Halleluja-kristillisyyden tuputusta Lapualla

Muutos_Hallelujat

Seurakunta on päättänyt järeällä kampanjallaan syyllistää ihmiset muutokseen. Joka kotiin on jaettu muutostarinavihkosta ja ohjelmatietoja lukemattomista tilaisuuksista, minne mennä yhdessä muuttumaan. Tuli tukkoinen olo, jo valmiiksi asiaan vihkiytyneitten ja pelastuneitten tilaisuuksia. Hallelluja.

Tapulin seinä on asiattomasti otettu kampanjan mainosalustaksi. Kaikkea eivät sentään lapualaisetkaan seurakunnan taholta niele, kertoi eilen Lapuan Sanomat. Facebookin LS:n ja seurakunnan osastoilla on käyty vääntöä asiasta.

Ilkan milipideosastolla kirjoittaa tänään Herättäjä-Yhdistyksen pappi viisaasti otsikolla "Muutos ei ole kristillisyyden voima".

"Kampanjan välittämä kuva kristinuskosta on vakavasti puutteellinen, jopa virheellinen. --- Kampanja muodostaa kristinuskosta kuvan vain hengellisissä harjoituksissaan menestyvien juttuna", kirjoittaa Kalle Hiltunen.
https://www.ilkka.fi/mielipide/yleisöltä/lukijoilta-muutos-ei-ole-kristillisyyden-mitta-1.2561816

56

1850

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • erasmusdotterdamilainen

      Kuinkahan pitkälle kirkko vielä meneekään epätoivoisessa kansankosiskelussaan, discovalot kirkkoon ja välkkyvä risti sen katolle?

      • Hsjjsjsjjs

        Kampanja ei ole tuputusta vaan tarjous
        ”Mahdollisuus muutokseen”


      • Tärkeystietoa

        Alotuksen avainasiat ovat:

        1) Halleluja-kristillisyys
        2) Papin sanat: "Kampanjan välittämä kuva kristinuskosta on vakavasti puutteellinen, jopa virheellinen."


      • MateriaaliOliTärkeämpää

        Lapuan seurakuntaa täs vaan yritetään elvyyttää, kunjoku idootti anto luvan ns. Lapuan piispan muuttaa sjoelle mukamas evakkoon. Mitä teki ns.neuvottelija, ei muutakuin pahenti tilannetta, vai liekö tarkoituskin , päästetään pitkä Lapuan Piispojen seurakunnan korkein sielunhoitaja luvattomasti jättää Lapuan Tuomiokapituli ja sen myötä koko Lapuan seurakunta, nykypiispan halusta muuttaa rautatien perässä äsjoelke ja jättää Lapuan pitkät perinteet retuperälle. Näin moni on kokenut asian. Kiittäkää heitä jotka tämän mahdollisti .


      • Kääntyilevät.siellä

        Kuinka moni lapualle haudattu entinen piispa on kääntynyt.. niin , juuri siellä... Tapaaminen joskus ,,, niin juuri siellä on varmaan jollekin tuskallinen kokemus ,, joskus


    • evankelinen-kristitty

      Varmaankaan ei ole mitään syytä pilkata tai väheksyä sinänsä kristillistä kampanjaa jonka perimmäisenä tarkoituksena kuitenkin on evankeliumin levittäminen. Vapaiden suuntien aktiivisuudessa olisi kyllä luterilaiselle kirkollemmekin opittavaa. Sinänsä on hieno asia että ihmisiä yritetään tavoittaa, oli se keino sitten massakampanja tai tavallinen ehtoollismessu sunnuntaina.

      Mutta pakko on tunnustaa että samoja ajatuksia on herännyt tämän kampanjan pintapuolisen tutustumisen jälkeen eli juuri tämä muuttumisen korostaminen tuntuu jotenkin menevän sivuun yksinkertaisesta, evankeliumia korostavasta kristillisyydestä. Tärkkeintä kerrottavaahan hengellisessä tilaisuudessa ei ole se, miten joku on muuttunut, vaan se mitä vapahtaja on vuoksemme tehnyt. Jostain syystä etenkin vapaasuuntien kristillisyys, vaikka sisältääkin paljon hyviökin asioita, keskittyy lähes aina tähän muuttumistarinaan, eli korostaa sitä miten IHMINEN on muuttunut tai mitä hänelle on tapahtunut. Tästä syntyy kieltämättä vääristynyt mielikuva siitä mikä on uskon keskiössä. Herättäjä-yhdistyksen pappi kirjoittaa asiaa todetessaan ettei muutos ole kristillisyyden mitta.

      Toiseksi koen ongelmalliseksi sen että luterilaiset seurakunnat lähtevät mukaan lahkojen evankelioimiskampanjoihin, silti samalla tietäen miten esim. vapaissa suunnissa opetetaan raamatunvastaista uudestikastamis-oppia, erilaisia amerikkalaisperäisiä villejä eskatologisia oppeja, miten niissä harjoitetaan ja opetetaan hurmahenkistä (anteeksi vain, pakko sanoa) karismaattisuutta jne. Sanalla sanoen kaikki "ratkaisu-opit" yms. ovat jo monta sataa vuotta takaperin ajaneet kirkkomme eri teille eikä opillista yhteyttä ole sen jälkeenkään löydetty. Edelleen lahkot torjuvat lapsikasteen ja etenkin opin uudestisyntymisestä kasteessa. Siksi en ymmärrä mihin tällainen yhteistoiminta perustuu kun ei ole yhteistä teologista pohjaakaan?

      En vastusta evankeliumin levittämistä, enkä pahoita mieltäni siitä jos jonkun ihmisen elämässä evankeliumin voima näkyy siten että uskoontulon myötä on saatu elämä takaisin terveemmille raiteilleen, siitä kiitos Jumalalle. Kyllä kristitty riemuitsee jokaisesta parannuksen tehneestä niinkuin Raamattukin opettaa, mutta luterilaisen kirkon seurakuntien tulisi pysyä johdonmukaisesti yhteydessä sellsiten kristittyjen kanssa joilla on sama oppipohja. Mahdollisuus muutokseen -kampanjan jälkikorjuutyötä olen ihmetellyt: mihin seurakuntaan, millaiseen opetukseen uskoontulleet johdatetaan kampanjan myötä? Väärin opettaviin vapoaisiin suuntiinko? Vai annetaanko heille viesti ettei seurakunnalla ole väliä?

      Em. syistä en näen hyvänä kirkon osallistumista ko. kampanjaan. Jos evankeliumin tyätä tehdään kuuluu siihen julistukseen myös oppi kasteesta, ehtoollisen sakramentin kunnioittaminen syntien anteeksisaamisen ateriana, uudestisyntyminen kasteen armossa ja oikea raamatunmukainen seurakuntayhteys.

      Sanalla sanoen: kristillisyyden keskiö ei ole muuttuminen vaan Jumalan lahja Kristuksessa, armo:

      A = ansaitsematon
      R= rakkaus
      M= minun
      O= osakseni

      Jos joku muuttuu, kiitos siitä olkoon Jumalalle mutta sen ei tule olla todistamisen eikä saarnankaan aine.

      • siinähiukanvaloa

        Pitkä kirjoituksesi kertoo ikävästi ettet ole omakohtaisesti uudestisyntynyt etkä oikeasti ymmärrä Raamatun opista yhtään mitään.

        Uudenliiton kehoitus on jatkuvaan muutokseen ja syvenpään jumalasuhteeseen Pyhän Hengen työn kautta. kirkko ei opeta yhtään mitään näistä aiheista eikäs iellä kukaan ole saanut Pyhän Hengen täyteyttä ei mitään armolahjoja vaan muotomenot jatkuu viikosta toiseen.

        " 1. Niin minä Jumalan armahtavan laupeuden kautta kehoitan teitä, veljet, antamaan ruumiinne eläväksi, pyhäksi, Jumalalle otolliseksi uhriksi; tämä on teidän järjellinen jumalanpalveluksenne.
        2. Älkääkä mukautuko tämän maailmanajan mukaan, vaan muuttukaa mielenne uudistuksen kautta, tutkiaksenne, mikä on Jumalan tahto, mikä hyvää ja otollista ja täydellistä. "

        pitää kysyä eikö tuo koske ollenkaan eteläpohjalaasia, milloin saitte siitä erivapauden!?


    • Kilvoittelija

      Kiitos erinomaisesta kirjoituksestasi!

      • JumalalleKunnia

        Niin samaa mieltä. Kiitos!


    • Muutos-Hallelujat

      Hienoa että joku paneutuu aiheeseen, jota kommentoi. Kiitos minunkin puolestani.

    • Lisääselityksiä

      Muutosmissiosta lisää pappien kirjoituksia Ilkan yleisönosastossa.
      Copy&Paste linkit. Ne on tarkoituksella tehty toimimattomiksi sellaisenaan Suomi24:n toimesta.

      https://www.ilkka.fi/mielipide/yleisöltä/lukijoilta-mahdollisuus-sovitettuun-erilaisuuteen-1.2562832

      https://www.ilkka.fi/mielipide/yleisöltä/lukijoilta-muutos-on-sittenkin-mahdollista-1.2562837

      • palkanedestäpuhetta

        Ei niissä mitään toimimaattomuutta ole, luin ensimmäisen linkin sisällön ja totesin että mitään annettavaa ei papilal ollut, humaania lässytystä ja sanoilla kikkailua, ei mitään Hengellsitä sisältöä.

        eli se siitä.


      • ääkköset_failettaa
        palkanedestäpuhetta kirjoitti:

        Ei niissä mitään toimimaattomuutta ole, luin ensimmäisen linkin sisällön ja totesin että mitään annettavaa ei papilal ollut, humaania lässytystä ja sanoilla kikkailua, ei mitään Hengellsitä sisältöä.

        eli se siitä.

        Ääkköset failettaa tässä ruotsalaisssa foorumissa


      • vääntää_väkisin

        Näköjään foorumisofta vääntää ö -kirjaimen koodin joka pitäisi olla ö toimimatttomaksi


    • Sisälukutaito

      "Opetetaan raamatunvastaista uudestikastamis-oppia". Hyvä ystävä, toivoisin sinulta perusteita raamatunmukaisesta kastekaytännöstä - kiitos!

    • Hskdkdbdkdn

      Ja helluntaiseurakunnan pastorin naama leveilee kirkon tapulin kyljessä

      • klp

        Joo tuntuu tosi oudolta, kun on lukenut miten hän arvostelee kirkkoa.


      • SanonpaVaan

        Nythän on hyvä! Pastori, joka kaipaa julkisuutta ja esilläoloa, saa sitä nyt. Ja hyvän asian vuoksi. Nyt ei tarvita irstaita tatuointeja, yksityiskohtaisia paljastuksia perhe-elämästä jne. Kirjaakin voi mainostaa ohimennen. Olen seurannut hänen kirjoituksiaan koko ajan kun hän on täällä Lapualla asunut ja tällaisen tulokseen olen tullut.


    • eiummarra

      Sen on kans turha arvostella yhtään mitään. Rikollinen jonka Jesse pelasti ja nyt on niin saarnamiestä että huh huh huh

      • samakuin1500luvulla

        Eli mikään ei ole hyvä niinkö?

        Jeesus saisi ehkä pelastaa jotenkin, kunhan pelastettu tajuaa olla siitä hiljaa, niinkö?
        tuossa yllä kirjoittaa joku pitkästi justiinsa siitä ettei mitään muutosta saa tulla mihinkään, kunhan vaan hiljaa pal aa kynttilä kirkon ikkunassa ja ihmiset painaa niskat punasena sen ohi , siellä se on mutta ei siitäpidä ääneen puhua, eikö niin!
        armo on kovaa valuuttaa mutat jos saa sen omistaa kohdalleen se menee jo liian pitkälle eikö niin olekkin?

        Jos joku vetää pitkät kaljat joka viikko, armohan se on silloin aina läsnä, mutta äläppäs jos joku Jumalan armon kautta raitistuu aj alkaa puhua siitä, sitä ei enää siedetä.
        on meillä kummallinen malli kristillisyydestä.


      • VastaustaPyydetään
        samakuin1500luvulla kirjoitti:

        Eli mikään ei ole hyvä niinkö?

        Jeesus saisi ehkä pelastaa jotenkin, kunhan pelastettu tajuaa olla siitä hiljaa, niinkö?
        tuossa yllä kirjoittaa joku pitkästi justiinsa siitä ettei mitään muutosta saa tulla mihinkään, kunhan vaan hiljaa pal aa kynttilä kirkon ikkunassa ja ihmiset painaa niskat punasena sen ohi , siellä se on mutta ei siitäpidä ääneen puhua, eikö niin!
        armo on kovaa valuuttaa mutat jos saa sen omistaa kohdalleen se menee jo liian pitkälle eikö niin olekkin?

        Jos joku vetää pitkät kaljat joka viikko, armohan se on silloin aina läsnä, mutta äläppäs jos joku Jumalan armon kautta raitistuu aj alkaa puhua siitä, sitä ei enää siedetä.
        on meillä kummallinen malli kristillisyydestä.

        Uskoon tullut juoppo ja tavallinen juoppo kumpikin raitistuvat. Sitähän tiedetään tapahtuvan ja ilmiö on kummankin kohdalla sama eli pääsivät eroon viinasta.

        Miten todistetaan, että se uskoon tullut raitistui Jumalan avulla? Minkä avulla se toinen tavallinen raitistui ja miksi sillä ei ole tarvetta toreilla ja turuilla kuuluttaa kokemaansa ihmettä?


      • saatullavaloonkin
        VastaustaPyydetään kirjoitti:

        Uskoon tullut juoppo ja tavallinen juoppo kumpikin raitistuvat. Sitähän tiedetään tapahtuvan ja ilmiö on kummankin kohdalla sama eli pääsivät eroon viinasta.

        Miten todistetaan, että se uskoon tullut raitistui Jumalan avulla? Minkä avulla se toinen tavallinen raitistui ja miksi sillä ei ole tarvetta toreilla ja turuilla kuuluttaa kokemaansa ihmettä?

        Siten että se toinen todistaa uskostaan ja toinen on hiljaa sen puutteesta.

        JOS sinä olet kirkkoon kuuluva ja siten sinua pidetään uskovaisena niin miksi et koskaan lue uskosi oppikirjaa jotta tietäisit jotain aiheesta, ja miksi et tee kuten se kirja kehoitata eli ole suolana ja valona jumalattomuuden keskellä, mieti!

        JOS ei sinulla ole mitään tekoja se kertoo ettei sinulal ole mitään uskoakaan, joten mikä silloin olet kirkkojäsenyydestäsi huolimatta, mieti!


      • VastaustaPyydetään
        saatullavaloonkin kirjoitti:

        Siten että se toinen todistaa uskostaan ja toinen on hiljaa sen puutteesta.

        JOS sinä olet kirkkoon kuuluva ja siten sinua pidetään uskovaisena niin miksi et koskaan lue uskosi oppikirjaa jotta tietäisit jotain aiheesta, ja miksi et tee kuten se kirja kehoitata eli ole suolana ja valona jumalattomuuden keskellä, mieti!

        JOS ei sinulla ole mitään tekoja se kertoo ettei sinulal ole mitään uskoakaan, joten mikä silloin olet kirkkojäsenyydestäsi huolimatta, mieti!

        Ei ollut kovin viisasta ajattelua.
        "JOS sinä olet kirkkoon kuuluva ja siten sinua pidetään uskovaisena..."
        Kuulun kirkkoon, mutta en ole uskovainen eikä kukaan pidä minua uskovaisena.

        Loppukin tekstistäsi on pelkkää huuhaata eikä vastaus kysymykseeni.


      • päätäjomiksi
        VastaustaPyydetään kirjoitti:

        Ei ollut kovin viisasta ajattelua.
        "JOS sinä olet kirkkoon kuuluva ja siten sinua pidetään uskovaisena..."
        Kuulun kirkkoon, mutta en ole uskovainen eikä kukaan pidä minua uskovaisena.

        Loppukin tekstistäsi on pelkkää huuhaata eikä vastaus kysymykseeni.

        No miksi olet kirkossa jos et ole uskovainen!

        oletko niin lepsu ettet osaa itse päättää mitä teet elämässäsi hah !

        edellen vastaus on satasella oikea vastaus, ei ol eminun ongelma jos et siitä mitään tajua.

        kuules tarvitsee olla sisällä jotta voi kertoa mitä sisällä on, portailta on vähän paha sanoa millaiset on seinät saunassa.


      • VastausPuuttuu

        Lapualaisista noin 75% on luterilaisen kirkon kirkollisveroa maksavia jäseniä.

        Luuletko tosissasi, että he kaikki ovat uskovaisia?
        Luuletko tosissasi, että ihmisten ainoa syy olla vielä kirkon jäsen, johtuu siitä että he ovat uskovaisia?
        Luuletko tosissasi, että he "eivät itse osaa päättä, mitä tekevät elämässän?


      • Hänkuulee
        VastaustaPyydetään kirjoitti:

        Ei ollut kovin viisasta ajattelua.
        "JOS sinä olet kirkkoon kuuluva ja siten sinua pidetään uskovaisena..."
        Kuulun kirkkoon, mutta en ole uskovainen eikä kukaan pidä minua uskovaisena.

        Loppukin tekstistäsi on pelkkää huuhaata eikä vastaus kysymykseeni.

        "JOS sinä olet kirkkoon kuuluva ja siten sinua pidetään uskovaisena..."
        Kuulun kirkkoon, mutta en ole uskovainen eikä kukaan pidä minua uskovaisena. "
        Eli MIKSI, kuulut kirkkoon ?
        Sinut kastettiin kirkonjäseneksi, ilman omaa lupaasi tai että olisit tajunut mitä siinä tapahtui? No ei muuta, kun kirkkosai yhden veronmaksajan.
        Kummit eivät vastaa sinun iankaikkisesta sielustasi, sinä vastaat itse, kun ymmärrät mikä hyvän ja pahan ero on, siihen asti olet taivaskelpoinen ihan ilman kastelua..
        PSALMIT 107
        Mutta hädässänsä he huusivat Herraa, ja hän pelasti heidät heidän ahdistuksistaan.

        7. Ja hän ohjasi heidät oikealle tielle, niin että he pääsivät asuttuun kaupunkiin.
        8. Kiittäkööt he Herraa hänen armostansa, hänen ihmeellisistä teoistaan ihmislapsia kohtaan.

        9. Sillä hän ravitsee nääntyvän sielun ja täyttää nälkäisen sielun ...

        Ja sinulle, joka ihmettelet miksi tämä ex syntinen julistaa nyt Jeesusta, etkö sinäkin kertoisi siitä hyvästä mitä sinulla on, vai olisitko vaiti.
        Ei huumeet, ei juominen ei koviksena olo kenkään sielunkaipuuta täytä, vaan se SITOO. Jeesus tuli, että meillä elämä olisi, jopa papeillakin..


      • joojoojoo

        Kyllähän helluntaiseurakuntaan kuuluu myös ihmisiä jotka eivät ole oikeasti uskovia .


      • Tattoopappi
        joojoojoo kirjoitti:

        Kyllähän helluntaiseurakuntaan kuuluu myös ihmisiä jotka eivät ole oikeasti uskovia .

        Olen samaa mieltä ja myös sellaisia jotka eivät esittele pelkästään omaa muuttumistaan vaan myös rehentelevät menneisyydellään.

        Tässä HELLUNTAIPAPIN tatuointi jonka ottamistaan ei kadu omien sanojensa mukaan. Ei oikein todista mielen uudistuksesta ja katumuksesta.

        https://www.is.fi/kotimaa/art-2000001017796.html


    • näinsesitteno

      Uskon vanhurskautta vai tekojen vanhurskautta? Luther sanoo, että uskon vanhurskaus pelastaa. Herännnäisyys edustaa uskon vanhurskautta. se toinen on tekojen vanhurskautta.

      • tahtookuulla

        Kerrotko miten sitä uskotaan ilman että se on oman päätöksen tulos olla Jeesuksen seuraaja!

        Tullaanko herännäisyydessä vahingossa uskonvanhurskaaksi vaiko ihan nukkuessaan?

        kerro miten se toimii käytännössä?


      • autuas60

        Usko on lahja. Uskoontulo ei ole ihmisen teko, vaan Jumalan teko. Jos se olisi ihmisen teko, niin silloin kaikki ihmiset laitettaisiin uskoon toisten ihmisten toimesta.


      • valoatulee
        autuas60 kirjoitti:

        Usko on lahja. Uskoontulo ei ole ihmisen teko, vaan Jumalan teko. Jos se olisi ihmisen teko, niin silloin kaikki ihmiset laitettaisiin uskoon toisten ihmisten toimesta.

        Siis mitä tuo selitys tarkoittaa käytännössä, eikös kaikki ole lahjaa, ihan alkaen hengitysilmasta päättyen hiekkaan pihalla!

        evankeliumin julistus kun saapuu korville, sinä teet heti päätöksen haluatko sen omaksesi vaiko et halua.
        Mikä siinä on sitten se lahja, onko se lahja ajatuksissasi käsissä vaiko ihan jaloissa.

        Jeesushan huusi eräässä juhlassa, joka janoaa, tulkoon ja juokoon!

        kerrotko miten se ns lahja siinä ilmeni, kun jokaisen piti mennä ja juoda tai jäädä paikalleen ja olla juomatta, eli kumpi oli sitä lahjaa ja jäikö siitä yksilön vastuu pois kun oli sitä lahjaa tarjolla?

        Mitään sellaista Jumalantekolahjaa ei Raamatuss a ole, se on omaa keksintöä.


    • petyinraskaasti

      Luin noitten tapulin seinässä ja Kosolanristillä mainostettujen ihmisten tarinat verkosta ja niistä ja koko missioprojektista jäi kyllä melko outo maku. Melkein sanoisi, että kyynistä kirkon markkinointia. Tule tilaisuuteen ja Herra palkitsee sinut lottovoitolla.

      http://www.mahdollisuus.fi/

      • Varaus_

        "Meissä tapahtuvat muutokset ovat kuitenkin epätäydellisiä ja epävarmoja, koska uskova ihminen on paitsi vanhurskas myös syntinen. Jumalan salatuista suunnitelmista johtuen muutokset saattavat tuntua myös kivuliailta ja yllättäviltä."

        Näin kirjoittaa pappi Ala-Prinkkilä Herättäjä-Yhdistyksen papin kirjoituksen innostamana maakuntatabloidissa.

        "Jumalan salattu suunnitelma"? Ahaa, Jumalan kirjoissa on jo valmis suunnitelma maailman 8:lle miljardille ihmiselle. Teologiaa pyhäkoululapsille!


    • selityksiä

      Matti Salomäki jatkaa selittämisen selittämistä Ilkassa. Kirkon ihmiset eivät selvästikään ole ilahtuneet saamastaan mielipideryöpystä, jonka itse ovat lietsoneet panemalla televisiokanava- ym. mainoksen tapulin seinään.

      https://www.ilkka.fi/mielipide/yleisöltä/lukijoilta-muutoksen-evankeliumi-1.2570651

      • hyväteksti

        Luin kirjoituksen enkä näe siinä mitään moitittavaa!


      • Selkokielellä
        hyväteksti kirjoitti:

        Luin kirjoituksen enkä näe siinä mitään moitittavaa!

        Ei niin, jos katsot kirjoitusta irrallaan asiaan liittyvien kirjoitusten ja mielipiteitten valtavasta määrästä. Jos on asiaa seurannut, tunnistaa kyllä selittelyn maun. Lienee tullut papille yllätyksenä, ettei ollutkaan ihan läpihuutojuttu kansan keskuudessa.

        Yksi pappi kirjoitti Ilkassa: "Mikään mediamissio ei voi luvata, että uskosta seuraa varmuudella tietynlaisia elämänmuutoksia."

        Mutta mitä tekeekään mission taitava markkinointi! Ei se mainoksessa lupaa muuta kuin muutoksen mahdollisuuden, mutta lukuisilla uskoon tulleitten ihmeparantumisilla ja eduskuntaanpääsyillä ja lapsensaanneilla panee tehokkaasti paremmaksi eli ANTAA YMMÄRTÄÄ, että asioilla on väkevä syy-seuraus-yhteys. Ihmiset sitten omissa pikkupäissään ottavat asian annettuna totena. Psykologiaa. Kyseessä on mitä taitavin ihmisten mielten MANIPULOINTI.

        Avatkaa silmänne!


      • sellaistatällaista
        Selkokielellä kirjoitti:

        Ei niin, jos katsot kirjoitusta irrallaan asiaan liittyvien kirjoitusten ja mielipiteitten valtavasta määrästä. Jos on asiaa seurannut, tunnistaa kyllä selittelyn maun. Lienee tullut papille yllätyksenä, ettei ollutkaan ihan läpihuutojuttu kansan keskuudessa.

        Yksi pappi kirjoitti Ilkassa: "Mikään mediamissio ei voi luvata, että uskosta seuraa varmuudella tietynlaisia elämänmuutoksia."

        Mutta mitä tekeekään mission taitava markkinointi! Ei se mainoksessa lupaa muuta kuin muutoksen mahdollisuuden, mutta lukuisilla uskoon tulleitten ihmeparantumisilla ja eduskuntaanpääsyillä ja lapsensaanneilla panee tehokkaasti paremmaksi eli ANTAA YMMÄRTÄÄ, että asioilla on väkevä syy-seuraus-yhteys. Ihmiset sitten omissa pikkupäissään ottavat asian annettuna totena. Psykologiaa. Kyseessä on mitä taitavin ihmisten mielten MANIPULOINTI.

        Avatkaa silmänne!

        Aika hassua jos Raamattuun uskovien mielestä Jumala ei lähettänytkään Poikaansa sitä varten että jokaisella olisi uskon kautta mahdollisuus kääntyä ja tehdä parannus, eli kyse on täydellisestä muutoksesta miinuksesta plussaan päin.
        Mitähän varten pappi on valinnut työkseen sellaisen jossa ei edes itse usko työnantajansa mahdollisuuksiin.


      • Selkokielellä
        sellaistatällaista kirjoitti:

        Aika hassua jos Raamattuun uskovien mielestä Jumala ei lähettänytkään Poikaansa sitä varten että jokaisella olisi uskon kautta mahdollisuus kääntyä ja tehdä parannus, eli kyse on täydellisestä muutoksesta miinuksesta plussaan päin.
        Mitähän varten pappi on valinnut työkseen sellaisen jossa ei edes itse usko työnantajansa mahdollisuuksiin.

        Sekaannuksen välttämiseksi:
        MAHDOLLISUUTTA ei kukaan ole kieltänyt. (Montako kertaa sitä pitää alleviivata?)


      • missäsemakaa
        Selkokielellä kirjoitti:

        Sekaannuksen välttämiseksi:
        MAHDOLLISUUTTA ei kukaan ole kieltänyt. (Montako kertaa sitä pitää alleviivata?)

        No mimikä se ongelma sitten mahtaa olla !


      • Selkokielellä
        missäsemakaa kirjoitti:

        No mimikä se ongelma sitten mahtaa olla !

        Jos asia ei vieläkään ole tullut selväksi, se kertoo laajamittaisesta puutoksesta luetun ymmärtämisessä.


      • ononjoo

        On pastoreita..... ja on pastoreita....


      • hjkt

        Täällä ei oo niin väliä toisikun Helsingissä


    • kippistävaan

      Uskoon tullut juoppo ja tavallinen ei uskovainen juoppo ovat raitistuessaan muuttuneet kyyliksi. Kyttäävät salaa ihmisten juomista ja puhuvat jopa perheenjäsenille. Mielestäni kuvottavia kyyliä ja ilvehtelijöitä.................

    • JokuRoti

      KIITOS seurakunnalle, että poistivat kaamean missio-televisio-mainoksen tapulin seinästä. Älkää nyt ihmeessä panko tilalle sitä papin HUUTOkirjaimin kaavailemaa "tervetuloa kirkkoon pääsiäisenä ja jouluna".

      • jokinrajakin

        Niin eikö se muka riitä että maksaa veronsa kirkolle!

        kun vero osuuspankkiin vilahtaa maksajan sielu se taivahaseen kilahtaa eikös se niin mennytkin.
        pitäskö sitten vielä sinne kirkkoonkin mennä niin.


    • Hiljainenääni

      Kiitos tosiaan, että seurakunta kuuli tavallisten seurakuntalaisten toiveen ilmoituksen poistamisesta! Virheitä sattuu ja saa sattua. Pääasia, että ne korjataan.

      • No nyt ne on laittaneet sisäpuolelle jotain mistä et varmasti tykkää. Käy aamulla katsomassa. 😜


    • Isäimme.Henki.Elää

      Kyllä on ikävä Kosolan Vihtorin aikoja. Silloon Lapualta muiluutettihin isoolla autoolla halleluujakommunistit sinne paratiisihin itärajan taakse.

      • jotakintolookkuaaa

        Pitääskö sinuunki hiukan avata jotain kiriiioja notta edees vähääsen järkiintyisiiit.

        Valameeetin hyttihin ei maharu kun yyyks ylipinoonen kaljamahanen ja se on kuuski, kestääääpi sillä kuuskaata vähääsen aikaaaa.


    • koskeeteitäkin

      Luin Raamatusta erään kohooran, se oli tomoonen;

      37. Mutta juhlan viimeisenä, suurena päivänä Jeesus seisoi ja huusi ja sanoi: "Jos joku janoaa, niin tulkoon minun tyköni ja juokoon.
      38. Joka uskoo minuun, hänen sisimmästään on, niinkuin Raamattu sanoo, juokseva elävän veden virrat."

      Joko se on tuo kohta kohoorannut miten teitä sielä Lapuan lakeuksilla, joko olette totelleet Huutoa.

    • VapaapäivänAjatelmia

      Luin muutama päivä sitten kuinka ei vain paikkakuntamme vaan koko universumin valioyksilö vastasi blogissaan palautteeseen, jossa hieman kritisoitiin hänen tapaansa tuoda lapsensa kuvat julkisuuteen. Itse olen samaa mieltä, että samoin kuin lapsi itse päättää milloin menee kasteelle, hän itse päättää mitä hänestä julkaistaan somessa. Tietysti ainakin aluksi vanhempiensa opastuksella.
      Mutta hänen vastauksensa oli, ainakin minulle, täysi shokki. Se oli suoraan sanoen niin pirullinen, toisia aliarvioiva, ylimielinen, loukkaava .... jne. Onneksi joku hänen juoppovuosiensa tuttu uskalsi puolustaa tätä naista, joka uskalsi sanoa mielipiteensä. Hienoa!
      Viimeistään nuo kommentit saivat minut miettimään, minkälainen ihminen hän todellisuudessa on. Enää en tykkää hänen uskonnollisistakaan kommenteista. Tuli mieleen susi lampaan vaatteissa... No nuo negatiiviset kommenit poistuivat sieltä tietysti, samoin hänen vastauksensa.
      Mutta tosiaaan MUUTOSTA TARVITAAN! Ps. En tarkistanut , onko pilkkuni ja välilyöntini oikeilla paikoilla. Universumin valioyksilö itse saa tutkia ne ja arvostella!

      • selvätapaus

        Joo muutos ei olisi pahitteeksi pastorille jos tuolla tavalla vastailee !


    • rättipois-hyvä

      Ottivat sentään mainosrätin pois tapulin seinästä ainakin puolitoista viikkoa ennen missiokampanjansa loppua, vaikka alunperin seurakunta ilmoitti mainoksen pysyvän paikallaan kuun loppuun saakka. Kai kansan mielipiteillä facebookissa oli pelästyttävä vaikutus seurakuntahenkilöihin.

      • muuttunut

        Facebookin ketjussa kuukausi sitten joku seurakuntalainen kysyi että: "Kai nyt poistatte mainoksen ennen pääsiäistä ?" johon srk.tiedottaja vastasi, että: "Kyllä näin on tarkoitus! " Eli alkuperäisten suunnitelmien mukaan toimittiin. Hyvä niin.


      • sitäettätä
        muuttunut kirjoitti:

        Facebookin ketjussa kuukausi sitten joku seurakuntalainen kysyi että: "Kai nyt poistatte mainoksen ennen pääsiäistä ?" johon srk.tiedottaja vastasi, että: "Kyllä näin on tarkoitus! " Eli alkuperäisten suunnitelmien mukaan toimittiin. Hyvä niin.

        Tarkoitus ja tarkoitus - ei vielä todista teosta. Minä puolestani luin, että mainosta pidetään kuun loppuun asti, jolloin kampanja loppuu.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      56
      1906
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      48
      1648
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      52
      1584
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1527
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1495
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1415
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1316
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1281
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1163
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1138
    Aihe