Miten valmistan halvimman pizzan?

köyhänpizzat

Miten te toiset köyhät valmistatte halvimmat pizzat kotona? Vehnäjauhothan saa jakelusta ilmaiseksi, samoin sika-nautasäilykettä. Laitatteko pizzanpohjaan kaurahiutaleita, niitähän saa myös ilmaiseksi EU-ruoka-apuna?
Vettä tulee hanasta, mausteet joutuu ostamaan ja kuivahiivan. Juustoraaste tulee päiväysvanhasta juustosta. Pehmenneet tomaatit kelpaa hyvin pizzaan, entä muuta?

Tein pizzaa perheelle pari päivää sitten, oli sopivasti kertynyt tarpeita ja päätin käyttää ne siihen pizzaan. Matkasta väsähtäneet tomaati pääsivät mukaan ja muutakin eläköitynyttä oli nurkissa siihen laittaa. Hyvin maistui!

77

2495

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ensyöpitsaa

      Pitsa on ravintoarvoiltaan huonoa mättöä. Ostaa mielummiin juureksia ja tuoretta järvikalaa. Keittelee niistä vaikka sopan, tai tekee jonkun laatikkoruoan.

      • köyhänpizzat

        Niin minäkin teen, että keittelen usein jonkun sopan taikka teen laatikkoruoan, mutta joskus tekee mieli pizzaakin. Idea oli nyt kysymykselläni, että miten tehdään halvimmalla pizza.
        Osaan kyllä tehdä esim. soijaperunasoselaatikon edullisesti taikka järvikalasta kalakeiton todella edullisesti.


      • nopeetaruokaa

        Mikä vika pizzassa , leipä ja lisukkeet samassa paketissa


      • ensyöpitsaa
        nopeetaruokaa kirjoitti:

        Mikä vika pizzassa , leipä ja lisukkeet samassa paketissa

        Valkoinen vehnäjauho on jo lähtökohtaisesti huono aine ruokaan. Pitsaan laitetaan sitten usein vielä runsassuolaisia täytöksiä, usein vieläpä säilöntäaineilla höystettyjä. Lopuksi pitsaan paistetaan karsinogeenit päälle. Kokonaisuus on siis epäterveellinen.

        Hauduttamalla ja keittämällä puhtaista raaka-aineista tehdyt ruokalajit ovat terveellisiä ja ravinnepitoisia.


      • eiolepakkosyödäjosei
        ensyöpitsaa kirjoitti:

        Valkoinen vehnäjauho on jo lähtökohtaisesti huono aine ruokaan. Pitsaan laitetaan sitten usein vielä runsassuolaisia täytöksiä, usein vieläpä säilöntäaineilla höystettyjä. Lopuksi pitsaan paistetaan karsinogeenit päälle. Kokonaisuus on siis epäterveellinen.

        Hauduttamalla ja keittämällä puhtaista raaka-aineista tehdyt ruokalajit ovat terveellisiä ja ravinnepitoisia.

        Me käytetään pitsapohjiin perunamuusia, jota on jäännyt tähteeksi ja joukkoon vain vähän vehnäjauhoa. Se on ihan itsestä kiinni, että mitä laittaa täytteeksi, onko suolaa ja muuta lisäainetta turhaan. Me tehdään lisäksi aika usein ihan vegepitsaa sen perunapohjan kanssa, jos on sopivasti kasviksia tarjolla.
        Me kypsennetään höyryllä kasviksia ja joskus jää pieni määrä kasviksia pitsaa varten, niin sinne vaan. Pilkkiahvenista saa hyvät täytteet pitsaan, no joo myönnetään, että joku niitäkin väittää epäterveellisiksi, kun on pikkukaloja pienistä järvistä.
        Ja eikä sitä pitsaa nyt niin usein tehdä, kun vain silloin tällöin tarpeiden mukaan. Tehdään ja syödään me muutakin ruokaa, mutta lapset tykkää välillä pitsasta ja ei meillä ole varaa mennä syömään jonnekin pizeriaan. Joskus käydään Raxissa, että lapset oppii syömään muuallakin, kuin kotona.
        Pitsaa me on tehty, kun lasten kavereita on ollut meillä kyläreissuilla, hyvin kelpaa!


      • riäväsuu
        eiolepakkosyödäjosei kirjoitti:

        Me käytetään pitsapohjiin perunamuusia, jota on jäännyt tähteeksi ja joukkoon vain vähän vehnäjauhoa. Se on ihan itsestä kiinni, että mitä laittaa täytteeksi, onko suolaa ja muuta lisäainetta turhaan. Me tehdään lisäksi aika usein ihan vegepitsaa sen perunapohjan kanssa, jos on sopivasti kasviksia tarjolla.
        Me kypsennetään höyryllä kasviksia ja joskus jää pieni määrä kasviksia pitsaa varten, niin sinne vaan. Pilkkiahvenista saa hyvät täytteet pitsaan, no joo myönnetään, että joku niitäkin väittää epäterveellisiksi, kun on pikkukaloja pienistä järvistä.
        Ja eikä sitä pitsaa nyt niin usein tehdä, kun vain silloin tällöin tarpeiden mukaan. Tehdään ja syödään me muutakin ruokaa, mutta lapset tykkää välillä pitsasta ja ei meillä ole varaa mennä syömään jonnekin pizeriaan. Joskus käydään Raxissa, että lapset oppii syömään muuallakin, kuin kotona.
        Pitsaa me on tehty, kun lasten kavereita on ollut meillä kyläreissuilla, hyvin kelpaa!

        Tuo pohja vaikuttaa enempi perunarieskalta kuin pizzapohjalta.


      • voiskokeillaitseki
        riäväsuu kirjoitti:

        Tuo pohja vaikuttaa enempi perunarieskalta kuin pizzapohjalta.

        Mitäsenväliä, jos pitsa maistuu hyvältä. Eikä se pohja kokonaan ollu perunaa!


      • röhönauruuuut

        Kyllä nyt tulee röhönaurut että tehdään pizzapohja perunasta ja täytteenä pilkkikaloja heh heh toi on jo kyllä joku muu paistos jo tai oikeastaan piiras.


      • termit.haltuun
        röhönauruuuut kirjoitti:

        Kyllä nyt tulee röhönaurut että tehdään pizzapohja perunasta ja täytteenä pilkkikaloja heh heh toi on jo kyllä joku muu paistos jo tai oikeastaan piiras.

        Kalakukon täytteeksi voi laittaa pilkkikaloja. Pizzan laitetaan ainoastaan päällisiä (eng. toppings). Eihän voileivän päällekään laiteta mitään täytteitä.


    • Voilaa

      Lämpimät voileivät melkein kuin pizza,kun oreganoa heittää eli paahtoleiville ketsuppia,tonnikalaa,tomaattia,jos on ja päälle juustoa muruina ja oreganoa. Sen oreganon voi heittää uunin jälkeen kuumaan juustoon.

      • pizza.vai.ei

        Äkkiä kun luin, luulin että kirjoitit että oreganon voi heittää uuniin.. onneksi selvisi että juustoon.
        Toisaalta jos sitä heittää uuniinkin, tulee tuoksua vaikkei olisi pizzasta tietoakaan.


    • köyhänpizzat

      Latoo vaan paahtoleivät uunipellille leivinpaperin päälle vieriviereen, päälle vaikka ketsuppia, tomaattipyrettä tai jotain tomaattikastiketta. Täytteeksi voi laittaa melkein mitä vaan, jos on halvalla löytynyt ale-laarista kaupasta, päiväysvanhat leikkeleet ym. Tomaattia siivuina siihen ja oregaanoa, lopuksi juustoa raastettuna ja uunissa 200C° sopivasti, että juustot sulaa ja tomaatit kypsyy.
      Eli ei välttis tarvitse alkaa pizzapohjaa tekemään, kun hakee ilmaista leipää jakelusta.

    • PizzaKokkiKolmonen

      Keräilen kaupoista pitsavärkkejä pikkuhiljaa. Kun joku tarvike on tarjouksessa, niin ostan sitä kaappiin odottamaan. Välillä teen tonnikalapitsaa, välillä jauheliha. Juustoa raastan itse tarjousjuustosta tai ostan sitä halvinta mahdollista raastetta, joka ei ole juustoa nähnytkään, mutta ajaa asiansa. Suurta herkkua on Aurajuusto pitsassa, mutta sitä valitettavan harvoin on tarjouksessa. Muut sinihomejuustot on jokseenkin kamalia.

      Harvoin tulee pitsaa tehtyä. Hyvää se kyllä on. Osaan tehdä muutakin ruokaa, kuten tämä päivä on menty puurolla ja hernekeitolla. Ehkä joku päivä pitsaa, kun lapsillakin on loma koulusta.

    • lämminleipäääää

      Yleisin lämminvoileipä mulla on tonnikalaa ja ketchuppia sekaisin, juustoa päälle. Niin ruisleipään tuon aina teen.
      Varsinaisesti pizzaa en tee kun pohjasta tulee mitä sattuu enkä tykkää valmispohjista.

    • Jaa halvin?.. hmm no.. Kuivahiiva,jauho,öljy,suola,vesi. Halpaa tomaattipyrettä, punasen lapun kinkkuu, vanhaa juustoo raasteena, oreganoo, joskus oliiveja, joskus paprikaa,joskus herkkusieniä..parhaimmillaan noita kaikkii. Pizzapohjan teko on helppoa kuin mikä. Kuuma uuni alalämpö tai pelkkä pelti ja ihan alas uuniin.. tonnikalakin käy kinkun sijasta..ja joskus salamii.

    • köyhänpizzaperjantai

      Pizzalla on mielenkiintoinen historia https://fi.wikipedia.org/wiki/Pizza

      Meikäläisellä on tonnikalaa säilykkeenä, jonka parasta ennen päiväys on 6/2010, joten ajattelin tehdä niistä viikonloppuna pizzaa. Dolmion tomaattikastiketta tarjouksesta ostettuna löytyy purkillinen. joten siitä pohjan päälle ennen tonnikalaa. Tuhdisti tomaattia vielä tonnikalan päälle ja pizzamaustetta, lopuksi -50% lapulla ostettua Polar-juustoa raastettuna päälle.

      Pizzapohjan teen vehnäjauhoista veteen ja valutan tonnikalan öljyt taikinaan sekaan. Lidlistä halvinta kuivahiivaa käytän. Pohjaan: 2dl vettä, kuivahiivaa, öljyä 2-3rkl (tulee tonnikalapurkista, jos tekee tonnikalapizzan), 5dl vehnäjauhoja. Paistan pohjaa hieman ennen täytteiden laittoa ja täytteiden kanssa paistan kypsäksi.

    • Kummisetääuunissa

      Ostan kalleimmat raaka-aineet, että saan halpaa pitsaa ja haukut roskaruokani epäterveellisyydestä

    • nuukuuskunniaan

      Pitsa on italialainen pyttipannu, eli siihen laitetaan kaikki tähteet. Italiassa esim. tomaatti on halpaa ja sitä saattaa jäädä yli. Pitsan idea menetetään, jos sen takia joutuu ostamaan kaupasta tomaatteja lähes viiden euron kilohintaan. Onneksi tomaattimurskaa saa kohtuuhintaan.
      Kinkunjämät, yli jäänyt jauhelihakastike, makkaranpätkät yms. Ja tietysti juustonkannikat. Pakastevihannekset, parsakaalit yms., mitä nyt sattuu olemaan.
      Pitsaa ei kannatakaan ryhtyä varta vasten tekemään, vaan jos tähteitä on kertynyt, niin niistä sitten.

      • pizzaanjämät

        Tämähän se on pizzan idea, että jämät käytetään pois! Ei tosiaan tekemällä tekemään kannata alkaa pizzaa vääntämään.
        Olen itse kasvanut perheessä, missä juustonkannikat säästettiin aina laatikkoruokiin ja pizzaa varten raasteettavaksi. Samoin tomaatit äitini osti /sai kaupasta, kun olivat hieman pehmoisia ja teki niistä pizzaa.
        Usein perjantaina iltapäivällä lähikauppiaalla oli tarjouksia ennen sulkemisaikaa (tuolloin kauppa suljettiin jo klo 17:00!!) ylikypsyneistä hedelmistä ja tomaateista. Käytännössä äiti tai joskus isä toi ne ilmaiseksi sieltä kaupasta kotiin, lauantaina meillä oli usein pizzaa ja omenapiirakkaa tai jotain banaanikakkua ym. mitä niistä hedelmistä pystyi tekemään.
        Juustoa saatiin myös läheiseltä meijeriltä, oli aina jotain koe-eriä tai leikkuupaloja, kun siihen aikaan ei tehty niistä vielä juustoraastetta myyntiin. Parhaat palat syötiin juustoista leivän päällä, osa meni laatikkoruokien ja pizzan päälle raasteena.
        Täytteet pizzaan tuli säilykekalasta, yleensä lohta ja tonnikalaa, kun vakuutusyhtiöltä saatiin ostaa kuljetusvahingoittuneita säilykkeitä tosi edullisesti. Myöhemmin saatiin ostaa suurtalouspakkauksia -50% kinkkuleikkeleitä, niistä tehtiin kiusauksia, kinkkumakaronilaatikoita, kinkkumunakkaita ja pizzaan täytteitä.


      • pizzaanjämät kirjoitti:

        Tämähän se on pizzan idea, että jämät käytetään pois! Ei tosiaan tekemällä tekemään kannata alkaa pizzaa vääntämään.
        Olen itse kasvanut perheessä, missä juustonkannikat säästettiin aina laatikkoruokiin ja pizzaa varten raasteettavaksi. Samoin tomaatit äitini osti /sai kaupasta, kun olivat hieman pehmoisia ja teki niistä pizzaa.
        Usein perjantaina iltapäivällä lähikauppiaalla oli tarjouksia ennen sulkemisaikaa (tuolloin kauppa suljettiin jo klo 17:00!!) ylikypsyneistä hedelmistä ja tomaateista. Käytännössä äiti tai joskus isä toi ne ilmaiseksi sieltä kaupasta kotiin, lauantaina meillä oli usein pizzaa ja omenapiirakkaa tai jotain banaanikakkua ym. mitä niistä hedelmistä pystyi tekemään.
        Juustoa saatiin myös läheiseltä meijeriltä, oli aina jotain koe-eriä tai leikkuupaloja, kun siihen aikaan ei tehty niistä vielä juustoraastetta myyntiin. Parhaat palat syötiin juustoista leivän päällä, osa meni laatikkoruokien ja pizzan päälle raasteena.
        Täytteet pizzaan tuli säilykekalasta, yleensä lohta ja tonnikalaa, kun vakuutusyhtiöltä saatiin ostaa kuljetusvahingoittuneita säilykkeitä tosi edullisesti. Myöhemmin saatiin ostaa suurtalouspakkauksia -50% kinkkuleikkeleitä, niistä tehtiin kiusauksia, kinkkumakaronilaatikoita, kinkkumunakkaita ja pizzaan täytteitä.

        Niin jämiä voi käyttää pizzaan, mutta kun itse teen pizzaa, teen sen kyllä ihan tekemällä ja varta vasten.


    • kenttu

      Länpimät voi leivät voi tehdä myös mikroaalto uunissa, kun paahtaa leivät ensin paahtimella. Saa sen rapsakkuuden silleen. Suoraan mikroaallossa tehdessä tulee pehmeetä höttöstä.

    • aikasmoniiii

      Aikas moni varmaan tekee lämpimät voileivät mikrossa lämmittäen mutta itse uunissa kun tulee rapeutta

    • pizzaisgoodman

      Käytän valmispohjaa.

    • TakaisinLuontoon

      Se on niin yksilöllistä, kun ruokavaliotkin ovat yksilöllisiä...
      Mutta kun se vehnätön vaihtoehto tästä näyttää puuttuvan, niin tulkoon tämän myötä.

      Eli aikoinani vetelin vuosikaudet jos jonkinlaista normipizzaa, aina vehnäpohjalla.

      Oikaistaan mutkat suoriksi, nykyään en käytä edes gluteenittomia viljoja.

      Ja näillä eväillä sitten pizza:)

      * itse raastettua juustoa 3-4 ruokalusikallista
      * psylliumkuitua reilu ruokalusikallinen, tai pari
      * jotain hapanta maitoproteiinia vajaa desi (viimeksi laitoin pari klönttiä kermarahkaa...)
      * 1 kananmuna
      * suolaa, ja halutut muut mausteet pohjaan

      Sekoita ja levitä paistoalustalle, ja todella nopeasti, koska psyllium jämähdyttää koko taikinan hyvin äkkiä...

      Paista 225 asteessa,, kunnes pinta on hieman saanut väriä, eli 15-20 min, tarkista tilanne, ja jatka paistamista, jos ei pinnassa vielä näy ruskeita pilkkuja.

      Kun on pilkkuja pinnassa, ota uunista. Nyt on sinulla valmis pizzapohja!
      Voit tehdä sille kuten haluat, esim. jäähdyttämisen jälkeen jatkat pizzan tekoa latomalla seuraavaksi täytteet:

      Esim:

      * pizzapohjan alimmaiseksi kerrokseksi itse paistettua sipulia, tomaattipyreetä ja pizzamaustetta sekoitettuna oliiviöljyn kanssa, levitä seos veitsellä pohjan päälle kuin voitelisit leipää
      * tonnikalaa valutettuna seuraavaksi, ja kaverina oliivirenkaita.
      * lopuksi päälle itse raastettua juustoa, ja vielä ripaukset pizzamaustetta

      • TakaisinLuontoon

        Niin, ja sitten uuniin se 225 astetta n. 15 min, kunnes juustoraaste sulanut jne., kuten kaikki tietävätkin...:)

        Tuo kermarahka oli itselle uusi tuttavuus, tuli ostettua, kun S-kaupassa -60%. Tavallisimmin käytän Lidlin turkkilaista jugurttia. Juusto oli jotain 4 €/kilo.


    • silakkapizza

      Ehtiikö pakastetut silakkafileet kypsyä jos ne heittää päällimäiseksi juuston päälle?

    • halpaahalpaaaaaa

      Halpaa ja halpaa ni miksei pizzaa tee 2 pellillistä ja täytteeksi vaikka ale jauhelihaa, kinkkusuikaleita.
      Isompi määrä ja lopun pakastaa.
      Roiskeläpät ei nyt kauheesti tule maksaan.
      Kyllähän sekin maksaan tulee jos tunkee täytteitä ja yksin syö koko määrän.

      • useampipellillinen

        Niinhän me tehdäänkin, pari kolme pellillistä pizzaa kerralla. Täytteet punalappuislla ostettua, jauheliha tulee hyvin tarjouslihoista. Kalasäilykkeet päiväysvanhaa jne. Ei tosiaan maksa mahdottomia. Pizzapohjaan ilmaiseksi saatua perunamuusijauhetta joukkoon. Juustot -50% lapuilla raasteena päälle.


      • vahvistaisi.luustoa
        useampipellillinen kirjoitti:

        Niinhän me tehdäänkin, pari kolme pellillistä pizzaa kerralla. Täytteet punalappuislla ostettua, jauheliha tulee hyvin tarjouslihoista. Kalasäilykkeet päiväysvanhaa jne. Ei tosiaan maksa mahdottomia. Pizzapohjaan ilmaiseksi saatua perunamuusijauhetta joukkoon. Juustot -50% lapuilla raasteena päälle.

        Voiko tehdä maitopizzan käyttämällä pohjassa vehnäjauhojen tilalla maitojauhetta? Säästäisi juustossa kun maitopuoli hoidettaisiin pohjan avulla.


      • TakaisinLuontoon

        Kokeilemallahan se selviää. Jos aivan tosissasi kirjoitit, niin ainakin se verran voin neuvoa, että tarvitaan jotain hapanta nostatukseen. Sen ei tarvitse olla hiiva eikä leivinjauhe. Happamat maitotuotteet käyvät hyvin.


      • habboa
        TakaisinLuontoon kirjoitti:

        Kokeilemallahan se selviää. Jos aivan tosissasi kirjoitit, niin ainakin se verran voin neuvoa, että tarvitaan jotain hapanta nostatukseen. Sen ei tarvitse olla hiiva eikä leivinjauhe. Happamat maitotuotteet käyvät hyvin.

        Eli bulgarianjugurtti saattaisi käydä?


      • useampipellillinen
        vahvistaisi.luustoa kirjoitti:

        Voiko tehdä maitopizzan käyttämällä pohjassa vehnäjauhojen tilalla maitojauhetta? Säästäisi juustossa kun maitopuoli hoidettaisiin pohjan avulla.

        Kokeilemalla tosiaan selviää, sillä eihän siinä paljoa häviä. Maitojauhetta saa ilmaiseksi EU-ruoka-avun jakelusta.
        Me o kokeiltu monenlaista, kun saadaan usein ilmaiseksi kaikenlaista ruokaa. Tuota perunamuusijauhetta saatiin ilmaiseksi iso säkillinen, niin on käytetty sitä pizzapohjiin.


      • TakaisinLuontoon
        habboa kirjoitti:

        Eli bulgarianjugurtti saattaisi käydä?

        Ilman muuta käy bulgarianjugurtti, osana.


    • näkkileipä.ei.lopu.ikinä

      En kyllä nyt usko että täällä on noin paljon ns. järkeviä ruoanlaittajia, aina pakkaseen valtavat määrät, paistetaan samoilla lämpimillä kymmenittäin pizzoja, leipiä, kaalilaatikoita, muita sekalaisia ruokia vuokakaupalla.
      Onko noin isoja perheitä? Syökö kaikki noin paljon? Onko isoja pakastimia?
      Itsekin kun teen jonkun vastaavan, niitä saa kahden hengen taloudessa syödä päivätolkulla ja alkaa jo kyllästyttää. Pakastimeen kun ei mahdu pienessä kaupunkiasunnossa valtavia määriä, pitäähän siellä olla marjojakin.
      Ei kyllä olla kerätty satoja litroja, kuten ilmeisesti pitäisi tehdä.
      Kas kun ei vielä hirvenpuolikaskin, mihinkähän senkin työntäisi, eikä ole sitä hirvikivääriä eikä taitoakaan kaatamiseen.
      Huh huh, mitäs jos vain opettelisi syömään vähän vähemmän.

      • isompipakastin

        Pieni arkkupakastin ei paljoa tilaa vie ja haukkuu hintansa nopeasti. Sinne voi nakella ilta-alesta -60% tuotteita joille ei juuri siinä ajassa ole heti käyttöä.


      • veljenkansssss

        Veli osti joskus pienen arkkupakastimen ni pyysi mukaan mua kantaan niin heh varastomies kantoi sitä yhdelläkädellä. Toista se ennen oli ni isot arkkupakastimet paino aikaslailla.


      • syrjäseudunasukki

        Meillä on kolme arkkupakastinta, joista yksi ihan pieni ja yksi kaappipakastin varalla sulatuksia varten. Marjoja on aika paljon pakastimissa, kalaa, lihaa ja härkäpapua. On tietty valmista ruokaakin, kun tehdään isompi satsi. Ei meiltä ruoka lopu!


    • talousexperttejääää

      Juu kyllä tällä palstalla välillä löytyy talousexperttejä kun löytyy taulukot ja kaikki ni kaikki on hyvin.
      Eihän pizzan laittaminen nyt mikään ongelma ole kun pakastimessa yleensä leipää ja kalapuikkoja.
      Lihamakaronilaatikkoa kun teen ni joskus pakastan osan kun vuoka aikas iso ja jos 3 päivää syö niin tulee korvista ulos.
      Hernekeitto olis kyllä yks että kuukauden satsi pakkasessa

    • Vain.mielikuvitus.rajana

      Tehkää itse pizzapohjat, niihin voi käyttää monenlaisia jauhojakin sekaisin, vaikka puurohiutaleitakin. Ovat parempia kuin kaupan valmiit pizzapohjat. Ei aina tarvitse olla vehnää. Täytteeksi mitä vain ruuan jämiä jotka pizzaan sopii. Mausteilla, sipuleilla ja chilillä saa lisämakua.

    • Fruttidimare

      Maukkaampaa ja terveellisempää pizzapohjaa saa kun laittaa hiivaleipäjauhoja, leseitä ja vähän hiutaleitakin. Eikä ne nyt mitenkään kallista ruokaa ole. Mutta halvintahan tässä kai kysyttiin, eli kyllä se niistä Eu-kassin valkoisista jauhoista tulee ihan kaikkein halvimmalla.

      Pizzaan voi hyvin käyttää onkikaloja. Ahvenet ja muut pikkukalat on pizzassa hyviä kun tekee ne fileiksi ja hauduttaa ennen pizzaan laittamista pikkupiikit pois. Ihan turha on ostaa pizzaa varten tonnikalapurkkeja.

      Mausteista halvinta on itse kerätty ja kuivattu ajuruoho. Sekä kangasajuruoho että nurmiajuruoho sopivat hyvin pizzan (ja tietysti myös hernekeiton, kaalilaatikon ja muidenkin ruokien) mausteeksi. Kannattaa opetella tunnistamaan ja kerätä talteen. http://www.luontoportti.com/suomi/fi/kukkakasvit/nurmiajuruoho

      Halvimmat tomaatit saa itse kasvattamalla. Nyt helmikuussa taimet multaan ja ikkunalle kasvamaan. Kylvöpotteja saa mm. tyhjistä wc-paperirullista ja munakennoista. Satoa tulee yleensä heinäkuusta marraskuulle ja sesonkiaikaan kannattaa osa sadosta kuivata tai pakastaa soseena, nin että sen voi käyttää talvella.

      Öljyä, hiivaa, suolaa ja juustoa joutuu ostamaan. Jos joskus ei välitä siitä ihan kaikkein halvimmasta vaihtoehdosta, niin ekstraa saa kun laittaa päälle lisäksi kourallisen katkarapuja ja muutaman simpukan.

    • ihaniteeeee

      Kyllä ihan itse saat syödä pitzzan missä onkikaloja kyllä se tonnikalaa täytyy olla. Noin muuten kyllä pilkkikalat maistuu paistaen.

      • liemessä

        Pienistä pilkkiahvenista saa hyvän keiton.


      • keittoapitsaakukkoa
        liemessä kirjoitti:

        Pienistä pilkkiahvenista saa hyvän keiton.

        Ahvenista tulee nyt vaikka mitä, tulee hyvä kalakukkokin! Ja kalasäilykettä tulee ahvenista tosi hyvin. Sitä ahvenista tehtyä kalasäilykettä voi muuten laittaa pitsaan täytteeksi!


    • sekotattenyt

      Sekotatte nyt pahemman kerran pizzan ja piiraan noilla täytteillä,mausteilla.

      • pizza.on.herkkua

        Eikö se ole parasta, että voidaan tuunata pizza, joka alunperin on italiasta. Suomessa tietynlaiset piiraantapaiset ovat olleet kauemmin. Kun ne kaksi yhdistetään, sehän on huippuhyvää. Jokainen saa lempimakujansa ja koostumuksiaan sillä tavalla.
        Onhan se niin, että toinen tykkää erittäin ohuesta ja rapeasta pizzasta, ja toinen paksupohjaisesta joka muistuttaa enemmän sitä piirasta.
        Vielä kun vetäsee sen rullalle, saa tortillatyyliä.


    • eimaksapaljmittä

      Kyllä tosiaan pizzaan voi laittaa muutakin kalaa kuin purkkitonnikalaa. Niinhän ne Italiassakin laittaa. Ahvenet on muuten jopa maukkaampia kuin tonnikala!

      Pienistä pilkkikaloista voi tehdä myös suolattuja ja öljyyn säilöttyjä "sardelleja", jotka säilyy pitkään. Voimakkaan makuisen säilykekalan kanssa pizzan täytteeksi sopii vaikka mieto peruna.

    • voilaitttt

      Höh laittaa mitä vaan mutta mun pizzasta ei löydy mitään prkl pilkkikaloja. Voi hellan lettas tentään kun italiassakin laitetaan kalaa pizzaan

      • pannukarkea

        Jos ei saa pilkkiahvenia niin ei tienkään voi laittaa niitä Pizzaan. Tuore kala vaan on parempaa kuin purkkimömmöt, joiden historiaa ei tiedä kukaan.


      • kauppiaskiittää

        Älä missään tapauksessa laita mitään itse ongittuja kaloja. Osta kaupasta.


    • Niinku särki-sardellejako? Voisi kuvitella.

      • kilohailia

      • kilohailia kirjoitti:

        Särjistä ei saa sardellityyppistä, mutta särjistä saa kyllä muuten hyvää säilykekalaa. Tässä hyvä ohje, sopii pizzaankin: https://www.soppa365.fi/reseptit/wwf-suomi/kala-ja-ayriaisruuat-sailonta/pirtean-punainen-sarkisailyke

        Sen verran suomihenkinen oon että haluaisin kyllä mielellään käyttää suomalaisia kaloja suomalaiseen pitsapiiraaseen. Ketsuppi särähti silmään. Itsetehty tomaattikastike parempi. Pikkupurkeissa pyrettä, keittää ja maustaa sen? Valkosipuli, yrtit,pippuri..chili? Kiinnostusta löytyy särkeen.


    • Mikäköhän olisi tonnikalalle vastaava laji/maku Suomalasiissa kaaloissa? Ei ainakaan ahven, tai silakka tai lohi.

      • pthy

        Toivottavasti ei mikään. Tonnikala on maistuu ällöttävältä.


      • nuukuuskunniaan

        Ehkä iso hauki. Mutta sitä paksun öljyn makua on vaikea kotikonstein jäljitellä.


      • nuukuuskunniaan
        nuukuuskunniaan kirjoitti:

        Ehkä iso hauki. Mutta sitä paksun öljyn makua on vaikea kotikonstein jäljitellä.

        Tarkennan vielä, että paksun öljyn makua, johon on sekoittunut purkista irronneen metallin maku, on vaikea jäljitellä.


      • pthy kirjoitti:

        Toivottavasti ei mikään. Tonnikala on maistuu ällöttävältä.

        Jaa..mä tykkään ja kissat.


      • nuukuuskunniaan kirjoitti:

        Ehkä iso hauki. Mutta sitä paksun öljyn makua on vaikea kotikonstein jäljitellä.

        Mitäköhän öljyä se on??? Tonnikalaöljyä?? Joo-o haukeakin on aliarvostettu.


      • nuukuuskunniaan kirjoitti:

        Tarkennan vielä, että paksun öljyn makua, johon on sekoittunut purkista irronneen metallin maku, on vaikea jäljitellä.

        Säilykkeet metallipurkeissa ei kyllä oo parasta mahdollsita mutta mutta .. esimerkiksi tomaatit purkeissa terveellisiä. Parempia ravintoarvoltaan kuin tuoreena..joku tutkimus tietää kertoa.Jännää..no myrkkyjäkin on..ja kaikkialla.


    • pearchcock

      Pilkkiahvenista tulee myös hyvä ahvenkukko.

    • Joo.. onhan kalatäytteisäkukkoja monta. Ruisleipää oon leiponu mutten kalakukkoo.

      • ujojaarka

        En minäkään kukkokukkoa ole leiponut. En tykkää jauhokuivasta, kovasta kuoresta.
        Muuraan kannelliseen uunivuokaan ruistaikinan ja täytän sen milloin lihalla ja lantulla, milloin kalalla ja pekonilla. Taikinakansi vielä ja padan kansi päälle ja vot! Yöksi uuniin lempeään lämpöön ja on aamulla pehmeäkuorista patakukkoa. Moneksikin aamuksi.


    • kyllätuollain

      Kyllä tuollainen maistuu toki kun ruiskuori mutta sitä en ymmärrä että vartavasten lähdetään pilkille kun valmistaa pizzaa kun mielummin paistaen pannulla.

    • pizza-tortilla

      Kauppiaalla on tarjouksessa vehnästä valmistettuja tortilloja. Hintaa on 99 senttiä ja pakkauksessa on niitä 8 kpl. Ovat halkaisijaltaan sellaisia roiskeläpän kokoisia. Voisikohan niitä soveltaa minipizzan pohjina? Arveluttaa se miten tuollainen kypsä pohja käyttäytyy. Meneekö kuivaksi korpuksi? Auttaisiko jos laittaisi alumiinifolion alle? Silloin lämpö ei kohdistuisi niin suoraan pohjaan. Onko kukaan koskaan kokeillut?

      • pitsoo

        Näin jossain netin videolla, kuinka tehtiin pizzaa tortilloista. Niitä ladottiin uunipellille leivinpaperin päälle ja siihen täytteitä levitellen. Voi löytyä vaikka youtubesta hieman etsien.
        Tuossa jotain sinne suuntaan... https://www.yhteishyva.fi/reseptit/tortillapizzat/04961


    • entäkastike

      Mikä on paras tomaattikastike? En ole löytänyt vielä sellaista kunnollista mitä hyvissä pitseerioissa käytetään. Joskus olen silmäillyt Mutti-merkkistä pizzakastiketta. Se vaan on peltipurkissa niin on jäänyt kokeilematta, kun ei sitä kuitenkaan tule kerralla kokonaan käytettyä. Pitäisi olla suljettava jääkaapissa säilyvä pakkaus.

      • Toscananterveiset

        Parhaat pizzeriat tekee itse omat tomaattikastikkeet. Italiassa resepti on joka kokilla ja perheenemännällä oma ja salainen. Valmistus lähtee oikean tomaattilajikkeen valinnasta ja tapahtuu silloin kun kyseisellä lajikkeella on paras sesonki. Soikion muotoiset luumutomaatit ovat aika suosittuja tässä ...

        Niin, ja homma lähtee liikkeelle nyt helmi-maaliskuun taitteessa siitä, että kylvetään tomaatinsiemenet pieniin potteihin kasvamaan. Tomaatintaimet kasvaat melko hitaasti. jos nyt laittaa siemenet, niin vapun aikaan on n. 15 ccm pitkät taimet ikkunalla. Ne voi istuttaa ulos tai kasvihuoneeseen touko-kesäkuussa.

        Tomaattikastike ja pasta eri muodoissa on täällä köyhän ruokaa. Pizzaankaan ei paljon muuta tarvitse kuin taikinaa ja hyvä tomaattiakstike, ripaus juustoa. Se on siinä.


      • Lidlin.pyre
        Toscananterveiset kirjoitti:

        Parhaat pizzeriat tekee itse omat tomaattikastikkeet. Italiassa resepti on joka kokilla ja perheenemännällä oma ja salainen. Valmistus lähtee oikean tomaattilajikkeen valinnasta ja tapahtuu silloin kun kyseisellä lajikkeella on paras sesonki. Soikion muotoiset luumutomaatit ovat aika suosittuja tässä ...

        Niin, ja homma lähtee liikkeelle nyt helmi-maaliskuun taitteessa siitä, että kylvetään tomaatinsiemenet pieniin potteihin kasvamaan. Tomaatintaimet kasvaat melko hitaasti. jos nyt laittaa siemenet, niin vapun aikaan on n. 15 ccm pitkät taimet ikkunalla. Ne voi istuttaa ulos tai kasvihuoneeseen touko-kesäkuussa.

        Tomaattikastike ja pasta eri muodoissa on täällä köyhän ruokaa. Pizzaankaan ei paljon muuta tarvitse kuin taikinaa ja hyvä tomaattiakstike, ripaus juustoa. Se on siinä.

        Kunpa olisi varaa ostaa joskus tuoreita tomaatteja, saatikka hankkia tilukset niiden kasvattamiseen.


      • vielätiluksetkin
        Lidlin.pyre kirjoitti:

        Kunpa olisi varaa ostaa joskus tuoreita tomaatteja, saatikka hankkia tilukset niiden kasvattamiseen.

        Ei tarvita tiluksia. Tomaatti kasvaa kyllä ihan huoneen ikkunallakin. Jos ikkunan edustalla tulee ruuhkaa yrttien ja tomaattien kanssa, niin ampelitomaatin voi nostaa kukka-amppeliin roikkumaan.


    • Jos_on_rahasta_kiinni

      Ei kotona tekemisessä ole juuri taloudellista järkeä, kun Lidlistä saa valmiita 200 gramman pitsoja hintaan 69 senttiä. Vaikka söisi yhden joka päivä, kuukaudessa kuluu rahaa vain kaksikymppiä. Jos mieli tekee vaihtelua, niin näitä peruslättyjähän voi tuunata.

      • köyhänpizzaperjantai

        Ja paljonko tulee itse tehdylle pizzalle hintaa, jos vertaa niihin Lidlin pizzoihin?
        Omat pizzat teen uunipellille ja pohja tulee 2dl vettä, pussi Lidlin kuivahiivaa, 3rkl ruokaöljyä (tonnikalapurkin öljyä) ja 5dl vehnäjauhoja. Vehnäjauhot maksaa 2kg 0,79€
        Täytteisiin tomaattimurskaa 0,82€, pari purkkia tonnikalaa 2 x 0,79€ ja päälle juustoraastetta, tarjousjuusto 3,90€/kg, mausteiksi oreganoa tai valmista pizzamaustetta. Uunipellillisestä tulee n. 9 tuollaista Lidlin 0,69€ pizzaa. https://aijaa.com/KxCo9I


      • Jos_on_rahasta_kiinni
        köyhänpizzaperjantai kirjoitti:

        Ja paljonko tulee itse tehdylle pizzalle hintaa, jos vertaa niihin Lidlin pizzoihin?
        Omat pizzat teen uunipellille ja pohja tulee 2dl vettä, pussi Lidlin kuivahiivaa, 3rkl ruokaöljyä (tonnikalapurkin öljyä) ja 5dl vehnäjauhoja. Vehnäjauhot maksaa 2kg 0,79€
        Täytteisiin tomaattimurskaa 0,82€, pari purkkia tonnikalaa 2 x 0,79€ ja päälle juustoraastetta, tarjousjuusto 3,90€/kg, mausteiksi oreganoa tai valmista pizzamaustetta. Uunipellillisestä tulee n. 9 tuollaista Lidlin 0,69€ pizzaa. https://aijaa.com/KxCo9I

        Ainekset siis maksavat noin neljä euroa eli 45 senttiä 200 gramman pizzaa kohti. Eipä siitä kovin kummoista tuntipalkkaa jää. Mutta mikäs siinä, jos tykkää askarrella keittiössä.


      • köyhänpizzaperjantai
        Jos_on_rahasta_kiinni kirjoitti:

        Ainekset siis maksavat noin neljä euroa eli 45 senttiä 200 gramman pizzaa kohti. Eipä siitä kovin kummoista tuntipalkkaa jää. Mutta mikäs siinä, jos tykkää askarrella keittiössä.

        Ei jää kummoista tuntipalkkaa, mutta tykkään tehdä ruokaa. Tuollaisen pizzan tekemiseen ei mene aikaa paljoakaan, muutamia minuutteja tehollista työaikaa, loppu odottelua. Odotellessa teen jotain paperitöitä, nyt täyttelin viimeksi veroilmoituksia.
        Säästetyssä rahassa on se hyvä puoli, ettei siitä tarvitse maksaa veroja!


      • meväännetään
        Jos_on_rahasta_kiinni kirjoitti:

        Ainekset siis maksavat noin neljä euroa eli 45 senttiä 200 gramman pizzaa kohti. Eipä siitä kovin kummoista tuntipalkkaa jää. Mutta mikäs siinä, jos tykkää askarrella keittiössä.

        Ja mitä teet niin arvokasta sen aikaa, kun menee pitsan tekemiseen, että ei mukamas kannata tehdä itse pitsaa?
        Me ollaan ansiotyössä olevia köyhiä, niin kyllä ainakin katsotaan kustannuksia ja säästöjä.


    • enalaväänt

      En kanssa ala vääntään pizzaa vaan lämpöisiä voileipiä Reissumies leipää prismasta 28 centtiä paketti ja 1 eur tonnikala, ketsuppia sekaan ja juustoa päälle.... uuniin. Täytyykin ostaa noita valmiita pizzoja ja laittaa pakkaseen.

      • meväännetään

        Me saadaan leipää ilmaiseksi, niin tehdään aika paljon juuri Reissareista lämpimiä voileipiä, kun on tuota -50% lapuilla ostettua juustoakin aina. Makrillisäilykettä ostin ison satsin verkkokaupasta, kun myytiin halvalla.
        Tehdään silti pitsaakin joskus, kun tykätään. Ei me juuri mitään valmiita pitsoja ostella, joskus Lidlistä niitä pikkupitsoja ja tuunataan ne juustoraasteella. Hyvää matkaevästä, kun käydään perheen kanssa retkillä huvipuistoissa taikka kylpylöissä jonkun yhdistyksen mukana.


    • miete.lause

      itsetehty herkkupizza on aina parempaa on itseaiheutettu makaronivelli.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Aivosyöpää sairastava Olga Temonen TV:ssä - Viimeinen Perjantai-keskusteluohjelma ulos

      Näyttelijä-yrittäjä Olga Temonen sairastaa neljännen asteen glioomaa eli aivosyöpää, jota ei ole mahdollista leikata. Hä
      Maailman menoa
      98
      3407
    2. Pelotelkaa niin paljon kuin sielu sietää.

      Mutta ei mene perille asti. Miksi Venäjä hyökkäisi Suomeen? No, tottahan se tietenkin on jos Suomi joka ei ole edes soda
      Maailman menoa
      307
      1860
    3. Mikä saa ihmisen tekemään tällaista?

      Onko se huomatuksi tulemisen tarve tosiaan niin iso tarve, että nuoruuttaan ja tietämättömyyttään pilataan loppuelämä?
      Sinkut
      247
      1687
    4. Minkä merkkisellä

      Autolla kaivattusi ajaa? Mies jota kaipaan ajaa Mersulla.
      Ikävä
      96
      1557
    5. IL - VARUSMIEHIÄ lähetetään jatkossa NATO-tehtäviin ulkomaille!

      Suomen puolustuksen uudet linjaukset: Varusmiehiä suunnitellaan Nato-tehtäviin Puolustusministeri Antti Häkkänen esittel
      Maailman menoa
      411
      1516
    6. Nyt kun Pride on ohi 3.0

      Edelliset kaksi ketjua tuli täyteen. Pidetään siis edelleen tämä asia esillä. Raamattu opettaa johdonmukaisesti, että
      Luterilaisuus
      430
      1417
    7. Kiitos nainen

      Kuitenkin. Olet sitten ajanmerkkinä. Tuskin enää sinua näen ja huomasitko, että olit siinä viimeisen kerran samassa paik
      Tunteet
      2
      1380
    8. Esko Eerikäinen tatuoi kasvoihinsa rakkaan nimen - Kärkäs kommentti "Ritvasta" lävähti somessa

      Ohhoh! Esko Eerikäinen on ottanut uuden tatuoinnin. Kyseessä ei ole mikä tahansa kuva minne tahansa, vaan Eerikäisen tat
      Suomalaiset julkkikset
      38
      1157
    9. Hyväksytkö sinä sen että päättäjämme ei rakenna rauhaa Venäjän kanssa?

      Vielä kun sota ehkäpä voitaisiin välttää rauhanponnisteluilla niin millä verukkeella voidaan sanoa että on hyvä asia kun
      Maailman menoa
      348
      997
    10. Miksi Purra-graffiti ei nyt olekkaan naisvihaa?

      "Pohtikaapa reaktiota, jos vastaava graffiti olisi tehty Sanna Marinista", kysyy Tere Sammallahti. Helsingin Suvilahden
      Maailman menoa
      277
      992
    Aihe