Uskontojen valvonta - koskeeko islamia?

jaakko_pavunvarsi

Ihmisoikeusliitto: Viranomaisten on ryhdyttävä valvomaan Jehovan todistajien ja muiden uskonnollisten yhdistysten toimintaa

Ylen uutisen (https://yle.fi/uutiset/3-10106568) mukaan Ihmisoikeusliiton pääsihteeri Kaari Mattila kertoo, että uskonnonvapauslaki tai uskonnollinen autonomia ei oikeuta ihmisoikeusloukkauksia. Mattilan mukaan Ihmisoikeusliitto vaatii viranomaisia valvomaan uskonnollisten yhdistysten toimintaa.

Koskeekohan viranomaisten valvontavelvollisuus tältä osin myös islamia ja muslimeita?

9

447

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Sivistystä
    • töitäriittää

      Aika monet uskonnot loukkaavat ihmisoikeuksia polkemalla naisten oikeuksia. Myös yhteiskunta tekee sitä, olivat sitten uskovaisia tai eivät, tähän pitäisi kiinnittää huomiota.

      • terroristit

        Toinen valvontakohde on terrori-iskut ja terroristit uskontoon katsomatta.


    • tasaarvoa-armejaan

      Täytyy myös havaita mitä naiset tekevät.Jehovan todistaja saattaa ikä-ihmisen omituiseen tilaan.Naimisiin kiire.Nuorempi nainen jallittaa ulos lähisukulaisista.Joulunvietosta.jne..Pitäisi kastaa heidän uskontoon.Ellei onnistu niin joutuuko taas totuuskomission eteen.Eihän tuo ole uusi-asia.Vaan joku jälleen kerran uskalsi avautua kun on ulospotkaistu jo.Sisar ei sisartaan tunnusta.
      Tämän on koskettava muitakin uskontoja.Kiistattomasi.Viranomaisten on osattava havaita ja tarkastuksia tehtävä jottei enää näitä törkeyksiä pääsisi tapahtumaan.Aikuiset on vielä eri asia mutta 11v.tytön hyväksi käyttö ja vielä syyllistäminen on hirveää tekoa ja häpeäksi koko J.yhteisölle.

    • kukeketävalvoo

      Ihmisoikeusliitto on itsessään uskonnollinen järjestö, sillä "ihmisoikeudet" sellaisena käsitteenä kuin ne ns.länsimaissa ymmärretään, eivät voi koskaan toteutua kuin senkaltaisessa ympäristössä, jossa ukonnollinen käsitys on suurinpiirtein samanlainen.

      Ei maailmassa ole mitään kaikenkattavia "Ihmisoikeuksia" vaan erilaisia lakipykäliä eri maissa, joilla ihmisille taataan lakioikeudet.

      Suomen sisäisissä asioissa pitäisi puhua vain lakioikeuksista, eli siitä että laki on sama kaikille. Uskonnolliset tavat jotka eivät ole laittomia,tietysti voivat vaihdella vaikka miten.

      • TotuusSattuuQC

        "Ihmisoikeusliitto on itsessään uskonnollinen järjestö, sillä "ihmisoikeudet" sellaisena käsitteenä kuin ne ns.länsimaissa ymmärretään, eivät voi koskaan toteutua kuin senkaltaisessa ympäristössä, jossa ukonnollinen käsitys on suurinpiirtein samanlainen."

        Ihmisoikeusliiton voidaan toki katsoa olevan aatteellinen järjestö mutta ei tietenkään uskonnollinen. Ihmisoikeudet ovat laajasti katsoen aate, eivät uskonto.


    • kukeketävalvoo
      • TotuusSattuuQC

        On tuossa toki pointteja. Mutta minusta siinä unohtuu se että ei länsimainen demokratia ihmisoikeuksineen ole välttämättä onnistunut taistelemalla jotenkin äärimmäisen tiukasti omien arvojensa puolesta vaan juuri niin että se on kyennyt sulauttamaan itseensä varsin paljon sen demokratian vastaisia ihmisryhmiä ja ajatusmalleja rauhanomaisesti "kuoliaaksi syleillen" tai vaikenemalla unohtaen.

        Onhan sekä ollut että on edelleen ihan kotoperäisiä ryhmiä joiden käytännöt ja ajatukset eivät oikein istu demokraattisiin ja ihmisoikeuksia kunnioittaviin käsityksiin. Tiukemmat kristillisetkin uskonkäsitykset törmäävät edelleenkin vapaamielisen yhteiskunnan kanssa esim. tasa-arvoisessa avioliittolaissa ja muissa vastaavissa moraalikäsityksissä. Samoin tietyt uudetkin poliittiset virtaukset haluavat kovin mielellään vedota käsityksissään johonkin yhtenäiseen "kansaan" ja "suomalaisuuteen" ja omia nämä omien käsitystensä edustajiksi ja sillä tavalla ohittamaan normaalin demokratian äänestämällä joka ei ole käytännössä samalla painolla tukenut heidän käsityksiään.

        Eikä näitäkään ole käytännössä raivokkaasti vastustettu tai kielletty vaan enemmänkin vain yritetty työntää marginaaliin. Aivan samoin tehdään islamilaisen maahanmuuton kanssa. Todetaan että tuo nyt on niiden kulttuuria ja se ei oikein sovi yhteen meidän käytäntöjemme kanssa ja sitten jatketaan elämää kuten ennenkin. Tähän mennessä on toiminut yllättävän hyvin.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      304
      3381
    2. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      83
      1629
    3. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      43
      1480
    4. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      52
      1361
    5. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      27
      1250
    6. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      47
      1230
    7. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      6
      1180
    8. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      45
      1161
    9. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      26
      1127
    10. Persut vajosivat pinnan alle

      Sosiaali- ja terveysministeri Kaisa Juuson (ps) tietämättömyys hallinnonalansa leikkauksista on pöyristyttänyt Suomen ka
      Maailman menoa
      158
      1053
    Aihe