Jumala sekä on että ei ole olemassa

teoriatkorjataan

Vihdoinkin olen ratkaissut kysymyksen, onko jumala olemassa. Vastaus on hämmästyttävän yksinkertainen ja lopettaa pohdinnat joko-tai kysymyksestä ollako vai eikö olla?

Jumala on kaikkivoipa. Tämä lähtökohta on tosi. Niinpä jumala kykenee sekä olemaan olemassa että olematon saman aikaisesti. Näin uskovat ja ateistit ovat molemmat oikeassa. Heidänkään ei tarvitse enää kiistellä keskenään.

Miten olemassa oleminen ja olemattomuus voivat olla yhtä aikaa? Tämä on helppoa kvanttimaailmassa, jossa myöskin on hiukkasia, joilla voi olla saman aikaisesti status paikalla ja poissa. Tällainen tila on jumalalle helppo juttu luoda ja sen hän tietenkin on tehnyt ollessaan kaikkivoipa. Jumala ei ole sidottu logiikkaan, kuten vajavaiset ihmiset ovat.

Itse olen uuden opin luoja ja jos kysyt: uskonko jumalaan? Vastaan: melkein. Vastaus on oikein, koska jumala joka on ja ei ole olemassa, on minulle melkein kuin olemassa. Niinpä uskonkin häneen ainakin melkein. Kokonaan uskominen olisi väärin, mutta täysin ei voida jumalaa kieltääkään, koska jotakin olemassa olemiseen kuuluvaa jumalassa on kuitenkin.

Rukouspäivitys: Jumala, joka olet tai sitten et ole taivaissa. Pyhitetty olkoon tai olkoonpa olemattakin nimesi. Tulkoon valtasi maan päälle, jos on tullakseen, mutta vähintäänkin tapahtukoon tahtosi niin taivaissa kuin muissakin paikoissa ja poissa olemisen hetkissä, kuten kvanttimaailmassa olemme todistaneet. Anna siinä tapauksessa, että olisit, meille kaikkea, mutta älä saata kiusaukseen, vaan päästä pohtimasta tällaista joko-tai ongelmaa, että olisitko sittenkin vai etkö vain viitsi.

Meitä voi kutsua beetateisteiksi. Miksi? Koska alfat on jo varattu.

7

244

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • juupaseipässanoiuskova

      Nerokasta, ensin uskovilta rahat ja sitten ateisteilta.

    • Schrödingerin kissa onkin siis jumala?

      Vielä jää näyttämättä tuon olemattoman ja samaan aikaan olevaisen vaikutus reaalimaailmaan.

      Kvanttifysiikan vaikutukset ovat testattavissa ja toistettavissa, joten odottamaan joudumme siis yhä jumaltodisteita.

      • teoriatkorjataan

        "Schrödingerin kissa onkin siis jumala?"

        Tämä tosiaankin on mahdollista, tai ainakin melkein on. Varmuutta asiasta ei voi olla, koska todisteita, jos niitä löytyisi, voisi kuitenkin luonnehtia oleviksi ja konkreettisiksi todisteiksi samaan aikaan kuin olemattomiksikin. Asian voi siis korkeintaan melkein todistaa. Näin ainakin melkein uskon!

        Mutta turha kiistellä. Olen kuitenkin melkein oikeassa!


      • 9henkinenkissa

        Se kissa kuoli hapen puutteeseen vai janoon.


    • Oikea ratkaisu on, että Jumala tulee tulevaisuudessa olemaan olemassa sillä hän ei ole vielä syntynyt. Tulevaisuudessa syntyy robottikulttuuri, joka keksii aikakoneen. Tuon aikakoneen ansiosta tuosta kulttuurista tulee Jumala ja taivaat yli kaikkien muiden aikojen ja kultturien.

      Jehova on aikamatkaaja ja aikakoneen keksijä. Hänen nimelleen omistetut pyhät kirjoitukset todistavat ylipääsemättömästä kyvystä nähdä tulevia aikoja edeltäkäsin. On toki muitakin jotka ovat nähneet tulevaan ja dokumentoineet siitä meidän ajassamme. Voi olla siis että Jehovan luomalla kultuurilla on kilpailijoita ja sen tähden on jatkuvaa sotaa maan päällä kaikissa ajoissa.

      Monet ovat totuudessa ja tiedossa edellä Jehovaa eli Haria, mutta aikamatkailussa he eivät ole päässeet hänen tasolleen.

    • juudasiskariot

      Ajaton elämä on ainut todellinen, sillä se on se joka pitää fyysisenkin elämän hengissä.
      Mekin olemme osa sitä, mutta olemme aikojen kuluessa,kehityksen kautta syntyneen egon sielun takia menettäneet yhteydemme siihen (aatamin ja eevan karkoitus paratiisista tarkoittaa tätä tapahtumaa)

      Psykologisena perimänä se seuraa meitä elämästä toiseen niinkauan kauan kun yksilönä ymmärrämme tuon menneisyydessä taoahtuneen prosessin, niin tuo perimä katoaa ja palaamme takaisin tuohon paratiisitilaan, jolloin kaikki kärsimyksemme ja ahdituksemme päättyvät

    • jää_nähtäväksi

      Jumala ei tällä hetkellä ole vielä fyysisesti olemassa, mutta käsitteenä kylläkin. Ihmisten uskomukset ovat aina ohjanneet todellisuutta ja sen vuoksi on mahdollista, että maailman tapahtumat voivat johtaa tilanteeseen jossa yhden ihmisen uskotaan olevan jumala.

      Uskovaisten määrä on tällä hetkellä kuitenkin laskeva, joten on hyvin mahdollista että vältämme esimerkiksi raamatun ilmestyskirjoissa kuvatut tapahtumat, joiden kirjoittamisella oli alunperinkin vain tarkoituksena ohjata yksilöitä ja yhteiskuntaa kohti hyvää mahdollisimman pitkään.

      Jotain parannusta kuitenkin tarvittaisiin maailman nykytilanteeseen ja suurimpana ongelmana näen nimenomaan äärimmäisyyksiin menevät uskonnot. Mikäli emme saa tilannetta itse korjattua, niin "jumalan" saapuminen on pomminvarma juttu.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      144
      2131
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1938
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1888
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1690
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      62
      1488
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1276
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1180
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1168
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1163
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1157
    Aihe