Seinäjokea syytetään nyt maakunnan kurjistajana

SusiLampaanVaatteissa

46

1152

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Moomma

      Täyttä asiaa!!!

    • AjatOvatKovat

      Vielä yksi tällainen artikkeli ja Pohjalaisessa alkaa saneeraukset.

    • vainseinäjoki-rakentuu

      Naulan kantaan koppasi.

      aluetta raastaen

    • YhtenäinenE-P

      "Seinäjoella ei ole merkittäviä voittoa tekeviä kasvuyrityksiä, eikä suurimpien yritysten joukossa ole lainkaan perinteistä teollisuutta.

      Verotettavilla tuloilla mitattuna Seinäjoen suurimmat yritykset ovat lähinnä autokauppoja ja pankkeja. Teollisuus on keskittynyt elintarvikkeisiin jo pitkään.

      Keskuskaupungin ympärillä on vahvoja kuntia, mistä kertoo esimerkiksi se, että maakunnan kolme suurinta yhteisöveron maksajaa vuonna 2015 sijaitsivat Seinäjoen ulkopuolella."

      Ikävä todeta mutta täyttä totta. Maakunnan kuppaus näyttää vaan jatkuvan

      • Osters

        Yhteisövero näyttelee alle 1% osuutta minkä tahansa paikkakunnan taloudessa. Joten ei siitä nyt kovinkaan kannata henkseleitä paukutella.

        Kuntien päätulo muodostuu sukankuluttajien maksamista veroista. Eikä sillä ole mitään merkitystä, miltä alalta hän palkkansa saa.

        Ainoastaan yrittäjät ja maajussit eivät maksa veroja, tai maksavat niitä vain nimellisesti.

        Näin ollen on ihan oikein että asiat keskittyy sinne missä eniten veronmaksajia.


      • Ponssee

        Suuren, hyvin pärjäävän yrityksen merkitys pienelle kunnalle näkyy yhteisöverotiedoissa. Esimerkiksi Ylä-Savossa Vieremällä metsäkonevalmistaja Ponsse maksoi viime vuonna yhteisöveroa yli 3,4 miljoonaa euroa, josta kunnalle on jäänyt noin kolmannes.


    • käsitäkääs-ympärillä

      Olihan nappi päätelmä ja suoraan kohilleen.
      Onkos kysyttävää kioskitajilla tyhjätty E-Pohjanmaalta kaikki tähän!
      Konsteilla millä hyvänsä-

    • MaakuntaMaksaa

      Jos seutujen vetovoimassa moottorina on keskuskaupunki, vastaavat ympäryskunnat renkaiden pyörimisestä.

      Maakunnassa oleva iso työllistäjä pitää kuntaa virkeänä, mutta samalla siitä hyötyy myös keskuskaupunki. Sama yritys nimittäin tarvitsee keskuskaupungin rahoittajia, vakuuttajia, autokauppoja ja oppilaitoksia.

      Kun keskuskaupunki ottaa maakunnasta jotain pois, saattaa seurauksena olla maakunnan sisäinen kilpailu.

      On kyllä pätevää tekstiä. Näköjään kaikki muut ovat tämän huomanneet ja uskaltavat sanoa sen ääneen että sjoki yrittää näivettää maakunnan. Siis kaikki muut paitsi seinäjoki itse!!

    • LuulisinAinakinNäin

      "Osters"....vastaa nyt "Ponsee":lle , musta tuntuu, että sä jauhat pa..kaa.

      • Turha...Karehtia

        Kurjistaako Tampere Pirkanmaan ? Vai onko maakuntakeskus.
        Kurjistaako Kuopio Savon vai......
        Kurjistaako Jyväskylä Keski-Suomen vai.....
        Kurjitaako Turku maakuntansa vai.......
        Kurjistaako Vaasa rannikon vai......
        Kurjistaako Seinäjoki Etelä-Pohjanmaan vai. ......???


      • kiinivain-maakunnanMAN
        Turha...Karehtia kirjoitti:

        Kurjistaako Tampere Pirkanmaan ? Vai onko maakuntakeskus.
        Kurjistaako Kuopio Savon vai......
        Kurjistaako Jyväskylä Keski-Suomen vai.....
        Kurjitaako Turku maakuntansa vai.......
        Kurjistaako Vaasa rannikon vai......
        Kurjistaako Seinäjoki Etelä-Pohjanmaan vai. ......???

        Kyllä käy kurjistaja tuskaasa vastaan voihan jetus-
        Mitään tajuamatta-


    • Maakunnan yritykset hakeutuvat itse Seinäjoelle. Ei siinä mitään taikatemppuja tarvita, kunhan riittää leipää ja sirkushuveja. 🤡
      https://www.ilkka.fi/uutiset/maakunta/seinäjoen-kaupunki-ja-elinvoimalautakunta-tukevat-tangomarkkinoita-lähes-75-000-eurolla-1.2556116

    • maakunta-kierrokset

      Pitkillä listoilla maakunnan vaikuttaja henkilöitä vouhottaen, joilla on tehtäviä näissä yhteisissä kioskeissa ja seinäjoen politiikassakin-

      -Ei seinäjokeä tartte pelätä, antautukaas meille tyyli-

    • Fakta-on-Faktaa

      Tämä on niin totta kuin vain voi olla.
      Todella hyvä ja valaiseva kirjoitus.

    • ihantottakirjoitettu

      Tämä kirjoitus oli täyttä asiaa.

      Oon ihmetellyt tätä kauan verrattuna esimerkiksi naapurikaupunki Vaasaan, on Seinäjoella aika erilainen elinkeinoelämä.

    • mikäs-on-seinäjoki

      Seinäjoki tyyli-
      Rakenuttaa tilat velaaksi-
      Ja sitten siirätetään toimiva paketti maakunnasta niihin sillälivulla-
      Jot meillä on sille uudet tilat ja ollaan muutenkin niin keskeisiä-
      HÄVYYTÖÖNTÄ KERTAKAIKKIAAN-

      Tekevät sen sillä livulla vielä, ettei maakunnasta muuteta etelänmäksi-
      Voee helekutis-

      • Ääsjojella_uskotahan

        Ääsjojella uskotahan velkavivuttamisen taianomaiseen voimaan


    • sakeaaporukkaa

      Etelä-Pohjanmaa tyhjenee. Muuttoliike on etelään. Seinäjoki on vain hidasteena matkalla. Kuka kurjistaa ja ketä? Työpaikat valuvat Tampereen eteläpuolelle - myös valtion työpaikat. Ruotsinkieliset osaavat pitää puolensa, joten Vaasa pärjää sillä.

      Kyllä pitää olla melko sakia että näkee maakunnassa Seinäjoen uhkana, kun koko Seinäjoki on niin nuori pitäjä. Täynnä sinne muuttaneita maalaisia. Sattuu vain sijaitsemaan maakunnan keskellä. Lapuan ja Ilmajoen puolessa välissä.

      • ElamE

        Naulan kantaan. Asia on justihinkin näin.

        Työpaikkojen osaltahan Seinäjoki ja koko Etelä-Pohjanmaa on käytännössä suorittavaa työtä. Esimiestason työtä on sitten jonkin verran, ja se koetaan jotenkin "maailmanherran" työnä.

        Jos katsoo Tamperetta, Turkua tai Pääkaupunkiseutua. Niin siellä suorittava työ on lähinnä maahanmuuttajien hommaa. Lisäksi esimiestyö nähdään varsin vanhanaikaisena työnä. Ns uuden maailman töitä on sitäkin enemmän. Esimerkkinä nyt vaikkapa joku Motley Agency Oy, eräänlainen yrityskiihdyttämö, joka antaa näkemyksiä asiasta kuin asiasta, maksusta.

        Nykynuoret ja vähän varttuneemmatkin, eivät välttämättä enää halua tavanomaiseen esimiestyöhön, jossa käsitellään hierarkisesti suoritettavia asioita, ja edetään kaavamaisesti asiasta toiseen. Sitä enemmänkin halutaan vapaamuotoiseen "työpaikkaan", jossa tehtävänä on keskustella eri näkemyksistä ja jalostaa niitä eri yritysten tarpeisiin. Näin ollen nämä yrityskiihdyttämöt yms neuvonantoyritykset keskustelevat enemmänkin yritysten johdon kanssa, ilman että tarvii keskustella tavallisten rasvaniskojen suorituksista. Niissä käsitellään hieman korkeamman tason asioita, ilman hierarkioita ja muita esteitä. Lisäksi toteutusvastuu on kuitenkin asiakasyrityksillä itsellään, jolloin keskustelu voi olla hyvinkin korkealentoista.

        Ja näistä kuulkaa suuryritykset maksaa, ja kysyntää riittää. Pelkästään pääkaupunkiseudulla on satoja tämänkaltaisia yrityksiä, jotka antaa pelkästään neuvoja toisille. Heidän toimipisteensä ovat toinen toistaan upeimmissa lasipalatseissa, on kuntosalia yms viihdykettä työpäivään. Sinne nykynuoret haluaa työskentelemään, hyvällä palkalla, keskustelemaan pehmotuoleissa latte-kahvi kädessä vivahteikkaita keskusteluja, vailla todellista toteutusvastuuta.

        Seinäjoella, eikä oikeastaan Tamperetta pohjoisempana koko Suomessa tällaisia työpaikkoja ole olemassakaan. Elämme 30 vuotta siitä ajasta jäljessä. Meillä täällä on vielä hierarkinen johtaja-esimies-alainen vaihtoehto työpaikoissa. Toki saman hierarkian työpaikkoja löytyy eteläsuomestakin, mutta niiden yläpuolella on oma aivan erilainen työpaikkamaailmansa, jonne väki haluaa. Ne jotka eivät ns eliittityöhön pääse, joutuu sitten hakemaan ns perinteiseen esimiestyöhön, käskyttämään rahvaiden värikästä joukkoa. Mutta parempi sekin, kuin olla köyhä duunari Etelä-Pohjanmaalla.


    • tämä-napaisuus-juoksutta

      Mites seinäjoki haluua hoitaa edes nämä omat reunansa kuntapalvelut,
      -eihän tälle ole tärkeää -kuin tämä pieni keskiö hattula-

    • VoiHyväTähren

      Ja lisää faktaa:
      https://www.pohjalainen.fi/mielipide/yleisöltä/lukijoilta-seinäjoki-näyttää-todelliset-karvansa-1.2249487

      Tässä esimakua:

      "Seinäjoki on kevään aikana osoittanut poikkeuksellista röyhkeyttä muuallakin kuin koulupuolella. Se haalii kasvaakseen maakunnasta yrityksiä ja käytännössä kaiken, minkä irti saa, tavoitteenaan selvästi kasvaa ”yhdeksi suurista.”

      Seinäjoki ei kuitenkaan ymmärrä, mitä on olla yksi suurista. Se vaatii tekoja koko maakunnan eteen, sen kokonaisvaltaista kehittämistä kaikilla osa-alueilla.

      Nykyisillä toimillaan se näivettää ensin maakunnan ja lopuksi itsensä. Vaasa, Tampere ja muut isot kaupungit ymmärtävät, että kasvu haetaan muualta, maakunnan ulkopuolelta ja kansainvälisiltä markkinoilta.

      Vaasa on oiva esimerkki, miten tulisi toimia. Ei se alkanut repiä Närköa Närpiöstä, vaan rohkeasti lähti kisaamaan Teslasta. Ison maailmanlaajuisen yrityksen saaminen olisi lottovoitto kaikille: Vaasalle ja koko Pohjanmaan maakunnalle."

      • valotpäälle

        Vaasa onkin juu oikein hieno esimerkki. Mustasaari halutaan väkisin liittää Vaasaan. Vähäkyrö ajettiin konkurssin partaalle ja pakotettiin liittymään tai kuolemaan. Onko yhtään vähäkyröläistä Vaasan valtuustossa vai onko kaikki jo savustettu ulos?


      • Relete

        Vaasassahan ja Pohjanmaan maakunnassa yleensäkin, väki vähenee ihan samaa tahtia mitä täällä meilläkin. Vaasa on syrjäinen nurkkakunta Suomen mittakaavassa, kaukana ruuhkasuomesta. Lisäksi vanhankantaiset ruotsinkieliset luovat seudulle oman ummehtuneen ilmapiirinsä, jossa kaivetaan vain poteroita. Joku Vaasan yliopisto on ns Ö-vaihtoehto Suomen mittakaavassa, sinne menee ne jotka ei muualle pääse.

        Teollisuus on Vaasassa, mutta pääkonttorit Helsingissä. Vaasassa vaihtoehtona on joko valkoinen kypärä, tai keltainen kypärä, halli on sama. Helsingissä juodaan isolla palkalla cafe-lattea lasipalatseissa, ja puhutaan viisaita, ilman että vasaranpauke häiritsee.


      • Komiakomia8

        Kaikki mitä kirjoitat on totta mutta kun kaupunkien pudotuspeli on käyty ja väki pakkaantunut PK:lle, Turkuun, Tampereelle ja Ouluun (mahdollisesti myös Lahteen ja Jyväskylään) niin Vaasa tulee RKP:n ja ruotsalaisuuden ansioista edelleen pärjäämään suhteellisen hyvin. Kuka pitää kuihtuvassa ja väestöään menettävässä Suomessaa Seinäjoen, Kouvolan, Porin, Kuopion tai vaikka Lappeenrannan puolta? Ei kukaan, koska yhdelläkään puolueella ei ole mitään intressiä puolustaa näitä seutuja, sillä niin iso osa väestöstä asuu parissa suurkaupungissa. Sen sijaan, lähes ikuinen hallituspuolue RKP tulee pitämään Vaasasta huolta.


    • vain-yksi-napa

      Ei seinäjoen vietäväksi mikään kunta enään ryhdy eikä suosto, on tämä putsaritaitonsa näyttänyt ja lisää hamuaisi napasa riemuun pasinaa vetasta.

      • Seinäjoki koetaan pelastajaksi, joten siihen on haluttu ja halutaan liittyä jatkossakin. 🤗


      • Kukarot-piiloon-äsjoki
        nuorissa_on_tulevaisuus kirjoitti:

        Seinäjoki koetaan pelastajaksi, joten siihen on haluttu ja halutaan liittyä jatkossakin. 🤗

        Pukkaakos kylmää nauru, ei kukkaan anna tuon ihteänsä ennään naruttaa.

        EI KUKKAAN SIIS


      • härpäskän-lupauksin

        Tyylihän on tämä -liitykääs meihin (äsjoki), me ollan jo kaikki kihinattu tänne keskijöön herkut ja lisää vain tarvitaisiin allaa kiskomissiin, meiltä saat härpäskää kylä, lupaavat peijakkaat vielä-


      • LättyäJauheliha
        härpäskän-lupauksin kirjoitti:

        Tyylihän on tämä -liitykääs meihin (äsjoki), me ollan jo kaikki kihinattu tänne keskijöön herkut ja lisää vain tarvitaisiin allaa kiskomissiin, meiltä saat härpäskää kylä, lupaavat peijakkaat vielä-

        Miksi liittyä Seinäjokeen kun sinne voi muuttaakkin. Niin meidän perhe tekee toukokuussa, kaupat on jo tehty. Työmatka lyheni kummasti, jää aikaa muuhunkin, sekä säästyy bentsiiniä. Ja on koulut kunnos viimmeesen päälle.


      • kalliiiis-siirtymä

        Navassa varmaan hääräillään tyyliin, että reunamilta muutetaisiin napaan.
        -No reunaman asunosta ei saa ns. mitään ja keskustassa on ylihintaa.
        -Kun hetkenpäästä keskustan hinnat laskevat järkevälle tasolle-
        -Kyllähän on reunamalta muutajalle tullut kallista järkeä -
        -Aivan järetöntä rahasa hulvausta-


    • SurullistaKatsottavaa

      Mikä meitä Seinäjokisia oikein vaivaa? Elefanttitauti? Ahneus? Tasapäisyys? Mikä?
      Kaikki muut näkevät tämän vaivan, mutta
      me emme.

      • on-tämä-hävytöntä

        Mites tuo lypsäjän koulutus ilmajoelta, joo näitten koulutuksen siirto tonteillenne ilmajoelta.
        -seinäjoki rääpäsee taasen


    • Ritariässätässä

      Kaupungillistuminen etenee, sille ei voi kukaan mitään. On tärkeä asia, että Seinäjoki pysyy kasvukeskuksena, että kaikille Etelä-Pohjalaisille säilyy palvelut jonkinlaisena esim. sairaala. Ihmiset haluavat kaupunkeihin palveluiden lähelle.

      • kekokolo-

        Suomalaisesta ei aivan heti tule nättyläistä, kyllä kauvan vielä saa seinäjoki kumista tyhjyyttään.

        Siinähän huuhaatte väheä huhuten, kolmen kunnan kaappauksellahan tuo on nyt saatu tuohon pisteeseen nytkähtämään, silti väki on leveällä vielä ja harvassa asuen.

        Palveluksia sivuilta lopetamalla on kansaa saatu sitten tuohon kekoon vähäsen siirtymään.


      • isokynsi-toimii

        Heikommat palvelut seinäjoen syrjissä asuvilla on, kuin normaali kunnissa asukeilla.
        Kyllä seikiläs kehataan keskustaa paijata ja yrittää keota mistään pittaamatta.

        Matkat kuin lapissa palveluille syrjästä-


    • jippiikunnäin

      viimeaikaiset keskustelut reaaliajassa mediassa muuallakin kun täällä kertovat karua kieltä siitä tosiasiasta että sote kaatuu ja sen mukana hallitus...se on jo varmistunut.kuntalaki siinä sivussa.....
      taisi vaasassa olla jotakin tietoa siitä kun uuden "ns sote-rakennuksen "aloitetaan keväällä...pääasia että hallitus ja sote kaatuu. isot kaupungit ei anna sen mennä läpi,toki se on maakunnille hyväksi. seinäjoki on yksi iso häviäjä.keskustapuolue myös mut ne liittyy vahvasti toisiinsa

    • KesälläMatkaan

      Kyllä se vaan niin on, että nuoret aikuiset muuttaa sivukyliltä pois, vaikka sielä olis mitä palveluita tahansa.

      Ei sivukyliltä ole palveluja sen takia lopetettu, että saatais kaupunkeihin lisää väkeä. Kyllä ensin on vähentynyt väki, ja vasta sen jälkeen palvelut.

      Yllättävän moni haluaa asua nykyään kaupungissa, vaikka sitä on karvahattu-unton vaikea sulattaa. Ihmiset päättää itse missä asuvat, ei karvahattu-unto.

      • rakenethan-oottelleen

        Turhaa huavettas, pian keskus kumajaa tyhyjyytäs-


      • pitää-olla-kapakka

        En halua enää asua Kortesjärvellä, kun Etappi on lopettanut.


      • pysykkin-kortesjärvelläs

        Omatekonen halvempaa, jää muuhunkin tuahtas-


    • Hoos

      Koko maakunnan ongelma on työpaikkojen yksioikoisuus. Ns valkokaulustyöpaikat puuttuu. No ehkä Seinäjoella saa Gigantis valkoset kaulukset, heh, vitsi vitsi.

      Tarkotan nyt sitä, että yhä useampi nuori suuntautuu sellaiselle alalle, jonka työpaikat ovat eteläsuomessa erilaisissa lasipalatseissa.

      Ei nykynuoren haave ole enää päästä atriaan tekemään apinahommia akuankkapalkalla. Kyllä monen tähtäin on jossain business conroller suunnalla. Ne työpaikat ovat etelässä. Sinne se väki pakkautuu haaveiden ohjaamina.

      Palaajat ovat epäonnistujia, yrittävät täällä elellä pätkätöillä ja yyteet kokoaika päällä.

      • sievää-kerostalo-idyl

        Aivan -edustat tätä uuttatyyliä valkohanskojo, joista nukytutkimuksissa ei kovin maiditsevia tuloksia huuvella tuossa elämän hallinnan aloilla, kuletaan ns. muitten avaamilla laduilla-


      • lusikkaa-suuhun-työntö

        Tuhoava elämän syke haihatelua, kaikki ajetaan melkein aidatulle alueellee.
        -Onhan virikkeikästä elämää-


      • turha-huutavat-kehdoista

        Silti ei missään lähialuella ole kunnan reunamilla asuvilla yhtäpitää matkaa yhteiskunnan palveluksien ääreen -kuin seinäjoellä, silti tätä huuvetaan -joksin kehityksen kehdoksi-


    • SeinäänHullut

      On se hyvä kun saadaan se vihahuone. Me seinäjoella asuvat olemme sen ansainneet

      • kahteltua-ympäristö

        Eipäs tuohon maakunnan kiertoon yksi vihahuone riitäkkään-
        -kyllä akentit pitää laittaa kahteleen vain paloja mitä lohkeaisi-


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      152
      6409
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      34
      3868
    3. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      25
      1995
    4. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      18
      1959
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      27
      1799
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      77
      1646
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      17
      1553
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      27
      1498
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      18
      1488
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      35
      1380
    Aihe