Kantasuomalaiset kerjäävät kadulla Vantaalla!!!

ihmisetnäkeenälkää

Asun Tikkurilassa Vantaalla. Minulla on kaupungin vuokra-asunto sekä vakituinen työpaikka. Olen todella pienituloinen, mutta tulen kuitenkin jotenkin toimeen. Minulla on katto pään päällä, ja leipää pöydässä, ja saan pakolliset laskut jotenkin maksettua. Ei siis hätäpäivää minulla...

Mutta...Samaa ei voi sanoa monesta muusta. Viimeaikoina olen kauhulla seurannut vierestä, miten Tikkurilan keskustassa on alkanut näkymään kantasuomalaisia kerjäläisiä. Romanikerjäläiset ovat sitten ihan asia erikseen. Heihin en nyt ota kantaa. Nämä kantasuomalaiset kerjäläiset tulevat todella surullisen näköisenä ja nöyränä pyytämään, että et viitsisi antaa paria euroa. Tämä ei ole mikään ohimenevä tapaus, vaan samat tyypit kerjää täällä kokoajan. Silmistä näkee heistä, että miten surullisia ja nolona he ovat, eivätkä todellakaan huvikseen mitään rahaa kerjää, vaan epätoivoisia ovat reppanat. Suomalainen ei ihan tuosta vaan kerjäämään lähde, silloin on oikea hätä.

Moni saattaa ajatella nyt että nämä rahaa kerjäävät kantasuomalaiset ovat jotain juoppoja, jotka ovat juoneet rahansa. En kuitenkaan usko, että näin on. He eivät millään tavalla näytä alkoholisoituneilta. Kyllä täällä juoppojakik piisaa, ja ne ovat myös asia erikseen. Kerran annoin yhdellekään kerjäläiselle pari euroa, ja salaa ajattelin, että meneeköhän se nyt ostamaan kaljaa. No, ei mennyt. Satuttiin ruokakauppaan samaan aikaan, ja huomasin, että tämä kerjäläinen meni ostamaan ihan vain ruokaa. Oli siis vain nälissään reppana. Että tämmöinen hyvinvointivaltio...

20

392

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Madmullah-Assmud

      Kylla kela maksa, ei tarvi kerjäta. Roheasti kela van!

    • koulutuskannattaa

      Luusereita löytyy aina, ei maailmasta koskaan köyhyys lopu, koska ihmisissä tulee aina olemaan myös epäonnistujia.
      Koulutus on paras tapa pitää köyhyys kaukana, pitäisi opiskella kunnon ammattiin aina, niin ei tarvitsisi sitten kerjuulla olla.

      • oam_

        Älä selitä ja lätise niin kuin sinulla ei olis poskinahkoja ollenkaan !

        Mihin pirun koulutukseen vanhat ihmisen menisivät ?


    • totuus.totuutta

      Niin siis tänne on tullut muualta kolme uutta kerjäläistä muualta päin. Olen antanut rahaa nii useasti, mutta asiasta on mennyt maku.

      -mukamas vammainen mykkä kerjäläinen esittäjä keski-ikäinen suunnillee.
      -iäkäs kerjäläinen pyörii yleensä prisman edessä ja tulee jumbon suunnalta.
      -toinen iäkäs kerjäläinen, joka on aikaisemmin ollut juoppo ja alkoholisti.

      Ei nämä ole oikeita kerjäläisiä, ne tekevät sitä koska siitä saa nopasti rahaa pimeästi. Pokkaa löytyy.

      Tikkurilassa oli aikaisemmin kuusi erilaista romani/moldova kerjäläistä, jotka kerjäs prisman,kirkon,aseman,heurekan,lidlin parkkiksella... Näillä kaikilla on samat kuviot.

      Kerjääminen on sallittua, vaikka en itse tykkää katsoa ollenkaan kun asun ihan ruokakaupan vieressä. Kertaakaan en ole oikeaa kerjäläistä tavannut. Kyllä kerjäläisetkin osaavat puhua.

      Mene ensi kerralla kysymään miksi kerjäät? Kauanko kerjäät? Minkä vuoksi päätit kerjätä?

      Taidat olla muualta päin kuin tikkurilan vantaalta kun et tunnista tätä yleistä kesä-ilmiötä?
      Tikkurila on vilkas paikka ja vetää kerjäläisiä ja huijareita suuntaansa. Tikkurila vastaa Helsinkiä.

    • totuus.totuutta

      Lisäys edelliseen näillä ns "kanta-suomalaisilla" on asunnot, on ruokaa, kaikki kunnossa.
      Kerjääminen tuo lisä tuloja. Lopeta rahan antaminen, niin saadaan pois tikkurilasta häiritsemästä nuorisoa ja muita duunareita ja vähätuloisia. Vähän kuin se iäkäs nainen vanhassa dixissä oli aina kerjäämässä kahvirahaa ja tienas parikymppii tunnilta erilaisilla sepustuksillaan.

    • Sinisilmäisyys

      Ei se tyhmä ole kuka pyytää vaan se joka maksaa.

    • AutoilunVihaaja

      Suomalaiset ovat PERSE AUKI yhdestä syystä!! koska he pistävät rahansa AUTOON!!! niihin menee KAIKKI RAHAT!!!! tuhansia ihmisiä on Vantaalla PAKKO-autoilun orjuudessa TUUSULAN TAKIA!! sinne ei pääse MILLÄÄN MUULLA!!!

      • Keravarules

        Kerava?


      • helvetinTuusula

        Tuusulasta tulikin mieleen...Työkkärin kanssa oltiin aikoinaan sovittu, että haen lähihoitajakoulutuksiin pk-seudulla. Olin tehnyt selväksi, että ei ole ajokorttia. Tuli sitten kehoitus hakea Järvenpään Keudaan. Vaan sattuipa sopivasti, että Keudan hoiva-alan opetus tapahtui Tuusulan opetuspisteessä. Sanoin työkkärin tätsylle, että en voi hakea kyseiseen koulutukseen, koska mulla ei ole oman auton käyttö mahdollisuutta. Tuusulaan kun meni vain muutama bussi vuoro. Työkkäri uhkasi karenssilla, jos en hae. Hain karenssin pelossa sinne ja hakemuksessa yritin tehdä selväksi, että en oikeasti voi tulla, mutta työkkäri pakottaa lähettämään hakemuksen, vaikka ei ole ajokorttia. Lähetin turhan hakemuksen siis. Suureksi järkytykseksi sain kutsun kartoitusjaksolle. En voinut osallistua, kun ei ollut kyytiä. Lopputulos-> Karenssi. H...vetin työkkäri, h...vetin Tuusula. Vuosia myöhemmin opiskelin lähihoitajaksi ihan Helsingissä. Tulee paha mieli aina, kun kuulee mainittavan nimen Tuusula. Sinne ei todellakaan pääse, kun vain autolla!


    • oikeahätä

      Yksi näistä Tikkurilan Prisman lähistöllä pyörivistä, suomalaisista kerjäläisistä, on OIKEASTI kuulovammainen. Hän ei siis todellakaan ole mikään mukamas vammainen mykkä. Hän ei kuule, ei puhu, ja virallisesti hän kommunikoi viittomakielellä. Jos katsot häntä päin, ja puhut hyvin rauhallisesti, niin hän lukee huulilta, ja ymmärtää mitä sanot, vaikka ei voi vastata. Kyseinen henkilö ei ole mikään alkoholisti. Hän on vain henkilö, jonka rahat eivät riitä elämiseen.

      Kuulovammainen ihminen rinnastetaan Suomessa vammaiseen. Ja vammaisen henkilön asema on tässä maassa kova. Tuo kyseinen kerjäläinen on surullinen esimerkki siitä, mihin tilanteeseen hallituksen säästöt ovat monet ihmiset ajaneet. Kyllä melkein itku pääsee aina, kun näkee tämän kyseisen henkilön. Haluaisin auttaa häntä, mutta en voi. On tiukkaa itselläkin, ja pystyn pitämään huolen vain omista asioistani. Jos Tikkurilassa joku feikki kerjäläinen nyt sitten esittää mukamas vammaista mykkää, niin sellainen ihminen toimii todella törkeästi, kun pilailee sellaisten ihmisten kustannuksella, joilla on oikea hätä.

    • tyhmyyshuipussaan

      Vai kerjäävät kadulla, miksi eivät mene leipäjonoon hakemaan apetta, taitavat olla varsinaisia ääliöitä.

      • lxoddhffg

        Leipäjonoja ei ole joka kaupungissa ja kunnassa.


    • bfbf

      Muistan että 80-luvulla ei näkynyt kerjäläisiä ja tyhjiä pulloja keräsivät kylähullut pikkupoikien ohella. Nyt Kampissa käydessä näkee ihan kantasuomalaisia ei alkoholisoituneelta näyttäviä kodittomia.

    • Hiekkis6

      Totta! Tikkuraitti ja prisman edusta on aika surullinen näky. Aika vaikea uskoa että eletään 2018 kun katsoo sitä ympäristöä!
      Todella paljon ongelmaisia ja nyt kevään tullen vielä enempi. Ja varmaan jokainen ymmärtää että ainakaan helpotusta ei ole luvassa.. ja tosiaan suuri osa ihan kanta väestöä luulisin..

      Jotenki olen pitänyt Tiksiä vähän siistimpänä kuin esim Hakunilaa tai Myyrmäkeä mutta eipä juuri eroa enään:(

    • cfofhfs

      Kirjailija Paavo Haavikko ennusti jo noin 15 vuotta sitten että suomalaiset joutuvat kerjäämään kaduilla. Haavikko on edesmennyt ja hän ei ollut innostunut Suomen EU jäsenyydestä.

      • omavika

        Luusereitahan ne on jotka kerjäävät, onnettomia raukkoja joilta puuttuu täysin oman elämän hallinta. Meikäläinen sosiaaliturva pitää niitä hengissä, ilman sitä ei kerjäläisiä olisi, koska koulisivat nälkään. Kerjäläiset ovat lähinnä päihderiippuvaisia, tai muuten kyvytöntä porukkaa.
        Tällainen sivistynyt yhteiskunta pitää huolen omistaan. Nyt pitää ymmärtää se, että huolenpito pitää sisällään sen, että nälkään ei kuolla, se on fiksua politiikkaa, koska enempi olisi pahempi, silloin alkaisi vätystelijöitä löytymään. Ihmisiä jotka elelisivät yhteiskunnan kustannuksella. Niitä löytyy nytkin ihan liikaa.


      • hkhdgdf
        omavika kirjoitti:

        Luusereitahan ne on jotka kerjäävät, onnettomia raukkoja joilta puuttuu täysin oman elämän hallinta. Meikäläinen sosiaaliturva pitää niitä hengissä, ilman sitä ei kerjäläisiä olisi, koska koulisivat nälkään. Kerjäläiset ovat lähinnä päihderiippuvaisia, tai muuten kyvytöntä porukkaa.
        Tällainen sivistynyt yhteiskunta pitää huolen omistaan. Nyt pitää ymmärtää se, että huolenpito pitää sisällään sen, että nälkään ei kuolla, se on fiksua politiikkaa, koska enempi olisi pahempi, silloin alkaisi vätystelijöitä löytymään. Ihmisiä jotka elelisivät yhteiskunnan kustannuksella. Niitä löytyy nytkin ihan liikaa.

        Älä yleistä kun et tunne jokaisen kerjäläisen elämäntilannetta.


    • tiksit

      Kun katsoo ihmisiä esim nyt tikkuraitilla niin tuntuu ja näyttää kun olisimme menneet ajassa taaksepäin jonnekin 1990-2000 vuoteen niin väsyneitä ja resuisia ihmisiä todella apaattisia siellä näkee.
      On vaikea uskoa että eletään vuodessa 2018 ja kaiken pitäisi olla hyvin! tosiasiassa kaikkihan on perseellään ja ei se näiden ihmisten syy yksin ole.

      • hkghijks

        Älä yleistä kun et tunne jokaisen ihmisen elämäntilannetta.


    • Facepolitrukki

      Hakekoot pakolaiseksi niin kaikki tulee kuin Manulle illallinen, 120euron parakkiyöpymisestä puhumattakaan. Näin on Facebookissa päätetty ja sitä seuraten päätökset tehty.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      247
      4042
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      28
      2348
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2141
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      93
      2056
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      96
      1719
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      25
      1414
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1327
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1307
    9. Kenen etua Stubb ajaa Euroopassa ilmoittaessaan olevansa enemmän Ruotsalainen

      Tasavallan presidentti Alexander Stubb kertoi ensimmäisellä valtiovierailullaan Ruotsissa, että hän ei ole koskaan tunte
      Maailman menoa
      309
      1262
    10. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1227
    Aihe