Pienten piirien mies

pientenpiirienmies

Joo, eli otsikosta sen verran että tykkään olla pienemmissä piireissä. Sosiaaliset tilanteen missä on paljon puolituttuja ihmisiä on ne pahimmat, näin esim. joskus työpaikalla. Sekin on outo että kaupassa ei ahista, kun siellä on täysin tuntemattomia ihmisiä joihin ei tarvi tutustua. Eli tästä taisin itsekkin nyt hokasta että perimmäinen syy taitaa olla tutustumisen pakko ihmisiin joka ahistaa?

Syy tuohon on se että olen kasvanut aika eristettynä ja nuoruudessa ei ole ollut paljon sosiaalista elämään. Usein jos yritän heittää jotain jutun aihetta ilmaan, kukaan ei oikein älyä sitä ja jatkavat omia juttujaan, tai sitten eivät edes kuule mitä yritin sanoa. Tämä on perimmäinen syy miksi olen mieluummin hiljaa, erillään ja vain semmoisten ihmisten seurassa jotka on todella tuttuja, niitä on kourallinen.

Työpaikalla pahin asia mikä ahistaa on jotkin naiset, joista aistin että he yrittävät flirttailla. Eli sitten he toki odottavat että menisin juttelemaan, mutta kun niin... miten kummassa mä menen juttelemaan, ja vielä siellä helkkarin sosiaalisessa ympäristössä puolituttujen kanssa. Sitten kun vaistomaisesti vetäydyn pois tilanteesta, minusta ajatellaan että olen itsepäinen ylpeä kuspää joka ei arvosta muista, hahahaa voi jee, varmaan oikee "snobi"!

Mutta juu, mulla ei ole tarvettakaan tutustua kymmeniin ja satoihin ihmisiin, olen asunut pentuna syrjässä ja viihdyn aika hyvin itsekseni, joskus käyn tapaamassa niitä tosi tuttuja joita on se kourallinen. Kyllä se vaan töistä on niin hieno tunne kun saa olla itsekseen, aaah, ei minusta taida olla suhde-elämäänkään, mitä siitä tulisi jos ei voisi koskaan enää olla yksin, voiko semmoiseen tottua? Paras toive olisi jos löytäisin puolierakon naisen, joka olisi vähän samanlainen kuin minä luonteeltaan, mutta eipä semmoista taida ollakaan.

3

296

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • PorukkaVaihtuu14241

      Puolierakkoja naisia on vaikka kuinka paljon, mutta kannattaa etsiä netin kautta, koska eivät hekään uskalla tulla juttelemaan esim. kaupassa vaikka kuinka haluaisivat.

      Olen itsekin ujohko mm. työpaikalla kahvitellessa ja tunnen kaikki oireet hyvin vuosien kokemuksella. Tunnen myös muita samanlaisia ja siihen ei vaikuta ulkonäkö, rahat, eikä parisuhdekaan, kuka on ujo ja kuka ei ole. Puhe on hyvin jäykkää ja varovaista ja sen tuottaminen on vaikeaa. Tiedän muitakin. Jos minua naurattaa toisen ujon käytös, niin se on vain hyväntahtoista, koska tiedän täysin miltä hänestä tuntuu, koska itsekin olen aivan samanlainen :)

      Jatketaan vain jäykistelyä samaan malliin :-)

    • Anonyymi

      Itselläni on myös hyvin samanlaisia kokemuksia, olen myös mies. Minulla kestää ihmisiin tutustuminen hyvinkin pitkään. Isossa porukassa, esimerkiksi työpaikan kahvitauolla harvoin saan oikein mitään sanottua. Mutta sitten he, joihin olen tutustunut, niin yleensä ollaan aika hyviä tuttuja. Samoin kaveripiiri on aika pieni, mutta sitten he joita kavereikseni kutsun niin olenkin heidän kanssaan aika hyviä kavereita.

      Samanlaisia kokemuksia on työpaikan naisten parista kuin aloittajalta. Tarkoitukseni ei todellakaan ole olla mitenkään ylimielinen, vaan saattaisin jopa haluta tutustua. Ongelmana on vaan, että en oikein keksi mitään sanottavaa. Ja sitten kun olen niin ujo, niin keskustelu yleensä loppuu aika lyhyeen jos se koskaan alkaakaan. Kirjallinen ilmaisu on aina ollut minulla selvästi parempaa kuin suullinen.

      Jokin aika sitten tapasin naisen, joka oli jollakin tapaa hyvin samanlainen luonteeltaan. En nyt enää ole varma, että oliko hän ujo vai introvertti vai sekä että, mutta joitakin luonteenpiirteitä hänellä oli jotka voisi sijoittaa molempiin kategorioihin. Hänen tapaamisensa tuntuikin todelliselta lottovoitolta. Ikävä kyllä tästä ei koskaan mitään voimakasta ihastusta kummempaa tullut. Ihastuksesta eroon pääseminen on ollut aika pitkä prosessi, se kun vaikutti olevan vielä molemminpuolista.

      Aloittajasta poiketen itseäni on viime aikoina alkanut ahdistamaan tämä oma yksinäisyyteni ja kovasti kyllä haluaisin parisuhteen. Tunnen että minulla olisi paljon annettavaa sille toiselle ihmiselle. En oikein edes tiedä ulospääsyä tai keinoja tilanteen korjaamiseksi, mutta selvästi tunnen että näin ei voi jatkaa. Samalla tavalla on jo useampi vuosi menty eteenpäin.

    • Anonyymi

      Aloittaja huomasi että tuntemattomien ihmisten seassa ei tarvitse jännittää tai pelätä, aika hyvä pointti. Mutta miksi näin on?
      Yksi vastaus voisi olla että helpottaa kun kukaan ei tunne ihmistä itseäänkään, kukaan ei tiedä minkälainen olet jne. Se on tavallaan ainakin osittain itsetuntoon liittyvä juttu. Kelpaanko muille tai hyväksyvätkö muut minut? Jos on itse epävarma itsestään niin silloin tulee herkästi tuollaisia ajatuksia mieleen, useimmiten tutussa porukassa.
      Sekin on myös totta että usein on helpompaa puhua joistain asioista, vaikka niistä vaikeimmista, täysin tuntemattomalle ihmiselle. Tulee tunne että tuo ei ainakaan voi minua mistään tuomita tai arvostella kun ei edes tunne.

      Jotkut ihmiset ovat sellaisia että eivät tykkää isoista porukoista, siinä ei ole mitään pahaa. Jokaisella on oikeus olla ja elää siinä seurassa missä haluaa.
      Työpaikka tosin on paikka jossa on vähän niinkuin pakko olla vaikka ajoittain ahdistaisikin.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      214
      3419
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      24
      2171
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2071
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      90
      1955
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      75
      1617
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      24
      1371
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      8
      1271
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1257
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1217
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1198
    Aihe