Todellisuutta Syyrian historiallisista juurisyistä

IlkkaLuoma

Todellisuutta Syyrian juurisyistä – alkaen jo ~100 vuoden takaa!

Syyrian ongelmien juurisyyt ovat ajallisesti kaukana entisen Turkin – Osmanivaltakunnan sortumisessa, ja lännenmiehen Euroopassa piirretyissä keinotekoisissa rajoissa [1. Tuolloin jäi selvittämättä mikä olisi voinut kuulua kullekin ja varsinkin kurdien asema olisi pitänyt ratkaista, kun ”turkkilaiset” olivat romahtaneet sulttaanikuntineen.

[1 ~ https://yle.fi/uutiset/3-8400589 -


Nyt on täysi sekasorto päällä, jolla on kronologia – uuden väkivallan aikajana

1 - 2006-2010
Vuosisadan, ellei peräti kaikkien aikojen kuivuus, joka ajoi maaseutuväestöä kaupunkeihin. Ennätyskuivuus on dokumentoitu erinomaisen tarkasti [2. Syyt joukkopakoon ovat ilmeiset ja todelliset. Nälkä ajaa ihmiset liikkeelle – kuten osaksi tänne meille EU-Eurooppaan, joiden vastaanottojäseninä ovat kaikki ne kolonialistit – kuten myös Sykes - Picot karttaharjoitukset tehneet [3.

2 - 2013
Yhdysvallat ja juuri CIA aloitti jo vuonna 2013 salaiset aseistus- ja rahoittamiskuviot Syyrian kapinoitsija-terroristeille, joilla oli ristiretki päälle Syyrian laillista hallintoa vastaan, jota johti ja johtaa silmälääkäri [4 – suvun perintönä.

3 - 2014
USAF aloitti raskaat Syyrian, itsenäisen YK-jäsenvaltion pommitukset – ilman mitään mandaattia. On todellakin huomionarvoista, että nyt oltiin liikkeellä omin US-luvin, ei edes liittolaisten, jotka tosin ryhtyivät vähäksi aikaa mukaan Syyrian pommituksiin – Libyan aiemman kokemuksen mukaisesti – katso EKSTRA 1.

Libyassa yksinvaltias Muammar Gaddafi epäsuorasti teloitettiin – puhuttiin Libyan kriisistä 2011 [5, joka jatkuu edelleen – sieltä ovat tämän päivän pakolaisaallot paljolti lähtöisin - EU-Eurooppaan – aiemman kolonialismin emomaihin pl. ainakin Saksa ja Suomi … Libyan pommitusoperaatiolle oli YK' n turvaneuvoston lupa – Venäjän puoltaessa sitä!

4 - 2015
Venäjä kutsutaan Syyrian laillisen hallinnon toimesta auttamaan kapinallisten kukistamisessa ja samalla iskemään tänään jo henkensä liki antaneen ISIS-terroristijärjestöön.

Venäläiset tulivat luvan perästä, kutsuttuina – amerikkalaiset eivät. Samalla venäläiset pääsivät mukaan ”elävän lihan” asetestauksiin. Yhdysvallat on saanut testailla ja aidosti harjoitella ”elävällä lihalla” muun muassa Irakissa jo vuodesta 2003, joka muuten hyökkäyksenä oli samanlainen kuin US' n Syyria-operaatio – ei mandaattia, ei lupaa kansainväliseltä yhteisöltä.

Yhdysvaltain Irak-sodan seurauksena syntyi myös aakkoset ISIS-järjestölle [6 – olihan Irakin tiukalla kurilla järjestystä ylläpitänyt yksinvaltias Saddam Hussein epäsuorasti täälläkin saatu teloitettua.


Entä tänään, kun Syyriassa ovat molemmat ydinasesuurvallat ja heidän lakeijat?

Israelin pahin pelko – iranilaiset ovat jo lähellä Israelin tai oikeastaan lähellä Syyrian Golanin kukkuloita, joita Israel miehittää laittomasti – vastoin YK-päätöslauselmia.

Israel on julistanut valmiutensa hyökätä Iraniin, jos se katsoo sen tarpeelliseksi [7. Tilanne on jo tältä osin kriittinen, kun vielä US presidentti Donald Trump viisaudessaan, lunastaessaan vaalilupauksia, tunnusti Jerusalemin Israelin pääkaupungiksi ja näin ajoi itsensä Lähi-idän konfliktien selvittäjänä paitsioon.

Venäjälle tehtiin tilaa olla enemmän tahtipuikkoa heiluttavassa asemassa. Amerikkalainen maailmanpoliisirooli murenee ja rämettyy [8 – maailma elää jo muutoinkin kiinalaisten vuosisataa [9. Maailman yksinapaisuus vaihtuu duopoliin – ryhmineen, sotimisesta kaupallisuuteen, jossa USA' n ainoita lääkkeitä on protektionismi [10.


Alkuasetelma uudelle karttaharjoitukselle – epäonnistuneen Sykes & Picot' in tilalle

Kurdit ovat hakeneet itsenäisyyttä jo yli sadan vuoden ajan – heidän yli on kävelty useat kerrat. Nyt USA on tukenut Nato-sotilasjohtajana kurdeja, tosin Trump ilmoitti päättävänsä kurdien aseistus- ja avustusohjelmat (?) [11 …

Niin tai näin, nyt kurdeille on syntymässä aihio ja esiaste omasta valtiosta, ongelmana on se, että yhtenäisiä kurdeja on niin Syyriassa, mutta myös Turkissa (PKK), Irakissa ja Iranissa.

Miten sovitella uusi karttaharjoitus tuonne? Ei aluksi mitenkään – vaan Syyrian koilliskulmaan muodostetaan esiaihio, josta vuosikymmenien saatossa kasvaa Kurdistan – laajentuen myöhemmin kurdien enemmistöalueille – näin on suuri kuva jo kirjoitettu.


Syyria tarvitsee erikoisen tehokkaat YK-rauhanturvaajat – nyt on valtiorauhan-Nobel tarjolla!

Suomelle [12 operaatio on aivan liian suuri, eikä amerikkalaisia Nato-sotilasjohtajana sinne lasketa, kuten ei Donpass' in eikä Palestiinankaan alueille.

Mikä se voisi olla – vain Kiinalla on merkittävät resurssit olla ehdokasratkaisija, sillä ei ole sotilaallisia intohimoja, vain uusrakentajan into näin tehdä kauppaa ja jälleenrakentamista miljoonille paluukodittomille.

Venäjä hyväksyy Kiinan, mutta ottaako maailman suurin talous * nyt kopin rauhanpallosta – on suuri kysymys, mutta lähes ainoa tehokas ja uskottava ratkaisumalli …

.
Jatkuu

13

139

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • vaihtakaa.vaipat.sen

   Ja mihinkähän Syyrian hallituksen kohteisiin Yhdysvallat on muutamaa kohdetta lukuunottamatta iskenyt. Vanha pieru Luoma päästelee tapansa mukaan paskaa.

   • olet.sinä.tyhmä.aasi

    Luoma puhuu asiaa, sinä pelkkää paskaa.

    Mene naimaan puhallettavaa Staliniasi


  • [2]

   Mikä olisi meidän YK-rauhanturvaaja-ammattilaisten rooli?

   Se on se kuuluisa täysosuma eli kiinalaisten koulutus – alkaen perusteista, historiasta , osaamisesta – ja ennen kaikkea puolueettomuudesta, jossa me olemme erinomaisen hyviä.

   Kiina näin nostaisi roimasti profiilia ja tukisi omaa vuosisataansa rauhantekijänä – eihän Kiina ole edes soturikansa, enää – kuten toistaiseksi nykyinen – liki jatkuvasti sotiva Yhdysvallat [13.

   ----
   Kiinalla on erinomaiset rahkeet olla ratkaisemassa myös Iranin tilanne –

   … nythän Kiinan yksi Silk Road kauppasormista etenee vanhaa silkkitietä [14 pitkin, ollen 800 miljardin USD hintainen kokonaisvaltainen projekti, josta hyötyvät kaikki valtiot, joiden läpi tämä kauppareitti tulisi modernina väylänä kulkemaan –

   … ja tälle kauppareitille sattuu paljon sellaisia sivukauppasormia, jotka tuovat hyötyä kaikille Syyrian konfliktin osallistujavaltioille – jopa Israelille!


   Maailma on oltava valmis uusille radikaaleille ratkaisuille – se on itse asiassa pakko, muutoin konflikti kääntyy hallitsemattomalle kierteelle tehden suursodan, jossa ei ole voittajia –

   … sillä kaksi ydinasesuurvaltaa ovat vaarallisessa asennossa Turkin rajalla, jossa Turkki on määrittänyt uuden normaalin olla hyökkääjä [15 vieraalle itsenäiselle alueelle, jos se koetaan uhaksi omalla turvallisuudelle!   Viitteet

   [2 ~ http://francescadechatel.com/water_in_syria/ -
   [3 ~ -
   [4
   [5
   [6 ~ https://yle.fi/aihe/artikkeli/2017/07/15/ulkolinja-isis-syntyi-irakin-tuhkasta -
   [6 ~ https://www.facebook.com/first.ilkka/posts/10154435038122364 - [kuva]
   [7


   EKSTRA – ennakointi vuodelta 2015:
   2030 lukijakommenttia aiheesta ”Venäjän ohjustorjuntahävittäjät saattavat torjua amerikkalaisten ohjukset?” linkin ~ http://www.hollilla.com/reader.php?action=thread&thread=738131 – alta – ORIG 02.03.2015   Ilkka Luoma
   Kansalaiskirjoittaja Helsingistä
   https://www.facebook.com/first.ilkka
   https://ilkkaluoma.blogspot.fi


   .
   The END

  • ghmhgm

   Ei kuivuudella ole mitään tekemistä sodan kanssa koska Syyria ei ole mikään maatalousmaa. Todellinen syy on väestöräjähdys ja nimenomaan kaupungeissa. Kehittymättömät yhteiskunnat eivät kykene tarjoamaan työpaikkoja ja yhteiskunnan kehittäminen on muutenkin täysin laiminlyöty mikä koskaa myös rikkaita Persianlahden öljymaita.


   • olet.sinäkin.tyhmä.aasi

    Maatalouden osuus Syyrian bruttokansantuotteesta on noin neljännes, samoin työvoimasta. Suomessa maatalouden osuus bruttokansantuotteesta on reilut 2%:ia. Syyriassa maatalous on öljyteollisuuden jälkeen merkittävin tulonlähde ja maa on yksi tärkeimmistä puuvillan tuottajista.

    Syyrian väestönkasvu on ollut aika tasaista. Pitkään prosentit olivat yli kahden, 2000-luvun alussa laski sen alle. Sitä kylläkin seurasi nopea nousu, jossa väestönkasvu läheni 4%:a, mutta mainittu kuivuus taittoi sen ja sen jälkeen Syyrian väestö on vähentynyt 2 miljoonalla. Tuo lyhyt väestönkasvun piikki voi johtua irakilaisista pakolaisista, joita on virrannut Syyriaan suuret määrät.

    http://www.worldometers.info/world-population/syria-population/

    https://en.wikipedia.org/wiki/Economy_of_Syria


  • IlkkaLuoma
   • eikömenejakeluun

    Tämä on historiaa käsittelevä palsta. Sodat ja konfliktit ovat eri palstalla senkin typerä vanha paskaläjä.


   • Nebukadnessarius

    Luitko edes otsikon ...?


   • sodatkonfliktitmuupalsta
    Nebukadnessarius kirjoitti:

    Luitko edes otsikon ...?

    Sinulla vanhalla paskalla se luetun ymmärtäminen näyttää olevan vaikeaa.


   • Anonyymi
    sodatkonfliktitmuupalsta kirjoitti:

    Sinulla vanhalla paskalla se luetun ymmärtäminen näyttää olevan vaikeaa.

    Onpa komeaa debattia!


  • venäjätukeeISISTÄ

   Ja sota Turkkia vastaan 1914 aloitettiin Venäjän valheiden perusteella. Turkki oli muka ampunut Odessan slummia. Kauhutarinoita levitettiin myös ihmisiä syövistä turkkilaisista. Oikea syy sodalle oli Saksan tukeman Turkin voimistunut asema Venäjän takapajulaan nähden. Venäjähän hävisi Turkille kaikki merkittävät taistelut, vaikka joukkojen parhaimmisto Turkilla oli Galipollissa ja Jerusalemissa.

  • Anonyymi

   Kun arvioimme tilannetta Turkki - Suomi - kurdit ja meidän hätiköity Natoon hakeutuminen - on syytä tutkia tämä avaus aivan uusin silmin!

  Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

  Takaisin ylös

  Luetuimmat keskustelut

  1. 4 vuotias kuollut, vanhempia epäillään

   Rantakylässä riihisärkänkadulla ilmeisesti tapahtunut.
   Joensuu
   255
   13838
  2. Lauri Tähkä raiskasi naisen

   Mikähän himo joillain on raiskaamiseen, Laurillekin taatusti bändäreitä riittäisi jonoksi asti vapaaehtoisina valmiina k
   Kotimaiset julkkisjuorut
   272
   8063
  3. Joensuussa lapsen kuolema-Lieksalainen äiti

   Näin kirjoitellaan. Surullinen tapaus. Todella surullinen.
   Lieksa
   70
   5377
  4. KT: Ella Kanninen paljastaa vakavasta syöpäepäilystä: "Valmistauduin pahimpaan"

   Ella Kanninen on mm. Puoli seitsemän ja Ellan matkassa -sarjojen toimittaja-juontaja. Pari vuotta sitten hän sai järkytt
   Suomalaiset julkkikset
   38
   4993
  5. Onko laastarisuhde ainoa keino päästä yli?

   Olisiko mitään ideaa aloittaa laastaritapailusuhde sellaisen ihmisen kanssa, jolle tietäisi myös itse olevansa laastari?
   Ikävä
   79
   2034
  6. Jos merkitsen sulle jotain

   Niin ujuta tänne joku pieni varma tunniste, jonka vain me kaksi voisimme tietää. Olen niin rikki ja epätoivoinen ilman
   Ikävä
   78
   1415
  7. En unohda sinua koskaan

   Tiedän vain ja tunnen sen sydämessäni, etten tule koskaan unohtamaan ja pääsemään yli sinusta. No, jos näin kovaa kolaht
   Ikävä
   54
   1314
  8. Tekisi mieli muuttaa

   Suosittele hyvää paikkakuntaa. Mä saan töitä mistä vaan. Mitä kauemmaksi pääsen yhdestä miehestä, niin unohdan varmasti.
   Ikävä
   155
   1161
  9. Leikki-ikäinen lapsi kuollut Joensuussa

   kirjoitti Iltalehti verkkosivuilla, että syyllinen on toinen vanhempi ja huoltaja. Karmeaa. Pitäisi sosiaalityöntekijöid
   Joensuu
   14
   1159
  10. Porkka jaksaa jatkaa pridekeskustelujaan somessa

   Kyllä vetää tiukille pridepuheen pitämisen jälkeenkin. Kuinka ihminen voikaan olla noin huomion hakuinen? Somekanavilla
   Lieksa
   131
   1069
  Aihe