Ylistaron palvelut hupenevat

Kaukokeuhko

K-market suljetaan Seinäjoen Ylistarossa, eikä ole pitkä aika kun siellä suljettiin OP,. Mitä nämä ylistarolaiset suurisuiset vallasnaiset Västi ja Kattelus siellä oikein änkkäävät ja moittivat Seinäjokea. Omassa kulmakunnassa olisi töitä vaikka kuinka, mutta kateusko näitä päättäjiä ruokkii.

76

2857

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kulinaarista30

      Se on kuule S-market joka jyrää. Joka paikas sama homma. K-marketteja sulietahan, ja S-marketiis käy väki. Sieltä ostetaan mistä halvemmalla saarahan. K-kauppa on kallis, siinä se syy, pässi!!!

    • Hanskigephard

      Liian usein tapaan Seinäjoen Lidlissä ylistarolaisen Västin ostoksilla. Näyttää omalla käytöksellään esimerkkiä. Kyllä hänen tapaisen arvostelijan pitäisi näkyä vain Ylistaron kaupoissa ja jos on jotain pakko hankkia Seinäjoen liikkeistä niin laittaisi jonkin tutun asialle, ei ne S-kaupan tuotteet niin paljon halvempia ole, ettei kannatuksen vuoksi voi käydä K:ssa.

    • ku-s

      Äläkää marisko, ei Laihiallakaa Poolan kyläs oo kauppoja ja palveluja ollu aikoohin.

      Sivukylät näivettyy joka paikas, soon tarkootuskin.

    • TähänOnTultu

      Oli vikatikki ylistarolaisten kannalta liittyä sjokeen.
      kylä kuolee
      toivottavasti muut kunnat ottavat opikseen eivätkä lyö päätään seinäjoen mäntyyn

      • Häää

        No miten ihmeessä se seinäjoen vika on jos kannattamaton k-kauppa lähtee pois? :D


      • yhdenkylän-periaate
        Häää kirjoitti:

        No miten ihmeessä se seinäjoen vika on jos kannattamaton k-kauppa lähtee pois? :D

        Kuntaväki putsattiin -jot mistäs asiakkaita sitten,
        -Tämä on täyttä liitos seuraamusta ja kun se vielä hoidetaan Sjoen tyylillä...
        -huutamalla keskustas on tilaa


      • voijesusta

        Eipä ne palvelut parempia ole Isojella, Kuortanella tms. Ylistaroliaset saa sellaiset palvelut kaupungin kyljessä ku vaan osaa niitä hyödyntää. Ei nykyään palvelu ole sitä, että se on kotiovella. ja liittymisen syy ei oo se jos ei ole käyttäjiä ylläpitämään kauppoja


    • asianokkiin

      Missä se punainen lato on jossa jälkipeli on sallittu?

    • HoikkaPoika3

      Koittakaa nyt hyvät ystävät tajuta, ettei kauppojen olemassaolo ja kuntaliitokset liity toisiinsa millään tapaa. Kuntien vastuualueelle kuuluu koulut, terveyspalvelut, kirjastot, yms. Kaupat elää aivan omaa elämäänsä, ne sijoittuu sinne missä on asiakkaita. Ja onhan Ylistaros aivan hyvä S-marketti. Ylistaron kokoises kyläs nyt ei vain kannata olla kovin montaa kauppaa, eikä se johdu mistää kuntaliitoksesta, vaan asukkaiden määrästä siinä lähistöllä.

      Joten, wink wink, koittakaa erottaa toisistaan kaupalliset palvelut / kunnalliset palvelut. Ne on kaksi täysin eri asiaa.

      • kappeliseurakunta

        Kyllä tuo on täysin tuota huonoa liitos-seuraamusta, ylistarolta vetastiin matto alta ja sielä odotellaan tuottoja ja vain keskukseen hyvinvointeihin, enempiä täsmentämättä-


      • ihanaankos-vielä

        Peräseinäjokihan pestiin samalla tyylillä ja nyt tietysti kututaan näitä loppuja muuttamaan tuohon suomen ainuaan keskukseen-


      • Turpak11
        kappeliseurakunta kirjoitti:

        Kyllä tuo on täysin tuota huonoa liitos-seuraamusta, ylistarolta vetastiin matto alta ja sielä odotellaan tuottoja ja vain keskukseen hyvinvointeihin, enempiä täsmentämättä-

        Perustele miten kuntaliitos vaikuttaa kauppoihin. Ei taida löytyä perusteluja...


      • tupetuksen-tärkeys

        Eipäs tuota tartte edes perustella miksi liitokset ja vielä kuivattamalla tehdyt vaikuttavat kauppoihinkin, kaikki poistuvat kylästä-


    • Ganttuwej

      Jos Ylistarolainen suurisuu ja räyhäävä arvostelija näkyy harva se päivä seinäjoen marketeissa niin ei se hyvää siknaalia anna. Toinen vaahtoaja tämä Katellus esiintyy jonakin maseutuidillyn puolustajana, mutta kovin olemattomia ovat teot. Sen pitääs mennä jussipaita päällä ja astalo ojossa seisomaan asulan tienhaaraan ja ohjata vieraspaikkakuntalaiset ja jopa ulkomaalaiset Kaukolankylään.

    • zxzcc

      Soon musikat niin, että kun kunta yhdistetään isoon kuntaan niin pitäjän teollisuus siirtyy isoon yksikköön vähitellen.

      Siellä saa etuja enemmän. Aikasemmin firma neuvotteli sen pienen kunnan virkamiesten kanssa. Nyt neuvotellaan isomman kanssa ja sen virkamiehet sanoo neuvottelussa, että meillä on täälä sellaisia etuja, jos muutat meitin teollisuusalueelle.

      Ostava väki menee sinne suureen yksikköön samalla, kuin käydään terveysasioilla, kunnan asialla ja uuden työpaikan peräs jne..

      • kultuturellista-hävitys

        Sempäs takia ei näihin liitoksiin kannatakkaan ryhtyä jotka omista paikoistaa tykästävät, mämähän on täyttä hollimista ja väkisten siirtoa yksilöitä kuuntelematta, elikkä yksilöllisyyksien romutusta.

        Voimakaamman ehdoilla -vikise siinä.


      • teille-ei-mitään-

        Voipi vain kuvitella miten ylistarossa pyörivät ja vanhukset miten jokapäiväinen elämä luontaa.

        Aatelkaas vähän-


    • Elcapitalism

      Peräseinäjoki liittyi ääsjokeen jo muutama vuosi sitten, siellä vain kaupat kukoistaa?

      • juu-pass

        Peräseinäjoella asiakkaat vähenevät edelleen. Kaupat mitä jäljellä pyörivät eläkeläisten asioinnilla, niiden joilla ei autoa. Yksi iso työnantaja ja loput parin hengen harrastelijoita.

        Väki ajaa seinäjoen väliä työmatkoilla ja tuo sieltä ostokset. Seinäjoki on laittanut jo asiointilinjan vanhuksille ja autottomille, että pääsee keskustan kauppoihin ne sitkeät sissit, jotka vielä sinnittelevät Peräseinässä.

        Kuka tietää jonkun ruokakaupan peräseinäjoella joka on ulkopuolella keskustan. Taitaa olla elämäntapakauppias Kalakoskella ainut. Siellä oli jonoksi asti asiakkaita viime kesänä, kun kaks hiprakas olevaa lomalaista jonotti kassalla plantrinkia ja sulassa sovussa.


      • Anonyymi

        No ei kukoista. Eihän siellä ole enää paljon mitään kauppoja ja K- Markettikin lopetti kun Kesko riintaantui vuokranantajan kanssa.


    • VaasanVeri

      Toivottavasti naapurikunnat ottavat opikseen eivätkä
      KOSKAAN liity sjokeen

      • kyltymätöön-on

        Joo tämä seinäjoki on putsari ja pahimmasta päästä, onkos tällaista muualla suomessa.
        Ja kaikkia ujutuskeinoja käyttäen -vetää muilta matot alta.


      • sjk4life

        Ja olikos se seinäjoen vika jos k kaupalle ei löydy kauppiasta? Se on teidän "ylistarolaisten" vika kun ette käytä oman kaupunginosan palveluita vaan käytte täällä meillä kaupassa. Teistä se johtuu että on vain s market kun sieltä saa sitä poonusta, ei siis kuntaliitoksen! "Nurmossa" on edelleen prisma.


      • kuivatuksen-mestari

        Putsattiin kuntaväki pois tuolta seikkilän toimesta ja tämä on nyt sitä muuta seuraamusta -mitäs siitä seuraa eikä se tähän vielä jää ei vissiin-


    • Kaikkiallanäin

      Pikkukylien K-kaupoista ostetaan maidot ja kaljat. Kaljatkin S-marketista, jos sellainen sattuu lähellä olemaan.

      • pitkä-matkaisiksi

        Joo molemmat reunat naivitettu jättämättä ilman palveluitta.


      • ghfdhgdfjdffd

        Kukaanhan ei estä perustamasta k-markettia, nehän on kauppiasvetoisia. Ei muuta kuin yrittäjäksi.


      • veroja-makselevat

        Mitäs noihin kyliin on jätetty enään kuntapalveluita näihin äärireunoille ?


      • sjk4life

        Ensimmäisenä tulisi mieleen että on jätetty koulut ja kirjastot ns sivistykselliset toimet. Lukio taitaa olla "ylistarossa" ihan turha jos lakin sai vuonna 2015, 20. Ei taida kuntaliitos vaikuttaa siihen että op sulkee konttorin tai k kauppa lopettaa kun ei ole kauppiasta. Hönöt se näivettyy ihan siitä syystä että ei ole asukkaita jotka käyttävät palveluita ja kuluttavat.


    • SJNL

      Seinäjoen toiminta muistuttaa 40-luvun Neuvostoliittoa. Karjala piti saada väkisin ja nyt kun siellä käy niin ollaan edelleen 40-luvulla. Surullista katsottavaa.
      Samoin näyttää käyvän Seinäjokeen liittyneille kunnille.

      • kyllä-saap-kehua

        Pako seinäjoelta vain yltyy, kukas väkisten tehtyyn ja riistoon haluaapi-

        Etelään etelään täältä hömppäsestä-


      • sjk4life

        Niin vastausta ei vieläkään tullut miten yksityisten firmojen lähtö tietyistä kaupunginosista on kuntaliitoksen vika!? Ensinnäkin sellaista kuin Ylistaron kuntaa ei enää ole olemassa on vain kaupunginosa kuten esimerkiksi uppa, jouppi ja marttila. Liittyikös Kauhava seinäjokeen? Ajattelin vain kun se Primapower muuttaa seinäjoelle vai näivettääkö Seinäjoki kaikki maakunnan kylät ja kaupungit vain olemassa olollaan?

        Muistaakseni ylistarolaiset äänestyksessä nimenomaan halusivat liittyä seinäjokeen! Ylistaron, nurmon ja peräseinäjoen kaupunginosisa on edelleen koulut, lukiot, kirjastot ja jonkin laiset virastotalot. Eli kuntaliitos ei ole vienyt kunnan tarjoamia palveluita pois, vai? Vai onko tämä asia yhtä vaikeaa ymmärtää kuin että yle veroa maksetaan vain ylelle ei esimerkikis maikkarile ja muille mainoskanaville, jotkut luulee edelleen että yle verolla rahoitetaan mainoskanavia,


      • keskiön-ihanuus

        Kyllä kivoja vesityksiä näkee ja juttujen sivuun ohjataan harhautetaan, kun siirrytään seinäjoen reunamien kunnallisiin palveluihin, kaikki tajuavat miten reunat on kopeloituna nyt ja tyynnin-


      • KuppaOnVakavaa
        sjk4life kirjoitti:

        Niin vastausta ei vieläkään tullut miten yksityisten firmojen lähtö tietyistä kaupunginosista on kuntaliitoksen vika!? Ensinnäkin sellaista kuin Ylistaron kuntaa ei enää ole olemassa on vain kaupunginosa kuten esimerkiksi uppa, jouppi ja marttila. Liittyikös Kauhava seinäjokeen? Ajattelin vain kun se Primapower muuttaa seinäjoelle vai näivettääkö Seinäjoki kaikki maakunnan kylät ja kaupungit vain olemassa olollaan?

        Muistaakseni ylistarolaiset äänestyksessä nimenomaan halusivat liittyä seinäjokeen! Ylistaron, nurmon ja peräseinäjoen kaupunginosisa on edelleen koulut, lukiot, kirjastot ja jonkin laiset virastotalot. Eli kuntaliitos ei ole vienyt kunnan tarjoamia palveluita pois, vai? Vai onko tämä asia yhtä vaikeaa ymmärtää kuin että yle veroa maksetaan vain ylelle ei esimerkikis maikkarile ja muille mainoskanaville, jotkut luulee edelleen että yle verolla rahoitetaan mainoskanavia,

        Maakunnan kuppaaminen ei kehitä loppupeleissä edes sjokea. PrimaPowerin lähtöön vaikutti varmasti porkkanat joita sjoki tarjosi koska halusi ko firman kaupunkiinsa ja näin edesauttaa maakunnan kuolemaa. Saas nähdä kuinka koko EP:n oikein käy...


      • sjk4life
        keskiön-ihanuus kirjoitti:

        Kyllä kivoja vesityksiä näkee ja juttujen sivuun ohjataan harhautetaan, kun siirrytään seinäjoen reunamien kunnallisiin palveluihin, kaikki tajuavat miten reunat on kopeloituna nyt ja tyynnin-

        Kitinoja, siellä on ollut perimätiedon mukaan kauppa, asukkaita seninäjoen kitinojan kaupunginosassa wikipedian mukaan n 413. Miksi kauppaa ei enää ole? Koska kävitte asioilla meillä seinäjoella ja itse tapoitte kaupan! Eli taas oma vika. Onhan se selvää jos on vähän rahaa käytössä, niin ne rahat käytetään sinne missä väkeä on! Onhan se valitettavaa että rahaa ei löydy kaikkien alueiden kehittämiseen, mutta miksi kaataa rahaa ns kankkulan kaivoon jos tulevaisuudessa ylistaron kaupunginosassa ei asu enää kuin 1000 asukasta ja nekin vanhuksia ja maajusseja.

        Seinäjoelle muuttaa väki maakunnasta ja vähän ns paluumuuttajia, erään tiedon mukaan suurin osa on työttömiä lapsiperheitä, eli seinäjoen kaupungin taloutta rasittaa raskaasti nämä perheet, pitää rakentaa kantakaupunkiin kokoajan suurempia päivähoitopaikkoja kouluja jne. Väkisinkin rahat valuu sinne missä väkeä on eikä sinne missä joskus ollut.


      • sjk4life
        KuppaOnVakavaa kirjoitti:

        Maakunnan kuppaaminen ei kehitä loppupeleissä edes sjokea. PrimaPowerin lähtöön vaikutti varmasti porkkanat joita sjoki tarjosi koska halusi ko firman kaupunkiinsa ja näin edesauttaa maakunnan kuolemaa. Saas nähdä kuinka koko EP:n oikein käy...

        Ehkä se primapowerin tulo seinäjoelle vaikuttaa myös se että on mahdollista saada työvoimaa paremmin seinäjoelle joka on edes jonkin kokoinen kaupunki kuin kauhavalle mikä on valitettavaa mutta totta hiipuva pitäjä.


    • keonkokoojat-

      Kyllä suomessa on paljon parempia paikkoja asua, kuin tässä seinäjoen kuivatuksessa, jotta kantsii nuorten hakeutua ranikon viihtyisyyteen ja tampereen seutuun, mitäs tästä keonkokoamisesta.

      • junttiusyhtäkuinylistaro

        Mitenköhä joku juntti ylistarosta pärjää muka jossain oikeassa kaupungissa kun eivät pärjää eres keskenään mettäs! Tunnen pari oikeen ylistarolaaasta ja on ne poijjat juntteja!!!!!!!!


      • juppesj
        junttiusyhtäkuinylistaro kirjoitti:

        Mitenköhä joku juntti ylistarosta pärjää muka jossain oikeassa kaupungissa kun eivät pärjää eres keskenään mettäs! Tunnen pari oikeen ylistarolaaasta ja on ne poijjat juntteja!!!!!!!!

        Jopa vitsin murjaisit. Ylistarossa juntteja ja Seinäjoella ei ole juntteja.

        Seinäjoen väestö rakentuu maakunnasta muuttaneisiin juntteihin. Hesalaanen joutuu kulkemaan tummat lasit silmillä ettei vain kukaan tunnista häntä ja jokusen vaasalaisen tunnistaa eksoottisesta ihonväristä.


      • NÄÄSVILLESTÄ
        junttiusyhtäkuinylistaro kirjoitti:

        Mitenköhä joku juntti ylistarosta pärjää muka jossain oikeassa kaupungissa kun eivät pärjää eres keskenään mettäs! Tunnen pari oikeen ylistarolaaasta ja on ne poijjat juntteja!!!!!!!!

        Minä muutin Tampereelta Virtojen kautta Ylistaroon ja olen viihtynyt. Ihmiset mukavia ja avoimia.


    • laihia

      Kyseinen K-Kauppa (ex-siwa) on niin homeessa, että uusi K-kauppias ei olisi missään nimessä suostunut mittaviin vuokrankorotuksiin kun koko talotekniikkaa olisi jouduttu myöskin päivittämään.
      Suurin syy rakennuksen heikkoon kuntoon on hihhulikunnan nuukin kiinteistönomistaja, joka toimii nuukuuttaan myös isännöitsijänä ja jälki on sen mukaista - purkka&liima paikkauksia.
      Rakennus joudutaan ehkä purkamaan ja tilalle mahdollisesti tulee eläkeläisten palvelutalo, koska kyseiselle toiminnalle on suuri kysyntä ex-Ylistarossa. Tervetuloa 2020-luvulle !

    • seläntaakse-jätetyt

      Mites ylistaron syrjäseutulisät kuntapalveluista etäänä olevana, elikkä nimen omaan nämä yhteiset verovaroin kustannetavat palvelut -mitäs lisiä nauttivat pitkämatkalaiset.

    • kurjistettuEpo

      Pitäisiköhän lapuatakin tehdä ylistaron moinen, jolloin lapuan palvelut olisivat ja vain seinäjoki keskiössä-

      • touhut-sitämyöten

        Ilmajoki samaten samalla-


    • Hiisivieköön

      Eikö Väyrynen voi sieltä EU:sta järjestää Ylistaroon näivettyvien alueiden tukea muutamana miljoonan?

      • vehestäjä-keskellä

        Kyläs seinäjoki napana ne koppaisi, tämä taitaa touhut ja muualle ei sitten mitään heru.


    • muitten-tuloja

      Onkos ylistaro ollenkaan seinäjokea -muutakuin punttarina verotulojensa muodossa.
      -tyrehtyykös hollila jos ei noita rahoja saa omaan käyttöönsä-

      • repästy

        Joo vitjasta voipi lukaista miten seinäjoki aatokst käypi ylistaron ylitse, ylistarosta ei tämä vissiin saa tarpeeksi noita tuotta kohelluksiinsa, enempi vain pitäisi repästä sieltä tuottoja-


    • Joopatijoohh

      Täysin loogista että yritystoiminta lopetetaan jos ei ole kysyntää ja tuotto jää alijäämäiseksi. Ylistaron kokoisella alueella ei ole mitään mielenkiintoa alkaa väkisin kilpailemaan jo selvän voiton saaneen kilpailijan kanssa. Palvelut heikentyivät ja heikentyvät edelleen kuntaliitoksen seurauksena ihan vain kustannussyistä. En tiedä mitä on mahtanut ylistarolaisilla päässä liikkua kun Seinäjokeen halusivat niin hanakasti liittyä. Mitäs sille teidän punaiselle kyläkaupalle muuten mahtaa kuulua?

      • Liitosalueet_rakennuskie

        Sehän nyt on ainakin ensimmääseksi tehty jotta liitosalueet rakennuskieltohon yritä siinä sitten kehittää jotakin


    • PitäkääJärkiPäässä

      Toivottavasti Ilmajoki ja Lapua eivät sorru samaan virheeseen kuin esimYlistaro

      • no-

        Käykää katsomassa Peräseinäjoella. On niin pirusti toiminta alueella lisääntynyt liitoksen jälkeen.

        Kolmas kerrostalo nousee keskustaan, maanteitä asvaltoidaan, kalakoskella kauppaa laajennetaan, takapihalla lautoja ja kakkosnelonen. Usein vuodenmittaan osulan nurkalla jaetaan savulohta lähes ilmaiseksi 25 ekeä hanttales jne..

        Liittykää vain Seinäjokeen se kannattaa.


      • Perällä-maksajanaKYLLÄ
        no- kirjoitti:

        Käykää katsomassa Peräseinäjoella. On niin pirusti toiminta alueella lisääntynyt liitoksen jälkeen.

        Kolmas kerrostalo nousee keskustaan, maanteitä asvaltoidaan, kalakoskella kauppaa laajennetaan, takapihalla lautoja ja kakkosnelonen. Usein vuodenmittaan osulan nurkalla jaetaan savulohta lähes ilmaiseksi 25 ekeä hanttales jne..

        Liittykää vain Seinäjokeen se kannattaa.

        Jaa et viitsi lukea vitjaa missä on totuutta kerrotu Perän huonosta tilanteesta.
        juu-pass
        17.2.2018 4:15

        Peräseinäjoella asiakkaat vähenevät edelleen. Kaupat mitä jäljellä pyörivät eläkeläisten asioinnilla, niiden joilla ei autoa. Yksi iso työnantaja ja loput parin hengen harrastelijoita.

        Väki ajaa seinäjoen väliä työmatkoilla ja tuo sieltä ostokset. Seinäjoki on laittanut jo asiointilinjan vanhuksille ja autottomille, että pääsee keskustan kauppoihin ne sitkeät sissit, jotka vielä sinnittelevät Peräseinässä.

        Kuka tietää jonkun ruokakaupan peräseinäjoella joka on ulkopuolella keskustan. Taitaa olla elämäntapakauppias Kalakoskella ainut. Siellä oli jonoksi asti asiakkaita viime kesänä, kun kaks hiprakas olevaa lomalaista jonotti kassalla plantrinkia ja sulassa sovussa.


      • sissien-asutamina-viel

        Sama putsoohan se tulee ylistaroonkin yli käymään-
        Kopattu tuosta yltä-
        Väki ajaa seinäjoen väliä työmatkoilla ja tuo sieltä ostokset. Seinäjoki on laittanut jo asiointilinjan vanhuksille ja autottomille, että pääsee keskustan kauppoihin ne sitkeät sissit, jotka vielä sinnittelevät Peräseinässä.


      • piesulla-astua-haska

        Ilikassa tänään nuorison henkistä pahoinvointeja kaupunkipaikoissa

        Summa humaarun -vais mites tuo huudahdus meni HÖNTTILÄS


    • missäseon

      Sielä asui jokin aika sitte yks Eino S mutta nyt ei oo näkyny enää. Mihinkä lie seki muuttanu.
      Kuka ny korijaa autojen romuja.

      • Anonyymi

        Tietääkö kukaan


    • Mulukki

      Ylistaron palveluissa ei ennen kuntaliitostakaan ollut kehumista, saati sen jälkeen. Arkkuliike, fysikaalinen ja Västinkartano sekä muutama liike Pelman tienhaarassa. Siinä ne.

      • turhaa-peittelyitä

        Kyllä ylistaro on kunnan palveluista ravattu puhtoiseksi liitostouhuissa ja muustakin härspäkästä aivan peräkylääseksi palveluiltaan...


    • Mihmackdig

      Menkää ylistarolaiset tutustumaan toisen liitoskunnan Peräseinäjoen pöhinää, jos teitä edes liikenee lastillinen pikkubussiin. Peräseinäjoelle työstetään mm. Norjaan ainoalaatuista hiihtoputkea. Se tarjoaa työtä ja tuo rahaa. Peräseinäjoelle ei taida olla ruikuttajakuoroa, joka halusta arvostelee, mutta ei saa mitään aikaiseksi.

      • tyhjentyvä-väkiluku

        Peräseinäjoella on totuttu jo vähyyteen palveluissa, mutta kumminkin nuoriso soluu silti pois sieltä isommille paikoille.

        Sieltä on pitkä kirkolle.


    • liipantönkkö

      Ylistarolainen älynväläys: ei kannata ryhtyä mihinkään, ei mikään kuitenkaan onnistu. Ollaan ja räyskytetään.

      • yritäs-kippuroira-siin

        Mites ku napa vetää kaiken TUOTON montuihinsa ja muuhun Dallasimaisuuteensa-


      • kyllä-on-kallista-rahnaa

        Hönkää ylistaro ja halkoja uuniin, keskustas tarvitaan enempi rahhhaa teijän ylläpitämiseen, tuutta niin kalliiksi-


    • missäkehut

      Uusi koulukeskus komeilee Ylistaron keskustassa: ”Vähän huvittuneena olen kuunnellut, että miksi tänne tarvitsee tehdä näin hienoa”

      Niin taas Seinäjoki kuppaa Ylistaroa. Niin vikatikki oli liitos. Kaikki vanhat homekoulutko ne meinaa purkaa? Terveisiä lapualaisille.

      https://www.ilkka.fi/tilaajalle/maakunta/uusi-koulukeskus-komeilee-ylistaron-keskustassa-1.2710454

      Koko hankkeen kustannusarvio oli 6,3 miljoonaa euroa.

      Rakennuttajapäällikkö Lepistön mukaan Seinäjoen kaupunki on tehnyt Ylistarossa määrällisesti paljon remontteja ja uudisrakennuksia kuntaliitoksen jälkeen.

      – Viimeisen viiden–kuuden vuoden aikana Ylistarossa on ollut määrällisesti melkein yhtä monta kohdetta kuin kantakaupungissa, hän sanoo.

      Fakta

      Mitä tehtiin ja milloin?

      - Opettajainhuone muutti pois kipsikoulusta 12.2.2016 puukoululle ja purkutyöt alkoivat maaliskuussa.

      - Tietokoulun uusi siipi valmistui toukokuussa 2017.

      - Taitokoulun teknisen työn tilojen remontti valmistui marraskuussa 2017 ja tilat otettiin heti käyttöön.

      - Taitokoulussa oleva liikuntasali valmistui helmikuussa 2018 ja se ehti valmistua vanhojen tansseja varten. Taitokoulun päässä on Ylistaron Kilpa-Veljien käytössä oleva painisali. Painimatot otetaan pois yo-kirjoitusten ajaksi.

      - Puukouluna toiminut entinen suojeluskuntatalo purettiin pois tammikuussa 2018.

      - Pihatyöt päättivät urakan kesällä 2018. Pääurakoitsija oli vaasalainen rakennusliike Tom Knip Oy Ab. Arkkitehtisuunnittelun teki kaupunki.

      - Avajaisia vietetään lauantaina 18. elokuuta. Oppilaat kierrättävät tutustumiskierroksilla kello 8.45–10. Avajaisjuhlaa vietetään koulun pihamaalla kello 11.30.

    • kalaveli

      Onhan tämä tiukka paikka ilmajokisille ja lapualaisille. Ikävät faktat tuhoaa kaiken, Parempi ohittaa kokonaan ja keksiä lisää tarinoita EP:n Mordorista. "Tuhoaa ja riistää maakuntaa."

    • metäiseksi-tehtyä

      ylistarolaisten pitää ravata tuota väliä ja joka-asiassaan, tämä napanenhan on putsannut sieltä ylistarosta kaiken

      https://www.youtube.com/watch?v=2h7bae4yed0
      Monologista jutustelua Seinäjoki- Ylistaro- välillä
      Puoli virsikirjaa menee välillä-

    • Ubertaxilla

      On kai siellä valtuutettuja joiden pitäisi tarttua ongelmiin. Muttta tämä Katteluskin , vielä niitä höyhensarjalaisia, on kylmästi unohtanut ettei kylä elä pelkän hautaustoimiston tuotoilla. Pitää olla kirpputorien lisäksi muutakin aktiivisuutta. Lisää maahanmuuttajia Kitinojallekin, he aloittavat saman tien yritystoiminnan. Mutta se meikäläinen kateus...

      • suoja-näytelmiä-vetävät

        >>> Mutta se meikäläinen kateus.. <<<
        ei se tupakkiaskin myyminen niin leiville lyö vaikka kuinka saisi starttirahhhaaa

        nua tuloo kylä yhteiskunalle kalliiksi holhokit, kun eivät kotimaissaankaan pärjää
        -valmista odotavat suomestamme-


    • hävityksen-kehtola

      Kasvukeskusten kasvu paljastui kliseeksi: itse asiassa näissä paikoissa kasvaa vain työttömyys ja asumistuet vauvva

      haetpas ylläolevalla suomen hävittäjistä keskustelua päätelmiä

    • Anonyymi

      Ylistaron koulukeskuksen remontti on katastrofi: talo täynnä luokiksi kutsuttuja komeroita, joita ei käytetä, koska niihin ei mahdu kuin satunnainen lukion opetusryhmä. Ulkoa rakennus on kuin luotaantyöntävä vankila, pintaremonttia ei vanhoissa rähjäluokissa. Kukaan ei valvonut, 6 miljoonaa susille ja mäyrille, kannattaisi antaa peruskoulun käyttöön ja integroida kääpiölukio naapurustoon. Onko järkeä pitää 2 - 10 hengen ryhmiä? Entä miten 2 oppilaan opettajalle voidaan maksaa sama palkka kuin 25 opetettavan?

    • Anonyymi

      Onko sie kerää Einoo

    • Anonyymi

      Keppuli
      Voi hyvänen aika mitä porukkaa kateellisia Ylistarolaisia kaikki käykää vaikka Ilmajoen keskusassa siellä on paljon kauppoja joita ne käyttävät eivätkä ole kateellisia niistä hävetkää YLISTAROLAISET

      • Anonyymi

        Se on kuitenkin isoissa kuntakeskuksissa ongelma kun pienistä paikoista tulee satoa jotka menee asunto ja kelan jonoon,ainut mitä jää kaupunkiin on tietty kaupunki saa takaisin tukirahoja,kaupat tupakki ja kaljarahat... faktaa tämäkin


    • Anonyymi

      Halavasta aitasta mielekästä rompetta ja mieltä piristävää palavelua, mitä muuta se ylistarolaanen tarvii?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      23
      1635
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      16
      1499
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      66
      1398
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      34
      1363
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      49
      1314
    6. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      15
      1238
    7. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      8
      1136
    8. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      64
      1116
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1104
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1092
    Aihe