Ei kannata uskoa

TheMainman

Katsotaanpa huvikseen perusteita sille miksi uskovan mielestä kannattaa uskoa, ja niihin vasta-argumentit:

"- Saat ikuisen elämän"

Ei kiitos. Ajatuskin pitkästyttää.

"- Saat kaikki pahat tekosi ja rikkomuksesi anteeksi"

Todellista moraalista pelkuruutta ja vastuunväistelyä.

"- Sinusta tulee Jumalan lapsi"

Jätän väliin.

"- Saat levon ja rauhan"

On jo.

"- Sinun ei tarvitse pelätä eikä olla huolissaan tulevaisuudesta"

En ole muutenkaan.

"- Jeesuksessa sinulla on täydellinen vapaus"

Ei kuule ole. Vaikkla te uskovat kyllä tunnutte uskovan etteivät lait teitä koske...

"- Olet vapaa Jumalan lain kirouksesta ja synnistä
- Sinulle tulee mahdollisuus saada voitto synnistä"

Kun ei usko mihinkään näistä, niin on jo valmiksi vapaa. Olemattomat asiat kun eivät paljon paina.

"- Saat taivaallisen rakastavan Isän, joka kuulee ja auttaa sinua"

Minulla on jo yksi isä, en tarvitse toista. Ja auttajia löytyy ihan olemassaolevistakin , ei siihen taikamaahisia tarvita.

"- Pääset Jumalan rakkauteen ja armoon"

Oletko edes lukenut raamatun?

"- Tiedät että olet matkalla ikuiseen iloon ja onneen ja rakkauteen"

Ikuisuus on tylsää, ja iloa, onnea ja rakkautta löytyy jo.

"- Sinulla on aina toivo Jeesuksessa, vaikka tilanne tässä elämässä näyttäisi miten pahalta tahansa"

Katsotaanpa miten uskova suhtautuisi tähän väitteeseen iranilaisessa kidutuskammiossa...

"- Sinun ei tarvitse tehdä mitään päästäksesi taivaaseen, riittää että luotat Jeesukseen pelastajana."

Kun en halua sinne taivaaseen.

"- Jeesus on kaveri, joka ei väsy vaikka hänelle valittaisi omia ongelmiaan 24/7. Jeesus ei koskaan sano ''ole hiljaa nyt''."

Itsekseen puhelu ei ole terveen merkki.

"- Jeesus on jo tehnyt puolestasi kaiken tarvittavan."

Ja kuitenkin minun pitää ihan itse hoitaa päivittäiset asiani....

"- Ymmärrät että kaikki uskonnot ovat tarpeettomia."

Tästä ollaan ihan samaa mieltä.

"- Jeesuksessa on elämä ja yltäkylläisyys. Hän on elämän leipä."

Kokeile sitten elää pelkällä rukoilulla. Voi tulla nälkä, jano ja vilu...

"- Jeesuksessa on tie, totuus ja elämä. Jos etsit tietä, totuutta ja elämää, niin Jeesuksessa on ne kaikki."

Juu, ei ole. Raamatun Jeesus on satuhahmo.

Eli jesseen uskomisesta ei ole mitään hyötyä. Sen sijaan haittana on oman identiteetin menetys, pakkomielteinen muiden kyttääminen ja pelko helvetistä, sekä hurmahenkinen odotus taivaasta, jonka kuitenkin tietää valeeksi.

Olen muuten varma, että uskovat eivät näitä totuuksia kestä...

28

513

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • sameon

      Kunnioitetut ateistit !
      Ateismi on käynyt viimeiset 2000 vuotta ankaraa taistelua kristinuskon Jumalaa vastaan. Mikä on tilanne Nykyään? Onko lopullinen voitto jo näkyvissä, vai rintamalinjat ennallaan? Mahdollisista tappioistaan kukaan ei mielellään kerro, mutta niistäkin voisitte nimettömänä esiintyen mainita.

      • uskisrupusakki

        Ei ole mitään taistelua ateismi vs. jumala koska jumalaa ei edes ole. Olematotanta vastaan ei voi taistella.

        Sen sijaan olemattomiin jumaliin uskovia puupäitä voi joutua välillä huiskimaan loitommalle kun yrittävät uida liiveihin kiinni höpöjuttujaan jankuttaen.

        Jos jumala olisi oikeasti olemassa hän voisi ratkaista kysymyksen olemassaolostaan helposti. Sen sijaan jumalaa ei näy missään ja hänen olemattomuuttaan edustaa ihmiskunnalle älyllisesti ja sivistyksellisesti alin pohjasakka ihmisistä mitä on edes olemassa. Ei todellakaan kovin uskottavaa jumalan olemassaolon todistamisen kannalta.


      • "Ateismi on käynyt viimeiset 2000 vuotta ankaraa taistelua kristinuskon Jumalaa vastaan. "

        Joo ei, lähinnä kristityt ovat polttaneet ja hyljeksineet ateisteja kuin kostaen ateisteille sen, ettei heidän jumalaansa ole olemassa. Ateistit ovat tavallaan joutuneet kärsimään uskovaisten turhautumisen. Ja tietysti sen, että huolimatta jumalansa olemattomuudesta, innokkaat kristityt ovat kuitenkin halunneet olla priimuksia jumalalleen.


      • fgfdhfdghgj
        uskisrupusakki kirjoitti:

        Ei ole mitään taistelua ateismi vs. jumala koska jumalaa ei edes ole. Olematotanta vastaan ei voi taistella.

        Sen sijaan olemattomiin jumaliin uskovia puupäitä voi joutua välillä huiskimaan loitommalle kun yrittävät uida liiveihin kiinni höpöjuttujaan jankuttaen.

        Jos jumala olisi oikeasti olemassa hän voisi ratkaista kysymyksen olemassaolostaan helposti. Sen sijaan jumalaa ei näy missään ja hänen olemattomuuttaan edustaa ihmiskunnalle älyllisesti ja sivistyksellisesti alin pohjasakka ihmisistä mitä on edes olemassa. Ei todellakaan kovin uskottavaa jumalan olemassaolon todistamisen kannalta.

        Ei tarvita keskustelupalstaa joulupukkiin uskomattomille, koska kukapa siitä tuntisi tarvetta keskustella, ettei usko joulupukkiin. Täällä sen sijaan päivystää ikipakanat, joilla on hinkuva tarve totella paholaisen käskyjä ja niskoitella Jumalaa vastaan.

        Ateisti on menossa helvettiin. Omiin ansioihinsa luottavat uskonnollisetkin ovat kaikki menossa sinne. Vain Jeesuksen sovituskuolema ja ylösnousemus pelastaa ikuiselta kidutukselta paikassa, jota ei edes luotu ihmistä, vaan paholaista ja sen enkeleitä varten. Jos tuo ajatus ei motivoi ateistia uskomaan, niin se on sitten voi voi hänen osaltaan. Jumala antoi jokaiselle vapaan tahdon. Kristitty kuitenkin on motivoitunut auttamaan pakanoita uskomaan, koska he tajuavat, miten kauhea se toinen vaihtoehto on, ja koska Jeesus antoi käskyn mennä ja opettaa kaikkia kansoja.

        Rukoillaan pakanoille Jumalan armoa, että he tulevat synnin tuntoon. Ilman syntisyytensä tajuamista ei herää halua tehdä parannus. Jeesus saattaa tulla minä hetkenä hyvänsä. Sukupolven sisällä siitä, kun Israelin valtio syntyy uudestaan, Jeesus tulee. Siitä on kohta 70 vuotta. Raamatussa ei mainita mitään muuta merkkiä, jonka pitäisi tapahtua ennen ylösottoa. Siksi viisas on joka hetki valmis. Pakanat tulevat kuulemaan valtavan ukkosen jyrinän ja näkevät salamointia, ja maa järisee. Voi hyvinkin olla, että kristittyjen (ja pikkulasten) ylösotto aiheuttaa elektromagneettisen pulssin, joka katkaisee sähköt maailmasta. Siinä kaaoksessa ei edes pystyttäisi levittämään uutista kadonneista. Kukin huomaisi vain oman perheen ja lähiseudun kristittyjen poistumisen. Sitten nousee valtaan antikristus, joka varmaan on jo odottamassa. Niissä ajoissa ei kukaan järkevä ihminen haluaisi olla mukana. Ja pelastus on meille niin helpoksi tehty.


    • karaban

      Kristinuskon jumalan kuolinkamppailu on parhaillaan menossa. Sen asema ihmisten mielissä ei koskaan ole ollut suurenmoinen mutta se kokee katastrofia.
      Kristilliset aseet ovat tuottaneet toista maailmansotaakin suuremmat tuhot tämän vuosituhannen puolella. Yhtä lailla islaminusko potee luottamuspulaa kansalaisten päissä.
      Ratkaisu syntyy sitä mukaa kun ihmset ottavat vastuun omista teoistaan eivätkä sysää niitä satuolennoille. Ihmiskunnalle ei riitä enää pelastussanoma tuonpuoleisessa. Ihmisen täytyy vapautua tämänpuoleisessa.
      Vapautuminen lähtee todellisuuden tiedostamisesta. Ympärillämme on materiaalinen maailma ja johon itsekin kuulumme. Emme voi lähteä siitä, että Jeesus rakentaa meille asunnot tai Allah ratkaisee ympäristön saastumisen. Rukoilu kirkoissa tai moskeijoissa ei muuta epäkohtia laisinkaan. Ihmisten on tartuttava toimeen. Heidän on tutkittava mistä kiikastaa ja etsittävä ratkaisuvaihtoehdot.
      Vanhempi sukupolvi menee muistoissaan taivaisiinsa, kuka minnekin. Heidän mukanaan katoaa taikauskoiset hömpötykset. Nuoriso ottaa ohjat käsiinsä ja pitävät jalat tiukasti maassa. Ensimmäisenä tehtävänä uusi sukupolvi ottaa sota-aseiden hävittämisen ja rauhan maailman luomisen. Uskovat ovat tervetulleita tähän suureen projektiin.

      • Maailmanparantaja1.1

        "Uskovat ovat tervetulleita tähän suureen projektiin."

        Eivät tule. Raamattuun, Jumalan Sanaan on kirjoitettu:

        "Älkää antautuko kantamaan vierasta iestä yhdessä uskottomien kanssa; sillä mitä yhteistä on vanhurskaudella ja vääryydellä? Tai mitä yhteyttä on valkeudella ja pimeydellä?
        Ja miten sopivat yhteen Kristus ja Beliar? Tai mitä yhteistä osaa uskovaisella on uskottoman kanssa?" (2. Kor. 6:14-15)

        Hihhulit hymyilevät tällaiselle maailmanparannushysterialle kun tietävät miten parantumattomasti sairas tämä maailma on.

        Mutta maailmanparannus on sinänsä hyvä asia.
        (En tosin kyllä ymmärrä enkä hyväksy tätä Greenpeacen touhua, jossa nuoria viedään kaasunporauslautalle vastustamaan aggressiivisesti ilmastonmuutoksen aiheuttamia pyörremyrskyjä. On muuten melkoista ilmaan hosumista).


    • Paatumus-lisääntyy

      "- Olet vapaa Jumalan lain kirouksesta ja synnistä
      - Sinulle tulee mahdollisuus saada voitto synnistä"

      Kun ei usko mihinkään näistä, niin on jo valmiksi vapaa.

      ---------------------
      Tuonkin valheen olet nielaissut. Kuule! Jos valehtelet itsellesi jatkuvasti olevasi synnitön, niin paatumus käy yhä syvemmäksi ja syvemmäksi ja viimein sieltä on vaikea nousta; on vain kuolema ja lähtö pimeään.
      Kirjoitit, että Jeesus on satuhahmo, mutta sen kai myönnät että kuolema ei ole mikään paimentolaisjunttien iltanuotiolla keksimä harha.

      Herra paadutti faaraon sydämen - ja huonosti kävi faaraolle ja faaraon armeija hukkui mereen. (Ei tainnut faaraota kyllä tarvita paljon enää paaduttaa, oli jo valmiiksi paatunut)

      2.Mooseksen kirja:
      9:12 Mutta Herra paadutti faraon sydämen, niin ettei hän kuullut heitä, niinkuin Herra oli sanonutkin Moosekselle.

      • "Jos valehtelet itsellesi jatkuvasti olevasi synnitön..."

        Uskonnoton ihminen on synnitön, koska synti käsitteenä vaatii uskonnollista viitekehystä. Uskonnoton ihminen saattaa olla rikollinen, yhteiskuntaan sopeutumaton ja moraalisesti ala-arvoinen, mutta hän vastaa siitä yhteiskunnalle ja itselleen; ei kuvitteelliselle Jumalalle.

        "Herra paadutti faaraon sydämen - ja huonosti kävi faaraolle ja faaraon armeija hukkui mereen. (Ei tainnut faaraota kyllä tarvita paljon enää paaduttaa, oli jo valmiiksi paatunut)"

        Etkö usko, mitä Raamattusi opettaa? Siinä sanotaan aivan selvästi ja suoraan, että Herra paadutti. Sen jälkeen Herra käytti aiheuttamaansa paatumusta tekosyynä tuhota faarao.
        Tätähän se on Raamatun moraali monessa kohtaa. Syntiinlankeemuskertomus on aivan samanlainen. Jumalalla siitäkin olisi täysi vastuu minkä tahansa moraalifilosofian tulkinnan mukaan.


      • TheMainman

        Kuten Agnoskepo sanoi, synti on uskontojen sisäinen asia, eikä koske ateisteja. Käykö kateeksi, kun ateisti ei elä maanisessa pelossa?


    • vm41

      >Itseäni olen kiittänyt
      ja kiitosta on riittänyt<

    • q.v

      Usko yliluonnollisiin taikatonttuihin vähenee ja hyvinvointi lisääntyy. Nykyinen sukupolvi Z eli 1995-2015 syntyneet ovat ensimmäinen jälkikristillinen sukupolvi. Näistä yli puolet ovat jo hylänneet taikauskomukset. Mitäs luulette kun he ovat 40-50 iässä mikä on tilanne?

      Taitaa jäädä se suuri herätys tulematta, ainakin niin kauan kun koulutus ja vapaa tiedonkulku vallitsee.

    • uskonpasko

      Pahin helvetti minkä minä kykenen edes kuvittelemaan - ja minulla on tosi vilkas mielikuvitus - olisi joutua viettämään iäisyys hihhuleiden seurassa. Kun eihän noita maailman vastenmielisimpiä ihmisiä eli ylimielisiä öykkäreitä, narsistisia psykopaatteja ja täysin seinähulluja huuhaahörhöjä kestä edes pientä hetkeä.

      • gfgfgfd

        Hihhulit sekoittavat muutenkin käsityksiä. Kuten pitkän iän ja ikuisuuden. Pitkä ikä on varsin toivottava asia, ainakin useimpien mielestä. Ikuista elämää voi haluta vain sellainen kuka ei todellakaan ymmärrä mitä se oikeasti tarkoittaa.


      • hehhhee
        gfgfgfd kirjoitti:

        Hihhulit sekoittavat muutenkin käsityksiä. Kuten pitkän iän ja ikuisuuden. Pitkä ikä on varsin toivottava asia, ainakin useimpien mielestä. Ikuista elämää voi haluta vain sellainen kuka ei todellakaan ymmärrä mitä se oikeasti tarkoittaa.

        Ei hihhulin riisinjyvääkin pienemmillä aivoilla pysty käsittämään juuri mitään.


    • KTuomarilainen

      Paljon hyviä argumentteja. Olen paljolti samaa mieltä, edellä olevista kirjoituksistasi. mutta se ei silti horjuta uskoani korkeampaan "auktoriteettiin", joka on kaiken saanut aikaan. Nääs tyhjäst on paha nyhjäst ? Luonnollinen maailma on liian monimutkainen ilmestyäkseen itsestään "vahingossa, koska niitä vahinkoja on aivan liiakaa. Jo ihmisen KEHO, on mestariteos, joka vihjaa "mestarin suunnitteluun". Jos on suunnittelua, niin on myöskin "suunnittelija jossakin". Raamattua on vääristelty petollisesti kautta aikojen pirullisten harhauttajien ansiosta. Jos se kirjoitettaisiin uudestaan olemalla tarkkoja käännöksistä, niin asiat muuttuisivat täysin, mutta siitä voimme kinastella toisella kertaa. Koko maapallo ja sen kansat ovat PIRUN RIIVAAMIA ahneita tappajia. Niin ei pitänyt olla.

      • diibadaabaduuba

        No mutta tottahan toki se, että näkymätön taikaheppuli taikoi kaiken olemaan, on aivan järkevä selitys kaikelle - siis sellaisen ihmisen mielestä, joka on kyvytön ajattelemaan mitään ja kaikelle mitä ei ymmärrä - eli siis kaikelle - keksii syyksi jumalan.

        Miten säälittävää järjenköyhyyttä, hohhoijaa. Aukkojen jumala ja kreationismi ja raamatun vääristelyt ja pirun riivaamat, jepjep. Nämähän olikin kuultu täällä vasta noin miljoona kertaa aikaisemminkin, eivätkä säälittävät idioottimaisuudet muutu miksikään kertaamalla.


    • K.TUOMARilainen

      Missä viipyy kommenttini, vai oliko se vastoin sääntöjä ?

    • vaivielätotuuksia

      Kun on noin negatiivinen, ei pidä ihmetellä kun ei Jumalaa tunne.

      • TheMainman

        Kun on noin sekaisin, ei ihme että uskoo taikamaahisiin.


    • defenssimodepäälle

      ateisteilla on puutteita kielteisten ajatusten torjunnassa,niitä on aivan liikaa.

      • Jumala.ei.auta

        Hihhuleilla on puutteita katkeruuden hallinnassa. Jumalan olemattomuus on heille aivan liikaa.


      • defenssimodepäälle

        Olenko minä mielestäsi idiootti? En kelpaa naisille, olen ehkä homokin

        Miksi nimimerkkini on Defenssi, kun sattumaa ei ole.
        Minulla on liikaa kielteistä mielessäni - sitä Luterilaisuus teettää.
        Oletko koomikko ,Jumala, kun alat minulle mälättäää melloa??????

        Ei ole vikani jos vanhoillisuskovainen perheeni tekee minulle kielteisen
        elämänasenteen.


    • 12____13

      "Katsotaanpa huvikseen perusteita sille miksi uskovan mielestä kannattaa uskoa, ja niihin vasta-argumentit:"

      Sinänsä ihan turhaa. Ei sinun tarvitse uskoa Jumalan olevan. Raamatun mukaan riivaajatkin uskovat Jumalan olevan, eikä siitä tunnu olevan hyötyä. Hyödyllisempää olisi ymmärtää kuin uskoa. Ikuinen elämä on vanhurskaille Raamatun mukaan. Mutta vanhurskas ihminen tekee oikein ja hyvää siksi, että tietää sen olevan hyvä, ei siksi, että saisi ikuisen elämän.

      • TheMainman

        No, ryhdy sitten ateistiksi, jos kerran noin on. Taitaa kuitenkin olla niin, että uskovilla on se oman edun haku ja pelko taustalla...


    • 12____13

      "No, ryhdy sitten ateistiksi, jos kerran noin on."

      Olisi mielestäni järjetöntä kiistää totuus.

      • TheMainman

        Sinähän teet niin uskomalla jumalaan.


    • Jumala.on.hengetön

      Jumalaan uskomisesta on vain haittaa. Se vie kallista elämää turhuuteen.

    • dfgdgfdghfg

      Ensin heräsin täydestä aivopesusta tajuamaan, että meitä ollaan viemässä kohti uutta maailmanjärjestystä ja diktatuuria. Siitä kauhistuneena sitten kärvistelin, kunnes muutamaa vuotta myöhemmin sain armon tulla uskoon. Nyt odotan Jeesusta rauhallisin sydämin. Hän tulee minä hetkenä hyvänsä noutamaan omansa pois. On tyhmää jäädä tänne.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      208
      3377
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      24
      2161
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2071
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      90
      1945
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      70
      1598
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      24
      1371
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      8
      1261
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1247
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1217
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1198
    Aihe