Paljonko ampumahiihtoon on pantu miljoonia? Paljon

kantakundi

Nyt saatiin ikuisuuskysymykseen ainakin jonkinlaista näyttöä.

Vuosia on kiistelty siitä paljonko ampumahiihtoon on satsattu rahaa.

Kunnan ukkojen mukaan joskus harvoin annetaan joku kolikko eikä muuta.

Ampumahiihtoliiton puheenjohtajan Kalle Lähdesmäen mukaan
"Kontiolahdella on pantu vuosien saatossa AINAKIN 20 miljoonaa euroa stadionin ja kisaolojen kunnostamiseen."

Eli mikä on investointien rahoitus? Paljonko kunta? Paljonko muu yhteiskunta? Paljonko EU?
Talkoilla ei nuo summat kartu.
Kun otetaan huomioon vielä että mm-kisojen järjestelyjen suuruusluokka oli n.6 miljoonaa ja mc-cuppien järjestelyt päälle , nousee ampumahiihdon rahoitus mielettömäksi.

95

268

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • maksajan-paikalla

      Paljon on mennyt rahaa. Miljoonien määrää on piiloteltu kuin mitäkin valtakunnan salaisuutta.
      Nytkin käytetyn rahan määrä paljastui ikäänkuin vahingossa.

      Tuskinpa edes kaikki kunnan päättäjät ovat tienneet, missä mennään.
      Eikä meno tähän lopu. Ylläpito -ja korvausinvestoinnit sekä poistot kasvavat koko ajan.

    • antaaapalaaa

      Hyvä että on laitettuja, laitetaan vain lisää, on jotain vähän parempaakin täällä päin, ei tarvitse koko ajan pelkkää pummien kitinää lukea.

      • putiseva.kimmi

        Joo, mikäpä siinä. Laittaisivat vaan omiaan, eikä meidän veronmaksajien rahoja. Lain mukaan kun verorahoja pitää käyttää esim. sosiaalihuollon menoihin, ei suinkaan ampumahiihtoon, joten äläpä sitten pummi kitise!


    • perskules.sentään

      Mitä muuta tuolla rahalla olisi saatu vaikka kuntalaisten liikuntaan?
      Ampumahiihdon harrastajia on kuitenkin kuntalaisissa vain muutama.
      Latujakin on riittämiin hiihtäjän hiihdellä ilma stadionia.

    • onnneksi

      Kunnassa on laitettu rahaa paljon turhempaankin, löysä sosiaalitoimi on tuhlannut satoja miljoonia turhuuteen löysällä rahanjakopolitiikalla, mutta nyt se ainakin kunnan osalta on loppumassa, on maakunnan murheita jatkossa ja siellä on raha tiukemmassa.
      Liikuntapaikat ja vapaa-aika on kuitenkin se, jolla kunnat menestyvät ja saavat asukkaita jatkossakin, pelkkä perusturva ei riitä mihinkään.

      • perskules.sentään

        Kuinka moni kuntalainen käy stadionilla harrastamassa liikuntaa, kun latujakin on pitkin kuntaa vaikka kuinka paljon harrastaa hiihtoa? Entä kesällä?


      • yujl

        Jooooo. Joutaa kunnan rahat paremmin pyssysuksijoille kun ei tavii köyhiä enää elättää. Lopetetaan terveyskeskukset ja annetaan nekin rahat tarpeellisempaan, imagon luomiseen.


    • rullaatiii

      Todella paljon talvella ja kesällä hiihdetään yhtä paljon kuin muillakin laduilla.
      Lokakuussa ensilumen latu on kunnan käytetyin liikuntapaikka. Kesällä on tietysti kaikki kesätoiminnot mm. rullasuksirata, ei muualla kunnassa.

      • kantakundi

        Kovin on vähän ollut käyttäjiä tuolla ensilumen ladulla kun koko olemassaolonsa aikana on tuottanut pelkkää tappiota. Toissa vuonnakin 62.000 euroa.


    • hiintoniilot

      Kesällä käymme siellä harrastamassa rullasuksihiintoa tai rullaluistelua. Sileillä asfalteilla.

    • GALINArytköne

      EIKÖS NE RYSSÄT KÄY SIELÄ LEIREILEE KOKO KESÄN OVAT KUULEMA OLLEET PANKAA KUNNON MAKSUT SAA KUNTA RAHHOO TAKASIN JA VERONMAKSAJAT EI KAIKKIA PIÄ
      ANTAA HUTI KAISALLE KANNATTAA KÄYDÄ SILMÄ LÄÄKÄRILLÄ JOS EI OSU TAULUIHIN

      • muisto.menneiltä.ajoilta

        Takavuosina jopa Karjalaisessa taidettiin kertoa että kunta/KontU sponsoroi valko-venäläisten leireilyä Kontiolahdella.
        Näin päästiin kehumaan että on niin kansainvälistä, niin kansainvälistä.

        Tuo porukka asui ja eli jossain mökissä, joten ei siinä tainneet matkailutulot karttua silläkään kertaa. Mutta oli kansainvälistä toimintaa.


    • IgorSergeivalkoShipulin

      Uusin tieto kuuluu, että Kunta aikoo sulkea alueen ns.sunnuntai -liikkujilta.
      Toiveen sulkemisesta on antaneet lähinaapurimme urheilijat.
      Eivät halua, että suomalaiset särkevät ladut ja suomenkielen molotus käy korviin.
      Lisäksi toiveena on, että heidän lippunsa saavat liehua alueella 24/7.
      Kunta on vastannut Da. Niet proplem.

      • topinki

        Viimeiset pari viikkoa venäläisiä ampumahiihtäjiä koskeneet uutiset ovat käsitelleet lähinnä heidän laajamittaista dopingin käyttöään.
        Haapalat eivät ilmeisesti ole koskaan kuulleetkaan venäläisten dopingista, kun niin ylistävät niiden täällä oloa.


    • 9599677

      Kontiolahti sai valtiolle menneen ison perinnön. Ei parantuneet vanhusten tai vammaisten olot. Raha meni ampumahiihtostadioniin ja sen ylläpitoon. Tuli mainetta ulkomaita myöten, mutta tuo maine unohtuu pian.

    • KorjaustaSaatavaSaatana

      Tänäänkin siellä oli ampumahiihtokisat. Parisataa nuorta mukana. Kyllä noidenkin pitäisi lojua netti- tai pillerimaailmoissa eikä hiostaa itseään hiihtoladulla.

      • pröööööt

        Oho, sittenhän on kassat täynnä kultaa ja astiat pursuu hunajaa ja mirhamia!
        Itsehän kukin harrastuksensa toki valitsee, mutta toisten harrastuksia ei veronmaksajien tarvitse rahoittaa vuosikymmenten ajan, eikä loppua näy... Koko väestö maksaa kun marginaaliryhmä hiihtää ja ampuu. Eiköhän se 80% vuodesta tyhjänä seisova hotellikin vielä rakenneta kun verojakin tuntuu niin hyvin kertyvän...


    • tonttulan-terävin

      Tulipahan tuosta mieleen kun televisiossa näytetään päivittäin pitkin maailmaa erilaisia joulutoreja.
      Se näkyy olevan yleinen kansainvälinen tapa.

      Muuten joutilaalle stadionille voisi pystyttää joulua ennen joulutorin missä mummot myisivät piirakoita ja lanttukukkoa.
      Stadionin oma pitopalvelu (vieläkö toiminee?) tekisi täytekakkuja.

      Näin saataisiin tyhjäkäynnillä toimivalle stadionille kaivattua kansainvälistä tuulahdusta. Karjalaisen urheilutoimitus varmasti antaisi mielellään ilmaista mainostilaa.

      Kansainväliset torit ovat olleet terroristien maalitauluna mutta täällä jämerät ampumahiihtäjät pelottelisivat konnat tiehensä jo ulkonäöllään.

      • niemen.ukko

        Ainut vuan ettei sille torille kukkaa löytäis jos ei ois linja-aato kuletusta joinsuusta. Kylymä tulis mummoloille siellä ja kukottii jiätys ostajii outellessa.
        Sitä en tuas tiijä jotta mitenkä hyö terroriukot pelekeis näitä räksäpyssyllä patskuttelijoita, eppäillä tuota soppii...


      • Usvaaputkeen

        Sopii, sopii, eppäillä sopii, mutta Suon yli männään jotta heilahtaa lanttukukot ja piiroot repussa! Kyllä jämpti on niin. Ja heikot sotkettaan suonsilimään! Kiinalaiset on tulossa rahapussit täynnä tännek!


      • niemen.ukko
        Usvaaputkeen kirjoitti:

        Sopii, sopii, eppäillä sopii, mutta Suon yli männään jotta heilahtaa lanttukukot ja piiroot repussa! Kyllä jämpti on niin. Ja heikot sotkettaan suonsilimään! Kiinalaiset on tulossa rahapussit täynnä tännek!

        Sepä kun se kiinalaisten lanttukukon syönti mahtaa olla samanlaista kun mulla kaikenmualiman ötököihen syönti. Ei siinä maha paljo lanttukukko-mummon kassa kilistä vaikka kiinalaisilla ois heinähäkillinen rahhoo mukana.


    • suksinotkeesotkeepotkee

      Mutta onpa hyvä että latukoneita riittää ja niillä ajetaan että latu pysyy kunnossa. Tietkin ovat ihan kunnossa, nimittäin hiihtokunnossa. Auravehkeitä ei sitten riitäkään, liekö miljuunat menneet latukoneisiin?

    • inisevuan

      Ei kunnalla ole yhtään auraa, ne on urakoitsijoiden vehkeitä. Lumityöt on ulkoistettu eli koneita on ja paljon. Ei nämä lumet vielä haittaa mitään, jos on vähänkin sompamies.

      • kamiepäinisen

        Ilimasekskos ne urakoitsijat sitten aurovaa? Kyllähän niille vuan kunnan pussista palakka pitänöö maksoo. Onko tuas halavimmat urakoihtijat otettu että siästyy rahat tähellisempään staationille?
        Suathan sitä sompoo hyvyyksissäs pyörittee vaikka kuin jos lunta on tiellä enämpi mitä autorottelon muavara on, ka eihän se kule vaikka kuin pyörittäsit. Mutta hyvä jotta laut on kunnossa ja latukonneet kulukoo, niitä kun ei oo ulukoistettu...


      • muavarrrooo

        Osta neliveto, niin kyllä kulkee näissä lumissa!


      • osta_ite_kameli
        muavarrrooo kirjoitti:

        Osta neliveto, niin kyllä kulkee näissä lumissa!

        Minkäs tautta minun pitäs ostoo neliveto kun urakoihtijoille kerran maksetaan siitä että pitäsivät tiet auki? Suatanhan minä ostoo vaikka panvaakkeenin mutta silti pitäs jokkaisen tehä ne työt mitkä on tehäkseen ottanu ja palakan suanu. Tämä taitaa joillehi olla tänäpäivänä ihan käsittämätön assii...


    • hirviKärpänen

      Kontiolahden hiihtostadion lopahtaa vuosi sen jälkeen kun Kaisa heittää sivakat nuotioon.
      Alkakaa jo suunnitteleen muistopatsasta aukealle.kuka sinne enää katsomoon,kun Suomessa ei ole ampumahiihtelijöitä,jotka saisivat massat liikkeelle

    • hyvinnmänöö

      Ei stadikka ole Kaisaa varten tehty, Kaisa on kyllä ihan kiva lisä ja loistava urheilija. Stadikka on kaikkia varten, jopa sinä voit iellä käydä kuntoilemassa. Kuntourheilu, nuorten ja lasten liikunta on kuitenkin se käyttäjien pääjoukko. Kilpailuista kansalliset maastohiihdot ja ampumahiihto ovat myös jatkuvaa toimintaa, sen lisäksi MM-cup sekä MM-kisat. Kisoja pidetään ja homma jatkuu Kaisankin jälkeen ja tapahtumat kehittyvät ja monipuolistuvat, eikun panostetaan lisää. Kesäaikainen toimintakin on lisääntynyt ja lisääntyy edelleen. Stadkka toimii tukikohtana monessa.

      Lopuksi, kunnan päättäjät ovat viisastuneet, kaikki pätökset näköjään tehdään nykyisin yksimielisesti, hienoa. Rakkikoirien haukuntaa ei enää ole kuulunut.

      • pyssysuksiuskonto

        Panostakaapa sitten omasta pussistanne älkääkä verorahoilla, kun ei niistä panostuksista meille kuntalaisille mitään hyötyä kuitenkaan koskaan tule olemaan. Pelkkä maksajan rooli vain.
        PS: Päätökset tehdään näennäisdemokraattisesti puhtaasti diktatoorisin ottein.
        Mutta onhan se kiva laskea mäkeä toisten perseellä.


    • Paljonmännöörahhoomännöö

      AH-stadion on erittäin tyhmä investointi, jotta entiset "kapiaiset" saivat/saavat puuhastella.. Noilla miljoonilla olisi kuntalaisille saatu liikuntapaikkoja, joista harrastajien koko kirjo saanut nauttia.
      Se että hiihtämään päästää 4-6 viikkoa aikaisemmin ja maksetaan siitä miljoonia, ei sovi kuntalaisten tajuntaan. Meillä olisi esim. uimahall, pari urheiluhallia, liikuntapuisto, liikennepuisto lapsille, ym, ym.
      Mutta meillä kuppanen hiihtostadion, joka kuolee ja kuihtuu menestykse hiipuessa. Kylpylät ja hotellit Kontiorantaan on toteutumaton unelma..
      Nyt olen tietysti "Rakkikoira", kun tälläisia latelen, koska nämä ah-uskovaiset ei kritiikkiä siedä..

    • hyvinnmänöö

      Et kyllä yllä edes rakkikoiran tasolle, yritä edes vähän!

      • persmäkitulee

        Ootte te suloisia! Veronmaksajat maksaa teidän puuhastelunne ja harrastuksenne siellä stadionin leikkikehässä ja te vaan vielä katsotte asiaksenne v***uilla niille jotka lystinne maksaa. Vahva on usko kontiolahden kunnallisdiktatuurin pysyvyyteen...


    • kunntoo

      Kyllä me itse maksamme veronmaksajina myös sinun sossukulut ja mielellämme myös kaikki liikuntapaikkakulut ja laitamme vielä omaa rahaa päälle. Kuntosaleista maksamme, liikuntasaleista maksamme ensilumen ladusta maksamme, kun haluamme hiihtää muulloinkin kuin kunnan maksuttomilla vuoroilla.

      Kyllä kunta on hyvin järjestänyt liikuntamahdollisuuksia, sinullekin tekisi hyvää nousta sieltä sohvan pohjalta huutelemasta, säästisi meidän veronmaksajien rahoja, sote-kulut karkaavat käsistä.

      • ookkonapölöhö

        On nää pölöjiä,, heti kun ah- kuluja arvostelee,, on sohvan pohjalla aikaansa viettävä sosiaalipummi, joka vielä tuhlaa kaikki soterahat... Häpee perkele, kun tuommosia kirjottelet, ikänsä töitä tehneelle duunarille,. Jos et mitään tiedä niin älä arvaile, Veikkaus Oy on sitä varten..


    • kunntoo

      Taisi osua, kun noin älämöit, ei se mitään, et sinä mitään töitä oikeasti ole tehnyt.

    • Hyshyss

      Kuntalaisille on tarjolla VAIN kahdesti viikkoon mahdollisuus hiihtää stadionilla maksutta (maksukaudella). Nämä vuorot ovat alkukaudesta aivan tukossa eri tasoisia hiihtäjiä. Lasten kanssa jopa vaarallisia vuoroja, koska väistäminen on kokemuksen mukaan yliarvostettua.

      Lapsetkin ovat kuntalaisia siinä missä aikuiset.

      Mitä muuta hyötyä? Ei lippualennuksia kisoihin eikä käsittääkseni mitään ylimääräistä etua muihin asiakkaisiin nähden. Eli jos et ole hiihtäjä, olet vain maksaja.

      Saa korjata jos olen väärässä. Liikaa ei etuja mainosteta! Nurina on täysin ymmärrettävää. Paljonko stadion kustantaa per kuntalainen? Voisiko panostaa enemmän kunnan rahoja lapsiin?

      Siis heihin, joilla on tulevaisuus, toisin kuin stadionilla.

      • kunntoo

        Sinähän taidat olla aktiivikäyttäjä, kun ruuhkista puhut, hyvä. Voit ottaa lisäksi kausikortin, ei maksa paljoa tai 10 kerran kortin tai yksittäisiä lippuja, ihan miten vain. Hyvä että on käyttöä ihan ruuhkaksi asti. Lapset on kyllä Kontiolahdessa huomioitu hyvin kautta linjan, ei ole moittimista ja kokemusta on.
        Kunta ei järjestä kisoja eikä myy niihin lippuja, pitäisi tuo tietää jo tyhmemmänkin. Stadion on myös lapsia varten, ainakin muutamat illat on lasten harjoituksilla täyteen buukattuja ja voihan siellä käydä muutoinkin ja paljon käydäänkin. Kuka ei hiihdä, voi olla sisäliikuntatiloissa, joita Kontiolahdessa on kyllä paljon. Lisäksi jäähallissa on ilmaisvuoroja kuntalaisille melkein joka päivä. Kaukalot ja tekonurmet yms., vaikka kuinka paljon mahdollisuuksia, mutta kun pitää valittaa.


    • Ins_Biathlonah

      Kiihkopyssyuskovaiset täällä käyvät pyhää sotaansa temppelinsä loukkaamattomuuden puolesta. Vääräuskoisten rahat kyllä kelpaa mutta hiljaa pitää olla ja maksaa kiltisti, muuten sinut tuomitaan iänkaikkiseen sohvanpohjasossupummiuteen, riippumatta hyvästä ammatistasi tai korkeasta virastasi. Mikään meriitti ei anna oikeutta loukata pyssysuksiuskoa!

    • lukkiihairiolle

      Ei hyvissä hommissa olevat täällää nalkuta liikuntaa vastaan, ne on ihan muut. Teidän verorahat menee sossun kuluihin ja meidän verorahat liikuntaan ja sossukuluihin. Sitäpaitsi ei verorahoilla ole korvamerkkiä, ihan miten vaan.

    • jakkoo

      Olen samaa mieltä, hyvien veronmaksajien rahoista riittää vähän kaikkeen. ne huonommat veronmaksajat täällä itkevät vai maksavatko veroja ollenkaan!

      • hiihtotekeetyhmäksi

        Tuskinpa niitä jotka eivät veroja maksa, edes kiinnostaa mihin verorahat menee.
        Veronmaksajaa puolestaan hämmästyttää suuresti että kontiolahdessa liikunta on vain ampumahiihtoa ja kesähiihtoa. Saman verran rahaa muillekin liikuntamuodoille niin pajatus loppuu justiinsa!


    • jakkoo

      Kontiolahdessa voi harrastaa mitä vain ja jos ei niin Joensuu on lähellä. Ei sinulta harrastusmahdollisuudet lopu, tuskin olet edes mitään näistä kokeillut.
      Hiihto on muuten monipuolisin ja hauskin tapa harrastaa ulkoliikuntaa talvella.

      • tyhmärupeehiihtäjäksi

        Kyllä minusta umpihangessa kahluu, lumenlapionti, avantojen kairaus ja halonhakkuu voittaa hiihtelyn mennen tullen... Muutenkin tuntuu hölömönhommalta hiihtee hikipäässä kymmeniä kilometrejä vaikka ei oo menossa mihinkään...


      • Prööööt

        Mitäs joensuuta tähän sotket, kontiolahden verorahojen käytöstähän tässä puhutaan?!
        Jos noin mennään niin lopetetaan stadion, hiihtäkää pärnävaaralla.


      • kunntoo
        Prööööt kirjoitti:

        Mitäs joensuuta tähän sotket, kontiolahden verorahojen käytöstähän tässä puhutaan?!
        Jos noin mennään niin lopetetaan stadion, hiihtäkää pärnävaaralla.

        Hei, Pärnävaara on Liperissä ei Joensuussa.


      • Prööööt
        kunntoo kirjoitti:

        Hei, Pärnävaara on Liperissä ei Joensuussa.

        Niin...? Olenko väittänyt että pärnävaara olisi joensuussa?
        Kyllä se on tuo turvenuijan käsityskyky ihan oma taiteenlajinsa...


    • Hävetkää_perkeleet

      "Kunta ei järjestä kisoja eikä myy niihin lippuja, pitäisi tuo tietää jo tyhmemmänkin."
      Miksi ihmeessä sitten kunnan pitää maksaa KAIKKI tuon hölmölän kulut. Olisihan tuo nyt veronmaksajille oikein, että mielettömien lipputulojen päältä otettaisiin käyttö ja investointikulut.
      Mitä tulee tuohon kaikkien toisinajattelijoiden sossupummuiksi haukkumiseen, niin yhtään oikeaa veronmaksajaa ei muuten kuulu niihin pyssyhulluihin, jotka sitä pyhättöä suu vaahdossa puollustaa.
      Jo ihan perus palkansaaja maksaa veroja saman verran kuin parhaat näistä pyssyhuklluista saa tuloja vuodessa joten ihan turha on huudella miksikään sossupummiksi,. Kyllä ne kunnan pummit on siellä hölmölandiassa merkattu toppatakeilla. Menkää perkele töihin ja maksakaa veronne niinkuin nekin maksavat jotka teidän hölmöilynne kustantaa. Opitte tietämään mitä on työnteko se ei ole kapiaisena oloa ja siitä 45 eläkkeelle tuhlaamaan kuntalaisten rahoja.

    • vääntöjensastainen

      Kepujussien kansaa vihaavat viestit poistetaan täältä sääntöjen vastaisina.
      Kannattaisikos jussien katsoa peiliin ja miettiä että miksikähän heistä ei oikein tykätä...?

      • viännävuan

        Taisi olla oma viestisi, joka poistettiin, niin alaleuatonta tuo teksti on ollutkin. Ihme, että eivät ole poistaneet useampiakin viestejä.


      • miepäviännän
        viännävuan kirjoitti:

        Taisi olla oma viestisi, joka poistettiin, niin alaleuatonta tuo teksti on ollutkin. Ihme, että eivät ole poistaneet useampiakin viestejä.

        Minulta ei ole poistettu yhtään viestiä koska kirjoitan ainoastaan asiaa, toisin kuin sinä.


    • Zingzong

      Kiinalaiset on tulossa Kontiorantaan ja Ah-stationille! Sitähän on pohjustettu jo usealla kunnan virkamiesjohdon vierailuilla Kiinaan ja nyt resitentti Niinistön vierailulla kait lyötiin jo aiesopimukset yhteistyöstä kiinni. Nyt vain ootellaan kun idästä tuloo vieraat leveihin rahapussien kanssa. Loppuu tämä ainainen kunnan kituuttaminen.

    • Vasarapaukkuu

      Kunnan työpaja vois ruveta värkkeemmään tuoleja ja pöytiä stadionille ja samalla katsomojen väliaitoja! Työtä ja toimeentuloa! Nyt työnohjoojat hihat heilummaan ja kunnan työllisyysrosentti laskuun!

    • Virkamiess

      On hyvä tietää, että vaikka kunta ei järjestä kisoja, sponsoreille yleisesti järjestetään etuja tapahtumiin.

      Tyhmänä, köyhänä kuntalaisena voin toivoa pientä taloudellista etua itselle, mutta näinhän se meillä on, että vain kunnan isät pääsevät vippeilemään ja mitä muuta voitelua kauppaan sitten kuuluu.

      • mikävippi

        Hyvä virkamiess, sinulla on rajattomat mahdollisuudet harrastaa esim. ulkoliikuntaa kunnan liikuntapaikoilla ilmaiseksi ympäri vuoden. Kun olet hyvässä kunnossa, niin silloin muutkin asiat hoituvat, älä valita, Suomi on maailman paras maa ja Kontiolahtikin kuntien joukossa parasta A-luokkaa.
        Hakeudu kisoihin toimitsijaksi, niin saat ruokapalkkaa ja saatat joskus päästä niihin parempiinkin pöytiin, paikat pitää ansaita. Tai sitten ryhdy päättäjäksi, asetu ehdokkaaksi tai pyri vaikka kunnanjohtajaksi, eiköhän sitä kautta joskus vippikin aukea!


      • pannaan.tulemaan

        Mikä olisi kohtuullinen pieni taloudellinen etu virkamiehelles?
        Kerro vaan rohkeasti, eihän sitä muuten voi sopivan kokoista tarjota.


      • yscahz
        mikävippi kirjoitti:

        Hyvä virkamiess, sinulla on rajattomat mahdollisuudet harrastaa esim. ulkoliikuntaa kunnan liikuntapaikoilla ilmaiseksi ympäri vuoden. Kun olet hyvässä kunnossa, niin silloin muutkin asiat hoituvat, älä valita, Suomi on maailman paras maa ja Kontiolahtikin kuntien joukossa parasta A-luokkaa.
        Hakeudu kisoihin toimitsijaksi, niin saat ruokapalkkaa ja saatat joskus päästä niihin parempiinkin pöytiin, paikat pitää ansaita. Tai sitten ryhdy päättäjäksi, asetu ehdokkaaksi tai pyri vaikka kunnanjohtajaksi, eiköhän sitä kautta joskus vippikin aukea!

        Paikat ansaitsee kun valtuustossa puoltaa stadionintouhuille myönnettäviä rahoja tai muuten on kaveri hiihtoniilojen kanssa. Ne toimitsijat ja vapaaehtoiset työntekijät sitten järsivätkin mustunutta makkaraa siellä vip-aitojen ulkopuolella...


    • Koettu_on

      Kolme on tyhjää maailmassa, nunnan nännit, paavin pallit ja kontiolahden toppatakkimiesten antamat vippiliput.

      • koettu_onnille

        Ei toppatakkimiehet nna lippuja ne saa ite niitä ja ansiosta. Ei taida tuo järki oikein leikata.


      • meila_leika-jarki
        koettu_onnille kirjoitti:

        Ei toppatakkimiehet nna lippuja ne saa ite niitä ja ansiosta. Ei taida tuo järki oikein leikata.

        ei ana topataki mies lipu. minä oli sama apukoulu kunsina. minustaki tuli manviljelija sain raktor korti ekala minako vaha jarki.


    • kepunpriorisointi

      Olispa nekin miljoonat laitettu kontiolahden kunnalliseen vanhainkotiin niin olisi ollut asiassa, eikä näitä esperi skandaalejakaan meillä olisi. Saa nähdä mitä kontiolinnasta vielä kuuluu...

    • Paskahaisee

      Eikö tässä puhuttu alunperin stadionin hyödyistä kuntalaisille? Sinulle, minulle, lapsille, eläkeläisille???? Että miksi minun, kuntalaisen, rahoja hassataan aina vaan ja mitä sillä saa vastineeksi.

      • kaikki.ei.hiihdä

        Tavallinen kuntalainen joka ei hiihtämistä edes harrasta, ei saa yhtään mitään, on vain maksupuolella.
        Kourallinen ihmisiä toki on saamapuolella ja tyytyväisiä kun tyhmä kuntalaismassa maksaa heidän harrastusmahdollisuutensa.
        Tämä on mahdollista koska lobbarit saivat kunnan päättäjät ja virkamiehet aikoinaan tönäistyä ladulle josta on vaikea kääntyä takaisin, eli suomeksi sanottuna päättäjien tyhmyyden takia.


    • taivastelija

      Jos joku haluaa hiihtää, Kontiolahdella on aina ollut hyvä ja hyvin hoidettu latuverkosto ilman että tarvitsee käydä lähelläkään stadionin latuja. Ja miten hienoa onkaan hiihdellä keväisin jäällä.
      Tarpeettomalle stadionille koetetaan keksiä vaikka väkisin edes jotakin käyttöä.

      • taivastelijalle

        Ootko koskaan muuten hiihtnyt missään?


      • taivastelija
        taivastelijalle kirjoitti:

        Ootko koskaan muuten hiihtnyt missään?

        Olen. Niin kunnan laduilla kuin jäälläkin. En metriäkään stadionilla.


    • Ei_kehumista

      Nuo kunnan ylläpitämät ladut ei kyllä ainakaan ennen ole hurraita ansainneet. Vapaalla hiihtotavalla tuli hiihdettyä 1200-1500km/v ja latujen huonon kunnon vuoksi hiihtopaikat oli haettava kaupungin laduilta. Sinä aikana kun kunnan laduilla hiihdin ei niitä osattu ajaa ilman jumalatonta pykälää vapaan baanalla. Kokoajan toinen suksi joutui tulemaan pykälän yli ja vaikka vapaan sukset on tehty kestämään niin kolmet parit sai hiihdettyä poikki juuri tuon pykälän vuoksi.
      Sitten kun pyssypyhätössä oli juhlat(kisat) laiminlyötiin kaikkien muiden latujen kunnostus ja siksi hain hiihtopaikat muualta. Parhaat ladut oli aina Pärnävaaralla. Mutta myös muut kaupungin ladut oli laadukkaasti ajettuja.
      Tuossa viikko sitten katselin noita hiihtobaanoja niin sama tahti näkyy edelleen jatkuvan. Osaamista puuttuu ja ilmeisesti nämä samat kunnan elätit ei ajele kisoja ennen pyssypyhätön latuja. Yksi asia joka myös pyssypyhätössä ärsytti, jos valaistulla oli palanut lamppuja niin niitä ei saatu kuntoon sitten millään, ilmeisesti kunnassa ei ollut palkkalisoilla yhtään henkilöä, joka osasi kiertää elohopeahöyrylappua ensin vastapäivään ja sitten myötäpäivään.

      • vaihtoehtoja.on

        Jos ja kun kunnan ylläpitämät pykäläiset ladut eivät ole tarpeeksi sileiksi taputeltu ja siloiteltu, miten olisi vaihtoehtona umpihankihiihto, ihan vaan omaan käyttöön tallattu ja jonne ei eksyisi kukaan kunnan elätti?


      • taivastelija

        Eräänä talvena oli yöllä ollut tuisku ja koko jää oli sileää lumilakeutta. Vanhoja latuja ei näkynyt missään.
        Lähdin hiihtolenkille Jouhteniseen kymmenen maissa aamulla, ja kuinka ollakaan.

        Jouhteniseen oli ollut hiihtäjiä jo minua ennen, niin että oli muodostunut hyvä latu, ja aivan ilman mitään kunnan latukoneita tai jäähdytyksiä.
        Eli kyllä pääsee hiihtämään jos on haluja ilman kunnan, saati Kontun "palvelujakin".


    • AHateisti

      Kunnanhallituksen käyttömenoihin kuulunee Kuuselan (KePu) järjestämä talvilomamatka Osloon Holmenkollenille Haapalan AH-seurakunnan kanssa. Mukaan määrätään kunnanjohtaja ja tekninen johtaja, jotta heidän lojaalisuus tulisi turvattua. Kuusela lienee kolunnut jo kahteen kertaan koko euroopan AH-keskukset. Kaikki KH:n käyttömenoista ja päivärahat ja työajan menetyskorvaukset päälle.. Näin Kepulaiset toimii,, kusettaa ja pettää aina. Ensi keväänä amerikkaan ja kohta uusia kisoja hakemaan isolla porukalla..... meidän rahoilla.

    • maailman.matkaaja

      KontU on alusta asti osannut hoitaa tuon kor...eiku suhdetoimintapuolen kiitettävästi.
      Matkailtu on paljon ja isoilla porukoilla. Paljon on myös nähty kisapaikoilla uusia, kalliita innovaatioita, mitkä on sitten pitänyt saada heti stadikalle.

      Paljonkohan Haapala itse on tullut maksamaan kunnalle. Hän oli kunnan parhaiten palkattujen joukossa, lieneekö vieläkin. Kun siihen lasketaan muut edut, sosiaalikulut ja runsas matkailu, niin summa on huikea.
      Talkooporukka ahertaa kahvipalkalla. Heille riittää kun johtajat muistavat kehua kisojen aikana.

      • huruuukko

        Tosijaan hyväntahtoisten hölmöjen voimallahan AH-stadion pyörii ja kunnan rahoituksella.
        Kyllä tuo yllämainittu "kuusela" on röyhkeä tyyppi antas nyt jollekin toiselle mahdollisuuden tutustua noihin maailman ihmeisiin.
        Muuten mitenkä yleisömäärien käy kun Kaisa alkaa ajatella muutakin kuin ampumahiihtoa.


    • maailman.matkaaja

      Vähiin jäivät Suomen "maajoukkueen" saavutukset tälläkin kertaa mm-kisoista.
      Karjalainen ja nuorempi Haapala ovat kyllä yrittäneet ylläpitää ampumahiihto"huumaa" puolitoista viikkoa päivittäisellä lehden koko aukeaman jutuilla mm-kisoista.

      Kun kilpailuista ei ollut mitään merkittäviä saavutuksia niin muisteltiin pakkastalven hiihtoja, helikoptereita ja nuotioita joilla vanhempi Haapala poltti raakaa rahaa sananmukaisesti taivaan tuuliin.

      Saattaa ruveta kiihkeimmillä ah-johtajilla ja heidän lakeijoillaan kirjaimet pienenemään vaatiessaan lisää rahaa ampumahiihtoon.
      Toivottavasti rivivaltuutetutkin heräävät horroksesta ja miettivät tosissaan paljonko lajiin kannattaa satsata.

    • edukation

      Kaisa on mennyttä ja sen mukana ampumahiihto ja stadion. Noh, eipä jää ikävä...

      • bbbbrutto

        Kyllä Kaisan suorituksia on ollut jännä seurata mutta aika-aikaa kutakin , eihän se Kaisakaan jaksa aikaansa enempää olla huipulla.
        Toivottavasti AH-stadioniin satsaukset loppuu se on ollut kieltämättä "kankkulankaivo".


    • jatkuvvuutta

      Satsauksia pitää tietenkin lisätä, jotta päästään uuteen nousuun. Ensin satsaukset ja sitten nautinto, näin se menee. Onneksi päättäjät ovat viisaita, tänäkin vuonna investoidaan ja samoin ensi vuonna.

      • yasgx

        Mikäs siinä. Kun vaan hiihtoniilot satsaavat ihan omia rahojaan rakastamansa asian puolesta, niin ei pahaa sanaa kellään.


    • hukkamiljoonat

      Ikävää kun siellä oli hiihtelemässä 1600 tulevaisuuden toivoa. Eikös?
      Olisi varmaan parempi kun olisi lojuneet eka kännykkänsä seurassa sisällä.

      • asdgfhjkl

        Mihinkä nyt unohtui maininta sossusta?


      • kusetuksen.alkeet

        Kyllähän se kunta nyt koulupennut sinne vaikka väkisellä vie jos edes siten saadaan "käyttöastetta" nostettua.
        Samaa taktiikkaa käytettin jo aikoinaan kun rahdattiin koululaiset kisayleisöksi että saatiin yleisömäärä näyttämään todellista suuremmalta.


      • maailman.matkaaja

        Se koululaisten roudaaminen stadionille aikoinaan oli Haapalan mukaan Kontiolahden nuorison kansainvälisyyskasvatusta!
        Siihen osallistui kyllä hyvinkin innokkaasti muutama opettaja ja tietysti ah-puolueen johto.


      • tsiptsip

        Opettajien ja kunnan johdon kansainvälitäminen ei onnistunut stadionilla koska porukkaa pitää edelleen kansainvälistää vuosittain pitkin Eurooppaa.


      • Vaihtelualapsille

        Kunta kuljettaa AH:lle hiihtämään,, paikalla kioski josta lapset voi ostaa namuja, omalla rahallaan. KontU tienaa,, laskuttaa varmaan vielä kunnalta tilankäytöstä.. isännöimästään kunnan omistamasta kiinteistöstä.
        Olisi tasapuolista yrittäjien tukemista, viedä lapset esim. Mustavaaralle, hyvät ladut, pulkkamäet, jne,,, mutta ei varmaan mahdollista,, uskonto kieltää,, siis AH-uskonto.
        Muita "luokkaretkiä" ei sitten tehdäkkään,, ei rahaa busseihin, on vain vuotuinen pakkopulla AH-stadionille. Sairasta sanon minä !! Olisi katsottavaa samoilla kuluilla,, esim. Koli...


    • maailman.matkaaja

      Mäkäräisen talven menestyksiä katsellessa voisi olettaa että kunnassa ah-puolueen johdollakin pahin kiima alkaisi laskeutua.

    • pennkkiurheilija

      Parhaiten hankkinut suomalainen hiihtäjä, eikä toista kolminkertaista maailmancupin kokonaiskilpailun voittajaa ole ollut Suomessa eikä tule. Kaisa urheilee vielä vuoden ja sitten on muiden vuoro astua esiin, kiitos Kaisalle!

      • höhöhöhö

        Parhaiten hankkinut? Kontiolahden verovaroillako on sitten tuettu yhden henkilön "hankkeita"?
        Mitä tuloja ja hyötyä ampumahiihdosta ja kaisasta on meille kontiolahtelaisille muka ollut?
        Syntynyt kainuussa, asuu joensuussa ja kontiolahtelaiset omii... Hallooo!
        Miksi ei kontiolahti antanut kaisalle tonttia ja taloa? Joensuulaisetpa antoi ja siellä asuu.


      • maailman.matkaaja

        Pohjois-Karjalassa parhaiten ampumahiihdosta tienannut ei ole Mäkäräinen vaan muuan vieraskuntalainen konsultti.
        Hänen palkkansa oli yksi kunnan korkeimpia. Sitä ei vaan saanut päästää julkisuuteen suurin surminkaan kuten ei stadioniin uhrattujen miljoonien määrääkään.


      • kunntoo
        höhöhöhö kirjoitti:

        Parhaiten hankkinut? Kontiolahden verovaroillako on sitten tuettu yhden henkilön "hankkeita"?
        Mitä tuloja ja hyötyä ampumahiihdosta ja kaisasta on meille kontiolahtelaisille muka ollut?
        Syntynyt kainuussa, asuu joensuussa ja kontiolahtelaiset omii... Hallooo!
        Miksi ei kontiolahti antanut kaisalle tonttia ja taloa? Joensuulaisetpa antoi ja siellä asuu.

        Itsehän tuon Mäkäräisen puheeksi otit, siihen vain joku vastasi. Kunta hoitaa liikuntapaikkansa ja asiansa kaikkia varten, ei yhtä varten.


    • hihihihihihihuh

      Oisihan sitä Kaisalle talo tehty vaan kun siitä nuo kateelliset olisivat vasta hirmumetakan nostaneet kun heille ei taloa olisi tehty vaikka ovat niin hyviä kirjottajia.

      • susirajalta

        Kunta on ostanut Kaisalle uuden aseen 16 kalinperin Tähti haulikon.
        Kyllä ei luulis jäävän asseesta kiinni enää menestyminen. Kun olis löytynyt

        vielä automaatti torrakko...……...


    • AHateisti

      Mitä tehdään?? Kisoja tulossa, Kaisa ei pärjää,, muut hädin tuskin 60:n joukossa.. Venäläisetkään ei pärjää. Ei ole turisteja tulossa meiltä eikä Venäjältä. Onneksi ei keretty tekemään sitä "Kylpylä-Hotellia, eikä 300 loma-asuntoa Kontiorantaan. Saadaan sinne 2-3000 katsojaa, kun pakotetaan kaikki koululaiset sinne viikoksi huutamaan, pelottelemalla että "Keiju" tulee takaisin jos ette mene.
      Raha ei ole ongelma, lisätään kunnan tukea tuplaksi, AH-uskovaisten avulla. Ei ole helppoa heilläkään, ikuinen kiveen hakattu tuki tyhmälle touhulle, jonka leima otsassa, eikä voi pyörtää tyhmää toimintaansa.

    • Anonyymi

      Toivottavasti sen jälkeen, kun Kaisa lopettaa ei alue jäisi kasvamaan horsmaa ja voikukkaa.

    • Anonyymi

      Ei jää, Kaisan hiihdot siellä ovat nytkin vain promilleluokkaa kokonaiskäytöstä.

    • Anonyymi

      Kunnan talouslukuja kun katsoo, niin taitaa Ah-keskus olla ainut liikuntapaikka, joka jotain tuottaa, muista syntyy vain kuluja ja hiekkaa ja rapaa lattioille!

    • Anonyymi

      Tuottaa tappiota vuodesta toiseen. Koko historiansa aikana ampumahiihtostadion ei ole tuottanut muuta kuin tappiota. Yhtään vuotta ei ole jääty alle 100000€ tappioita, mutta miljoonatappioitakin on kuitattu.

      • Kallista on ollut varuskunnan alasajo,, kunta työntänyt yli 10:n miljoonaa kapiaisten "puuhamaahan.." Noilla rahoilla meillä olisi esim. laadukas uimahalli, jonka ylläpito maksaisi vähemmän kuin AH-keskuksen ylläpito ja latuyhtiön "piilotukeminen... Kaikki on johtanut vielä suuruuden hulluun Kontioniemen suunnitteluun, hotelleineen ym...


    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      41
      2184
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      50
      1714
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      35
      1537
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      42
      1508
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      2
      1456
    6. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      7
      1450
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      3
      1417
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      2
      1351
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      4
      1275
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      7
      1243
    Aihe