Mikä automerkki veneesi olisi?

Venemessuilla juttelin Askeladdenin norjalaisen pomon kanssa ja hän väitti että Askeladden on merten BMW... hyvillä materiaaleilla tehty ja tarkkaan viimeistelty premium merkki.

Onko näin? Ja jos on, niin mitä autoja muut venemerkit olisivat?

Esim. Buster merten Jeep... ylihinnoiteltu vanhalla maineella ratsastava peltikasa?
Ilmoita

Kuluvan vuosikymmenen Flipper = vetten Volksvagen

Hinta ei ihan halpa muttei kalliskaan, sama muotoiluilme skaalataan läpi malliston, uudemmissa vähän terävämpää pokkausta ja muuta muotoilukikkaa mutta lopulta aika konservatiivista kynänjälkeä. Laatutaso läpikotaisin ok, ei huono muttei erinomainenkaan. Hallintalaitteet kohdallaan muttei mitään krumeluuriviimeistelyä... Käytännöllisiä asioita riittää, kuten ST-malleissa asiallinen teräsputki katon reunalla ja laidoilla, joihin saa muutamat vetouisteluvavat käden ulottuviin kiinni ilman erillistä targakaarta (ja laidoille lepuuttajat sopivasti), knaapien mitoitus ihan jees, säilytyslokerot ok jne... Ajettavuudeltaankin just sellainen "hyvää keskitasoa", perusasiat tehty sinänsä oikein mutta markkinoilta löytyy niin huonompia kuin parempiakin. Vähän sellainen peruspariskunnan peruskuljetin, joka taipuu moneen asiaan kohtuullisesti kuten vaikka Golf Variant. Eikä tarvitse naapurinkaan parkki- tai venepaikallaan katsoa Golfia tai Flipperiä sen kummemmin alas-, saati ylöspäin. Ja saman sateenvarjon alta löytyy vielä konsernisisaret Bella (pikkuisen edullisempi ja tietyillä malleilla työvenemäisempi = Skoda) ja tyyriimpi "premium-merkki" Aquador (=Audi), kuten VAGiltakin.
Ilmoita
Hyvät perustelut! (Joita saa tietysti kyseenalaistaa, jos haluaa.)

Lista tällä hetkellä:

Askeladden = BMW
Buster = Jeep
Flipper = Volkswagen
Bella = Skoda
Aquador = Audi
2 VASTAUSTA:
Minkä ikäisiä te olette?
Nyt_oikeesti kirjoitti:
Minkä ikäisiä te olette?
viisi mutta kukas laskee
+Lisää kommentti
Buster= lada niva
veneen muotoiset mutta alumiiniveneet=lada 110
Bella=w olksvagen
Flipper=Seat
Askeladden=Kia
Aquador=Skoda
Storebro=merchedes benz
ferretti=rolls royce
Princess=jaguar
fairline=bentley
Marino=volvo
Bavaria=bmw
amerikkalaiset=aidot amerikkalaiset autot (ei aasian lisenssi-ihmeet)
XO=tesla
terhi=fiat
falcon=smart
2 VASTAUSTA:
Bavaria BMW? Taitaa olla lähempänä Daciaa.
älä herjaa Daciaa!!!
+Lisää kommentti
Folkkari = folkkari
Ilmoita
Suomessa myytävät Askeladdenit ovat oikeasti Parker -merkkisiä Puolassa halvalla tehtyjä kippoja, joten melkoiset oli myyntipuheet. Siis Norjalaisia laatuveneitä Puolasta? Vähän niinkuin Norjalainen laatuvene Marex Liettuasta. Keu keu.
Ilmoita
Marex on aikuisten oikeasti laatuvene ja hienosti tehty. Olkoon vaikka Latviasta.

Mutta tossa ylempänä en tajuu että miten Storebro ja Mercedes liittyy toisiinsa? Toinen ei muuta muottejaan 40 vuoteen ja toinen tuo aina uusimmat keksinnöt markkinoille ekana? Eivät ollenkaan sama.
Ilmoita
Vanha fiskarini = Moskvitš
Ilmoita
Mun kilpavene olisi joku kakspaikkainen katujen kauhu :D
Ei sillä merkillä niin väliä, en ole merkkiuskollinen.
Ilmoita
Ei hitti te ootte noloja.

Vaikka joku taksisuhari tai kaupparatsu ajaisi Mersulla työhönsä ei se silti tarvitse buusteria enempää vaikkapa kesämökille jos käyttö siellä on katiskalla käynti ja talvihuollot jää jokatapauksessa tekemättä. Varakkain tuntemani ihminen ajaa Mersulla mutta sillä on puuvene, joka kyllä kiiltää kuin piironki mutta myyntihinta olisi viisinumeroinen jos sitäkään.

Kullekin käyttötarkoituksensa mukaisesti. Mutta tuntuu oudolta pohtia auto-ja venemerkkien statusarvoja. Silläkö perusteella moottoriveneet valitaan?
1 VASTAUS:
En usko, että tässä erityisesti statusarvonäkökulmasta pohditaan, vaan mielikuvista mitä herää. Joku liittää siihen statuksen, toinen ajattelee muuta. Vai mitä statusta on siinä, jos totean veneeni (Yamarin) olevan kuin Toyota? Ei kai siinä leikissä mitään väärää ole.

Tarpeeseen rationaalisesti ostavalle tavalliselle ihmiselle niillä mielikuvillakaan (Toyota, Skoda, VW... sama se) ei ole suuremmin väliä - tai no, ehkä se uuden ison Ferrettin tai Princessin ostaja näitä pohtii, en tiedä. Toisaalta myös uuden myyjäthän näitä yrittävät parhaansa mukaan maalailla. ”Merten Range Rover”, ”Veneiden BMW” ja muut fraasit toistuvat jargonissa. Mielikuvahommaa tehostetaan lisäksi keskimääräistä kauniimpien ja hoikkien ihmisten kuvilla, jopa kalavenemainokseen laitetaan tyylikkäästi harmaantunut Batistini-mies eikä kaltaistani hitaasti kaljuuntuvaa maharöllykkää vaimonhakkaajapaidassa jonkun lävistetyn siideritankin kanssa. Mutta laittakoot, jos se kauppaa edistää.
+Lisää kommentti
Maininnat tällä hetkellä:

Askeladden = BMW, Kia
Buster = Jeep, Lada Niva
Flipper = Volkswagen, Seat
Bella = Skoda, Volkswagen
Aquador = Audi, Skoda
Storebro = Mercedes Benz
Ferretti = Rolls Royce
Princess = Jaguar
Fairline = Bentley
Marino = Volvo
Bavaria = BMW, Dacia
XO = Tesla
Terhi = Fiat
Falcon = Smart
Folkbåt = Volkswagen
Vanha fiskari = Moskvitš
Yamarin = Toyota
Chris Craft = Camaro
AMT = Hyundai
Ilmoita
Tuo AMT = Hyundai ei jotenkin tunnu omaan korvaan oikealta.

Mietitääs, firma on päättänyt varustaa veneensä uppoamattomalla rakenteella, joka ylittää kokoluokassa vaaditut normit, käyttää konetoimittajana firmaa joka on näillä markkinoilla jäänyt vähän kummajaiseksi Mercuryn, Yamahan ja muiden rinnalla, puhuu markkinointimateriaaleissaan siitä, kuinka painonjakauma ja tasapaino on tärkeämpää kuin solmut.. Ja on vielä ainakin ei-veneilykansalle se vähän tuntemattomampi merkki näiden muiden tuttujen kotimaisten rinnalla. Voisiko olla autonvalmistajaa, joka tekee samoin?

Subaru. Neliveto melkein joka autossa vaikkei tarvitsisikaan, boxer-moottorit, esitteissä puheet painonjakaumasta pitkittäis- ja korkeussuunnassa. Tuntematon ja mitään ajatuksia herättämätön kummajainen, joka ei tule kenellekään koskaan edes automerkkinä mieleen.
2 VASTAUSTA:
Miten Honda on kummajainen markkinoilla?
Yogamies kirjoitti:
Miten Honda on kummajainen markkinoilla?
Teknisesti esimerkiksi niin, että Hondan pikkuperämoottorit ovat ilmajäähdytteisiä - tai ainakin oli jokunen vuosi sitten kun viimeksi niitä tutkin, vs. muut merivesijäähdytteisiä. Lisäksi ei äkkiseltään tule AMT:n ja Silverin lisäksi muita ”Hondan tallissa” olevia, vrt. vaikka Mercury joka nököttää joka toisen veneen perässä. Se on totta, että teknisesti Hondasta ei ihan Evikan kaksitahtikoneiden vertaista outouskerrointa löydy.
+Lisää kommentti
Koko aihe on vähän naiivi itsessään, enemmän viihteellinen mutta ihan hyvä sellainen, joten lienee ei kenenkään kannata liikaa nostaa verenpainettaan määritelmien suhteen onko ne mielikuva, status vai teknisen kehityksen yhtäläisyyksiä.
Ilmoita
Mä en ymmärrä mitä naiivia tässä aiheessa on jos veneiden myyjät ja merkkien omistajat itse ottavat automerkkivertailut puheeksi? Internetistä löytyy kyllä muita keskusteluja, mihin voi osallistua, jos tämä ei kiinnosta.
1 VASTAUS:
Mikä automerkki veneesi olisi ;)
Varsinaista "pippelin" venyttelyä, ja ihan helvetin lapsellista.
+Lisää kommentti
Miulla on buster ja se on aivan lammikon trapantti.
Ilmoita
Kulkuri34/naviga10S mod = Unimog
1 VASTAUS:
En kerro mikä vene minulla on ettei pultsarit tule kateelliseksi, mutta vertaisin sitä Morris Marinaan. arvuutelkaa sitä. Matala profiili niin kuin Reinikainen sanoisi
+Lisää kommentti
Muut alempiarvoiset veneet

Kaikki purjeveneet=potkulautoja ja Kite Bugeja
kaikki kanootit/kajakit=rullalautoja
Kaikki soutuveneet=riksoja
Kaikki jollat ja kumiveneet= yksipyöräisiä tivolivehkeitä
Ilmoita
Suvi = Nissan
Bayliner = Opel
Sunseeker = Aston Martin
Sea Ray = Infiniti tai Honda
Bavaria = Renault
Ilmoita
Maininnat tällä hetkellä:

AMT = Subaru, Hyundai
Askeladden = BMW, Kia
Aquador = Audi, Skoda
Bavaria = BMW, Dacia, Renault
Bayliner = Opel
Bella = Skoda, Volkswagen
Buster = Jeep, Lada Niva, Trabant
Chris Craft = Camaro
Fairline = Bentley
Falcon = Smart
Ferretti = Rolls Royce
Flipper = Volkswagen, Seat
Folkbåt = Volkswagen
Kulkuri = Unimog
Marino = Volvo
Princess = Jaguar
Sea Ray = Infiniti/Honda
Storebro = Mercedes Benz
Sunseeker = Aston Martin
Suvi = Nissan
Terhi = Fiat
Vanha fiskari = Moskvitš
XO = Tesla
Yamarin = Toyota
3 VASTAUSTA:
Itse sanoisin, että Flipper on enemmän ehkä Hondan kaltainen ja Yamarin voisi olla esim Seat. Ainakaan oman Yamarinin asennukset eivät aikanaan vastanneet Toyotan laatua.
Chris Craft / Camaro. Camaro oli nimenomaan keskiluokalle suunnattu ureheilullinen amerikanauto. Chisussa taas ei ole mitään keskiluokkaista ehkä vertaukseksi sopisi paremmin Chevroletin toinen malli Corvette.

Niin ja
Riva - Alfa Romeo
Oon joskus kutsunut tuota mun Formula SS:ää "veneiden BMW M5:ksi". Perhe kulkee mukana, mutta kun hanat laittaa kaakkoon niin muut jää jalkoihin...on toki tehty jenkeissä, mutta siellä kun tuo autokanta on aika onnetonta....
+Lisää kommentti
Jeanneau = Peugeot
Beneteau = Renault
Bayliner = korealainen Chevrolet
Volzhanka = UAZ
1 VASTAUS:
Baylinereissa tosin on ihan amerikkalaiset Chevroletin V8 moottorit, poisluettuna se suurin Bayliner, jossa mm ilmastointi ja kylpyamme. Suurimmassa Baylinerissa on US-Marine dieselit. Muissa Chevroletin koneet. Joko bensa V8, tai 6,5 litran diesel V8.
Bayliner voisi siis ehkä olla Chevrolet Van, ja yläohjaamolliset Chevrolet Van LX.
+Lisää kommentti
Marino APB = Aixam Coupe
Ilmoita
Rotinoff Super Atlantic
Ilmoita
Faster = Merten Saab. Fasteristeilla ja Saabisteilla on monia samankaltaisia piirteitä. Toitotetaan oman laitteen ylivertaisuutta joka paikassa. Halveksitaan muita merkkejä, vaikka mitään kokemusta ei niistä löydy ja oma kulkuneuvo on ensimmäinen lajiaan. Myös jos isällä on Saab ja Fasteri, niin on myös pojalla.

Ei siinä, Saab ja Faster molemmat ihan toimivia ja kohtuu laadukkaita. Mutta kumpaakaan en voi harkita, ettei leimata.
Ilmoita
Hei, Kirjoitan tänne ensimmäistä kerta.

Minulla on XO CABIN vene, minun mielestä se on rolls royce.
1 VASTAUS:
Olen samaa mieltä. Kuvaa en osaa liittää joten oheisessa linkissä Stefun vene/auto

https://4.bp.blogspot.com/-YaVtRzQvrQU/UBfs5_Zv76I/AAAAAAAALqw/RHirCz7lQQI/s640/rolls-royce-01.jpg
+Lisää kommentti
Yamarin = Teuvo kuorma-auto. Taattua Soumi-laatua.
2 VASTAUSTA:
Tarkoitat varmaan Teijo.
jokander kirjoitti:
Tarkoitat varmaan Teijo.
Juurikin näin. Ei nimi vehkeitä pahenna tai paranna. Kiitos täsmennyksestä, niin se oli. Armoton peli. Teijo, suomen autoteollisuuden jalokivi.
+Lisää kommentti
tää ketju on parasta mitää palsta tarjoaa :-O
Ilmoita

Vastaa alkuperäiseen viestiin

Mikä automerkki veneesi olisi?

Venemessuilla juttelin Askeladdenin norjalaisen pomon kanssa ja hän väitti että Askeladden on merten BMW... hyvillä materiaaleilla tehty ja tarkkaan viimeistelty premium merkki.

Onko näin? Ja jos on, niin mitä autoja muut venemerkit olisivat?

Esim. Buster merten Jeep... ylihinnoiteltu vanhalla maineella ratsastava peltikasa?

5000 merkkiä jäljellä

Peruuta