Sosialismi tulee

kapitalismin_rappio

oletko valmis?
Maailmanistoria on murrsovaiheessa. Hallitsijat eivät voi hallita vanhoilla konsteilla. Kansalaiset haluavat parempaa. Turvallisuutta ja rauhaa maailmaan.

12

213

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Aika_totuudelle

      Missähän maailmankolkassa on sosialismi tuonut turvallisuutta ja rauhaa? Tai paremminkin - missä maailmankolkassa on sosialismi?
      Turvallisuutta ei ollut yhdessäkään sosialistimaassa - silloin kun niitä vielä oli, Kansalaiset pelkäsivät joutuvansa syyttöminä tuomituiksi tekaistujen todisteiden avulla. Rangaistukset "valkoilijoille" tai "kansanvijollisille" olivat karmeita; Siperian kuolemanleirit. Niitähän oli jopa 1980-luvulla.
      Rauhaa - niinpä! Asevarustelua, joka söi kansantalouden. Unkari 1956, Tsekkoslovakia 1968 jne.

      Kansalaiset halusivat parempaa, kyllä! Ihan oikein! Siksi he hylkäsivät sosialismin, kaatoivat diktatuurihallinnon ja suorastaan ryntäsivät länteen. Samalla sortui Varsovan Liitto ja vapautuneet kansat liittyivät vapaaehtoisesti ja kiljuen Natoon.

      Miksi ihmeessä edelleenkin yritätte maalata kaunista sosialismia ja tulevaisuutta, kun se ei perustu mihinkään tosiasiaan?
      Miksi edelleenkin pyritte ylläpitämään valheellista ajattelua ja maailmankuvaa?
      Miksi luulette, että kansat ja ihmiset eivät tiedä totuutta romahtaneesta sosialinmista?
      Miksi oletatte kansojen ja ihmisten olevan typeryksiä, joihin valheenne uppoaisi?

    • kapitalismin_rappio

      Ensimmäinen pointti.
      Kapitalismi on muuttunut pelkäksi rahalla rahaa luovaksi järjestelmäksi. Jokainen valtio on osaltaan veronkiertojärjestelmä. Eurooppa on suurin verokeitaiden saaristo. Jos jotain tuotantoa edistetäänkin niin rahan muuttuminen ts. säilöminen on muuttunut pääasialliseksi fetissiksi. Sen kääntöpuoli on valtioiden velkaantuminen. Kun rahaa siirretään pois kiertokulusta, valtiot velkaantuvat. Näyttää siltä että ne kulkisivat vararikkoa kohti ja vastauksena tavallisen rahvaan elinehtoja leikataan.
      Maailma saatetaan oligarkkien tukemisen seurauksena keinotekoisesti ylisyöjämaailmaksi kun todellisuudessa edistyksen mahdollisuudet olisivat suuret.
      Ensimmäinen ehto olisi rahamaailman, liikepankkien ja finanssimaailman kansallistaminen. Ellei sitä tehdä, keinotekoiset velkarakennelmat syöksevät maailmantalouden sekaisin yhä pahemmin.

      • Hallaahon.äänestäjä44

        Marxin pääomassa kutsutaan työläisten palkasta otettuja osia LISÄARVOKSI jota RIISTETÄÄN

        Verot RIISTÄVÄT TYÖLÄISEN PALKASTA HÄNEN TUOTTAMASTAAN ARVOSTA LISÄARVON JA JAKAVAT SEN MM. POLIITIKOILLE YLISUURINA KORVAUKSINA
        JA MATUILLE sossussa

        ja työttömille ja SAK:n vuokrataloille ja Soini-RKP-....säätiöille jne

        Ovatko kommunistit UNOHTANEET KIRJOITTAA PÄÄOMAAN NELJÄNNEN OSAN

        veroriiston ylistys

        eli jatko-osan?

        Miksi ette kirjoita Pääoman neljättä osaa jossa ylistätte avoimia rajoja veroriistoa ja rahan jakamista työtä tekemättömille riistäen työtätekeviä

        Onko asia niin, että Marxin Pääoman monistaminenkin on helpompaa kun miettiminen
        vai vielä niin
        ettei edes Pääomaa viitsi lukea? Mitä on sosialismi silloin?


    • Kansat varmaan ovat aina halunneet parempaa mutta jo se todistaa sen ettei sosialismi ole sillä listalla mitä halutaan.

      Parhaan hyvinvoinninhan on saanut aikaan porvarillinen kapitalisti demokratiaan yhdistettynä ja se kehittyy koko ajan kunhan vain lopetatte jarrutuksen jota ay mafian kautta harrastatte.

    • kapitalismin_rappio

      Toinen pointti.
      NL:n hajoaminen ja reaalissoialismin kumoutuminen ovat käännekohtia taaksepäin maailmanhistoriassa. Ei siksi että NL:n kaltaista sosialismia haluttaisiin takaisin vaan siksi, että kapitalismin raa'at markkinavoimat pääsivät yksinvaltaan. Sekään ei vielä niin hirveän paha olisi ollut mutta 1990 luvun alun jälkeen sotainen kapitalismi pääsi valtaan. Kapitalismi muuttui suvereeniksi eikä sille ollut vastavoimaa. Vasemmistoilainen työväenliike joutui historiansa pahimpaan kriisiin.
      Oligarkiaan suuntautuva sotainen natokapitalismi astui valtaan. Se tuotti 1991 jälkeen maailmanhistorian suurimmat sotatuhot maailmalle. Jokainen pienikin valtio ellei se alistunut natokapitalismin määräyksiin, tuhottiin sodilla. Maailmalla on ihmiskunnan historian suurimmat sotapakolaisten leirit tai turvapaikka toisessa valtiossa.
      Vastauksena sotapakolaisuuteen oligarkismi nostattaa "rajat kiinni" liikkeitä. Se tarvitsee suuret joukot sotilaita ja aseita. Natokapitalismin aseteollisuuden voittojen jatkaminen on turvattu. Täytyy olla sotia tai sodanuhkaa ja aseteollisuus toimii vinhaa vauhtia. Natokapitalismin emämaa USA on suosittanut jäsenmaille lähes kaksinkertaistaa varustelukulut. USA on laatinut myös vihollismaalistan. Sen mukaan Kiina, Venäjä, Iran ja P-Korea olisivat sen vihollisia. Lista on laadittu oman maan kansalaisten totuttamiseen uusien sotarintamien avaamiseksi. Minne tällä kertaa?
      Sota tuhoaa fyysisesti. Se tuhoaa myös siviilikansantaloutta.
      Maailman kansojen tulisi tuomita sotakapitalismi ja ottaa oligarkeilta asetuotanto pois sekä muuntaa tuotanto ihmisten todellisten tarpeiden tyydyttämiseksi.

      • Kapitalismin_rappio lienee ainakin nuppivärkiltään itse rappiolla. Ajatus kun ei toimi, kun hän on lakannut näkemästä maailmaa ympärillään ja elää ties mitä mennyttä aikaa.

        Sosialismin ja kommunismin kaatuminen oli suuri parannus maailmalle, kysy vaikka virolaisilta. Hekin pääsivät rakentamaan hyvinvointia kommunistisen/sosialistisen kurjuuden sijaan.

        Markkinavoimat ovat juuri sinun voimiasi kunhan vain sopeudut ja käytät niitä hyväksesi. Maissa joissa talous toimii markkinoiden mukaan on parhaat mahdollisuudet hyvään elintasoon ilman julmettua velkaantumista johon mekin olemme langenneet kun emme ole hyväksyneet ay mafian vaatimuksesta elämistä markkinoiden mukaan.

        Markkinat kertovat meille milloin pitää olla vauhdissa ja milloin pitää hissutella ja tuo pitää siirtää kaikkiin työ ja palkkasopimuksiin jolloin työttömyys ei juurikaan kiusaa mutta ansiot vaihtelevat kulloisenkin työmäärän mukaan.

        Suurin sotatuhojen aiheuttaja viimeisen sadan vuoden aikana on sosialismipari kommunistisen ja kansallissosialismin yhdessä masinoima maailmansodaksi nimitetty tapahtuma. Se tuskin olisi ainakaan silloin alkanut ilman noiden sosialismien yltiöpäistä laajenemisen ja naapureiden alistamiseen tähtäävän toiminnan halua.

        Vaikka NATO on aina komuloisen hampaissa niin kertokaa missä NATO olisi jotenkin hankaloittanut elämää maassa jossa kunnioitetaan kansalaisoikeuksia ja jossa vallitsee vapaa demokratia? Tuskin löydätte tuota maata joten kyseessä on ollut YK:n tai muun kansainvälisen järjestön pyynnöstä suoritettava turvaoperaatio.

        En noin äkkipäätä muista, että sosialistiset maat olisivat olleet asekielteisiä. Vappumarssejahan ei Punaisella Torilla tehty rauhan kyyhkyjä kantaen vaan hampaisiin asti aseistettuina tankkien, tykkien ja massiivisten ohjusten (ainakin mallien) myötä joten ei kommunistilla ole varaa moittia muita aseistaan.

        Sota on tuomittavaa yhtä lailla oli sen alkaja mikä hyvänsä, muistutan komuloisille 1918 tammikuussa ja 1939 marraskuun lopulla kun sodat/vallankumousyritykset meillä ovat alkaneet niin alkajana on aina ollut se kommunismia lähempänä oleva osapuoli!!!

        Eikö olisi komuloisen jo syytä hieman miettiä mistä muita syyttelee ja arvostelee muistellen oman uskontonsa aikaansaannoksia kuten Afganistanin sota, II maailmansota, Kuuban kriisi, Georgian sota, Krimin varastaminen ja Itä-Ukrainan sota. Jos on itse syyllinen niin ensin pitää pyytää anteeksi ja sitten maksaa korvaukset kärsineille ja kun välit ovat noiden korjausten ansiosta kunnossa niin voi kysyä muilta koskas te teette saman!


    • kapitalismin_rappio

      Kolmas pointti.
      Valtioiden velkaannuttaminen.
      Se liittyy finanssipolitiikkaan ja keskeinen elementti on rahan luominen rahan avulla. Sijoittajat keinottelevat osingoilla ja velanotolla. Velkoja ketjutetaan ja edelleen ketjutetaan. Pankkien tilinpidossa kulkee voittopuolisesti lainaaminen ja velanotto. Yksilösijoittajat, olivatpa persoonia tai yhtiöitä, menettävät tai voittavat pörssikeinottelussa. Voittajat vievät varoja verokeitaisiin ja valtio korvaa häviäjien tappiot kuten Suomessa klassikkomallissa 1990 luvulla. Seurauksena on varallisuuden siirtyminen työltä pääomalle. Jokaisen pörssiromahduksen jälkeen rikkaat rikastuvat ja rahvas suhteellisesti menettää.
      Verokeitaat ovat veronkiertoa varten. Sekä tuottavasta tuotannosta että pörssikeinottelun voitoista osa siirtyy "bittiavaruuteen" ja valtionvelka syntyy ja kasvaa ilman että rahasta, pääomista, olisi puutetta.
      Valtionvelka on keino manipuloida rahvas uskomaan syöneensä liikaa. Syyttömästä tulee syyllinen ja syylliset eli veronkiertäjät komeilevat mediassa hyväntekijöinä lahjoittaessaan pennosia hyäntekeväisyyteen.
      Valtionvelka on keino siirtää palkkatuloja valtion budjetin kautta yksityiselle pääomalle. Pääomat kasaantuvat. Syntyy miljadööriomistajia.

      EU:ssa keskupankki jakaa velkarahaa koneet punaisina vauhdista. Sitä ei voi tehdä loputtomiin. Kun velkarahan luominen loppuu, tulee finanssikriisi.
      Merkittävät sijoittajat ehdottavat toistaiseksi halvan rahan aikana hankkimaan kiinteätä omaisuutta, kiinteistöjä, maata, kultaa yms.. Finanssikriisin jälkeen rahan arvon jälleen tilapäisesti vakiinnuttua omistajilla on omaisuus ja palkkatyöläisillä arvottomia tai vähempiarvoisia rahamerkkejä kuin ennen kriisiä. Yksityisen pääoman osuus tulonmuodostuksessa kasvaa suhteessa palkkatyöhön.
      Klassinen esimerkki Venäjältä 1990 luvulla NL:n kaatumisen jälkeen, jolloin yhdessä yössä vuosien säästöt muuttuivat muutamaksi ruisleipälimpuksi. Omistajat siirsivät valtavat pääomasummat välittömästi läntisen Euroopan pankkeihin ja kansa kärvisteli nälissään.

      Teoreettisen lähteenä Talousdemokratia.fi sivusto.
      Karl Marx, Pääoma, pääomien kasaantumisprosessi.

      • kapitalismin_rappio ei näe todellisuutta vaan vertaa maailmaa johonkin marxilaiseen.

        Olemmehan oppineet ettei sosialismi kykene luomaan tilannetta jossa olisi hyvinvointia kansalle edes mahdollista järjestää siinä mitassa johon me porvarillisessa maailmassa olemme tottuneet.

        Se mikä mättää on liiallinen menojen lisäys yhteiskunnille euromääräisinä kun ne pitäisi budjetoida prosentteina yhteiskunnan tuloista. Euromääräisinä ollessaan ne pitäisi jakaa viime vuoden tuloista kun on saatu selville todellinen tilitilanne ennen jakoa. Noinhan järkevä kansalainenkin tekee vaikka onhan tuo järkevyys häipynyt pitkälti viime aikoina luottokorttien ja pikaluottojen myötä.

        Velaksi elämistä pitää välttää niin yksilön kuin yhteiskunnankin koska velat pitää maksaa.

        Valtion velka ei synny sillä, että joku tallettaa ja sijoittaa ulkomaille vaan siitä, että budjetointia tehdään liian optimistisesti etukäteen. Se on myös suurelta osin johtuvaa huonosta työvoimapolitiikasta jota tehdään vanhaan komumalliin markkinataloudessa. Kaikki tiedämme miten komumallin taloudet aina kehittyvät, päin sitä kuuluisaa Prinkkalaa! Olisikin syytä muokata niin työehto kuin palkkasopimuksia joustamaan aina kulloisenkin markkinatilanteen mukaan kuten se jo nyt on yrittäjien kohdalla.

        Velkaa voi ottaa tuottaviin sijoituksiin koska se tuotto maksaa ne velat mutta elämiseen velan ottaminen on syntistä touhua jota kannattaa välttää. Oma elämä on aina sovitettava hieman tulojen alapuolelle jotta kasvaa varantoa sadepäivien varalle. Pieni tuloisen ei kannata ostaa osamaksulla koska silloin tuote on kalliimpi pientenkin korkojen aikana eikä ole mahdollista tinkiä kuten käteiskaupassa.

        Esimerkkisi NL:n kaatumisen seurauksista ovat vain todiste neuvostotalouden epärealistisuudesta, eihän rupla ollut vaihdettava valuutta samaan malliin kuin markka, punta tai taala. Neuvostotalous kommunismin johdattamana eli jossain hypessä ilman sidosta reaalimaailmaan, kustannukset eivät olleet hintojen kanssa missään suhteessa vaan joku Moskovassa sanoi mitä limppu maksaa eikä kysynyt mikä sen tuottajahinta on. Kuulin aikoinaan jopa huhuja limppujen käytöstä eläinten rehuna koska limppu oli halpa verrattuna rehun hintaan. Tuo, jos on totta, kertoo kommunistisen suunnitelmatalouden todellisuuden, EI MITÄÄN JÄRKEÄ!!


    • Socializmus

      Näyttäisi siltä, että sosialismin tulo on viivästynyt - ihan vielä ei kannata laittaa kravattia kaulaan ja juhlapukua päälle. Kylmyys on tainnut lannistaa - vuoden 1975 Lada ei suostu käynnistymään.

    • valtamulle

      Sosialismi on äärikapitalismia.

    • kapitalismin_rappio

      Neljäs pointti.
      Kasvun rajat, luonnon säilyminen, sääntelyn pakko.

      Rooman Klubi on aiemmin Saksan Hampurissa ja nykyisin Sveitsin Winterthurissa, Zürichin kantonissa päämajaansa pitävä kansainvälinen tulevaisuudentutkimuksellinen keskustelufoorumi, joka pohtii monenlaisia kansainvälisiä kysymyksiä, kuten ympäristöongelmia, luonnonvarojen riittävyyttä ja energiakysymyksiä. Klubin perustivat vuonna 1968 Aurelio Peccei ja Alexander
      https://fi.wikipedia.org/wiki/Rooman_Klubi

      https://fi.wikipedia.org/wiki/Kasvun_rajat

      Kapitalismi perustuu jatkuvaan kasvuun. Kun kasvu lakkaa, sen päivät on luettu. On pakko säännellä luontoa ja sitä mitä tuotetaan. Tarpeellista vai joutavaa kuten sota-aseita tai miljardöörien loiskulutusta. Marxilaisuudessa prosessista käytetään nimitystä ettei pääomien kasaantuminen voi jatkua ikuisesti.
      Rooman klubi ennusti maailman raaka-ainevarat rajallisiksi, luonnon saastumisen ongelman sekä liikakansoituksen. Viimeksimainittua voidaan pitää nälkäongelmana ja joka näyttää kiihtyvän yhtä aikaa huiman teknisen kehityksen jaloissa.

      Nälkä.
      Sadat miljoonat ihmiset elävät nälkärajalla tai sen alapuolella. Saharan erämaa siirtyy etelämmäksi, viljelymaa pienenee. Useat valtiot keskisessä Afrikassa ovat kaaosmaisessa tilanteessa. Taistelu vähistä ruokavaroista syntyy lainomaisen raakana. Uuskolonialismi pahentaa tilannetta.

      Luonto.
      Yhdysvallat irtisanoutui luonnon suojelun kansainvälisistä sitoumuksista teesillä "oma maa ensin". Läntisessä maailmassa etenee äärioikeistolainen liike "me ensin" teesillä. Prosessi heijastaa kiihtyvää taistelua vähenevistä elinehdoista. Äärioikeistolaisuus hylkää kaiken realismin ja tyytyy rosvojen maailmankatsomukseen. Vahvin pärjäisi lopulta vaikka muu maailma tuhoutuisi.
      Natomaiden politiikka militarisoinnin vahvistamiseksi on osa hyeenojen aatetta "ensin haaskalle päässyt saa vatsansa täyteen". Militarismi itsessään tuhoaa suuresti tervettä luontoa.

      Kulttuurievoluutio.
      Ihmiskunta on käännekohdassa. Tehtävänä on säilyttää planeetta elinkelpoisena. Sota ratkaisuna ongelmiin ei enää päde. Sota tuhoaa maapallon lopullisesti.
      Luonnonvarojen ja väestön sääntely ovat välttämättömiä. Saasteettoman teknologian tavoite tulisi saattaa jokaisen valtion perustuslakiin. Maapallolle syntyvien vihollismielisten blokkien sijasta tulisi saada suurissa kysymyksissä yleismaailmalliset organisaatiot, ratkaisuehdotukset ja täytäntöönpano.

      Ihmiskunnan tulisi astua sille sopiviin saappaisiin ja alkaa miehen töihin, lopettaa sotiminen, eriarvoisuus, kansallisuusviha ja höperöt maailmanlopun ennustajien teoriat.
      Maailma on tässä ja nyt. Se voi tuhoutua elinkelvottomaksi ihmiskunnan toimesta tai selviää ihmiskunnan avulla. Kukaa muu ei tee välttämätöntä kuin ihmiskunta itse.
      Itsekkyydestä, omaan napaan tuijottamisesta tulee tehdä loppu. Porvarillisesta "minä ensin" ideologiasta tulee luopua.
      Ihmiskunta tarvitsee työn ihmisten yhteisön, jossa kaikki kantavat kortensa kekoon ja saavat välttämättömän perusturvan.

    • kapitalismin_rappio

      Viides pointti.
      Ulkopolitiikan rappio.
      Johtavat, mahtavat, hyvin aseistetut natomaat ovat ottaneet politiikakseen vihollismaapolitiikan.
      USA määrittelee vihollismaat ja muut natomaat toistavat perässä teesiä sekä yhtyvät USA:n saartoihin, diplomaattiseen sotaan, pakotteisiin ja jopa sotaan. Useat arabimaat on tuhottu tämän politiikan perusteella. Arabimaita tuhotaan edelleen.
      USA nimitti viimeksi Venäjän, Kiinan, Iranin ja Pohjois-Korean vihollismaiksi, lännen kapitalismin vihollismaiksi. Natomaat ovat määritelleet mahdollisesti tulevan sodan peruslinjaukset. USA vaatii muiden natomaiden sotilasbudjettien tuntuvaa korottamista. Pohjois-Koreaa ja Irania on kiusattu vuosikymmeniä kauppasaarroilla.
      Näyttää siltä että naton ympärille rakentunut kapitalismi ei kykene normaaleihin valtioiden välisiin suhteisiin. Taustalla lienee pelko omien kansalaisten kapinoinnista. Ulkoisen uhkan, todellisen tai kuvitellun, manaaminen on helpoin keino siirtää rahvaan huomio pois elinehdoistaan.
      Venäjä ja Kiina aseistautuvat. Kiina on toistaiseksi pysytellyt sotien ulkopuolella ja Venäjä toiminut lähialueillaan paitsi viimeksi Syyriassa. Syyriassa USA/nato tukee terroristeja, Venäjä tukee hallitusta.
      USA on määrännyt Suomen luokittelemaan Venäjä vihollismaakseen. Pyyntöön ei toistaiseksi ole suostuttu.

      Avoin vihollismaa-agenda ulkopolitiikassa on sodan airueiden esiinmarssia. Siinä on asetettu periaatteellinen linjaus minne natomaiden ja niiden tukijoiden tulee suuntautua. Naton ulkopolitiikan muutos on vaarallinen.
      Kansalaisia prässätään viholliskuvan hyväksymiseksi. Järjestäytyneen työväenliikkeen tulisi ponnistella yhdessä vaarallisen suuntauksen katkaisemiseksi. On oltava valmis vaikka yleislakkoon sodan estämiseksi.

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      305
      3408
    2. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      83
      1629
    3. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      43
      1490
    4. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      53
      1379
    5. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      27
      1260
    6. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      47
      1230
    7. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      6
      1180
    8. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      45
      1161
    9. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      26
      1127
    10. Persut vajosivat pinnan alle

      Sosiaali- ja terveysministeri Kaisa Juuson (ps) tietämättömyys hallinnonalansa leikkauksista on pöyristyttänyt Suomen ka
      Maailman menoa
      168
      1078
    Aihe