Parkki Pate sakotti

Parkkisakko

Sain sakon parkkikiekon käyttämättä jättämisestä,vaikka autossani on Park Lite elektroninen parkkikiekko joka oli oli kunnossa ja näytti tuloaikaa.mitään virhettä ei siis ollu tapahtunut.Tein heille reklamaation ja pyysin nähdä kuvan sakotus perusteesta,heidän ottamassa kuvassa näkyy pysäköintikiekko mutta ei pysäköinti aikaa.Aika näkyy näissä näytöissä läheltä ja suoraan katsottuna eikä ole luettavissa valokuvassa joka on otettu etempää viistosti.Omassa ottamassani kuvassa näkyy aika selvästi ja on todistettavissa.Reklamaatioon vastasivat että oma kuva ei käy todisteena ja muuttivat sakotus perustetta kiekon aika ei ollut luettavissa.Jo on meininki,vaativat vaan maksamaan sakon.Onko kellään vastaavaa kokemusta asiasta,miten tämän sais päätökseen.

17

8748

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • jfjgkhfxlh

      Ilmoita, ettet ole rikkonut sopimusta ja ettet aio maksaa mitään. Joutuvat sitten miettimään, vievätkö jutun oikeuteen. Siellä heidän tulee todistaa, ettei autossasi ollut mainittua laitetta näyttämässä oikeaa aikaa.

    • Olipa_sokea_laputtaja

      Ilmoita tapauksesta Park Litelle. He ottavat tapauksen hoitoonsa, joko maksavat maksun tai lähtevät oikeuteen puolustamaan laittettaan.

      • Parkkisakko

        Käyty keskustelu Park liten kanssa ja tässä vastaus.Park-lite ja mehän emme sinänsä ota kantaa sakkoihin, koska laitteen toiminnan tarkistaminen on aina auton käyttäjän vastuulla, mutta tässä tapauksessahan laite oli tarkistettu toimivaksi, joten ei asiassa ole minun mielestä muuta vaihtoehtoa kuin vaatia edelleen maksun peruuttamista.

         

        Vielä lopuksi, Park-Lite tai EET Europarts ei vastaa pysäköintisakoista. Tämä on kerrottu tuotteen tuotetiedoissa.

         

        Tosin tässä tapauksessa mielestäni tuolle sakolle ei ole perusteita ja kyseisen asiakkaan tulisi vain jatkaa kiistämistä.


      • Jos et ole tehnyt SOPIMUSTA niin laitetvalmistaja on vastuussa.

        Vähän sama jos puhallaan motonetin alkometriin 0,3 ja poliisin alkometriin 0,6 ja kortti lähtee yms. niin kyllä korvaukset valmistajalta haetaan.

        Ohjeiden joku lause ei merkkaa mitään. sama asia kuin itse laitteisi sekaan post-it lapun jossa kertoo että en ota vastuuta laitteen aiheuttamista vahingoista....

        Jos on nimi alla että sitoeudut käyttämään sitä omalla vastuulla on ok. tuskin kuitenkaan tuollaista sopimusta olet allekirjoittanut?


      • Anonyymi
        Parkkisakko kirjoitti:

        Käyty keskustelu Park liten kanssa ja tässä vastaus.Park-lite ja mehän emme sinänsä ota kantaa sakkoihin, koska laitteen toiminnan tarkistaminen on aina auton käyttäjän vastuulla, mutta tässä tapauksessahan laite oli tarkistettu toimivaksi, joten ei asiassa ole minun mielestä muuta vaihtoehtoa kuin vaatia edelleen maksun peruuttamista.

         

        Vielä lopuksi, Park-Lite tai EET Europarts ei vastaa pysäköintisakoista. Tämä on kerrottu tuotteen tuotetiedoissa.

         

        Tosin tässä tapauksessa mielestäni tuolle sakolle ei ole perusteita ja kyseisen asiakkaan tulisi vain jatkaa kiistämistä.

        Surkee epäluotettava kapistus, puolen vuoden käytön jälkeen rupesi resetoimaan päivämääräksi 01.01.2013 ja näytti tietysti väärää aikaa. En suosittele.


    • Oikeuteen

      Näyttövelvoite on Parkkipatella ja sinulla on hyviä argumentteja kiistää vaade. Oikeudessa Parkkipaten valokuvan lisäksi katsotaan myös muu näyttö mm. sinun itse ottama valokuva.
      Parkkipate tuskin lähtee oikeuteen häviämään tällaista juttua, eli jatka vaan kiistämistä.

      • Parkkipaten kuvassa tuskin näkyy Parkliten kellonaika, on se vaan niin himmeä. Mutta olsisi hyvä, jos aloittaja katsoisi tämän keissin loppuun asti. Veikkaan, että Parkkipate luopuu kanteestaan vapaaehtoosesti.


    • Parkki-Pete

      Sakotusperuste ja pysäköintiaika ovat aika yksinkertaisia suomen kielen yhdyssanoja. Lisäksi yksityisellä alueella annetut valvontamaksut ovat sopimusperusteisia, ei julkisoikeudellisia. Niitä on turha kutsua sakoiksi tai pysäköintivirhemaksuiksi, koska ne eivät ole niitä.

      Yksityisoikeudellisesta valvontamaksusta käydään riita-asian prosessia yleisessä tuomioistuimessa. Kantajan velvollisuutena on näyttää kanne toteen. Vastaajan kannattaa myös varautua esittämään vastauksensa perusteena oleva näyttö. Riita-asiaa ei kannata edes yrittää verrata rikosasian oikeudenkäyntiin, jossa näyttövelvoite on yksistään syyttävällä osapuolella.

      Mutta tsemppiä! Kyllä sinä tästäkin selviät!

    • Delfin31

      Edelleen kyse on valvontamaksusta eikä sakoista.

    • Nopsakivi

      Paten ottamaa kuvaa kannattaisi yrittää fotoshopata. Jospa ne numerot sieltä kuvaa säätämällä paljastuisivat.

      • lolihansama

        Ajattelit photoshopata jo valmiiksi photoshopattuja kuvia? :D


    • Anonyymi

      Otetaas tämä ylös, kun on taas ajankohtainen. Itse olen ottanut koemielessä säkkipimeydessä kännykän kameralla valokuvia salaman avulla. Otoksista on helppo valita se valokuva, mistä parkkiaika näkyy tai ei näy. Huolestuttavaa tässä on kuluttajan kannalta se, että kuluttaja-asiamies sekä oikeus katsoo vain pysäköintiyrityksen ottamia valokuvia. Sama asia toistuu myös hämärässä tai kirkkaalla säällä otetuissa valokuvissa. On helppo valita se valokuva mistä parkkikiekko näkyy tai ei näy tuulilasin heijastuksen takia. Itse asiassa tämä asia koskee myös tavallista p-kiekkoa. Ennen pysäköinninvalvojat käyttivät kännykän tms. taskulamppua, tarvittaessa. Nykyisin ei nähtävästi enää käytä. Asia on helposti ratkaistavissa niin, että lakiin kirjaus pysköinninvalvojan varusteesta eli taskulamppu.
      Ps. Jokaisessa kännykässä tai kamerassa on nykyään valo/taskulamppu, jos sitä vain haluaa käyttää :).

    • Anonyymi

      Kyllä noita parkkipateja keljuttaa kun ihmisillä on näitä elektroonisia kiekkoja. Varmasti tulot pienenee. Lisää vaan näitä.

    • Anonyymi

      Kuin kävi?

      Et kai kuitenkaan maksanut ja antanut olla..?

    • Anonyymi

      Turha vinkua, luikurit nuijitaan maan rakoon.

      • Anonyymi

        ParkkiPatehan on se varsinainen luikuri ja parkkipaikoilla saalistava VilppiVille.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        ParkkiPatehan on se varsinainen luikuri ja parkkipaikoilla saalistava VilppiVille.

        Aloittelevan yksityisen "pysäköinninvalvojan" perusosaamista: Näin otat elektronisesta pysäköintikiekosta kuvan, jossa kelloaika ei näy.

        Harmillistahan se on, jos auton käyttäjä ymmärtää ottaa samasta tilanteesta samat kuvat, mutta niin, että aika näkyy. Voi mennä valvontamaksu ohi, jos tietää oikeudessa pitävien todisteiden olevan olemassa.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      117
      2625
    2. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      255
      1148
    3. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      86
      1094
    4. Taas kuoli kuortaneella

      Mitä tapahtui kuhinoilla kun auton alle jäi ja kuoli 66.
      Kuortane
      8
      1054
    5. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1011
    6. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      12
      930
    7. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      63
      923
    8. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      896
    9. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      41
      832
    10. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      37
      799
    Aihe