Luomasta arkkipiispa

Jfshjitfhfh

Niin kävi, että vanhoillisempi voitti. Avioliittojen kirkollinen vihkiminen tai siunaus ei taida edistyä kovin ripeästi?

47

793

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Paluu_menneisyyteen

      Ei se etenisi muutenkaan, koska ei 2/3 kirkolliskokouksesta tule asettumaan sen taakse ainakaan vuosikymmeneen. Muu Suomi elää kohta 2020-lukua, kirkko lähinnä 1920-lukua. Tapio Luomasta tulee ihan varmasti hyvä kirkosta eroamisen kirittäjä.

      https://eroakirkosta.fi/

    • asgasgasg

      Jo 60-luvun alussa enemmistö kirkolliskokouksesta kannatti papinviran avaamista naisille, mutta määräenemmistösäännön vuoksi päätös saatin vasta vuonna 1988, lähes 30 vuotta myöhemmin.

      Nyt ei edes enemmistö kirkolliskokouksesta kannata homoliittoja, joten niiden hyväksymistä saadaan odotella piiiiiiitkä aika...

    • omituisetolympialaiset

      YLE:n Ykkösaamussa ihmeteltiin sitä, että arkkipiispaehdokas Auvisen tukijoissa oli naispappeja, ja Auvinen vastustaa naispappeutta.

      • Kaikki eivät sentään ole vielä femakoita


    • hjgk4
    • 788

      Hyvä nyt kirkko vaan tiukka kanta, ei samaasukupuolta olevien vihkimisille,erotkoon kuka tahtoo erota.

      • Kirkollisverojesi tuplaus tullee kysymykseen!


    • fghjkkiuytre

      Jos b-miehiä ei vihitä kirkossa niin pitää varmaan liittyä uudestaan.Pervot voivat "siunata" anaali tai pipariliittonsa maistraatissa tai kaatopaikalla.

      • 56728iqwjehfkl

        No siinäpä meillä mallikelpoinen esimerkki kristityn lähimmäisenrakkaudesta , hyvästä käytöksestä ja moraalista. Pidä toi linja, sillä sinä ja kaltaisesti olette meille eduksi aiheuttaessanne jatkuvaa kirkosta eroamista ja edesauttaessanne kirkon hajottamista. Kiitos!


      • 56728iqwjehfkl kirjoitti:

        No siinäpä meillä mallikelpoinen esimerkki kristityn lähimmäisenrakkaudesta , hyvästä käytöksestä ja moraalista. Pidä toi linja, sillä sinä ja kaltaisesti olette meille eduksi aiheuttaessanne jatkuvaa kirkosta eroamista ja edesauttaessanne kirkon hajottamista. Kiitos!

        Ikävä kyllä veli, siis sinä, todisti väkevästi.


      • "Pervot voivat "siunata" anaali tai pipariliittonsa maistraatissa tai kaatopaikalla. "

        Kyllä persereiän ystäviä on kovin paljon myös hartaissa himoraiskarikirkoissakin.


    • Jumalansanakunniaan

      Teologinen tila on sitä parempi mitä vähemmän ollaan ristiriidassa raamatun kanssa.

    • Raamattukunniaan

      Kirkon ei kuulu toimia pahuuden yllyttämänä ,vaan taistella raamatun sanan ja hyvyyden puolesta.Ei lähdetä tukemaan mailmankaikkeuden kaikkia erikoisia seksi asioita.

    • Totuuseipalatulessa2

      Avioliitto on miehen ja naisen tekemä liitto.Kirkon ei tarvitse hyväksyä mitään muita liittoja ,koska kirkon järjestyssäännöt kieltää kaiken muun.

    • Antaa_kirkon_kinata

      Tämähän kuulostaa lupaavalta. Kirkko on vieraantumassa yhä enemmän yhteiskunnasta, joten kirkon tosiasiallinen erottaminen valtiosta tulee nopeammin vastaan. Tosin sitä päätöstä osataan varmasti vatvoa todella pitkään. Onhan viiden prosentin vähemmistö kyennyt kyykyttämään 95%:n enemmistöä kielikysymyksessä.

      • "Onhan viiden prosentin vähemmistö kyennyt kyykyttämään 95%:n enemmistöä kielikysymyksessä. "

        Kauheaa vähemmistön vihaa pullollaan tämä kauhea ajatus :-)


      • Jjdtujj
        kusettava_kirkko kirjoitti:

        "Onhan viiden prosentin vähemmistö kyennyt kyykyttämään 95%:n enemmistöä kielikysymyksessä. "

        Kauheaa vähemmistön vihaa pullollaan tämä kauhea ajatus :-)

        Tottahan tuo kommentti on. Minäkin opiskelin vuosia ruotsia ihan turhaan. Olisinpa saanut valita jonkun toisen kielen sen sijaan. Siitä olidi ollut hyötyä.
        Mutta tämä nyt ei varsinaisrsti kuulu asiaan.


    • onkohan-

      Kirkosta eroamisissa on nousua alkuillasta lähtien. Luoman valinnan takia?

      • Lukuje.lasku

        "Luoma-lisää" ilmennyt.


      • oikea.valinta

        Eilen viikon eropiikki, Luoma oli oikea valinta.


    • hjkhps

      Konservatiivit voittivat. Liberaalimpi ehdokas hävisi. Ja uusi arkkipiispa edellistä konservatiivisempi. Toisaalta Luoma ei kuitenkaan ole tarpeeksi konservatiivinen tosiluterilaisille, mutta torjuntavoiton saivat.

      Nyt vapautuu Espoon piispan palli - olisikohan naisella mahdollisuuksia. Muutama arkkipiispanvaalin naisehdokas saattaisi asettua ehdolle, yksi sanonut jo ennakolta ei kiitos.

      Tunkua ei kuulemma Espoon piispan paikalle ole (eikä Oulunkaan) - muuta eiköhän konservatiivit jonkun arkkikonservatiivisen ehdokkaan löydä. Voisi kuitenkin kuvitella, että Espoossa naisellakin voisi olla saumaa.

      Itse toivoin Luoman voittoa, vaikka eri, päinvastaisesta, syystä kuin tosiluterilaiset konservatiivit. Uskon, että Luoman valinta on kirkolle, sen jäsenkehitykselle, pitkällä tähtäimellä huonompi vaihtoehto kuin Vikström olisi ollut.

      Lyhyellä tähtäimellä todennäköisesti (protesti)eroja tulee nyt vähemmän kuin olisi tullut, jos vaalin tulos olisi ollut toinen.

      Tällä hetkellä näyttää siltä, että tänään eroaa kirkosta n. 140 (liberaalia) jäsentä. Karkeasti tuplasti sen mikä olisi normaalisti tälle päivälle, n. 70 eroa. Tämän päivän erokäyrä sai erektion heti kun arkkipiispavaalin tulos julkaistiin.

      Jos Vikström olisi valittu, niin luulen että (konservatiiviuskovaisten) eroja olisi tullut jonkin verran enemmän kuin tälle päivälle nyt ennustettu n. 140 eroa. (Juuri nyt kasassa tälle päivälle 129 eroa.)

      Mutta kun Luomaa tuntemattomille kansalaisille, ja heitä kyllä riittää, alkaa hänen vähemmän onnistuneiden ulostulojensa myötä kirkastua hänen uskonnollinen ja yhteiskunnallinen linjansa, niin eroja kirkon jäsenyydestä lienee luvassa ihan mukavasti.

      Mitä konservatiivisempi kirkko ja sen johto ovat, sen parempi. Siinä olen samaa mieltä tosiluterilaisten kanssa - tosin ihan päinvastaisesta syystä.

      He uskovat että se on hyväksi kirkolle, minä taas että pahasta.

    • fghjkaa

      Seurakunnan tehtävä on voittaa uusia ihmisiä Kristukselle, niin kotimaassa kun maailman äärissä.

    • 3444

      Tuo on kanssa ollut hyvä juttu , kun netin kautta on tullut kirkkolähetyksiä ja tv:n kautta.

    • 8765

      Kyllä Luoma suvaitsemattomuudessaan on ehdottomasti parempi vaihtoehto.
      Jos muutama vajakki on eronnut kirkosta sen takia että kirkko on liian liberaali, nyt jokunen saattaa liittyä takaisin.
      Mutta, se moninkertainen määrä joka on eronnut kirkon suvaitsemattomuuden takia, ei varmasti tule enää koskaan liittymään takaisin.

      • 8765

        :On vakautta olla kirkon jäsen.


      • 8765

        Kappas. Vajakki baarista tultuaan ei enää keksinyt omaa nimimerkkiä?


      • 8765

        siis kirkosta. tultuaan.


      • 56789

        Kirkkohan haluaa vajakkien eroavan. Haluttuja jäseniä ovat hyväpalkkaiset, jotka tekevät myös vapaaehtoistöitä kirkossa, mutta eivät vaivaa pappeja eivätkä diakoneja.


    • hgytr

      En muutenkaan ymmärrä miksi nää seksuaaliperverssit haluu mennä vihille kirkossa. Jumalan siunaustahan ne ei saa vaikka paavi ne munasillaan vihkis.

      • SuuretLuulot

        Minkäslainen kuuma linja sinulla on, kun noin tiedät Jumalan ajatukset??


      • OnTottaJokaSana
        SuuretLuulot kirjoitti:

        Minkäslainen kuuma linja sinulla on, kun noin tiedät Jumalan ajatukset??

        Raamattu on tullut suoraan faksina taivaasta


    • jotainkohtuutta

      Ei siitä ole pitkä aika, kun vielä oli itsestäänselvyys ettei pappi vihi samaa sukupuolta olevia pareja. Nyt sitten yhtäkkiä pitäisi olla itsestäänselvää, että pappi vihkii samaa sukupuolta olevat parit. On se aika paljon vaadittu kirkolta, että pitäisi tehdä niin iso muutos nopeasti. Ja etteivät piispatkaan saisi olla hämmentyneitä tässä tilanteessa, joka on heille varmasti outo.

      • uipu

        Hyvin uusi ja tuore on ajatus homoavioliitoista kaiken kaikkiaan koko yhteiskunnassamme, ei vain kirkossa. Muu yhteiskunta vaan on paljon nopeampi liikkeissään ja muutoskyvyssään, kun uusi asia hyvin perustellaan, kuten spn-avioliittojen hyväksyminen siinä missä heteroavioliitotkin.

        Kyse on yhdenvertaisuudesta ja myös tosiasioiden tunnustamisesta. Se nyt vain on fakta, että homoja on, eikä heidän syrjimisellään mitään hyvää saavuteta/säilytetä. Heteroavioliittokin säilyy edelleen aivan samana ja muuttumattomana ilman homojen syrjimistäkin ja homoavioliittojen sallimisen jälkeenkin .

        Eikä syrjinnän lopettaminen, jos sitä kenties pelkäät, lisää homojen määrää - heidän näkyvyyttään kyllä, kun heidän ei enää tarvitse piilotella peloissaan.

        Minäkään en aio ruveta homoksi- ei niin että se mikään rupeamiskysymys olisikaan.


      • jotainkohtuutta

        Ei minua itseäni haittaa, vaikka kaikki olisivat homoja. Mitä mieltä Jumala on homoudesta, sitä en tiedä. Mutta vaikka papit eivät vihkisi samaa sukupuolta olevia pareja, se ei estä heitä menemästä naimisiin ja saamasta samoja laillisia oikeuksia joita muillakin aviopareilla on. Ja on tunnustettava myös se tosiasia, että tämä kysymys on kirkolle vaikea.


      • Vicky_Pollard

        Kirkko on itse tehnyt kysymyksestä itselleen vaikean. Odotetaan, kunnes juupas eipäs mies saa arkkipiispan vihinnän.


      • 2222t

        No jos osa kirkon jäsenistä on yhtä mieltä ja osa toista mieltä, niin onko kirkon helppoa päättää kummat ovat oikeassa? Sitten jos yritetään kuunnella molempia osapuolia, niin ei sekään kelpaa, vaan alkaa valitus päättämättömyydestä. "Tästä asiasta pitäisi tehdä selvä päätös, mutta se pitäisi päättää minun toivomaani suuntaan."


      • Onnea.Turku

        Ei kirkon tarvi päättää, ketkä ovat oikeassa, kirkon pitäisi noudattaa Raamattua. Takinkääntäjä seuraa, mitä enemmistöä sanoo, mutta on myös samaa mieltä kuin vähemmistö siltä varalta, että vähemmistö muuttuu enemmistöksi.


      • haades

        Raamattu tuomitsee miesten homosuhteet, mutta ei lesbosuhteita. Pitäisikö siis vihkiä vain hetero- ja lesbopareja. Sitten toisaalta homosuhde ei ole sama asia kuin naimisiinmeno toisen miehen kanssa. Avioliittohan voi olla seksitönkin, ja jos seksiä kuitenkin avioliitossa harrastetaan niin siitä harvoin tiedotetaan arkkipiispalle.


      • Paappa.tiäl
        haades kirjoitti:

        Raamattu tuomitsee miesten homosuhteet, mutta ei lesbosuhteita. Pitäisikö siis vihkiä vain hetero- ja lesbopareja. Sitten toisaalta homosuhde ei ole sama asia kuin naimisiinmeno toisen miehen kanssa. Avioliittohan voi olla seksitönkin, ja jos seksiä kuitenkin avioliitossa harrastetaan niin siitä harvoin tiedotetaan arkkipiispalle.

        Lue Raamattu uudelleen, se kieltää molempien sukupuolten luonnottomat teot.


    • Ihan hyvä kun Luoma voitti. Mitä konservatiivisempi kirkko on sen parempi. Väki vähenee nopeammin.

      Ensin ääriliberaali Wille Riekkinen vaihtui änkyräkonservatiiviseen Jari Jolkkoseen.
      Sitten ääriliberaali Irja Askola vaihtui kaappikonservatiiviseen Teemu Laajasaloon.
      Nyt liberaali Kari Mäkinen vaihtui konservatiiviseen Tapio Luomaan.
      Lisäksi kirkon seurakunnista jo 99% on konservatiivienemmistöisiä.

      Seurakunnat valitsee keskuudestaan omat edustajansa kirkolliskokoukseen.
      Viimeinen niitti kaikenlaisille liberalisoitumisille on kirkolliskokouksessa linjamuutoksille vaadittava 3/4 enemmistö. Eli esim. viraalisesti kirkossa ei saman sukupuolisia tulla vihkimään vielä vuosikymmeniin. Kirkko onkin puun ja kuoren välissä ja kirkon ahdasmielisyydestä toivottavasti mahdollisimman moni saa sen kaipaamansa tekosyyn kirkosta eroamiseen.

      (kyllä, jotkut oikeasti tarvitsee tekosyyn erota kirkosta)

    • Arkkipiispa Tapio Luoma avasi eilen suunsa YLE:llä "Samaa sukupuolta olevien vihkiminen kirkossa vain ajan kysymys" https://yle.fi/uutiset/3-10850083.
      Eilen kirkosta lähti 180 ja tänäänkin käyrä näyttää samoja lukemia. Luoman kommentti "oli lopputulos mikä tahansa niin joku pettyy" kertoo aika paljon. Uskon, että seuraavan kerran 80 000 eron vuosi nähdään sitten kun Kirkolliskokous tekee päätöksen alkaa vihkiä homopareja, ja konservatiiveja lähtee tuhansittain. Liberaaleja tuskin enää takaisin kirkkoon liittyy ainakaan massiivisesti. Toivottavasti Prideviikosta tulee vuosittainen tapahtuma, jossa änkyrät ja liberaalit tappelevat julkisesti ja porukkaa lähtee kirkosta ovet paukkuen.

      • Anonyymi

        Laitanpa vielä saman linkin ilman lopussa olevaa pistettä, jotta kaikki saavat sen auki: https://yle.fi/uutiset/3-10850083

        Onneksi kirkossa tullaan riitelemään asiasta vielä vuosikausia, koska päätös vaatisi kirkolliskokouksessa 2/3 enemmistön. Sellainen on todella vaikea saavuttaa. Kirkolliskokoukset järjestetään keväisin ja syksyisin, ja viimeisten parin vuoden aikana joka ikinen kerta siellä on mitelty asiasta. Eiköhän tänäkin syksynä taas saada otsikoihin jotain kirkon sisäistä tappelua.

        Toivottavasti kirkko brändäytyisi priden yhteyteen, silloin saataisiin tosiaan joka kesä yksi huikea eroviikko.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Laitanpa vielä saman linkin ilman lopussa olevaa pistettä, jotta kaikki saavat sen auki: https://yle.fi/uutiset/3-10850083

        Onneksi kirkossa tullaan riitelemään asiasta vielä vuosikausia, koska päätös vaatisi kirkolliskokouksessa 2/3 enemmistön. Sellainen on todella vaikea saavuttaa. Kirkolliskokoukset järjestetään keväisin ja syksyisin, ja viimeisten parin vuoden aikana joka ikinen kerta siellä on mitelty asiasta. Eiköhän tänäkin syksynä taas saada otsikoihin jotain kirkon sisäistä tappelua.

        Toivottavasti kirkko brändäytyisi priden yhteyteen, silloin saataisiin tosiaan joka kesä yksi huikea eroviikko.

        Korjaan itseäni: vaatii 3/4 enemmistön, ei 2/3.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      53
      5178
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3377
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1512
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      184
      1353
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      76
      1046
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      24
      958
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      877
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      816
    9. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      768
    10. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      63
      728
    Aihe