Hellanmaan viemäri .

ajattelin

Onko totta, että kaupunginhallituksen puheenjohtajan tontti kierretään ja poiketaan alkuperäisestä suunnitelmasta ?
Käyttääkö pj. asemaansa tässä tilanteessa hyväksi ?

58

1580

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Tarvekartoitus-tekemättä

      Täällä on yli kymmenen vuotta vanhat ja vanhentuneet suunnitelmat putkituksille ja niitä ei voi noudattaa, kuten ovat piirretty. Tässäkin tapauksessa tuon piirretyn linjan väliin on tainnut nousta parikin rakennusta ja katkoisi varmasti putket ja tiet poikineen alkuperäistä linjaa vedettäessä. Olisivat kartoittaneet ajoissa ja tehneet sitten, niin ei olisi tarvinu kiemurrella.
      Nyt täällä valtuustoon lattialta löytyneellä äänellä päässyt kaveri soittelee läpi ihmisiä, joiden suunnitelmiin ei putken kulkulinja sovi. Tämä tieto ei kuuluisi hänelle, vaan on vuotanut viranhaltijoilta. Hänen ei myöskään kuuluisi asiaan puuttua. Tapauksia on jo useita ja laittomasti aloitettuja kaivuitakin on esiintynyt. Lupien on oltava kunnossa ja asian mukaisesti sovittuina. Tämäkin olisi tullut tekemättä jääneessä tarvekartoituksessa hoidettua, mutta nyt mennään pakolla ja keinoja kaihtamatta. Vanhoilta muistisairailta ihmisiltä haetaan suullisia lupia keksityin/epätodenmukaisin perusten ja täysin epäpätevillä sopimuksilla jne.

    • Paskaääni

      Parempi lattialta löytynyt äänikin kuin 300 paskaääntä.

      • Kuzetusta

        Törkeää.
        Mä muutan Nurmoohin rivariin.


      • PerustuslakiOikeus

        Kuules nimimerkki paskaääni älä herjaa ihmisten äänestämistä. Jokainen rehellinen annettu ääni on arvokas. Toisin on ääni jota ei aluksi pitänyt ollakkaan. Muuhun en ota kantaa mutta tuo paskaääni loppu nyt tai teen ilmoituksen.


    • voivoii

      AJATTELIJALLE tiedoksi: On käytetty MAALAISJÄRKIÄ ja lopeta se murehtiminen mistä se hunajaputki menöö, ei se varmaankin sun elämään vaikuta vai käykö se sun mielenpäälle.

      • huhhelihei

        Vanha sananlasku sanoo että SE ÄLÄHTÄÄ MIHINKÄ KALIKKA KALAHTAA !!
        Juu hunajaputkelle tulee lisää hintaa, jos linjan kanssa joutuu oikein kiemurtelemaan, että metrejä tulee lisää, niin urakoitsija saa esittää LISÄLASKUN !
        No onhan siinä jo mennyt 300 tuh. ekeä muutenkin kankkulan kaivoon !


    • Kraukmann

      Hallituksen pj. yritti tarmokkaasti säästää kaikkien rahoja vastustamalla hunajaputkea. Toista oli silloon kun arpamies oli ruoris.

    • Vastust

      Vastustaa vasten valtuuston demokraattista päätöstä ja viittaamalla kintaalla hallinto-oikeusien päätöksille. Näin vähin henkisin eväin ei pitäisi edes joutua hallitukseen puhetta johtamaan.

      • voivoii

        Lyhyt on edellisen muisti vai ei ymmärrrä äänestystulosta, VALTUUSTOHAN torpas koko hunajaputki hankkeen HELLANMAAHAN selvällä ääntenenemmistöllä, mutta HELLA, RINTALA JA KANGAS eivät tyytyneet päätökseen ja rupesivat pullikoimaan demokraattista päätöstä vastaan ja kätyriiksi ELYKESKUKSELLE. Ja tähän on ihan turha vetää mitään korkeimman oikeuden päätöstä koska sitä ei olisi tarvittu jos edelliset KEPUN EDUSTAJAT olisivat tyytyneet valtuuston päätökseen .


    • umpiputki

      Paljon on ihmetelty putken kokoa mikä on noin 10 senttiä. Ilmeisest on otettu huomioon ettei putkeen taida liittyä kuin ne 9 kiinteistöä. Putken koko riittää niille hyvin.

      • pirua-kyytiä-antaen

        Harmaata vettähän sieltä lorisee, se on nykypäivän tekniikkaa ja pumpuilla revittyä sekoitettua ja voimalla siirrettyä-


      • viemäröinnin-kenttäPÄÄ

        Jätevesi viemäriputkistot japumppaamot.

        Tuolla ylläolevalla kun hakee -pääsee erilaisiin juketseihin tutkimaan ja voipi sitten vähäsen kehua kylillä tietämystään alaan liittyen-


    • valoputkenpäässä

      Ketä ne seitsemän muuta liittyjää on pekan ja matin lisäksi

    • Röörireiska

      Liittyjiä tuloo kuulemma koko ajan lisää ja myös sellaisia joiden ei tarvitsisi liittyäkkään. Parempi paska putkessa kuin nyt kovin monen päässä.

      • voivoii

        Älä unta nää


    • Kirkonkyläänen

      Jos Lassen tupa pitää kiertää,niin lisä kustannuksen pitää hänen tietysti itse maksaa. Kyllä olis kohtuullista,että nämä vastustajat maksaisivat liittymismaksua pari tonnia enemmän kuin muut,niin tulis se Elyltä tulossa ollut avustus takaisin. Kokoomukselaiset on täällä rehennelleet,että tuan verran aina räpäjääkin rahaa mitä viemäri tulee maksamaan. Tälläisiä ajatuksia täältä kirkolta.

      • voivoii

        Mistä Kirkonkyläänen tietää kun se sua nuan kauhiasti vaivaa kumpi vaihtoehto on halvempi, ota ensi selvää ennen kuin syyttelet sivullisia. Me EI OLE mitään HUNAJAPUTKIA tänne halunneet,


    • vihaanen

      On se yks prkl jos Lassen tontti kierrettääs. Samallaista paskaa sieltäki lähtee ku muilta GRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRR

    • onko2018

      Täällä käytävän oikeuden käynnin tulee lopettaa. Miksi, koska tällä ei käsitellä lakia eikä asetuksia, niiten määräyksiä kuin oikeuksia. On vetoomuksia Kh. päätti sitä ja Vaasan Ho. tätä.

      Vaasan hallinto-oikeus ei ensinnäkää ole lain laatija joka soveltaisi omia lakia. Eli heidän tekemä päätös pohjautuu olemassa olevaan lain säädäntöön. Tässä asijassa on lainsäädäntö ollut lopputulokseltaan ,meidän kaikkien tiedossa. Onko se oikein, siitä voidaan olla monta mieltä tässä taloustilantessa.
      Mitä korkein hallinto-oikeus on tehnyt asiassa, on vain tarkistaa että Vaasan hallinto-oikeus on tehnyt ratkaisut olemassa olevien lakin pohjalta ja mukaan.

      Täällä on annettu ymmärtää asiat niin ettei kansalaisella/kuntalaisella olisi myös oikeuksia.
      Jokaisella on oikeus joka taataan jo perustuslaissa, jos tuntee että hänen yksityisyys/yksilön omistusta suojaavaa lakia on rikottu, on jopa velvollisuus käyttää valitusoikeutta.

      Useimmiten nopein ja tehokkain tapa, jos on fakta näytöt tahi asiakirjat joista ilmenee synty ja tehdyt ratkaisut, tuoda pöytään, käydä käräjien kautta. Koska siellä ratkaisun tekee ulkopuolinen kolmas taho.

      Täällä puituna ette kumpikaan osapuoli saa muuta aikaan kuin katkeruuta ja vihaa. Vaikutus kylän kehitykseen, myös olemassaoloon ja yhteisöllisyyteen on suudempi kuin te itse sitä voitte edes arvata. Tämä ei ole oikea paikka, yritään hakea myötätuntoa omille mielipiteille tämän koko luokan asijassa.

      • aivan-jalat-kipeenä

        Eehei tuolla tyyliläs päästä naisiin, ei siinä lakeihin vedota vaan tunteisiin ja kehastaan vähän sieltä ja täältä.

        Kylähän sen kaikki tietävät, jotta lisää pitää pikkuväkeä teherä, eikä kaikki silloin mene aivan piirustusten mukaisesti, on pitkästikkin välillä käveltävä.


    • 123489

      Sulla on huanot jalaat, jos ei nuata reissuja pysty tekemähän. Mitäs niillä sun jalollas on tekemistä viämärinkans ja riiroolla ihmisten kesken. Sä varmahan oot väärällä plarilla, jos näitä häränalaasia meinaat autamahan tulla.

    • RAPPARl

      Seinäjoen sivullakin on täyttä valhetta jossakin vapaamuurarikeskustelussa:
      Samalla jengillä hoidettiin todennäkösesti naapurikaupungin viemäröinnit eräälle tehtaalle sopivasti kyläläisten kustannuksella. Siellä tämä sama nuori kans mukana.

      • OtaSelevää

        Mahtaasko liittyä aiheellisesti isoimman tehtaan tirehtööriin? Kummasti se vaan sai tahtonsa lävitte juoksupoikiensa avuulla. Eikä tainnu olla ensimmäänen kerta. Näinhä tuo kerho toimii ja taitaa olla julkisesti jäsenki.


    • ajattelijakin

      Näyttää tämä keskustelu rönsyillä !
      Mielestäni täällä jauhetaan sellaisista asioista, mitkä eivät kuulu mitenkään AJATTELIN aloittamaan keskusteluun !

      • on-se-kumma-putki

        Putket on lieviä nykyään, jotta vaikia sitä on yhtenä kankena haastaa ja muutenkin -kun sinne työnnetään niin monenlaista ja erilaisista muotoisista värkeistä, mutta kaikki kumminkin ja samaan putkeen mahtuu -peijakas.


    • perinteitä-riittämiin

      Hakekaapas tuolla lukemista ja perinnetietoa hellanmaasta, jottei ole ihmekkään nämä jupinat mitä putken varrelta vaiheista pursuaa.

      >>> vanha hellanmaa <<<

    • elämäonnn

      Mitä vi--ua tääl vingutaan yhestä paskaputkesta. Sitähän on vedetty jo pitkälle hyvien ihmisten kyläänpäin täältä kirkoolta. Erittäin hyvä asia että se putki tulee...Olkaa hiljaa ,huutakaa ja paskatkaa....

      • kellees-putki-täynnä

        Jotenkin tuntuu jottakun pistävät noinkin pienen paluuputken, jot pitääkohän sen täytöön jakaa oikein vuorot-jottei nyt heti tukkuhun työnnetä ja innolla helepouttaan-


      • putkialaittanut

        ÄLÄ OLE HUOLISSASI 110 mm paineputki toimii hyvin sille määrälle mitä sieltä tulee jätevesiä !
        Ja osaavat Ramboolin pojat varmaan laskea millaisen putken se vaatii, ja vois olla että 90mm putkikin piisaisi !


      • PostilokeroOsoite

        Kun muuttaa kirjansa esim. Hotelliin keskustaan tai Seinäjoelle, ei putkeen tartte liittyä, mikäli veden kulutus on "mökillä" vähäistä.


      • vehkeet-haateri-viepi

        Pitää vähän hömpättääkin tuosta putken vedosta, mutta jos oikein täysi imu siihen laitetaan -
        - sehän vetää koko hellanmaan vaikka lommolle ja ontoksi-
        -silloin pitääkin olla varovainen -kun pytylle käypi voee herttinen aikaaa-


      • huijuinyt
        vehkeet-haateri-viepi kirjoitti:

        Pitää vähän hömpättääkin tuosta putken vedosta, mutta jos oikein täysi imu siihen laitetaan -
        - sehän vetää koko hellanmaan vaikka lommolle ja ontoksi-
        -silloin pitääkin olla varovainen -kun pytylle käypi voee herttinen aikaaa-

        mutta alipaine auttaa kyllä jos on liikaa juustoa syöty, saa varoa ettei vetäse posket lomolle samalla kun hauki lähtee kohti isompaa maailmaa ja vapautta.


      • järissä-on-pusyttävä

        Lapuan vapautta eikä lapualaisten vallankaan mikää uhkaa, mikäs on omalla hummalla ajellessa ja tuumailla mailman menoja-

        Elikkä mielen vapaus-


    • mieltiskelyä

      JOKO KAIKKI ON SAANUT SANOTTUA SANANSA HELLANMAAN VIEMÄRISTÄ ?
      On siitä oltu monenlaista mieltä, mutta kuitenkin sitä rakennetaan KAIKISTA VASTUSTUKSISTA
      JA LUPAUKSISTA HUOLIMATTA !

    • aiaai

      JOO näyttää ne kiertävän puheenjohtajan tontin ! Metrejä tulee lisää !

      • putkiloppu

        Mitä väliä kun kaupungilla on rahaa ja Ala-talkkari ja P. Hella saa viemärin.


    • Junalla

      Jonkun mielestä kylän suurin työpaikka pitäisi ahdistella pois. On meitä moneen junaan.

      • Kyllä sille tontti katsellaan Seinäjoelta vaikka samana päivänä, jos osoittaa muuttohalukkuutta! 💶


    • Kirkonkyläänen

      Kyllä on käsittämätöntä,kun Lapuan kolmanneksi suurin työnantaja haluttaisiin ajaa kylästä pois. Kuinka moni Hellanmaalainen saa työn ja toimeentulon Ala-Talkkarista. Pitäis vähän laajempaa näkemystä löytyä ja ajatella Hellanmaan tulevaisuutta vuosi kymmeniksi eenpäin. Ei vaikuta siltä ,että on muka hyvien ihmisten kylä.

      • viemärihellanmaahan

        Juu ei ilmeisesti viemärin vastustajilla piisaa älykkyys osamäärä ajatella työnantajaa, mitä se antaa Hellanmaalaisille, ja moniko Hellanmaalainen syö heidän leipäänsä !


      • putkiloppu

        Mutta ei Hellanmaalaisten tartte sen hunajaputkia maksaa.


    • ruikkurööri

      KORKEIMMAN HALLINTO-OIKEUDEN PÄÄTÖKSELLÄ sitä rakennetaan, ja valtiovallan asettamien lakien mukaan, ei Ala-Talkkarin vaatimuksesta !
      KYLLÄ VIEMÄRIN VASTUSTAJIEN ON NYT VAIN NIELTÄVÄ TAPPIONSA !!!!!!!! ja opeteltava käyttämään hunajaputkea !!!!!!!

      • komeudenKalleutta

        Pistetäänkös sinne jo toista tai kolmatta putkea maahan, kaikille kuppikunnilleen omansa.
        Tietäähän sen tuanlaisen putken, turuhaantuuhan se -jotta kaikki sekaasin vielä.
        Kyllä löyhynki tulookin myllättyä nyt kunnolla, kuivuukos pian koko neva !


      • putkiloppu

        Paikallisten KEPULAISTEN vaaltuutettujen toimesta sitä HUNAJAPUTKEA kaivetaan, jos olis puhallettu yhteen hiileen sitä HUNAJAPUTKEA ei olisi IKINÄ Hellanmaahan kaivettu, elikkä SUOMEKSI SANOTTUNA : ELY-keskuksen suuntaan olisi annettu toisenlaista informaatiota.


    • onko2018

      Rikottu maa kuivuu aina helpommin, että tervemenoa neva ja sen antimet. Kaivannolla on suuri merkitys alueen vesitalouteen ja viedellä kulkevaan tiehen ja sen kuntoon jo ensi kesänä. Rakentaminen vaikutta aluueen erilaisiin paineitten tasapainoo, eli avattu kaivanton vastapainoltaan pienempi, kun se olisi ollut rikkomatta. Eli vajoamia syntyy tiehen jo ensikesänä.

    • ajatuskin

      NIELKÄÄ TAPPIONNE HÄVIÄJÄT ! Ja onhan se viemäröinti nykyaikaa. Onkahan annettu väärä tietoa korkeimpaan hallinto - oikeuteenkin ?
      Onhan siellä yksi järkevä kokoomuslainen joka äänesti puolesta, ja muistakin puolueista kun ainoastaan kepusta.

    • Ala-Talkkari on aina tervetullut Seinäjoelle! Ei tarvitse tuntea kyläläisten katkeria katseita selässä ja tuotannon logistiikka pelaa. Työntekijöitä ei tarvitse valita muutamasta kotitilaa viljelemään jääneestä vanhastapojasta. 🤗

      • veivin-pyörittäjä

        Meinaatkos saada matujas kaupan-


      • Kirjat..Nurmoohin

        Me muutetaan vuokralle Nurmooseen.
        Oma talo laitetaan kesämökiksi, eikä sitten liitytä hukkaputkeen.


      • edullinen-vuokra
        Kirjat..Nurmoohin kirjoitti:

        Me muutetaan vuokralle Nurmooseen.
        Oma talo laitetaan kesämökiksi, eikä sitten liitytä hukkaputkeen.

        Kyllä lapuan keskustasta on lyhyempi joka suuntaan ja tälle kesämökileskin vielä.


      • AjatOvatKovat
        Kirjat..Nurmoohin kirjoitti:

        Me muutetaan vuokralle Nurmooseen.
        Oma talo laitetaan kesämökiksi, eikä sitten liitytä hukkaputkeen.

        Nurmoohin?...harkitteppa vielä. Lapset kuitenkin aikanaan lähtevät etelään töiden peräs. Yhteyden pito kannattaa myös ottaa huomioon.


      • MuuttoautoTilattu

        Hukkaputken hinnalla maksaa Nurmoos kauan vuokria.
        Nuoret yrittävät läheiseen ammattikorkeakouluun.
        Minimaniin mennään huomenna syömään lapualaisten kokkien hernesrokkaa.


      • pölyäväE-po

        Kyllähän visiot pelaa ja haravat heiluu, on siellä koppasessa hätä sitä saaha täyteen.


    • missä-vapaus-hengittää
    • Lainaushyvästämurrepakin

      Koittakaa ny ristuksen näärän nahkat siälä lakian surkiammalla pualella Hellanmaas saara pirettyä se kuakka irti vesijohtoputkiista.
      Rupiaa pikkuhiliaa ottamaan kituumihin, kun kerran viikos on vesi poikki tunti tolokulla teirä paskaputken takia.
      Ilamoottakaa eres, kun se tampio astuu hyttihin, niin tiäretähän täyttää tonkat.
      "Hiaman" ny aharistaa. On oikia piinaviikko, kirjaamellisesti.

      • munkinottaapäähän

        P. Hellalla ja M. Kankaalla on vastapainoksi riamuviikot meneillään vaikka vettä ei tulisi viikkoon.


      • Tolovanat

        On se ku nämä isoot paikallispoliitikot saa riamunsa hiakkalaatikkoleikkien voitosta, jotka maksaa kaupunkilaisille ja paljon!


      • Rapuuttaja

        Ja sekasivat tämän saman paskaputkiasian vielä kaupunginjohtajan valintaprosessiinkin. Hyvältä näyttää Lapuan juntit.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      38
      1883
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      43
      1446
    3. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1411
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      15
      1394
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1365
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      9
      1356
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1337
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1270
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1210
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      5
      1197
    Aihe