Keravan tori

jouph

Minnehän se Keravan tori on kadonnut? .. tai vanha kunnon Kahveri tai Barreli? ..Tinatuopista nyt puhumattakaan.
Mihin se uusi tori tulee...?? -- jonnekin Talman hyppyreiden taakseko?
Eihän tuolla keskustassa ole enää tilaa edes kääntyä kun takapuoli vie mennessään puoli kaupunkia.
Eihän siellä pääse autollakaan minnekään - ainoastaan läpiajo toimii parhaiten - siinä sitä varsinaista huviajoa kerrakseen.
Kerros- ja tornitaloja on nyt keskusta täynnä ja palvelut jossain toisessa läänissä.
Olisi varmaan ollut viisaampaa ensin kehittää palvelut ison kaupungin tasalle, ennen kuin silmät sokeina rakennetaan paikat täyteen.
Vanhatkin tornitalot joutaisi räjäyttämään maan tasalle - ovat varsinaisia rumiluksia jo nyt.
Voikohan niiden päälle rakentaa kuplahallin - samalla voisi peittää paljon muutakin.

15

1578

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • MISSÄMISSÄ

      Mikä oli Barreli?

    • lehikoikoi

      Mikä ihmeen tori? Olen asunut Keravalla 20 vuotta, enkä ole mitään toria nähnyt missään. Kannattaa Keravan vasemmistosiiveltä, ne tätä takapajulaa "kehittävät" ja "elävöittävät".

    • mannavelli

      Punikkien valtakausi on ohi muualla paitsi Keravalla. Ja tässä on tulos.

    • voevoevoex6000

      Barreli oli siellä kirjakauppaa vastapäätä kadun toisella puolella toisessa kerroksessa postin vieressä...siis ainakin 80-luvulla... Samoin tori oli poliisiaseman/Aleksintorin edessä ja se jokin Irlantilainen pubi oli siinä kupeessa.
      Se oli sitä aikaa, kun siellä porukka viihtyi ja tunnelma oli hyvä, toisin kuin nyt.

    • myskihärkä

      ?En tajua... Jos ette usko että Kerava on muuttumassa nopeasti huomattavasti parempaan päin niin jo on...Tää kylä on junnannu 20 paikallaan,lopultakin uusiutuminen on totta,ja aivan varmasti parempaan päin.

      • MISSÄMISSä

        40-vuotta sitten Kerava oli vielä eloisa pikkukaupunki, 20 vuotta täysin kuollut. En jaksa olla innostunut mistään uudesta, miten se voisi pelastaa tämän kaupungin? Ei siihen pystynyt Aleksintori eikä Anttila, saatika Prisma tai Cittari.
        Niin, oliko se Barreli ravintola vai mikä, ilmeisesti rakennuksessa missä oli myöhemmin Panama Jack?


    • harmillistasinänsä

      Panama Jack tosiaan saattoi olla siinä alakerrassa ja Barreli yläkerrassa kävelykadun varrella Kahverin lähellä....tosin varma en Panama Jackin sijainnista ole.
      Niin, kuin edellinenkin sävellän ihan samaa ja jopa niittaisin tuosta liki puolet ja sanoisin että vielä 25 vuotta sitten Kerava oli idyllinen ja tunnelmallinen kaupunki, kunnes alettiin pelleilemään keskustan jumittamisella yms.
      Ihmiset viihtyivät ja autolla liikkuminen ei ollut vielä mahdotonta, kunnes alettiin vääntämään kävelykatua ja muita ongelmia autoilijoiden ja liikkumisen riesaksi.
      Joten ei ihme, että kaupat ei toimi jos pitää kävellä ensin kilometri ja kyllähän sekin vielä mennessä onnistuu, mutta ei ostoksien kanssa tullessa.
      Tietyötkin karkoittavat jokaisen vähänkin järkevän ihmisen - huom. järkyttävä sähellys Honkkarin risteystyömaajärjestelyissä... Kaikki ihan sikinsokin....
      Vanhan Lahdentien ja Keravan risteyksessäkin tehtiin varmaan hitauden maailmanennätys sen siltatyön/leventämisen kanssa - riittiköhän edes 2 vuotta ?? ---siis pieni ojan ylitys, tien levennys ja parisataa metriä tietä = ylivoimainen tehtävä...lähes.

      Viimeksi pari-kolme viikkoa sitten menin Prismaan - - jokin epämääräinen jengi pyöriskeli ympäristössä... - hirveä älämölö ,pari ilmeisesti sammunutta ja 2 tyyppiä tappeli keskenään jne. .. - Ei todellakaan houkuta mennä toista kertaa, joten kannattaisi varmaan tehdä jotain...
      Mutta luultavasti kukaan ei tee.

    • Jpppppii

      On meillä keravalaisilla nyt sentään vielä...öö... ööh.. McDonalds??

    • poispois

      Keravan alas-ajoa kestäny jo kauan , viimeinen niitti tiniksen kiinni pano.

    • Tinis

      Ja se tyhmin temppu oli lopettaa Tinatuoppi,illan loppuun mennes sinne tuli kaikki. Ja muistan ajan,kun Tiniksessä tehtiin tosi hyviä ja isoja pizzoja ja kun tlasii pizzan, niin sai lautasen kotiin,semmoisen reilu 30 cm halkasija (sen kokoinen se pizza oli). Niitä lautasia meillä on kuusi, edelleen käytössä.

    • mummeliina

      Tinatuoppi oli jengin tapaamispaikka, nyt ei ole mitään vastavaa.
      Kauhea kiire purkaa ja samalla luvataan korvaavaa tilalle, mutta ei kuu peipposen anna niin visertää että siitä totta tulis.
      Kaupungin miehet vaan luikkii pitkin mäkiä ja vastuu onkin yhtäkkiä ihan muualla.
      Järvenpäällä ja Keravalla on nykyään aivan kamala ero Järvenpään sata-nolla hyväksi.

      • Anonyymi

        Joku ylimielinen järvenpääläinen siellä huutelee. Ei Keravassakaan ole kehumistä, mutta Järvenpää on oikeasti hirveä paikka. Sinne en muuttaisi maksustakaan. Keskusta on täysin epäonnistunut, Jamppa on Suomen levottomampia lähiöitä jne. Perustuu kahden järvenpääläisen kaverini sekä omaan kokemukseen.


    • Kuntaliitosta

      Eiköhän olisi jo aika liittää Kerava Tuusulaan. Tuusulassa on järkevää porukkaa päättämässä, joten pystyisivät auttamaan ohessa myös Keravaa. Järvenpää taitaa olla niin pulassa, että sitä ei pelasta mikään.

    • Anonyymi

      Keravankin keskusta kyllä pilattu huolella , ei tuolla halua enää liikkua tai palveluja käyttää , kaupoissakin tulee käytyä keravan ulkopuolella nykyisin , aseman seutu vielä pilaamatta , saas nähdä kauanko.

      • Anonyymi

        Samaa mieltä edellisen kanssa. Viihtyisä, kaikki peruspalvelut tarjoava Keran kaupunki on kohta pilattu totaalisesti. VR-lipputoimisto, Posti, Poliisi, TE-toimisto, Verotoimisto, viihtyisät Pubit, kotoisa pullantuoksuinen Kulmakonditorio, Onnellinen Kana, Pentik, Anttila, Vilkas torielämä jne. Näitä kaikkia edellämainitsemiani minä ainakin kaipaan. Ei Keravalle kaivata korkeita betonitaloja rumentamaan keskustaa, Annetaan Järvenpään pilata niillä oma keskustansa ja jos joku kaipaa kolkkoa keskustaa, voi Järvenpäässä piipahtaa helposti.

        Kerava on vanha, arvokas kaupunki, jolla on ihan oma ilmapiirinsä. Ihmiset, jotka asuvat täällä ovat aivan omaa luokkaansa, koska he osaavat arvostaa historiaansa ja ovat ylpeitä asuinalueestaan. Säilytetään se, mitä hyvää ja kaunista on vielä jäljellä!


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      129
      3267
    2. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      109
      1311
    3. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      267
      1285
    4. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      65
      1096
    5. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1061
    6. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      14
      1056
    7. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      57
      979
    8. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      976
    9. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      42
      944
    10. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      46
      854
    Aihe