Onko hyviä ja halpoja kalasoppavinkkejä? Pitäisi hyödyntää todennäköisesti pakastekalaa, kun meidän kylän kaupassa ei yleensä ole tuoreena kuin lohta, ja se on taas pirun kallista. Onnistuuko soppa esim. silakkafileistä?
Tänään on valtakunnallinen kalasoppapäivä
28
2183
Vastaukset
- Köyhämies-
Kala on aivan liian kallista. Yhden kalan hinnalla saa tehtyä 3 kertaa makaroonilaatikkoa eli 8-9 päivän ruuat.
- onkivapaa-valinta
Onhan se kyllä. Makaroonilaatikko on vaan aika ravinneköyhää. Mielummin vaikka joku ohrapohjianen wokkiviritelmä. Kalaa on kuitenkin hyvä syödä ainakin kerran viikossa.
- kalaajokapäivä
onkivapaa-valinta kirjoitti:
Onhan se kyllä. Makaroonilaatikko on vaan aika ravinneköyhää. Mielummin vaikka joku ohrapohjianen wokkiviritelmä. Kalaa on kuitenkin hyvä syödä ainakin kerran viikossa.
Minä syön kalaa joka päivä! Kala on edullista ruokaa, jos kalastaa itse ja osaa käsitellä kalaa. Kaupasta ja torilta voi myös ostaa järvikalaa edullisesti, Lahna meidän S-marketissa n. 3,50€/kg, samoin hauki. Lähellämme on kalansavustamo, josta voi ostaa fileeraustähteitä edullisesti, niistä saa todella hyvät kalakeitot tai kalakastikkeet ja voileipäkakkuihin täytteet. On me niitä fileeraustähteitä joskus savustettukin, hyvää tulee niistäkin.
- filettä.kyllä
kalaajokapäivä kirjoitti:
Minä syön kalaa joka päivä! Kala on edullista ruokaa, jos kalastaa itse ja osaa käsitellä kalaa. Kaupasta ja torilta voi myös ostaa järvikalaa edullisesti, Lahna meidän S-marketissa n. 3,50€/kg, samoin hauki. Lähellämme on kalansavustamo, josta voi ostaa fileeraustähteitä edullisesti, niistä saa todella hyvät kalakeitot tai kalakastikkeet ja voileipäkakkuihin täytteet. On me niitä fileeraustähteitä joskus savustettukin, hyvää tulee niistäkin.
Kalannahkaa ei kannata syödä joka päivä. Muuten saattaa iskeä kihti.
- kalaajokapäivä
filettä.kyllä kirjoitti:
Kalannahkaa ei kannata syödä joka päivä. Muuten saattaa iskeä kihti.
Isäukolla ja sedällä kihti, joten meillä suvussa ja tuttu juttu! Kalaa voi syödä ihan hyvin, kun välttää sen puriinin lähteen, eli kalan nahkan ja muuten pitää huolen ruokavaliossa, ettei saa liikaa puriineja.
En ole koskaan tykännyt kalan nahkasta! Kalaa syön kuitenkin joka päivä.
http://www.terve.fi/kihti/kihti-potilasohje
- ruotosoppa
seiti on edullista. Jos kaupassasi harrastetaan kalojen filerointia, voit kysyä päitä ja selkäruotoja ( vaikka koiralle, kissalle, jos et kehtaa itsellesi pyytää ,ja sinua ei tunneta) fileraustähteistä tulee hyvä soppa
- köyhänkalasoppa
Mikä kauppa sellainen on, missä ei ole muuta tuoretta kalaa, kuin lohta (sateenkaarirautua)? Vaihda kauppaa!!
Silakkasoppa
kilo kiinteitä perunoita
400 g perattuja silakkafileitä
purjo
sellerin varsi lehtineen sellerin sisältä
3 laakerinlehteä
1 rkl kokonaisia mustapippureita
nippu tilliä, tuoretta tai kuivattua
1 tl merisuolaa
1 dl kermaa
luomuruisreikäleipä
levitettä (voi, margariini yms rasvasekoitteet oman maun mukaan)
piimää
Keitetään noin litra vettä ja lisätään siihen laakerinlehdet ja mustat pippurit. Perunat kuoritaan, paloitellaan ja pannaan kiehumaan. Purjosta käytetään vaaleat osat. Ne paloitellaan ja laitetaan liemeen. Sellerin varsi paloitellaan pieneksi lehtineen ja laitetaan liemeen. Silakkafileet paloitellaan.
Kun perunat ovat lähes kypsiä, silakat, kerma ja tilli lisätään liemeen. Kalaa kypsennetään maun mukaan.Lämmön voi katkaista kalan lisäämisen jälkeen.
Rantakala
1 kg tuoreita muikkuja tai silakoita
400 g voita
2 sipulia
maustepippuria
suolaa
(vettä)
Perkaa kalat ja huuhtele ne kylmässä vedessä. Sulata voi padan pohjalla. Lado peratut kalat ja sipulirenkaat kerroksittain pataan. Lisää muutama kokonainen maustepippuri. Anna kalan kypsyä miedolla lämmöllä 30-40 minuuttia. Savolaiset eivät kuulemma lisää yhtään vettä tähän keitokseen, vaikka muualla Suomessa sitä harrastetaan. Tarjoa rantakalan kanssa tummaa ruisleipää. - tomatovariaatio
Maitoallergikolle vaikkapa tomaattinen kalakeitto:
8 dl vettä
1 kalaliemikuutio
8 (~1/2 kg) perunaa (vihreä pussi)
1 ps (~200 g) keittojuureksia (pakaste)
1 pkt (~300 g) kalakuutioita, MSC (pakaste)
1 prk tomaattipyreetä / 1 tlk tomaattimurskaa
1 dl ruohosipulia hienonnettuna
1/2 tl suolaa
ripaus mustapippuria
1. Kuumenna vesi kiehuvaksi. Lisää kalaliemikuutio.
2. Kuori ja kuutioi perunat. Lisää perunat kalaliemeen kiehumaan. Keitä 5 minuuttia.
3. Lisää keittojuurekset. Anna kiehua 10 minuuttia. Lisää jäiset kalakuutiot ja keitä hiljalleen 5 minuuttia.
4. Sekoita joukkoon tomaattipyree, ruohosipuli, suola ja pippuri. Kiehauta keitto. - köyhäkokkaa
Tein juuri kalakeiton illaksi, kun oli sopivasti perattuja muikkuja.
-Laitoin 3 litran kattilaan 0,5 litraa vettä kiehumaan
-Pilkoin kuutioiksi yhden ison porkkanan kattilaan
-Pilkoin kuutioiksi 6 isohkoa kiinteää perunaa kattilaan
-Pilkoin ison sipulin pieniksi palasiksi kattilaan
-Lisäsin n. 10 kokonaista maustepippuria kattilaan
-Lisäsin n. ruokalusikallisen kuivattua tilliä kattilaan
-Lisäsin 1 tl seltin suolaa kattilaan.
-Lisäsin 30g laktoositonta voita kattilaan.
-Lisäsin hieman kiehuvaa vettä kattilaan, että keitto oli keiton oloista.
Annoin kiehua n. 25 min ja lisäsin 8 kpl perattuja muikkuja ja annoin kiehua levyllä vielä n. 20 min.
Ei ollut kovin kallis keitto, syön siitä vielä huomennakin.
Ohessa lopputulos lautasella http://aijaa.com/15sjQK- sounds.like.soppa
Ihan ok, tosin puolta lyhyempi keittoaikakin voisi riittää. Ainakaan kaloja ei tarvitse keitellä kymmeniä minuutteja. Vai keitätkö siksi pitkään että ruodot pehmenevät?
Itse keittelen isompia muikkuja jo alkuvaiheessa, jonka jälkeen otan ne pois ja ruodin. Aivan lopuksi sitten kalakimpaleet takaisin keittoon.
Isommat kalat jotka tulee fileoitua tulee keiteltyä päästä ja muista totkuista (pl.mahdolliset sisuskalut) liemi. Nakkaa ne varsinaiset ruodottomat palat sitten lopulliseen versioon. - köyhäkokkaa
sounds.like.soppa kirjoitti:
Ihan ok, tosin puolta lyhyempi keittoaikakin voisi riittää. Ainakaan kaloja ei tarvitse keitellä kymmeniä minuutteja. Vai keitätkö siksi pitkään että ruodot pehmenevät?
Itse keittelen isompia muikkuja jo alkuvaiheessa, jonka jälkeen otan ne pois ja ruodin. Aivan lopuksi sitten kalakimpaleet takaisin keittoon.
Isommat kalat jotka tulee fileoitua tulee keiteltyä päästä ja muista totkuista (pl.mahdolliset sisuskalut) liemi. Nakkaa ne varsinaiset ruodottomat palat sitten lopulliseen versioon.Niin minäkin monasti teen, että keitän niitä kaloja ensin ja ruodin ne ja lisään ruodottomat kalapalat keittoon. Nyt vain oli sopivasti niin pienet kalat, että ajattelin keittää niitä pidempään.
Tein siinä muuta välillä, kirjanpitoa ja keitto valmistui siinä samaan aikaan.
- TakaisinLuontoon
Yhden hengen annos, tähän malliin, (ja voit lisätä henkilöitä haluamasi määrän):
Ja itse käytän minisilppuria ja höyrytyskattilaa työvälineenä, jokainen voi käyttää omiaan...
Tällainen keitos sitten:
* laita kattilaan kokonainen silputtu sipuli, ja lisää haluamasi määrä rasvaa, ja kuullota sipuli
* pari kuorittua porkkanaa, normitomaatti => höyrytyskattilaan, olkoot vaikka 30 min.
* kaikki ylläolevat yhdessä kypsänä minisilppuriin, aja soseeksi
* laita sose kattilaan, kuumenna, ja lisää nyt yksi esim. Lidlin Alaskan seitifile (saa pakastepakkauksissa, joissa pitkiä fileitä useita), niin, että taittelet/pilkot siitä fileestä pikkupaloja (n. 1-2 cm - 1-2 cm), ja laitat tuon soseen/keiton sekaan.
Sitten mausteita maun mukaan, ainakin suola ja pippuri...- TakaisinLuontoon
Höh, yöllä kun kirjoitin olennainen unohtui: soseeseen mukaan 1 dl riittävän rasvaista kermaa, vähintään 15 % rasvaa...
- kalasoppa
Vettä 7 dl, pilkottu sipuli ja 6 paloiteltua perunaa kiehumaan, heitä sekaan muutama kokonainen maustepippuri. Kun ne melkein kypsiä, lisää sulatettu ja paloiteltu pakastesei 400 g ja maitoa kunnes perunat ja kalat nippa nappa peittyvät. Anna muhia noin 10- 15 min ja mausta lopuksi suolalla ja voinokareella. Maidon tilalla voi käyttää vettä, tulee kirkas liemi.
>Maidon sekaan voi vispata 1/2 rkl vehnäjauhoja, tulee sakeampi liemi.
Jotkut lisää kalasoppaan ruisleipäviipaleen. Otetaan pois ennen tarjoilua eikä hämmennetä sitä sopan sekaan. Antaa kuulema hyvän maun. Pitäiskin kokeilla.. Jos tekee monen päivän sopan en itse laita ainakaan perunaa sillä vaikka keitto paranee pottu huononee. Näin käy muissakin monen päivän keitoissa joissa perunaa.Käytän siis uusia keitettyjä perunoita mutta helpommalla pääsee kun laittaa vaikka lanttua, porkkanaa, juuriselleriä, purjoa tai sipulia.
Voita, fisuu, kalaliemikuutio, tilliä, valkopippuria tai mustapippuria. Maustepippuria ja laakerinlehti tai kaksi. Voi laittaa maitookin tai jos tekee itämaista laittaa kala/osterikastiketta ja kiinalaistyyppisiä vihanneksia. Mausteet itsellä tärkeitä joten niihin satsaan. Köyhän huvi kokkaus ja syöminen, niin hyvin kuin vaan mahdollista.- TakaisinLuontoon
Kuinka kalasta voi tehdä "monen päivän sopan"? Ja aivan ystävällisessä mielessä kysyn.
Olen pitkään miettinyt, voiko "kalasoppaa" enää seuraavana päivänä käyttää, varsinkaan jos sopassa on käytetty pakastekalaa? - loppuukesken
TakaisinLuontoon kirjoitti:
Kuinka kalasta voi tehdä "monen päivän sopan"? Ja aivan ystävällisessä mielessä kysyn.
Olen pitkään miettinyt, voiko "kalasoppaa" enää seuraavana päivänä käyttää, varsinkaan jos sopassa on käytetty pakastekalaa?Miksei voisi? Keitetyn kalasopan voi vaikka pakastaa. Itselläni ei mikään keitto säily tosin kattilan pienuudesta johtuen kahta päivää kauempaa.
- TakaisinLuontoon
Itse arkailen kalan säilyvyyden kanssa. Lapsuuden /teini-iän muisto on, kun kaupan pakastekalaa laitoimme uuniin ensin sulamaan, 50 asteeseen.
Sitten normaaliin paistolämpötilaan.
Tulos: pilaantunut kala, jota maistoimme, mutta onneksi emme maistamisen jälkeen syöneet.
Isäni oli sitä mieltä, että se hidas sulattaminen 50 asteessa pilasi kalan.
Mielipiteitä? - slomo
TakaisinLuontoon kirjoitti:
Itse arkailen kalan säilyvyyden kanssa. Lapsuuden /teini-iän muisto on, kun kaupan pakastekalaa laitoimme uuniin ensin sulamaan, 50 asteeseen.
Sitten normaaliin paistolämpötilaan.
Tulos: pilaantunut kala, jota maistoimme, mutta onneksi emme maistamisen jälkeen syöneet.
Isäni oli sitä mieltä, että se hidas sulattaminen 50 asteessa pilasi kalan.
Mielipiteitä?Jääkaapissahan ne tavataan sulattaa, jos ei jäisenä käytetä. Keittoon voi tietenkin nakata suoraan pakastimesta. Varmasti saat pilaantunutta kalaa, jos käytät sulattamiseen bakteerien toiminnalle suotuista lämpötilaa.
Pilaanut ruoka tai ruoan raaka-aine ei enää kypsentämällä parane. Eivät ne pakastimessakaan loputtomiin säily. Mitä rasvaisempi tuote, niin sitä huonompi säilymään. - TakaisinLuontoon
Kiitos, ilmeisesti juurikin noin! Ajatellaanpa vielä, että on tehnyt kaiken oikein, ja laittanut jäiset kalapalat suoraan siihen kalakeittoon, niin uskaltaako sitä keittoa, ja kuinka pitkään, jääkaapissa säilyttää? Pakastaminenhan toisaalta on normaalia...
TakaisinLuontoon kirjoitti:
Kuinka kalasta voi tehdä "monen päivän sopan"? Ja aivan ystävällisessä mielessä kysyn.
Olen pitkään miettinyt, voiko "kalasoppaa" enää seuraavana päivänä käyttää, varsinkaan jos sopassa on käytetty pakastekalaa?Kyllä pitäs pysyy kolme päivää hyvänä jääkaapissa. Sit voi alkaa arkailla jos sittenkään. Pakasteesta suoraan tai jääkaapissa sulattaa fisut.
- TakaisinLuontoon
Hei, ihan virtuaalihalit, kiitos! Siksi, että ostaisin mieluiten sitä puhtainta seitiä, eli sitä oikeaa, jonka tieteellinen nimi on pollachius virens, mutta kun sitä saa esim. S-kaupasta vain 400 g:n lekana... Muutenhan nuo halvimmat kalat ovat järjestään Alaskan seitiä, jota ei ole niin kiva käyttää, kun tietää, että jenkit dumppaavat ydinjätettään Alaskanmereen...
Ja Irlanninmeren radioaktiivisuus on UK:n Sellafieldin takia melkein hälyttävällä tasolla, joten makrillitkin voi unohtaa.
Muistaakseni joskus tuollaisen Rainbow -lekan ostin , ja siihen aikaan alkuperämaa oli Islanti. Nyt näyttää olevan Norja, ja pyyntialue Koillis-Atlantti, Norjanmeri, Huippuvuoret, Karhusaari ja Pohjanmeri.
Anyway, nyt teen tuosta 400 g:n pakkauksesta neljä annosta, eli pari päivää mennään näillä, ja siis yllälähettämälläni reseptillä, jolla tulee todella maukasta! - ei-muovikaloille
TakaisinLuontoon kirjoitti:
Hei, ihan virtuaalihalit, kiitos! Siksi, että ostaisin mieluiten sitä puhtainta seitiä, eli sitä oikeaa, jonka tieteellinen nimi on pollachius virens, mutta kun sitä saa esim. S-kaupasta vain 400 g:n lekana... Muutenhan nuo halvimmat kalat ovat järjestään Alaskan seitiä, jota ei ole niin kiva käyttää, kun tietää, että jenkit dumppaavat ydinjätettään Alaskanmereen...
Ja Irlanninmeren radioaktiivisuus on UK:n Sellafieldin takia melkein hälyttävällä tasolla, joten makrillitkin voi unohtaa.
Muistaakseni joskus tuollaisen Rainbow -lekan ostin , ja siihen aikaan alkuperämaa oli Islanti. Nyt näyttää olevan Norja, ja pyyntialue Koillis-Atlantti, Norjanmeri, Huippuvuoret, Karhusaari ja Pohjanmeri.
Anyway, nyt teen tuosta 400 g:n pakkauksesta neljä annosta, eli pari päivää mennään näillä, ja siis yllälähettämälläni reseptillä, jolla tulee todella maukasta!Meidän taloudessa ei käytetä lainkaan muovijätettä syöviä valtamerikaloja. Boikotissa on siis seit ja norjalainen kassilohi. Kotimainen järvikala on turvallista, kunhan ei käytä liikaa suuria petokaloja. Itämeren kaloista tarpeeksi pienet silakat ovat turvallisia. Kilohaili on puolestaan hyvä säilykekala.
- tiedämitäsyön
TakaisinLuontoon kirjoitti:
Hei, ihan virtuaalihalit, kiitos! Siksi, että ostaisin mieluiten sitä puhtainta seitiä, eli sitä oikeaa, jonka tieteellinen nimi on pollachius virens, mutta kun sitä saa esim. S-kaupasta vain 400 g:n lekana... Muutenhan nuo halvimmat kalat ovat järjestään Alaskan seitiä, jota ei ole niin kiva käyttää, kun tietää, että jenkit dumppaavat ydinjätettään Alaskanmereen...
Ja Irlanninmeren radioaktiivisuus on UK:n Sellafieldin takia melkein hälyttävällä tasolla, joten makrillitkin voi unohtaa.
Muistaakseni joskus tuollaisen Rainbow -lekan ostin , ja siihen aikaan alkuperämaa oli Islanti. Nyt näyttää olevan Norja, ja pyyntialue Koillis-Atlantti, Norjanmeri, Huippuvuoret, Karhusaari ja Pohjanmeri.
Anyway, nyt teen tuosta 400 g:n pakkauksesta neljä annosta, eli pari päivää mennään näillä, ja siis yllälähettämälläni reseptillä, jolla tulee todella maukasta!Ja oletko varma, ettei ne sinun ostamien seitipakettien kalat on käsitelty Kiinassa, jos et ole sitä vielä tiennyt?
https://www.finnwatch.org/images/alkuperaa_kalastamassa.pdf
Itse syön kotimaista tai itse pyydettyä kalaa! - TakaisinLuontoon
No herttinen! Eiköhän ne samat hygieniavaatimukset ole sielläkin. Voit yhtä hygienisesti paloitella ja pakata niin puhtaan kuin saastuneen kalan, eikö?
- pakastuslaiva
TakaisinLuontoon kirjoitti:
No herttinen! Eiköhän ne samat hygieniavaatimukset ole sielläkin. Voit yhtä hygienisesti paloitella ja pakata niin puhtaan kuin saastuneen kalan, eikö?
Tuskin kyse on varsinaisesti edes hygieniasta tai sen puutteesta. Kala ei vaan tahdo oikein tykätä pitkistä kuljetusmatkoista sinne tänne, ja vielä lopuksi kuluttajan lautaselle.
Prosessointi olisi parasta tehdä suoraan paikan päällä, jonka jälkeen pakastus ja toimitus logistiikkaosastolle. Jos kala pitää kuljettaa maailman ääriin vieläpä käsiteltäväksi, niin lopputulos ei voi usean väliportaan jälkeen olla kovinkaan hyvä.
Ymmärtääkseni kehittyneimmissä kalastusaluksissa suoritetaan käsittely ja pakastaminen paikan päällä. - TakaisinLuontoon
pakastuslaiva kirjoitti:
Tuskin kyse on varsinaisesti edes hygieniasta tai sen puutteesta. Kala ei vaan tahdo oikein tykätä pitkistä kuljetusmatkoista sinne tänne, ja vielä lopuksi kuluttajan lautaselle.
Prosessointi olisi parasta tehdä suoraan paikan päällä, jonka jälkeen pakastus ja toimitus logistiikkaosastolle. Jos kala pitää kuljettaa maailman ääriin vieläpä käsiteltäväksi, niin lopputulos ei voi usean väliportaan jälkeen olla kovinkaan hyvä.
Ymmärtääkseni kehittyneimmissä kalastusaluksissa suoritetaan käsittely ja pakastaminen paikan päällä.Niinpä, Norjan lohtakin viedään Chileen käsiteltäväksi...
Ja ajelinhan minä tuossa joku kesä sitten Turun saaristossa, ja poikkesin kauniissa rantamaisemissa ostamaan siivun vastasavustettua lohta. Senhän oli tietysti ahavoitunut , parrakas, lupsakka paikallinen kalastaja pyytänyt? No ei, Norjan lohta oli... paikalliset eivät enää saa myydä suoraan kuluttajille, vaan pitää myydä tukkurille. Sääntö-Suomi. - tsiish
TakaisinLuontoon kirjoitti:
Niinpä, Norjan lohtakin viedään Chileen käsiteltäväksi...
Ja ajelinhan minä tuossa joku kesä sitten Turun saaristossa, ja poikkesin kauniissa rantamaisemissa ostamaan siivun vastasavustettua lohta. Senhän oli tietysti ahavoitunut , parrakas, lupsakka paikallinen kalastaja pyytänyt? No ei, Norjan lohta oli... paikalliset eivät enää saa myydä suoraan kuluttajille, vaan pitää myydä tukkurille. Sääntö-Suomi.Chilehän on melkoinen tekijä lohenviljelyssä. Ilmeisesti jo noin 1/3 lohentuotannosta tapahtuu Chilen vesillä. Siellä on varmasti hyvät lohenkäsittelyfasiliteetit ja tietysti halpaa työvoimaa. http://www.salmonchile.cl/en/produccion.php
Ainakin täällä sisämaassa tuntuu torilta saavan ainakin paikan päällä loimutettua lohta ja paistettuja muikkuja. Lohi ei tietenkään ole paikallista, mutta muikut todennäköisesti ovat jostain lähivesien kalastajilta.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Aivosyöpää sairastava Olga Temonen TV:ssä - Viimeinen Perjantai-keskusteluohjelma ulos
Näyttelijä-yrittäjä Olga Temonen sairastaa neljännen asteen glioomaa eli aivosyöpää, jota ei ole mahdollista leikata. Hä1404442Pelotelkaa niin paljon kuin sielu sietää.
Mutta ei mene perille asti. Miksi Venäjä hyökkäisi Suomeen? No, tottahan se tietenkin on jos Suomi joka ei ole edes soda3502240Kiitos nainen
Kuitenkin. Olet sitten ajanmerkkinä. Tuskin enää sinua näen ja huomasitko, että olit siinä viimeisen kerran samassa paik42160Mikä saa ihmisen tekemään tällaista?
Onko se huomatuksi tulemisen tarve tosiaan niin iso tarve, että nuoruuttaan ja tietämättömyyttään pilataan loppuelämä?2481891- 1071820
IL - VARUSMIEHIÄ lähetetään jatkossa NATO-tehtäviin ulkomaille!
Suomen puolustuksen uudet linjaukset: Varusmiehiä suunnitellaan Nato-tehtäviin Puolustusministeri Antti Häkkänen esittel4561797Nyt kun Pride on ohi 3.0
Edelliset kaksi ketjua tuli täyteen. Pidetään siis edelleen tämä asia esillä. Raamattu opettaa johdonmukaisesti, että4841640MTV: Kirkossa saarnan pitänyt Jyrki 69 koki yllätyksen - Paljastaa: "Se mikä oli hyvin erikoista..."
Jyrki Linnankivi alias Jyrki 69 on rokkari ja kirkonmies. Teologiaa opiskeleva Linnankivi piti elämänsä ensimmäisen saar571499Hyväksytkö sinä sen että päättäjämme ei rakenna rauhaa Venäjän kanssa?
Vielä kun sota ehkäpä voitaisiin välttää rauhanponnisteluilla niin millä verukkeella voidaan sanoa että on hyvä asia kun4921370Esko Eerikäinen tatuoi kasvoihinsa rakkaan nimen - Kärkäs kommentti "Ritvasta" lävähti somessa
Ohhoh! Esko Eerikäinen on ottanut uuden tatuoinnin. Kyseessä ei ole mikä tahansa kuva minne tahansa, vaan Eerikäisen tat441338