Mannerheimin lastensuojeluliitto

Punikkilahtarit

Mannerheimin Lastensuojeluliitto on ollut pienen puolella jo vuodesta 1920. Vuosikymmenien varrella MLL on tehnyt merkittävää työtä lasten ja lapsiperheiden hyvinvoinnin parantamiseksi.


https://www.mll.fi/tietoa-mllsta/

https://www.mll.fi/tietoa-mllsta/historia/


Oikeasti näinkin voisi asian nähdä:

Maassa oli tuhansia orpolapsia vuoden 1918 lahtareiden ja teloittajien hurmejuhlien jäljiltä. Ensin lahdattiin lasten vanhemmat ja sitten aivopestiin orpolapset kasvatuslaitoksissa "oikeaan oppiin ja aatteeseen". Tämä kaikki vain siksi että pelättiin aikanaan mahdollisesti koittavaa kostoa näiden taholta.

Ei kait lahtari säälinyt punikkien pentuja kun ei säälinyt niiden vanhempiakaan. Eivät vaan ilenneet kaikkein pienimpiä polkaista turpeeseen. Olivathan nämä Martti Pihkalan (Gummerus) mielestäkin täysin epäkelpoa väestönosaa jo muutenkin ja siis myllynkiven kanssa hukutettavaa sakkia, likimain paholaisten jälkeläisiä, ja Suomen ruotsalaisten mielestä varmaankin vieläpä rodullisestikin degeneroituneita.

Martti Pihkala (Gummerus)

Minkälainen Suomi meidän on luotava?

https://helda.helsinki.fi/handle/10138/144336


"Lapset eroon hirviöistä"

”Vielä on suuri vaara punaisten naisissa. He ovat osoittautuneet useimmissa tapauksissa kauhistuttaviksi hirviöiksi ja pedoiksi. He ovat olleet kamaloita ilmiantajia ja murhiin yllyttäjiä. He ovat riehuneet ase kädessä ja tehneet kammottavia murhia. Suurelta osin noiden naisten kodit ja niissä annettu kasvatus on syynä hirvittävän kauheaan sisällissotaamme. - - -

Yhteiskunnan ehdoton velvollisuus tästä lähtien on oleva, etteivät tällaiset hirviöt saa enää lapsia kasvattaa ja niihin istuttaa julkeaa raakuuttaan sekä kalvavaa vihaansa, joka saastuttaa lapsensielunelämän. Tässä täytyy tulla luja kontrolli ja sen aikaansaaminen on ennen kaikkea köyhäinhoitoviranomaisten tehtävä. Kaikissa vähänkin arveluttavissa tapauksissa on lapset erotettava tällaisista hirviöistä. Yhteiskunnan etu ja säilytysvaisto sitä vaatii”.

Köyhäinhuoltolehti 2-3/1918

http://www.iltalehti.fi/kotimaa/201802042200718729_u0.shtml


Päälahtari sai kultaa ja mirhamia, varmaankin tämän "Ammutaan paikalla" -käskynsä johdosta!

Inhimillisen auliuden mitali, mikä vitsi!

http://www.mannerheim.fi/13_erity/kunniamerkit/20.htm

Miksiköhän tuota ei annettu vuoden 1918 "ansioista"?

Tämä taas tuli myöhemmistä "ansioista", ellei peräti sympatioista, ainakin kaulanauhat:

http://www.mannerheim.fi/13_erity/kuvat/12.gif

10

224

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • AmmuttiinKansaa

      Ammutaan paikalla -käsky oli selkeä ohje etnistä putschia käynnistettäessä.

      Tiedoksi ja ehdottomasti noudatettavaksi ilmoitetaan:

      "Kapinallinen, joka avoimessa taistelussa laskee aseensa ja antautuu vangiksi, vangittakoon päällikön harkinnan mukaan."

      Jätettiin täysin harkinnan varaan otettiinko vankeja lainkaan!

      http://www.histdoc.net/historia/1917-18/mannerheim1918-02-25.html

      Ylipäällikön kuulutus 25.2.1918:

      Tiedoksi ja ehdottomasti noudatettavaksi ilmoitetaan:

      Henkilöt, jotka armeijan selän takana tavataan hävittämässä teitä, siltoja, kulkuneuvoja, sähkölennätin ja puhelinjohtoja, ammutaan paikalla. Samoin myös henkilöt, jotka tekevät aseellista vastarintaa maan laillista sotavoimaa vastaan, niin myös sala-ampujat ja murhapolttajat.
      Jokainen jolta 8 päivää sen jälkeen kun tämä kuulutus on luettu maan kaikissa kirkoissa, löydetään ilman asianomaista lupaa säilytettyjä aseita tai jotka tavataan armeijan selkäpuolella aseistettuna, ammutaan paikalla.
      Henkilöt, joiden oleskelu vapaalla jalalla on vaaraksi meidän sotatoimillemme, vangitaan.
      Vangitsemismääräyksen antaa asianomainen suojeluskunnan päällikkö, jonka siitä on viipymättä komentoteitse ilmoitettava. Kiireellisissä tapauksissa on kuitenkin suojeluskuntalainen oikeutettu omalla vastuullaan ryhtymään vangitsemiseen, mutta on hänen siitä viipymättä ilmoitettava lähimmälle sotilaspäällystölle.
      Vangitun kanssa on viipymättä toimitettava alustava kuulustelu joko vangitsemispaikalla tai missä rikos on tapahtunut. Kuulustelun toimittaa joku lakimies tai poliisiviranomainen tai muu siihen pätevä henkilö, kahden todistajan läsnä ollessa.
      Jollei vangittua vastaan ilmene mitään raskauttavaa, on hänet viipymättä laskettava vapaaksi.
      Kun toiselta paikkakunnalta oleva henkilö on epäilyksen alaisena vangittu, on hän vartioituna lähetettävä kotipaikalleen, jossa hänen kanssaan on toimitettava kuulustelu ja meneteltävä edellä määrätyllä tavalla.
      Kun vanki vartioituna lähetetään paikkakunnalta toiselle, pitää kirjallinen passitus ynnä tutkintopöytäkirja seurata mukana.
      Jos syytä siihen on, voidaan epäilyksen alainen henkilö määrätä oleskelemaan osoitetulla seudulla, uhalla että joka tätä määräystä vastaan rikkoo, hänet viipymättä vangitaan.
      Erittäin tärkeissä tapauksissa valvonnan alaiseksi asetetun henkilön on määräaikana ilmoittauduttava asianomaisen siihen määräämälle viranomaiselle.
      Jos rikos todistettavasti on tapahtunut vihollisen pakotuksesta, on tämä katsottava lieventäväksi asianhaaraksi.
      Henkilö, joka todennäköisillä syillä katsotaan sotatoimille vaaralliseksi, voidaan sotilaspäällystön toimesta siirtää sopivaan paikkaan rintaman taa. Siitä on komentoteitse ilmoitus viipymättä tehtävä. Erityisen tarkasti on vartioitava vakoilusta epäiltyjä henkilöitä kuin myös niitä, jotka johtajina tai agitaattoreina ensi sijassa ovat syypäät nykyiseen kapinaan maan laillista hallitusta vastaan, ja niinikään ne, jotka ovat olleet mukana tekemässä päätöstä murhien, ryöstöjen tai murhapolttojen toimeenpanemisessa.
      Mitään lupausta tai kunniasanaa älköön missään tapauksessa otettako murhaajilta ja maanpettureilta.
      Kun asianomainen sotilaspäällystö ei katso voivansa laskea vangittua vapaalle jalalle, vaikka tutkinnossa häntä vastaan suorastaan sitovia asianhaaroja ei olekaan ilmennyt, on asia jätettävä lähinnä ylimmän sotilasviranomaisen ratkaistavaksi.
      Muistettava on, että persoonallinen viha ja hetkellinen kiihtymys tai muu ajattelemattomuus ei saa aiheuttaa väärinkäytöksiä.
      Kapinallinen, joka avoimessa taistelussa laskee aseensa ja antautuu vangiksi, vangittakoon päällikön harkinnan mukaan.
      Myös on muistettava, että tässä minun kuulutuksessani, joka on laadittu minun ja Päämajassa olevain suojeluskuntain edustajien välillä tapahtuneen yhteisen neuvottelun jälkeen, määrätyt toimenpiteet eivät ole katsottavat tuomion täytäntöönpanoksi, vaan hätäpuolustukseksi.
      Seinäjoki, helmikuun 25 päivänä 1918.

      G. Mannerheim.

    • mädän.suojelu.liitto

      MLL jatkaa valitulla linjalla ottaen kannattaen köyhien ja kipeiden lasten huostaantottoa. Huostaanotolla saa kivasti yhteiskunnalta rahaa tekemättä oikeasti töitä (joita ei kyllä ole tarjollakaan).

      Huostaanotoilla taataan rikollisuuden säilyminen ja töitä väkivallasta ja kukkoilusta pitäville suvun tyhjäntoimittaja-pojille.

      • NäinNaapurissa

        Eli tähän nähden on Pietarin tuhannet katulapset perin onnellisessa asemassa, niinkö?

        "Venäjällä arviodaan, että lasten ja nuorten kodittomuus voi johtaa vakaviin levottomuuksiin, jos ongelmaan ei puututa.

        Jopa 4,5 miljoona venäläislasta elää kodittomina, arvioi paikallinen ihmisoikeusjärjestö. Lapset ovat Venäjän tulevaisuus -järjestö arvostelee jyrkin sanoin maan viranomaisia siitä, etteivät nämä kiinnitä huomiota lasten tilanteeseen.

        Järjestön puheenjohtaja Leonid Tshekalin kertoi eilen, että arviot katulapsien määrästä vaihtelevat 500 000:sta jopa 4,5 miljoonaan."

        Venäläiset ovat viisaita kun eivät OTA HUOSTAAN katulapsia vaan antavat heIdän elää onnellisina ja vapaina?


      • OmaMaaKepunMansikka
        NäinNaapurissa kirjoitti:

        Eli tähän nähden on Pietarin tuhannet katulapset perin onnellisessa asemassa, niinkö?

        "Venäjällä arviodaan, että lasten ja nuorten kodittomuus voi johtaa vakaviin levottomuuksiin, jos ongelmaan ei puututa.

        Jopa 4,5 miljoona venäläislasta elää kodittomina, arvioi paikallinen ihmisoikeusjärjestö. Lapset ovat Venäjän tulevaisuus -järjestö arvostelee jyrkin sanoin maan viranomaisia siitä, etteivät nämä kiinnitä huomiota lasten tilanteeseen.

        Järjestön puheenjohtaja Leonid Tshekalin kertoi eilen, että arviot katulapsien määrästä vaihtelevat 500 000:sta jopa 4,5 miljoonaan."

        Venäläiset ovat viisaita kun eivät OTA HUOSTAAN katulapsia vaan antavat heIdän elää onnellisina ja vapaina?

        Valitettavasti Puna-armeijan syksyllä 1941 saavuttama loistava torjuntavoitto Leningradin puolustuysvyöhykkeen ensimmäisellä linjalla esti MLL:oa ulottamasta hyvätekeväisyyttään Pietarin alueelle saakka.

        Tosin suomalainen lastensuojelu ei ota huostaan orpoja lapsia. Jos se olisi olemassa sitä varten, se olisi tarpeeton. Suomalainen lastensuojelu on kiinnostunut vain lapsista, joilla on vanhemmat, joilta lapsi voidaan riistää. MLL:lla ei ole toistaiseksi ollut valtuuksia julkaista huostaanotettujen lasten vanhempia koskevaa ammutaan paikalla-käskyä, vaikka halua lastensuojelupiireissä sellaiseen tuskin puuttuu.


      • StallariOnMansikka

        "Valitettavasti Puna-armeijan syksyllä 1941 saavuttama loistava torjuntavoitto Leningradin puolustuysvyöhykkeen ensimmäisellä linjalla esti MLL:oa ulottamasta hyvätekeväisyyttään Pietarin alueelle saakka."

        Valehtelet tämänkin! Kesällä 1941 Suomen armeija pysähtyi Kannaksella ja Syvärin linjalle Laatokassa eikä sen jälkeen edes yrittänyt edetä!

        "Tosin suomalainen lastensuojelu ei ota huostaan orpoja lapsia. Jos se olisi olemassa sitä varten, se olisi tarpeeton. "

        Todellisuudessa sosiaalitoimi etsii aina täysorvolle tai vanhempiensa hylkäämälle lapselle sijoituspaikan. Ketään ei hylätä!

        "Suomalainen lastensuojelu on kiinnostunut vain lapsista, joilla on vanhemmat, joilta lapsi voidaan riistää."

        Lapsia ei toki 'riistetä', mutta jos vanhemmat eivät alkoholismin tai muun vastaavan takia ole kykeneviä hoitamaan lastaan niin laoselle etsitään turvallinen sijoitus.

        "MLL:lla ei ole toistaiseksi ollut valtuuksia julkaista huostaanotettujen lasten vanhempia koskevaa ammutaan paikalla-käskyä, vaikka halua lastensuojelupiireissä sellaiseen tuskin puuttuu."

        Perin lapsellinen möläytys. Suomessa ei ammuta ketään ja vain stallareilla on ylipäätään sellaisia haluja!


      • MansikkakinOnPunainen
        StallariOnMansikka kirjoitti:

        "Valitettavasti Puna-armeijan syksyllä 1941 saavuttama loistava torjuntavoitto Leningradin puolustuysvyöhykkeen ensimmäisellä linjalla esti MLL:oa ulottamasta hyvätekeväisyyttään Pietarin alueelle saakka."

        Valehtelet tämänkin! Kesällä 1941 Suomen armeija pysähtyi Kannaksella ja Syvärin linjalle Laatokassa eikä sen jälkeen edes yrittänyt edetä!

        "Tosin suomalainen lastensuojelu ei ota huostaan orpoja lapsia. Jos se olisi olemassa sitä varten, se olisi tarpeeton. "

        Todellisuudessa sosiaalitoimi etsii aina täysorvolle tai vanhempiensa hylkäämälle lapselle sijoituspaikan. Ketään ei hylätä!

        "Suomalainen lastensuojelu on kiinnostunut vain lapsista, joilla on vanhemmat, joilta lapsi voidaan riistää."

        Lapsia ei toki 'riistetä', mutta jos vanhemmat eivät alkoholismin tai muun vastaavan takia ole kykeneviä hoitamaan lastaan niin laoselle etsitään turvallinen sijoitus.

        "MLL:lla ei ole toistaiseksi ollut valtuuksia julkaista huostaanotettujen lasten vanhempia koskevaa ammutaan paikalla-käskyä, vaikka halua lastensuojelupiireissä sellaiseen tuskin puuttuu."

        Perin lapsellinen möläytys. Suomessa ei ammuta ketään ja vain stallareilla on ylipäätään sellaisia haluja!

        "Todellisuudessa sosiaalitoimi etsii aina täysorvolle tai vanhempiensa hylkäämälle lapselle sijoituspaikan"

        Kerropa nyt edes yksi esimerkki tällaisesta tapauksesta viimeisimmän kymmenen vuoden ajalta.

        "tai muun vastaavan takia"

        Joka voi tarkoittaa käytännössä mitä vain. Vaikka yksinhuoltajan loukkaantumista auto-onnettomuudessa.

        "laoselle etsitään turvallinen sijoitus"

        Eli siis laitos tai perhe, jossa lasta käytetään hyväksi tai hän altistuu tovereidensa väkivallalel tai rikollistumiseen johtavalle vaikutukselle. Valitettavan usein lasten"suojelu" toimii juuri näin. Se on veronmaksajille tolkuttoman kallis järjestelmä, joka elättää myös joukon sadistisia ja vallanhaluisia turhakkeita, joilla ei olisi mitään mahdollisuutta päästä vastaavaan asemaan missään muualla yhteiskunnassa.

        "Suomessa ei ammuta ketään ja vain stallareilla on ylipäätään sellaisia haluja"

        Kyllä ammutaan, vuosittain. Tutkimusten perusteella ampujat kaikkein todennäköisimmin äänestävät oikeitopuolueita.


    • TarkkispojallaTaasViiraa

      Jatkuvastihan noita lasten sijoituksia ratkotaan. On tyypillinen Tarkkis-kikka kiekaista, että heti luetteli sijoitetuista vauvoista tänne tai sitten on totta se, että vauvoja ei sijoiteta vaan (varmaan) ammutaan! Tuo sinä luettelo lapsista, jotka jäävät heitteille! Suomessa kun ei ole katulapsia!

      Kyvyttömyys hoitaa omaa lastaan voi johtua aivan mistä tahansa syystä!

      Turvallinen sijoitus ei ole enää tänä päivänä yhtä kuin laitos vaan sijaisperhe.

      Suomessa ei ole kuolemanrangaistusta eikä ihmisiä ammuta. Jos viittaat ampuma-aserikoksiin niin se on sitten eri asia! Rikoksia tapahtuu kaikissa maissa!

      • MaukasPunainen

        "vauvoja ei sijoiteta"

        Suurin osa sijoitetusita ei ole vauvoja.

        "Kyvyttömyys hoitaa omaa lastaan voi johtua aivan mistä tahansa syystä!"

        Näin se tosiaan nykyään Suomessa, kuten myös Ruotsissa ja Norjassa, näkyy olevan. Syyt huostaanottoihin ovat mitä mielikuvituksellisimpiä ja sellaisia, joiden ei aiemmin ole ajateltu lainkaan edellyttävän huostaanottoa, siksi, ettei niistä lapselle koituvaa haittaa ole voitu osoittaa. Tai ainakaan se haitta ei ole suurempi kuin huostaanotosta aiheutuva trauma, joka usein vaikuttaa ihmiseen läpi koko hänen elämänsä.

        "Turvallinen sijoitus ei ole enää tänä päivänä yhtä kuin laitos vaan sijaisperhe"


        Niin, milloin se sijoitus yleensä on turvallinen? Huostaanotto tehdään ylivoimaisesti useiammin aivan jostain muusta syystä kuin lapsen suojelemiseksi joltain vaaralta. Itse asiassa tapauksissa, joissa lapsi on vaarassa, huostaanottoja jätetään tekemättä, kun kaikki paikat ovat täynnä turhaan huostaanotettuja, mutta helppohoitoisia lapsia.

        Kyllä edelleen melkoinen osa huostaanotetuista päätyy laitoksiin, jollaisia monet perhekoditkin itse asiassa ovat. Ja niistä jatketaan rikollisen uralle työllistämään vartijoiksi ja poliiseiksi tunkevia rehjakkeita.


      • TuttuJuttuTaas

        Ilmeisesti n Tarkkispojalta nyysitty viranomaisten taholta jotakin talteen kun olet noin epäluuloinen? Minä taas luotan täysin sossuun etenkin kun en ole sen palveluja käyttänyt!

        Jutuista päätellen olet itse päätynyt laitokseen, joka sitten johti rikolliseen uraan ja epäsosiaaliseen käytökseen!?


    • Lahtariliitto

      Kyllä lahtareilla riittikin aivopestäviä!

      Sivu 44:

      "Orvoiksi sodan seurauksena jäi runsaat 14 000 lasta yli viidestätuhannesta per-
      heestä, joskin huomattavasti korkeampiakin lukuja esiintyy. Orvoiksi laskettiin kaikki
      alle 15-vuotiaat, jotka olivat menettäneet sodassa ainakin toisen vanhemmistaan.
      Suurin osa, lähes 90 prosenttia, kuului punaisten puolella olleisiin perheisiin. Valkois-
      ten puolella orvoiksi laskettiin vain noin tuhat lasta ja viidensadan kohdalla ei pystytty
      määrittämään vanhempien kantaa sotaan. Lisäksi tulivat vielä noin 10 000 lasta, joi-
      den vanhemmat olivat vankileireillä. "

      http://vnk.fi/documents/10616/622938/J0404_Maailmanvallankumouksen liepeillä.pdf/d7f65d80-7e07-4157-a84a-fd182baaaeef

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 171
      5042
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      126
      4563
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      26
      2921
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      30
      1937
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      23
      1794
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1719
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1710
    8. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      108
      1706
    9. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      30
      1623
    10. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1561
    Aihe