Hangon turhat investoinnit

Hankolaanen

Mitkä ovat mielestäsi Hangon turhia investointeja?
-siirtoviemäri
-autokentät
-kalahalli
-uimahalli
-kalasatama
-satama-altaan täyttö
-muut ns. EU projektit
-alikulku

24

456

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Sportare

      Näitä on niin paljon, ettei maksa vaivaa..
      Mieluummin uusia investointeja jäähalliin jne.

    • Ihemetyskova

      Jaa mikä noista esimerkeistä oli kaupungin kassasta..minun mielestä ei mikään

      • Kaupunginrahakirstusta

        Kaikki kaupungin eli veronmaksajien taskuista menneet! Kannattaa olla tarkkana, tarkistaa voi vaikkapa kaupunginkamreeri Kuittiselta!


      • Qwerpuhutotta

        Suosittelen että tarkistat itse en tosiaankaan löydä yhtään


      • hämäämineneioleoikein

        Qwerpuhutotta, kaikki investoinnit edellä ovat maksaneet kuntalaisille enemmän tai vähemmän. EU ym tuet kattavat vain osan, alle puolet investoinnista. Esimerkiksi kalahalli tuli loppujen lopuksi kokonaan Hangon maksettavaksi. Uimahallia ei ole vielä rakennettu. Alikulku, jota ei ole vielä rakennettu, tulee maksamaan kuntalaisille arvion mukaan 2,5 miljoonaa. Kunnalliset projektit tuntien, siihen uppoaa hankolaisten veronmaksajien rahaa lähes 5 miljoonaa ullatusten takia.


      • Näinseonjuu

        Lähtökohtaiset tuet tai ulkopuolisen osuus ollut suurempi kuin kaupungin. Olisi hullua jättä tilanne käyttämättä. Se että jokin investointi menee pieleen on eri juttu. Tästä esimerkkinä esim homekoulut.


      • Röv
        Qwerpuhutotta kirjoitti:

        Suosittelen että tarkistat itse en tosiaankaan löydä yhtään

        Kalahalli ja satama ei olleet todellakaan ilmaisia.


      • kohtatiedetäänenemmän

        Mikään ei ole ilmaista. Tosi tyhmää rakentaa tunneli sillä perusteella, että siihen saa vähän tukea valtiolta ja vielä äkkiä ja kiireellä ja valmistelematta, ettei vain luvattu tuki katoa jonnekin. Valmistelu menee poliisitutkintaan. Toimittiinko oikein? Väärennettiinkö pöytäkirjoja? Poliisi selvittää.


    • investointipolitiikkaa

      Uimahallia ja alikulkua ei ole luettelon investoinneista vielä toteutettu.
      - Kunnan lähipalvelu uimahalli olisi tärkeä toteuttaa. Siihen saa tukea veikkausvaroista.
      - Alikulku vastaa tarpeeseen ylittää rata jostain rautatieaseman tienoilta, kun Kadermonkadun ylikulkua ollaan sulkemassa ratahallinnon toimesta. En rakentaisi kallista tunnelia, koska siihen liittyy rakennusvaiheessa valtava määrä ongelmia ja kustannuksia kaapeleiden, putkistojen ja pohjaveden takia. Vesiongelmat jatkuvat koko tunnelin käytön ajan ennenkuin se täytetään. Ylikulku olisi halvempi, nopeampi toteuttaa ja täyttää haaroitettavuutensa ja sijoituspaikkamahdollisuuden takia paremmin tarpeen. Vastaus: alikulku turha investointi, mutta kevyen liikenteen silta pitäisi rakentaa sen sijaan.
      - satama-altaita on täytetty ja rakennettu liian innokkaasti, eikä ole annettu investointien maksaa itseään takaisin. Uuden kaijan rakentaminen on hulluutta, kun silloin laajennetaan satamatoimintoja asuntoalueelle päin ja Koverharin kapasiteettia ollaan ajamassa ylös. Koko Länsi-sataman toiminta pitäisi siirtää Koverhariin, autotuonnin keskittyessä ulkosatamaan, jolloin meluhaitat ja liikennehaitat vähenevät merkittävästi ja alueelle annetaan tulevaisuuden mahdollisuudet: risteilyliikenne, jahtisatama, asuin- ja huvittelualue.
      - autokentät taitaa olla vapaasataman maksamia...

      Hyvä investointi maksaa itsensä takaisin. Lainakanta yli 60 miljoonaa, tyhjä kassa, puuttuvat perustarveinvestoinnit ja korkea veroäyri osoittavat, että invstoinneista saadut tulot ovat olleet odotuksia selvästi pienemmät.

      On paljon hyviä investointeja, esimerkiksi kirjasto, Cuplis, urheilutalo ja viheralueet. Näille on ominaista se, että ne ovat olleet investointeja viihtyvyyteen. Yrittäminen ei ole kunnan toimialaa. Kuntalaisista huolehtiminen on.

    • proopuskatkuntoon

      Investointien suunnittelussa pitää ottaa huomioon vallitseva tilanne. Esimerkiksi juuri nyt kaupunginjohtajan neuvo on, ettei rahoja ole varaa haastakate sinne tänne. Ihmettelen, miten löytyy 2,5 miljoonaa tunneliin, kun sillan saisi ilmaiseksi. Mietippä sitä.

    • Whatwhatwhatwhat

      Saako ilmaiseksi siltoja?

      • såärdet

        VR on luvannut 5 miljoonaa, Silta maksaa vähemmän, joten kaupungille "ilmainen",


    • carltonvaiscandic

      Pelkotunneli ei helpota keskustan elävöittämistä. Keskustatoiminnot tulevat siirtymään akselille Haaga-puiston koulu- aseman tienoo. Vuorikadulle ei jää kuin elokuvateatteri, pari kukkaukauppaa, kultaseppä, Viromyymälä ja suljettu kahvila. Mitä tulee vanhan s-marketin paikalle? Mitä tulee Tokmannin paikalle? Tuleeko niistä kirrpishalleja? Rakennetaanko tilalle asuinkerrostaloja? Tuleeko asemaa vastapäätä S-marketin tilalle asemahotelli, johon on asemalta kävelysilta. Kävelysiltaa pitkin pääsee asemlata suoraan hotelliin ja hotellista asemalle, kauppoihin, Alkoon ja uusiin asema-aukion ravintoloihin.

    • UuttaAjatusta

      Ei kannata uida vastavirtaan, uidaan mieluummin sinne suuntaan minne kaupunki kehittyy!
      Jos käy niin, että keskusta siirtyy k-supermarketin ja keskuskoulun ympärille, kuten todennäköisesti käykin ja on jo osittain tapahtunutkaan, niin keskustaa täytyy kehittää K-Marketin ympärillä!

      Muista kaupungeista voi katsoa mallin miten on käynyt ns. Vanhan keskustakaupungin. Verratkaa esim. Porvoo, Naantali, Tammisaari, esimerkkejä löytyy kyllä. Vanhat puutalot keskustassa menevät loma-kesäasunnoiksi, syntyy ravintoloita ja venepalveluita, majoitusta.

      Hangossa aseman ympäristöön voisi sovittua Vuorikadun pienet putiikit, ei niitä voi väkisin elossa pitää väärällä puolella kaupunkia! Se on väärin kauppiaita kohtaan. Vuorikadulle riittää silti toimintaa; elokuvateatteri, kirjasto ja kaupungintalo!
      Ruotsinkielinen koulu voisi sopia myös jonnekin aseman ympäristöön, uusi koulurakennus vaikkapa?

    • UuttaAjatusta

      Eli alikulku saattaisi olla liian iso investointi, jos keskusta keskittyy kuitenkin kaupungin pohjoispuolelle!

      • UudetTuulet

        Kun ruotsinkielinen yläkoulu ja lukio siirtyvät Haagapuistoon, niin kenen tarpeisiin kadermonkadun radanalitus rakennetaan?

        Kevyt kävelysilta suoraan asemalta keskustaan ajaa turismin etuja, kun yli 80% Hangon asukkaista asuu radan pohjoispuolella.

        Uimahalli kannattaa rakentaa urheilutalon taakse. Silloin vesiliikuntatunnit ovat kävelymatkan päässä. Samoin urheilutalon turnausporukat voivat mennä saunaan ja uimaan vieressä olevaan uimahalliin.

        Investoinneista, uimahalli maksaa 8 miljoonaa, josta puolet maksaa yhteiskunta erilaisina tukina. Nettokäyttökulut ovat luokkaa 150.000 euroa vuodessa. Tämä kompensoituu kansanterveyden paranemisena ja verotulojen lisääntymisenä. Alikulkutunneliprojektia perustellaan liikenteen riskeillä. Mitä maksaa hukkuneen uimataidottoman henki? Uimaopetus kuuluu opetusohjelmaan. Hangon kaupunki ei hoida tätä velvoitetta kuin osittain. Lähin uimahalli on Tammisaaressa. Uimahalli on kunnan lähipalvelu.


    • Pienistäpuroistasuuri

      Aivan turhaa: Kaupunginvaltuutetun matkakustannusten korvaaminen (edes puoltaa hakemusta) kokouksiin tänne Turusta. RKP, RKP, RKP...

      • LisääNuoriaPäättäjiä

        Hyvä että nuoria kannustetaan tulemaan mukaan hoitamaan yhteisiä asioita. Täällä on haukuttu jo ihan tarpeeksi vanhoja naamoja jotka eivät ymmärtävät astua sivuun.


    • Eivoimennänäinpieleen

      ”Kaupunginvaltuutetun matkakustannusten korvaaminen” hyväksyttiin, mutta nuorten ”opiskelijoiden matkakulut” esim. Lohjan Luksiaan ei, mitä tämä on? Onko RKP:llä enemmistö vai miksi näin?

    • Näinsemennee

      RKP llä selvä enemmistö tällä kertaa!

    • ValeEkonomi

      Helsingin sanomien artikkelissa myönnetään Hangon olevan rutiköyhän. Se on kuitenkin ”vain” toimittajan näkökulma, vai onko?

      Rahaa on kuitenkin vuosien varrella törsätty vaikka mihin. Sen huomaa itse kukin kun ajelee ympäri kylää:

      -Länsisataman massiiviset laajennukset,
      -Koverharin 10milj. ja sen . . .
      -investoinnit sekä nyt viimeisimpänä . .
      -kallis Alikulku!

      Ei voi muuta kuin ihmetellä miten rahaa löytyy aina näihin kohteisiin, mutta ei esim. terveyspalveluihin!

      • einaurata

        ... eikä kuntalaisten ykköstoiveisiin, uimahalliin ja jäähalliin.

        Viimeiset satamainvestoinnit vuoden sisällä 30-40 milkkiä. Sillä olisi saanut jo neljä uimahallia. "Ei ole rahaa", sanoo poliitikko (sdp ja rkp). Niin ylimielistä suhtautumista, niin ylimielistä, etten yhtään ihmettele, kun väki vähenee. Syöksykierre syntynyt tuosta moi, moi -politiikasta. Kohta satama laajenee torille, kun nykyinen siirretään asema-aukiolle ELLEI sokeat poliitikot lähde jo eläkkeelle!


    • Ldldlldldldlld
    • HynynenJS

      Hangon satamainvestoinnit on verrattavissa johonkin kleptomaanin tai narkkarin touhuun, kun ei voi olla tekemättä, kun on koukussa. Ei siinä mitään järkeä ole, mutta pakonomaisesti toistaa touhuaan. Tekijöiden on otettava vastuu teoistaan, mihin järjetön käytös on johtanut.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      37
      1535
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1321
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      8
      1257
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1255
    5. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1228
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      3
      1225
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1214
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1190
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1160
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1136
    Aihe