"Suomella Euroopan huonoin terveyspalvelu"

v....v....v....v....v

Brittilehden artikkeli väittää että Suomella on Euroopan huonoin terveydenhoitojärjestelmä ja epäilee ajetaanko Suomessa tarkoituksella järjestelmää alas jotta kiimaiset sijoittajat ja yksityiset toimijat pääsisivät rahastamaan.

"Brittilehti Guardianin toimittaja Ed Dutton kertoo lehden nettisivuilla kauhutarinan tutustumisestaan suomalaiseen terveydenhuoltojärjestelmään. Duttonin mukaan suomalainen terveydenhuoltojärjestelmä on koko Euroopan huonoin.

Dutton kertoo jutussaan, kuinka hän oli vienyt kuusivuotiaan tyttärensä terveyskeskukseen, koska tällä oli kuumetta. Hänen mielestään kauheaa on jo se, ettei suomalaiseen terveyskeskukseen voi varata aikaa puhelimitse, vaan paikalle pitää mennä odottamaan sairaan lapsen kanssa.

Tämän lisäksi oululaisessa terveyskeskuksessa ei ole ketään vastaanotossa, vaan sisään kirjaudutaan Kela-kortilla (Dutton käyttää sanaa vakuutuskortti) ja sitten jäädään odottamaan.

Odotusaula oli Duttonin mukaan niin täynnä, että hän joutui tyttärensä kanssa seisomaan.

"Etkä edes odota lääkäriä, vaan vasta hoitajaa", hän päivittelee. "

https://www.ess.fi/uutiset/kotimaa/2016/02/24/brittilehti-suomen-terveydenhuoltojarjestelma-on-euroopan-huonoin---ajavatko-hallitukset-terveydenhuollon-alas-tahallaan

22

485

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • En itse ole käynyt kaikkien Euroopan maiden terveyshuolloissa, mutta onhan Suomen systeemi kaukana hyvästä, jopa huono.

      • MyyrätTyössään

        Brittilehti: Suomen terveydenhuoltojärjestelmä on Euroopan huonoin - Ajavatko hallitukset terveydenhuollon alas tahallaan?
        https://www.ess.fi/uutiset/kotimaa/2016/02/24/brittilehti-suomen-terveydenhuoltojarjestelma-on-euroopan-huonoin---ajavatko-hallitukset-terveydenhuollon-alas-tahallaan
        "Tarkoitus nostaa yksityissektoria?

        Odottaessaan lapsensa kanssa oululaisessa terveyskeskuksessa, Dutton kertoo jutelleensa toisen sairaan lapsen isän kanssa. Hän sattui olemaan tunnettu sarjakuvapiirtäjä Ville Ranta. Ranta nostaa esiin kysymyksen, ovatko Suomea jo pitkään hallinneet oikeiston johtamat hallitukset ajaneet suomalaisen terveydenhuollon tarkoituksella huonoon tilaan, jotta ihmiset alkaisivat käyttää yksityisiä palveluita.

        Suomi käytti Duttonin mukaan vuonna 2012 terveydenhuoltoon vain seitsemän prosenttia bruttokansantuotteestaan, kun Isossa-Britanniassa käytetiin kahdeksan prosenttia. Suomessa on enemmän lääkäreitä väestömäärään verrattuna kuin Britanniassa, mutta paljon suurempi osuus heistä työskentelee yksityisellä puolella.

        Dutton on selvittänyt Suomen lääkäriliitolta, että yksityisellä sektorilla työskentelevien lääkärien määrä on kaksinkertaistunut 20 vuodessa. Duttonin salanimellä haastatteleman lääkärin mukaan kokeneet ja paremmat lääkärit päätyvät yksityiselle puolelle, ja kokemattomat ja tehottomat lääkärit pyörittävät terveyskeskuksia.

        On syy suomalaisen terveydenhuoltojärjestelmän rappioon mikä tahansa, yksityinen sektori voitti Duttoninkin tapauksessa. Hän vei tyttärensä muutaman tunnin odottamisen jälkeen lopulta yksityiselle lääkärille. Samoin teki Ville Ranta.

        Ensimmäisenä Guardianin jutusta Suomessa kertoi Iltalehti.
        http://www.iltalehti.fi/uutiset/2016022521167940_uu.shtml

        oimittaja on järkyttynyt siitä, ettei kyseessä ole suinkaan painajaistilanne Britannian julkisesta terveydenhuollosta 10 vuotta sitten leikkausten jälkeen, vaan kaikki tämä tapahtui hänelle ylistetyssä hyvinvointivaltiossa aivan hiljattain.

        Vaikka Suomen oppimistulokset ovat läntisen maailman huippua, kuuluu Suomen terveydenhuolto toimittajan mukaan Euroopan surkeimpiin - ja on vain menossa pahempaan suuntaan.

        Hän perustaa väitteensä muun muassa OECD:n raporttiin vuodelta 2013, jonka mukaan Suomen terveydenhuoltojärjestelmä on jatkuvassa rahoituspulassa. Raportin mukaan 80 prosenttia suomalaisista joutui odottamaan yli kaksi viikkoa lääkärin vastaanotolle vuonna 2012.

        - Suomen korkeat verot menevät koulutukseen ja päivähoitoon.

        Toimittajan mukaan suurin ongelma on toimimaton julkinen terveydenhuolto, joka ei suinkaan ole ilmainen. Hän luettelee artikkelissaan esimerkkihintoja: lääkärikäynti 16,10 euroa, sairaalakäynti 38 euroa ja sairaalassa vietetty yö jopa 679 euroa. "

        --

        Ja kukaan ei muka tiedä syytä Suomen koko ajan huonontuneeseen julkisen terveydenhuoltojärjestelmän tilaan?

        Syy on todella yksinkertainen: Porvaripuolueet varsinkin Kokoomus ovat koko ajan leikanneet julkisen terveydenhuollon resursseja jotta päädyttäisiin tähän surkeaan tilaan, ja terveyspalveluiden yksityistämisen tekosyynä voitaisiin käyttää niiden surkeaa tilaa. Näinhän on käymässä, ja yksityistämis-SOTE hoitaa homman loppuun.
        Kokoomuksen ja Kepun yksityistämis-SOTE tulee kasvattamaan lähivuosina terveydenhuollon kuluja ja verorahojen menoa niin paljon että pian meille sorvataan porvaripuolelta jo jenkkien tyylistä yksityistä terveysvakuutusjärjestelmää. Tätä mm. OP:n pääjohtaja jo väläytti haastattelussa SOTE-puheissaan.

        Kokoomuksen ja myös Kepun on tarkoitus tuhota Suomen julkinen terveydenhuoltojärjestelmä ja paljon on jo tuhottu. Palvelumaksuja on hilattu kovaa tahtia hyvin eikä edes ajanvaraus onnistu kuin automaatin kautta, kun muualla EU:ssa ja Euroopassa saa ihmisen luurin päähän, ja kaiken lisäksi edullisemmalla.

        Sairasta miten Vasemmistoliitto, SDP, Vihreät ja Perussuomalaiset antavat oikeiston ja varsinkin Kokoomuksen tuhota aiemmin yhdet Euroopan parhaista ja kustannuskykyisimmistä terveydenhuoltojärjestelmistä. Pikkuhiljaa resursseja nakertaen ja palvelumaksuja korottaen.
        Kokoomus odottaa SOTE-bisneksen miljardien verorahoja ja siirtää väkeään yksityiselle puolelle korruptionomaisesti.


    • RauhanPiippu

      Erityisen läpimätä se on pääkaupunkiseudulla. Pienemmillä paikkakunnilla homma vielä jotenkin toimii. Mutta pääkaupunkiseutuhan on Kokoomuksen, Vihreiden ja demareiden dominoima.

      • welfnf

        Juurikin näin asia menee nykyään.


    • PapuaNoukkaa

      Täällähän osataan vain parhaiten kauhistelut venäläisten oloista.

    • fakenews

      Vai ei voi soittamalla varata aikaa, niin olen itse aina tehnyt...-.uutta "tietoa" !!

      • öäöåå

        Kyllä minäkin olen saanut lääkäriajan puhelimitse. Ei siinä ollut mitään ongelmaa ainakaan 6.2.18! Tosin jouduin kyllä jonotusääntä kuuntelemaan noin 7 minuuttia. Asun Tampereella.
        Vaihteleehan ne ruuhkapäivät ja hiljaiset päivät lääkärin vastaaottoajoissakin.


      • sairasta_touhua
        öäöåå kirjoitti:

        Kyllä minäkin olen saanut lääkäriajan puhelimitse. Ei siinä ollut mitään ongelmaa ainakaan 6.2.18! Tosin jouduin kyllä jonotusääntä kuuntelemaan noin 7 minuuttia. Asun Tampereella.
        Vaihteleehan ne ruuhkapäivät ja hiljaiset päivät lääkärin vastaaottoajoissakin.

        Hyvin on teillä asiat. Itse odotin vastausta puhelimessa puoli tuntia,
        jonka jälkeen soitin yksityiselle, aika tunnin päästä. Asun länsisuomessa,
        eikä täällä voi mennä edes päivystykseen ilman ajanvarausta.


    • siinä.syy.soteen

      Sote tulee jotta verovarat voidaan ujuttaa yksityissektorin taskut. Ja pakolaismatut ovat parhaita potilaita: paljon tauteja, osa eksoottisia ja vaikeasti hoidettavia, ja tervettäkin potilasta sa tutkia kymmenillä tuhansilla euroilla sairaasta puhumattakan. Eikä kukaan kyseenalaista ja maksu tulee taatusti luki laskussa mitä tahansa.
      Ketä vittua siinä enää kiinnostaa ketään suomalaista tutkia?

      Sotea viivyttää vain puolueiden keskiset riidat siitä kuka saa minkäkin suuruisen palan kakkua. Jokainen haluaa osuuden jota kakusta ei pysty jakamaan, menee pitkälti yli 100%:a.

      • tyugfd

        Tämä on kupletin juoni.


    • jos.ne.tietäisi

      Kysytään niiltä rikollisesti maassa olevilta paperittomilta matuilta, joita Helsingissä auliisti hoidetaan vihreiden päätöksen mukaisesti.

    • Käenpoikia

      Yksityiset kiellettävä lailla. Niin yksinkertaists se olisi jos haluttaisiin. Ihmisten terveydellä rahastaminen tehtävä rikolliseksi.

    • valtio.menee.kiinni

      Ei se vielä 90 luvulla 2000 luvun alussa niin huono ollutkaan. Mutta sitten rahat loppui. Valtio on täysin persaukinen. Kohta on lappu luukulla.

    • Besillisko

      Voe kaaheta yksi vajakki britti kirjoittaa mielipiteitään, kun hän ei päässyt jonon ohi. Hirveetä.

    • kansakysyy

      Kun muutama vuosi vielä jatkuu, terveyspalveluja ei tavallinen kansa enää saa. Sen jälkeen voi kysyä, mihin meidän korkean verotuksen rahat menevät? Eliitin törsäilyynkö?

      • muualla

        Ei sitä saa nytkään. Kun olet eläkkeellä ei sinua enää hoideta. Loukkasin kyynärpääni joku vuosi siten. siihen tuli sirpale murtumia. Ei leikattu. Käsi jäi voimattomaksi ja vänkkyrään. Kai sillä tallaisenaan pitää pärjatä loppuelämä vaikka kivulias onkin.


    • gjdfgbgjh

      Äskettäinen tutkimus rankkasi Suomen 6 tilalle (Ruotsi oli 12.) Euroopan terveydenhoitojärjestelmistä. Tuolla lehdellä ei ihan puhtaat jauhot ole pussissa, ottavat kommunistien idoita ja perustelevat niitä ikivanhoja tilastoja valikoivasti tulkiten.
      Ja se Suomen 6 tila Euroopassa tarkoittaa että myös maailmassa ollaan kuitenkin ihan parhaiden joukossa.

      Mutta totta totisesti ainakin kiireettömään hoitoon on ollut vaikea päästä ja siksi Sote onkin tärkeä saada aikaan ja toimimaan.

      Tämä kamala tuhlaava järjestelmä on ollut kriisissä jo 20 vuotta, ja nyt vasta hallitus, joka oikeasti sitä on saamaassa (joskin ontuen) aikaan.

    • Mitäpaskaa

      Tottakai ajan voi varata puhelimella, sieltä soitetaan heti takaisin.

      • mikset_sä_soita

        Takaisin soitetaan saman päivän aikana. Näin lukee terveyskeskuksen
        omilla sivuilla satakunnan alueella. Välillä ei edes soiteta.


    • Anonyymi

      Täyttä totta puhuu Brittilehti ! Ei suomalaisia taviksia hoideta juuri lainkaan .

    • Anonyymi

      Siinä meni taas suomen maine. Pitäisikö SOTE lle järjestää lisää rahaa Henriksson?
      Kun se maine on tärkeintä.

      • Anonyymi

        Onko suomen tuki Kazaktsanin miesten tupakoinnin vähentämiseksi kymmenillä miljoonilla vuodessa . Siis tärkeämpää kuin kanta suomalaisten terveydenhoito ! Henriksonnin mielestä ehkä kyllä ?


    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      66
      4613
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      14
      2259
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      25
      1774
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1508
    5. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      27
      1443
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1308
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      10
      1227
    8. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      13
      1146
    9. 23
      1092
    10. Martinasta kiva haastattelu Iltalehdessä

      Hyvän mielen haastattelu ja Martina kauniina ja raikkaan keväisenä kuvissa.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      291
      1014
    Aihe