Kaupungin vetovoimatekijät

minnemennä

Julkisessa sanassa esitetään kaupungin vetovoimatekijämittariksi kaupungin tapahtumakalenteria. Mitä enemmän kalenterissa on tapahtumia tai kaupungissa on toimintamahdollisuuksia, sitä vetovoimaisempi kaupunki on. Mitä Hanko tarjoaa tällaisena kevätpäivänä lapsiperheille, kun ulkona satelee vettä ja loskaa on paikat täynnä? Lapset ovat alle kouluikäisiä.

31

639

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Karisbo

      Kun tulee kesäsesongin ulkopuolella niin sitten vain uimahalli/SPAhan. Keskikesällä vesisateessa lämmittelemään vaikka kaupungintalon lämpiöön.

    • Lklklklkk

      Spa on ja luonto! Brygganille, Krokenille tai Regattaan syömään. Kahville Alans Caféen.

    • LlLklkl

      Kahville voi mennä myös Tulliniemen cafeen!

    • minnemennä

      Lähin uimahalli, johon pienten lasten kanssa voi mennä, on Tammisaaressa. Monet ihmiset, kuten tässäkin ketjussa tarjoavat SPA:ta. Se ei toimi perheelliselle, eikä varsinkaan pikkulapsille. Sorry vaan, se ei ole uimahalli, olen käynyt katsomassa. Kahville voi mennä vaikka Oasikseen, kun Alans cafe on viikon kiinni. Hyviä ruokapaikkoja on. Olisi kiva harrastaa liikuntaa. Hopunloppu on Lohjalla asti. Ehkä menemme Tammisaaren uimahalliin. Seuraavalla kerralla otamme huoneen Tammisaaresta. Kiitos vinkeistä.

    • tarjontaaHangossaON

      Tämän "minnemennä" kirjoittaja on pessimistinen Trolli Hangosta. Voi voi.

      • parempaaasennettaplease

        no kerropa mitä lapsiperheille, jolla alle kouluikäiset lapset, kun olet niin viisas? Jäällä kävelyä?


    • minnemennä

      Eilen oli hieno aurinkoinen sää, taitaa tulla vastaavanlainen tänäänkin. Näyttää lupaavalta. Ulkoilu on kelposäässä mitä parhainta. Leijonapuisto on hieno ja rannan leijonapatsaat ovat herttaisia. Olin kuullut jo aikaisemmin Hangon valosta. Kyllä siinä jotain mystiikkaa on. Kirjastonne on myös kärkipäästä. Lehtilukusalissa löytyy paljon luettavaa. Aina sitä jotain keksii. Sadesää oli alkuviikosta vähän rajoittava. Silloin ajoimme Tammisaareen. Kiitos ystävällisistä vinkeistä ja hyvästä palvelusta matkailutoimistossa.

    • PaljonkaikkeaOn

      Hangossaha talvella löytyy kiva pienehkö Spa, mukavat pikkuruokapaikat, leffateatterikin ja onpa hieno hotelli Regatta esim. Voi ratsastaa, jääsurffailla, retkiluistelija, hiihtää, keilailla..... tekevälle aina tekemistä löytyy!

      • jokaisellejotakin

        hyvä luettelo tekemisiä urheilumieliselle, kohderyhmä oli tässä keskustelussa perhe, jolla alle kouluikäiset lapset. Jos YH, niin rajoittaa pirusti. Hän löysikin kirjaston ja Leijona-leikkipuiston! Tarvekirjo on laaja, jokaisella omat mieltymyksensä ja elämäntilanteensa. Kaikki eivät pelaa jalkapalloa!


      • hyväluettelo

        Kaupungin kotisivulla olevassa tapahtumakalenterissa on paljon tarjolla jopa näin maaliskuussa. Hanko elää ympäri vuoden.


    • GrönanRokit

      Jännää miten Kirkkopuisto on nykyhankolaisten toimesta saanut nimen Leijonapuisto. Joko tuo on ihan virallistettu asia? Kysehän on siitä, että Lionsit lahjoittivat kaupungin lapsille sen puistossa olevan laivahässäkän. Lions lahjoituksesta siis syntyi lapsiperheiden suussa Leijonapuisto.

      Hangossa on kyllä pieneksi kaupungiksi paljon tapahtumia kuukausittain. Yhdistykset ovat hyvin aktiivisia. Mutta - ymmärrän perhematkailijaa. Hän odottaa jotakin lapsille tarkoitettua. Ja tottahan se on että Spa ei ole tarkoitettu lapsiperheille. Siksi tulisi miettiä - ainakin silloin tällöin - mitä lapsille voisi tarjota.

      Kaupungissa on kaksi teatteriyhdistystä. Miten olisi talvinen teatteritapahtuma lapsille?
      On taiteilija- ja musiikkiporukoita. Miksi ei taidetapahtumia ja musiikkitapahtumia lapsille?
      Gröna Kajen voisi räväyttää lasten Rock-tapahtumalla.

      Matkailutoimisto (Hansea) voisi myydä pakettimatkoja ja Kulttuuritoimisto voisi laajemminkin mainostaa niitä.

      Uskoisin että aikuisille voisi joskus tehdä hyvää heittäytyä lasten maailmaan. Jäisi turhat poliittiset "jurputukset" tosikkojen huoleksi

    • HeiHalooHanko

      Ketä nimitys Leijonapuisto haittaa, siis todella? Kuulostaahan se paljonkin paremmalta kuin tylsä nimitys Kirkkopuisto! Kysehän on loppujen lopuksi vain paikan lempinimestä!

      • leijonapuistossatapahtuu

        Eihän se ketään haittaa. Voisiko puiston jakaa ihan virallisesti kahteen osaan Kirkkopuistoon ja Leijonapuistoon? Leikkipuoli olisi Leijonapuisto. Leijonapuiston rannan puolella on Hangon leijonat Conrad ja Aurora. Jos OMISTAJAN JA KAUPUNGIN VÄLINEN kauna laskisi, niin ehkä Leijonapuiston vastapäätä olevaan "kummitustaloon" saataisiin todellinen ympärivuotinen lasten matkailukohde: Hangon leijonien luola. Olisi vastaava kuin Joulupukin paja Lapissa. Leijonien luolassa voisi tavata Conradia ja Auroraa eri vuodenaikoina, Voisi tulla katsomaan, minkälainen on Leijonien luolan joulukoristelu tai Hangon leijonien pääsiäisateria. "Vain kuolleen ruumiini yli" -tyyppiset ulostulot voivat antaa odottaa kummitustalon tulevaa käyttöä pitkään. Jospa Leijonien luolalle löytyisi paikka läheisistä muista rakennuksista; Tellinnasta tai Liliuksen linnasta?


      • Lapsillahauskaa

        Kaupunginjohtaja ja hallituksen pj. viidyttämään lapsia apinapuvuissa leijonapuistoon.


      • 2016jeee

        Ja Hanko2016 taputtaa käsiään vierestä!


    • vetovoimatekijöitä

      Eikös se kauna periydy tontista, joka kohta vapautuu Ratakadulla? Sekin oli poliitikkojen keittämä soppa. Oikeata soppaakin on tarjolla, mutta jotkut ovat siirtyneet tarjoamaan lahjomana kahvia ja grillimakkaroita...

    • puistonnimion

      Kauna on vuosikymmeniä vanha eikä sitä ratkaisu taida ihan niin vaan onnistua. Puiston nimi on Kirkkopuisto ja toivottavasti pysyy. Leinojat Conrad ja Aurora on niin lapsellista, että oksettaa. Aikuiset ihmiset käyttävät yksi lasten lempipatsaita mollatakseen muut ihmiset ja luulevat olevansa jotain erikoista.

      • olekeskenäs

        sillä lailla ja haloo!


    • Lejonparken

      Leijonia eli siis Conradia ja Auroraa voisi vähän hioa hassummiksi ja markkinoivimmiksi! Vitsit siis vähän nasevammiksi, ei siinä muuta tarvita. Ja kyllä Naantalissakin osataan markkinoida muumeja, vaikka ovatkin välillä vähän out off date! Kyse on siitä että kaupunkilaiset kuten Hankolaiset, heidän pitäisi ottaa positiivisesti ja ylpeästi kaikki markkinointitavat omakseen, ollaan ylpeitä siitä mitä meillä on -tyyliin!

      Mutta mutta, Hangossa ollaan niin negatiivisia, vika on siinä.

      Leijonapuisto on ehdottomasti uuden nimensä ansainnut!

    • minunmielestä

      Tapahtumakalenteri on hyvä, kun ajattelee kaupungissa kävijöitä. Kun matkailija valitsee paikkakunnan mihin mennä pikku lomalle. Hangossa tapahtuu talvellakin paljon ja se näkyy tapahtumakalenterissa. Jos ajatellaan vakituista asumista, niin silloin on muitakin tekijöitä vaakakupeissa.

      Hangon veroäyri on 21,75 ja kiinteisövero 1,30, kun Uusimaan keskiarvot ovat 18,86 ja 0,95. Perheelle voi olla merkityksellistä, jos maksat 3% enemmän veroa. Siitä tulee muutama tuhat euroa vuodessa puhtaana käteen. On silläkin merkitystä,

      Toisessa vaakakupissa on palvelut ja pikkukaupungin etäisyydet, kun ei ole mihinkään pitkä matka. Se on elämänlaatua. Onnellisuutta ei voi ostaa rahalla.

      Yksi tekijä on liikenneyhteydet. Silläkään ei ole merkitystä, jos käy vain Tammisaaren markkinoilla, mutta joillekin hyvät juna- ja bussiyhteydet on tärkeä asia. Ajatelkaapa, jos Hangosta pääsisi Helsinkiin junalla tunnissa junaa vaihtamatta, Istuisi aamulla junavaunuun, ottaisi nokoset ja olisi tunnin päästä Helsingin keskustassa. Ja illalla takaisin.

      Hyvät liikenneyhteydet ydistettynä pikkukaupungin elämänlaatuun ja hyvät lähipalvelut: lapsien päiväkodit ja koulut, kaupat ja harrastusmahdollisuudet lähietäisyydellä. Siinä on vetovoimatekijöitä, joita kannattaa kehittää.

      Edellisiä vielä kompaten: Leijonan luola olisi uusi vetonaula ja kaikki eivät tosiaankaan pelaa jalkapalloa.

      • Fhkitcl

        Veroäyri kyllä merkitsee, hyvätuloisen ei kannata muuttaa tänne kirjoille vaan pitää pk-seudun asuntoa vaikka tyhjillään, äyrien erolla maksaa tyhjän asunnon vastikkeet kevyesti.


    • Ilmaistaeiole

      Mikään ei tule ilmaiseksi!

      • parannetaanpalveluja

        Niinpä, sinäkin hankolainen veronmaksaja maksat pari kolme donaa vuodessa ylimääräistä huonosta taloudenpidosta kaupungissamme. Odottaa vastinetta.


    • Tulavalliin

      Kuinkahan moni hankolainen tietää mistä leijonien nimet Conrad ja Aurora? Käsi sydämelle.
      Näihin leijoniin kyllä voisi enempi panostaa.

      Sanooko nimi Tulavall kenellekään mitään? Kaupungissamme asuu yksi pohjoismaiden tunnetuimpia lastenkirjailijoita. Kuinka moni tuntee hänet? Käsi sydämelle.

      Miksi näitä ei osata käyttää matkailussa hyväksi?

      Hansea on liikeyritys jonka tulee edistää Hangon matkailua. Eikö olisi jo aika panostaa muuhunkin kuin juhannus-elokuu matkailuun sekä kaupungin myymiseen jetsetille.

      Liian työteliästä, vai? Pitää yhteyksiä kulttuuritoimeen ja yhdistyksiin?

    • Sadunkertoja

      Kyllä tunnetaan ja tiedetään.

      Kirjastossa on myös varmasti koko Etelä-Suomen ihanin sadunkertoja. Helsingissä hänet hyvin tunnetaan.

      Siinäpä matkailuvalttia kerrakseen. Hangon Tulavall jossa myös leijonat asuvat muun satukansan kanssa

    • Turistirysä

      Totta turisette. Ei kukaan nauranut Naantalillekaan kun aloittivat Muumimaailman rakentamisen. Ja sehän on valtava turistirysä,

    • joensikesänäkö

      Thalatan alakerrassa Leijonapuiston takana olisi loistava Leijonien luolan sijoituspaikka.

    • kakkosturisti

      plagen rannalle olevaan gaybaariin voisi perustaa turisteille oman fisting clubin,joka hankolaiseen tapaan olisi suljettuna vain turistikauden.talvisin sieltä ei tutkimatonta luolaa löydy...

      • boxingclub

        tsop, tsop, tsop, teille oli oma saitti, pysykää siellä nyrkkeilemässä


      • Pekka.Puolikova

        mitä mitä ..eikös suomi24/hanko ole juuri oikea saitti sateenkaariväelle


      • tsoptsoptsop

        facen Hanko-sivusto on parempi. Siellä on hesalaiset ja kaikki...


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      183
      3228
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      24
      2141
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2061
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      90
      1915
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      70
      1588
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      24
      1351
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      8
      1251
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1247
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1207
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1198
    Aihe