Kolmen kukon kiekusoittokunta

Ali-Babba

Mut kukonlaulun aikaan ei saa kiekua. Mieluummin vasta klo 10 am jälkeen
Kieku saa tulla mutta Kaikua ei saa jäädä

105

2885

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ali-Babba

      Tässäpä laatikosta kunnon kieku missä sama kukko keskustelee itsensä kanssa ulkomailla. Siinähän aamu meneekin rattoisasti lukiessa:

      "Puttuja alkaen 150111 Doha

      Nämä kaupunginhallituksen jäsenet ajattelevat ilmiselvästi 100% vain omia vakanssejaan eivätk pätkkään seudun kehittymistä tai kansalaisten tai kansakunnan etua. Kyllä' asia on juuri näin yksinkertainen. Toivottavasta valtuusto ja lopulta äänestäjät jyräävät tällaisen poliitikkojen oman edun valvonnan tyystin tyrmäten!

      Työttömyys on osaongelma
      Eino 15.01.2011 18:08
      Aivan esimerkinomaisesti superrikkaassa Arabiemiraateissa on viimeisin nuorison työttömyysluku 23.5%. Se toki johtuu osittain siitä, että emiratit ovat etuoikeutetussa asemassa tuontityövoimaan nähden ja heille on maksettava samasta työstä, iästä tai kyvystä riippumatta moninkertainen palkka transitotyöntekijään verrattuna. Tästä poisluettuna ehkä korkeimmin koulutetut Euroopan, Amerikan ja Australasian transitospesialistit kuten lääkärit tms.
      On kuitenkin selvää, että mitääntekemättömyys vaikka siitä hyvin maksettaisiinkin joissain maissa aiheuttaa turhautumista ja saattaa purkautua höyrynä joskus.
      Monissa arabimaissa työttömyys ja köyhyys on todellista. Silloin pinnan alla kiehuu koko ajan. Suurta pamausta valmistelee työttömyyden lisäksi alueen uskonnon tarjoama "räjähdysmahdollisuus". Myös arabien yleinen kyvyttömyys rakentavaan ja rauhanomaiseen kommunikaatioon on paikalla olijoille tunnettu seikka. Silloin tällainen Tunisian tapaus voi puhjeta missä vaan..
      Lisänä rokassa on yhteiskuntien tasapainottomuus ja demokratian puute demokraattisimmissakin arabimaissa. Ben Ali sanoi että presidenttiys, lue diktaattorius, ei ole elinikäinen. Hän todella tarkoitti, että vallasta luovutaan pakon edessä. Näinhän on poikkeuksetta käynyt sekä arabimaissa, että myös useimmissa Afrikan maissa. Norsunluurannikko on konkreettinen meneillään oleva esimerkki valtaan takertumisesta viimeiseen asti. Sitten lopussa vasta poistutaan rikkauksilla lastatulla lentokoneella. Niin ilmeisesti teki Ben Alikin.
      160111
      Asia taitanee olla juuri päinvastoin, eli vapaa markkinatalous sopii maanviljelykseen ja ruoan tuotantoon paraitten.

      Vapaa markkinatalous alkaa siitä kun kaikki maataloustuet on poistettu. Ne ovat nimittäin suurin ruoan saatavuuden ja hintojen vääristäjä.

      Käytin ilmaisua lähes vain siitä syystä, että valtion on velvollisuus suojella omia kuluttajiaan jossainh määrin ja siksi pitää huolta maan tai liiton tuontirajojen kustannustasauksesta tullien muodossa. Maan tai liiton sisällä kuten Eu kilpailun pitää olla täysin vapaata ja tukematonta.

      Kun tuettua ruokaa lakataan viemästä tuetuilla hinnoilla muualle maailmaan niin silloin sielläkin markkinat toipuvat ja alkavat tuottamaan oikealla hinnalla ruokaa omiin tai vientitarpeisiin.

      Maataloustuki on koko ongelman mörkö ja ydin. Ilman sitä koko ruoka-ja maatalous tervehtyisi nykyisestä tehottomasta loisijasta.

      16111
      Immo ruunanpere
      Luulenpa Rasvanahka, että esittä,äsi tosiasiat ovat ihan liikaa keskimääräiselle poliitikolle ymmärrettäväksi.

      Asia on nim ittäin niin, että vaikka joku ensi kerran poliitikko ensimmäisinä päivinään jotain tavoitteita haluaisikin niin se latistuu nopeasti oman ja ennenkaikkea ryhmäedun valvontaan ja edistämiseen. Siitä pitää ryhmä ja ryhmänjohtajat huolen.

      Tämähän näkyy juuri erityisen hyvin energiapolitiikassa jonka tulisi olla valtiovallan erityisessa suojelussa kansalaisten eduksi juuri tuosta mainitsemastasi kylmän olosuhteen energian tarpeesta johtuen.

      Ei tosiasioilla ole johtavien poliitikkojen maailmassa ollut enää vuosiin (ainakaan Vanhasen ja Kataisen 1 hallituksesta lähtien) mitään merkitystä vaan ainoastaan todella käydä matkoilla jakelemassa pakkasessa puristamiamme veromarkkoja palmun alla eläville tai "oliivin" kasvattajille.

      Tarvitsemme ensi vaaleissa erittäin laajaa perusmuutosta niin, että poliitikot ihan oikeasti yrittävät tai alkavat yrittämään suojella kansalaisten etuja sen sijaan että pitävät heitä lypsykarjana kuten nyt tekevät aitojen lypsäjien johtamana.

      17011 immo
      Järkensä menettäneet
      Immo Ruunanpere 17.01.2011 07:04
      Liikenneministeriö on eräs niistä ministeriöistä jotka ovat sekä ministerin, että virkamiesten osalta kuin järkensä menettäneet. Ainoa positiivinen lausuttava on että ovat systemaattisia: siinä järjen menetyksessä siis.
      Kyllähän kansainvälisesti joitakin ruuhkamaksusysteemejä ja kontrollikeinoja on olemassa. Toistaiseksi ei kuitenkaan ensimmäistäkään vaihtuvaan kilometrikorvaukseen perustuvaa, aivan kuin ei ole pakollista iolmastonpilaamis etanoli 10% bensan ostoakaan vaan vapaaehtoisia ja rinnakkaisia bensoja ja niitäkin Etanolilla kovin harvassa maailman maassa.
      Tämäkin "ajateltu" ruuhkamaksun on todellisuudessa vero, sillä ei meillä kansainvälisesti edes ole ruuhkia vaan Helsingissä ainoastaan lyhytkestoisia tiiviimmän liikenteen jaksoja. Tulkaa katsomaan niitä ruuhkia muualle maailmaan.

      No eipä mahtunutkaan kuin alku :)

    • edson

      Ihan mielenkiintoista kukkojen keskustelua tuossa yllä

      Katkelmia siis 2011 aatoksista. Äsken koitin minäkin aatella, mutta se katkes lyhyeen. Nuo Arabiemiraatit ovat minulle niin vieraita, ettei tohdi kuin ihmetellä.

      Näinköhän eilen uutisunta? Berner ajaa jäämeren rataa ja jotkut laskelmat sanovat hanketta kannattamattomaksi. Kuulemma mieluummin rekoilla kuljetus on halvempaa.

      Hesassa hetki pohdittiin kiinteistöjen hinnan alennuksia maaseudulla, jos joutuu vaikka lähtemään. Minä aattelemattomasti tokasin, että kukas sitä kotoaan ny lähtis ja sanoin, että meinaan kuollaki kotona. Poika kysy, että lupaatko.

      Jumal'auta, liian aikaista vielä pohtia edes omia lupauksiaan. Saati arabimaiden nuorisotyöttömyyttä ja monenlaisia räjähdysherkkiä maaliman tilanteita. Kuitenkin kannatan enempi kauppasotaa kuin ydinsotaa tai kemiallista sotaa.

    • Ali-Babba

      Tässä jatkoa tulle Doha kommenttikokoelmalle vuodelta 11:

      "Pääasiassa ne ruuhkat on muualla hoidettu parantamalla teiden vetoa ja järjestelyjä ja ruuhkamaksut joita otetaan automaattiporteilla ovat kertamaksuja.
      Kyllä tässäkin ministeriössä ja sen virkamiehissä on todella luutimisen tarvetta kunhan saadaan jotenkin vaihdettua ensin rationaalinen ja järkevä kansalaisten etuja ajava hallitus remmiin. Nyt tämä hallitus ajaa joko jussien, omistajien, ruotsinkielisten ja jopa vihertävien siunausetuja, mutta ei kaikkien kansalaisten tasapuolisesti ja kohtuullisesti.

      170111 immo
      Unohtuiko, että liikenneministeri on Kepuli-maalainen. Heidän politiikkansa on estää maalaisten maksaminen mistään mitään ja päinvastoin antaa maalaisille tukea siitä että ovat tuottavinaan.

      Tällaisesta meiningistä pääsemme eroon vain vaaleissa. Seuraavat vaalit ovatkin tuossa huhtikuussa ja silloin on hyvä pitää mielessä kuka teitä ja meitä kuppaa ja kenen taskuun.

      Hallitukset ovatkin olleet KEPU-Kataisvetoisia sitten 2002 vai oliko se 2003 huhtikuusta. Vihreitä ei voi uurnilla unohtaa sillä he ovat kaiken ilmasto-ja ihmishaitan isoäitejä ja tukeneet kaikkia kansalaisille vahingollisia päätöksiä ja ajattelua ahneiden kärryissä.
      17111 ossi vesipera
      Brittien ja saksalaisten perinteellisissä aamiaisissa on merkittäviä ravinnollisia eroja.
      Brittien perusaamiainen sisältää runsaasti kaloreita mutta rasvasta ja proteiinista kun saksalainen taas sisältää merkittävämmin hiilihydraatteja. Kirjoitan siis kunnon vanhanaikaisista perinteellisistä aamiaisista, en nykyisenlaisen pullakansan aamiaisista jotka ovat saattaneet muuttua briteissäkin hiilihydraattisempaan ja siis pahempaan suuntaan lihimisen kannalta.

      Brittien aamiainen todella piti nälkää paremmin ja pidempään ja samalla jopa saattoi paakseen polttaa entisiäkin tunnettuun Atkinsin tai vhh dieetin tyyliin.

      Itse ainakin Lontoossa opiskellessani aloitin joka aamun rasvassa lillivillä kahdella kananmunalla parilla rasvamakkaralla ja pekonisiivuilla ilman mitään"pullaa" ja illalla usein teräviä napantereita opiskelijakolleegojen kanssa. Nekin kun tukevat omalla tavallaan vhh dieettiä. Se aika olikin niitä ainoita elämässäni milloinjh ei mitenkään erityisesti tarvinnut painoa vahtia vaan se pysyi ihan automaattisesti suostumuspainossa.

      Sensijaan se ikivanha uskomus, että tukeva aamiainen on parempi ei yksinkertaisesti pidä paikkaansa ellei se nimenomaan ole selektiivinen vaan aivan puhdas rationaalinen järki riittää ymmärtämään että kuluttaa vuorokaudessa tietyn määrän energiaa ja koska sen ottaa on täysin vailla merkitystä.

      Oma metabolismini on sellainen nykyisin, että en syö aamiaista lainkaan sitä kahvikuppia lukuunottamatta ja painoni pysyy vakiona. Ei turhan pienenä, mutta vakiona.
      17111 immo
      Onko tällaisen ilmiselvän diktatorisen päätöksen tehnyt sosiaalijohtaja vielä virassaan?

      Yleinen ongelma sosiaali-ja erityisesti lastensuojeluun liittyvä sosiaalitoimi näyttää oleva juuri tämä, että virkailijat eivät näytä olevan kenellekään vastuussa, edes laille, ja niinpä heistä, ei ainoastaan tässä, vaan monessa muyussakin julkisuuteen vuotaneessa tapauksessa näyttää tulevan oman valtansa uhreja eli tyranneja ja diktaattoreja jollaisia ei nimenomaan sosiaalitoimessa saisi laisinkaan olla.

      Sopiva kurinpalauttaminen alkaa siitä, että jos jokin vallan väärinkäyttö menee oikeuteen asti niin silloin lähtee myös paikka alta. Jos voittaa oikeudessa niin silloinkin asiaa pitää harkita koska oikeus asettuu miuluusti aina viranomaisen puolelle eli ei itseasiassa ole mikään oikeus sekään. Tässä tapauksessa tapaus on niin ilmiselvä, että oikeudellakaan ei ollut muuta mahdollisuutta kuin päättää, että väärin mikä väärin.
      170111 yle urpo heilim; pensoista
      Suunta on oikea! Kansalaisten tulisi jättää tuo 10E lirubensa, mikä sekä antaa vähemmän kilometrejä, saastuttaa ilmaa enemmän ja lisäksi mahdollisesti aiheuttaa tekniikkaongelmia, jakelijan, Nesteoilin, ja Hallituksen tankkeihin kunnes hallitus pyörtää päätöksen pakkoetanoloida maailman ainoana maana yleisin bensanlaatu ilman korvaavaa vastaavaa oktaanilaatua.

      Kun tiedetään, että enintäin 2% etanolia on mahdollista tuottaa Euroopassa jätteistä joilla ainoana on teoriassa positiivinen ilmastovaikutus etanoleista niin hallituksen tulis muuttaa kaikki bensat E2 laatuisiksi.

      Jos hallitus ei halua järkeentyä niin kansalaiset sanovat sille, ja pitääkin sanoa, näkemiin tai peräti hyvästi huhtikuussa

      170111 immo
      Tohdinpa epäillä tuon väittämän todenmukaisuutta silläuseimmiten juuri tupakoinninvastustajat ovat sekä nihilistejä, että agressiivisia ja juuri heiltä voi kuvatunlaista käytöstä odottaa. Jopa kirjoittajan siteeraama nimimerkki betoniporsas kuvaili omin sanoineen olevansa ilkeän näköinenkin iso roikale joka pelottelee tupakoitsijoilta pashat housuun bussipysäkillä (sisällön tulkinta).

      Tupakoitsijat ovat yleensä paljon joviaalimpia ja suvaitsevampia kuin kieltäjänihilistit.
      Siksi aikoinaan tupakoivat ravintolat vetivät enemmän väkeä kun kaikki

      • edson

        Minä niin pahoitin mieleni, kun minua, vihreätä, tukistetaan.

        Mutta tuo vähähiilariaamiainen on jees. Tosin itse juon "aamuisin" kolme mukia kaffetta ja sit jos huimaa, vetäsen appelsiinin ja sit syön iltapäivällä joskus. Yölläkin syön.

        Pensaa ostan ensi kesäksi ruohonleikkuriin ja motorisahaan ja trimmeriin. Alle kymmenen litraa riittää kesäksi


    • Ali-Babba

      Ja seuraava pätkä tuosta Dopha kommenttikokoelmasta:
      "170111 immo ruunanpere

      ...useimmiten juuri tupakoinninvastustajat ovat sekä nihilistejä, että agressiivisia... Tupakoitsijat ovat yleensä paljon joviaalimpia ja suvaitsevampia kuin kieltäjänihilistit.
      Edelleenkin menen kesäisin ulkoterassien tupakkapöytiin istumaan kun tiedän niissä istuvan miellyttävämpiä keskustelukavereita.

      Tupakoivat ovat siis joviaalimpia ja suvaitsevampia kuin tupakoimattomat (johon sinäkin nyt kuulut). Tästäkin on varmasti jonkinlaista tieteellistä näyttöä?

      Jokainen meistä saa tämän "argession" jos joutuu kärsimään ilman omaa syytään toisen aiheuttamasta haitasta. Se voi olla tupakan savu, naapurin möykkääminen, tiellä kiilailu taikka ymmärtämättömyys.

      Ulkoterassin tupakkapöydässä istuva voi nihilistin mielestä olla kahden laillistetun huumausaineen (alkoholin ja nikotiinin) vaikutuksen alainen ja sen vuoksi "sosiaalinen". Nihilistiä kohtaan pitää tällöin olla suvaitsevainen.
      Tuskinpa tähän asiaan tieteellistä näyttöä tarvitaan. On niitä itsestäänselvyyksiä ja empiirisiä asioita!

      Sen sijaan, kuten kirjoituksestani näkyy olen tupakoinnin lopetettuani muuttunut agressiivisemmaksi puolustaessani yhtä ryhmää kohtuuttomalta syyllistämiseltä ja kimppuun käymiseltä. Eli tupakoimattomuus selvästi lisää agressiivisuutta! :),

      Mitä tulee niihin ulkoterassin istujiin niin kyllä jo pelkkä ajatus siitä, että joku näkee siinä kahden huumausaineen käyttäjiä osoittaa selektiivistä agressiivisuutta ja ihmisyyden sekä yhteisön väärinymmärtämistä tai kieltämistä.

      Tupakka ja jopa viinakin ovat kovin lieviä moniin muihin ihmisten addiktioihin verrattuna. Addiktion ei tarvitse olla edes mikään aine. Nihilismikin on eräänlainen addiktio.

      Niistä pöydistä ei vuorenvarmasti kukaan huutele ohikulkijoille ohjeita miten niiden tulisi elää ja toimia. Korkeintain ihmetrellään toinen toistaan ihmeellisempiä taapertajia.
      170111 yrme’\
      Veikkaisin miesten välisen "sovittamattoman" eron johtuvan siitä, että Niinistö on traditionaalinen oikeasti markkinatalouteen uskova, mutta kohtuullinen kokoomuslainen, joka on yhteisen ja kaikkien kansalaisten edun kannalla kun taas Katainen on puhtaan agressiivisen neoliberaali joka ajaa vain kuvittelemansa paremman väen ja vahvemman etuja ymmärt5ämättä laisinkaan, että parempiakaan ei ole tai hyväosaisempia ellei huonompiosaisista pidetä kohtuullisesti huolta.

      Hyväosaisuus voi syntyä ainoastaan siitä että joltain otetaan ja jollekin annetaan. Jos ei ole mistä ottaan niin ei jää mitä antaa. Tämän Niinistö ymmärtää mutta Katainen ei.

      Kataisen maailma on "Tunisian" maailma siteeratakseni epäonnistunutta ja tien päähän tullutta vahvin ottaa kaiken poliittista kulttuuria.
      180111 hemmo
      en kirjoittajakin toteaa KEPU on miehittänyt pitkään kaikkia maamme talouden kannalta olellisia ministeriöitä. Seuraukset näkyvät yksipuolisena kähmintänä, maamme varallisuuden subjektiivisena käyttönä tehottoman maa ja metsätalouden hyväksi. Maatalous tuet erilaisissa muodoissaan ja risupaketit ovat säälimätöntä kansakunnan investointi ja kehitysvarojen siirtämistä traktoreihin, puima ja "uima"koneisiin. Tehottomaan ja erittäin tuhlaavaan tuotantoon samalla kun estetään järkevä ja kestävä maankäyttö ja teollinen toiminta.

      Kokoomus on tämänhetkisessä ideologiassaan allekirjoittanut tuon sillä heidänkin kannattajakunnassaan on paljon jusseja ja metsänomistajaperillisiä. Kokoomus tosin tyhmyyttään on enemmän keskittynyt muotovallan ja kuvitellun statusvallan haalintaan kuten ulkoministeriö ja muutama muu ministeriö millä ei ole kansakunnan talouden ja kestävän hyvinvoinnin kannalta vähäisintäkään merkitystä. Sama pätee ruotsinkielen puolueeseen.

      Kaikki todellinen taloudellinen ja kansakunnan tulevaisuuden valta on KEPU vetoisissa ministeriöissä. Se näkyy esimerkiksi täysin järjettömänä energia- ja ympäristöpolitiikkana.

      Kansalaisten olisikin pula aikaa siirtääkseen koetettava saada nykyiseen vallanjakoon konkreettinen muutos ensi eduskuntavaaleissa ja vähimmillään poistaa KEPU nykyisistä ministeriöistä, aivan vähimmillään elinkeinoministeriöstä, maatalousministeriöstä, ympäristöministeriöstä ja viellä liikenneministeriöstä.

      Kokoomus pitäisi poistaa ainakin valtionvarainministeriöstä ja asuntoministeriöstä"

      • edson

        Omassa kodissa en ole polttanu kuin 30 vuotta sitte, mutta jumanplavita autossa joskus vetelin vielä 7 vuotta sitten. Ny en vetele ku sähköhassista :) Viinaa jos joisin, niin vain itsetekemäni kelpaisi.

        Kokoomuksen ja kepulaisten tilalle ... meinasin kirjoittaa vihreät. Äänestäkää mua, nro 100. Numero tullaan vielä ripustamaan jälkipolville muistutukseksi ... no vaikka jaa-a


    • Ali-Babba

      Ja vielä pätkä lisää ettei kirja keken lopu. Siis vain yksi kommenttikokoelma.
      "180111 Yrmei
      Nimimerkin kirjoituksesta olen kylläkin pääpiirteissään samaa mieltä. Edullinen energia on maamme tulevaisuudellekin elinehto ja kansalaisten hyvinvoinnin kulmakivi. Siksi uraanivaramme pitäisi ottaa omaan käyttöön ja energiantuotantoon ja säästää metsät ihan muihin tarkoitukseen, ja niin, suot myös.

      Mitä tulee Fortumin johdamnnaisiuin, niin eivät ne iske Fortumia millään tavalla. Fortum jatkaa sähkönsä myyntiä manipuloimillaam jo muutenkin liian korkeilla hinnoilla ja jää ainoastaan paitsi sopimistekniikasta johtuen huikeimpia hetken spekulatiivisiä wind fall voittoja. Sähkön tuotantohinta ei ole miksikään muuttunut. Ainoastaan sen se pörssi, eli spekulatiivinen hinta.

      Se että sähkömarkkinat on viime hallitusten aikana annettu spekulanttien riepoteltaviksi on seuraavan hallituksen jo nopeasti korjattava ja poistettava Suomi aluksi Nordpoolista kokonaan ja valtiollistettava Fortum takaisin osakeyhti Imatran Voimaksi pörssin ulkopuolelle. Samalla voidaan energiayhtiön johdon rietasta palkkio ja palkka politiikkaa korjata ainakin 70% alaspäin.
      18111 eino
      Argentiinan protestit Botnian Fray Bentosin sellutehtaan kohdalla olivat sen hallituksen ohjaamia ja puhtaasti poliittisia. Ympäristösyyt olivat vain tekaistu muodollinen syys naapurin kehityksen estämiseen pyrkineestä kampanjoinnista ja nkatkeruudesta siitä, että argentiinalainen hallintakoneisto ei saanut lypsylehmää omalle alueelleen.

      Aivan perustellusti voidaan odottaa Argentiinan nytkin keksivän jonkun tekosyyn, millä heittää kapuloita rattaisiin.

      Argentiinan ongelma on nimittäin se, että sillä olisi omasta takaa tuota eucalyptusta ja sen kasvatusalueita, mutta kukaan teollinen investoija ei investoi sinne tarvittavan ja odotettavan "hallinnollisen" hankaluuden vuoksi .

      Chileläinen Araucokin tulee mieluummin Andien itäpuolelle sellunkeittoa laajentamaan sillä Chilen puuvarat ovat hitaammin uusiutuvaa havupuutyyppiä.
      Luontosyistä Chilen osalta parempi onkin juuri näin.
      180111 hemmo
      Kemiran myyntiä kaikkiine mineraali eli kansallisomaisuuksineen Yaralle voidaan pitää hallituksien kaikkien aikojen katastrafaalisimpana maansa myyntinä lähes vastikkeetta.

      Kemiralla oli jo meillekin paha käytännön lannoitemonopoli. Se vain siirrettiin hallituksen toimesta norjalaisille joilla nyt on Suomessa tuo käytännön lannoitemonopoli ja ne apatiittivarat joita ei vioelä ole edes otettu käyttöön.

      Se teko oli mielestäni myös niin rikollista laatua tai typeryyttä, että siitä olisi nimenomaisesti ja erikseen saatva valmistelleetb ja päättäneet kiven sisään "kansallispetoksesta".

      En nimeä ketään kun en ollut maassa asiaa tarkkaan seuraamassa silloin kuin tuo päätös tehtiin, mutta tiedän että Hähämies oli myöhemmin myymässä loppuja Kemiroita Paasikiven suvulle´, jos sillä nyt suoranaista yhteyttä Kemiran varsinaiseen maastamyyntiin oli.

      Totean vai, että nykyinen hallitus meidän on pakko vaihtaa päästäksemme takaisin kansalaisia suosivaan toimintaan. Siinä on muistettava että tätä neoliberaalia (Vanhasen-Kataisen hallituksia) kautta edltävillä hallituksilla ei myöskään ole puhtaita jauhoja pussissa. On muunmuassa Hassin-Halosen vastikkeeton maanosto-oikeus venäläisille kansan "tuomiota" odottamassa.


      18011 m erimies
      Vikingin uuden lautan tilaukseen liittyy itse aluksen ja sen rakentamisen ohella eritt'n pitk'lle tulevaisuuteen kantava energiapoliittinen ratkaisu joka ei liene viel' aivan valmis.

      Se on nimittäin tuon aluksen pääkoneiden polttoaine. Puhuttiin alussa LNG eli nesteytetystä maakaasusta mikä erinomaisen hyvin sopii diesel koneiden polttoaineeksi merkittävästi pienentyvillä päästöillä. Sitten kaasuyhtiö esitti ettei sen kannata avata LNG terminaalia yhden aluksen pohjalta.


      Hallitus voisi tässä edes yhdessä asiassa osoittaa ottavansa todella ilmastonsuojelun vakavasti eikä ainoastaan maataloupolitiikkana tai verohaavina ja alentaa maakaasun verotusta ja noswtaa pahan polttoaineen kuten turpeen verotusta. Samoin puupolttoaineiden.

      Nesteoil, jonka hyväksi hallitus on tehnyt päätöksiä enimmäkseen pahassa kuten siunaten palmuöljyn ja pakkosyöttäen ilmastohaitallista etanolioa voisi omistajana vaatia Nesteoilia avaamaan nestekaasun tuontibisneksen ja terminaalit ainakin Naantaliin ja Sköldvikiin joista kuljetuksen vaikka aluksille voisi toteuttaa tankkirekoilla. Tällöin saataisiin myös tarvittava peruskilpailu ainakin muodollisesti kaasuntoimituksiin. Nythän ne ovat täysin Gasumin monopolissa.

      Tämä laiva antaa hyvän syyn tarkentaa koko mätää energiapolitiikkaa ja tehdä siihen tarvittavia perusparannuksia joista suurivaikutteisin olisi nestekaasun käytön lisääminen aluksissa sekä raskaammassa ajoneuvoliikenteessä.

      Toivottavasti Viking line osoittautuu merkittävän nilmastopalveluksen päänavaajaksi joka lopulta pakottaa haluttoman hallituksen tekemään järkeviä ja konkreettisia hyödyllisiä toimenpiteitä.

      Jos näin käy niin siitä kiitämme vaikkapa merikapteeni Alvar

    • Lyhytkuinkananlento

      Yhden kukon laulu on niin pitkää, ettei yksi kukoista pääse tänne kohta älymobiilillaan, vaan ketju on uusittava jo alta 50 kirjoituksen.

    • Huiskahäntä
    • Ali-Babba

      Tässä jatko-osa huono puhelimisille, Jatkuu siitä mihin merkit jäivät kesken edellisessä:

      !Backmania, loistavan taitavaa tankkialusten päällikköä. Hallitukselle ei voi kiitoksia antaa joten valitsin nimen Backman kahdesta syystä kiitoksen kohteeksi. Toinen syy istuu Viking linjalla

      190111 hemmo
      Näytät ajattelevan, että täällä käydään puhdasta henkilöltä henkilölle keskustelua.
      Tietysti jos jonkun nimimerkin kirjoituksen alle vastaa niin tällainen tulkinnan mahdollisuus on.
      Itse kuitenkin riippumatta minä nimimerkin kohdalle erityisesti kommentoin keskustelen koko ajan itse asiasta ja siihen liittyvistä käsityksistä.
      Tässä tapauksessa samaan aikaan, ennen ja jälkeen oman kommenttisi useat viittasivat sademetsän tuhoutumiseen ja siitä aiheutuviin vahinkoihin eli ei ollut alkeellisintakaan hajua missä päin maailmaa Uruguay on tai minkälaista ekologiaa siellä on. Aivan kuin luultaisiin tai uskottaisiin, että sademetsä alkaa Tallinnasta.

      Sinun ajaytuksesi taas olivat maajussipropagandan läpitunkemia. Se on tosin tavallaan anteeksiannettavaa sillä se alkaa MTK toimesta jo kehdossa tai pikemminkin äidinmaidossa ja estää reaalisesti näkemästä oikeaa taloutta ja oikeaa tehoa minkä perässä Stora Enso on mennyt Uruguayhinkin.

      Veikko Päiviö tässä ketjussa totesi että selluteollisuudessa raaka aineen hinta on ratkaiseva ja niin on. Suomen politiikan ja metsien omistussuhteiden vuoksi raaka-aine on menettänyt lähes totaalisesti hintakilpailukyvyn.

      Jos me haluamme tänne metsäbulkkiteollisuutta tai metsiemme käyttöä parantaa oikealla ja kestävällä tavalla niin meidän on organisoitava koko metsänomistus aivan uusiksi niin että hankkijat voivat suorittaa hankintojaan suurilta myyjiltä kuten vaikkapa Valtion metsistä tai mahdollisesti kuntien metsistä tai jonkun institutionaalisen metsänomistajan suuromistuksista. Nykyisen kaltainen tilkkutäkki metsänomistus ja sen haluama ahnehinta kilpailijamaihin verrattuna on 90% syy Suomen metsäteollisuuden pienenemiseen sellupuolella ja kulutuksen painopisteen muuttuminen paperipuolella.

      Myös vuosikymmeniä taaksepäin puun hintamme oli aivan liian kallista kilpailuun nähden, siis saman kustannustasonkin kilpailuun nähden. Silloin vain kannattamatonta metsäteollisuutta pidettiin pystyssä devalvoinneilla. Enää ei voida vaan terveet markkinat ja hallinto hoitavat itse itsensä omilla ehdoillaan. Jussit ja tukipolitiikat eivät tätä edelleenkään tajua ja hidastavat mittavasti Suomen taloudellista kehitystä.
      190111 albert
      Aivan ensimmäiseksi olisi aloitettava poistamalla maatalouden 141, 142 ja ympäristötuet.

      Toiseksi voidaan pyrkiä vaikuttamaan Euroopan unionissa maataloustukien yleiseen ölaskemiseen ja tuen siirtämiseen suojatulleiksi rajoille.

      Kolmanneksi voidaan poistaa tarpeettomia tai perusteettomia muita yritystukia periaatteella että jokainen tuki itseasiassa heikentää kilpailukykyä.

      Tukea voi tarkkaan harkituissa tapauksissa soveltaa valtakunnan kriisitarpeiden ylläpitoon. Maataloustuki ei taas missään muodossa ole sellainen eikä sellaiseen tarpeellinen millään muulla tavalla kuin Valtion tiettynä vaikkapa viljavarastona mikä ostaa halvalla sisään hyvien vuosien ylijäänyttä viljasatoa ja mahdollisesti käyttää sitä hintapiikkien tasaukseen tilanteissa missä markkina on saatu keinotekoisesti nousemaan spekulanttien toimesta, kuten vaikkapa esimerkinomaisesti viime vuotiset venäjän metsäpalot ja niiden aiheuttama ylituotannon "vajaus" siellä.
      190111 hemmo
      En minä vieläkään tiedä mitä tapahtuu Stora-Enson puupelloilla, mutta aina kun lähdetään ulkomaille suurtilallisiksi, niin haasteet voivat muodostua vaikeiksi ja toisekseen mikä on hintakehitys sellulle, kun sitä alkaa taas syytämään uusi tehdas markkinoille.

      Kateus suomalaista metsänomistajaa kohtaan taitaa olla niin suurta, että ei nähdä sitä arvoa mikä muodostuu uudistuvan metsäomaisuuden muuttamisessa vientituotteeksi täällä kotimaassa. Sen vienti tuotteen arvo, lue valuuttan arvo, on suurempi kuin moni ymmärtääkään. Se poistaa ulkomaalaista velkaa kaikkein edullisimmin, mutta sillähän ei ole mitään merkitystä kateudesta sokeille ihmisille tai suurfirmojen johtajille.

      Jatkan "kateuttani" vielä muutamalla tosiasialla sekä puupelloista, että maatalousyrittäjine että heidän perillistensä metsäomistusten hintojen turmiollisesta vaikutuksesta teollisuuden täällä pysymiseen.
      Puupellot ulkomailla:
      Stora Ensolta voidaan ottaa esimerkiksi viljellyt metsät Brasiliassa jossa sillä on nyt Uruguayhin suunnitellun kaltainen joint venture paikallisen sellun pilaajan kanssa. Jos siellä Brasiliassa on jotain ongelmia maanomistuksesta ollutkin niin ne ovat lähinnä tulleet juuri sen paikallisomistajan mukana.

      Uruguayssa partneri ei tosin ole Uruguaylainen vaan Chileläinen, mutta siitä samasta maanosasta ja kulttuurista kuitenkin. Uruguayssa ei mitään vaikeuksia odoteta omasta takaa vaan jos sellaisia tulee niin niitä aiheuttaa Argentiina ja silloin nimenomaan kateudesta kuten Botnian tehtaankin tapauksessa silloin kun sitä rakennettiim"

    • Ali-Babba

      Testataan lisää lukukykyä ja samalla mitä olen mahdollisesti jossain vaiheessa ajatelölut joistaain asioista. Jatkuu taas siitä mihin edellinen katkesi:

      "Uruguayn osa sopii erityisen hyvin eucalyptuksen viljelyyn. Samoin sopisi Argentiinan vieläkin suurempi alue Uruguaysta länteen ja ja luoteeseen aina Paraguayhin saakka.

      Mitä tulee meidän puumme väärään hinnoitteluun ja väärään omistusjakaumaan mikä vaikeuttaa hankintoja, niin parhaana ja tuoreimpana esimerkkinä voitaneen käyttää vielä kalliimpien muiden kustannusten mata, Ruotsia, jonka puunhankintahinnat ovat selvästi Suomea alhaisemmat ja niinpä tuotantoa lakkautettiin Suomesta mutta ei Ruotsista, koska sen puunhintatasolla pärjää vielä maailmanmarkkinakilpailussa. Tämähän tapahtui aivan hiljattaain viimeisen laman aikana.

      Eli menestymättömyyden syy kyllä löytyy kotimaan etupiireistä eli metsän omistajista jotka ovat joko jussiperua tai osin kokoomusperittyjä, milloin eivät satu olemaan rkp perittyjä, Asia on aivan fakta eikä sillä ole mitään tekemistä kenenkään kateuden kanssa vaan puhtaan taloudellisen, sekä järjen, että tavallaan oikeudenmukaisuuden kanssa. Minäkin henkilökohtaisesti kissat veisaan sille kuka metsät omisti, kunhan se omistetaan niin, että sitä ei hallitse henkilökohtainen ahneus vaan nyleinen etu ja, että omistus Ruotsin tapaan on riittävän suurta ja mieluummin yhteisöllistä jotta hankintaa voidaan järkevästi suorittaa. Samoin metsän kestävää hoitoa mikä sekin on meillä mielestäni aivan retuperällä.

      200111 boris
      Sikakin vinkuu pahanlaisesti ennenkuin "kinkuksi" viedään.
      Lukasenkankin on parempi suunnitella Ben Alit ja hakea turvapaikka Venäjältä tai Zimbabwesta missä nyt ystäviä kaivataankin.
      Kannattaa alkaa jo pakata yhtä Tupolev 154 täyteen kansan rahoja sillä pakomatka on väistämättä edessä. Koska, en mene veikkaamaan, mutta varmasti edessä.
      200111 Nestori
      Minun mielestäni Matti Vanhanen pitäisi saattaa valtakunnanoikeuteen jo siitä syystä, että suostui menemään erään Kataisen kanssa hallitukseen ja toteuttamaan kansakunnalle haitallista neoliberaalia kaikki vahvimmille ja jo ennestäänkin hyväosaisille politiikkaa.

      Toinen syy on Suomen energiapolitiikan tuhoaminen yhdessä vihreiden ja kokoomuksen kanssa. (Sosiaaalidemokraattisten naisten säestämänä)

      210111
      Tuskinpa edes oikeusministeri, vaikka kuinka poliitikko onkin, voi suoraan valehdella tällaisessa asiassa julkisesti. Kyllä se kansainvälisen lain ratifiointi on varmasti kaatunut KEPU vastustukseen.

      Ja me ei kepulithan tiedämme, että se kaatumin4en johtuu ainoastaan KEPUlien rahan ja vallan kapenemisen pelosta. Heitähän ei mikään moraali ohjaa, ainoastaan säätyahneus ja raha.

      210111 Yrmei
      Sanotaan sitten minunkin mielipiteeni. Viestipuun koin mukavaksi asiaksi ja näkisin sen palauttamisen hyväksi "parannukseksi" Suositeltu nappi voi olla paikallaan mutta en luota laisinkaan asiaton viesti nappiin. Riski sen väärinkäytöstä esimerkiksi
      poliittisesti eri mieltä olevien toimesta ja lopult6a nmoderaattorin-toimituksen painostuksesta tällä tavalla on hyötyyn nähden kohtuuttoman suuri.

      Olen nähnyt poistettuja kommentteja joiden vastauskommentit ja viitteet ovat kyllä jääneet paikalleen. Tällaisissa tapauksissa on aina kyse painostuksesta tapahtuneesta poistosta. Näkemäni tapaukset ovat poikkeuksetta liittyneet jonkun puolueen tai hallinnon kritiikkiin.
      210111 h. Humpuuki yle e10 bensakeskustelu
      Nesteoilin Ruotsalaisen puheet ovat onttoja edunsaajan puheita aina k'ytt;prosentteihin sakka joita monien pumppujen omistajat ovat ilmoittaneet aina 50% kokonaiskulutuksesta siirtyneen 98E.

      Samoin uutisen aivan kiistatta virheellinen sisältö on muka E10 ympäristöystäv'ällisyys. Se on tosiasiassa ympäristöhaitallinen aina kun osuus on yli 2%.

      Tämä selittyy sillä "kaikkien" tuntemalla tosiasialla, ettäainoastaan jätteestä tehty etanoli antaa teoriassa, sekin vain teoriassa, positiivisen hiilijalanjäljen, ja että tuota jätteestä tehtyä etanolia pystytään valmistamaan Euroopassa vain 20% etanolin kokonaistarpeesta maanosassa. Kaikki muu tulee elintarvikkeesta ja pääosin vielä Brasiliasta ja USAsta eli paljon tuprutellaan raskasta polttoöljyä ja dieseliä ennenkuin se pääsee euroopalaiseen bensan sekoittamoon.

      Kyse on ilmastohuijauksesta josta "vihreä" energiahallitus on kyllä tietoinen, mutta arvelee kansan uskovan sadut veroedun, mikä on etanolin ainoa hyöty ja sekin vain verottajalle.

      Kansalaisten tulisikin kieltäytyä ostamasta E1o kokonaan ja tankata aina tilaisuuden tullen etanolitonta bensaa ulkomailla käydessään sillä sitä on saatavilla monissa EU maissakin.

      Näin ilmiselvää ilmaston pahentamista kuten on mm. palmuöljydieselkin ei kansalaisten tarvitse hyväksyä. Hallitus voi olla huijarihallitus mutta kansalaiset voivat olla rehellisiä ainakin itselleen ja toimia sen mukaisesti.

      250111 Yrmei


      Nimimerkki kirjoittaa pelkkää asiaa. Noissa les mainitsemissa kahdessa maassa on jätetty vaihtoehdot. Suomessa ainoana ei jätetty edes vaihtoehtoa 95 oktaaniselle vaan ...."

    • edson

      Huh huh

      siis mikä keli oli. Ja kuoppia tiellä ja vesilätäköitä. Ent. 4- tiellä, nykyisellä 24:lla. Mutta nelipyöräkoti se senkun kiipesi kotipihaan, vaikka tie oli jo joltisenkin pehmennyt. On hyvä koti meinaan.

    • Ali-Babba

      Ja tässä se loppu Dohassa, Qatarissa kirjoitetuista nimimerkkikommenteista silloiseen Hösariin, saas nähjdä missä kirjoitetut kommentit lähtee seuraavaksi; rioittää pehtoorillekin ajatuksia uniin pankolla:

      "250111 Yrmei


      Nimimerkki kirjoittaa pelkkää asiaa. Noissa les mainitsemissa kahdessa maassa on jätetty vaihtoehdot. Suomessa ainoana ei jätetty edes vaihtoehtoa 95 oktaaniselle vaan pakotettiin käyttämään enemmän veroja ja päästöjä tuottavaa bensaa.

      Myös Ruotsissa on saatavilla 85% etanoli eli reformi bensaa mutta kaikki vaihtoehdot ovat sielläkin.

      Nimimerkki Les sivuutti täysin tosiasian että Euroopassa ja myös USAssa tupotettu etanoli tehdään pääasiassa elintarvikkeista mikä suuresti haittaa elintarvikkeiden hintoja ja tuotantoa ihmisten syötäväksi. Kaikella elintarvikkeesta tuotetulla etanolilla on se negatiivinen hiilijalanjälki ja se aivan kiistatta.

      Ainoastaan jätteestä tuotetulla etanolilla on teoriassa positiivinen hiilijalanjälki. Jätteestä on ennusteiden mukaan mahdollista tuottaa enimmillään 20% autoetanolista koskaan. Siitä ehdottamani E2 mikä on siis maksimi etanolikäyttö ilmastoperusteilla.

      Etanolin käyttö onkin tosiasiassa epäsuoraa maataloustukea. Se on osasyy sen EU ohjeen ja erityisesti Suomen KEPU hallituksen tavoitteita ja tarkoituksia. Maataloustuen me kaikki muut kuin Kepuliset tiedämme kaikella tavalla ympäristöllisesti, taloudellisesti ja yhteiskunnallisesti haitalliseksi.

      Siis Les käyttämä argumentto riippumattomuuden lisäämiseksi öljyntuottajamaista on totaalisen ontto ja totuutta vastaamaton. Jos haluaisimme tehdä ilmastotyön ja oikeasti vähentäää jopa helpolla ja nopeasti toteutettavalla tavalla riippuvuuttamme raakaöljystä niin lisäisimme maakaasun käyttöä ajoneuvoissa ja kaukolämmössä.

      Sekä bensa, että dieselkoneet on halpa ja helppo muuttaa kaasukäyttöisiksi. Kaasua on sadoiksi vuosiksi tunnetuissa varannoissa ja biokaasua voisivat jussitkin alkaa tuottamaan. Siitäkin saataisiin suoraan kotimaisesta lähteestä erinomaisen ilmastohyödyllistä polttoainetta liikenteeseen. Eivät ole kuitenkaan Vihreät eikä KEPU asialla koska maataloustukea ei ole kirjattu biokaasun tuotantoon ja vihreille mikä tahansa järkevä ja oikeasti hyödyllinen toiminta on vihollinen."

    • Ali-Babba

      Olen tässä vähän siivonnut sekä back up kiintolevyäni, että pääkoneen terab datalevyä. Vastaan tuli tolkuton määrä ns. puttu tai kommenttikirjoituksia aina vuodesta jotain 1990 alkaen mitä ihmeellisemmistä paikoista kautta maailman.

      Jos innopstuisin niin valmiiksi kirjoitettuja puttuja löytyisi niin että Suomi24 tukehtuisi.

      Mutta en kyllä ala kaikkia postaamaan. Nuo edellä postasin kun niissä oli sitä Pehtoorin kaipaamaa poliittista ja yhteiskunnallista keskustelua fiktion asemesta. Fiktiota löytyy niin paljon että siihen tarvitaan lukukone

    • Ali-Books

      Ilmainen liiketoiminta idea: Suurpatala :)) (Lännen lokarille toimeenpantavaksi peräkärryineen)

      "Suurpatala

      Loistava businessidea jokaiselle busineksestä kiinnostuneelle, vaihtelunhaluiselle, oma-aloitteiselle, yritteliäälle ja varakkaalle henkilölle.

      Suurpatala

      Nähtyäni Sharjahin Dhow satamassa niitä suuria, aina 500 l. vetoisia alumiinipatoja siitä siirtyi jonkinlainen impulssi norjalaisiin aivoihini. Tämä impulssi on työskennellyt autonomisesti kuukauden päivät pulpahtaen valmiiksi pureksittuna businessideana ulos juuri nyt.
      Jos joku muu pystyy uudenvuoden aatoyönä näkemistään padoista massiivisen hyvän liiketoiminta-ajatuksen kehittämään niin kumarran ja nostan hiuksia kun hattua ei ole ollut sen jälkeen kun sisko helena tamperoisista takavarikoi itse minulle viisi vuotta aikaisemmin tikkaamansa viininpunaisen paksulankaisen villapipon, jota en sen jälkeen kertaakaan ottanut ennen takavarikointia päästäni pois.

      Suurpatala

      Me kaikki Savoa kauempana käyneet tiedämme, että Euroopassa missä tahansa ruoka on kallista kaupassa ja vielä kalliimpaa ravintelissa. Mitä pohjoisemmaksi mennään sitä kalliimmaksi muuttuu. Hammerfestissa yksi väljähtänyt kaljakin maksaa ainakin 7 euroa.

      Nälkäisiä ja huonosti ravittuja ihmisiä on paljon (naiset kylla hyvin syo porkkanoita) kun kaljan maksamisen jälkeen ei enää riitä raha ruokaan, varsinkaan ravintolaruokaan.

      Eli kysyntä suurpatalalle on valmiina odottamassa täyttäjäänsä missä tahansa euroopan kolkassa mutta erityisesti Virolahden suunnalla missä majataloja on harvassa ja köyhiä, nälkäisiä venälaisia pyyhkii bussilaumoin molempiin suuntiin.

      Suurpatala

      Ainekset: Vuokrataan väkirikkaalta alueelta tai bussipysäkin vierestä isohko halli, mieluiten teollisuushalli tai vanha navetta mikä luonnostaan sopii patalaksi. Hankitaan ainakin kaksi niitä 500 litran suurkattiloita. Varustetaan kattila 2 tuumaisella annoksen pudotusventtiilillä. Konstruoidaan rakennusraudasta teline padoille niin, että niiden alle voidaan sijoittaa kaasupoltin mikä on tehokkain ja halvin tapa keittää suurpadassa.
      Paikka varustetaan kohtalaisella määrällä taitettavia pöytiä ja pukki-istuimia tyyliin pirttipöytä.

      Suunnitellaan patavalmistettava ruokavalio. Vain kaksi ruokaa joka päivälle. Hankitaan jälkiruokatarpeisiin suuri kahvipata ja donitsipata jossa paistetaan joka päivä nunnia, jotka sokeroidaan mahtavasti.

      Patalan tuotteita mainostetaan tienvarressa tai muuten niin, että ihan pikkurahalla jokainen saa syödä niin paljon kuin napa kestaa. Jos ei kestä tai ei jaksa ruokaa tehdä kotona niin voi edelleenkin pilahinnalla ostaa päivän sapuskaa litran pakasterasioissa kotiin vietäväksi. Edelleenkin pilahintaan normaaliin ruokalaan verrattuna.
      Patalaruoka esimerkkejä: Lihakeitto, Hernekeitto, Lohikeitto, Liha-makaroonipata ja muita patavalmistuvia muhennoksia. Ei mitään monimutkaista, mutta täyttävää ja paikalliseen makuun passaavaa perus vatsantäytettä.
      Kaikki tuo nimittäin syntyy tosi halvalla jos osaa.
      Sanotaan esimerkiksi tulkaa syömään vatsanne täyteen kympillä tai kahdella eurolla. Kahvi ja jättinunna yhdellä eurolla. Litran kotipaketti pienelle perheelle kahdella eurolla.

      Sen jälkeen kun väkeä lappaa mustanaan mässäilemään patalan herkuilla voi valikoimaan lisätä harkitusti jotain muuta kotiinvietävää, mutta vain sellaista mikä muuttuu paskaksi kuten palvimakkaraa joltain lähistön jussilta tai vaikkapa oikeaa lehmänmaitoa, missä voi kelluu pinnalla.
      Kun ollaan Euuussa niin jossain vaiheessa voi hankkia yhden padan painamaan janoisemmille sahtia tai muuta sen tapaista vaikka kotiin vietäväksi sitäkin.

      Mitään muuta ei tarvitse taatun toimivan busineksen luomiseksi parista suuresta padasta.

      Nimi Patala pitää rekisteröidä ja tuntien nykyjuppeja niin niille ei yksi toimiva patala riittäisi. Ne voi alkaa tekemään patalaketjua franchise busineksenä jolloin siitä tulee jossain vaiheessa MacPatala.

      Kun vielä tunnetaan joitakin muusikkoja niin niitä voitaisiin houkutella ruokapalkalla soittamaan live musiikkia Patalaan. Siinä vaiheessa jos Patalan omistajalla energiaa riittaa se voisi alkaa järjestää Patalatanssit pari kertaa viikossa. (meinasin jo keksiä sille sloganin, mutta jääköön busineksen myöhempään kehittelyvaiheeseen) (Pannaan, pannaan, Patalassa pannaan, polskaksi pannaan)

      Pistäkääpäs uudenvuodenaattoyönä käyntiinlähtenyt businesidea paremmaksi.
      Salme olis muuten hyvä Patalan matruuna, mutta se on niin dominoiva ja vaativa, että siinä vois olla rengillä totiset oltavat.
      Sisar Pia Lyhtynen olisi sopivan säyseä Patalan PR päällikkö ja sisar Irmu Comijob tosi tomera juoppojen asiakkaiden ulosheittäjä sekä ruokamyrkytyksen saaneiden virvoittaja.
      Minä itse olisin tosi kokenut kaasukeittimen käyttäjä. Oma kaasu tarvittaessa jos ei paikkakunnalta muuten kaasua löytyisi. (Säästä luontoa, suosi biokaasua)

      Joten eikohän panna hynttyyt yhteen ja perusteta perhepatala hyvän maantien varteen.
      Yks PR henkilö tarvitaan hankkimaan tarvittavat luvat poskettoman hyvälle elintarvikeidealle.....

    • Ali-Patti

      Makustelen tässä mielessäni, että kuulostaisiko myyvältä tai herkulliselta: Pehmoisten Patala tai Pehtoorin Patala.

      Ihan Pakuri ja Herkkutattipatalaa en uskalla ehdottaa kun se "eräs" on hivenen tattikammoinen.

      Lappeenrannassa muuten asustelee eläkepäiviään eräs inkerinsuomalainen kirurgi Petroskoista nimeltään Jalmari Tartti. Siinä ei passaa olla Tattikammoinen.

    • Ali-Partti

      Helveta, siis Jarmali Tatti eikä Tartti!

    • edson

      Ali-Patti pärkkele, vai meinaat murskata asian asialla, politiikan politiikalla. Kypsytystaktiikkaa. Sehän on vähän sama ku tappais taudin taudilla

      Mutta ny on pakkanen ja sisällä kesä. Siis Suomen kesä ilman että katto vuotaa.

      • edson

        Minun pitää, on ihan pakko, näyttää kuva. http://bot.fi/2jan Tällaisesta näkymästä jotkut nauttii, ainakin aamuteeveessä teepaidassa.

        Minulle tuossa on se pilven rako ja selkotaivas siinä, mistä saatan nauttia.

        Eilen 15 cm lisää luminuoskaa ja vaikka onkin pakkasen puolella, niin kiva katsoa, lentääkö lumi lingosta.


    • edson

      Ainakin yleltä tulee lähetekeskustelu sotelaista just ny. Paljon puhetta ja lupauksia. Katsotaan, sano ...

      Henkilökohtainen budjetti ja verovaroin järkätty yksityisellä perussairaanhoito eli terveydenhoito. Jee. Ja hammaslääkäri. Ja ja ja ...jee.

      Kunhan sotekeskus aukeaa meittin pitäjään, mistä sitten saa kaiken tiedon ennen kuin tekee itse valintansa. Kysymyksiin kuulemma tullaan vastaamaan siellä sotekeskuksessa. Takaan, että kysymyksiä tulee riittämään.

      • edson

        Hitto, unohin palvelusetelit. Onkohan ne bitcoiniin sidottuja? Ovatkohan ihka seteleitä, pankki painaa, jos loppuu.

        Rakas päiväkirja

        Onnistuin 100 prosenttisesti ajoittamaan lumityöt. Annan itselleni pojot eli pisteet.


    • Ali-Babba

      On tää kyllä väärin, että eläkeläinenkin joutuu jo kukonkieun aikaan nousemaan hommiin.
      Voi kun olis "pehtoori" ;)

    • edson

      Ali-Pappa, meittin pitää olla onnellisia, että yleensä nousemme sängystä. Moni on sinne jäänyt.

      Enemmittä pulinoitta sanon, että puut eivät enää varjosta, vaan aarinkoa tulee ikkunoista ja ovista. Ja pihakin osaksi kylpee aaringossa. Ny ois paneelien paikka ja en tarkota poliittisia paneeleita.

    • Ali-Babba

      Pitäisköhän taas kaivaa vähän vanhaa kirjoituslaattikko ja lätkiä semmosiä fiktioita framille, että Locarikin heräisi hius pystyssä, että va i helvata är den här! ?
      Kenties kaivaa juttuja Ala Papan laatikosta :)))

    • Ali-Babba

      No laitanpa joskus lähetetyn lätäkkörunon tähän aikaan:
      Pienessä lätäkössä

      Pienessä lätäkössä

      Pienessä lätäkössä
      pienet laineet liplattaa ja laulaa

      pienessä järvessä
      pienessä järvessä
      aallot vaahdoten rantoja jauhaa

      suuressa meressä
      suuressa meressä
      suuret tyrskyt ärjyy ja pauhaa

      nuo mainingit mahtavat
      meressä luovat ikuista aaltojen nauhaa
      merimiehille eivat koskaan suo rauhaa

      myrskystä esiin nousee aave musta
      se laivan mereen hautaa
      leskelle ei suo lohdutusta

      aamun aurinko valon noutaa
      häipyy usvaan aave musta
      tuulen tyynnyttyä se jo pois joutaa

    • edson

      No ni, merimies muistelee, niin että maakrapu itteään puistelee.

      Täällä aamun aurinko kyllä myös valon noutaa.

      Tuli tuosta Babban runosta mieleen "Miesten meri" Kirja jäämeren kalastajista.

    • Ali-Babba

      No kun ei löydy varsinaista asiaa muiden murheiden paineessa niin laitetaanpa näitä kaikkien jo unohtaneita runoja sieltä laatikon suuresta annista, Voi, että olis juttuja englanniksi joita ei ole koskaan julkaistu:

      Arabian yössä

      Tummennessa illan arabian
      ollaan melkein yössä.
      yössä arabian, kuussa ramadanin
      arabi mässää haljetakseen
      vaan päivät nälkää näkee.

      sellainen on ohje profeettansa
      jos valoa näet ja työtä teet
      syödä saa sä et.
      kun tummuu yö ja on loppunut nälkäpäivän työ
      sä syöt, syöt ja syöt kunnes alkaa uudet työt

      mut mitä kummaa
      vasten yötä arabian tummaa
      nähdään konsultti työssä.
      konsultit ne aina valvoo
      ja yksin yössä miettii
      miettii, kun ei ole mitään
      ei yhtään mitään, mihin vois käyttää viettii.

      yksinainen arabi keskella hiekkaa
      mattonsa päällä istuu
      mita raukka pohtii vai mekkaanko päin voimistelee
      ehkä vain ihmettelee miksi
      miksi mulla kurjalla on näin paljon hiekkaa
      miksi mulla onnettomalla on näin paljon öljya

      hiekka kurkkua kuivaa
      öljyt jalan alla luistaa
      olisimpa syntynyt irlantiin
      niin olis mulla perunoita ja voita
      pävitellä voisin arabeja noita.

    • edson

      No ni, ku arapille antaa kynän, niin se täyttää koko sivun. Tietääköhän arapi ees missä on maaliman onnellisin maa?

      Olisinpa syntyny naurusaarille, niin ei hupi loppuis. Ja lämpökin ois sopiva . Voe voe tätä kurjuutta. Viima naamaa pieksee.

      Taitaa meittin yrittäjä olla muuttopuuhissa tai sitten muuten vaan puuhissa?

      • Ali-Babba

        Olen muuten ihan oikeasti käynyt Nauru saarilla hakemassa fosfaattilastin Aberdeeniin Skotlantiin v. 66. 3 viikkoa kelluttiin saaren ympärillä odottamassa mainingin alenemista niin että päästiin elevaattorin alle kiinnittymään, ei paljon naurattanut


      • edson
        Ali-Babba kirjoitti:

        Olen muuten ihan oikeasti käynyt Nauru saarilla hakemassa fosfaattilastin Aberdeeniin Skotlantiin v. 66. 3 viikkoa kelluttiin saaren ympärillä odottamassa mainingin alenemista niin että päästiin elevaattorin alle kiinnittymään, ei paljon naurattanut

        Joo, mutta kun pääsitte sitten maihin eli naurusaarelle, niin on se kumma ettei yhtään naurattanu.

        Ei vaan, kyl meri on ottanu joskin myös antanut. Näin maakrapu miettii.


    • edson

      Mistähän mulle tuli mieleen ... "... ja paskantaa kettinkiä"

      Ennen miehet oli rautaa ja laivat puuta vaan. Joo joo, nyt on tultu siihen pisteeseen, että ihminen paskantaa muovia. Joo ja paska ... eiku muovi ei lopu koskaan

    • edson

      Herrasmies ei herää ennen kymmentä ja silloinkin myöhästyy akateemisen vartin.

      Mutta mutta, en malttanut myöhästyä, kun on lukemati vielä naapurin jännittävästä vaalista arvioita voittajasta.

    • edson

      "Ei, kalat eivät luultavasti tunne kipua "kuten ihmiset", sanoo professori"

      Kipualan proffa tehnyt vuosisadan tutkimuksen. No melkein tekis mieli väittää, että kovasti ainakin lyhyt on kipu silloinkin, kun tehään ihmissoppaa. Kun nopeesti kiehuvaan veteen ... niin se on yks rääkäsy korkeintaan

    • Ali-Babba

      Voi Pehtoori parkaa. Ihan yksin on joutunut ketjua ylläpitämään, kun mulla on hankalia hommia pohdittavana ja lopuksi teetätettävänä. Locarikin on lähtenyt tyrnejä istuttamaan Raision rantaluodoille.
      No mie laitan ees yhen vanhoista runoista "viihteeks"

      Erämaan laita

      kävelin pitkin erämään laitaa
      sita polkua pientä,
      tomuista ja kaitaa

      vastaan vaappui kameli
      kohdallani pysahtyi se epeli
      ihmetellen mulkaisi ja mietiskeli
      ei tuo ole arabi, tuo on iso ja perästä se paukkuu
      näyttää niinkuin olis aikoinaan ottanut monta paukkuu

      monta kummaa täällä erämaassa näkee
      vaikkei täällä edes ole paljon väkee
      taidankin vaappua jyrsimään muutaman puun kuoren
      ehkä matkalla tapaan kamelinaaraan nuoren.
      sille tarjoon kuivan taatelin - ja
      korvaan kuiskin: nyt narttu pääsit joukkoon aatelin.

      siirräppäs häntää sivuun sieltä perästä
      niin kameli setä tarjoaa sinulle erästä
      joka meillä kameli sedillä on melkein terästä.

      • edson

        "Pehtooriparka" kestää ja oottelee rauhassa. Tärkeät asiat ensin Ali, ja kans Kustaa samoin.

        Elämä on kummallista, kehdosta hautaan murheita, ja vain murisia onnesta.

        Kerronpa tässä viime perjantaina tapahtuneesta tapahtumasta. Olin päättänyt, että sutasen talon ulkopuolella olevan teräspiipun suuremmista noista (noki sanan monikko). Kuis ollakaan, tasapainoni petti, vaikka seisoin siis maassa. Ei kun persuksilleen takana olevaan pehmeään lumimassaan. Persus märkänä mietin, että kuis ponnistan ylös. Meinaan, että persus edellä ja muu keho perässä olin uponnut sen verran syvästi lumeen ja vaikka koitin käsillä ponnistaa ylös, niin kädet myös upposivat lumeen. Tietty saakeli.

        Surkuhupaisa tilanne selvisi niin, että vänkäsin itseni kyljelleen ja pyörin hiljaa lähelle seinää, mistä sitten sain ulkolaudoituksesta otetta.

        Tapahtuman jälkeen taas mietin. Oisko parempi, että olisi isompi pehva ja pienempi maha? Pieni pehva upposi kuin keihään kärki ja iso maha taas oli esteenä pyöriessä.


    • edson

      Aamuni alkoi klapin punnituksella. Ulkona puupinossa ollut klapi painoi eilen sisään tuotuna 320 g ja aamulla 300 g. Jatkan niin kauan kuin klapin paino ei enää laske

      (märkäpaino-kuivapaino) / kuivapaino x 100

      Eiks ookki mielenkiintoista? Sata kertaa tärkeempää kuitenkin kuin se, kuka hallitsee Ryssää.

      Juu ja sitten seuraavaksi käsittelen vakuutusyhtiötä, jos meinaavat mussuttaa

    • edson
    • edson

      Ny en käsittele enää mitään, vaan katson areenasta Fleabag jakso 3. Kuinka on voinut jäädä väliin, huomaamatta? Kaikkien aikojen parasta läppää telkusta, teevee kakkoselta tänään kaksi viimeistä jaksoa.

      • Hauskaaläppääkaipaava

        Kiitos vihjauksesta, hauska oli, En ole minäkään tuota huomannut.


      • edson
        Hauskaaläppääkaipaava kirjoitti:

        Kiitos vihjauksesta, hauska oli, En ole minäkään tuota huomannut.

        Taisin silloin ensimmäisen jakson alun katsoa ja totesin ehkä, että ei kiinnosta liian alas navan alle menevät jutut. No näin sitä erehtyy


    • edson

      Hitsi, ei viitsi rähmät silmissä tarkistaa paljonko TAAS tullut lunta. Kuitenkin luon silmäyksen joka aamu, kuis on autokatoksen ja kasvihuoneen kattojen laita. Testitalvi sano.

      Mistähän repis huumorii?

      • edson

        Hitot huumorista

        Uuden kauppiaan myötä oli kalatiskillä paljon silakkafileitä 6,5 ekuu per kilo. Ja kuulemma mökkiläisten tarpeita tyydyttämässä muut hyllyt täynnä tavaraa. Mökkikausi on avautumaisillaan tai oikeastaan jo hieman avautunutkin.


      • edson

        Täällä landella kauppias on se, joka tietää. Stadissa taas taksikuskit :) Mutta hyvin ymmärrettävää, sillä onhan kaupunki laajempi talousalue :)


    • edson

      Koska minulla oli niin aikainen herääminen, käväisin päiväunilla, varmuudeksi ja

      näin päiväunen. Golfvirta oli pysähtynyt. Rajoillamme oli paljon kuolleita persuja ja sinisiä. Olivat talloneet toisensa hengiltä, koska rajat olivat kiinni.

      Jatkoin uniani hyvällä mielin

    • Ali-Babba

      Kyllä landellakin on ihan kivaa jos on jo muuten rauhoittunut ja alkaa tulla toimeen ns. kauko sosiaalisuudella ja silloin tällöin vierailemalla Pehmoisten Nesteellä kaffella tai muulla punssilla.
      Nyt pitää olla tarkkana mielipiteen muodostamisen kanssa kun Trumpin vaalityössään käyttänyt toimisto onkin osoittautunut melkoiseksi vehkeilijäksi käyttäen mm facesta varastettuja tykkäystietoja vaalikarjan kohdeprofilointiin.
      Entistä vähemmän on mihinkään tietoon uskominen ellei kaikkea tarkista useammasta riippumattomasta lähteestä.
      Noista persuista ja sinisistä rajoilla tuleekin heti mieleen se klassinen brunbergin neekerinpusu vitsi missä niitä kuljettanut kuormuri oli ajanut ojaan ja lasti levinnyt penkalle. Kuski oli hypännyt ulos ja alkanut tallomaan niitä ja paikalle tulleet muut kyselemään että miksi niitä tallot. Kuski siihen että tulkaa auttamaan, muuten ne alkaa lisääntymään!
      Siuitä tulikin mieleen että mihin on Locari tallautunut vai onko Könni mennyt takalukkoon.

      Ja hitto että on kaikenlaisia huolia nyt. Siis oikea huolikuukausi. Kerron joskus minkälaisia. Tietenkin terveyshuolia mistä me emme täällä miesten ketjulla juurikaan keskustele vaan pyrimme kaatumaan saappaat jalassa.

    • Ali-Babba

      Onkos Pehmoisissa minkä merkkinen silakkakauppias? K ABC SOK ELANTO SALE ALEPA eller vem? Se on kyllä hyvä että silakkaa on kaupan. Suomen parhaimmalta maistuvia kaloja.
      Sampikin on muuten ihan yksilöllisen makuista. Olen joskus syönyt säilykesampea ja kyl maistui.
      Siellä Affenkosken fisukahvilan myymälässä oli myös pieniä savustettuja Sampia. Ilmeisesti venäläisille matkailijoille. Ei ole sirä tullut kokeiltua
      Parasta kuiternkin on ollut se alkuperäinen englantilainen fish and chips turska mikä oli vanhassa öljyssä friteerattu ja myytiin sanomalehteen pakattuna niiden loistavien rapeiden perunalohkojen kanssa. A vot ja niin terveellistä. Niillä eväillä heräis locarikin rahanhankinnaltaan.

    • Ali-Babba

      Laitanpa tästä taas yhden vanhan runon jonka ainakin pehtoori on jo unohtanut, viihteeksi

      Aavikko ja nainen

      nainen oli aavikko, kaunis sellainen
      aavikolla ei ole rantaa
      niin pitkalle kuin silmä kantaa
      sen kumpuilevan nään.

      aavikkoa katsellessaan
      silmät tulee tayteen santaa
      ja ajatukset on pelkkaa lantaa.

      sellainen on aavikko
      tuo kumpuileva aavikko
      tuo aavikko joka on kuin nainen

      nainen joka ajatukset sumentaa
      on kuin aavikko autio
      aavikko jonka yö tummentaa


      kangastus on nainen
      tuo ilmiö aavikon aavan
      mut se miehen kuumentaa kuin laavan

      yö on kuin aavikko
      se on taynna taikaa
      huudot miesten dyynien takaa raikaa


      Loppukaneetti:

      Tarjoilija, lisää viinaa tuokaa
      Kaverit, se kaikki juokaa
      Se silmästä huuhtoo aavikon taikaa
      ja aamulla palauttaa normaaliaikaan

      ps. vois kyl olla paremminkin

    • Ali-Babba

      Kalaruoasta puheenollen olen ottanut pakkasesta jääkaappiin toipumaan kimpaleen Latviasta tuotua aito läskistä siankylkeä. Läskiä noin 5 cm ja lihaa noin 1 cm. Siitä pistän uunissa grillattavaksi ylälämmöllä läskisoosisuikaleiksi leikatut palat ja lopulta heitän sekaan viherpippurit ja kookoskermat joihin on sekoitetty ruskeakastikepussi ja sitten haudutus hitaasti noin 100 C lämmössä. Sitten syön sen perunamuusin kanssa.

      ps. eksoottisemmaksi sävyksi heitän joukkoon kourallisen kokonaisia kuminoita.

    • Ali-Babba

      Unet kunnon läskisoosista herättivät minut kukonlaulun(kieunnan) aikaan

    • edson

      Illan Ali taas runoillut ja viihtynyt sapuskan parissa.

      No meillä myy K- merkkinen (niinku kala) kauppa kalaa, joskus jopa ilman muovitusta. Ennen silakoita oli tarjouksessa catch and release turskaa ja never see sampea.

      Voi hitto Ali, enkö muka muista Armi Aavikkoa, häh

    • Ali-Babba

      Voe, voe, kukapa voesi Armin unohtaa. Kerran asuin Pähkinärinteessä ja lähes naapurissa oli Armin äidin puutarhamyymälä. En sitä vielä silloin tiennyt mutta kerran menin jotain yrttiä ostamaan itselleni ja käppäilin sen kanssa kassakojulle ja Armihan se oli siellä luukun takana kasöörinä. Oli niin hyvän näköinen, että meinasin pyörtyä siihen paikkaan.
      Harmi, että elämä kolhi sitten häntäkin niin kuin kolhi. Todellinen kaunotar. Hyvin kaukana luudan heiluttajista.

      • edson

        Koittiko Danny pelastaa Aavikon? Mulle sais maksaa jumalattomasti, että viitsisin edes Dannyä kuunnella. Tai menisin katsomaan jonkun kusipään tekeleen, uuden Tuntemattoman.

        Leea Klemola ja Tiina Lymi saivat eilisen kolmosen aamuteeveen pisteet. Lymi pystyi paremmin hallitsemaan äklötyksensä Louhimiestä kohtaan.

        Näin taas unen.
        Olin "ajamassa", tai siis kuskin penkillä ja pysähtyneenä suojatien eteen. Päässäni olivat täysin mustat aurinkolasit ja kädessä valkoinen keppi. Huidoin ikkunasta jalankulkijoille, että horiop maleksijat, mun auto on lähdössä ja se piippaa, että kuljette päin punaisia. Saatana, painanko kaasua?


    • edson

      Pitää katsoa, jos näen päivällä taas uuden unen. Luulenpa, että näen. Pärkkele, annon apurahoja uniini.

      Oi kirja oi kirja, sinun sivuillasi ei veritahroja ole, ei siemennesteitä sun muita oksennuksia. Sinua ei ohjaa kukaan, se vaan tulee ja kuka sinut käsiisi saa, se tekee siitä uutta tarinaa. Ja tuossa välissä ei tarvita edes teostoa. Ainoa uhka on kirjaroviot, mutta siihenkin on jo keksitty vastalääke eli digikirja

    • edson

      Koska olette viimeksi meinanneet kuolla nauruun?

      No minä eilen. Oli vissiin a- studiossa, missä lausahtelemassa oli kaks naista maaliman pelastamisesta. Yks tokas, että muoviset mehupillit pitäisi kieltää

    • Sehän oli Haidi Heutala joka tällaista suurta toimenpidettä esitti. Sama Haidi oli myös Nesteen hallintoneuvoston puheenjohtajan kun Neste teki päätöksen alkaa tuohoamaan Indonesian, Malesian ja Borneon sademetsiä alkamalla ainoana maailmassa käyttämään palmuöljyä dieselin tekoon

      Totuuden torvi

      Torveen puhaltaa ja totta puhuu
      puhaltaa ja puhaltaa
      puhaltaa, puhaltaa, jo punaisena puhaltaa
      ja viela totta puhuu

      kas mikään ei kuitenkaan muutu
      kansat valheita rakastaa
      ja todenpuhujat pakastaa
      mut torven puhaltaja ei suutu
      puhaltaa, puhaltaa, torveaan vain puhaltaa


      torveaan han vuodesta toiseen soittaa
      viimein loppuu toduuden pillista teho
      ei kesta enää todenpuhujan keho
      lopulta lakkas kuulumasta totuus,
      jäljelle jäi vain torvea kaksi.

      Miten tuli mieleen nyt kaivaa tämä vanha runo esiin onkin pohdinnan paikka

      • edson

        Tota tota, ei kai mitään tosi surullista siel teittin kolmikossa ?

        Minä, vaikka en olekaan kuin pieni pajupilli, vältän isojen murheiden alaa ja totuuksia, vaikka totuus onkin kantavana :) siltana ...äsh. Ja vain minä tiedän, että Elämässäkin se tiedetään.

        Katsoin myös matkailuohjelman, missä Stephen Fry oli Keski-Amerikassa ja kertoi, että Costa Rica on valittu onnellisemmaksi paikaksi maalimalla. Siis Suomessa valehdellaan. Uskon iliman muuta Frytä mieluummin kuin suomen teevee julkkiksia ja poliitikkoja. Siellä yksi onnellisuutta synnyttävä voima on se, että eivät pidä armeijaa ollenkaan, vaan sijoittavat nekin rahat opiskeluun.

        Huh huh, ny en enää uskalla kertoa päiväuntani.


    • Ali-Babba

      No meitin kolmikko vielä pihisee ja puhisee. Ainakin vielä viime lauantaina. Yhden maksasyöpä on hiljaa etenemässä ja Hus opiiri jo yritti ehdottaa kunnallissairaanhoitoon kirjautumista eli poistoa heidän "saatto-ohjelmastaan ja seurannasta". Ukolla itsellään tuntuu enemmän painavan päälle ihan maalliset huolet eli saako millä hinnalla ja koska myytyä "sijoitus rintamamiestalon" jossa yksi hänen tyttäristään asuu tällä hetkellä, mutta haluaisi muuttaa helpommin hoidettavaan.

      Minäkin olen laukannut erikoiskatselmuksissa kurkkuni vuoksi. Senkään tila ei ole ruusuinen, mutta mahdollisesti "huollettavissa". No palaan siihen ennenpitkää kun tiedän koska sitä mahdollisesti "huolletaan". Kirurginen huolto on näköpiirissä ja jo toisen kerran samaan kurkkuun.

      Itse Einari joka on jo 79 näyttää halvaantumista ja vatsakipuja lukuunottamatta olevan meistä pitkäikäisimmässä kunnossa. Eli kaikki ähisemme mutta niinkuin sananlasku sanoo: Kuudenkympin ja kuoleman välissä.

      Ja nyt ovat kastikkeet ja sianläskisiivut tekeillä.-

    • Ali-Babba

      Jottet Pehtoori luulisi, että tässä vain vanhoja runoja kiskotaan varastosta niin kyllä tulee myös uutta ja uudella tyylilläkin. Täysin hetkessä kiinni.
      Runoilisin kyllä könniläisellekin jahka se löydettäisiin:

      Pehmoisissa pehtoori unia näkee
      Joki ohi hiljaa Päijänteeseen virtaa
      Siinä outoja möykkyjä kelluu
      Ovatko ne persauksia
      Ovatko ne sinistyneitä persauksia.
      Vai mitä ovatkaan
      Hyvin kuitenkin pinnalla pysyvät
      Niitä jokin siinä kannattaa
      Onko se kaasua
      Voi niitä raasuja
      Hetken täällä olivat
      Pois taas menevät
      Ohi on persausten aika
      Palaamassa on sinitaivaiden taika

    • Ali-Babba

      Runo locarille vaikka kateissa on
      (tässä erikoisläskisoosia valmistaessa)

      Könnissäkö luuhaa hän
      Hän, joka on hylännyt ystävällisen joukon tän
      Paremmin maistuu hänelle hapankaali
      Naamakin näyttää kuin etikan niellyt oisi hän
      Hän, joka on hylännyt ystävällisen joukon tän
      On hänellä kait mielessä päällimmäisenä raha
      Sitä tehdessä laihtuu häneltä myös maha
      Vain ruohoja ehtii syödä
      Kun tavaraa on pakko myödä
      No ei sitä pirukaan pitkään jaksa
      Siinähän menee ennen pitkää koko maksa
      Pian hän taas tänne palaa
      Ja tätä ystävällistä joukkoa lämpimästi halaa

    • Ali-Babba

      Ei ole muuten yhtään nälkä kun olen syönyt melkein pakillisen sitä huolella valmistettua pippuri kookoskerma ruskea kastike hirmuläskisoosia pernamuussin päällä.
      Viherpippureista saakin sopivasti kerma tai kookoskermahauduttamalla makoisaa pippurikastiketta varsinkin kun joukossa on sitä läskistä sulanutta herkullista sianrasvaa. Siis sitä samaa mitä tulee kinkun paistosta ja mitä jotkut torvet pakkaavat nesteelle dieseliksi muutettavaksi vaikka se on hurjaa herkkuva.
      Ja kaik tein osin mikrossa ja osin sähköuunissa eri lämmöillä ja suunnatuilla kuumennuksilla joilla ensin kypsytettiin ja sitten käristettiin ja lopuksi kaikki sekoitettuna haudutettiin,
      Eli tuli eestiksi hautadut sealihat

      • edson

        Ny mie sinulle kulinaristiohjeen annan

        Osta muussiperunoita kaupasta ja valmista perinteinen imeltynyt perunalaatikko, ei mitään muusseja, eikä ainakaan valmismuusseja.

        Ny sitten valutat kypsän perunalaatikon päälle ensin sitä rasvalientä ja korvaat sen hirmuläskisoosin poronkäristeellä. Hätätilassa voipi käyttää riistakäristettä


    • Ali-Babba

      Ja Locarille muistutus ettei passaa olla liikaa pomo!

      Miksi mulle

      Miks piti käydä mulle näin
      et osattomaks onnesta mä jäin
      Miks olen taas pomo
      Parempi varmaan olis olla homo
      Miksi vain työtä ja ongelmia nään
      vaikka hiukset harmaat jo peittävät pään.

      Olis pomona muuten hyvä olla
      mutta eihän sitä kestä hyvän ihmisen polla
      Täytyy kaikkien toisten murheet kantaa
      vaikka omissakaan ei näy rantaa

    • Ali-Babba

      Kello 0700 huutaa
      Kiekunut on Kallion kukko
      Nyt ylös myös maakunnissa joka ukko

    • edson

      Jo vain
      kalliolla kukkulalla kukko kiekui
      kantoi ääni
      sänky tärisi
      henki heräsi

      Tänään ripustan pimennysverhot

    • edson

      Jo vain uskaltauduin rappusille katsomaan, miten paljon uutta lunta oli taas satanut

      Meinaan, että jos taas 10 cm ... prkele ... vaan olikin 1 cm. No iltapäivällä kiroillaan, jos tarve. Vaik ei se auta ei , nyyh, yhtään.

      A Babba kysyy et miks hän näkee ongelmia vaan. No pelkkää ongelmaahan se pienestä pitäen, vaikka ne koulussa matikantunnillakin opettaa ongelman ratkaisua.

      Jossain vaiheessa todistetaan, että ihminen polveutuu nuijapäistä (ei siis affenasta), siis aikojen alussa oli vesilätäkkö ja siellä uiskenteli nuijapäitä. Ny ne ettii marsista vesilätäkköjä, jos vaikka siel pomppis meittin isovanhemmat

      • Ali-Babba

        Pääasia ettei polveudu kuhasta. Sit olis asiat jo huonmmin. kaikki olis kuha vaan!
        Kohtasin itsekin juuri himaan päin kurvaillessani oikein kunnon jalkarättisateen jostain kehä 3 tienoilta ihan Sturenkadulle asti- Kiva siinä oli sompailla kun oli märkää eikä jäistä pakkaslunta kuumien kumien alla.


    • edson

      Jahas, sitten asiaa

      No tulen seuraamaan tarkahkosti ja mielenkiinnolla taksiliikenteen kehitystä heinäkuun jälkeen. Onneksi on vielä muutamia elossa, jotka aloittivat 1960-70 luvuilla.

      Parhaassa tapauksessa palvelu tulee paranemaan ja hinnat pysyvät ainakin kurissa.

      "Mikä tahansa auto käy" liikennettä harjoittamaan. Jopa kuorma-auto. Käyköhän ihmisvetoinen riksa? Mä en ainakaan Soinia vetäisi metriäkään. Siis toivon myös kuskeille vapautta valita asiakkaansa. Toisaalta varmaan tulee vierastyön välittäjiä. Kuten marjanpoiminnassakin. Aasiassa on paljon väkeä, jotka repivät ehkä mielellään naama irveessä ylipainoisia soineja ylämäkeen riisikupin hinnalla.

      • Ali-Babba

        Olin kuulevinani että Uber aloittaa Hesassa heti kun uusi taksilaki tulee voimaan ja samoin yksi virolainen vastine. Jotenkin siitä jäi mielikuva että meillä kuulemma on nyt muiden maiden pääkaupunkeihin verrattuna vain minimaalisesti takseja ja ne lissääntyvätkin sitten merkittävästi Hesassakin.

        Mut miten ne voi lisääntyä ku Sinnemäen mielstä Hesassa pitäisi ajella sähköpyörillä ja sähköautoilla ja niilläkin vain vihreän eliitin!
        Köyhät ja muun väriset saavat Sinnemäen Hesassa tyytyä vanhoihin rämiseviin diesel busseihin, mitkä on köyhille oikein.

        Keskituloiset opettajat ja runoilijat jotka muodostavat maailmaa Hesassakin ylläpitävän keskikansanosan voivat kulkea raiteilla.

        Raiteilla joiden sähkö valmistetaan maalta sadoilla vanhoilla dieselrekoilla rahdatulla sahapuulla mitä poltetaan Salmisaaressa ja Tattarisuon uudessa "biomassavoimalassa"
        Siellä poltetaan Sinnemäen taivaalle sitten Pehmoistenkin metsät ja Pehmoisiin jätetään vain kuhat!

        ops. en tarkistanut oikeinkirjoitusta


    • Orsi-Babba

      Orsirunoilu

      Voi meitä köyhiä eläkeläisiä
      Eläke on meidän korsi
      Sen katkaisi Lipposen Puavo
      Meille soitti ja sanoi
      Teitä hyödyttömiä odottaa vain nahkurin orsi
      Maalima on parempi meille
      Putinin kavereille
      Meille jotka kaasuputkea hankkia osaamme
      ja siten kartuttaa lompakkoamme ja osaamme
      Minä ja Schröderin Kerhartti
      Ja tietenkin Vladi, joka rahat taskuihimme pani
      Teille köyhille jättänyt ei mitään
      Sanoi vain että muuttakaa itään
      Siellä kaikki on hyvin
      Palkkakin maksetaan nesteytetyin ohran jyvin

    • Ali-Babba

      Se on kuitenkin hjuva, että Vantaalle suunnitellaan uutta poikkirataratikkaa Mellunmäestä flygärille. Toivottavasti saavat sellasen tosi nopeen, melkein junan tapaisen kuin Bremenissä Lentokentältä Rautatieasemalle. Siis oikea pikaratikka. Itseltäni alkavat ulkomaanmatkat kyllä, ellei tehty, niin harvenemaan vaffasti joten yks hailee. Voin ottaa tarvittaessa vaikka eestiläisen uberin lentokentälle. Muuten pitäisi kyllä olla ihan suora todella nopea metro Rautatieasemalta lentokentälle. 15 minuutin metro.

      Kyllä on taas helpompaa Pehmoisissa, kun ei oo ees lentokentää,vai onko pölytyskoneille jotka pölyttää rypsit ja tappaa mehiläiset ja muut itikat. Tämä sattui silmään noista muista uutisista että ötökät on niin vähentyneet euroopassa, että linnutkaan ei safkaa löydä paitsi kalasääsket jotka voi aina napsia kuhaahahaa.

    • Ali-Babba

      Muuten ihan mahtavaa pippuroitua läskisoosia sain aikaiseksi siitä latvialaisesta läskikylkipalasta.
      On vielä valmiiksi ruskistettuna toinen puolikas jäljellä ja siitä saan vielä toisen panoksen aikaiseksi.
      Voi että sulais tällanen läski lokarinkinkin suussa ruohojen sijasta. Ainoot hyvät mitä miehellä nautintapuolella löytyy enää ovat savusilakka, vastajauhettu ja könnin sisälmys.

    • Ali-Babba

      Voihan varsi,
      Vasta syötyäni useamman annoksen läskisoosia huomasin , että pahuksen pääsiäinenhän lähestyy.
      Onko Pehtoorilla hyviä suojautumisvihjeitä? :)

    • edson

      Ali Pappa iski suoneen eli pölytyskoneisiin

      Aatelkaas, kuinka mainostetaan riistaa ehtana luomuna ja poroo kans. Nää pirun mainostajatko tietävät, mitä nuo luomuelukat samoillessaan pitkin poikin metsiä ja mantuja syövät? Kysyn vaan. Porot ainakin syö tsernopilin sieniä tai muita raskaita metalleja, mitä vaan taivas antaa

      Mutta jumal'auta aarinko paistaa ja ei tartte ees lingota

      Sit tähän nykydigiteknolokiaan. Illalla joskus klo sitä sun tätä pimahti sähköt poikki. Hetken päästä kilahti puhelin ja kertoi viestillään, että sähkäkatko alueella jne. Ei tarttenu siis kahlata ulkona olevaan pääkeskukseen ja tarkistaa, että onko joku pääsulake sanonut sopimuksen irti.

    • edson

      Murdochin murhamysteereissä (tv1) kulki juna tyhjiössä melkein äänennopeus jaettuna 2. Jotkut varmaan huusivat kauhussaan kulkusuuntaa vastaan ja niin juna ei saavuttanut maksimiaan.

      Jos saisin hallita mutta en hillitä, niin rakentaisin väliin hyppyrin tuollaiselle tyhjiöradalle. Onhan se nyt kumma, ettei paskat tulis kiireisimpienkin ihmisten pöksyihin.

    • edson

      Näin viime yönä taas unen

      - mahtuuko riksaanne kaksi
      - ใช่ (=kyllä)
      - Eduskuntatalolle horiop

      Kun riksakuski vihdoin pääsi eduskuntatalon rappusten juurelle, alas olivat jo kävelleet kaksi tynnyrin muotoista oliota, toisella kädessä nakkimuki ja toisella darts tikat

      - Rickhards pub, olisi vähän kiire, horiop
      - ใช่

      Erottajan mäkeen kuitenkin riksa pysähtyi. Kuljettaja oli antanut kaikkensa ja vetänyt elämänsä viimeiset henkäykset.

      Hirveä älämölö syntyi matkustamossa.

      - helevetti soikoon, emme me vielä perillä ole. Isompi tynnyri haki katseellaan piiskaa

      Isommalla tynnyrillä sekosi täysin konseptit ja nakkimuki sinappeineen lensi hengettömän kuljettajan niskaan.

      - tällaisesta kyydistä emme kyllä maksaa mitään

      Niin lähtivät kaksi tynnyriä puuskuttamaan kohti pubia.

    • edson

      Ny mä pidän peukkuu, että uusi "Tuntematon" saa seittemän oskarii. Ja het kansalaisalote etuskuntaan. Lakiin kirjattakoot pakkoesitys ittepäisyyspäivänä.

      TV 1 lähettää Linnan version, tv2 Louhimiehen ja femma Molbergin ja kun ykkösen versio loppuu, niin kakkosen alkaa jne.

    • Ali-Pabba

      Minä hilpsen tästä kolmen kipparin kokoukseen, kun kaikki vielä tänäänkin pihisemme

    • Ali-Babba

      Kolmen kipparin lyhyt kokousprotokolla:
      Örjan on saanut myytyä rintamamiestalonsa ja pihisee nyt yhtä huoltansa keveämmin.
      Einari hyvässä vedossa vaikka totesimme, että hän jää meistä tänne koska hänestä olisi heavenissä liikaa kotihoidettavaa, mutta m,inua ja Örjania jo odotellaan. Osoite vaan ei ole ihan kirjoissa kuulutettu.
      Siis kaikki edelleenkin pihisemme.
      Palaan asiaan taerkemmin jahka olen hölväissyt pullon laaturhummia kitusiin!

    • Oh-Laard-Baba

      Kun hjuva ruoka on kuitenkin jokaiselle niin tärkeää, niin tässä suunnittelen tämän onnistuneen, erittäinkin onnistuneen, latvialaisen läskisoosin muunnosta, missä niiden ruskistettujen ja rapeiden läskinkappaleiden lisäksi pehmeään kookoskermapåohjaiseen kastikkeeseen olisi lisätty voissa friteerattuja herkkutatin kappaleita.
      Sitten oheisnälkään maalais ruisleivän siivuja jotka on sivelty suuta hyväilevällä, suorastaan tippuvalla valkosipulilaardikerroksella

    • Ali-babba

      Kun on lähes viikonloppu ja aivot? ovat tuottoisalla päällä, niin sapuskan sijasta olenkin pohtinut maaseudulle sopivia pinta ala ilmaisuja.
      Paras päätelmä on toistaiseksi ollut Pehmoisten oma pinta alayksikkö, mikä on meidän kaupunkilaisten hehtaarin vastine eli Pehtaari!

    • Ali-Babba

      Pehtaarillaan peuhaa Pehmoisten Pehtoori
      Hän sillä tuottaa ja tulosta tekee
      Yhdellä aarilla kasvaa pakuaari
      Pakuaarilla paljon rahoo tekkee
      Yhteä heleposti kuin saamelaiset porolla vettää rekkee
      Nekin meitä aina huijaa
      Poron ylihinnat kiikuttaa Norjan Ruijaan
      Siellä kruunut naftaan vaihtaa
      Ja norjalaisten suosimia sähköautoja kaihtaa
      Nokisina he naftan voimin kotilappiin palaa
      Ja kolleega Pehtooria etelässä kadehtivat salaa

    • edson

      Pehtaarilla on kiva olla
      kun on taskussa kuhmista
      kunnan omaa valuuttaa
      eikä sentään arvoltaan ihan nolla

      No jo oli soinnuton värssy, mut totta joka sana. Yhdellä kuhmiksella tankkaa tankin täyteeen ja sitten matkaan. Kaasu pakoputkestakin on ruusun tuoksuinen

    • edson

      Sointu edelleen pois ja muutenkin vire synkkä,

      sillä kansa valitsi Tuntemattoman. Toisaalta eihän se ihme ole, että kansa ... enemmän kansanäänestyksiä. Johan teurastajakin valittiin kansan suosikiksi.

    • edson

      Teemu Laajasalo on löytänyt tavan maksaa henkilökohtaiset velkansa. Hän myy teesejään, missä perustelut uskonnon opetukselle kouluissa.

      Nämä teesit on käännetty myös bullan kielelle, jotta paavikin tajuaa, mitä uskonpuhdistuksessa oikein tapahtui. Usko todella puhdistui ja löi itsensä läpi suomalaisessa peruskoulussakin.

    • Dr.Whoo

      Mie olin eilen kollegojen kanssa perinteisillä pikkujoulu illallisilla. Ei oo aikasemmin keretty. Eli kiireet ne ei vähene meikällä.

      Eikä sitäpaitti ollu kehumista sapuskoissa, vaikka kehutussa ravintelissa oltiinkin. Joskus vähän ihmetyttää noi "hienommat" ravinteliruuat. Tuollakin syötiin sitkeää lehmää, (menun mukaan "mureaa härkää") lankun palasta lautasena käyttäen. Eikä ollu ihan halpaakaan.

      Enpä oo juur kerenny edes lukemahan näitäkään palstoja, nyttekki pitää taas olla menossa sinne sun tänne.

      Kiva kuitenkin että oikeat urheilut ovat taas alkaneet. Sen kunniaksi pieni loppusointuinen pikaruno:

      Bottas ajoi päin seiniä,
      ei oo Aussit Valtterin heiniä.
      Kimi piti yllä Suomen mainetta,
      ja laittoi Vettelille painetta.
      Hamiltonia ei näköjään voi voittaa,
      se aina ykkösenä suutaan soittaa.

      • edson

        Pashat, sulla on ollut pikkujoulut monta viikkoo ?

        Jo vain lankkulautaset siellä. No tehään pisniksiä ja ujuta minut ja minun höylätyt lankkulautaset Turun ravintoloihin. Kulosaaressa ainakin tykätään mun polttopuista.

        Mitenhän sen Vettelin tukka pysyi jakauksella?

        Eikös sitä sitkeää lehmää osata ruoskia Turuus? Vähän pehmittää meinaan, enneku kannetaan lankulle.


    • edson

      Jumal'auta, nyt on teholauantai

      Pölynimuri on mölynnyt ja rikkonut rauhan.
      Toisaalta näen kuin taiteilija unia
      tehdessäni duunia.

      Ja äkkiä apurahoja mullekin

      Siis siis, Hesa saamassa yöpormestarin (ko?) 24/7 äksöniä ja Hesa nouseen varteen otettavien maaliman isojen kaapunkien tavoitellumaksi kaapungiksi maaliman onnellisimmassa maassa nääs, siis sekin vielä, sanoo islantilaiset mitä sanoo. Nyt vain kehittelemään.

      Enstex ehotan kirkkoveneillä harjoitteluu, kun vesi hieman nousee. Ei tartte sillon turistin nähä Venetsiaa ja kuolla. Voipi kuolla ihan ... miten-sen-ny-sanois. Jumal'auta Eteläsatamasta soutaen Stokkalle ja hurjimpina talvina luistellen. Ponttoonikaljaterasseja matkalle.

      Turisteille kans sähköfillareiden vuokrauksen yhteyteen sähkösuksia, sähkörullasuksia ja sähkörullalauttoja

      • Dr.Whoo

        Juu, tukia 400 ekua per vuas jokaiselle sähköpyörän ostoon? Bernerin neronleimaukset ovat vertaansa vailla, en tiiä itkeiskö vaiko nauraisko.
        Syytän tästäkin täysin Sipilää, hänen tehtävänsä pääministerinä olisi pitää huoli siitä että kaikki ministerit olisivat edes jotenkin täysipäisiä, jopa oikeustoimikelpoisia.

        Vielä pikaisesti asiast kolmanteen; en oo tota Louhimies skandaalia ehtinyt seurata, mitä se oikein on tehny kun julkisesti ristiinnaulitaan pahemmin kuin ketään murhamiestä?

        Ny mie meen.


    • edson

      En mie Louhimiehest muuta tiedä, ku mitä on kirjoitettu ja lausuttu ja pyysi äijä anteeks, että ei oo koskaan lasta kohtuutta kovemmin rietostellu. Kertoi vaan, että sais fiiliksen ylle lapsnäyttelijälle kertomalla, että lapsen vanhemmat olivat kuolleet, vaikkei näin ollukkaan. No kunnon fiilishän siitä syntyi lapsparalle ja melkein veistettiin tälle ohjaajien ohjaajalle ihka oma oskari, kansan oskari.

      Enemmän tukee tällasille taiteilijoille, mä vaadin.

      • Dr.Whoo

        No mie täält tienpäält huikkaan, et olin lukevinani jostain et juuri tuo nimenomainen lapselle valehtelu ei ois tosi tappaus, vaan jonkinlainen vitsi jonka joku olis ottanu todesta. Jos kuitenkin on tosi, niin aika törkee temppu.

        Mut ehän mie ainakkaan ilman todisteita lähtis kettään tuamittemaan..eihän noitiakkaan poltettu ilman todisteita..vai miten se oli.


    • Ali-Babba

      Huh, huh, nyt on pakko levätä kaiken läskisoosin ja tattikastikkeen syömisen, jälkeen, jotta ies jaksaisi runoilla.
      Etelä-Saimaasta kuitenkin huomasin, että siellä on pääsiäisnoitia kaupan. Mistä lie sinne tulleet?

    • Ali-Babba

      On se kyllä kumma, kun toisinaan irtoaa juttua vaikka kuinka ja toisinaan vaikka kuinka meinais niin ei!
      Eikä sitä joka ilta voi ottaa pullolista rhummiakaan jotta kynä vilkastuis.

    • Ali-Babba

      Tekis mieli kysyä pehtoorilta, että ketäs myö nyt sitten äänestetään kun persaukset ovat hajaantuneet äänettömiin persauksiin ja sinisiin, joiden tulevaisuudesta ei kukaan vielä uskalla ennustetta laatia.
      Vihreitähän myö ei myöskään ydinvoiman kannattajina voida äänestää, paitsi sie tietenkii. Kunnon kommareitakaan ei enää ole joten siltäkään suunnalta ei mitään ole otettavissa. Demarit taas on ihan naisten ja holhoojien puolueeksi ryhtynyt.
      Kristillisiä ei olla vaan pakanoi jotka viikkaa lakanoi. Sveduiksi ei tulla vaikka svenskaa erinomaisesti ja vapaaehtoisesti opittuna osataankin.

      Siis mitä myö tehhään tällases tilantees. Onks ny vihoviimein jätettävä äänestämäti.
      Niin ja meinas unohtuu, et eihän tuota Orvon kokkareitakaan voi äänestää kun se on hoitamassa meidän sosiaalirahat pörssiyhtiöille. Kepuleita taas ei usko edes joulupukki.

      Mut viel on joku puolue hesassa missä on yks kunnanvaltuutettu joka on ydintohtori ja kannattaa ydinvoimaa. Se tais olla joku Pennanen. Puoluetta en kyllä muista, Vai oisko vielä se piraattipuolöue hengissä?

      Locarilta en uskalla kysyä. Se ehottais jotain yrittäjien puoluetta. Eihä siinä sinänsä mitään pahaa ole. Kyl täs yrittämistä tunnetaan, mut ku sekllastkaa puoluetta ei taia olla

      Pitäisköhän perustaa uus puolue. Hehtaari puolue!

      • edson

        "Pitäisköhän perustaa uus puolue. Hehtaari puolue!"

        Meil on jo : pehtaaripuolue. Oma valuuttakin, kuhmis. Vertaa Sysmän omaan valuuttaan. Täysvaltaisena puh.johtajana ja kaupunkia ja maaseutua tuntevana lupaan paljon, jos vain saan vallan.

        Loppujen lopuksi ymmärrän maaseudun ahdistuksen, ja kaupunkienkin tuskan. Nimittäin elämä on tuskallista eikä muuksi muutu. Nykyään tarvitaan paljon enemmän kuin ennen. Ja ennen oli niin tylsää muutenkin. Paitsi heinänteossa ja tukkilaiskarkeloissa.

        Ymmärrän yrittäjän vaikeudet ja työntekijän vaikeudet. Kummallakaan ei tuppaa rahat riittämään ja toisella ei riitä edes aika aina siihen rahan hankkimiseen, kun nukuttavakin olisi. Jos taas joskus yrittäjää lykästää, niin naapuri saattaa ... no mahdollisuuksia on paljon, mitä saattaa, mitä ei.

        Työntekijä selviää helpommin, jos jaksaa istua joskus lakossa hieman lepuuttamassa jäseniään. On se meinaan se istumatyökin kuluttavaa, sen tietää duunarikin ja siksi on herroille vihainen. Toisaalta joillekin herroille on syytä ollakin vihainen.

        Kyllä oli pitkä jorina. Loppujen lopuksi kesän lämpö antaa voimia luoda taas talvella lumia


    • Dr.Whoo

      "On se kyllä kumma, kun toisinaan irtoaa juttua vaikka kuinka ja toisinaan vaikka kuinka meinais niin ei!"

      Toivottavasti ei johdu meikän vaikutuksesta. Ketään kosiskelemattomat kirjoitelmani kenties jäykistävät muiden kynän, sammuttavat muilta kirjoittamisen ilon. Tämän negatiivisen vaikutukseni muihin olen huomannut ajat sitten, ketjusta riippumatta.

      Samaa vihjaa tuo toistuva kirjoituksien "kohdistaminen" vain yhdelle kirjoittajalle. Ylipäätään en ymmärrä lainkaan pyrkimystä siihen, että näihin "soitinketjuihin" ei saisi vapaasti kirjoittaa kuka tahansa, kuten jo tämänkin ketjun aloituksesta voi päätellä. Huumori on välttämätöntä elämässä (en tarkoita tuota toista ketjua), mutta sen alta todelliset ajatukset on helppo nähdä.

      Olisipa jossain liberaali ketju, johon ihan oikeasti kaikki olisivat tervetulleita omana itsenään.

    • edson

      Hitsi, eiks tänne ole kaikkien halukkaiden annettu kirjoittaa ?

      Ääriliberaalina totean, että joskus itse ainakin kirjoitan soopaa, mutta koitan laittaa aina sinne jonkun sattuman siihen soopasoppaani. En kavahda, jos joku järkkyy.

      Mutta synnitön en ole, vaikka kirkkoon en kuulukaan. Kosiskelen aina nätei flikoi ja mieluummin kukkahameisii sellasii

      En ole tykännyt täällä kyttyrää kenenkään suhteen, mutta joskus olisi tehnyt mieli haastaa omat soppani.

    • edson

      Pehtaaripuolueen puh.johtajana totean, että ei oo helppoo jakaa tyytyväisyyttä kansalaisille. Jos 51 % sitä koittaa tehdä, niin 49 % nitisee vastaan.

      Ottakaamme Venäjästä mallia. Siellä 70 % tekee hyvää ja 30 % tukee sitä.

      Minä olen vieläkin äimänä, mitä Who tarkoitti. Tämä nyt ei tähän yhteiskuntapoliittiseen kirjoitukseeni oikke sovi, mutta ku on äimänä, niin on äimänä.

      Mutta äänestettävä on, ei voi sitä jättää väliin. Toimin kuin Paavo V. Eli en äänestä sitä puoluetta, mihin kuulun.

    • edson

      "Olisipa jossain liberaali ketju, johon ihan oikeasti kaikki olisivat tervetulleita omana itsenään."

      Ehdotukseni. Laitapa sellainen ketju vaikka aloittelijoihin, niin tutkitaan, kui käy

      • Dr.Whoo

        Kaikkea ei kaikki aina ymmärrä, lieneekö tarpeenkaan.

        Mitä tulee kaikille tarkoitetun "liberaalin" ketjun avaamiseen, kenties hyvä idea, mutta minulla on nämä ajankäytölliset rajoitteeni. Mielelläni kyllä osallistuisin sellaiseen ketjuun.


      • edson
        Dr.Whoo kirjoitti:

        Kaikkea ei kaikki aina ymmärrä, lieneekö tarpeenkaan.

        Mitä tulee kaikille tarkoitetun "liberaalin" ketjun avaamiseen, kenties hyvä idea, mutta minulla on nämä ajankäytölliset rajoitteeni. Mielelläni kyllä osallistuisin sellaiseen ketjuun.

        Minä muistan, kun en aina koulussa ymmärtänyt jotain, kehtasin kysyä. Monta kertaa sain apujakin, mutta eihän meittin saitti olekaan koululuokka.

        Vaikka me A Babban kanssa joskus kyselemmekin että olisi kiva tietää tulviiko Turuus, niin ymmärrämme tilanteita. Uskon näin.

        Minulla kun tuppaa olla aamupäivisin liikaakin aikaa


    • Ali-Babba

      No ei tässä aamulla jaksa tyrnimehuakaan latkia. Mieluummin Kukko olutta. No tosin en ole oluen juoja paitsi jos sattuu käteen jotain hyvin tummaa, hyvin vaffaa makeahkoa belgialaista Trappister olutta.
      Kaikkiahan täällä ainakin minun ymmärtääkseni on yritetty saada kirjoittamaan. Ihan nimelläkin välillä osoittaen. Kirjoittajat kun ovat nykyisin hyvin marginaalinen laji eli yhtään ei passais menettää jos on jonkinkaanlainen yhteisö sattunut syntymään.
      Minä ihan aidosti pohdiskelin sitä miten joskus kirjotuttaa ja joskus ei, enkä sillä edes vähäisimmässäkään määrin tarkoittanut kuin omaa kirjoittamistani.

      Olen muuten sitä mieltä, että kellon siirtely on ihan turhaa

      • edson

        Min oon samaa mieltä tuosta, että kirjoittamisen on syrjäyttänyt emoijit. Ei vaan, joskus istuin kellarissa aamuyöllä ja mietiskelin ja kirjoittelin kaikenlaista hauskaa ja hauskaa olikin, kun mietti hauskaa. No tässä tietysti oli kyseessä omanlainen hauskuus. Toinen tykkää äidistä, toinen tyttärestä.

        Minä en siirrä kelloja, sillä nytkin aamulla kello näytti kaheksaa ja aattelin venytellä yheksään. En ole vielä ajatellut, mitä sitten syksyllä mietiskelen.

        Kirjoittakaamme


      • edson
        edson kirjoitti:

        Min oon samaa mieltä tuosta, että kirjoittamisen on syrjäyttänyt emoijit. Ei vaan, joskus istuin kellarissa aamuyöllä ja mietiskelin ja kirjoittelin kaikenlaista hauskaa ja hauskaa olikin, kun mietti hauskaa. No tässä tietysti oli kyseessä omanlainen hauskuus. Toinen tykkää äidistä, toinen tyttärestä.

        Minä en siirrä kelloja, sillä nytkin aamulla kello näytti kaheksaa ja aattelin venytellä yheksään. En ole vielä ajatellut, mitä sitten syksyllä mietiskelen.

        Kirjoittakaamme

        Ja toteutan tässä kirjoittamisen riemua ja samalla kehun somen ylivoimaisuutta. http://bot.fi/2k5h ja kuinka ystävällisesti some lähestyykään minua. Kaikki kepposet olen sille pyrkinyt tekemään, ei kosta, vaan on ystävä. Kokeilkaapa omien naapureiden kanssa kommentointia, niin huomaatte, että some on hyvä ystävä.

        Koetan kohta puhdistautua viikon saastasta ja piekseä myös vihdalla sieluni puhtaaksi.

        Muuten. Minulta kantsii ostaa tarjoilulankkujen ja polttopuiden lisäksi vanhoja vihtoja. Ylivuotista vihtaa olen käyttänyt koko helekutin monta kertaa ja vaikka lehti on värähtänyt pieksennässä, se pysyy ja pysyy vain kiinni.


    • metsänneito

      "Kun kukko kolmasti laulaa kiellelät minut" ! Nyt suomen kansa on kieltänyt itse itsensä. Äänestetään vallan, rahan ja tavaran jumalia. Metsät on unohdettu. Puuta ei enää kunnioiteta. Puu on yksityisen tai valtion maalla karvava tuottamaton raha. Tässä uusin satu. Kaukaisilta mailta tulli kolme tietäjää. He toivat kalliita osakepapereita ja muita kalleuksia ja tarjosivat niitä köyhälle suomelle. Siitäkös suomiherrat hurmaantuivat ja rupesivat lohikäärmettä rakentamaan. Sellaista mikä olisi niin suuri ettei sellaista oltu ennen nähty. Eipä aikaakaan kun lohikäärme oli valmis ja vaati ruokaa. Se uhkasi polttaa liekillään kaikki suomen metsät jos suomi ei syötä sille puitaan. Niinpä suomi sytötti ja pian oli kaikki puut syöty harjujen havupuita myöten. Mutta lohikäärme vaati yhä ruokaa. Käänyttiin naapurimaitten puoleen ja aikansa saatiin lisää puuta mutta sitten naapurimassa ruvettiin ihmettelemään tätä kyltymätöntä petoa. Se söi puuta ja paskansi sellua. kiinteä aine vietiin laivalla kaukaiseen maahan mutta löysä laskettiin vesiin ja pilaten suuret vesialueet eikä ihmisillä ollut enää puhdasta vettä eikä puuta millä olisi talojaan lämmittänyt. vedet. Naapurimaat rupesivat pelkäämään että peto tulee heidän metsämailleen ja rakensivat valtavat muurit maataan suojelemaan. Peto vinkui nälissään. Se inhosi ihmislihaa. Lopulta sen oli kuitenkin alistuttava syömään sitä ja naps. Pian se oli napsinut kaikki ihmiset suuhunsa merenranikkoa myöten. Koska maassa ei ollut enää mitään syötävää se pulahti veteen. Valtava hyökyaalto pesi suomen puhtaaksi. Saapui ensimmäinen lintu ja näki pienen ruohon massa. Se oli puun hento taimi . Lintu helähti laulamaan ja pian tuli lisää lintuja. Tuli lisää ruohoa ja lopulta satojen vuosien päästä uusi vihreä metsä.

    • metsänhenki

      Näin se menee. Lohikärme tulee. Vitsit on vähissä jonka kitaan joudutaan!

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Onks sulle väliä, jos jokin kaivattusissa

      ei ole täydellistä? Esim. venytysmerkit, arvet, selluliitti, epäsymmetriset rinnat, vinot hampaat jne?
      Ikävä
      87
      4688
    2. Ei sinussa ollut miestä

      Selvittämään asioita vaan kipitit karkuun kuin pikkupoika.
      Ikävä
      134
      4203
    3. Shokkiyllätys! 31-vuotias Hai asuu vielä "kotona" - Anna-vaimon asenne ihmetyttää: "No ei tämä..."

      Hmmm, mitenhän sitä suhtautuisi, jos aviomies/aviovaimo asuisi edelleen lapsuudenperheensä kanssa? Tuore Ensitreffit-vai
      Ensitreffit alttarilla
      36
      2785
    4. Eikö Marin ollut oikeassa kokoomuksen ja persujen toiminnasta

      Ennen vaaleja Marin kertoi mitä kokoomus tulisi hallituksessa tekemään ja tietysti persut suostuu kaikkeen, mitä kokoomu
      Maailman menoa
      209
      1817
    5. Olet elämäni rakkaus

      On ollut monia ihastumisia ja syviäkin tunteita eri naisia kohtaan, mutta sinä olet niistä kaikista ihmeellisin. Olet el
      Ikävä
      37
      1357
    6. Missä Steffe hiihtää?

      Missä reppuli luuraa? Ei ole Seiskassa mitään sekoiluja ollut pariin viikkoon? Onko jo liian kylmä skulata tennistä ulko
      Kotimaiset julkkisjuorut
      25
      1339
    7. Wiisaat Lappajärvellä iät.

      Nyt nimiä listaan menneistä ja nykyisistä Wiisaista Lappajärveläisistä. Itseäkin voi tuoda esille kaikessa Wiisaudessa.
      Lappajärvi
      12
      1316
    8. Ratkaiseva tekijä kiinnostuksen heräämisessä

      Mikä tekee deittikumppanista kiinnostavan? Mitä piirrettä arvostat / et arvosta?
      Sinkut
      67
      1278
    9. Milloin nainen, milloin?

      Katselet ja tiedän, että myös mieli tekee. Voisit laittaa rohkeasti viestin. Tiedät, että odotan. Ehkä aika ei ole vielä
      Ikävä
      61
      1233
    10. Seiska: Konsta Hietanen ja Aami-rakas iltamenoissa - Salkkareista Aami täräyttää: "Sarja oli..."

      Konsta Hietanen jätti Salatut elämät -draamasarjan tänä syksynä. Konstaa kyllä kaivataan vieläkin Salkkareissa! Lue li
      Suomalaiset julkkikset
      2
      1212
    Aihe