Todellisuutta Syyrian historiallisista juurisyistä

IlkkaLuoma

Todellisuutta Syyrian juurisyistä – alkaen jo ~100 vuoden takaa!

Syyrian ongelmien juurisyyt ovat ajallisesti kaukana entisen Turkin – Osmanivaltakunnan sortumisessa, ja lännenmiehen Euroopassa piirretyissä keinotekoisissa rajoissa [1. Tuolloin jäi selvittämättä mikä olisi voinut kuulua kullekin ja varsinkin kurdien asema olisi pitänyt ratkaista, kun ”turkkilaiset” olivat romahtaneet sulttaanikuntineen.

[1 ~ https://yle.fi/uutiset/3-8400589 -

Nyt on täysi sekasorto päällä, jolla on kronologia – uuden väkivallan aikajana

1 - 2006-2010
Vuosisadan, ellei peräti kaikkien aikojen kuivuus, joka ajoi maaseutuväestöä kaupunkeihin. Ennätyskuivuus on dokumentoitu erinomaisen tarkasti [2. Syyt joukkopakoon ovat ilmeiset ja todelliset. Nälkä ajaa ihmiset liikkeelle – kuten osaksi tänne meille EU-Eurooppaan, joiden vastaanottojäseninä ovat kaikki ne kolonialistit – kuten myös Sykes - Picot karttaharjoitukset tehneet [3.

2 - 2013
Yhdysvallat ja juuri CIA aloitti jo vuonna 2013 salaiset aseistus- ja rahoittamiskuviot Syyrian kapinoitsija-terroristeille, joilla oli ristiretki päälle Syyrian laillista hallintoa vastaan, jota johti ja johtaa silmälääkäri [4 – suvun perintönä.

3 - 2014
USAF aloitti raskaat Syyrian, itsenäisen YK-jäsenvaltion pommitukset – ilman mitään mandaattia. On todellakin huomionarvoista, että nyt oltiin liikkeellä omin US-luvin, ei edes liittolaisten, jotka tosin ryhtyivät vähäksi aikaa mukaan Syyrian pommituksiin – Libyan aiemman kokemuksen mukaisesti – katso EKSTRA 1.

Libyassa yksinvaltias Muammar Gaddafi epäsuorasti teloitettiin – puhuttiin Libyan kriisistä 2011 [5, joka jatkuu edelleen – sieltä ovat tämän päivän pakolaisaallot paljolti lähtöisin - EU-Eurooppaan – aiemman kolonialismin emomaihin pl. ainakin Saksa ja Suomi … Libyan pommitusoperaatiolle oli YK' n turvaneuvoston lupa – Venäjän puoltaessa sitä!

4 - 2015
Venäjä kutsutaan Syyrian laillisen hallinnon toimesta auttamaan kapinallisten kukistamisessa ja samalla iskemään tänään jo henkensä liki antaneen ISIS-terroristijärjestöön.

Venäläiset tulivat luvan perästä, kutsuttuina – amerikkalaiset eivät. Samalla venäläiset pääsivät mukaan ”elävän lihan” asetestauksiin. Yhdysvallat on saanut testailla ja aidosti harjoitella ”elävällä lihalla” muun muassa Irakissa jo vuodesta 2003, joka muuten hyökkäyksenä oli samanlainen kuin US' n Syyria-operaatio – ei mandaattia, ei lupaa kansainväliseltä yhteisöltä.

Yhdysvaltain Irak-sodan seurauksena syntyi myös aakkoset ISIS-järjestölle [6 – olihan Irakin tiukalla kurilla järjestystä ylläpitänyt yksinvaltias Saddam Hussein epäsuorasti täälläkin saatu teloitettua.

Entä tänään, kun Syyriassa ovat molemmat ydinasesuurvallat ja heidän lakeijat?

Israelin pahin pelko – iranilaiset ovat jo lähellä Israelin tai oikeastaan lähellä Syyrian Golanin kukkuloita, joita Israel miehittää laittomasti – vastoin YK-päätöslauselmia.

Israel on julistanut valmiutensa hyökätä Iraniin, jos se katsoo sen tarpeelliseksi [7. Tilanne on jo tältä osin kriittinen, kun vielä US presidentti Donald Trump viisaudessaan, lunastaessaan vaalilupauksia, tunnusti Jerusalemin Israelin pääkaupungiksi ja näin ajoi itsensä Lähi-idän konfliktien selvittäjänä paitsioon.

Venäjälle tehtiin tilaa olla enemmän tahtipuikkoa heiluttavassa asemassa. Amerikkalainen maailmanpoliisirooli murenee ja rämettyy [8 – maailma elää jo muutoinkin kiinalaisten vuosisataa [9. Maailman yksinapaisuus vaihtuu duopoliin – ryhmineen, sotimisesta kaupallisuuteen, jossa USA' n ainoita lääkkeitä on protektionismi [10.

Alkuasetelma uudelle karttaharjoitukselle – epäonnistuneen Sykes & Picot' in tilalle

Kurdit ovat hakeneet itsenäisyyttä jo yli sadan vuoden ajan – heidän yli on kävelty useat kerrat. Nyt USA on tukenut Nato-sotilasjohtajana kurdeja, tosin Trump ilmoitti päättävänsä kurdien aseistus- ja avustusohjelmat (?) [11 …

Niin tai näin, nyt kurdeille on syntymässä aihio ja esiaste omasta valtiosta, ongelmana on se, että yhtenäisiä kurdeja on niin Syyriassa, mutta myös Turkissa (PKK), Irakissa ja Iranissa.

Miten sovitella uusi karttaharjoitus tuonne? Ei aluksi mitenkään – vaan Syyrian koilliskulmaan muodostetaan esiaihio, josta vuosikymmenien saatossa kasvaa Kurdistan – laajentuen myöhemmin kurdien enemmistöalueille – näin on suuri kuva jo kirjoitettu.

Syyria tarvitsee erikoisen tehokkaat YK-rauhanturvaajat – nyt on valtiorauhan-Nobel tarjolla!

Suomelle [12 operaatio on aivan liian suuri, eikä amerikkalaisia Nato-sotilasjohtajana sinne lasketa, kuten ei Donpass' in eikä Palestiinankaan alueille.

Mikä se voisi olla – vain Kiinalla on merkittävät resurssit olla ehdokasratkaisija, sillä ei ole sotilaallisia intohimoja, vain uusrakentajan into näin tehdä kauppaa ja jälleenrakentamista miljoonille paluukodittomille.

Venäjä hyväksyy Kiinan, mutta ottaako maailman suurin talous * nyt kopin rauhanpallosta – on suuri kysymys, mutta lähes ainoa tehokas ja uskottava ratkaisumalli …

.
Jatkuu

11

121

  Vastaukset

  • Ja mihinkähän Syyrian hallituksen kohteisiin Yhdysvallat on muutamaa kohdetta lukuunottamatta iskenyt. Vanha pieru Luoma päästelee tapansa mukaan paskaa.

   • Luoma puhuu asiaa, sinä pelkkää paskaa.

    Mene naimaan puhallettavaa Staliniasi


  • [2]

   Mikä olisi meidän YK-rauhanturvaaja-ammattilaisten rooli?

   Se on se kuuluisa täysosuma eli kiinalaisten koulutus – alkaen perusteista, historiasta , osaamisesta – ja ennen kaikkea puolueettomuudesta, jossa me olemme erinomaisen hyviä.

   Kiina näin nostaisi roimasti profiilia ja tukisi omaa vuosisataansa rauhantekijänä – eihän Kiina ole edes soturikansa, enää – kuten toistaiseksi nykyinen – liki jatkuvasti sotiva Yhdysvallat [13.

   ----
   Kiinalla on erinomaiset rahkeet olla ratkaisemassa myös Iranin tilanne –

   … nythän Kiinan yksi Silk Road kauppasormista etenee vanhaa silkkitietä [14 pitkin, ollen 800 miljardin USD hintainen kokonaisvaltainen projekti, josta hyötyvät kaikki valtiot, joiden läpi tämä kauppareitti tulisi modernina väylänä kulkemaan –

   … ja tälle kauppareitille sattuu paljon sellaisia sivukauppasormia, jotka tuovat hyötyä kaikille Syyrian konfliktin osallistujavaltioille – jopa Israelille!

   Maailma on oltava valmis uusille radikaaleille ratkaisuille – se on itse asiassa pakko, muutoin konflikti kääntyy hallitsemattomalle kierteelle tehden suursodan, jossa ei ole voittajia –

   … sillä kaksi ydinasesuurvaltaa ovat vaarallisessa asennossa Turkin rajalla, jossa Turkki on määrittänyt uuden normaalin olla hyökkääjä [15 vieraalle itsenäiselle alueelle, jos se koetaan uhaksi omalla turvallisuudelle!


   Viitteet

   [2 ~ http://francescadechatel.com/water_in_syria/ -
   [3 ~ -
   [4
   [5
   [6 ~ https://yle.fi/aihe/artikkeli/2017/07/15/ulkolinja-isis-syntyi-irakin-tuhkasta -
   [6 ~ https://www.facebook.com/first.ilkka/posts/10154435038122364 - [kuva]
   [7


   EKSTRA – ennakointi vuodelta 2015:
   2030 lukijakommenttia aiheesta ”Venäjän ohjustorjuntahävittäjät saattavat torjua amerikkalaisten ohjukset?” linkin ~ http://www.hollilla.com/reader.php?action=thread&thread=738131 – alta – ORIG 02.03.2015

   Ilkka Luoma
   Kansalaiskirjoittaja Helsingistä
   https://www.facebook.com/first.ilkka
   https://ilkkaluoma.blogspot.fi

   .
   The END

  • Ei kuivuudella ole mitään tekemistä sodan kanssa koska Syyria ei ole mikään maatalousmaa. Todellinen syy on väestöräjähdys ja nimenomaan kaupungeissa. Kehittymättömät yhteiskunnat eivät kykene tarjoamaan työpaikkoja ja yhteiskunnan kehittäminen on muutenkin täysin laiminlyöty mikä koskaa myös rikkaita Persianlahden öljymaita.


   • Maatalouden osuus Syyrian bruttokansantuotteesta on noin neljännes, samoin työvoimasta. Suomessa maatalouden osuus bruttokansantuotteesta on reilut 2%:ia. Syyriassa maatalous on öljyteollisuuden jälkeen merkittävin tulonlähde ja maa on yksi tärkeimmistä puuvillan tuottajista.

    Syyrian väestönkasvu on ollut aika tasaista. Pitkään prosentit olivat yli kahden, 2000-luvun alussa laski sen alle. Sitä kylläkin seurasi nopea nousu, jossa väestönkasvu läheni 4%:a, mutta mainittu kuivuus taittoi sen ja sen jälkeen Syyrian väestö on vähentynyt 2 miljoonalla. Tuo lyhyt väestönkasvun piikki voi johtua irakilaisista pakolaisista, joita on virrannut Syyriaan suuret määrät.

    http://www.worldometers.info/world-population/syria-population/

    https://en.wikipedia.org/wiki/Economy_of_Syria


   • Tämä on historiaa käsittelevä palsta. Sodat ja konfliktit ovat eri palstalla senkin typerä vanha paskaläjä.


   • Luitko edes otsikon ...?


   • Nebukadnessarius kirjoitti:

    Luitko edes otsikon ...?

    Sinulla vanhalla paskalla se luetun ymmärtäminen näyttää olevan vaikeaa.


  • Ja sota Turkkia vastaan 1914 aloitettiin Venäjän valheiden perusteella. Turkki oli muka ampunut Odessan slummia. Kauhutarinoita levitettiin myös ihmisiä syövistä turkkilaisista. Oikea syy sodalle oli Saksan tukeman Turkin voimistunut asema Venäjän takapajulaan nähden. Venäjähän hävisi Turkille kaikki merkittävät taistelut, vaikka joukkojen parhaimmisto Turkilla oli Galipollissa ja Jerusalemissa.

  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Avustettuja CoVid murhia ruotsissa?

   >> “Ruotsissa iäkkäiden koronapotilaiden kuolemia on joudutettu morfiinilla" – Sairaanhoitaja Sonja Aspinen kertoo järkyttävistä kokemuksistaan >> Yle
   Maailman menoa
   168
   8173
  2. Niko Ranta-Aho vihjaa perhehaaveistaan

   Miten voi olla, että tätä typerää rikollista paapotaan ja glorifioidaan joka tuutissa? Haastattelua annetaan ja otetaan sinne sun tänne. Ovatko kaikk
   Kotimaiset julkkisjuorut
   105
   3691
  3. Murha Varkaudessa

   Eli kuka tekijänä ja kuka mahtoi olla uhri?
   Varkaus
   96
   2671
  4. Niin alhaista toimintaa Martinalta!

   Nyt kun Stefu ja Sofia pitävät matalaa profiiliä niin Martina yrittää väkisin ärsyttää Stefua.Haluaa kai että hän suttuu ja ärähtää niin että porukat
   Kotimaiset julkkisjuorut
   109
   1040