evoluutio alkanut kiinnostaa näemmä :D

Hyvä juttu että jotakuta palstalaista on alkanut kiinnostamaan evoluutio. Koska vaikuttaa siltä, että perusasiat evoluutiosta ovat kuitenkin hieman hakusessa saanen suositella erinomaista johdantoteosta jonka luettuaan voi jo tehdä ihan asiallisen aloituksen aiheesta. Eli suosittelen Richard Dawkinsin mainiota kirjaa Maailman hienoin esitys.

14

150

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Doukinssin_Riku

      Mutta minähän kirjoitan jo täällä. Olen yrittänyt selittää että ensin ei ollut mitään -sitten se räjähti, mutta minulle vaan naurretaan?

      • Nylkytä_Jahves_lahjetta

        Sinulle nauretaan kyllä, mutta vain siksi kun paljastat miten hihhulit eivät osaa keksiä mitään fiksuja juttuja, vain typeriä olkinukkeja.


    • ahvena.isäsi

      Kerrotko ihan lyhyesti omin sanoin mistä kehittyi apina josta ihmisapina kehittyi?

      • Paleontologiakin_tuttua

        Varhaimmat muodot kädellisten evoluutiossa olivat istukallisia nisäkkäitä, sellaisia ulkomuodoltaan oravan tyyppisiä pikkueläimiä. Purgatorius-suku mainittakoon esimerkkinä. Niitä voitaneen pitää eräänlaisina "protokädellisinä". Tuon tyyppisistä olioista ovat polveutuneet puoliapinat ja apinat, ja apinoista edelleen ihmisapinat.


      • Alkuahvena_isäsi
        Paleontologiakin_tuttua kirjoitti:

        Varhaimmat muodot kädellisten evoluutiossa olivat istukallisia nisäkkäitä, sellaisia ulkomuodoltaan oravan tyyppisiä pikkueläimiä. Purgatorius-suku mainittakoon esimerkkinä. Niitä voitaneen pitää eräänlaisina "protokädellisinä". Tuon tyyppisistä olioista ovat polveutuneet puoliapinat ja apinat, ja apinoista edelleen ihmisapinat.

        "Varhaimmat muodot kädellisten evoluutiossa olivat istukallisia nisäkkäitä, sellaisia ulkomuodoltaan oravan tyyppisiä pikkueläimiä. Purgatorius-suku mainittakoon esimerkkinä. Niitä voitaneen pitää eräänlaisina "protokädellisinä". Tuon tyyppisistä olioista ovat polveutuneet puoliapinat ja apinat, ja apinoista edelleen ihmisapinat."



        BUUUAAAAAHHH!!! Enpä ole makeammin nauranut pitkään aikaan!


    • Illanjatkot_sinulle

      "Hyvä juttu että jotakuta palstalaista on alkanut kiinnostamaan evoluutio."

      No jaa... Luulenpa, että palstalaisista kaikkia muita kiinnostaakin evoluutio paitsi hihhuleita. Hihhulien osalta on nähty joka kerta sama show, kun joku niistä epävakaimmista tapauksista on taas maanisessa vaiheessa, että pitää tehdä jotain evondissausketjuja. Taustallahan kolkuttelee vain se uskonkriisi. Maailma on ihan erilainen kuin mitä tutuksi ja turvalliseksi koettu Raamatun kultti opettaa, ja sekös ahdistaa. Voivat yrittää teeskennellä, että kyse olisi jostain muusta, mutta näkeehän sen nyt kuka tahansa mistä on kyse.

      Säälittävintähän tuossa on se, että tänä päivänä koulunsa käyneet tietävät ihan hyvin luonnontieteiden perusteita, ja ymmärtävät mistä evoluutiossa on kyse ja miksi se on totta. Ei kukaan luovu evoluution hyväksymisestä tosiasiaksi sillä, että lukee täältä jotain lällättelyketjuja. On päivänselvää, että palstan evodissaajat edustavat pääosin iäkkäämpää polvea, tai sitten ovat jotain nyttemmin koulunsa huonosti käyneitä ja niitä penaalin ei-terävimpiä kyniä - tai ihan vain trolleja.

      "Koska vaikuttaa siltä, että perusasiat evoluutiosta ovat kuitenkin hieman hakusessa saanen suositella erinomaista johdantoteosta jonka luettuaan voi jo tehdä ihan asiallisen aloituksen aiheesta. Eli suosittelen Richard Dawkinsin mainiota kirjaa Maailman hienoin esitys."

      No se on kyllä tullut selväksi, etteivät nuo tiedä evoluutiosta yhtään mitään - aivan kuten eivät näytä tietävän monista muistakaan asioista. Kirjasuosituksesi olisikin siihen oiva lääke, mutta hukkaan taitaa mennä hyvä vinkkisi. Ei noilla tyypeillä yksinkertaisesti ole malttia ja keskittymiskykyä lukea populaaritasoistakaan tiedetekstiä ja suhtua siihen asiallisella kriittisyydellä. Heille on paljon helpompaa laittaa tuubista jotain saarnavideoita pyörimään ja huutaa hallelujaata ja nyökytellä kaatumaseurojensa showmiesten puheille.

      Onhan heikäläinen tilanteensa hieman säälittävä ja naurunalainen, älyllisesti epärehellinen ja sietämättömän ignorantti, mutta se heille suotakoon. Ei kaikkien ihmisten tarvitse ymmärtää kaikkea kaikesta. Ei meistä kukaan ymmärrä kaikkea, ja se nyt vain on niin, että nuo eivät ymmärrä edes perusasioita luonnosta. Hihhuloikoot sydämensä kyllyydestä, kyllä tähän maailmaan heidän paskapuhettaan mahtuu.

      • "Kirjasuosituksesi olisikin siihen oiva lääke, mutta hukkaan taitaa mennä hyvä vinkkisi. Ei noilla tyypeillä yksinkertaisesti ole malttia ja keskittymiskykyä lukea populaaritasoistakaan tiedetekstiä "

        Huokaus....olkoon...mikä räjähti?...ei mikään...huokaus...


      • jhkjhkjhkhj
        pilikkuviivaviiva kirjoitti:

        "Kirjasuosituksesi olisikin siihen oiva lääke, mutta hukkaan taitaa mennä hyvä vinkkisi. Ei noilla tyypeillä yksinkertaisesti ole malttia ja keskittymiskykyä lukea populaaritasoistakaan tiedetekstiä "

        Huokaus....olkoon...mikä räjähti?...ei mikään...huokaus...

        Lyhyempi ja ehkä helppolukuisempikin olisi Jerry Coynen "Miksi evoluutio on totta".

        ApoWiki yrittää kovasti väittää vastaan, mutta kirjoittaa pääosin asian vierestä. ApoWiki yrittää esittää, että Jumala pitää huomioida tieteessä, mutta luonnontieteiden suhteen vaatimus on absurdi. Kukaan vakavasti otettava tutkija ei enää nykyaikana vaadi Jumalan huomioiista tieteen teossa.


    • Minä puolestani suosittelen Matti Leisolan evoluutiouskon ihmemaassa. Tämän lisäksi suosittelen Marvin L. Lubenowin kirjaa: Myytti apinaihmisistä, kiista fossiilien ajoituksesta. Erinomaisia kirjoja molemmat.

      • hkjhkjhkjh

        Tiedät kai, että Leisola on tieteellisessä tutkimuspaperissaan myöntänyt darwinistisen evoluution toimivan?
        Leisola pelaa kaksilla korteilla. Hän ei ole ikinä tiedeurallaan edes yrittänyt tieteellisissä kirjoituksistaan vastustaa evoluutiota. Nyt eläkkeellä usko on mennyt rehellisyyden edelle.


      • Yksi_epäilys

        Leisola on bioteknikko, ei evoluutiobiologi. Hänellä ei ole pätevyyttä arvioida evoluutiobiologiaa sillä tavalla, että olisi odotettavissa kokonaisen biotieteen paradigman kaatuminen. Mitä Leisolan juttuja olen nähnyt tästä aiheesta, niin argumentointivirheitä ovat olleet kaikki. Leisola muuten tieteellisessä työssään on ollut allekirjoittamassa darwinismin puolesta, että repikääpä siitä.

        Lubenow ei ole mitään kunnon tiedettä nähnytkään, vaan on suorittanut jonkun Raamattu & apologetiikka -tutkinnon jostain hihhuliopiston diplomimyllystä, että se siitä. Pitääkö vielä erikseen käsitellä miksi tuollainen heppu ei kumoa oikeiden luonnontieteilijöiden suorittamaa kädellispaleontologiaa?


    • ehkä-jonain-päivänä

      Voi hyvä tavaton! Lukekaa niitä tutkimuksia.Meidan on laitettava joku tavote eteenpäin,mutta kun sitä tietoa ei ole paljon.Ole ollut muutamissa ryhmissä maailmalla niinkuin nytkin ja sitä tietoa ei ole paljon,tosiaan ei ole paljon.Lukekaa ja tutkikaa,ei tämä kinaamalla selviä vaan tutkimalla.Oletuksia voidaan aina tehdä mutta se ei riitä,pitää tutkia ja tutkia ja...............

      • Eikös Dawkinsin tutkimukset ja päättelyt olisi ihan hyvä pohja jatkaa tutkimuksia jatkossakin?

        Aloituksessa mainittu kirja olisi jokaisen kreationistin ainakin luettava että pysyisi kehityksessä mukana.


    • Darvinin_Saku

      Monta viestiä tässä ketjussa. Epätoivoista evoluutiouskovaisten "todistelua", mutta ei yhtäkään TODISTETTA evoluutiosadusta.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      91
      1445
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      154
      1137
    3. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      103
      1020
    4. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      15
      877
    5. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      82
      850
    6. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      64
      760
    7. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      40
      747
    8. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      289
      733
    9. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      728
    10. En oikeastaan usko että sinä tai kukaan

      Olisi oikeasti ihastunut tai rakastunut. Se on joku harhakuva joka minusta miehestä syntyi. Ja kun se särkyy, niin "tunt
      Ikävä
      44
      692
    Aihe