Parkki Pate sakotti

Parkkisakko

Sain sakon parkkikiekon käyttämättä jättämisestä,vaikka autossani on Park Lite elektroninen parkkikiekko joka oli oli kunnossa ja näytti tuloaikaa.mitään virhettä ei siis ollu tapahtunut.Tein heille reklamaation ja pyysin nähdä kuvan sakotus perusteesta,heidän ottamassa kuvassa näkyy pysäköintikiekko mutta ei pysäköinti aikaa.Aika näkyy näissä näytöissä läheltä ja suoraan katsottuna eikä ole luettavissa valokuvassa joka on otettu etempää viistosti.Omassa ottamassani kuvassa näkyy aika selvästi ja on todistettavissa.Reklamaatioon vastasivat että oma kuva ei käy todisteena ja muuttivat sakotus perustetta kiekon aika ei ollut luettavissa.Jo on meininki,vaativat vaan maksamaan sakon.Onko kellään vastaavaa kokemusta asiasta,miten tämän sais päätökseen.

14

8262

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • jfjgkhfxlh

      Ilmoita, ettet ole rikkonut sopimusta ja ettet aio maksaa mitään. Joutuvat sitten miettimään, vievätkö jutun oikeuteen. Siellä heidän tulee todistaa, ettei autossasi ollut mainittua laitetta näyttämässä oikeaa aikaa.

    • Olipa_sokea_laputtaja

      Ilmoita tapauksesta Park Litelle. He ottavat tapauksen hoitoonsa, joko maksavat maksun tai lähtevät oikeuteen puolustamaan laittettaan.

      • Parkkisakko

        Käyty keskustelu Park liten kanssa ja tässä vastaus.Park-lite ja mehän emme sinänsä ota kantaa sakkoihin, koska laitteen toiminnan tarkistaminen on aina auton käyttäjän vastuulla, mutta tässä tapauksessahan laite oli tarkistettu toimivaksi, joten ei asiassa ole minun mielestä muuta vaihtoehtoa kuin vaatia edelleen maksun peruuttamista.

         

        Vielä lopuksi, Park-Lite tai EET Europarts ei vastaa pysäköintisakoista. Tämä on kerrottu tuotteen tuotetiedoissa.

         

        Tosin tässä tapauksessa mielestäni tuolle sakolle ei ole perusteita ja kyseisen asiakkaan tulisi vain jatkaa kiistämistä.


      • Jos et ole tehnyt SOPIMUSTA niin laitetvalmistaja on vastuussa.

        Vähän sama jos puhallaan motonetin alkometriin 0,3 ja poliisin alkometriin 0,6 ja kortti lähtee yms. niin kyllä korvaukset valmistajalta haetaan.

        Ohjeiden joku lause ei merkkaa mitään. sama asia kuin itse laitteisi sekaan post-it lapun jossa kertoo että en ota vastuuta laitteen aiheuttamista vahingoista....

        Jos on nimi alla että sitoeudut käyttämään sitä omalla vastuulla on ok. tuskin kuitenkaan tuollaista sopimusta olet allekirjoittanut?


    • Oikeuteen

      Näyttövelvoite on Parkkipatella ja sinulla on hyviä argumentteja kiistää vaade. Oikeudessa Parkkipaten valokuvan lisäksi katsotaan myös muu näyttö mm. sinun itse ottama valokuva.
      Parkkipate tuskin lähtee oikeuteen häviämään tällaista juttua, eli jatka vaan kiistämistä.

      • Parkkipaten kuvassa tuskin näkyy Parkliten kellonaika, on se vaan niin himmeä. Mutta olsisi hyvä, jos aloittaja katsoisi tämän keissin loppuun asti. Veikkaan, että Parkkipate luopuu kanteestaan vapaaehtoosesti.


    • Parkki-Pete

      Sakotusperuste ja pysäköintiaika ovat aika yksinkertaisia suomen kielen yhdyssanoja. Lisäksi yksityisellä alueella annetut valvontamaksut ovat sopimusperusteisia, ei julkisoikeudellisia. Niitä on turha kutsua sakoiksi tai pysäköintivirhemaksuiksi, koska ne eivät ole niitä.

      Yksityisoikeudellisesta valvontamaksusta käydään riita-asian prosessia yleisessä tuomioistuimessa. Kantajan velvollisuutena on näyttää kanne toteen. Vastaajan kannattaa myös varautua esittämään vastauksensa perusteena oleva näyttö. Riita-asiaa ei kannata edes yrittää verrata rikosasian oikeudenkäyntiin, jossa näyttövelvoite on yksistään syyttävällä osapuolella.

      Mutta tsemppiä! Kyllä sinä tästäkin selviät!

    • Delfin31

      Edelleen kyse on valvontamaksusta eikä sakoista.

    • Nopsakivi

      Paten ottamaa kuvaa kannattaisi yrittää fotoshopata. Jospa ne numerot sieltä kuvaa säätämällä paljastuisivat.

      • lolihansama

        Ajattelit photoshopata jo valmiiksi photoshopattuja kuvia? :D


    • Anonyymi

      Otetaas tämä ylös, kun on taas ajankohtainen. Itse olen ottanut koemielessä säkkipimeydessä kännykän kameralla valokuvia salaman avulla. Otoksista on helppo valita se valokuva, mistä parkkiaika näkyy tai ei näy. Huolestuttavaa tässä on kuluttajan kannalta se, että kuluttaja-asiamies sekä oikeus katsoo vain pysäköintiyrityksen ottamia valokuvia. Sama asia toistuu myös hämärässä tai kirkkaalla säällä otetuissa valokuvissa. On helppo valita se valokuva mistä parkkikiekko näkyy tai ei näy tuulilasin heijastuksen takia. Itse asiassa tämä asia koskee myös tavallista p-kiekkoa. Ennen pysäköinninvalvojat käyttivät kännykän tms. taskulamppua, tarvittaessa. Nykyisin ei nähtävästi enää käytä. Asia on helposti ratkaistavissa niin, että lakiin kirjaus pysköinninvalvojan varusteesta eli taskulamppu.
      Ps. Jokaisessa kännykässä tai kamerassa on nykyään valo/taskulamppu, jos sitä vain haluaa käyttää :).

    • Anonyymi

      Kyllä noita parkkipateja keljuttaa kun ihmisillä on näitä elektroonisia kiekkoja. Varmasti tulot pienenee. Lisää vaan näitä.

    • Anonyymi

      Kuin kävi?

      Et kai kuitenkaan maksanut ja antanut olla..?

    • Anonyymi

      Turha vinkua, luikurit nuijitaan maan rakoon.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      173
      7185
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      42
      4202
    3. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      26
      2105
    4. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      18
      2029
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      27
      1869
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      77
      1676
    7. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      34
      1649
    8. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      17
      1593
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      21
      1588
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      39
      1418
    Aihe