohdalla;(
Kommentoi
2
Ilmianna
Jaa
2 VASTAUSTA:
Kummallista, sillä minulla ei ole kirjautumisongelmia ollut, tosin nykyisin vain lukijana olen palstalla, tämä vastaus vain arvostamalleni Sillanille.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Nyt jo "yläkerran" saunoissa kylpevä kylän vanhin mies. Pisti kylvettyään saunanuuniin tulta ja laittoi pellit kiinni. Tulee savusaunan tuoksusaunaan kun muutaman leppäpilkkeen peltikii polttaa.

Oli jo eilen sellainen nuhjakka tunne kropassa. Meinasin että onkohan pikkuflunssa päälle änkeämässä. Pientä ylilämpöä nytkin.
Siks pidän aina pientä kotiapteekkia ajantasalla kun aina pitäisi ensi oireisiin olla droppia.
Olinkin vähän ulkona. Toissapäivänä iltakahvilla näynyt vieras kertoi olleensa viikon pienesti kipeänä. Sanoi; älä nyt sinä sairastu.
Olin ulkona ihan väkisin rojektillani. Pari tukitolppaa enää puuttuu. Sitten pääsen kattolautoja laittamaan.

Katsoin että sää lauhana ja vähäsateisena pysyykin muutaman päivän. Lumityöt rasittaisivatkin enemmän kun läjityspaikat muka-täyttyvät.
Madekeitto on vielä tältä talvelta valmistamatta. Äitini opetti sen joka lapselleen perinpohjin. Sipulia, voita ja viimeksi kermaa käski laittamaan.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Pientä lumisdetta tänään, mittarissa -4 C. Ei ilmassa ollut vikaa, mutta tuli pyhäpäivä pidettyä pienillä kävelyillä. Urheilua seurasin jokun verran. Ei suomalaisille mitaleita tullut. Iivo Niskanen kyllä yritti, mutta voimat lopahti kesken. Norjalaisten juhlaahan sekin oli.

Juu...kyllä se hyvä konsti puulämmittisessä saunassa on ainakin joskus kuivatuksen vuoksi tuhlata hiukan puita löylyjen jälkeen, kuten Skillan kertoi. Näin olen minäkin mökilläni tehnyt.

"Rehuja" eli kasviksia olen opetellut käyttämään. Puolukka on hyvää "kyytipoikaa" kaalien, parsan ja tuorekurkkujenkin kanssa. Kokonaisina pakastetut puolukathan ovat ihan karkkien korvikkeena popsittavia. Minulla nyt ei ole tietoa kovinkaan monipuolisista valinnoista. Sitävastoin vanhoja ennakkoluuloja on enemmänkin. Onhan tuo SkillaNin tämän päivän ruokasuunnitelma minusta ihan paremman puoleinen. Jos tuollainen ei kelpaa, on jo pahemminkin sairas:)

Eipä nyt juttuni enemmälti tunnu luistavan. Johan tässä on ilmoittautumisen verran!
Ilmianna
Jaa
Huomenta ja taas uuden viikon alkuun, helmikuu jo melkein puolessa, kyllä aika nykyään nopeammin liikkuu, onko toiset sen huomanneet;)
Kirjautuminen ei taas millään sujunut, sivu kateissa,, muka, kunhan kenkkuilevat, ei minun koneen syy ainakaan, kaikki muu toimii.
Käy kirjoittelemassa "kävin.lukemassa", jospa silloin sununkin ponnistelut krjautumiseen toteutisi, vaikka hyvä jos ei tarvitsisi reivata kenenkään turhaan, kyllä tämä turhauttaa.
Voihan se olla kohdallani sitäkin, että haluaisivat eroon pirtistä, näinkin joskus käy, mutta tilalle tulee muita kiusoja;)
Kiitos muuten lämmittävästä viestistäsi;)

Hyvä ohje on Hurskaisella matikka keittoon, minä harvoin sitä keittelen, vastenmielisyys joskus ennen nuorena jo tuli.
Auto katosko sinulla on syntymässä?

Tulihan sieltä taas pronssi, oliko lumilautailu kyseessä, on meillä reippaita nuoria naisia, toivoisi miestenkin joskus onnistuvan
Onhan se selvää, että kaikki parastaan yrittää, mutta jos toiset on parempia, ei sille mitään voi.
Luin juuri noita valmis tuotteista, miten tomaatti kastike, salaatinkastikeet ja suihkeöljyt on jonkun tutkimuksen mukaan pannaan laitettu, huonojen raaka aineiden ja lisäaineiden vuoksi.
Olisi siinä joitakin aamupala tarpeitakin luettelossa, en niin tarkkaan lukenut, puolukka survos puolustaa paikkaansa lisäkkeenä.
Siinä luettelossa kehotettiin pienimään tomaatit ruuan sekaan valmistusvaiheessa ja kas kummaa, näin olen tehnyt ja kastikkeisiin kiva maku tulee.

Nyt pitää todeta, että ei jaksa tämän pidempään, puhumista kyllä olisi, mutta ehkä tämä tavanomainen höpöttely ei kiinnosta, ja kun ei mitään ihmeellistä ole sattunut jätän tähän.
Oikein mukavaa kolmen asteen pakkas päivää.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Mukavasti tämäkin maanantai lähti käyntiin. Mitäpä sitä tuttua kaavaa muuttamaankaan. Tulee pieni pakollinen lenkki aina aamuisin.
Ensin ryhmäpostilaatikolta päivän lehdet. Ennen sisäänmenoa vien linnuille ruokaa.
Ne ovat, keltasirkut varsinkin kovin arkoja. Kun ulko-oven avaan, ne lentäväy jo korkeisiin puihin varttumaan että piha hiljenee.
Tintit eivät tutusta liikkujasta välitä yhtään. Punatulkkujakin on joskus näkynyt. Niillä kai paremmat noutopöydät.

Niin se katosrojekti ja se puuttuminen on harmittanut 30 vuotta. Se tulee maakellarin eteen. Suojaksi sateilta ja auringonpaahteilta.
Saa olla kyllä viimeinen isompi hanke kun kunto on niin loppu. Toisella kädellä nostovoimaa vain puolenkilon verran.

Tässä hiljan tuli Apulehden tilaajille tarjous hyvästä matkasta. Täysylöspitoineen vain muutama satanen. Jätän aina ne väliin.
Oli 1990 luvun alkupuolella aikaisin auringonpimennys. Tutulle läheiselle mäelle oli kertynyt kymmeniä ihmisiä ilmiötä seuraamaan.

Erään nuoremman miehen mielestä pilasin koko tapahtuman olemalla läsnä. Kun mäki on kaupungin maalla niin jäin. Niin että se niistä ryhmämatkoista.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Pientä lumisadetta on tullut pitkin päivää ja pari astetta pakkasta. Aika hyvä keli ulkonakin. Täytyihän sitä marketissa käydä, ettei tapa unohdu. Kun kierroksen tavarapaljoudessa tekee niin aina sieltä jotain kassiin lähtee. Näin varmuuden vuoksi).

Hyvin oli porukkaa kaupassa. Tarjolla olevat "orret" olivat täysin täytettyjä. Huutelivat juttelemaan ikkäänkuin olisi asiaakin. Ja olihan sitäkin, oli kyse erään monien tunteman miehen kohtalosta, josta olivat huhuja kuulleet. Tunnen hyvin henkilön, mutta en pystynyt vahvistamaan sitä, onko ao. henkilö lopullisesti lähtenyt. Sen tiedän, että on kovin sairas. Tällaisia sitä tulee...eikä ollut eka kerta. Selviäähän ne ajan kanssa.

Kyllä luulen, että kirjautumisongelmat ovat ylläpidon välineissä. Tuskinpa ne kuitenkaan ovat tahallisia. Joku aika sitten kirjautumiseni ei onnistunut, väitti että tunnussana on väärä. Kaivoin muistiin panoistanikin ja ei se sillä ketaa onnistunut. Seuraavana päivänä ei ongelmaa ollut.

Talvella syötävänähän matikkaa pidettiin. Ei siitä hassumpi keitto tule, mutta tuskinpa tulee tehtyä. On jo monta vuotta mennyt ilman matikkakeittoa.

Kertoipa Hurskainen näppärän jutun saada savusaunan löylyt. Puita pesään ja pellit kiinni - yksinkertaista. No niin...tässä ilmoittautumiseni. Jatkoja teille!
Ilmianna
Jaa
Savusaunassa ensilöylyt otin, kotona siellä Perttulassa syntymäkodissani ainakin 15 vuotta se pidettiin savusaunana minun syntymäni jälkeen. Sitten siihen tehtiin piippu ja kiuas vesipatoineen. Sauna kuului samaan pihaan kun sen asunnon ostivat 1922. Isä ja äiti sen hankkivat, siihen kuului myös pieni navetta ja lato puuliitereineen. Silloin kun olin pieni meillä oli kanoja lampaita ja lehmäkin vielä sodan alkuaikoina, se syötiin kun maitoa ei enään tullut. Sikakin oli aika pitkään, jouluksi aina tapettiin.
Sauna on vieläkin siinä pihassa vaikkei se olekkaan käytössä, se on koristeena ja suvun hallussa. Veljeni vaimo asustaa samalle tontille rakennetussa tiilitalossa, jäi leskeksi 2011.
Meitähän oli yksitoistatusinaa minä se hännänhuippu ja yksi sisareni elossa. Jälkeläisiä kyllä melkein kaikilla.
Se siitä savusaunasta, toki olen muuallakin savusaunassa käynyt.
Eipä tänään kauppareissua, syötiin eilistä vähän jalostettuna. Samanlainen päivä tänäänkin pikkusen lunta ja vähän pakkasta.
Odottelimme ilmastoinnin huoltomiehiä taloon, mutta ei tänään tullet,ehkä tälläviikolla, laittavat ilmoituksen asuntoon kun tulevat.
Arvasin etten ole kirjautunut, vaikka olin.
Ilmianna
Jaa
Tilulii!!!!!!!
Melkein pomppasin oven yläreunaan, kun kirjautuminen vaihteeksi oli onnistunut ja vieläpä ihan suitsait sattumalta!
Rakas puolisoni saapasteli viereeni, ojensi haavalaastarin ja basimysiiniä laastariin ynnä käänsi selkänsä laastaroitavaksi. Mahdottoman pieni näppylä on piinannut häntä jo pitempäänkin. Nyt elämme toivossa, että se kiusankappale tukehtuu sekä salvaan että laastariin.
Kerran näinkin päin. Minähän se potilas olen ollut jo pitkään.

Koska nyt on yö, toivotan pirttiläisille hyvää yötä ja kauniita unia.
Koska nyt lisäksi on jo tänään toivottelen samoin tein hyvää huomenta.

Nyt yritän lähettää tämän viestin ja sitten hiippailen makkarin puolelle.
Ilmianna
Jaa
Huomenet yökyöpelit ja toisetkin viestin jättäneet;)
Päivä valkenemassa, kolme astetta pakkasta ja lunta vähän heittelee, varmaan mukava lenkkeilysää, ei liukastakaan.
Katselin illalla Varasto nimisen elokuvan, jo toisen kerran, kun ei muutakaan mukavaa tullut, en erikoisemmin tykännyt, mutta siinä tuli muutama isoäidin neliö virkattua.
Päätimme eilen kerhossa, että virkkaamme kaikki langan tähteet neliöiksi ja sitten katsotaan mitä niistä tehdään, mahdollisuuksia valtavasti.
Pellava lankoja saimme tässä" männeellä " viikolla ja niistä tytöt ovat virkanneet ihania liinoja, luulisi kaupan käyvän..

Ne pienetkin näppylät kiusaa tekevät syytä on hyvin hoitaa ja vuoroin vieraissa käydään, pitää teidänkin kohdalla paikkansa Venlastiina.
Uskollisesti minäkin yritän tuon kirjautumisen tehdä, vaikka turhaa onkin.

Niin tuo aika entinen, jotenkin tuntuu, että silloin oli kuitenkin mukava elää, vaikka puutteenkin keskellä, ihmisillä oli yhteyden pito ihan toista luokkaa mitä tänään.
Sitä saattoi saman pihapiirin lapsia koulata milloin kukakin, ei niin suurta rajaa pidetty omien ja vieraiden kanssa.
Tehtaiden asunnoissa asuttiin ja väki oli saman työnantajan palveluksessa, ei suuri eroja , joten kasvuympäristö oli monta kertaa turvallinen ja tavallaan rikaskin, vaikka ei taloudellisesti niin ollutkaan.
Sota muutti kaiken, alkoi kerrostalot nousta ja ihmiset omia asuntoja haalia ja siinä se alkoi vieraantuminen niin kotoisen rikkaasta ympäristöstä ja elämästä.
Tänä päivänä ei enää saman talon asukkaita tunneta.

Eipä tullut kokeiltua tuota savusaunaksi muuttamista meidänkään, olisi voinut hyvinkin kivalta tuoksu tuntua.
Kyllähän se puhdas saunan tuoksukin hyvä oli ja kun tuoreen vastan teki, voi sitä ihanuutta, ei nykyiset tuoksuttimet samaa tunnelmaa pysty luomaan.
Kiva tapa tuokin, kun siellä "orrella" voi kuulumiset kysellä ja pysyä ajan hermolla.

Sitkeä olet Hurskainen, kun jaksat vielä rakennuksia pykätä, vaikka vaivasi todella hankaloittavat kovasti.
Kyllä ne suunnitelmat mitä mielessä on, tekee mieli toteuttaa, samassa ympäristössä ne aina silmissään näkee, ne puutteet.
Olen kyllä vakaasti sitä mieltä, että nyt voisit jo unohtaa kaikki uudisrakentamiset ja pitäytyä vain melkeinpä tupaukkona, ikämme sen meille suo;)
Muutama lenkki päivässä ja lepoa ja nauttimista, niin se pitäisi jo mennä.

Vielä minäkin yritän lauluporukan mukana pyöriä ja ainakin jotakin pihinää tuottaa;)
Se on se minun "orsi" tämä porukka, aina heitä on mukava tavata ja tärkeimmät tapahtumat kuulla.
Kotona viityvänä jää kaikki tärkeätkin tiedot muuten saamatta, siksi näitä paria kanavaa yritän mukanani pitää.
Lupsakkaa laskiaistiistaita kaikille, pitkiä pellavia, vieläkö näin toivotetaan?
Ilmianna
Jaa
Pellavista en tiedä mitään kaupunkilainen kun olen syntyjäni, mutta pellavaliinoista pidän, paitsi silittämisestä!

Sitä vastoin on hernekeitto ja mäenlasku kuulunut vielä aikuisiälläkin harrastuksiin. Nyt vain käväisin lauantaina Tapiolan Talviriehassa, missä tuttu lapsiperhe laski mäkeä ja peuhasi muiden lasten kanssa hangessa.

Oman hernekeittoni keitin jo eilen palvipotkasta ja alankin nyt pakastamaan sitä rasioissa kerta-annoksiin. Yön yli se on ollut parvekkeella, ja on varmaan ihan hyytelöä rasvakakkuineen. Tuon rasvan kuorin pinnalta pois, turhaan se hyvässä keitossa on lihottamassa.

Eipä tässä suuriakaan tapahtumia ole tiedossa, tyttären tapaaminen H:sassa on aikeissa, mutta päivää emme ole sopineet vielä. Saattaa muutkin lapset yhtyä tapaamiseen ruokailun merkeissä, mutta auki on ajankohta tosiaan vielä.

Pellavaiset heipat nyt vaan!
Ilmianna
Jaa
Pellava on ihana materiaali kodintekstiileissä , Tallinnasta olen pakkakaupalla lakanakangasta , liinoja, pyyhkeitä ja ohuita verhojakin hakenut . Nyt sielläkin on jo kalliimpaa, mutta hyvät valikoimat. Sähkömankelilla saa helposti sileää ja pinta jopa hylkii tahroja.

Ennen meidän saksanpaimenkoirat antoivat pulkkakyytejä laskiaistempauksissa, eikä siitä kovin kauan ole, kun minäkin pulkkamäkeä laskin joukon jatkona. Hernekeittoa en itse ole tavannut tehdä, ei ole kinkunluutakaan. Joskus keitän pakasteherneistä sosekeittoa ranskankermanokareella höystäen, joskus lämmitän purkista. Mutta laskiaispullia pitää olla, vaihdan runebergintortutkin niihin.

Perjantaina menemme lukiolaisneitosen vanhojen tansseja katsomaan. Ihan liikuttavaa katsella kauniiden nuorten iloa ja taitoa.

Mukavaa lumista laskiaista !
Ilmianna
Jaa
Tuohon Ramoonan perään laitankin jonkun sanan ikäänkuin vastauksena ja tervehdyksenä.
Minä olen jo kauan silittänyt pyykkini. Lakanoita en silitä joka neliösentin alueelta vaan järkevästi taittelemalla ja viikkaamalla pääsen vähemmällä ja tulos on hyvä. Pojan perheelle sen sähkömankelin aikoinani annoin, kun viisihenkinen perheeni oli yhteen supistunut.

Niin menee minulta laskiainen kuin muutkin päivät, huomaan ne kyllä, mutta hernekeittoa söin äskettäin useana päivänä kun olin sitä pakastimeen keittänyt. On se omatekemä toista kuin citymarketista ostettu. Runebergin torttuja olen kaksi kpl syönyt, koska lähikaupasta ei ollut yksittäin niitä myytävänä ;))
Kyllä tässä lähellä on hyvä pulkkamäki, Makkaramäki nimeltään, jossa silloin alkuaikoina kun alueella oli paljon lapsia talvisin oli oikea laskiaisrieha makkaranpaistoineen, siitä sai mäki nimensä. Nyt alueella on hiljaista, meitä iäkkäitä on runsaanlaisesti.

Ilmeisesti lapsenlapsesi vanhojen tansseissa tanssii. Siinä katselllessasi varmasti sydämesi nyrjähtää, voi tippakin silmäkulmastasi tipahtaa.

Minä tässä viestin näpyttelen ennen lähtöäni passikuvaukseen. Passi meni kesäkuussa vanhaksi, mutta henkilökortin hankin, koska passia en enää tarvitse. Kätevästi tuokin käy nykyään netissä. Hyvät on ohjeet siellä poliisi.fi sivulla. Vanha passi kelpasi äänestyksessä, mutta esim. pankkiasioiden hoitoon sitä ei kelpuuteta ja Tukholman risteilylläkin henkkari on oltava.
Tässä läppärin kamerassa harjoittelin ilmeettömyyttä. Hiukset on muotoiltu, joten ilman hattua on lähdettävä, ettei kampaus latistu.
terv.tutuille :))
Ilmianna
Jaa
Ehtoota.
Pitkästä aikaa.
olen ollut jotenkin niin vetämättömissä etten ole jaksanut kirjoitella,olen kyllä käynyt lueskelemassa.

Lauantain vastaisena yö
nä jouduin kutsumaan apuja,kunon henki ei kulkenut mihinkään suuntaa,
no apua sain ,veivät tuonne Päksiin.eilen pääsin kotiin reseptien ja ohjeiden kanssa.

Huomenna on kutsuttu tyttären tyttären tytön 4v synttäreille.
sinne on mentävä vaikka kontaten.;)
Hyvää jatkoa ja vointia kaikille.
Ilmianna
Jaa
Ilmat olivat samanmoiset kuin eilen. Nollakeli, pientä lumisadetta ja pilvisenä jökötti. Ei kuitenkaan hassumpi ilma, ei kä kovin livakka kävelläkään.

Hiihtokisoja Koreasta katselin. Sprintin karsintoja en huomannut katsoa. Tulokset ja veikkailut "mitalisateesta" olivat hämmästyttäviä. Karsinoissa Hakola oli paras ja naisissa Pärmäkoski kolmas. Tuli jo siinä vaiheessa mieleen, ettei kaikki karsinnoissa parastaan näyttäneet. Niinhän siinä kävi, että V-M Hakola kyllä pääsi finaaliin, mutta oli siinä viimeinen. Pärmäkoski ei yltänyt finaaliin. Hyvinhän he silti hiihtivät, odotukset vain oli turhan suuret. Minusta oli ihan jännä katsottava koko kisa. Aikaanihan tietysti tuhraantui, mutta eipä tuo niin kortilla olekaan.

Pellavista sen tiedän, että vanhalla kotimökilläni oli pellavaloukku, jolla pellavia pehmitettiin. Sellainen järeä puusta tehty vehje. Se on ollut "hyvin vanhaan aikaan" paljonkin käytössä ja pellavia viljelyksessä. Siitä touhusta oli alasajo menossa, en muista kuin kerran nähneeni pellavien loukutusta.

Kuulemma on laskiainenkin ja laskiaisviikko menossa. Ehkä joskus olen sen käytännössä noteerannut. Nyt ei aiheuta edes hernerokan tekoa. Voihan lakiaisen liittää omaan tapahtuvaan "alamäen laskuun:))"

Sitkeästi jaksaa Hurskainen töitä painaa, vaikka se" tuntuukin." Voi se hyväksikin olla, jos malttaa riehumatta puuhia tehdä. Ei sekään ole herkkua, jos toimettomuus ja peukaloiden pöritys alkaa kyllästyttämään. No, tässäpä tämä!
Ilmianna
Jaa
Hyvät jutut teillä Pirtti-kirjoittajilla on. Luen ne aina ensin aluksi. Muori 77 kertoo olleensa peräti kipeänä. Kyllä hän kotona entiselleen petraantuu.
Itselläkin jo monena iltana tauti kolkuttelee ovella.

Onneksi tänään oli pakollinen käynti kontrollikuvauksessa. Kun päivätorkut jäävät aikataulun takia ottamatta, päivä on pilalla..
Ratissa torkkuminen on vienyt monen tieltäajoon. Oli mentävä oikein huoltoasemalle piristymään kahvin avulla.

Niin se lääkäri sanoi ettei hän enää uutta kontrollikäyntiä kirjoita. Siellä ilmottautumisluukulla näin ilmoituksen että perumattomista tai käyttämättömistä rtg-käynneistä veloitamme 50€.

Vielä kolmeksi vuodeksi körötyskortti. Linja-autovuorot ovatkin aika vähissä siinä välissä kun koululaiset ja työssäkäyvät ovat toimissaan.
Ilmianna
Jaa
Huomenet ja oikein lämpimästi toivotan Hyvää Ystävän päivää pirtin ystäville ja koko palstan väelle.
Yksi lähestyvän kevään päivän tuo tämä ystävän päivä, ikään kuin pilvinen päiväkin kirkastuisi.
Yksi miinus aste ja todella taivas on ohuemmassa pilvessä, tiedä vaikka aurinkokin meitä muistaisi.

Ymmärsinkö oikein, ajokortti kolmeksi vuodeksi Hurskaiselle, tätä on jo onniteltava, hienoa, että noin monta vuotta vielä edessä auton ratissa ja lisääkin jos Luojamme suo.

Tänään on sitten taas mahdollisuuksia suomalaisilla onnistua siellä Koreassa, toivotan onnea matkaan, en varmaan telkkarista ehdi seuraamaan, mutta mahdollinen voitto monesti jälkeen päinkin näkyy.
Alamäkeä sitä lasketellaan kaiken aikaa, kuten ynnämuu totesit, milloin vauhti pysähtyneenkään?

Voi että, jopa muoria kiusaa oikein todella, kun lasarettiin jouduit, kiva kuitenkin , että kotona jälleen ja ehkä pienen juhlat elämän tuntua antaa ja voimiakin lapsen näkemisestä.

Passikuvista ei kyllä hyvää saa, vaikka näkymä olisi kauniskin, näin olen kuullut kaikkien kertovan, omat passikuvani ovat sellaisia, että en oman näköiseksi itseäni tunnista.
Lakanat silitän minäkin, mutta pellavaliinat käyn alakerran mankelissa ja kun sopivan kosteita ovat, sileiksi tulevat.
Kaunis on pöydällä pellavaliina, mutta ei ruttusena, näyttää pahalta, siitä olen jälkeläisiäni joutunut muistuttamaan.
Kohta heiltä jää suurella työllä tekemäni liinat käyttämättä, kun aina marinaa taholtani;)
Ehkä se oppi perillekin joskus menee ja omakin silmä jotain huomaa.
Kuopiossa olisi tyttärentyttären tytön vanhojen tanssit, mutta ei sinne tule mentyä ja usein tilan puutteessa mummeja kovin monessa polvessa mukaan pyydetä.
Joillekin mummoja kertyy useampia, kun ikä aina vaan lisääntyy.

Laskiaispullat on tullut syötyä, mutta rokka tällä kertaa jäi väliin, niin hyvää kuin onkin, ehkä lähiaikoina tulee senkin vuoro.

Tänään mennään laulelemaan palvelutalolle, toivottavasti heille mukava ja viihdyttävä tapahtuma yksitoikkoisen elämän iloksi.
Viettäkää päivää ystävien kanssa, näin minäkin teen.
Ilmianna
Jaa
Tuota harrasti äitinikin aikoinaan kuoronsa kanssa. Runonlausunta oli lisänä, ja monet runot kuulin minäkin kun hän harjoitteli kotona. Tuppuran Jussi jäi mieleen niin hauskana runona, ja monet Brita Polttilan runot laittoivat nuorena ajattelemaan.

Niin on päivä taas pääosin selätetty, kaupassa käyntiä ja tuliset broilerinsiivet on muhineet riisi ja vihannespedillä. On ne sitten mukavia syödä, vedellä lihat irti ja järsiä luista rustoa, riisit ja kaikki niin lempeän pehmeäksi hautuneet. Halpaa ja hyvää, enkä ole kyllästynytkään niihin. Rahkapiirakan tein tuosta pyöreästä makeasta pakaste pohjasta, vain puolet taikinasta, kun tein kovin pieneen vuokaan vain itselleni.

Siivouspäiväkin oli tänään, illalla vielä suihkuun, niin saa pujahtaa taas puhtaisiin lakanoihin. Hyvässä mallissa on elämä. valoisampaa päivä päivältä, vaikkakin kylmää lupaavat, nousee aurinko silti yhä korkeammalle. Ei sille pakkasukko mitään voi 😀

Rentoa illanviettoa ja Hyvää Ystävänpäivää!
Ilmianna
Jaa
Ystävänpäivää, pirtiin, leppoisa päivä, taitaa ihan olla plussan puolella ilmakin. Eilen kävi entinen minja kylässä ja toi oikein hyvät laskiaspullat tullessaan, tänään hänen poikansa poikkesi pariksitunniksi käy melkein joka viikko keskiviikkoisin. Soittaa aina Helsingistä juuri ennen linja-auton lähtöä ja ilmoittautuu. Se on kuin oma lapsenlapsi kaksivuotiaasta olemme tunteneet, tai oikeastaan hän kutsuu minua vaariksi, ihan niinkuin silloin pienenä. Nyt toistavuotta opiskelee yliopistossa, mutta vielä on jäljellä joku vuosi, hyvin on mennyt.
Tänään ei kauppareissua tarvinnut tehdä kaikkea on ollut ja jos huomenna tarvii niin tuossa lähikauppa ihan vieressä.
Saapas nähdä miten tuo talvi jatkuu, luin eilen sääennustetta jossa puhuttiin maaliskuun olevan kylmä, no ennusehan se vain on.
Auton takaluukku ei oikein kunnolla auennut, mutta kyllä se kuitenkin lopulta aukesi, täytyy vaihtaa avaimen patteri eiköhän se ala paremmin aukeamaan, täytyy ottaa vara-avain käyttöön ja käydä avainliikkeessä "valokuvaamo" sivupisnes, myyvät paristoja, joka lähtöön.
Niin on ystävänpäivä kulumassa loppuun, tänään posti toi yhden kirjeen yhdeltä ystävältä, ei kirje sisältänyt kuin yhden valokuvan, 1980 olimme yhteisellä lomareissulla Mustanmeren rannalla, siinä kuvassa minä ja Venlastiina poseeraamme yhdessä. Oli oikein mukava reissu.
Kokeilen taas ilman kirjautumista.
Ilmianna
Jaa
Saman tapaisina ilmat vielä pysyivät. Siis ihan kohtuullisen hyvä talvikeliksi, vaikkapa ulkokävelyyn.

Olympialaisista se, että ei suuria yllätyksiä suomalaisten menestymisestä. Ei kovin huonostikaan mennyt. Eiköhän liene mennyt realististen odotusten mukaisesti. Tuuli siellä tuntuu olevan merkittävä "osanottaja". Ampumahiihto peruuntui huomiseen.

Miksi muka passikuvat eivät onnistu? Passin tarkoitus on tunnistaa henkilö. En keksi sille muuta tarkoitusta. Kyllähän se tarkastetaan, että on "näköinen." Äskettäin uusin passin, henkökortti olisi hyvin ajanut saman asian. Harvoin tarvitsen "vahvaa tunnistamista", passi on kolhompi kannella, mutta kyllä se ne muutamat kerrat kulkee.
Niin . . . ja oiki hiomisella kelpaava kuvakin tuli:)

Hyvinpä SkillaN jaksaa käydä laulelemassa. Sehän on hyvä harrastus. Minulla on sen verran korpin ääni, että on parasta olla lauluseurassa hiljainen kuuntelija. Kyllä minä joskus metsikössä . . . varmistan kyllä, että ketään ei ole kuulolla - paitsi tietysti ne korpit.

Ystävällisesti toivon hyvää jatkoa illalle!
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Ynnämuun korppimaininnasta; velimiehen mielestä korpin näkeminen tai kuuleminen on hyvän päivän enne.
Joskus näen wc:n kapeasta ikkunasta korpin lentävän vähän etelä-pohjoissuunnassa. Kaatopaikalle tai sieltä pois ne matkustavat. Kuin kuin töihin.
Siipien väli kuten yleiskokokin on varista selvästi nohevampi. Samasta ikkunasta vuosia sitten näin aikuisen maakotkan lentävän maaliskuun 7 päivä. Oli se ikimuistoinen näky, kuin pienoisliidokki.
Lentosuunnassa joku toinenkin lintuhavaitsija kirjoitti ilmeisesti saman linnun näkemisestään.

Käytin pientä piikkauskonettani vai hetken kun virta lopahti. Hempula jatkonjatkokaapeli oli joutunut nykäyksestä oikosulkuun. Koko linja oli poikki.
Yritin tiirata taskulapmulla hyvän aikaa sulakekaapista, mikä niistä olisi simahtanut. Ei muuten ollut. Sellainen varokevipu oli napsahtanut vaan ala-asentoon. nostin vivut vaan ylös.
"sähkömies" hurskainen oli hyvin otettu kun moisen hokauksen teki...ja ihan ite.

Ja se körötyskortti. Vanha käskettiin palauttaa ihan Trafin kustannuksella lähetettyyn pikku kirjekuoreen heille. Päivä on pulkassa. Kiitos avaruudelle.
Kiitos myös Pirtinhengelle.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Ynnämuu tiedätkös että nainen on aina nainen passikuvankin suhteen. Minä sanoin eilen henkilökorttiini tulevan kuvan ottajalle että koeta saada minusta kaunis kuva, koska viisi vuotta vanhaksi menneessä passissani kuva oli kamala.
Silloin yli viisi vuotta sitten tuli joitain muutoksia passin hakuun. Kauhea väkimäärä oli passinhakijoita poliisilaitoksella. Muistan kuinka yli kaksi tuntia siellä poliisilaitoksella vuoroani odottelin, mutta harmikseni ylimääräisiä passikuvia edellisestä passista ei kelpuutettu.
Lampsin siitä valokuvaamoon ja palasin takaisin uusien kuvien kanssa.
Oli kesähelle olin rasittunut ja väsynyt ja se todella näkyi naamasta. Vaikka olen nyt viisi vuotta vanhempi niintätä kuvaa katsoessa nuoremmalta näytän.
Helposti tuo henkkarin tilaaminen hoitui netissä ja viikon sisällä lupasivat lähi R-kioskiin henkkarin lähettää.
Ilmianna
Jaa
Huomenta jälleen, vähän pitkäksi meni aamu taas, mutta vieläpä tässä päivää riittää.
Puolikuu on tavoitettu ja kolmen asteen pakkasessa tätä torstai päivää vietetään, kylmää aikaa on luvassa.
Kirjautuminen ei alkuunkaan onnistunut, kuva arvoituksin seitten yritetään, harmillista.

Noista passikuvista voihan olla, että totuuden näyttävät ja peilit valehtelevat, uskoin kyllä todeksi sen peilin näkymän, on se vähän siedettävämpi;)

Ne sähköhommat on varmaan jonkun verran vaarallisia Hurskainen, varoitan kun varmaan sitä joka mies kuvittelee sähkömies olevansa;)
Tosissaan, kai sitä sulakkeen pystyy vaihtamaan jopa nainenkin, paitsi en minä, en koskaan ole sitä hommaa tehnyt.

Tämä henkilökortti on näppärän kokoinen menee rahapussin (lompakon)lokerikkoon.
Kai siitä kuvasta jotakin tunnistettavaa on, koska en ole joutunut selvittelemään kuka olen.
On se harmillista kisa järjestäjille, kuin myös urheilijoille, kun peruutuksia joutuvat tekemään, ei kisa vieraatkaan siitä hyvillään varmaan ole.

Minulla tänään kauppareissu, hieman edemmäksi menen kuin tuohon lähikauppaan, kärrien kanssa lähden, multapussin aion ostaa.
Alkaa taas se aika vuodesta olla, että nämä kukkaraappanat uuteen multaan vaihdan.
Poikani tytär täyttää tänää 29 vuotta, työssä on juhlapäivänään, nuoria opettaa vieraita kieliä hallitsemaan.
Haaveilee varmaan taas Espanjan töistä.

Tuppuran Jussi on makoisa annos ylpeästä miehestä, joka vaimoaan ihastelee ja ylpeänä esittelee, runokirjasta se varmaan löytyy minullakin.
Tulee vain harvoin lueskeltua runoja, joskus nuorena muistan joukkolausunnankin olleen harrastusten piirissä, Kanteletar oli silloin mieleen jäänein esitys.
Pitäisi ihan kirjat esiin nostaa ja läpi lueskella.
Eilen oli läpileikkaus Suomen kirjailijoista Teemalla, oli tosi mielenkiintoista.

Nyt kylä on lähdettävä kaupalle, menee koko päivä pilalle, kun vähän pidempään nukkuu ja tämä kone osansa vaatii;)
Oikein mukavaa puolenkuun päivää kaikille,
Ilmianna
Jaa
Ilmoissa ei juurikaan muutoksia, ihan hyvät kelit. Tuhlasin suuren osan päivästä ajelemalla Porttipuistossa. Auto nyt sai kävelyä ja siinä sivussa myös me, kun tavaratalojen valikoimia töllistelimme. Jotain pientä tietysti tarttui mukaankin.

Kattleijan viestiin, voihan naiset olla tarkempia passikuvienkin kanssa, mutta kaipa yksilöitä löytyy molemmista sukupuolista ja "sateenkaari- joukko" päälle. Minulle on yksi lysti, kunhan kuva viranomaisille kelpaa. Niinhän siinä kävi minullekin, minulla oli ihan hyvät vanhat kuvat mukana, mutta ne eivät saa kuulemma olla 6. kk vanhempia. Passitoimistossa olisi ollut itsepalvelukamera passikuvien ottoon, mutta siinä pyöri kymmenkunta ...ehkä "niitä paperittomia", jotka yrittivät käyttää kuvauskoppia. Näytti siltä, että se tulee kestämään kauan. Puolen kilsan päässä on valokuvaamo, kävelin sinne ja heti kuvattavaksi. Kun palasin passikonttoriin, sama porukka vielä pyöri kuvauskopin edessä.

Päivällisellä retkellä tuli hankituksi gillikylkeä . Niistä keitettiin ohranryynien perunoiden ja muiden höysteiden kanssa kanssa soppa. Minusta sen parempaa keittoa ei voi saada. No niin . . . tässä tämä ja hyvää jatkoa teille.
Ilmianna
Jaa
Kuulin siitä Pärmäkosken jaetusta pronssimitalista aamiaispöydässä. Hähähähä, ollaan vielä mitalitilastossa Tanskaa ja Islantia edellä.
Aika hyvä poutapäivä. Auringon paiste sai jäätä ja lunta sulamaan tumman pellikaton reunalla.
Kävin työmaalla vähän aikaa. Tuli helpompi tapa viettää päivää kun niin alkoi kyrsimään. Kylälle ajoin polkupyörällä. Aura oli jyrsinyt keskibaanan asvaltin sileäksi. Helppo sitä oli pieneen vastamäkeenkin körryyttää.

Siitä hyvä että kipugeelikin helpottaa reuman runnomia sormien nivelkapseleita. Ne eivät tykkäisi yhtään kylmässä rämpimisestä.
Näin lehdestä että täällä mailla vielä pidetään kinkereitä. Pojan kosseina jännitimme kun ennen rippikoulua piti papin edessä osata vähän Käskyjä ja Vähäkatekimustakin.
Mutta nyt tv-uutisille. Heippa vaan.
Ilmianna
Jaa
Skillan sanoi, että ollaan puolikuussa, minusta nyt jo päivän yli, kun helmikuussa on 28 päivää. eli eiköhän se talven selkä pian taitu.
Täytyihän minun käydä siellä kaupassa huomasin aamulla, että perunat ainakin ovat vähissä, oli 3 kpl. No samalla tarttui siten muutakin. Me teimme lohilaatikkoa, kraavilohen ja savulohen lopuista. Kyllä sitäkin söi ennenkuin sekäänsä otti.
Tosiaan ilma tänäänkin mukavan talvinen, ei lisälunta eikä paljon pakkastakaan.
Viimeksi kun tarvitsin ajokorttiin valokuvia niin sieltä valokuvaamosta ne kuvat meni suoraan poliisille, kunhan vein vain muut tiedot ja todistukset mukanani. on minulla pasikin voimassa, vaikka luulen etten sitä ainakaan matkoihin tarvitse. Joku henkilökortti kuitenkin täytyy olla jos vaikka pankissakin kävisi. Äänestäessäkin tarvitsi henkilö todistus.
Olen minäkin seurannut noita kisoja, mutta en kuitenkaan yöunia niiden takia menettänyt, riittää kun aamusta katselee niitä lajeja joita tekee mieli katsella. Nyt kolme pronssia naisilla , saa nähdä saako miehet mitään.
Käväisin vielä ulkona tässä välillä ja huomasin ilman kylmenneen oli -5 aamulla vain -2 niinhän ne lupaavatkin viikonlopuksikin jopa kymmentä astetta.
Jokatapauksessa kevättä kohti ollaan menossa, kyllä se sieltä tulee, ei nyt ihan heti, mutaa kun etenemme päivän kerrallaan niin odotus palkitaan.
Ilmianna
Jaa
Huomenta nyt jo siis loppukuuhun, oikeassa olit Late, lyhyt tämä kuukausi on;)
Pakkasta kymmenen ja näyttää siltä, että tänään aurinko taivaalle ilmestyy, hyvin lupaavalta näyttää, lienee jo noiden talojen takana noussutkin.
Niin se vaan keväisen oloiseksi saa mielen ja ilmeen.

Hyvä kuntoiselta kuulostat, kun pyörällä ajoa näin talvellakin harrastat Hurskainen, ei minua vaan pyörän selkään ainakaan talvisaikaan saisi.
Jokos sinäkin työt jätät siihen jos halut loppuu, oikea suunta mielestäni, kyllä ne sieltä löytyy, kun fiilis sellaista vaatii.

Valokuvaamossa minäkin passikuvani teetin, vaikka kuinka yritin selittää mikä kuvakulma olisi ehkä edullisempi, eteenpäin vain käski katsoa ja hymy ei tarpeen, siinä sitä sitten oltiin, tällä mennään.
Grillikylkeä rupesi minun mieli nyt tekemään, mutta tänään on tarpeet makkarakeitolle, ehkä sitten seuraava kauppareissu tuon ynnämuun herättäneen haluni toteutan.
Silakka fileitä meinasin, mutta liki yhdeksän euroa oli kilo, pidin kalliina.
Aina sitä pitää laskea tuota ruuan hintaa, makkara lenkkejä kolme olisin tuolla rahalla saanut, ja varmaan kymmenen ruokaa niistä tehnyt, silakoiden kilo hinnalla.
Taidanpa heittää ohraryynejä makkarakeittoon, kokeilu halu yltyy, tavallaan vehnäjauholla suurustan.
Kypsymisaika vaan venyy, mutta jospa se sitä makua antaa;)

Nyt aloitan kukkien hoidon, vaihdan mullat, onnekseni ei monta ruukkua olekaan, jospa ne innostuisi iloa antamaan, kun nyt vaan lehtiään tiputtelee.
Kaupassa oli viidellä eurolla kolme pistokasta, ei siis hinnankiroissa olisi uusiakaan.
Mukavaa ja auringon antmaa energiaa teille toisillekin.
Kirjautunut olen, mutta saapa nähdä kuin käy?
Ilmianna
Jaa
Kyllä siinä tulee lenkkimakkaralle liikaa kilohintaa . Sehän on pelkkää rasvaa, jauhoa ja teurasjätettä.
Ilmianna
Jaa
Kyllä minä uskallan joskus Kevyttä Sinistä lenkkiä syödä, vaikka makkaraa aika harvoin käytän.
Tässä vähän tietoa, mitä siinä on. Ei se nyt ainakaan pelkkää rasvaa ole.

Ravintoarvo / 100g
Energia: 712 kJ / 170 kcal
Rasva: 10 g
josta tyydyttynyttä rasvaa 3.3 g
Hiilihydraatit: 11 g
josta sokereita 1 g
Proteiini: 9 g
Suola: 2,0 g

Tuotteen ainesosat:
suomalainen koneellisesti erotettu broilerinliha, vesi, suomalainen porsaanliha, kamara, perunajauho, stabilointiaineet (muunnettu tapioka- ja maissitärkkelys, E450), maltodekstriini, jodioitu suola, dekstroosi, lihaproteiini, perunakuitu, mausteet (mm. korianteri), aromit (mm. paprika), hapettumisenestoaine (askorbiinihappo), säilöntäaine (E250). Makkarankuori ei ole syötävä. Lihapitoisuus 10 %. Liha ja lihaan verrattavat valmistusaineet yhteensä 50 %.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Iski taas maitokaakaohimo. Kahvipirtistä saa sitä helposti eikä kaloreja kerry vaikka useamman pahvimukillisen sitä hörppisi.
Niin se on; kenellä sikaarien pöltosta tuleva, nautinto, toisilla juustot tai viinit, meikällä maitokaakao kuumana.

Muistin juur että vieläköhän veroilmoituksen ehtii jättämään. Taitaa vaan yks vähennyskelpoinen kuitti olla tallessa. Se onkin yli 600€ kuitti.
Netistä tuo pitää viimeinen veroilmoituksen jättöpäivän voi tarkistaa, sekin tässä pälähti päähän.

Puluparvi harmittaa. Laitan varpuslinnuille kauraa ja auringonkukansiemeniä. Kun kahdeksan pulua istahtaa langoille, pian ne on pikkulintujen ruuan kimpussa.
Niin ihmisiin luontaisesti tottuneita, ettei ne hätistelyistä juur notkahda. Hain pajukosta Y-haaran ja pyöränkumista materiaalia ritsojen tekoon.

Nyt viimeviikolla löysin sen talvifillaristien keinon, pitää laittaa voimaa polkaisuihin. Sillai siitä saa hyvää treeniä. Lannerankani on Muorikan tavoin skolioottinen eli sökö.
Joka juutaksen ilta venyttelen sitä. En uskaltanut sitä leikkauttaa nuorempana. Vasta muutama vuosi sitten oikea raaja on 1.5 sm lyhyempi.

Viikonloppu taas aluillaan. Enää 1 enää helmikuussa jälellä. Terve, moro,hei.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Käytämme lähes päivittäin makkaraa. Iltapala tulee "kevyt nakista." Maksaa 10 kpl pakkaus n. 0, 8 € ja "goktail" piirakasta, maksaa 15kpl /1,55 €. Ne pikkupiirakat ovat pakasteita ja on paistettava, tietysti koko satsi kannattaa paistaa kerralla. Ei kai se kovin "elitistinen ja ruhtinaallinen" ruokavalikoima ole, mutta hyvin tarpeen täyttää: nakki ja piirakka - yksi kutakin illalla. Kyllä se tavaksi tulleen mutustelun täyttää. Kattileija on pistänyt tarkan selosteen, minä en viitsi - tuskinpa sillä on suurta suurta merkitystä.

Paikallislehdestä luin, että tämä nykyinen kotikaupunkini on voittanut kaupunkipuistojen kilpailun täällä etelässä. Ei sitä vaan arvaa, että miten täydellisessä puistossa sitä tulee käveltyä. Onhan se aika hyvä. . . huomaan kun se sanotaan:)

SkillaN mainitsi silakka fileíden olleen "arvokkaita." On ne jos 9€ /kg maksaa. Näyttää tällä tarjouksessa olevan kokonaisina 1,99/kg. Onhan ne silakan pyyntipaikatkin täällä lähempänä.

Tulihan sitä tänäänkin marketissa lumpsuteltua. Kävely ja ehkä muutamien kanssa jutustelu se oli tärkeimpiä. Tietysti pientä täydentämistä samalla ruokavarastoihinkin. Helpompi se on kannella vähän kerrallaan, kun niska vääränä kassia retuuttaa. Näin se päiväni on mennyt pienillä kokokohdilla.
Ilmianna
Jaa
Myöhäistä ehtoota.

Istahdin tässä kurkkaamaan pirttiin.

Me on innostuttu tuolla meidän kerhohuoneella nyt pelaamaamsitä SKIPPOA.
Välillä menee monta tuntia,nautimme vlillä kahveet ja taas pelijatkuu,hihiii

näkyillään...
Ilmianna
Jaa
Nyt tämä peijakkaan kone SÖI minun viestini.
Yritän vielä,
Me innostuttiin meidän kerhohuoneella pelaamaan sitä SKIPPOA' on kiva peli.,sitten nautitaan kahveet ja taas pelataan.
Meitä on semmonen 5-6 hengen porukka. ja haaskoo on;)
Näkyillään...
Ilmianna
Jaa
No nyt on jo liikaa.
Ilmianna
Jaa
Huomenta hienoiseen kymmenen asteen pakkaslumen tuloon, näin täällä Savon puolessa mennään lauantaiaamuna.
Etelän koulukkaiden hiihtoloma alkoi hyvin sään puolesta ja joka kolkassa maata luntakin kai on, kelpaa sitä vaikka hiihdellä.
Uusia toivoja kilpaladuille kaivataan.

Noin se harmillisesti nykyään käy, kuin muorille tuossa edellä.
Skippo on kiva seurapeli, sitä olen joskus jossakin pelannut.

Itseasiassa niin harvoin makkaraa syön, että koostumus ei varmaan heilauta mihinkään.
En liioin paneudu kovinkaan sisältöön, valmisruokia hyvin harvoin ostan, ainakin säilöntä aineiden koostuminen kehooni ei varmaan suuria ole, ihan tavan maatiais ruokia syön ja onhan tuota näin vanhaksi päässyt.
Mielestäni oikein hyvä iltapala ynnämuu, olo tulee mukavan raukeaksi ja uni maittaa.
Olen joskus ruokiani tarkkaillut ja painoa yrittänyt puottaa, huonoin tuloksin, nyt ajattelen, että näin lähellä loppua voi jo nauttia ruuasta, mitäs sitä muutakaan;)
Minunkin pieni puistoni on kesäisin kaunis, kelpaa ikkunasta katsella, koivuja ja vaahteroita, taitaa muutama pihlajakin ja sireenejä, on puretun talon pihamaa kunnostettuna.
Hiekkakäytävien reunoilla penkkejä, pelkäsin tähän muuttaessani, onko kovinkin rauhaton, mutta eipä harmia ole ollut.

Minulla ei veroilmoituksesta harmia, tulee valmiiksi täytettynä, se hyvä puoli kun ei ole muuta omaisuutta kuin asunto ja eläketulo.
Aina ilmituksen saatuani ihmettelen suurta veroprosenttia minkä joudun tästä vähästä maksamaan, mutta onhan jonkun veroja maksettava ja niinpä osallistun talkoisiin omalta osaltani;)
Kaakkao on hyvää, ei tuo mikään pahe ole Hurskainen, juon harvakseltaan minä myös.

Katleija on nähnyt vaivaa laittaessaan noita arvoja meille nähtäväksi, uskon, että suomalainen ruokavalmistaja on kovan kontrollin alla, että ei nyt ihan mitä tahanva voi makkaraankaan laittaa.
Muistelen pulaikaa, miten kaikki mahdollinen eläimestä ruuaksi laitettiin, pötsit ja syltyt.
Ruuaksi kelpaamaton saippuaksi sulateltiin, senkin olen nähnyt.

Makkarasoppa on vaihteluksi kelpaava ja ei sitä nyt kyllä monta kertaa vuodessa tule tehtyä ja vertailin nyt silakan hintaan, kolme lenkkiä saa silakan kilohinnalla täällä meillä, kai ne rahti ja kaupan välikädet nostattavat hintaa.

Päivä on jo valennut, pilvisenä, mutta eipä mtään, eilen niin kauniisti aurinko paistoi, että sitä muistaen lauantain askareet aloitan.
Kaikki mahdollinen irtain oli yön parvekkeella ja nyt imurin ja pesulastan kanssa paikat puhtaiksi ja tekstiilt sisään, saunan jälkeen kelpaa puhtaisiin ja raikkaisiin lakanoihin köllähtää;)
Kivaa ja nautittavaa päivää teille jokaiselle pirttiin kurkkaaville.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
"Muistelen pulaikaa, miten kaikki mahdollinen eläimestä ruuaksi laitettiin, pötsit ja syltyt."

Kaikkea olen minäkin syönnyt, mutta tietääkseni en pässin kiveksiä, josta enoni usein mainitsi.D

Sitä "pötsi" lihaa minäkin olen metsästänyt ja joskus sitä Joensuun kauppahallista sainkin ja sitten Hakaniemen hallista pakasteena ne tykötarpeet ja olihan siinä putsaaminen, mutta minä pidän siitä, kun taas lapseni inhoavat. Nykyisin ehkä saisi noista etnisistä kaupoista, mutta ei ole täällä päin.

Tosi yllätys oli minulle, kun naapuri lykkäsi/siis antoi muutama viikko sitten Tyrni-vaniljajogurtin ja kotona huomasin, että päiväys oli 18.7.2017? Eilen avasin sen heittääkseni muka sisuksen wessanpönttöön, mutta sisällys oli mitä ihaninta juotavaa. Ei siis kitkerää, ei "käynnyttä". Aika hyvin on ilmeisesti saatu säilöntäaineet "kohilleen" ja tässä nuoriso menee ns. lankaan, että päiväysvanhat viilit jougurtit ovat syömäkelvottomia.

On minulla kyllä ihania naapureita, joille olen joskus paistanut karjalanpiirakat tai pullat ja nyt he tietävät, että minulle kelpaa sellainen ruoka, joka menisi muutoin biojätteisiin, koska heille tulee "ruokapalvelu" ja siellä on ollut nyt makkarakeittoa`? Nyt sitä on minulla riittävästi ja onneksi on pakkasta, joten kyllä se säilyy.

Skillanin pohdintaan laihtumisesta sanoisin, että ei enää tällä iällä, koska kudokset ei kiinteydy ja sitten tulee uusi ongelma, että se ylimääräinen paino, joka katoaa on yleensä niistä "vatsamakkaroista" ja kun ne löysistyy, niin sitten on ongelma, että ne tuottavat visvaa, jota täytyisi putsata jokapäivä, kuten olen huomannut tuon naapurini kertomana, joka on kyllä alle 70-v, mutta laihtui paljon.

Minä en koskaan käy lukemaan tuotteen selostusta ja ostan, mitä haluan ja joskus on mieliteko tullut esim. mustaanmakkaraan ja oli pakko ajaa hakemaan sitä, puhumattakaan noista sini-sirkun lohi ruoista ja oliko se nyt Skillanin kermaperunoista?

Neljän asteen pakkasella mennään täällä ja hienoista lumenripettä tulee, mutta ulos en mene!D
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Ei terve iho visvaa tuota! Senkö takia ei muka kannata laihduttaa! Pieni ylipaino ei haittaa mutta jo 10 kg ylipaino on kova rasitus sydämmelle ja nivelille. Tietäähän sen kun kantaa 10 litran vesiämpäriä ja monilla on jopa 3 läskiämpäriä. Eikä wc pöntöön saa mitään ruokaa kaataa. Ison riskin otat kun syöt noin vanhaa ruokaa.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
"Eikä wc pöntöön saa mitään ruokaa kaataa. Ison riskin otat kun syöt noin vanhaa ruokaa."

Minä join sen jougurtin, mutta saanko nyt käydä wessanpöntöllä ulostamassa, vai mihin minun täytyy mennä.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Mitä kaunein talvisää on hemmotellut ulkoilijoita tänään. Kotihommat kun sain järjestykseen painelin ulos minäkin. Ihan kevät tunteet nousivat mieleen kun auringossa sai siristellä.
Kaupassakin piti pistäytyä, oli Saarenmaan kuha tarjouksessa, joten sitä paistamaan neljä nättiä filettä. Olipa se perunamuussin kanssa poikaa, rapeaksi voissa paistettu kuhafilé.

Ähkyen nostelin petivaatteet parvekkeelta ja sain sänkyni reiraan. Nyt onkin kahvin vuoro, kalat saa uida kahvissa kun janottaa ihan tuo syöminen.

Niinpä jää Kaisa Mäkäräiseltä Olympiamitallit saamatta, onhan sentään muut tytöt tuoneet pronssia nätisti. Eipä tuota kisaa tule yhtäpäätä katsottuakaan, samoin ei tule tehtyä palstalle aloituksia järin usein. Aikanaan taas, kun huvittaa.
Hyvää viikonloppua Kahvipirttiin!
Ilmianna
Jaa
Tänään näkyi hyvän aikaa aurinkokin. Vähän yli viiden asteen pakkanen kävi. Ei paha ja poutanakin säilyi. Aika vähälle ulkona oleskeluni silti jäi. Pölyimurin taluttajana olin ja vähän muutakin putsausta tein. Urheilun seuraamisessakin hupeni tunteja. Hupaiseksi suomalaisten saldo kisoissa jäi . . .no naisten viestissä sentään 4. sija.

Kyllä päivällä hiukan harmitti auringon paistaessa, että viime keväänä tein kellarikomerossani turhankin täydellisen siivouksen. Taloyhtiön tilaama autolava odotti asukkaiden tuovan poistettavia kamoja. Harkinnan jälkeen heitin lavalle mm. kaksi paria suksiani. Tänään tuli ensimmäisen kerran mieleeni, että jos olisi sukset . . . niitä ei ollut. Eiköhän tästä selviä hiihtelemättäkin.

Itsekseni ihmettelen, kuinka äkkiä se päivä hujahtaa iltaan. Tänäänkin pienet siivoukset, vähän urheilukisoja töllötellen, pieni reissu ulkona roskiskeikan yhteydessä ja pari lyhyttä päivänokosta ja illassa olen. Se viikon tärkeä nyt on vielä tekemättä - saunareissu. Siihen tässä on eläydyttävä!
Ilmianna
Jaa
Niin sitä taas yksi päivä kulumassa kohti iltaa ja lopuksi sänkyyn seljälleen. Tuo päivänokosten ottaminen ei minulta oikein suju,mieluummin aamulla nukun pidempään.
Tänään olikin oikein kaunis talvinen päivä, aurinkokin paistoi eikä sitä pakkasta ollut kuin 4-5 astetta. Tällainen talvi tuntuu ihan mukavalta, pieni pakkanen ja lunta tarpeeksi, no eihän sitä tiedä mitä huominen tuo tullessaan, lupaavat kuitenkin kovempia yöpakksia.
Noista viimeisen myyntipäivän eväistä, kyllähän niitä kaupassa näkyy, vähän sivummalla kuin varin samat tavarat oikeilla paikoilla. Tosin kauppiaat lahjoittaa niitä leipäjonoihin ja muillekkin jotka ruokaa tai tavaraa jakavat puutteessa oleville. Toki sielltä saa ihan käypääkin tavaraa varsinkin säilykkeitä hedelmiä. No onneksi ei itse ole tarvinnut käydä, hyvä kuitenkin kun jakavat.
Tuosta lihomisesta ei minulla itselläni ole mitään haittaa, nuorempana painoin toki paljon enemmän, nyt ei ylipainoa ole ollut vuosiin.
Ruoka on kuitenkin niin arvokasta, ettei sitä vessanpönttöön kannata kaataa, toki joskus jotain väkisin jää vanhaksi niin paras viedä piojäte säiliöön.
Kävin kauppareissulla ja ostin hiukan evästä joten huominen päivä taas pärjätään ilman kauppareissua. Tosin jouduin menemään uudestaan samaan kauppaan, ihmettelin kotona missä oli yksi pieni ostos kuminauhaa, onneksi oli kuitti tallessa ja kävin kysymässä jäikö nauhalle, no sainhan sieltä hakemani, onneksi löytyi, eihän se kallis ollut, mutta harmitti oma huolimattomuus.
Ilmianna
Jaa
Ihmettelin että onpas auringon paisteella jo voimaa kun tyynessä paikassa näin vesitipan herahtavan punaista peltikattoa vasten. Pohjoisen puolelta ohut viima tuntui melko vilakalta.
Sekin vähä touhuaminen mitä mukavassa pikkupakkasessa tein, nyt jo väsyttää. En tiennyt katoksen tekoon alkaessani, miten voimat ovat huvenneet viime kesän jälkeen.

Tuossa samalla katselen telkkaria, näen Himalajan vuoristolaaksossa kasvavan idän jättibalsameita. Vaimo osti kukkamyyjältä alkukesästä joskus aikoinaan 3 balsamin tainta.
Ne levisivät aivan intona koko tontille. Niin sitkeä kasvi että viime kesänäkin vevin niiden taimia irti maasta etteivät ehtisi tekemään siemeniä.
Parhaillaan niitä kukki satoja. Pörriäiset hyödynsivät niiden kukkamettä. Kompostin lähellä balsamit kasvoivat rottinkisauvan paksuiseksi.

Miehet eivät ole vielä tainneet saada pisteen pistettä Olympialaisista. Onhan tulossa vielä suomalaislajejakin kuten jääkiekko. En ylläty enkä pety jos tästä ei enää mitalitili parane.
Sääennuste näyttää kylmenevältä. Ei kun pökköä tulipesään ja lisä vaatekerta päälle.
Ilmianna
Jaa
Sunnuntaiaamua ystävät ja rauha leijuu kaupungin yllä, pakkasta kuusitoista, voi olla että koiratkin nopeaan juoksuttavat emäntiään tai isäntiään päästäkseen lämpimään.
Ei yhtään kulkijaa näy missään, taitaa olla kylmin aamu tänä talvena.

Nuo säilöntä aineet, niistä puhutaan paljon ja niitä käytetään paljon, olen joskus ostanut pullapitkon ja en saanut sitää homehtumaan koetelemallakaan.
Eihän näiltä aineilta voi välttyä, joka tuotteessa niitä on oltava, että kaupan pito kannataa.
Parasta ennen päiväyksetkin ovat veynyvä käsite, maitokin keittämisen kestää vielä muutaman päivän viimeisen päivän jälkeen.
Miten ennen pärjättiinkään ja ruokaa ei varmaan ollut hukalle laittaa, muistelen makean nälkään homeet vaan hillon päätä pois otettiin ja hillolla herkuteltiin.
Ehkä syytä olisi paneutua tuon terveellisen ruuan järkevään käyttöön, pilaantuneet on bio jätettä.
Mitä tuohon lihomiseen tulee, sekin on geeneistä paljolti kiinni, äitini oli pyöreä koko ikänsä ja varmasti ei herkkuja saanut, hyvä kun ruokaa sota aikana, kaikki oli kiven takana, korttiannokset ja silloin se oli ruokakin ehkä ei niin "tuoretta".
Sellainen muisto on jäänyt mieleen, kun isäni sitten kun vähän reilummaksi elämä tuli, jauhatti jauhelihan paistista, kun oli kyllästynyt jauhelihaan tiukkana aikana saatavaan.
Turhaa tulee aina puhuttua lihomisesta/laihtumisesta, jokainen kilonsa kantaa seurauksineen, mutta siinä olen samaa mieltä Kristiina 23 kanssa, että älkillinen laihtuminen tekee ihmisen vanhaksi, näin ystävättäreni kuvan ja en ollut tuntea.

Niin, nuo palstan aloitukset, on niissä jotain hölmöä, joku kaipaa keskustelua ja sitten alkaa toistensa mollaaminen, ehkä nuo vaatimikset "keskustelusta" voisi jättää ja vaan kirjoitella leppoisasti.
Täällä kirjoittelu ei maailma paranna ja kun viestit tulevat tuntemattomilta, ei niihin kantaa voi ottaa, vaki nimimerkki voisi innostaa.

Noin on minulle myös käynyt, että haikailen tavaroita, jotka olen pois viskannut, kuten ynnämuu suksensa.
Sitä tuskaantuu tavaran kertymiseen ja sen suuremmin miettimättä näitä pois viskaamisia syntyy, kun vielä on se puute joskus elämässä koettu, niin talteen tulevaa tarvetta varten sitä on tullut kerättyä.

Tuon viimeisen kymmenen täytettyäni on ongelmia alkanut tulemaan, silti kaikki kokeiden tulokset hyviä on, mutta heikkoutta, jaksamattomuutta on tullut.
Toisaalta, eikös jo saakin uupahtanut olla, olemmehan jo "vanhoja" kaikkien mittapuiden mukaan, vaikka sitä ei meinaa muistaakkaan.
Kävin palvelu talossa ja siellä käynti sai ajatukset siihen, miten hyvin kumminkin kohdallani asiat on, kun niitä potilaita katseli, nuorempiakin.
Hyväksy vaan väsyminen Hurskainen ja lepää hyvillä mielin välillä.
Kokemuksesta yhdyn tuohon jättipalsamin hyvään lisääntymiseen, kun ei kukaan vaan sitä pihaansa laittaisi.
Lubiinien kanssa nämä ovat Suomen luontoon kuulumattomia, tai ainakin hävitettäviksi tuomittuja.

Näin tutukimuksen omenasta, mikä oli jäämiä täynnä kasvismyrkyistä, vaikka kuorimme ne niitä myrkkyjä kuitenkin syömme, mutta ehkä ei aihetta paniikkiin noiden syötävien kanssa, jotakin sitä on syötänä ja jokainen toteuttaa omia oppiaan.
Tänään saan kuitenkin taatusti tuoreen, eilen verkosta saadun kuhan savustettuna, mitä se sitten on ruuakseen syönyt sitä en tiedä ja ehkä turha edes miettiä;)
Hyvää sunnutai päivää.
Ilmianna
Jaa
Tervehdys pirttiläiset!
Aamukahvit on juotu ja onhan se ihmejuomaa, silmät aukee selkoselälleen ja aatos lentää!
Tosin vatsan suojelemiseksi juon ensin vettä lasillisen ja vielä piimää toisen.
Katsahdin äsken ulos ikkunasta ja silmiini osui tulipunainen pallo , joka näkyi taivaanrannalla.
Ensin ajattelin, että onko tulipalo jossain, mutta sitten totesin, että kyllä se aurinko on, joka pilvisellä säällä koettaa ponnistella näkyviin!
Päivä on pidentynyt, hyvin sen jo huomaa, kevät astelee reippain askelin eteenpäin.
Kevät on minun mieliaikaani, tosi onhan ne kaikki vuodenajat hienoja ja uusia tullessaan!
Hyvää sunnuntaita kaikille!
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
2 VASTAUSTA:
"mutta siinä olen samaa mieltä Kristiina 23 kanssa, että älkillinen laihtuminen tekee ihmisen vanhaksi, näin ystävättäreni kuvan ja en ollut tuntea."

Koska minäkään en halua laihtua tietoisesti, sillä' olen huomannut, että laihdutus kaventaa poskia ja ei sitä "rasvamakkaraa" vatsanseudulta mistä toivoisi, joka nuorempana onnistuikin, koska elimistä kiinteytyi eri tavalla.
,
Tuon visvan muodostuksen sain kirjoitukseeni siitä, kun naapurini oli laihtunut aika huomattavan määrän (30 kg) ja hänen vatsamakkarat oli valahtanut jo melkein reisiin ja kaksikertaa viikossa kävi sairanhoitaja putsaamassa näiden hiertymien vaivoja. Nyt hänellä on odotettavissa leikkaus näinen ylimääräisten valahtanaiden vatsalihasten vuoksi.

No, tietenkin haluan myös asiantuntemusta teiltä, että jos on vanha jougurtti purkki, siis avaamaton, ja vaihtoehtona, heittää sen sisällys wessan pönttöön tai juoda se itse , niin kumpi on egolokisinta, viedä se purkki sekajätteisiin, koska se ei kelpaa biojätteisiin sen pahvin takia, mutta sisällys olisi kutenkin kuin ulostetta, jos sen tyhjetää ja pesee sen pahvin ja pask...ulostaa sisällön kuitenkin wessan pöntöön?

Minulta ei jää todellakaan mitään (no, ehkä joskus) biojäteisii ja en aikonutkaan viedä tuo jougurtti purkin sisältöä sinne. Kuka teistä olisi viennyt sen?
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Kyllä minullakin kertynyt roju harmittaa. Lähdin sitä väärästä päästä vähentämään. Myin puikkohitsauskoneeni muutamalla kympillä. Haluaisin purkaa kaupan, mutta ostaja ei halua edullista ostostaan enää myydä.

Nyt pomppasi sitten huonompi juttu silmille kun hukkasin jonnee pikkukansion, sellaisen johon vain luottokortit mahtuvat. Tuliterä ajokortti meni sen sileän tien.
Onneksi netti kertoo että ajokorttikopion voi tilata Trafilta hintaan 20€. Välttämätön alkaa nettiyhteys olla näinä päivinä.

En muista parituntisiä päikkäreitä vetäneeni moniin vuosiin. Hyvää se uni kuitenkin teki. Ehdin silti olla pari tuntia ulkotupsia pakertaen.
Löysin ulkorakennuksen vintiltä jo viime kesänä rannikaspussin. Sellaisia neuleita sisältävän sormikasmallin, joissa sormenpäät ovat auki. Nyt ne ovat tarpeen.

Naama on minullakin rutussa kun välipaloiksi kelpaavat vait kasvikunnantuotteet. terveitä niveliä on niin vähän, että olkoon keho mieluummin mieluummin rusina kuin omena.
Kun asuu ½-1 kerroksisessa talossa, niin rappujen ravaaminen on nyt helpompaa.

Aamulla aloitamme kolmannen ja viimeisen täyden helmikuun kalenteriviikon. Voimia siihen tarvitaankin.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Hyvät aurinkoiset kelit täällä jatkuvat. Pakkasta oli vähän reilummin n.- 10 C , joka päivällä sitten puolittui. Ei paha talvikeliksi.

Ruokien säilyttämisestä ja pilaantumisesta on ollut puhetta. Melkein kaikissa talouksissa on jääkaappi ja pakastinkin. Näillä "apuvälineillä" kyllä saa sapuskat säilymään kunnes ne käytössä uusiintuvat tuoreempiin. Kun kaupatkin ovat kohtuullisen matkan päässä, voi ostoksensa sovittaa kulutuksensa mukaan. Tiedän kyllä, että on maakuntien syrjäkulmia, joissa kauppoihin voi olla matkaa "kymmenissä kilometreissäkin." Kyläkauppojen kato on ollut suuri.

Näinhän näytään keskusteluakin kaivattavan, olen huomannut kun palstaa lukaisen. Onpa siellä "yli-ikäisiä" kehotettu siirtymään vertaistensa seuraankin. Näin vaikeata se voi olla: ei osata keskustella, ihmisten ikäkin on jarruna, ei tule kunnon aloituksia . . . mitäpä tuohon sanoisi. No sen kuitenkin, että kirjoittelen niin kauan kun huvittaa ja jotenkin pystyn, kirjoittelen minne parhaaksi katson, olen liian" vanha koira" uudelleen koulutettavaksi.

Olympiakisoja varauduin jo aamusta katsomaan. Eipä sieltä mitaleita suomalaisille tullut. Hyvin kuitenkin viestihiihdossa ponnistelivat. Ilonaihe se, että voittivat ruotsalaiset. Eikä se kyllä vähä ollutkaan. Rennosti nämä on "katsomossakin" otettava. Tässäpä tämä pyhäpäivän työni!
Ilmianna
Jaa
Huomenta helmikuun viimeisenä kokonaisena alkavaan viikkoon, niin se aika rientää ja valo lisääntyy.
Tuo kirjautuminen ei vaan onnistu, lopettaisivat kokonaan, kun tämän kaltaisena vaan toimii.

Palstan tila ei mielestäni muutu miksikään, vaikka kuinka monessa ketjussa sitä muuttumista kaivataan, sama kina vaan jatkuu ja niin kauan jatkuukin, kun mennään henkilöön, eikä mielipiteiden tasolla pysytä.
Tuo patistelu pois 80:siin ei tehoa, jatkan minkä jatkan tällä 70+ ja sillä siisti.
Olen ajatellut, että miksi yleensä sunnuntaisin on kaupat auki oltava ja yölläkin, kun on nämä nykyiset säilytys mahdollisuudet?
Viikon ruuat voisi mainiosti pakkasiin säilöä ja ehkä hinnat siitä saisi vähän pudotusta, ajatellen henkilö palkkoja, kai se korotettuna se sunnuntai vieläkin tulee?
Mikä tärkeintä, saisi henkilökunta säännöllisen vapaa päivän.
Katselin vähän aikaa jääkiekkoa ja siihen jäikin katseluni kisoista.
Katsoin Herolta Kuninkaan puhe elokuvan, toistamiseen senkin, mutta mielestäni katsomisen arvoinen.

Jopa noita vahinkoja Hurskaiselle sattuu, nyt ajokortin katoaminen, mutta hyvä että rahalla selviää;)
Kynsikkäät on kätevät kun ulkohommia tekee, käyttävät nyt niitä nuoretkin, olemme neuloneet mekin kerhossa.

Kasvoista se laihtuminen alkaa, tietenkin olisi hyvä nivelten vuoksi yrittääkin, mutta luin juuri terveys lehdestä, että olisi itsensä kanssa tehdä sovinto ja hyväksyä se mikä on, ylipainokin.
En todella kovin vakavasti ole ottanut noita terveys lehtien sanomaa, tiedostan vajavaisuuteni, mutta myös heikon luonteeni, ei edes itsepäisyys siivitä toimimaan;)
Kristiina23 kysymykseen, olisin ehkä kaatanut pois tuon jugurtin, oli kuitenkin puolivuotta vanha, mutta ehkä se kelpoinen oli nauttia, kun et vatsan väänteitä saanut;)
Emmehän näiltä saasteilta ja säilöntäaineilta välty, johan marjoihin ja sieniin nuo päästöt vaikuttaa, onko pitkän eliniän jatkuminen juuri näistä lisäaineista johtuvaa?
Pohtikoot viisaammat, syödään mitä kukin hyvänä pitää, laihdutaan ja lihotaan omaan tahtiimme ja seuraukset jokainen itse kantakoon.

Kevät on odotuksen aikaa, siksi minäkin siitä tykään Neeassa, samoin kaikki vuodenajat ajallaan hyvää tekee, lepoa ja rauhaa.
Tomaatin silmut jo ruukuissa näkyy, kahdessa ruukussa niitä taas kasuun odotan ja alkaa kohta taimien koulaaminen, pientä puuhaa ja sotkua sekin aikaan saa.
Tänä keväänä en paljon itse yritä kasvattaa, ostan taimina.

Tänään sitten taas kerho tapaaminen ja se piristää.
Kolmet sukat ja 40 isoäidin neliötä viemisinä kerhoon, mukava nähdä mitä toiset on viikon aikana aikaan saaneet.
Kotona jokainen jatkaa hommia, ei siinä kahdessa tunnissa paljonkaan aikaan saada, mutta rupattelu kuitenkin tärkeää sekin;)
Hyvää alkavaa viikkoa kaikille.
,
Ilmianna
Jaa
Etelän hiihtolomalaiset saivat aurinkoisen talvisään, kelpaa nyt koulukkaiden ulkoilla. Moni oli jo varannut etelän ja Lapin lomakeskusten matkoja, mutta nautitaan me paikalla olijat. Suksiani en ole vuosiin ulkoiluttanut, enkä taida nytkään mennä latujen tukkeeksi ja saattaisivat vanhanaikaiset hiihtovarusteenikin hymyilyttää. Sauvat otan sentään usein lenkille, kukaan ei ole pitkiin edes kysynyt, minne sukset jätin. :)

Kisoja olen katsellut satunnaisesti, en osaa enää niin eläytyä mitalitaistoihin, turhan totista hommaa usein koko kilpaurheilu. Avajaiset olivat vaikuttava elämys , antoivat taiteellisessa ja teknisesti taitavassa muodossa kiinnostavan katsauksen maan historiaan. Etelä-Korean naisten perinteiset asut ovat erittäin kauniita ja naisellisia, väritkin silmiä hiveleviä. Suomen joukkue neuloo palapeittoa Presidenttiparin vauvalle, näyttää olevan helppoa aina-oikein-neuletta. Ohjeena on jokin aloitussilmukkamäärä, olikohan se 18, mutta käsialan mukaan syntyy hyvin erikokoisia paloja, vaikka lanka olisi samanvahvuista. Koska monet miehetkin neulovat, neliöitä saadaan ilmeisesti niin paljon, että samankokoisia löytyy ainakin vauvan peitoksi. Voihan ylimääräisistä koota Lennu-koiralle alustan. Minäkin olen virkatuista isoäidin neliöistä monta peittoa koonnut, on niin kätevä ottaa mukaan pieni käsityö ja pääsee langanlopuista eroon. Kummitytön vauvalle virkkasin hiljattain vaunupeiton sellaisista neliöistä, joissa oli kohokukka jokaisessa.

Helmikuun hehkua !
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Jouduin jonottamaan asiakaspalvelun kanssa aamupäivällä. Pöytäkoneelta näkee hiukan linjassa olevaan telkkaankin. Sveitsi ja Ruotsi pelasiit sii gurlingia. Sveitsi näytti siinä vaiheessa johtavan kisaa. Muuten en päivällä seuraa kisoja.

Kävin työmaalla hiukan kuin sivuhommina. Timpurin sahan joudun hakemaan. Nykyinen jo hiukan kesäterässä. Nykyiset sahat taitavat olla kovakarkaistuja, viilaus ei niissä onnistu.
En kyllä osaisikaan. Hiukan liian kalsaa ulkohommissa kun kädet niin hallanarat.

Seesteinen sää kuitenkin piristi näköjään ihmisiä ulkosalla. Eipä tarvi loskassa ainakaan rämpiä. Sujuvaa hiihtolomaviikkoa!
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Vähän rapsakampi pikku pakkanen oli tänään, mutta ihan sopiva. Kyllä kelpasi kävellä auringon paistaessa.

Tänään oli kalastuspäiväni, tietysti marketin valinta -altaasta. Syötiksi riitti 4,99€/kg. Sillä irtosi norjalaista kasvattilohta. Oli edullisin tarjous pitkään aikaan. Ihmeen laiskasti näytti ihmiset ehtineen kauppaan. Ei ollut tungosta.
Olimme ehkä hiukan tavallista aikaisemmin jaloittelemassa. "Orsi" oli kuitenkin täytenä jalkojaan lepuuttamassa. Tunsin vaivautuneeksi oloni, kun eräs luovutti istumapaikan. Yritin kiellellä, mutta oli niin määrätietoinen puolituttu, että katsoin parhaimmaksi kiitellä. Kuten Skillan mainitsee kerhostaan, että "rupattelu kuitenkin tärkeää sekin :)" Näinhän se on, monesti ei kaupassa käynti olisi minulle mitenkään välttämätöntä, mutta tuleehan vähän jaloiteltua ja marketin aulassa istuskelijoita jututeltua ja kuunneltua. Kesäkelissähän se lorvailu käy monesti mukavammin ulkona.

Onhan Suomen joukkueessa monipuolisia miehiäkin, kun ainakin yrittävät neuloa vaikkapa "Lennu-koiralle" alustaa. Minä tuskin saisin aikaan sitäkään, vaikka en omasta mielestäni aivan tunari käsistäni olekaan. Neulomista en ole edes yrittänyt. Villasukkien parsintaa olen jonkun verran tehnyt ja napit saan ommeltua. Tosin näppärämmin käy, jos muuten soveltuu," laiskanpojan" nappi.
Hyvää jatkoa teille näinhin talvisiin keleihin!
Ilmianna
Jaa
Huomenet kymmenen asteen pakkaseen ja hyvin keväisen tuntuiseen säähän, kohta ne "räystäät" alkaa taas tippumaan.
Sinitiaisia tuossa pensasaidassa saan katsella keittiön ikkunasta, tekisi mieli ruokkiakin, mutta se on kielletty.
Eilinen päivä taas hujahti, ei oikein ehtinyt tajuamaankaan, nuo puolilta päivin olevat menot ikään kuin lyhentäisivät päivää.

Voihan ne presidentin kaapit täyttyä jos minkälaisella tuotoksella, mutta kaiketi löytyy käyttäjiäkin.
Ovat varmaan varautuneet itsekin jo tämän uuden ihmisen maailmaan tuloon,
Edullista on lohi ollutkin kaupassanne.

Gurlingin peluu ei kiinnosta, kun en tunne vähääkään pelin kulkua ja muutenkin vähälle jää katselut noista kisoista, ehkä katselisi jos suomalaisilla onnistumisia olisi.

Kauniita peitteitä, tyynyjä ja jos vaikka mitä, tuolta facebookin käsitöiden harrastajien ketjuista löytyy.
Jopa valinnan vaikeutta joskus tulee, kun kaikkea mieli tekisi yrittää.
Iso kasa oli jo valmiina koottavaksi, mutta vielä vaan lankoja riittää, tuleepa sitten reippaan kokoinen peitto, suuri työ myös yhdistämisessä.

Tänään laulupäivä ja taas katkeaa päivä puolilta päivin ja ilta jo lähellä, kun kotiin tulen.
Vielä huomenna on päivän katkos, mutta sitten loppuviikko on ihan omaa aikaa.
Nyt toivottelen kaunista aurinkoista päivää kaikille, lomalaisilla on mukavat ulkoilu säät, toivottavasti jättävät koneet rauhaan ja ulkoilemaan joukolla lähtevät, mäenlasku varmaan kivaakin.
Ilmianna
Jaa
Pientä pakkasta, aurinkoa ja sateetonta, sellaisessa kelissä päivä täällä meni. Ennusteiden mukaan pakkaset voivat kiristyäkin. Onhan nyt talvikin.

Pieniin jäi ulkoilunikin, vaikka ei ilmoissa vikaa ollut. Kauppaan ei ollut asiaa, joten pienen kuljeskeluni jälkeen jälkeen tuli "en kehtaa tauti." Ainahan sitä voi itselleen selitellä, että sitten huomenna on toinen vauhti - ehkä.

Olympialaisia seurasin sieltä, täältä. Ainakin selostajien mukaan ampumahiihdon sekaviestissä suomalaiset menestyivät hyvin. Mitalit eivät kuitenkaan olleet lähelläkään.

Kun oli sopivasti joutavaa aikaa, yritin väliin paneutua lukemistani vaille jääneisiin kirjoihini. Kirppistoriltahan ne on tullut hankittua. Eipä paras mahdollinnen hankinta, mutta eihän ne paljon maksaneetkaan. Joskus van tulee tehtyä ostoksia vähällä harkinnalla, mukana ehkä sympatiaa myyjiäkin kohtaan.

Muutama käyttötunti illasta on vielä jäljellä. Kun päivänokosetkin olen jo vetäissyt, ryhdyn jotain puuhaamaan. Teille hyvää jatkoa illalle!
Ilmianna
Jaa
Kamelia kukkii samaan tahtiin. Pieni pakkanen ei lunta se oli ja meni. Orkider jonka sain vuosi sitten kukki ja oli kasvihuoneessa, alkoi elää ja kukkii nuppuja paljon avautuvat hiljaa, hyvin ihmeellistä, kuitenkin tässä täytyy olla ruukun asia mukana----tai onko joku muu....

Hyvää Teille kaikille.
Ilmianna
Jaa
Niin se kaunis pakkaspäivä ehti iltaan, aamulla oli -14 ja ihan äskettäin -6 kyllä tuo aurinko jo lämmittää. Tänään oli jonkinlainen iltarusko. Muuten päivä mennyt piloille, töllötellyt vain olympikisoja, tulokset samanlaisia, ei mitaleja tullut, yksi voitto miesten jääkiekossa: Suomi voitti Pohjoiskorean 5-1 eli siinäkin vielä yksi mahdollisuus. Aiemmin Suomi hävisi Ruotsille, sitä oli katsomassa pääministerimmekin, Sipilä omassa aitiossaan ja oikea kuningas Ruotsista omiensa parissa.
Ei täällä kotonakaan muutakaan oikeastaan tapahtunut syötiin eilistä ja oltiin tyytyväisiä siihen mitä sai.
Eilinen päivä sensijaan oli aika mukava, sain sähköpostiini erään jutun, toimittaja kävi meillä pari viikkoa sitten ja kyseli tietojani siitä 100 vuotta sitten käydystä kansalaissodasta. Isänihän siihen osallistui, onnistui vapautumaan vankilasta. Sain aika hyvät tiedot isäni siellä olemisesta ja etenkin siitä vankila-ajastaan. Eihän näistä oikeastaan paljon puhuttu jälkikäteen ja vielä vähemmän tiesin kun olin kolmevuotias kun isäni kuoli 1937. Vasta pari viikkoa ennen haastattelua sain arkistotietoa josta jotain selvisi mitä isäni oli tehnyt ja minkälaisen tuomion sai; kolme vuotta kuritushuonnetta ja sen jälkeen kuusi vuotta ilman kansalaisluottamusta. Tuomio oli ehdollinen viiden vuoden koetusajalla. Enhän minä isästäni oikestaan mitään tiennyt, mutta nyt tiedän. Isältä näkyy olevan vakaumukseni verenperintönä: eihän omena kauas puusta putoa.
Ilmianna
Jaa
Tutulla, jo edesmennellä iäkkäällä rouvalla oli valoisassa olohuoneessaan suuri kiinanruusu. Hän eli puutalossa, kunnes kuntonsa heikkeni vanhusten palvelukuntoon.
En ole kenelläkään nähnyt niin suurta tuon lajin koristekasvia.
Mut oli se äidilläkin. Hän höpötteli kukilleen. Ikkuna lounaan puolelle ei meillä ollut iso, mutta eli se niin kauan kuin hoitajansakin. Hänen jälkeensä kukkakin kupsahti.

Itselläni oli ankeahko alku päivälle. Pikkuisen sain tehtyä katostani eteen päin. Kyllä se siitä ajankanssa, sano.

Laten isän elämänkaari pysäytti. Meillä sisämaan korvessa, isän pienellä perintötalon asukeilla ei ollut suuria murheita. Isäni oli syntynyt 1902. Molempiin sotiin osallistui.
Jokaiselle veljistäni miestä väkevämpikin maittoi. Enää kaksi meistä elossa + nuorin sisko. Hänkin jo 71v.
Ilmianna
Jaa
Elämä on ihmeellinen luonnossa, ehkä samoin ihmisissä kuin näemme on uskonto ja kertomukset, ihmisen elämä on luontoa ei muuta aika ei tavallaan muuta mitään.
Ilmianna
Jaa
Huomenta, keskellä viikkoa taas mennään ja pakkassää, yhdeksäntoista astetta.
Hyvähän se on, että talvea eletään, nyt on sen aika.
Ensikuussa jo päivän ja yön lämpötilat eroavat kovastikin.

Luontoon ja sen rytmiin kuulutaan, eletään aikanaan ja vuorollamme annamme tilaa uudelle elämälle.

Ihanaa olisi jos tuollaisia kukkivia kukkia osaisi kasvattaa, minulla vain timanttikukka kukassa.
Kyllä se hitaamminkin valmistuu kattosi Hurskainen, eihän pakkoa ole tehdä, jos ei huvita.
Muistelen ennen kotonanikin kukat menestyivät, hoitajastako se on kiinni?

Täällä oli juuri kuva lehdessä tehtaan rakennuksesta jossa oli saarrettuna tuhat punaista, kun valkoiset Varkauden valloittivat.
Museolla on näyttely siitä ajasta, neljän sadan punavangin hauta täällä meilläkin on, nyt jo muistomerkin alla nukkuvat.
Julmaa aikaa, syytä molemmilla puolin.
Puhutaan, että ei pitäisi kaivella menneitä, mutta historia on hyvä tuntea, ehkä arvoa paremmin osaamme antaa nykyiselle elollemme.

Ei taida tulokset kertyä menneiden vuosien tasolle kisoissa, ei lähellekään, mutta parhaansa yrittävät, kestävyyttä ei vaan ole.
Toista oli ennen, kun ruumiillista työtä urheilijat kautta linjan tekivät, kovaakin sellaista, sillä sitä sisua ja kuntoa kasvatetaan.
Ei ollut kuntosaleja, ei mittareita ja muita vempaimia, kunto tuli vaativasta työnteosta, monellekin.

Tänään iso kerho, mitenkähän selviän matkasta, kun tuo pakkanenkin paukkuu, no yrittämään lähden.
Laittakaa vaatetta päälle, kun ulos menette, siellä voi jonkun verran raikasta tänään olla.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Samalla kukkienhoitajalle oli myös yönkuningatar-koristekasvi. Kuulemma kukkii vai yöllä. Eihän vanha ihminen jaksa vahtia ehkä sen kukkimista?

Mutta isäni otti sodasta palattuaan tehtäväkseen suon raivaamisen pelloksi. Ojitti ja raivasi happamassa maassa hyvin säilyneitä puunrunkojakin.
Hallavaaraakin uskoi näin pienentävänsä. Poltti niitä sitten avonuotioissa. Lähti kerran asioillee kaupunkiin. Saimme tehtäväksi kyltää tuhkaan nauriinsiemenet. Eihän me osattu. liian tiheään kylvettiin. Hiukan noitui sitä myöhemmin.

Hiukan liian kylmä palelevakätiselle tänään oli ulkohommissa. Naamahan minulla perinteisesti jäätyy kauppareissulla. Nyt löysin sellaisen tuulisukan.
Se nostetaan kasvojen suojaksi. Hengitysilma pitää leuan, nenän ja kasvot lämpöisinä. Kaikista mieluisin kirppariostos.

Siinä ovisyvennyksen pielessä lämpömittari nousi auringossa jo + 6 asteeseen. Mutta aamulla on meidän Etelä-Suomen oloissa kova pakkanen. Pienen siivouksen paikka sisätiloissa.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Eipä tuo aamulla kylmältä tuntunut, vaikka mittari näyttikin reilun -15. Oli niin tyyntä, ei veto käynyt. Huomiseksi enteilevät vielä napakampia pakkasia. Sapuskaa tuli haalittua "pahan päivän varalle", jotta tarvittaessa voi pysytellä tupatöissä.

Minun vanhempieni ja ukkini kotikulmille ei kansalaissota suoraan ulottunut. Tällainen käsitys minulle on jäänyt. Onhan se kovin syrjäistä seutuakin. Muuta jälkijättöistä ärhentelyä ja haukkumista jonkin verran sain jopa minäkin kuulla. Se tuli ukkini tyylistä, hän oli suorasanainen ja päästeli totuuksiaan kaihtelematta. Näistä sitten minullekin naljailtiin. Hyvällä hyvällä ukkiani muistelen.

Hurskainen kertoo naapurinsa suuresta kiinanruususta. On sellainen meilläkin, ollut jo 55 vuotta. Moneen kertaanhan sitä on leikelty. Mihinkäs se olisi mahtunut?
Terhakasti se kukka kukoistaa ja kukkiikin.

Raavaan työntekijöitä, metsätyömiehiä ja muita ruumiillisen työntekijöitähän monet entiset huippu-urheilijat olivat. Sieltähän se pohjakunto nousi. Nyt urheilu on monesti jo päätoimista ja sellaisena laajentunut. Koveneenhan siinä kilpailukin.

Tämä päivä meni tälleen, sain muutamia välttämättömiä asioitani hoidettua. Siinähän sitä saavutusta vähätöiselle. Jatkoja teille!
Ilmianna
Jaa
Kyläillessä meni koko iltapäiväni, Emmerdalin luulin ehtiväni näkemään. mutta ei. Jotenkin on surullinen olo ystävättären puolesta, saattohoito kun on edessä miehellään.

Ei jaksa yli 80 nainen nostaa miestään vuoteeseen, jos saa taas epilepsia kohtauksia. Vielä nyt kuitenkin lääkitys auttaa, mutta heikkeneminen on edessä. Ovat olleet yhdessä jo lähes 70 vuotta, miten selviää jäljelle jäävä, kun nyt jo suree. ¨

Neljä lasta on äidin tukena, mutta noin pitkään yhdessäolo, jättää tosi tyhjyyden toiselle. Kumpikin vuorollaan itki toistensa surua, mutta vain hetkittäin.

Vilkas ystäväni tulee kyllä selviämään, on niin ulospäin suuntautunut ja ihmisrakas.

Ihan tässä alkoi surut ja lohduttaminen väsyttämään, joten nyt aion nauttia omasta elämäni illasta, niin kauan kun sitä riittää 😊, morjens!
Ilmianna
Jaa
Huomenta, pakkasta kaksikymmentäyksi astetta ja aurinko paistaa.
Eilen kävelin kerhoon ja onnistuihan se pienin pysähdysten kanssa, oli mukava ihan kävellä, ilma oli niin keväinen.

Onhan se melkoinen taival yhdessä eloa, kun 70 vuotta on matkattu, varmaan tyhjyys on eron tullen tuntuu, ehkä enää yksin ei jaksakaan.
Siinä perhe ja ystävät ovat tarpeen.

Eipä ole minulla taitoa ollut noin hienojen kukkien kanssa, kotonani oli enkelinsiipi niminen kukka, joka oli iso ja kauniskin, punertavine lehtineen.
Avioliiton alkuaikoina sain kukat kukkimaan begoniat suurin kukin ja muitakin oli, nyt ei meinaa kasvaa millään, onko syy hoitajassa vai muussa.
Ajattelin tuossa muutamana hetkenä nuoruuttani ja puutetta mikä silloin oli, mutta en tunne katkeraa mieltä niistä puutteista, näin oli kaikilla muillakin ystävillä.
Ei ollut urheiluvälineitä, ei vaatteilla voinut itsetuntoa nostaa, kun niitä ei kerta kaikkiaan saanut.
Silti lapsuuteni ja nuoruuteni ihan onnellisia muistoja antaa.

Yönkuningatar oli minulla myös ja piti se kukka valvoa ja katsoa, upea oli ja tuoksukin ihana.
Liekö tuota kukkaa enää olemassakaan?
Minä en osaa mitään ostaa kirpparilta ja vähäiseksi on käynnitkin harventuneet.

Tänään en tee mitään päivä, nukuinkin yhdeksän tuntia, miten sitä jaksaakaan.
Onneksi minulla on hyvät unen lahjat, unia nään paljon, onko sitten uni kovinkaan syvää ja terveyttävää.
Väsyneeksi tunne päivän mittaan itseni ja torkun useinkin istualtani.
Siitäkin hyvä on yöuneni, kun ei pakota mitään.
Nyt katson tulisiko puristettua tarmoa sen verran tänään, että pienelle kävelylle tulisi lähdettyä ,saapa nähdä yllätänkö itseni;)
Ulkoilu päivä on varmaan joka puolella hyvä, joten ulos ja lenkille;)
Ilmianna
Jaa
Oikein hyvä päivä oli hiljalleen saapastella markettiretki. Aamulla oli -19 C, mutta melko pianhan se auringon paisteessa puolittui ja kävi "lämpimillään" -7 C.

Olisi kyllä keli ollut enemmänkin ulkoilla, mutta "penkkiurheilu" töllöttimen ääressä kaappasi aikaani ja onhan sitä välipalaksi muutakin puuhattavaa. Oikeastaan ihmettelen, että niinkin paljon vielä urheilua seuraan. Enhän ole koskaan ollut kovinkaan erikoinen urheilija. Parhaimmat tulokseni tuli hiihdossa. Se nyt ei ollut ihme: työt ja edestakaisin 14 km koulumatka päivässä jo oli melkoinen treeni. Hyvinhän koulun hiihdoissa pärjäsin ja täytyihän sitä kylilläkin käydä" näyttämässä". Muisteluitahan nämä, ne tulee mieleen jos . . . silloin kun nyt "ei suksi luista" ja menee töpöttelyksi.

Eipä noita ihan varhaisimman ajan puutteita oikein huomannutkaan. Niine hyvineen sitä oli pärjättävä. Se elämisen vertailu hahmottui siihen lähelle naapureihin ja melkoisen samanlaistahan se elämänmeno oli toisillakin. Aikansa kutakin . . . opittu mikä opittu ja nyt on se "loppurutistus."
En kuvittele enää suurempia tekeväni, kunhan mennä losottelee jotenkin joukon jatkona - ynnämuuna.
Ilmianna
Jaa
Sain joskus vaimon kuoltua joulun alla kukkia. Viimein vihjasin kukkien lahjoittajalle, että tuo ennen vaikka pieni kahvilikööripullo. Niin hän sitten alkoi sellaisen kortin mukana tuomaankin.
Erittäin helppohoitoinen lahja.

Verkkaiseen tyyliini päivästä selvisin hyvin varusteiden kanssa. Tuo kasvosuoja ja ne rannikkaat ovat niin pätevät ulkona ollessa, kuten puuhatessakin.

Näihin aikoihin lännentaivaalla auringonlaskun jälkeen alkaa näkymään Merkuriusplaneetta. Se on aika lähellä taivaanrantaa. Pieni punertava kohde.
Ruoka ja uni maittaa, eikä kerrankaan tarvi räntäsateessa paarustaa. Kuukauden päästä yö ja päivä ovat jo samanpituisia.
Ilmianna
Jaa
Niin se talvi etenee ja pakkaset jatkuvat saas nähdä yltääkö lukemat -20 yli taisi käydä juuri noissa lukemissa hiljakkoin. Minäkin ajattelin käyttää pakkasta hyödyksi, nyt sopiva hetki sulattaa pakastin. suunnittelin jo tekeväni sen tänään, mutta siirsin sen ehkä viikonloppuun..
Tänään näytti olevan muutenkin tarpeeksi noita kotihommia, en nyt kehtaa luetella tekemiäni, tarpeeksi kuitenkin yhdelle päivälle.
Tosi hieno talvipäivä täälläkin, kuitenkin lupasivat jopa lunta nyt illan ja yön aikana etelään. Aamulla nähdään kuinka on käynyt
Kyllä minäkin noita kisoja seurannut, ei näytä Suomalaisilla tuuriakaan olevan, aina joku naisten ampumaviestissäkin tupeloi ja samoin miesten yhdistetyssä, ei kaikilla mennyt oikein putkeen.
Naapurimaat Ruotsi ja Norja rohmuaa mitalleja sylin täydeltä. Jotain on meillä pielessä, onhan meilläkin joskus mennyt paljon paremminkin.
Hiihtohommat on minunkin kohdalla jääneet jo vuosikymmeniä sitten, heitin sukset roskalavalle noin 15 vuotta sitten. Urheilua olen harrastanut koulupojasta alkaen hiihtoa, yleisurheilua ja lentopalloa jopa saanut kasan lusikoita sekä pikareita, mutta myös noita mitalleita muutamissa lajeissa tosin vain täällä Nurmijärvellä, sekä pari mitallia piirikunnallisissa.
Nyt vain vaaka asennossa seuraan TV: stä
Ynnämuun losottelu jäänyt hyvin vähiin, etupäässä köpöttelen täällä kotona, tai käyn jalan tuossa lähiikaupassa.
Ilmianna
Jaa
Huomenta, tai päiväksi kai jo on saatu tämä päivä.
Viisitoista astetta pakkasta ja luvassa on reilusti lisää, joten varaudutaan villa vaatteilla ja muilla toppiksilla.
Kyllähän suomalainen pakkasen kestää.
Kaunis päivä, aurinko jo korkealla ja taivas kauniin sininen.
Tänä aamuna on ollut hankalaa tämän koneen kanssa, liekö vika minun koneessa vai muualla.

Ei nuo oikein hohdokkailta nuo tulokset kisoista näytä, valmentajia moititaan, mutta kai jotain tekemistä on myös urheilijoiden kunnolla, näin arvelen, vaikka en paljonkaan asiasta tiedä.

Kyllä se kukkakimppu puoltaa tuossa tapauksessa paikkaansa, ehkä muissa yhteyksissä likööripullokin kohdallaan.
Niin se vaan päivän pituus lisääntyy.

Ynnämuun loppulauseeseen tartun ja laitan yhden laulun sanoja, lauloimme syntymäpäivä sankarille (puheenjohtaja) kyseisen laulun.
Haaveile en enää suurta, oikeutta lapsen laill´, vain hiukan ihmisyyden juurta, tiellä ilta ruskon maill´.
Muistoja menneitä muistellen, iloisia ja myös murheellisia päivien rattona muistamme.
Oikein hyvin täytät paikkasi "miehenä" ynnämuu , kiva on viestejäsi lukea.

Nyt on korkea aika siirtyä tähän livenä elämiseen ja toivottaa kaikille hyvää pakkaspäivää.
l
Ilmianna
Jaa
Ihana päivä täälläkin paistaa, vaikka hankaluuksia oli minullakin suomi24 yhteyden kanssa. Firefox selaimeni ilmoitti uusiutumisestaan, joten siirryin siihen ja sitten olikin s 24 kehityksestä jäljessä. Suojaamaton yhteys olisi ollut vaihtoehto, joten oli siirryttävä Opera selaimeen.

Kun kaikki salasanat ja oletussivut sain kuntoon, meni siinä koko aamupäivä. Sen lisäksi latasin erilaisia photoshop ja Gimp video & maalausohjelmia, mutta en löytänyt mieluista.
Nyt Opera selain on sentään tyydyttävä, odottelen silti paluuta Firefoxiin, kuulemma menee 2-3 viikkoa sopeutumiseen.

Nyt pääsen tuonne aurinkoiseen ulkoilmaan, roskapuss jo odottaa kiikuttamista. Suurimmat ruokaostokset tulee illalla Alepasta, mutta muut asiat vaatii suorittamista.

Oikein hyvää ja aurinkoista kevättalven viikonloppua🌷
Ilmianna
Jaa
Talhiset päivät jatkuvat, on aurinkoa ja pakkasta ei se pakkanen haittaa kun vain sisällä luuraa,. en tosin kokopäivää luurannut, kävinhän minä marketissa hankkimassa viikonlopun eväät. Varsinainen työ kotona, lupasin itselleni, että jääkaappi ja pakastin sulatetaan sekä putsataan. Olikin oikein hyvä päivä, tavarat ensin kylmälaukkuihin sitten tepselit seinästä ja tavarat parvekkeelle. Aikaahan siinä kului kun tuo pakastin kuitenkin oli jonkinverran jäässäkin.
Kaikki onnistui hyvin ja nyt ne taas ovat käynnissä.
Kisatapahtumat jatkuvat Suomen osalta hyvin vaisuina, kaksi päivää vielä jäljellä, viimeinen tilaisuus näyttää kuinka suksi luistaa, naisilla 30 km perinteisellä ja miehillä 50 km samalla tapaa.
Toivotaan kuitenkin jopa menestystä.
Ilmianna
Jaa
Samanlaisena tänäänkin ilmat pysyivät. Aurinkokin porotteli markettireissulla. Täällä meitä on samaa kauppareissun väliä tallaamassa tusinan verran eläkeläisiä. Aina heistä joku, jotkut sattuu samaan aikaan raitille. Siinäpä sitten kertoillaan tuoreimmat kuulumiset. Jos joku on kadonnut pitemmäksi aikaa, hänestä kysellään. Eihän meillä ole sovittuja aikatauluja, mutta aina jonkun vanhan tutun tapaa.

Vaisuiltahan suomalaisten menestys vaikuttaa. Pohjoismaat luulisi olevan matkassa suunnilleen samoin edellytyksin. Onhan kyllä tullut uusia, menestyviä maitakin joukkoon. Näin tietysti kilpailu kiristyy. Kukapa olisi uskonut, että Saksa päihittää Kanadan jääkiekossa paikasta finaaliin.

Hyvin on Hurskainen saanut vihjattua lahjan antajaa käytännöllisempään lahjaan. Kahvikööripullo
on todella hyvä, helppohoitoinen lahja ja piristää mieltäkin.

Kyllä SkillaNin ja kavereiden laulussa on mainiot sanat syntymäpäiväsankarille. En tunne laulua, enkä säkeistöäkään. En kuulu laulujen esittäjiin yleensäkään, mutta kuuntelen sujuvasti:)
Eipä uskoisi, että minulla on nyt kiire puuhiin, mutta niin se vaan on. Jatkoja teille!
Ilmianna
Jaa
Omat, henkilökohtaiset huoltotyöt ja ok-talon välttämättömät puuhat veivät tänään aikaa. Kävin ikuisuustyömaallani hiukan tönäisemässä rojektia valmiimpaan päin.
Pois oli tultava lämmittelemään. Kädet aivan tunnottomat palelusta.

Näin että eläinrakkaat ihmiset varustavat lemmikkinsä sekä lämpimällä takilla ja tassusuojillakin. En pidä pahana että jotkut tuovat kiltin pikku koiransa kaupan lämpimään eteiseen.
Luulin että kauranjyvät riittäisivät yli talven. Nyt pakkasten jatkuessa on kai lähdettävä hyväsydämiseltä maatilayrittäjältä ostamaan täydennystä. Hän myy 0.12 € kilolta kauraa.

Pakkanen selvästi näkyy karsivan ajoneuvoliikennettä. Huviajelulle ei enää lähdetä kuten lauhojen säiden vallitessa. Luulisi, että pakkanen suitsii flunssa-aallon maanrakoon.
Näin on Kahvipirtissä käyty ja päivä nirkoistakin ohuempaa iltapalaa vaille valmis.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Vielä pitää Kahvipirtissä käväistä kertomassa miten ihastuin inkivääriin whiskyssä.

Olin tilannut annosjäätelöä kertakäyttörasioissa ja otin yhden syödäkseni nyt illalla. Katselin jääkaapissa Joululahjaksi saamia hillopurkkeja, kun näin tuon inkivääriä whiskyssä.

No, minä niitä palasia sekoitin jäätelöön, ja johan olikin hyviä napakoita makupaloja! Iso lovi tuli hillopurkkiin, ja vieläkin on hieno aromi suussa! moikka taas.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Uusi
Huomenta kauniiseen pakkasaamuun, kaksikymmentä astetta, ei paha.
Päivällä putoaa alle puoleen ja silloin on hyvä vaikka kauppaan lähteä.
Varikset ja harakat lennossa, pikkulintuja ei juurikaan näe, niille tämä pakkasten aika ei parhainta aikaa ole.

Onpa herkut sini-sirkulla, en ole moisesta kuullutkaan, inkivääri kyllä on tuttu, mutta tuota hilloa en tunne.
Terveys pommihan se kuulu tämä inkivääri olevan, minullakin pikku pullollinen, en vaan muista mihinkään sitä laittaa.
Tilasin joulun alla tehtaalta suoraan, muiden mausteiden joukossa.

Ihana asia, eläimistä pidetään huolta, minulla niskakarvat nousee pystyyn, kun näen koiria ulkoiluttavien nyhtävän jatkuvasti hihnasta, tekisi mieli puuttua asiaan, mutta mites sitä ikkunan takaa.
Pitäisi kaiketi laittaa naru isännän kaulaa ja kiskoa sitä, ehkä tuntisi miten koirakin siitä kärsii.
Tänään tulee Perjantai ohjelmassa kaiketi eläinten kohtelusta, kun otsikko on, onko eläin ihmisen orja?
Kymmenen pistettä Hurskainen sinulle, kun lintuja syötät.
Onhan eläinten kohdalla niin kuin kaikessa muussakin ylikohtelua, liika on liikaa, ruokaa ja hyvää kohtelua nämä nelijalkaiset ystävät vaan kaipaa.

Tuo tapanne on ihan kiva ynnämuu, näin tärkeimmät kuulumiset tulee kuultua ystävien ja tuttavien kanssa, ehkä mielipiteitä yleismaailmallisistakin asioista.
Nämä aikataulut sattuu hyvinkin yhteen, kun tapa elää on tullut monelle saman tapaiseksi, ennen töihin lähdettiin, aika taulut tuppaa samaa aikaa näyttämään.
Noita lauluja on paljon, jotka ei julkisuuteen ole ylttäneet, harastelija tekijät varmaan tälläkin laulun versiolla on, otamme sanoituksia paljon huomioon, kun lauluja valitsemme.

Pakastimet olisi minunkin inventoitava, samalla voisi sulattaakin, nyt siihen otolliset säät olisi, saapa nähdä vaikka hommaan ryhtyisin.

Niin kovasti osaavasti Sini-sirkku noista selaimista jutustaa, että kateeksi käy, minä en tiedä mitään mikä koneeni selain on.
Jos rikki menee, on apua pyydettävä.

Nyt hieman pölyjä poistamaan aion ruveta, vuoteeni peittoineen parvekkeelle jo veinkin, aion taas saunan päälle raikkaiseen vuoteeseen uinahtaa.
Mitään kummempaa ei olekaan suunnitelmissa.
Hyvää viikonlopun alkua ja Matin päivää, siitäpä tuli mieleen, onnittelut vävylle on laitettava;)
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Uusi
Olipa hyvä että mainitsit SkillaN tuon pakastimen sulatuksen. Sisäseinissä on ainakin huurretta reilusti, varmaan jäätäkin. Sen paikka oli ennen ihan hölmösti yläkerrassa.
Siellä olisi ollut lämmittämätön, talvisin viileä huone, mutta eteistasolla se oli, liian lämpimässä. Muutamassa laatikossa siirrän pakasteet ulos, marjoja pääasiassa.

Kuulin radioselostuksena tuon mainion olympiaviisikymppisen selostuksen. Mukavan sävyn se koko päivään toi.
Iisakinkirkonomaista katospuuhaa hiukan jatkoin. Ei mitään kiirettä kunhan ennen isompia sateita saisi pellikatteen päälle.
Kun se aloitettu työ on aina mielessä, niin hyvä sitä on pitää vireillä.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Uusi
Niin se mun toivomus kohdallani toteutui, menestystä tuli 50 km:llä Iivonen voitti komiasti kisan.
Tuli aamusta asti seurattua, muut Suomalaiset joukon jatkona, mutta reilu voitto Iivoselle.
Kaunis tämäkin päivä, aurinko paistaa ja pakkasta 13 ,6 varmaan vielä vähän hellittää. Helmikuu lopuillaan, muutama päivä vielä niin sitten se kevätkin lähestyy. Aina talven jälkeen kevät tuntuu mukavalta ja se on minusta hienointa aikaa.
Odotellaan, lunta ja pakkasta vielä jonkunaikaa.
Tarkoitus tönään mennä Lidliin, se on Klaukkalassa lähes 20 km päässä Lid aikoi rakentaa myymälän tänne Kirkonkyläänkin, mutta ei se nyt toteudu, kaikki piti olla valmiina, mutta kunta pyysi tontista liian kovan hinnaan, liekö kilpailijat Kesko ja Hok- Elanto sekaantuneet asiaan, en siitä tiedä, mutta voihan se niinkin olla.
Täällä on kolme erilaista K markettia yksi Super ja kaksi pientä, lisäksi yksi S market. Lid olisi tullut ihan hyvälle paikalle ja tuohon lähelle melko keskustaan.
Muutenkin täällä on tuo erilaisten kauppojen valikoima aika pieni, joten jos jotain erkoista haluaa on mentävä vähän kauemmas. Toistaiseksi sekin onnisttuu, kun vielä tuo autokin käytössä.
Ei taaskaan nimmari pitänyt, vaan tuo tuttu varjoolento.
Ilmianna
Jaa
Uusi
Näinhän "melkeinlate" eilisessä viestissä toivoi näyttöjä kuinka suksi luistaa ja menestystä naisten 30km ja 50km hiihdossa. No, Iivo Niskanen otti voiton ja naisten hiihto on huomenissa. Yllättävän reilustikin voitto ratkesi, Bolshunov oli mukana lähes loppuun saakka, mutta seuraavat suosikit jäivät jo lähes 3min. ja ihan tekijämiehiä, jotka tippuivat 10 min. Paikkautuihan siinä mainettakin vähän alakanttiin menneissä kisoissa. Huomenna on sitten loppukiri kisoissa.

Alkutalvi oli lupsakan lämmin, mutta nyt röykyttää pakkastakin. Joissain ennustessa pidetään mahdollisena, että tätä pakkasjaksoa kyllä kestää. Eihän nämä pakkaset mitään hirveitä ole, mutta vähempikin riittäisi:)

Katselin hiukan Perjantai - ohjelmaa. Tietysti voi sanoa, että eläimiä on orjan asemassa. Tiukoilla olivat hevoset vielä sodan jälkeen tukkikuormia vetämässä ja muuna työnä peltojen kyntöhommissa. Hevosen sama vastine huolenpidosta oli usein kyseenalainen. Koneellistuminen sitten syrjäytti hevoset - ne joutivat suurelta osin lahtiautoon. Mitä ovat eläinten oikeudet, on aika monimutkainen kysymys. Jo se, missä kulkee raja eläinten hyötykäytössä ja mikä on selvää riistämistä. Enpä nyt pitemmälle pähkäile.

Tänään on sitten taas juhlapäivä - saunavuoroni. Onhan tämä tärkeä ilmoittaakin. Hyvää talvikelien jatkoa teille!
Ilmianna
Jaa

Vastaa alkuperäiseen viestiin

KAHVIPIRTTI 138 / 2018

Huomenta ja uutta pirttiä aloin pukkaamaan, täällä livenä siivous myös käynnissä, kun puhti on päällä, aloitetaan myös uusi pirtti.
Kuusitoista astetta pakkasta meillä, joten raikastuu pitovaateet ja matot pirtistäkin.
Imuri käyntiin ja luuttu heilumaan, laitan ensin pirtin edustus kuntoon ja jatkan sitten kotona, jos jaksan.
Kaikki jouluinen on poistettu ja nyt keväisiä näkymiä vaikka tulppaanien voimalla tänne laitan.
Kevät esikoita ikkunalle, kauniin lilan punaiseen hohtavat, hyvä yhdistelmä tuon puhtaan ikkunasta hohtavan lumen kanssa.
Sekavärinen kimppu tulppaaneja kahvipöytään ja komea vadelmilla koristettu täytekakku, johan se makea maistuu, onhan joulusta jo aikaa.
Tulppaanien aika parhaimmillaan, nyt niitä on paljon tarjolla, mutta minä kuitenkin ruusukimpun omalle pöydälle ostin.

Edellisen pirtin viestit tietenkin kävin lukemassa, mutta enhän niitä enää muista, joten vastauksia vaille jäävät.

Kissat tuossa odottavan näköisinä pää kallaan katsovat, eikös meille uudistusta tulekaan, no hieman lilaan vivahtavat rusetit laitan kummallekin ja kaulin saakoon samanlaisen, ettei vaan toraa synny kenellä kauniimpi.
Tyytyväisyys suupielistään paistaa kaikilta, joten hyvin on asiat pirtissä.
Laitan kahvit tippumaan, jospa tuoksu yllyttäisi sisään astumaan ja puhdas päiväkirja odottaa viestien ilmaantumista lehdilleen.
Ulkotulet vielä laitan, vaikka kohtahan se päivä jo valkenee.

Vanhat toivotukset, katto korkealla, seinät leveinä ja kynnys olematon, tervetuloa kaikki sovinnolliset viestin lähettäjät.
Mielipiteitä asioista sieltä ja täältä jokainen omaan tyyliinsä, painan oven kiinni ja jatkan täällä omassa kodissa siistimishommia.
Toivottavasti oma nikkini nyt kelpaa, ellei niin sama mummeli, ei muutosta minkään suhteen.
Ei sitten onnistanut,,,rrrr

5000 merkkiä jäljellä

Peruuta