Kirjoituspyyntö

SanjaF

Kirjoitan kirjaa uskonnollisesta yhteisöstä irtautumisen jälkeisestä ajasta. Olen aiemmin tutkinut helluntaiseurakunnasta eroamisen syitä. Nyt haluan laajentaa näkökulmaa myös muista uskonnollisista yhteisöistä lähteneisiin ja heidän kokemuksiinsa eroamisen jälkeisestä ajasta. Kirjan pääpaino on siis elämässä yhteisöstä eroamisen jälkeen. Toivon sen antavan tietoa yhteisön vaikutuksista eronneen elämään ja tarjoavan tukea heille, jotka harkitsevat eroamista tai ovat eronneet uskonnollisesta yhteisöstä.

Kirjaa varten toivoisin saavani yhteisöstä lähteneiden kokemuksia elämästä yhteisöstä lähdön jälkeen. Kerään tarinat sähköpostitse. Lähetä siis vapaamuotoinen tarinasi minulle osoitteeseen [email protected] maaliskuun 2018 loppuun mennessä. Merkitse tekstiin ikäsi ja sukupuolesi sekä taustayhteisö, josta olet eronnut. Kaikki tarinat käsitellään luottamuksellisesti ja mahdolliset lainaukset muokataan siten, ettei niistä voi tunnistaa henkilöllisyyttä. Tekstin muoto ja pituus on vapaa, mutta avuksi tarinan kirjoittamiseen annan muutamia apukysymyksiä, joihin voit tekstissäsi vastata.

- Miten identiteettisi on muuttunut eron myötä? Miten eroaminen on muuttanut sinua? Tunnetko olevasi ”entinen jäsen” vai koetko olevasi täysin ulkopuolinen entiseen taustayhteisöösi nähden? Tunnetko olevasi erilainen taustasi vuoksi suhteessa muihin ihmisiin?

- Onko moraalikäsityksesi muuttunut eroamisen myötä? Vaikuttaako yhteisö edelleen ajatteluusi tai tunnetko syyllisyyttä joistain asioista?

- Millä tavalla maailmankatsomuksesi tai todellisuuskäsityksesi on muuttunut eron jälkeen? Uskotko yhä yhteisön oppeihin? Oletko kokenut vaikeaksi muutoksen tai maailmankatsomuksen uudelleen rakentamisen? Epäiletkö koskaan nykyistä maailmankatsomustasi? Oletko tuntenut pelkoa tai ahdistusta muutoksesta johtuen?

- Millainen on oma suhtautumisesi taustayhteisöön ja sen jäseniin? Oletko tekemisissä nykyisten jäsenten kanssa? Miten yhteisön jäsenet suhtautuvat sinuun? Millä tavalla perheesi suhtautuu sinuun?

- Oletko kokenut ongelmalliseksi joitain asioita elämässäsi yhteisöstä lähdön jälkeen? Tuntuuko, että olet vapaa yhteisöstä vai vaikuttaako se edelleen elämääsi? Oletko miettinyt, mitkä asiat olisivat nyt toisin, jos et olisi kuulunut yhteisöön?

- Mitkä asiat ovat helpottaneet elämää eroamisen jälkeen? Oletko saanut apua/tukea esimerkiksi ystäviltä, terapiasta tai vertaistuesta?

4

284

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • KTuomari

      Erittäin tärkeä aihe, eronneille, erotetuille sekä "vapaaksi aikoville uskonnon ORJILLE". HIENOA.

    • KTuomari

      Näppäilin sähköpostisi tunnuksen koneeseeni, mutta siellä on niin monta "SANJAA",etten päässyt sen pitemmälle. Missä VIKA? Haluaisin pitää yhteyttä.
      Miten saan sen onnistumaan ?
      K.TUOMARI.

    • KTuomari

      Kirjoituksesi luonteesta saattaisi päätellä sinua entiseksi VT todistajaksi ? Eronneita on jo paljon maailman-laajuisesti, koska sen järjestön ennustukset
      eivät ole toteutuneet. Itse en ole koskaan kuulunut "virallisesti järjestöön", mutta
      vierestä seuranneena asia kiinnostaa kovin. Voisin liittää sähköpostini tähän, mutta en halua "häiriköiden osallistuvan järkiperäisiin keskusteluihin".
      K.TUOMARI , USA.

    • KTuomari

      Onnistuin vihdoin ihailemaan @kuvakokoelmaasi@, SUOMI maisemista. Pieni kaipuu heräsi vanhaan "synnyinmaahani", mutta sitten todellisuus palasi sen tilalle.
      Saa nähdä jos yhteydenpito onnistuu. Palaan asiaan "koneellisesti"!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      127
      3187
    2. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      108
      1292
    3. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      267
      1275
    4. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      65
      1076
    5. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1051
    6. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      13
      1033
    7. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      966
    8. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      52
      957
    9. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      42
      924
    10. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      44
      826
    Aihe