Lakiopinnot ulkomailla

Juristi02

Moikka! Mulla on aina ollut haaveena asua Amerikassa. Juristin työ on ollut myös yksi iso haave. Tiedän että näitä keskusteluita löytyy mutta mistään ei tunnu löytyvän selkeää vastausta.
Eli siis jos nyt ihan realistisesti ajatellaan niin millaiset mahdollisuudet on päästä lakia opiskelemaan ulkomailla? Mua ei siis kiinnosta työskennellä Suomessa vaan nimenomaan mieluiten Amerikassa valmistuttuani.
Tiedän, että Suomessa voisi opiskella esim kansainvälistä lakia/oikeutta (en tiedä näitä termejä) mutta voisin kuvitella että tulevaisuudessa olisi paremmat mahdollisuudet työllistyä ulkomailla jos on opiskellut ulkomailla. Tottakai kielikylpy siinä samalla.
Tiedän myös, että ulkomailla opiskelu maksaa ihan järkyttävän paljon mutta mua oikeasti ahdistaa ajatus tulevaisuudesta Suomessa. (Rakas kotimaa mutta en kuitenkaan halua täällä loppu elämääni viettää.) Ja juristin työt mieluiten Amerikan suunnalla on aina ollut mun unelma, joten olisin enemmän kuin valmis maksamaan. Mistä päästään seuraavaan kysymykseen: Onko teillä tietoa millaiset on yleensä olleet rahoitus mahdollisuudet lakiopinnoissa ulkomailla?
Onko mahdollisuuksia lainaan tms? Yalessa yms muista Ivy Leaguen opistoissa on ymmärtääkseni aika hyvät rahoitus mahdollisuudet mutta mä en todellakaan ole sinne hakemassa.
Olen itse siis vasta ysillä mutta haluan jo ottaa selvää näistä asioista.
Mitä aineita kannattaisi painottaa/ kirjoittaa lukiossa? Tottakai yritän valmistua mahdollisimman hyvin arvosanoin.
Varmasti on joku päässyt Harvardiin yms, näitähän löytyy. Mutta jos nyt oikeasti mietitään realistisesti niin onko mulla mitään mahdollisuuksia päästä edes johonkin ok yliopistoon?
Mulla on kyllä tosi hyvä kielitaito tai että ei tarvitse oikeastaan lukea englantiin tai ruotsiin ja molemmat on kympit. Uskon kyllä, että jos jotain haluaa niin se on mahdollista mutta haluaisin kuitenkin kuulla teidän mielipiteitänne.

Niin ja hei jos on kokemuksia niin kertokaa? Entä työllistyminen?

5

1444

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ainakin kannattaa yrittää päästä vaihto-oppilaaksi maahan, jossa haluaisi tulevaisuudessa asua ja opiskella.

      Kannattaa myös huomata, ettei opiskelu ja työskentely ole sama asia. Vaikka saisitkin opiskelupaikan, ei se välttämättä vielä tarkoita, että saisit luvallisesti tehdä siellä töitä opintojen päätyttyä.

      Kaikki yliopistot eivät varmastikaan ole sietämättömän kalliita lukukausimaksujen osalta, mutta sinun on niiden lisäksi maksettava myös asuminen ja eläminen, jotka muutaman vuoden ajalta tekevät jo sievoisen summan.

      Yliopistoilla saattaa myös olla ikärajoja lakiopintojen aloittamisen suhteen, esim. eivät ota alle 20-vuotiaita, koska opiskelijalla täytyy lähtökohtaisesti olla hyvin muodostunut käsitys yhteiskunnan toiminnasta.

      Monenlaisia vaikeuksia on varmasti edessä, mutta kun tahto kova, aina niistä jotenkin pääsee yli.

    • lawschoolusa

      USA:ssa lakiopinnot tehdään vasta maisteritasolla, eli ensin sinulla pitää olla alempi korkeakoulututkinto (kandidaatti) joltain alalta. Mikä tahansa ala usein käy, mutta et voi siis suoraan hakea lukion jälkeen opiskelemaan lakia USA:ssa, vaan sinun on opiskeltava ensin kandidaatin tutkinto. Ja tosiaan USA:ssa law school kestää kolme vuotta ja lakitutkintoon voi hakeutua oikeastaan millä tahansa alemmalla korkeakoulututkinnolla, esim. englanti, biologia, psykologia, kauppatieteet jne. kunhan on kieli hallussa ja saa riittävästi pisteitä LSAT-kokeesta (vaihtelee oppilaitoksittain). Kannattaa googlailla lisää tietoa LSAT-testistä. Se ei ole ihan helppo ulkomaalaiselle, näin voisin kuvitella, muttei toki aivan mahdoton.

    • 76628946

      Yhdysvalloissa lakimiehen ura ei ole samanlainen eliittiammatti kuin Suomessa. Kielessä on muun muassa käsite "bus bench lawyer". Tämä on aika suoraa seurausta siitä, että lakimiesten määrä suhteessa asukaslukuun on noin kymmenkertainen Suomeen verrattuna.

      Hyvä puoli asiassa on tietysti se, että opiskelupaikka on helppo saada, kun koulutusmäärät ovat valtavat. Huono puoli on se, että työllistyminen on sitten vaikeampaa lakimiehillä kyllästetyssä yhteiskunnassa.

      Suuri kysymys on tietenkin tuo opintojen rahoittaminen. Stipendejä ei noin vain saa, sillä oppilaitokset tekevät rahaa koulutuksella. Eikä kymmeniätuhansia euroja kannata maksaa huonomaineisen oppilaitoksen opinnoista, kun lakimiehen titteli itsessään ei siellä tosiaan paljon merkitse.

      • verkostu_kuin_koira

        Digitalisaation edetessä lakimiehille tulee nopeasti nykyamerikassa/kanadassa vilu. Ellei ole alansa parasta kermaa ja valmistunut arvostetusta yliopistosta on kyllä vaikeata. Kaikille lakimiehille ei tule olemaan duunia omalla alallansa. Muutos on ilmiömäisen raju. Softa korvaa ihmisen. Tarkkaan fundeerattava yliopisto-opiskelun hyödyt ja riskit. Etenkin ne taloudelliset. On tiedettävä mitä tekee. Infant adult ei voi olla. Yliopistoaikana on jo luotava se tunnettuus kontaktiverkosto jonka kautta työllistyy. Jos verkostoa ei ole valmistuessa on varsin pihalla. Työllistyminen tapahtuu referaalien kautta.


    • ulkomailleoppiin

      Vaihto-oppilasvuosi on paras idea jos haluat ulkomaille. Vuosi USA.ssa avaa silmäsi ja voit paikanpäällä hakea tietoa lakikouluista, sisäänpääsykriterioista ja rahoitusmahdollisuuksista. Esim. koillisrannikolla on useita hyviä lakikouluja. Hakeudu vaikka Bostonin alueelle vaihto-oppilaaksi tai Au Pairiksi (nykyisin voi myös pojat toimia aupaireina).

      Tietenkin googeloimalla eri koulujen sivustoja saat paljon infoa mutta on eri asia asua paikanpäällä ja henkilökohtaisesti käydä jututtamassa koulun professoreja ja kuraattoreita, osallistua "avoimien ovien päivinä" tarjoamaan tilaisuuteen kiertää oppaan kanssa koulua ja sitä kautta saada lisää tietoa kyseisistä oppilaitoksista.

      When there is a will, there is a way!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. YLE Äänekosken kaupunginjohtaja saa ankaraa arvostelua

      Kaupungin johtaja saa ankaraa kritiikkiä äkkiväärästä henkilöstöjohtamisestaan. Uusin häirintäilmoitus päivätty 15 kesä
      Äänekoski
      84
      1719
    2. Euroopan lämpöennätys, 48,8, astetta, on mitattu Italian Sisiliassa

      Joko hitaampikin ymmärtää. Se on aivan liikaa. Ilmastonmuutos on totta Euroopassakin.
      Maailman menoa
      272
      1595
    3. Asiakas iski kaupassa varastelua tehneen kanveesiin.

      https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/33a85463-e4d5-45ed-8014-db51fe8079ec Oikein. Näin sitä pitää. Kyllä kaupoissa valtava
      Maailman menoa
      288
      1363
    4. Martina lähdössä Ibizalle

      Eikä Eskokaan tiennyt matkasta. Nyt ollaan jännän äärellä.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      170
      1299
    5. Avustikset peruttu.

      Aettokosken ampuraan rahat otettu poekkeen valtiolle.
      Suomussalmi
      57
      905
    6. Määpä tiijän että rakastat

      Minua nimittäin. Samoin hei! Olet mun vastakappaleeni.
      Ikävä
      48
      881
    7. 66
      874
    8. Jos ei tiedä mitä toisesta haluaa

      Älä missään nimessä anna mitään merkkejä kiinnostuksesta. Ole haluamatta mitään. Täytyy ajatella toistakin. Ei kukaan em
      Ikävä
      66
      873
    9. Miksi mies tuntee näin?

      Eli olen mies ja ihastuin naiseen. Tykkään hänestä ja koskaan hän ei ole ollut minulle ilkeä. Silti ajoittain tunnen kui
      Ikävä
      40
      851
    10. Se nainen näyttää hyvältä vaikka painaisi 150kg

      parempi vaan jos on vähän muhkeammassa kunnossa 🤤
      Ikävä
      48
      838
    Aihe