pyydetään apua nörtiltä. voin korvata

osaajaatarvittas

homman nimi on seuraava. läppärini jumiutui koska torjuin ison windows 10 päivityksen syystä että ikivanha mokkula ei toiminut siinä. olin siis aiemmin asentanut sen mutta palauttanut sitten aiempaan versioonsa saadakseni tikun toimimaan. ostin nyt uuden 4g aseman ja sen pitäisi toimia päivityksen jälkeenkin.

mutta itse asiaan. kone siis on nyt jumissa niin että se jankkaa edestakaisin tekstiä " yritetään palauttaa aiempaa windows versiota" ja "yritetään palauttaa asennusta" ehtii näkyä asuksen logo näytöllä ja taas tuo teksti uudelleen. en saa edes vikasietotilaa päälle. tämän siitä sain kun sammutin koneen kesken päivityksen.

nyt tarvisin neuvoja miten pelastan tuon vuoden ikäisen asuksen läppärin eli asennan uudelleen windowsin. soitin firmaan ja kertoivat että maksaisi 60 euroa. ajattelin jos täällä joku neuvoisi minua niin voisin maksaa siitä 20 euroa. voin maksaa sen esim ladattuna puheaikana jos neuvojalla on prepaid ja kertoo mihin numeroon lataan. muutkin vaihtoehdot käy. saa ehdottaa. ensin tietysti koneeni on oltava toimintakunnossa.

koneen pohjassa ei ollut mitään windowsin koodeja joten en tiedä oliko ne koneen pakkauksessa aikanaan vai missä, mutta tietokonefirma sanoi ettei niitä tarvittaisikaan uudelleenasennuksessa.

eli, pyydän siis neuvoja miten uudelleen asennan windowsin. ymmärtääkseni jotenkin usb:n kautta pystyisi homman hoitamaan. tarvin ohjeet siis hyvin äärimmäisen tarkasti työvaheittain sillä ajatuksella etten ymmärrä koneista paljoa mitään. siis kuin vanhalle mummolle neuvoisitte työvaiheet.

kiitollinen olen jos apua joltakulta saan.

13

216

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ilmaista-apua

      Sammuta kone. Käynnistyksen yhteydessä rämppää F8 näppäintä. Valitse valikosta palautus yms.

      Jos F8 ei toiminu. Estä käynnistyminen kolme kertaa. Neljännellä kerralla pitäisi päästä haluttuun valikkoon.

      Windows 10 ei tarvitse lisenssiavainta uudestaan.

    • rottenpotatoes
      • tikkuhommiii

        pitääkö usb tikun olla tyhjä muista tiedostoista kuten esim kuvista kun ladataan tuo siihen ja tökätään oireilevaan koneeseen sen jälkeen on on siihen ladattu tuo ehdottamasi hommeli? latasin sen tikulle mutta ei auttanut. tikulla kuvia ja muuta myös.


      • rottenpotatoes
        tikkuhommiii kirjoitti:

        pitääkö usb tikun olla tyhjä muista tiedostoista kuten esim kuvista kun ladataan tuo siihen ja tökätään oireilevaan koneeseen sen jälkeen on on siihen ladattu tuo ehdottamasi hommeli? latasin sen tikulle mutta ei auttanut. tikulla kuvia ja muuta myös.

        Ei tarvitse olla tyhjä mutta kyllä ne vanhat tiedot sieltä häviävät.
        Kyllä tuosta asiasta tuolla muistaakseni kerrotaan.


    • voiettäosapalauteivaaika

      Palautukselle kannattaa antaa ainakin 12h palauttaa. Vaikka näyttää siltä että ei etene anna minimissään 12h aikaa tehdä. Sama myös päivitysten hakemiseen. Anna sen etsiä se 12h min.

      Asenna läppäriin chrome tai firefox. Valittuun selaimeen ublock origin lisäosa. Googleta miten nopeuttaa windows 10. Avaa microsoft.com nettisivu, älä koske mainoksiin, sillä ne yleensä yrittää myydä turhuuksia tai saada sinut asentamaan haittaohjelmia.

      • aikakoparantais

        meinaat että se auttaa kun anta vaan etsiä pitkään? en tohdi uskoa että tilanne muutuis kun tunteja jo yrittänyt.


      • 16holipäivityksethakuses

        Kyllä.

        Ei siitä haittaakaan ole. Anna olla yön yli.


    • gigantti--

      Gigantista saa edullisesti uuden koneen.

      • eisaaaaaa

        Ei kyllä ole kovin edullisia. Saat hyvän prossun ja näyttiksen ehkä mutta sitten on säästetty muualla ja hintaa nostettu, että tulee parin sadan euron voitto per kone.

        Sitten sieltä löytyy sellaisia koneita missä prossu on niin surkee ja hinta on taas nostettu kattoon.

        AMD koneissa prossu on hyvä mutta hinta on niin korkea että ei mitään järkeä.

        Ostakaa jimms. CPU, GPU, RAM, m.2 ssd ja kotelo. Saat paljon paremmalla hinnalla. Voit myös tilata Amazon verkkokaupasta, jonkun noista osista halvemmalla. Sitten jos käytettynä voit ostaa niin entistä halvemmalla (siis jos osaat sillä melko moni myy melko kalliilla, yrittävät vedättää sielläkin).


      • gigantkusetasamoiRetail

        Myyvät vanhentuneita prossuja vielä samoilla hinnoilla kun tulivat markkinoille. Saa uuden sukupolven tehokkaaman prossun paljon halvemmalla. Melkosta huijausta kun ei alenna hintoja noille. Myyvät koska saavat myytyä kalliilla. Ihmiset ostaa kun ei tiedä paremmasta.

        Bundlaa virustorjuntaa alennuksella. Ei taida koskaan myydä tota täydellä hinnalla. Lisää kusetusta. Älkää ostako McAfee:ta, Nortonia, Avastia, AVG:tä, F-securea, yms. Kaamee kuukausimaksu ja hidastaa vain konetta. Malware / scareware -ohjelmia.


      • surkeitaonkoneet

        mä ostin sieltä 249 eurolla lenovon korvaajaksi. aion palauttaa ja saafa vanhan toimimaan. nimittäin niin pieni muisti koneessa ettei pystynyt edes win10 isompaa päivitystä tekemään. toisin sanoen valmiiksi käyttökelvoton kone. kehtaavat myydä koneita joka ei kykene edes päivittymään tilanpuutteen takia.


    • Se että päivitykset kestää on normaalia... Voit ladata myös Ubuntun asennusmedian. Se toimii auttavasti myös tikulta. Pääsee nettiin ym. Monet mokkulat toimivat ilman ajureita. Tarkista ihmeessä edes levytila - riittääkö päivitykseen? Jos nettiyhteys pätkiin niin palvelin pistää jonoon odottamaan.... Mokkulalla on päivitys Win8 --> Win10 kestänyt jopa vuorokauden.

      Koneiden mukana tulee harvemmin asennusmediaa. Laitevalmistajan asennusmedia olisi paras, koska siinä kaikki ajurit mukana. Valmistajan sivulta voi ladata jotain valmiiksi tikulle. Kovalevyllä voi olla palautusmedia ja ohjekirjanen selostaa miten se käynnistetään.

    • Turbo-Urpo

      Eikös ASUS koneissa ole Recovery osio, joka mahdollistaa koneen tehdasasetuksiin palauttamisen. Palauttaminen aloitetaan painamalla käynistyksen aikana F9 näppäintä. Joko selvitit tuon mahdollisuuden.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      119
      2681
    2. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      256
      1155
    3. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      91
      1129
    4. Taas kuoli kuortaneella

      Mitä tapahtui kuhinoilla kun auton alle jäi ja kuoli 66.
      Kuortane
      8
      1084
    5. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1011
    6. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      12
      940
    7. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      63
      933
    8. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      906
    9. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      41
      842
    10. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      37
      809
    Aihe