Selkärangaton hallitus

Olin penkiltä lukiessani nettilehdestä pääministeri Sipilän kommentteja työttömiä kurittavasta aktiivimallista. Erityisesti seuraava sitaatti oli erityisen outo ja kummallinen:

”Olen saanut hyvää palautetta siitä, että te-toimisto kohtaa kolmen kuukauden välein tehtävissä niin sanotuissa pakkohaastatteluissa entistä paremmin työttömän ihmisen. Lyhyidenkin työsuhteiden kautta päästään kiinni työelämään. STTK oli mukana valmistelussa ja heidän ekonomistinsa mukaan uudistus on 70 prosentille työttömistä etujen parannus, Sipilä huomautti”
https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005582738.html


Näyttää siltä, että Sipilän mielestä pakko on ihan ok -menettely työttömän kansalaisen kohtelemiseksi. Olen aina kuvitellut, että vapaus on erityinen läntinen arvo, mutta ilmeisesti Sipilä on sen verran idästä kotoisin, että pakko kuuluu olennaisena osana sipiläläiseen hallintokulttuuriin.

Miksi koko aktiivimalli ylipäätään piti kehitellä? Jo sitä ennenkin työvoimatoimistot haastattelivat työttömät suunnilleen kolmen kuukauden välein. Näyttää siltä, että ainoa syy on puhtaasti monetaarinen. Pakko tempputyöllistyä nimittäin antaa mahdollisuuden leikata työttömyysturvaa, mikä tapahtuu sitä varmemmin mitä vähemmän näitä tempputöitä on tarjolla. Sitä paitsi nämä tempputyöt eivät voi olla oikeita töitä, koska sehän sotkisi koko markkinamekanismin. Näin ollen tempuista työllistyminen on lähinnä utopiaa, Sipilän poliittista trollausta.

Aktiivimalli myös leimaa työttömän, varmistaa sen, ettei pakolla töihin patisteltu ole virallisestikaan mitenkään aloitteellinen ja kurantti työntekijä. Sipilä olisi työttömän leimaamisen sijasta voinut aktivoida ministeriönsä, kenties jopa itsensä, jotta hanskat olisivat saaneet pitävämmän otteen akuuteimmista ongelmista kuin jo muutenkin heikossa asemassa olevien jahtaamisesta. Sote on Suomen kannalta akuutein ongelma ja sen parissa puuhailun luulisi vievän ajan siksi tarkkaan, ettei aikaa jäisi lillukanvarsissa peuhaamiseen.

Jotenkin vastenmielistä on ollut kuunnella työministerinkin meuhkaamista uudesta marssijärjestyksestä, jossa annetaan piut paut eriäville mielipiteille. Kuuleman mukaan parlamentarismi tarkoittaa sitä, että hallitus tekee mitä lystää, joten sen ei tarvitse kallistaa edes korvaansa, jos joku vikisee vastaan. Jos allekirjoittanut olisi eduskunta, niin hallitus lentäisi parasta aikaa pitkässä kaaressa ja laskeutuminen veisi vielä pitkään.

4

85

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ylvästelijä.On

      Sipilälllä on itsellä mennyt vähän liian "hyvin", mies on kyvykäs, pytyy elättämään itsensä ja muut. Siitä tämä käsittämätön itseriittoisuus on merkki. Sitten tuo saa kannustusta itseään "ylemmästä" ryhmästä, EU:n Brysselin tapaamisissa. Ukko on suuri egoinen ja sillä on käynyt lisäksi tuuri, ei ole sairas.

      • Niinpä, luulisi, että juuri terveydenhoito olisi valtakunnan ykkösasia eikä osattomien jahtaaminen. Myös talouden toimintakuntoon saattamiseksi olisi luullut olevan parempiakin keinoja kuin jo Esko Ahon aikaiset työreformit.


    • mökinnukkeli

      Miksi Hallitus ei tee mitään lunastaakseen EUhun liittymiseen liittyneet vaalilupaukset joilla perusteltiin EU:jäsenyyttä perusteltiin aikoinaan?

      • EU:han ei ole enää se EU, joka se oli aikoinaan, mikä se aika sitten olikin: uusia jäseniä on tullut ja britit lähtivät jopa pois. On vaikea kuvitella Eurooppaa ilman brittejä, joten mielestäni olisi aika pohtia koko unionin idea uudestaan. Alun alkaenkin oli nähtävissä, että erilaisten talouksien ja kulttuurien niputtaminen samaa tahtia marssivaan unioniin tuottaa ennemmin tai myöhemmin hankaluuksia. Toivottavasti britit keksivät patenttiratkaisun, jolla unionista eroaminen mahdollistuu mahdollisimman pienin vaurioin. Toinen mahdollisuus olisi koko unionin purkaminen. Näin britit eivät enää muodostaisi ongelmaa, vaan Eurooppa olisi mahdollista rakentaa realistisemmin uudestaan.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      69
      1305
    2. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      106
      1217
    3. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      113
      1155
    4. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      73
      1070
    5. Paras olisi vain unohtaa

      Tuleekohan tähän meidän tilanteeseen ikinä mitään selvyyttä. Epätoivo iskee taas, enkä jaksaisi enää odottaa. Kohta lop
      Ikävä
      56
      861
    6. IS viikonloppu 18-19.5.2024.

      Laatija Toni Pitkälä on itse laatinut ja kuvittanut 3- arvoista ristikkonsa. Nihkeästi tuntuu löytyvän ensimmäisiä var
      Sanaristikot
      75
      751
    7. Oliko vähä sometettu taas vai?

      Tuli aiva liika nopiaa traktorin perä vastahan. https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/2b3857b3-f2c6-424e-8051-506c7525223a
      Kauhava
      9
      682
    8. Voisitko laittaa

      Nimesi ensimmäisen ja kaksi viimeistä kirjainta tähän?
      Ikävä
      41
      681
    9. Kristityn megahyökkäys idän palstoilla on kauhistuttava

      Terroristikristityn megahyökkäys joka puolella on kauhistuttava, hänen viesteissään on järjetön määrä vihaa. Hän on idän
      Idän uskonnot
      362
      669
    10. S on minun etunimen kolmas kirjain.

      Mikä sinun etunimen kolmas kirjain on?
      Ikävä
      53
      646
    Aihe