Iltakelloon vuodeosasto?

SairastasanoiAntti

On aivan sairasta että iltakelloon kaavaillaan vuodeosastoa, vaikka paikka on täynnä ongelmia edelleen. Nyt ihmiset yhteyttä päättäjiin että hulluus saadaan pysäytettyä! Kuka vastaa työntekijöistä kun sairastuvat, kuka vastaa esim potilaan kuolemasta jonka home voi aiheuttaa? Kuka vastaa kun vuodeosasto siirretään kokonaan pois Kauhavan alueelta maakunnan toimesta, kun paljastuu että homettahan siellä on!

52

2843

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Yksityisellekaikkivaan

      Potilaiden omaisetkin ovat huomanneet ongelmia. Ilmeisesti kuntayhtymän johtoa ei asia haittaa?

      • johtajilleparasta

        Kuntayhtymän johtajien työhuoneet eivät homeisissa rakennuksissa ole. Henkilökunta ja potilaat sen sijaan ovat jo vuosien ajan joutuneet olemaan sisäilmaongelmaisissa tiloissa.


    • mikäseuraavaksi

      Mikä juttu tämä oikein on?Eikös se olle käyttökiellossa.

      • karmeaa

        Pitäisi olla, mutta ei näköjään.


      • kantakauhacity
        karmeaa kirjoitti:

        Pitäisi olla, mutta ei näköjään.

        "Suurvuodeosastohan" ... on sillä aloittanut jo toimintansa. Lappajärven ja Ylihärmän osastot tyhjätty. Kantakauhava keskittää ja muut vikisee!


      • viisterveydestä

        Nimenomaan kun kantahomeesta väki kaikkoaa terveellisempiin maisemiin, niin tuodaan puolustuskyvyttömät näihin keskitysleireihin, että saadaan nyhtää valtiolta rahaa! Ahneet paskiaiset! Vastuullisia pitäisi syyttää ihmiskaupasta ja murhasta jos joku kuolee.


      • kuihtuvakyläcity
        kantakauhacity kirjoitti:

        "Suurvuodeosastohan" ... on sillä aloittanut jo toimintansa. Lappajärven ja Ylihärmän osastot tyhjätty. Kantakauhava keskittää ja muut vikisee!

        Kauhavan asukasluku laskenut 4000


        Homevuodeosasto, missä leikitään ihmisten terveydellä.

        Kosteus- ja homevaurion korjaamisen periaatteet

        Kosteusvauriokohteessa on ensimmäisenä poistettava vaurioon johtaneet syyt sekä selvitettävä vaurion laajuus. Tämän jälkeen korjataan vaurion aiheuttamat vahingot. Vaurioituneet materiaalit on mahdollisuuksien mukaan poistettava ja korvattava kokonaan uusilla, puhtailla materiaaleilla. Materiaalit, joita ei voida poistaa, puhdistetaan mekaanisesti poistamalla vaurioitunut pintakerros. Tarvittaessa pinnat pestään turvallisilla, kotitalouskäyttöön tarkoitetuilla pesuaineilla. Kaikki korjatut pinnat ja korjausalueen huonetilan pinnat tulee imuroida ja nihkeäpyyhkiä ennen uusien materiaalien asentamista.

        Materiaalit tulee tarvittaessa myös kuivata koneellisesti. Mikäli rakenteisiin jää kosteutta, alkaa mikrobikasvu tai lahoaminen uudelleen.

        Rakenteelliset erityistoimet, kuten rakenteen kapselointi tai tiivistäminen, ovat varmistustoimenpiteitä onnistuneelle kosteus- ja homekorjaukselle. Menetelmät eivät sovi kaikille rakenteille, eikä niitä tule käyttää vaurioituneiden materiaalien poistoon perustuvan homevauriokorjauksen vaihtoehtona. Tietoa toimenpiteiden pitkäaikaiskestävyydestä on vielä vähän.

        Kastuneet lämmöneristeet pitää pääsääntöisesti uusia, koska ne voivat pitää rakenteita pitkään kosteina. Lisäksi märkien eristeiden lämmöneristyskyky on huono ja eristeistä on vaikea havaita niissä mahdollisesti olevaa homekasvustoa.

        https://thl.fi/fi/web/ymparistoterveys/sisailma/hometalo-ja-kosteusvaurio/vaurion-tunnistaminen-ja-korjaus


    • KIPPOKAS

      no jos sinne ei saa vuodeosastoa,nii kyllähän kauhavan yrittäjäopistolle mahtuu,tilaa löytyny kaikille tähänkin asti,yhtä äkkiä silloin aikoinaan löytyy tilaa yläasteelle ja lukiolle,ei me edes tarvita uuttakoulua kun näinkin se sujuu,eikä mee rahaa 20miljoonaa toiset sama sisustukseen,ja sitte budjetti ylittyy vielä 10milj. niinkun kaupungin tyyliin kuuluu.

      Liikennevaloissa se ensinmäinen huurukoppi jossa lentokoneita on,niin sekin maksoo 400000e vähä pelliä katolla ja putkia runkona,ja pilipali lasia seinissä,pikkasen betonia lattiassa,tuolla ajatuksella normaali 120m2 omakotitalon kustannus olis ainakin 2milj.,ja on aivan saatanan tyylikäs,pikkupakkas aamuna ,tulee mieleen se radionovan aamuohjelma LAATIKON SALAISUUS.
      Ihmettelen kuinka rakennusvalvonta on antanut tehdä noinkin erilaisia rakennuksia samalle tontille,aika törkiän näköisiä,kun tontilla on 2 iglua,aivan tuloo myötähäpiä.

      • Olentyperys

        Kopit on aivan helvetin typerät. Pääse edes sisälle.


    • Eihelvatak

      Maksoiko oikeasti 400.000€? Kuka oli urakoimas? Joku kauhavalaanen valtuutettu todennäköisesti...?

    • vittusaatanajoo

      persees sulla on hometta joo ja aivoos

      • päättäjätsentietää

        Kauhavan tk:n vuodeosasto lähti kolmisen vuotta sitten väistöön sisäilmaongelmien (suurin osa hoitajista oireili)vuoksi Lappajärven vuodeosastolle. Nyt ollaan sitten siirtämässä tätä vuodeosastoa henkilökuntineen takaisin Kauhavalle sellaisiin tiloihin, joissa tiedetään olevan samat ongelmat kuin käyttökieltoon laitetulla Kauhavan terveyskeskuksen toisessa kerroksessa.

        Ylihärmässä on toimivat tilat, miksi niitä ei käytetä?

        Näin toimitaan, kun päättäjät tietää, että vuodeosasto siirtyy Lapualle, johon tulee laajempi Sotekeskus.


    • Mätiärän

      Voltissa mahtavat tilat vanhuksille. Ei oo hometta. Taitaa vika ollakkin siinä ettei saa siitä marmattaa. Pankaa iltakellos klasia auki viideksi minnuutiksi niin ei ilamat piaruusta pilaannu. Tuntuu todella että päättäjien aivoissa on hometta. Mistään ei oo esitetty virallisia papereita homeista. Puhutaan vaan nyt kun se on tuola Kantakauhavalla muotia! Järjenkäyttö on yhdistymisen jälkeen kielletty!!

      • Bramsintie

        Voltti on täysin kunnos,viime kaudella Ojanperä oli täysin Pusan sätkyukko ei ollut munaa vetää sen suunnitelmia jäihin!Nyt kun on myöhäästä niin huutaa kurkku suarana!Minihame lumos täysin silloisen puheenjohtajan!


      • pusanvedätys
        Bramsintie kirjoitti:

        Voltti on täysin kunnos,viime kaudella Ojanperä oli täysin Pusan sätkyukko ei ollut munaa vetää sen suunnitelmia jäihin!Nyt kun on myöhäästä niin huutaa kurkku suarana!Minihame lumos täysin silloisen puheenjohtajan!

        Pusa osas vedättää Ojanperää oikein olan takaa.
        Pusa osaa kyllä sen taidon. Tiesi, mikä oli heikoin lenkki ja mistä hyötyi eniten.
        Kurikassa Pusa ei ole kyllä onnistunut vedättämään ketään. Tietäneet varoa.
        Ovat ottaneet heti kiinni, kun on alkanut mm. virkavalinnoissa vedättää!


      • vellihousut
        Bramsintie kirjoitti:

        Voltti on täysin kunnos,viime kaudella Ojanperä oli täysin Pusan sätkyukko ei ollut munaa vetää sen suunnitelmia jäihin!Nyt kun on myöhäästä niin huutaa kurkku suarana!Minihame lumos täysin silloisen puheenjohtajan!

        Monet ihmettelivät, miten Ojanperä oli niin Pusan vietävissä?
        Maakuntavaaleihin Ojanperällä ole kyllä mitään asiaa.
        Jos olisi ollut yhtäänkään älyä päässä puheenjohtajana ollessaan, niin kuntayhtymän tilanne olisi nyt toinen.


    • Voikettu2

      Iltakellos tulee edelleen vesi kellariin... joo on se kunnos kun kanta-Kauhavalaasilta kysytään. Etenki persuulta.

      Rahaa upotettu paskaan jo toistamiljoonaa. Eikä saada kuntoon. Ylihärmä on ainoa hyvä, kustannustehokas ratkaisu. Voltti voidaan ottaa käyttöön myös. Johtoryhmä kaksineuvoises pihalle välittömästi. Ainakin johtaja jo ylittelee valtuuksiaan.

      • johtajiavalvottava

        Kuntayhtymän kaksineuvoisen hallituksen pitäisi nyt herätä, eikä antaa kaksineuvoisen häärätä järjettömyyksiä.
        Tätä hääräämistä ihmettelee jo sosiaali- ja terveysministeriön virkamiehetkin.
        Palvelujen keskittämistä Kantakauhavalle ei ole missään ulkopuolisissa instansseissa ymmärretty.
        Miksi valitaan ihmisiä kuntayhtymän yhtymähallitukseen, jos heitä saa virkamiehet viedä, miten haluaa. Hoitopuolen johtajilla oman edun tavoittelu (ts. työpaikan säilyminen tulevassa sotessa) tärkeintä. Perkkalaista vanhuus vaivaa. Toistaa samaa "laulua" tilaisuudesta toiseen.


      • homehtuneetaivot

        Vesi on noussut Kauhavan tk:n kellariin monen vuoden ajan keväisin. Näin sanoi Avin ylitarkastaja aikoinaan. Mihin jäi valvonta?


    • Alahärmän terkkari suljetaan,on kuulemma sisäilma ongelmia.

      • 45546677

        Siirtyy sen takia härmäntorniin, jos sitä ikinä edes saadaan pystyyn.


    • jokutolkkunyt

      Onko tämä tottalaitetaan vuodeosastoa homeisiin tiloihin ja maksetaan huomattavat kustannukset saneerauksesta aivan turhaan ,jos kellariin nousee jatkuvasti vesi,rakennus on tuhoon tuomittu väärän rakennuspaikan takija.
      Veronmaksajat jälleen maksaa nämä töppäykset,ei ole ihme jos väkiluku laskee Kauhavalla ,kuka jaksaa olla maksumiehenä holtittoman päätöksenteon vuoksi.

    • Jokurotipitääsolla

      Kyllä se totta on. Kuntayhtymän johtaja ja johtoryhmä sitä haluaa. Ongelmista lisäksi kielletään puhumasta. Kuntayhtymän johtaja lisäksi haluaa viedän ylihärmän teekoon happilinjat, jotka kaupunki omistaa. Ylittää valtuutensa tässä.

      On vaarallista peliä, leikkiä vakavasti sairaiden hengellä.

      • veronmaksajat

        Ylihärmän terveyskeskuksen vuodeosasto on paras vaihtoehto tässä vaiheessa. kun odotellaan soten valmistumista.
        Eikö mikään taho saa todellakaan näitä järjettömiä kaksineuvoisen ja kantaKauhavan suunnitelmia laitettua jäihin.
        Ykstyiset toimijat tulevat joka tapauksessa perusterveydenhuoltoon päätoimijoiksi soten valmistuttua. Miksi tuhlata rahoja tässä vaiheessa homeisen rakennuksen korjaamiseen, kun Ylihärmässä on toimiva vuodeosasto?


    • Järkipäähän

      Ylihärmä olis paras vaihtoehto, se vaan ei käy johtoryhmän mieleen. Yhtymähallituksessa tarvittaas ryhtiliike myös.

      • Pelkkala

        Ojanperä sanoo ettei sitä happilinjastoa voida mihinkään siirtää,se oli kuulemma Lammin Sirpan alootes ja se siirto vaatii Sirpan suostumuksen.


      • Bramsintie
        Pelkkala kirjoitti:

        Ojanperä sanoo ettei sitä happilinjastoa voida mihinkään siirtää,se oli kuulemma Lammin Sirpan alootes ja se siirto vaatii Sirpan suostumuksen.

        Siis ihan aikuisten oikiasti!!Onko muka kaupungin omistama happiyksikkö Lammin Sirpan omaisuutta vaikka on aloitteen tehnytkin?
        Kaikkea tuo Ojanperä suustaan päästää!


    • Kantahomehaisee

      Pikkupalomies varmaan väittää että se on senkin hommannu ja sen luvalla sen saa siirtää. Voi toki joku kanta-Homeesta oleva muukin valtuutettu niin väittää.

    • Tottatottaon

      Aika hyvä tuo Kanta-Home.

    • kysynvaantätä

      Onko se Iltakello nyt sitten todettu turvalliseksi rakennukseksi ja milloin,eikös siällä ollu sitä sisäilamaongelmaa?

    • Letkukeisari

      Ei todellakaan ole todettu terveelliseksi. Päinvastoin ihmisiä kielletään puhumasta siitä mitään.

      • kmlkjh

        Työntekijöitä kielletään puhumasta sisäilmaongelmista, kielletään puhumasta lääkäreiden päihteiden käytöstä. Johtajat saavat salailla, valehdella, uhkailla, hyväksyä potilaiden kaltoinkohtelut, rikkoa lakeja. Näinhän se menee kaksneuvosessa.
        Mitä tekee yhtymähallitus? Ei mitään!


      • krtuisd

        Missä on kuntayhtymän työsuojelu, missä työterveyshuolto?
        Henkilökuntaa ei voi sijoittaa tiloihin, jotka on todettu sisäilmaongelmaiseksi!
        Eikä myöskään potilaita sinne!!!


    • homakare

      Minusta tuntuu ku ahistaa nii vietävästi että tällä palstallaki on hometta joten kiinni tai etsitään väistötilat.

    • Selvitykseenmenee

      Niin...... vesi tulee kellariin vaikka on korjattu. Ei ole hometta. Eihän ny toki.

      Pitääski selvittää kuka korjasi. Tai yritti korjata. Aina samat epäonnistujat häärää kaupungin työmailla. Ja aina lopputulos sama. Paska.

    • homettamuuallaki

      oliko alahärmän tk.staki muutettu jo hometta pakoon kiriootti komiat?

    • refdfdvd

      surkee tilanne

    • Alärämän_homeongelma

      Alahärmän tk täysin homeessa. Samaan aikaan "ei meillä Alahärmässä oo mihinään homesta..." No sitä hometta on, alahärmäläisten korvien välien lisäksi, myös rakennuksissa.

    • Koettakaanyt

      Ensin asennetaan osastolle happilaitteistot ja sitten puretaan,siirretään kiisteltyyn rakennukseen jossa oireillaan.Se on tätä.

      • Tätähänseon

        Oot aivan oikias,Ojanperä sanoo Roadhouses, että ne on Lammin Sirpan värkit,ja ettei niitä saa mihinkään siirtää iliman Sirpan lupaa!


      • OnSeHänTätä
        Tätähänseon kirjoitti:

        Oot aivan oikias,Ojanperä sanoo Roadhouses, että ne on Lammin Sirpan värkit,ja ettei niitä saa mihinkään siirtää iliman Sirpan lupaa!

        Höpö höpö!


    • Lakitupakutsuu

      On melko todennäköistä että kaksineuvoosen virkamiehiä odottaa leivätönpöytä jos ne siirretään. Tämä on tullut selväksi lakimiehiltä joilta asiaa on tiedusteltu.

      Vaatii valtuuston hyväksynnän.

      • salaisuuksienverkko

        Kyllä lakitupa kutsuu jo useammalta taholta kaksneuvosen virkamiehiä! Ei ole vain happilaiteasia, on muutakin. Kuinkahan kauan pystyvät salaamaan?


    • lääkärt

      Lehdessä on kanta homeeseen jatkuvasti lääkärin virkoja auki,ja Perkkalaisen mukaan kaikki lääkärin virat on täynnä,eipä taida asia olla niin.

      • häpeällistä

        Jos Perkkalainen kumppaneineen olisi saanut kaikki 13 lääkärin virkaa täytettyä, niin siitä kirjoitettaisiin kissankokoisin kirjaimin joka sanomalehdessä.
        Käsittämätöntä toimintaa kuntayhtymän hallitukselta. Miksi hyväksyvät tällaiset paskan puhumiset ja valehtelut?
        Kuntayhtymän johto näyttää hyvää esimerkkiä henkilökunnalle, mitä on rehellisyys???


      • johtajienpalkat

        Tämän illan kaksineuvoisen yhtymähallitus siunaa jälleen kerran hoito- ja hoivapalvelujohtajien uudet virat ja palkkaa nostetaan, kuinkas muuten. Lapualla perusturvajohtajan palkka 3600 e. Kuntayhtymässä taitaa nyt johtajien palkat olla yli 5000e. Hoitajille siirretään yhä enemmän vastuuta ja vastuualueita, mutta palkkapussissa se ei näy!


      • kertokaaoi
        johtajienpalkat kirjoitti:

        Tämän illan kaksineuvoisen yhtymähallitus siunaa jälleen kerran hoito- ja hoivapalvelujohtajien uudet virat ja palkkaa nostetaan, kuinkas muuten. Lapualla perusturvajohtajan palkka 3600 e. Kuntayhtymässä taitaa nyt johtajien palkat olla yli 5000e. Hoitajille siirretään yhä enemmän vastuuta ja vastuualueita, mutta palkkapussissa se ei näy!

        Mikä on tilanne sote-keskukses ? Vieläkö Korhosen Jarmo touhuaa sitä ? Miksei kerrota mitää. Vai petaillaanko hissunkissun Ylihärmään koko putiikia?


    • Antieläkeläänen

      Ainakin odotusajat lääkärille kauhavalla on pitkät. Päivystykseskin useita tunteja joks päivä. Nyt vois Antti "eläkeläinen" Perkkalaiselta kysyä ja ylilääkäri Ojalalta, toimiiko? Miten meni noin niinkuin omasta mielestä?

      Nopeammin avun saa seinäjoella. Se on fakta.

      • potilasxx

        Kyllähän Perkkalaisen "13 virkalääkärin" pitäisi pystyä hoitamaan niin pienen paikkakunnan kuin Kauhavan sairaat ilman mitään jonoja ja jonotuksia.
        Mitä ne siellä tk:ssa tekee, jos ei hoida potilaita. Kuinkahan monta lääkäriä siellä todellisuudessa on?


      • Alahome

        Miksi Alahomeeen tk:sta lähdetään väistötiloihin??


    • onkohyvä

      Sote keskus tuloo kuulemma Ylihärmähän. Härmämedin ympärillen.

      • ylihärmänsote

        Tuohan oli loistava uutinen, jos sotekeskus tulisi Ylihärmään. Kerrankin jotakin todella järkevää. Sopivan matkan päässä Seinäjoen keskussairaala ja Vaasan keskussairaala.
        Vuodeosastohan siellä Ylihärmässä on jo valmiina. Tämä takaisi myös sen ettei evijärveläisten tarvitsisi sankoin joukoin siirtyä Keski-Pohjanmaan terveyspalveluja käyttämään. Ylihärmän vuodeosasto on hyvässä maineessa järviseudun kunnissa. Kuntayhtymän paras vuodeosastohoito saattohoitoineen on siellä.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      297
      3276
    2. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      83
      1619
    3. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      43
      1480
    4. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      41
      1331
    5. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      27
      1240
    6. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      47
      1220
    7. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      6
      1180
    8. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      45
      1151
    9. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      26
      1127
    10. Persut vajosivat pinnan alle

      Sosiaali- ja terveysministeri Kaisa Juuson (ps) tietämättömyys hallinnonalansa leikkauksista on pöyristyttänyt Suomen ka
      Maailman menoa
      157
      1034
    Aihe