Kotitalouksien VELKA jo peräti 300 mrd euroa !!!

Haans.seA

Huh huh, siinä hiki tulee eikä moni edes tajua mistä on kyse. Vanhat ennätykset paukkuvat mennen tullen kun matti ja maijja velkaantuvat suorastaan hurrrrrjaa vauhtia. Tämä oli tilanne vain parisen vuotta sitten:

https://keskustelu.suomi24.fi/t/14118315/kotitalouksien-velka-jo-perati-150-mrd-euro

Siinä tutisee kohta velattoman kerrostaloasujankin puntti kuten jo ruotsissa tapahtuukin

https://www.talouselama.fi/uutiset/uusien-asuntojen-taloyhtiolainoissa-muhii-riski-maksuvaikeuksiin-ajautuneen-osakkaan-lainat-kaatuvat-taloyhtille-ja-muille-osakkaille/a2499676-1b2e-3eab-a3dd-67867033a863

PS. Herrliinin Sanomat (hs) esitteli viimeviikon loppuna 700 milj euron omaisuuden velallisilta kerännyttä Björn Wahlroosia. Artikkelissa toimittaja kysyi, "miksei suomessa ole enempää tällaisia miljonäärikykyjä" ?
Haans vastaa: Jos olisi, te passskahousut olisitte jo täysin tyhjiin kynittyjä ! Näet tämäkin huijjari kuten nykyinen ostopresidenttimmekin, saalistavat teidän sopulien kukkarolla !!!!!
Ja todellisessa ansassa jo olettekin.

28

1302

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • häpeävelat.mitätöitävä

   Ja valtion velka yli 100 miljardia... Yrityksistä puhumattakaan...

   Suomi on velkaa yli 500 miljardia globaaleille pankkiireille.

   Kiristys on mafiamaista ja siksi ei tarvitse ihmetellä miksi päättäjät tottelevat globaalia ääntä oman kansan kustannuksella.

   MUTTA

   teille on pelastus... Kaikki velat on mitätöitävissä. Globaalit pankkiirit ja heidän kätyrinsä eivät ehdi kissaa sanoa, kun he jo huomaavat olevansa Siperian junassa tai vankilennoilla.

   • svidu.mikäjuoni

    Niin, kysymyksessähän on vain viekkaiden porrrrvareiden rakentama ovela velkahimmeli.
    Kun sovimme yhdessä, että emme kusettajille maksa, niin emme maksa.

    KANNATTAA HUOMATA, että yhtiömuotoisessa asumisessa velkariskiä levitetään röyhkeästi muille - myös velattomille - osakkaille !!!!!

    Niillä muuten on vitun ovela juoni mielessään:
    https://keskustelu.suomi24.fi/t/14263886/nain-kapitalistit-karkkyvat-perintojasi-


   • nyt.katsotaannn

   • Haans.seA
    nyt.katsotaannn kirjoitti:

    Näistä ei porrrr varit paljoa laula, kanavillaan. Annetaan itse YLIPÄÄLLIKÖN se meille kertoa, miksei

    https://keskustelu.suomi24.fi/t/14532807/katsokaapa-tama-d-trump-videopatka-ja-verratkaa

    SENSUROITU, nimenomaan se filminpätkä, jossa Trumpin puhetta on siteeratttu suomenkielisin tekstein. Porrvaria pelottaa, että teille sopuleille suuri totuus valkeaaa !

    Mutta VELASTA ne ovat jo huolisssaan, vaikka sehän on hyödyttänyt etenkin porrvarikusettajia:

    "Suomen kotitaloudet ovat viime vuosina velkaantuneet niin kovaa vauhtia, että velkavuoresta on tullut merkittävä uhka Suomen talouskehitykselle."
    https://www.iltalehti.fi/talous/a/27d78785-7c1a-4a11-95c2-2515f0f0313c


  • ergereregegeg

   Edelleenkin näissä unohtuu yhtälön toinen puoli. Monilla suomalaisilla on paljon enemmän varallisuutta kuin tuo. Pelkillä käyttötileillä on 80 miljardia ja velkojen määrä on minimaalisen pieni, jos tuohon lisätään kaikki sijoitukset.

   Ja valtion velasta taas... Muut maat ovat Suomelle velkaa paljon enemmän kuin 100 miljardia. Oikeasti nettovelkaa Suomella ei ole euroakaan.

   Ja muuten, miksi lainoja pitäisi nopeasti maksaakaan nollakoroilla? Itse ainakin mieluummin laitan rahoja säästöön kuin maksan lainaa etuajassa. Lainan voi tarvittaessa maksaa vaikka kertalyhennyksellä, jos rahaa siihen on. Nyt tosin siinä ei ole mitään järkeä.

   • Porwaristi

    Tuo on petollista ajattelua.
    Se, että Suomella on runsaasti saatavia , saa Suomen nettovelan LASKENNALLISESTI katoamaan. Ei muuten. Ei Suomi voi muilla maksattaa velkojaan!
    Petollinen euro, jota vouhotetaan "asunnonostajien autuudeksi" on tähän johtanut. Ennen kun korot olivat terveellä tasolla ja oma valuutta, sai myös säästäjä rahoilleen jotain eikä ollut liian suurta houkutusta ylivelkaantua.
    Matalat, lähes nollakorot ,viestivät sairaasta talousjärjestelmästä.
    Ja kun korkotaso alkaa nousta, mistä onkin jo merkkejä, yhä useammat ovat lirissä.

    Mutta Kataisen matikalla velkakin on saatavaa..


   • turhavaivakin

    Periä vaikka Kreikasta.
    Sinne jäävät sinisilmäisiltä suomalaisilta.


   • entule.maksumieheks

    >> Pelkillä käyttötileillä on 80 miljardia ja velkojen määrä on minimaalisen pieni, jos tuohon lisätään kaikki sijoitukset. <<

    Veloilla on aina perijänsä mutta nuo 80 miljardia tuskin suurimmalta osaltaan on minkään velan panttina eli niitä on turha luetella. Viikonlopun pörssiromahdus taas kertoi meille havainnollisesti sen, kuinka tekaistujen "arvojen" äkkiä käy, kun ne pannaan pakkorealisointiin.

    Tossa toisaalla joku taliaivo yrittää sepittää, että kaikki on jonnekin velkaa mutta ikävä kyllä itse en ole minnekään velkaa ja tämä tarkoittaa, että "perijöillä" ei meille valitettavasti ole mitään asiaa. Eikä ole nurkissa näkynytkään, vaikka nuo velkavuoret koko ajan paisuvat.


  • synkätonnäkymät

   Kaikki on velkaa ihan helvetinmoisia määriä. Eihän tuommoista määrää rahaa ole tehty edes käteisenä. Pitäisi olla sellainen Roope Ankan rahasäiliö että mahtuisivat kaikki käteisenä varastoon. Noista veloista kyllä täytyy sanoa että ollaan ihan veitsen terällä tai oikeastaan veitsi on jo ihon sisällä.

  • hyvähuomio

   Totta - ja niistä jokainen on siitä syystä äänestyskelvoton pelkuri.

   ja miettikää miten tämän hetken ”menestyneet” pikavippikokkareet
   luulee olevansa onnistujia ja ne estämällä estää kaiken terveen muutostarpeen

   kun 30-40% väestä on rehellisesti köyhiä = se on se rehellisempi tilanne

   kun pikavippipellet häipyy skeneltä
   Suomelle jää tuulen huuhtoma prc

   Näissä pressanvaaleissa olis pitäny muutoksen antaa tapahtua.
   Kokkareet ne tämän ajan kommunistit estivät sen.

   Kokoomus ja unionistit ovat tauti johon ei buranat auta
   kommunismi on sama kuin uinionismi

  • eimitäänvelaas

   eikö pidä lopettaa kokonaan velanotto .
   onvainhullua ottaa velkaa ainakäy huonosti KUINKA JULMA ON VALTIO UJUTTAA NUORET
   turmioon.
   pitää tehdä laki joka antais edes leivän ja asunnon TAKUUKUUKSI

   velka vie liiantiukkaan tilaan

  • HölmölänJyrki

   Mut hei, kyl me koht varmaan tienataan tällä!

  • gfrgnbbb

   Ne näennäesen halvat korot ihmiset ovat kusettaneet tuohon velkahelvettiin. Ylisuuret asuntoalainat, joilla mukamas vuosikymmenien maksuaika ja lyhennysvapaat vuodet vielä uutena kusetuksena. Tämä on rahanahneiden tahallaan virittämä ansa. Samoin on kaupunken asuntokeinottelu, joka on johtanut jättimäiseen sijoitusasuntoihin sijoittamiseen ja asumiskulujen ja eritoten meidän kaikkien rehellisten veronmaksajien kustantamaan asumistukikulujen syöksynousuun. ilmaista rahaa ei ole edes näennäesellä miinuskorolla. Jos niin olisi, niin eikö suomen valtionkin olisi pitänyt ottaa velkaa moninkertaisesti nykyiseen verrattuna? Kyllä varhaiskasvatuksessa todellakin on ollut vakavia puutteita parina viimevuosikymmenenä. Ennen lapsille opetettiin, että pitää ensin säästää ja sitten ostaa, kun säästö riittää.

   • lainaa.vaan

    Ei omaan asuntoon tavallinen ihminen pääse ikinä käsiksi jos ei ota lainaa. Hölmöhän se on joka ei halpaa lainaa ota jota saa nopeasti lyhennettyä jopa keskituloinen.


  • Velkaonpankkienbisness

   Tätähän juuri banksterit haluaa,kaikille vain velkaa jotta he saa korkotuloja ja voittoja,eihän niitä muuten tulisi jos kukaan ei ota velkaa. Kaikki pankit elää velkojen koroista ilman niitä ne olisi konkurssissa,pelkiiä tilinhoitomaksuja ei voi vain korottaa koska ihmiset tuolloin vain lakkauttaisivat tilinsä ja siirtyisivät takaisin käteiseen tai nykyisin jo virtuaalivaluuttaan mutta kiinteitä pankkeja ei tuolloin enää olisi olemassa .

  • tullooaikapijanf

   sittenkun romataa alas kuiluun koko hökötys keinotekoinen rikkaus se koskee kaikkia ja taas on köyhät velalliset syyllisiä.
   taas on osa ottanut kulutusluottoja että saa matkustaa maailmalla ym.
   toiset otteneet että työllistyy yhtä kaikki kurjuus iskee.

   miten sitten matutpärjää onko niillepiikkiaukiaina.
   vähänriskaapeliä semmonen.

  • bwjrtjbwjrtbj

   Valtion velkoja ei koskaan ole tarkoituskaan maksaa kokonaan takaisin, kuten kotitalouksien on pakko tehdä. Lisäksi valtion ja kotitalouksien veloissa on yksi iso ero: Kotitalouksilla ei ole painokonetta kellarissaan, eikä oikeuksia painaa rahaa, kuten valtioilla on.

   • Minun ja emännän taloudessa ei ole centtiäkään velkaa ! eikä oteta vaikka lainatarjouksia tulee solkenaan!

    Late Lapista. SSSS Ry!


   • mene.matu.kotiisi
    Late_Lapista1 kirjoitti:

    Minun ja emännän taloudessa ei ole centtiäkään velkaa ! eikä oteta vaikka lainatarjouksia tulee solkenaan!

    Late Lapista. SSSS Ry!

    Enstek sinulla ei ole emäntää eikä taloutta, vai kuvitteletko että kunnan omistaman paatin alla majailu vastaa jotain taloutta, älä siis aina valehtele.


   • Hörneillä-notkunut
    Late_Lapista1 kirjoitti:

    Minun ja emännän taloudessa ei ole centtiäkään velkaa ! eikä oteta vaikka lainatarjouksia tulee solkenaan!

    Late Lapista. SSSS Ry!

    Late.
    Kyllä se tiedetään, et ei sulla skriitaa oo, koska fatta bungaa sulle kaiken stadilaisten fyrkista. Eikä ne sulle mitään lainatarjouksia lähetä, vaan ne on fattan aukioloajat.


   • gjdgddddjhhdh

    Kyllä valtioiden velat realisoituu maksettavaksi, tavalla taikka toisella. Neuvostoliittokin makseli kiltisti velkansa Suomelle.

    Kuolema kuittaa univelat, maailmansota valtioiden velat.


   • haluaisinnähdä

    Suomen painamassa euroja.
    Kyllä siinä velat tulisi heti maksuun.


  • RealisointiKeskus

   Vanha kunnon lama on taas tuloillaan. Maailmantalous kääntyy kohti lamaa ja Suomessakin tullaan näkemään ennätysmäärä pakkohuutokauppoja ja konkursseja.

  • Kepulander

   Eiköhän kohta taas lainanantajat leimata rikollisiksi ja lainan ottajat surkeiksi uhreiksi. Ei kai ketään pakoteta ottamaan velkaa? Jotain tolkkua voisi ihmisiltäkin odottaa. Sitten kun ollaan lainojen kanssa kusessa, pitäisi jonkun toisen tulla apuun ja velat antaa anteeksi. Tämähän on ihan päätöntä touhua!

  • hyviä.uutisia

   EKP nostaa ensi viikolla korkoja.

   • paperi.loppuu

  • harkintarahaaono

   LAMA KERTAUKSIEN ÄITI MITÄ NYT TULEEMAANPITÄÄ VÄISTÄMÄTTÄ

   se on semmoinen rytinä että ei ikinä nähty.
   ylikansalliset yhtiötomistaa velallisen valtion tulis jo ennakoida MITEN SIITÄ SELVIÄÄ.

   kreikassa tekivät työtä ilmanpalkkaa 200pv ei riitä suomessa
   se koskis rikkaitakin .

   PITÄÄ OLLA KAUKAA VIISAS ON TULOSSA SOTE YM. MYLLYERRYSTÄ
   suuret rahat liikkuu OTTAJIA ON PALON.

   NYT PITÄÄ JOKAINEN JOKA ON TEKEMISESSÄ VERORAHOJEN SIOITUKSISTA
   laitteisiin ja liiketoimiin olla tarkkana
   HUONOSTI TEHTY TYÖ KOITUU KAIKKIENKOHTALOKSI.

  • velas

   markka aikana talous aina yli kuumeni vaikka velkaantuminen oli pientä nyky aikaan verrattuna,

  Ketjusta on poistettu 5 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Mitä tapahtui? Bachelor-Timo paljastaa, miksi suhde Sonjaan ajoi karille: "Ehkä ei kuitenkaan..."

   Rovaniemeltä kotoisin oleva Timo Harvey, 32, halusi sitoutua, löytää rakkauden ja asettua aloilleen. Kauden viimeisessä jaksossa Bachelor-Timo valitsi
   Bachelor
   22
   2694
  2. Stefulla taas korkki auki?

   Tästä taitaa tulla hieno päivä 😁
   Kotimaiset julkkisjuorut
   51
   2228
  3. Maisa Torppa miehensä kanssa lomalla

   Espanjan Alicantessa. https://www.seiska.fi/Kotimaa/Vauva-jai-kotiin-Maisa-Torppa-karkasi-rakkaansa-kanssa-aikuisten-lomalle-Espanjaan-kuva
   Kotimaiset julkkisjuorut
   147
   1646
  4. Bachelor-Tuomakselta ikävä yllätys - Hanna tyrmistyi miehen käytöksestä: "Kun kamerat sammuivat..."

   No voihan… Hanna sai kuvausten aikana Tuomaksesta lämpimän, ystävällisen ja avoimen kuvan. Kun kamerat sammuivat, kuinkas sitten kävikään... https://
   Bachelor
   15
   1573
  5. Mies olet kaunis sisältä ja ulkoa

   Haluan sut omakseni. Sinä jos kuka kelpaat :)
   Ikävä
   125
   1208
  6. Lasta odottava Johanna Harlin hehkuu Cannesin juhlissa - Some ylistää: "Maailman kaunein mama"

   Oi, mitkä kuvat suoraan Ranskan Rivieralta. Onnea loppuodotukseen, Johanna ja Renny Harlin! Oletko muuten katsonut The Harlins -realityä? Mielipiteit
   Kotimaiset julkkisjuorut
   16
   945
  7. Venäjän sotilaiden raiskaama 1 vuotias poika kuoli vammoihinsa

   https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/fac86480-df24-41b8-be6c-6ab6ff6476e4 Järkyttävää tämä jatkuva raiskaaminen. patriarkka Kirilin mielestä p
   Maailman menoa
   215
   856
  8. Ihan sekaisin susta taas

   Miksi piti näin rakastua, jos en sua (miestä) koskaan voi saada?
   Ikävä
   83
   715
  9. Haluan lämmittää välejämme

   Haluan saada ja antaa sulle nautintoja, onko se väärin? 💜 Se riittää jos et halua muuta, en tarvitse enempää.
   Ikävä
   55
   712
  10. Tämä oikeasti sattuu

   Alan ymmärtää sua paremmin.
   Ikävä
   44
   669
  Aihe