Yli velkaantuminen

Idiootti

Hei mikä olisi paras ratkaisu tilanteeseeni tai onko mitään ratkaisua kun kulutusluottojen lyhentämiseen kuukaudessa menee 5 kertaa niin paljon kun minulla on tuloja,enkä mistään saa lainaa jolla saisin nuo luotot yhdistettyä,olen aina vaan ottanut uutta velkaa lyhentääkseni entisiä...kaiken kukkuraksi olen vielä sotkenut äitinikin tähän mukaan kun hän on ottanut luottoja auttaakseen minua ja lupasin auttaa häntä maksamaan luottoja pois...

25

9055

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • pjhnpokygrtjn

      Ulosotto.

    • velkakone

      Ota yhteys Talous- ja velkaneuvontaan. Mikäli et pysty lyhentämään kaikkia velkoja tai et saa yhdistelylainaa niin yllä olevassa kommentissa on ratkaisu, vaikka tylyltä kuulostaakin.

      • eihätää

        Korkokulut on ensin yritettävä saada kuriin https://goo.gl/XYfuqP yhdistelemällä ne kulutusluotot, kannattaa yrittää useammasta palvelusta, jos onnistuisi. Joka tapauksessa edessä on pitkä kulukuuri, jossa on keskityttävä tulojen lisäämiseen ja menojen vähentämiseen. Ja jos on rahanarvoista omaisuutta, niin myytävä se. Kurinalaista taloudenpitoa joka tapauksessa. Jos ei omat konstit riitä, niin oman kunnan velkaneuvonta tai takuusäätiö voi auttaa jos vain jaksaa jonottaa niitä palveluja.


    • höpöhöp

      Ensimmäinen askel on miettiä, mihin oikeasti tarvitset viisi kertaa tulotasosi ylittävää elintasoa. Vai onko kulutuksesi vain kaksinkertainen ja loppu ylitys menee velanhoitoon? Toiseksi, hanki toinenkin työpaikka. Jos et ole töissä ollenkaan, etsi välittömästi mikä tahansa duuni. Kolmanneksi; olet jo sotkenut äitisi samaan suohon, joten älä sotke tähän enempää sukulaisia. Pystyykö äitisi ottamaan järjestelylainaa? Neljänneksi, mene sinne velkaneuvontaan. Saat sieltä lähinnä lämmintä kättä ja todennäköisesti ohje on sama kuin yllä: ulosotto. Joka tapauksessa, jollet saa sellaista isompaa lainaa, joka kattaa kaikki vippisi, lopeta tämä hölmöläisen peitonjatko ja lisävippaaminen ihan heti nyt. Jätä isoimmat velat hoitamatta ja maksa pikkuvelkoja pois. Heti, kun isosta velasta tulee perintäilmoitus, vaadi siirtämään oikeudelliseen perintään, että perintäkulujen kerryttäminen loppuu siihen. Sitten vain maksamaan ulosoton kautta, kunnes homma on hoidettu.

    • sekstiseventy

      Joo... siis sinulla menee 5 kertaa enemmän lainojen hoitoon kuin on tuloja. Tuohan on ihan madoton kaava! Noormaalilla matikalla et selviä siitäkään, että käteenjäävätulo olisi tasan lainanhoitokulujen kanssa, koska et pysty oleman syömättä tai maksamatta esim. vuokraa ja muita pakollisia kuluja.

      Se mite tuosta selviit, on ihan eri asia, mutta miten saat lainaa niin, että niiden hoitokulut on tuota luokkaa. Kun yleiset ohjeet on selliset, että lainanhoitoon ei saisi mennä kolmannesta enempää kk ansiosta tai asumiseen neljännestä enempää, niiin.... jollakin on tuollainen tilanne.

      Olet käyttänyt kysy yleisöltä kortin, kavereiltakin olet jo kysynyt ja fifty-fiftykin on kait jo käytetty.

    • Idiootti

      Kiitos vastauksista,ei taida olla muuta keinoa kun ulosotto,tietääkö kukaan meneekö silloin asunto,auto ja omistan myös hiukan metsää...Olen töissä käyvä.Nykyään lähes kaikki kuukausitulot menee velkojen lyhennykseen,olen vielä onnistunut ottamaan niin korkea korkoisia lainoja että vaikka pääomaa niissä ei ole paljon on toinen mokoma kuukausi erästä korkoa.Onneksi äidillä on sen verran vähän velkas että joten kuten pystyy ne hoitamaan,mutta hänellekin jos jostain saa olisi kyllä yhdistelylaina hyvä ratkaisu.Itse olen niin syvällä suossa että tuskin mitään lainaa mistään saan...

      • höpöhöp

        Kyllä menee, metsä menee ensimmäisenä, joten jospa haet siitä parhaan mahdollisen hinnan ja laitat sen itse myyntiin heti huomenaamulla. Ulosoton pakkohuutokaupassa et saa siitä kuin murusia, eiku säleitä. Toiseksi otetaan auto, jollei se ole alle kolmen tonnin kosla, jonka välttämättä tarvitset työmatkoihisi. Sekin kannattaa siis vaihtaa halvimpaan mahdolliseen ja kuitata välirahalla kalliita lainoja pois. Asunto realisoidaan viimeiseksi, mutta kyllä sekin viedään, jos velkaa jää tolkuttomasti. Ja maksa äitisi ulos tästä sopasta.
        En tiedä, mitä sinulle on elämässäsi tapahtunut, jotain pahaa kuitenkin. Ei elämänhallinta voi muutoin noin pahasti järkkyä. Sen velanoton alkusyy sinun täytyy itsellesi selvittää. Muutoin teet kaikki samat virheet uudestaan.


      • "Kiitos vastauksista,ei taida olla muuta keinoa kun ulosotto,tietääkö kukaan meneekö silloin asunto,auto ja omistan myös hiukan metsää..."

        Metsä menee heti lihoiksi, auto menee myös jos ei työn puolesta tarvitse. Asunto ei välttämättä. Tietysti jos ovat hyvin kalliita, että on realistisesti mahdollista siirtyä vuokralle ja vaihtaa halvempaa että oikeasti saa velkaa vähemmälle ottaen huomioon kaikki kulut niin voi sekin tulla eteen.

        Halvemmaksi tulee kun etsit vuokrakämpän ja asunto ja metsä lihoiksi ja maksaa kaiken veks mitä pystyy niin, että jäisi mahdollisimman suuri maksuvara.

        Ulosotto vähän semmoinen että kokonaisvelkasumma helposti tuplaantuu ja sitten se vie siivun palkasta ja veronpalautukset, ja alennusmyynnissä toki metsä ja ehkä muutakin.

        Niin ja sitten kun siitä saa sitä maksuhäiriömerkintää myös niin sitten ollaankin muutama vuosi jumissa.


    • Idiootti

      Sehän se onkin miten oon saanu niin paljon lainaa...ei mitään järkeä...Olen vaan ottanut aina uuden luoton maksaakseni entisten kuukausieriä pois ja nyt ollaan tässä tilanteessa,jos kuukausitulot mitä jää käteen ja käytettäväksi lainoihin on noin 1000 euroa kuukaudessa ja lainoihin menee 5000 kuukaudessa olen sen 4000 kuukaudessa ottanut laina rahalla että saan kuukausi erät maksettua.Tiedän ettei tässä oo mitään järkee mutta näin vain on käyny....

    • vsihtoehtoja

      Yksi vaihtoehto on päästää kaikki lainat perintään ja tehdä perinnän kanssa maksusuunnitelma mahdollisimman pieniin eriin. Jos se ei auta niin päästä ulosottoon. Työssäkäyvänä ulosotto ottaa palkasta ensisijaisesti saataviaan.

      • Eli siis aletaankin rikastuttamaan perintätoimistoja ja ulosotto se vasta kallista onkin.

        Metsä menee myyntiin heti yms. helposti realistoitava. Halvemmaksi tulee itse hoitaa isoimmat sotkut pois.


    • aina_inkeri_voi_luoja

      Minulle tässä asiassa jäi auki se, että meneekö kuukaudessa lainanhoitoon viisi kertaa kuukauden tulo, vai oletko viisikertaa vuositulosi velkaa?
      Olkoon niin, että kuukausierä on viisi kertaa kuukausitulo, niin se tuntuu mahdottomalle. Jos on vaikka 2/3 kuukausitulosta, niin se jo tukkii talouden täysin, mutta viisi kertaa, niin ei mene jakeluun, ei niin yhtää... Eikä tuokaa ole paha jos on vaikka 5X vuositulo... se on vaan pistettävä suusäkkieä myöden menot poikki ja alettava maksamaan ekstraerin jotain lainaa, niin sitten jää vara hoitaa muita lainoja yhden kuoltua.... mutta voi taivas sitä päivää, kun joku kone kotona streikkaa!!!! voi taivas!

      • Selvennystä-

        Aloittaja sekoilee, sen takia vaikuttaa siltä että tuossa yhtälössä ei ole mitään järkeä.

        Ensin sanoo: "Kulutusluottojen lyhentämiseen kuukaudessa menee 5 kertaa niin paljon kun minulla on tuloja" minkä tietysti jokainen olettaa oikeasti tarkoittavan sitä mitä siinä sanotaan.

        No sitten myöhemmin selviää että ei se mitään sellaista tarkoita, vaan "kuukausitulot mitä jää käteen ja käytettäväksi lainoihin on noin 1000 euroa kuukaudessa".

        Eli siis tuo 1000 euroa on se summa joka jää käytettäväksi velkojen lyhentämiseen sen jälkeen kun nettopalkasta on vähennetty kaikki pakolliset kulut (veikkaan ainakin vastika ja elämisen kulut, asuntolaina jos sitä vielä on).

        Eli tilanne on täysin erilainen kuin miltä se ensin vaikuttaa.

        No sehän tietysti on totta että aloittaja on kusessa ja syvällä, mutta ei kuitenkaan ihan niin syvällä kuin miltä aloitusviestin perusteella näyttää.


    • Idiootti

      Velkaa ei ole edes kahta kertaa vuositulojen verran vaan lainoja on monta ja niissä niin isot kuukausierät että kuukausi eriin menee tosiaan 5 kertaa kuukausi tulojen verran....

      • Selvennystä-

        No vittu päätä nyt meneekö niihin kuukausieriin 5 kertaa kuukausitulojen verran vai 5 kertaa KÄYTETTÄVÄKSI jäävien kuukausitulojen verran!!! Kun se nyt vaan on TÄYSIN eri asia ja yhdessä viestissä väität yhtä ja yhdessä toista.

        Siis saatko todella nettona palkkaa vain 1000 euroa kuukaudessa?? Vai jääkö 1000 euroa kuukaudessa yli kun olet maksanut pakolliset kulut??


    • Idiootti

      Eli siis 1000 euroa kuukaudessa jää pakollisten kulujen jälkeen käytettäväksi lainojen lyhennyksiin ja lainojen lyhennyksiin menee 5000 euroa kuukaudessa,suurin osa lyhennyksistä on korkoa ja pääoma lyhenee vain vähän....

    • No yleisohje että maksamalla pois. Myy vaikka niitä kulutusluotoilla hankittua omaisuutta ja hanki lisää tuloja ja maksa niillä ne luottoja niin pois että jää vaikka yksi mihin riittää maksuvara.

      Äitisi maksaa hänen nimissä olevat luotot ja hänen takaamat luotot ja sinä maksat omissa nimissä olevat ja itse takaamasi luotot noin niin kuin siinä tilanteessa jos noita tarvitsee kyniä väkin, eli ulosottoteitse.

      Halvemmaksi tulee kyllä itse hoidella myymällä omaisuus eikä niin että myydään alennusmyynnissä huutokaupalla ja sitten ulosottokulut vielä päälle ja se sitten pitää tulot todella pitkään tiukilla.

    • voi_hyvä_luoja_ota_minut

      Sitä minä vaan ihmettelen, eikä Nexti ole pistänyt velkaantumista poikki aieemin, jos tuollainen triageli on päässyt syntymään. Taas tänää tai olisko ollut eilen, niin oli Takuusäätiön Panzar selvittämässä velkaongelmia, ja taas todistetaan, että ylivelkisista pidetään @xzxyc##:n hyvää huolta!

      Mutta onko niin, että esim. Ferratum myöntää lainaa luottokunnan ohi? Eihän tuollaista mahdotonta yhtälöä kukaa pysty kertarytinällä saa aikaan. Esim. auton osamaksussa pitää olla 20-30% omarahaa käteisenä ja loppuosastakin annetaan tuloihin perustuva maksusuunnitelma. Ongelma tietty on se, että maksimiaika on jotain 48 tai 60 kk ja se vimppaerä on myös omaosan suuruinen, eli 25000e autossa 7500e käteen ja 48kk maksua ja vimpparä on jotakuin se 7500€.

    • rahaasevainon

      yllä onkin jo lueteltu paljonkin hyviä neuvoja...eka on mene töihin, mihin vain jos et ole jo töissä!!
      Todennäköisesti summa on kuitenkin vain tonneja ei kymppitonneja?
      Lusikka kauniiseen käteen ja astuminen ns. harmaalle ikävälle alueelle..kts. yllä mainittuja hyviä (ainoita?) keinoja (ulosotto, velkaneuvonta, sitten myöhemmin mahd. takuusäätiön tms. pitkäaikainen laina jne.

    • rtdstyrs

      Ei kukaan muuta jos ei saa asuntoo, että sillain. Ei niitä saa vaikka kuinka hakisit.

    • Luotettavia
    • Ghjoi

      Pystyisitkö saamaan sitä metsää tai asuntoa vakuutena käyttäen matalakorkoista lainaa niiden kalliimpien lainojen tilalle.
      Saahan hyvin hajautettua osake/rahastosalkkuakin vastaan vaikkapa Nordnetistä luovittua tietyin edellytyksin limittilainaa 0,99% korolla. Sopivasti kun luovii, niin sen saa vielä vähennettyä verotuksessakin sijoituslainana. Eikä tuo niin kallista muutenkaan ole, että verotuksessa olisi edes tarpeen edes välttämättä vähentää. Kai se metsäkin sinulle jotain kassavirtaa tuottaa?

    • lännentyyliin

      Länsimainen kulttuuri on tällaista velaksi elämistä, on vain koetettava jotenkin pärjätä.

    • dgbdg

      No eläpä kuule kun ei sitä työtön saa.

    • sokeaopastaakuuroa

      Tutulta kuulostaa, itsellä aika samanlainen tilanne. Mulla sitä velkaa on myös PALJON.
      Vippien kulut alkoivat tosiaan olla moninkertaisesti
      palkan nettotulojen verran. Se on lumipallo, joka on kasvanut jättiläiseksi, kun aina otettu lisää vippiä, että
      selviää kuukauden lainakuluista. Olis pitänyt tajuta laittaa peli poikki jo ajat sitten.
      Mutta nyt on eka velkomustuomio ja niitä tulee varmaan pari kymmentä vielä.
      Kai olet sentään jotain "sukanvarteen" pistänyt? Voi olla aika ankeaa huomata, että luottokortitkaan ei sitten toimi. Mulle tulikin
      juuri ilmoitus pankista, että ovat päättäneet sulkea luottokorttini, kun heidän arvionsa mukaan maksukykyni on olennaisesti
      huonontunut.
      Asunnon vaihtamisesta olen haaveillut, mutta taitaa jäädä haaveeksi.

      Toivottavasti sulla on asunto, vakuutukset ym. kunnossa? Asutko nyt vuokralla vai omassa asunnossa?
      Vuokra-asuntoja voi kysyä kunnalta, mutta vuokran maksuista johtuvia häiriöitä ei saa sielläkään olla. Eli vaikka antais
      kaiken muun mennä niin vuokrat kyllä pitää maksaa.

      tsemppiä!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      104
      1666
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      80
      1295
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      92
      1200
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      142
      1158
    5. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      3
      1146
    6. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      586
      1055
    7. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      21
      1041
    8. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      962
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      12
      957
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      11
      834
    Aihe