Kortin sulkeminen

Leekak

Ystävä hukkasi lompakkonsa (vähän yli tunniksi :) ) ja kortit ehdittiin sulkea. Miksi kortit pitää sulkea ja miksi sitä ei voi tehdä "väliaikaisesti", siltä vararalta että lompsa löytyy? Jos kysymys on lähinnä siitä, että korttia voi käyttää netissä, kun siinä on kortin numero ja tunnuskoodi. Miksi se tunnuskoodi on pantu siihen korttiin näkyville (voihan sen vetää tussilla yli ja kirjoittaa koodit ylös johonkin). Toinen on tietysti lähimaksu???

4

1761

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ViskiKirja

      Pankintäti vastaa.

      Joissakin tapauksissa Visa Electron -kortille voidaan asettaa väliaikainen sulku, ja tämä toimii vain koska V E -kortti tekee "sähköisen soiton pankkiin", joka kerta kun sitä käytetään maksuvälineenä. Jos kortilla on väliaikainen sulku ja sitä yritetään käyttää, tulee kassaan vain esto, että kortti kadonnut / varastettu, ota yhteys polisiin.

      Suurin osa liikenteen lasketuista korteista on kuitenkin Debit / Credit -yhdistelmäkortteja eli normaaleja pankki-/luottokortteja. Nämä kortit eivät tee kuin satunnaisesti (riippuen maksupäätteestä, pankista, tähtien asennosta) katevarauksia, eli näitä sähköisiä soittoja pankkiin tarkistaakseen onko tilillä rallukkaa. Väliaikainen sulku ei niin ikään auttaisi mitään, kun osa ostoksista menisi kuitenkin läpi. Vain pysyvä sulku siirtää kortin "sulkulistalle", eikä korttia pääse väärinkäyttämään.

      Eli lyhykäisyydessään, vain kortteihin jotka tekee aina katevarauksen, voidaan asettaa väliaikainen sulku (vaihtelee pankeittain onko tämä edes mahdollista). "Oikeissa korteissa" vaaditaan pysyvä sulku, jotta kortti siirtyy sulkulistalle eikä edes "normi ei-katevarausostokset" mene läpi.

      Lähimaksu on ongelmista pienin, sillä taloudellinen tappio on enintään 75-100e (50e uuden lain seurauksena). Miksi korttiin on painettu niin saatanan monta numeroa, enemmän tai vähemmän tärkeitä, löytyy historiasta. Kun kortteja vielä "mankeloitiin", ei vielä osattu uskoa, että fyysinen maksukortti tulee olemaan vielä joku päivä maksuvälineenä verkko-ostoksissa.

    • Leekak

      Eihän sitä korttia pääse käyttämään ilman PIN-koodia. Jos se löytyy niin miksi se pitää olla suljettuna jatkossakin?

    • Anonyymi

      silkmäpeli ei käy
      Paksut ketjukaula soitelijat, jotka meinaa päälle ajaa, ei tiedetä ovatko yleisavaimen luvsattomia kä'yttäjiä, sisälle meinaavat sekaisuudessaan tulla, kun ovat vammalinjaston soitelijoita , joka NIINISTÖN tavara ostot poliisin kanssa, SIPILÄ KULKEMISET TIENVIITAT.
      RUUALLA VAMMA SEURANTA

    • Anonyymi

      "Ystävä hukkasi lompakkonsa (vähän yli tunniksi :) ) ja kortit ehdittiin sulkea. Miksi kortit pitää sulkea ja miksi sitä ei voi tehdä "väliaikaisesti", siltä vararalta että lompsa löytyy? Jos kysymys on lähinnä siitä, että korttia voi käyttää netissä, kun siinä on kortin numero ja tunnuskoodi. Miksi se tunnuskoodi on pantu siihen korttiin näkyville (voihan sen vetää tussilla yli ja kirjoittaa koodit ylös johonkin). Toinen on tietysti lähimaksu???"

      Siksi koska tuotetta ei ole suunitellut Suomalainen inssi, kortin käytön pitää olla mahdollisimman simppeliä & mukavan helppoa. BIN (korttinumero), voimassaolo, kortinhaltijan nimi, CVV2 ovat avain kulutukseen. Nämä voidaan kopioida helposti kuten suomipankin tunnuslukutaulukko, siksi katoamistilanteessa tehdään peruuttamaton sulku, koska jotkut varkaat 'lainaa korttia'' kopioi sen & palauttaa takaisin sekä myy korttitiedot pimeään verkkoon. Pohjoismaisten kortit on arvokkaita, 5USD - 100 USD/kpl , jopa S-Pankin On-Line. Jotkut katsoo PIN koodin tai laskee sen laskurilla BIN koodissa & nostaa rahaa pankkiautomaatilta.

      Uudet nettipankit kauppaa jo virtuaalikortteja jotka kertakäyttöisiä tai nopeasti korvattavissa (kuten Revolut & Wise). Apple Card on MasterCard kortti jossa ei mitään BIN / CVV2 koodeja näkyvillä. Käyttö Chip tai yllättäen myös MG juovalta.
      Se milloin pankit uskaltaa julkaista maksukortin jossa pelkkä Chip & lähiluku ilman kortin numeroa näkyvillä. Curve MasterCard korteissa haltijatiedot jo kortin takapuolella. Visa V Pay on jo askel tähän suuntaan, MG raita sallittu vain pankkiautomaatti asiointiin. Tosin Euroopassa MG raita & kortin näppäily on suljettu, vain Chip & contactless sallittu normi myyntiympäristöstä. Samoin uudet pannkiautomaatit on pelkällä Chip lukijalla (esim TalletusOTTO & miniOTTO).

      Seuraavaksi tulee virtuaalikortit jotka toimii Google Pay / Apple Pay läpi / FitBit Pay / Garmin Pay läpi ilman fyysistä korttia, kuten Aktia Wallet. Verkkomaksut virtuaalikortin läpi.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En ole rakastunut

      Tai ihastunut sinuun. Kiinnostuin kyllä heti koska erotut massasta.
      Ikävä
      391
      3981
    2. Miksi suomalaisia vainajia säilytetään kylmäkonteissa ulkona? Näin kuolleita kohdellaan Suomessa

      Suomesta ei löydy enää tilaa kuolleille. Tänä päivänä vainajia säilytetään ympäri maata ulkona kylmäkonteissa. Kontit
      Maailman menoa
      217
      1972
    3. Olen ärtynyt koska

      minulla on tunteita sinua kohtaan. Tunteita joita en voi ilmaista. Kaipaan kaikkea sinussa. Siksi olen välillä hankala.
      Ikävä
      68
      1480
    4. Suomalaiset marjat loppuvat

      Suomalaiset marjat mätänevät metsään, koska ulkomaalaiset, lähinnä thaimaalaiset poimijat ovat huolehtineet suomalaisten
      Maailman menoa
      154
      1330
    5. Joku tukeva täti syyttää suomalaisia rasisteiksi Hesarissa

      ”Kaikki valkoiset ihmiset Suomessa ovat kasvaneet rasistiseen ajatteluun”, sanoo Maija Laura Kauhanen: https://www.hs.
      Maailman menoa
      167
      991
    6. Yhteiskuntaa hyväksi käyttäjät

      Kyllä täällä Suomussalmellakin osaavat käyttää näitä Suomen etuja hyväksi. Vuokrataan ns. asunto lapselle että saa asu
      Suomussalmi
      60
      970
    7. Mitä teen väärin?

      Alkaa pikku hiljaa tympäsemään ainainen pakkien saanti. Eka ennen kun nähdään, miehet ovat kiinnostuneita viestittelemää
      Sinkut
      122
      920
    8. Puhutko toisista ihmisistä

      pahaa, jotta näyttäytyisit itse jotenkin paremmassa valossa?
      Ikävä
      117
      913
    9. Haluaisin tietää

      mikä saa sinut tuntemaan olosi rakastetuksi. Ja sitten haluaisin mahdollisuuden tehdä juuri niin. 💔
      Ikävä
      51
      878
    10. Oli mukava tavata irl

      Sattuma toi sinut matkani varrelle. Ihmettelin sitä silloin, ehkä vähän vieläkin. Oli ilo jutella ja tuntea, vaikka nyt
      Ikävä
      24
      869
    Aihe