Inhottavaa ihmislihaa

Paholaisen asianajaja -blogissa on kirjoitus Dawkinsin twiitistä ja kreationistien siitä nostattamasta "kohusta" omiensa joukoissa.

http://paholaisen-asianajaja.blogspot.fi/2018/03/keinoliha-on-melkein-taalla.html

Mutta tuohan on tuttua, tuotahan kretut ovat aina tehneet ja aina tulevat tekemään - tuttua tällä palstallakin eikä sinänsä kiinnostavaa.

Kiinnostavampaa on nähdä kreationistien konseptiuskovaisuus, konservatiivius ja inho, joka on polttoainetta konservatiiviudelle. Koska onhan eroa sillä, onko tuote ihmislihaa vai "ihmislihaa" - jälkimmäisen ollessa laboratoriossa kasvatettua lihaa. Mutta ei kreationistille, koska hänen inhonsa kumpuaa jo sanasta ihmisliha - ei se ole oleellista, onko tavara ehtaa vai ei. Joten osaksi kreationisti inhoaa konsepteja eli käsitteitä ja tuon inhonsa kreationisti perustelee jumalansa tahtona.

8

126

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • hkjhkjhkjhjkh

      Miten ihmisen lihassolu poikkeaa eläimen lihassolusta, jos DNA:ta ei huomioida?

      • Onhan lihoilla eroa ainakin maussa. Possu maistuu erilaiselta kuin kana tai hirvi. Puhumattakaan katkoista, nahkiaisista tai kotisirkoista.


      • Epäjumalienkieltäjä kirjoitti:

        Onhan lihoilla eroa ainakin maussa. Possu maistuu erilaiselta kuin kana tai hirvi. Puhumattakaan katkoista, nahkiaisista tai kotisirkoista.

        Ihmissyöjien mukaan ihminen ja possu maistuu samalta.


      • Olet_mitä_syöt
        kekek-kekek kirjoitti:

        Ihmissyöjien mukaan ihminen ja possu maistuu samalta.

        Mutta on ihmislihan makua kuvattu muidenkin eläinten kuin possun makuiseksi. Ota nyt noista sitten selvää (tämä ei sinänsä ollut kehoitus, jos joku niin luuli).


    • Minusta Dawkinsin pohdinta on asian ytimessä. Jos soluviljelty liha on eettistä tapetun eläimen lihaan verrattuna, koska se ei "oikeasti" ole eläimestä, niin tuolla logiikalla soluviljelty ihmisen lihakaan ei ole "oikeasti" ihmisestä.

      Kreationistien kauhistelu on sikälikin hassua, että ainakin oikeauskoisimmat heistä uskovat, että papin "hoccus-poccus" taikoma öylätti muuttuu Jeesuksen eli ihmisen lihaksi. Jos Jeesusta ei pidä ihmisenä vaan Jumalan inkarnaationa, niin ei kai Jumalan lihan syöminen voi olla oikeutetumpaa kuin soluviljellyn ihmislihan syöminen.

      PS. En ole varma onko inho ihmislihan syöntiä kohtaan biologista vai kulttuurista kumpuavaa. Kulttuurit, joissa ihmislihaa on syöty, se ei käsittääkseni koskaan ole ollut "vain lihansyöntiä" vaan aina jollain tavalla rituaalista ja "sakraalista". Eli kulttuuri on voinut ennemminkin joissain tapauksissa vaimentaa kannibalismia koskevan vastenmielisyyden kuin niin, että kulttuuri olisi synnyttänyt tällaisen tabun. Oman lajin syönti on mm. lois- ja tautiriskin takia riskaabelia, joten se voisi olla myös evoluution myötä kehittynyt. Vertaisin tätä esim. vastenmielisyyttä sukurutsaa kohtaan, joka on yleisinhimillistä.

      • IlkimyksenUutispalvelu

        Sukurutsan osalta sillä varauksella, että sisaruksilla sen esiintyvyys on ilmeisesti useiden prosenttien luokkaa - eikä tässä tarkoiteta alle kymmenvuotiaiden lääkärileikkejä. Yksittäistä lähdettä väitteelle en pysty osoittamaan, mutta moniaalla viitataan tähän suuntaan.


    • Eikö syöpäkasvaimia olisi helppo kasvattaa niinkun irrallisina?
      Kun ne on suurinpiirtein kuolemattomiakin ja kasvavat vimmatusti niin leikkaisi laboratoriossa syövästä puolen kilon teikaleen joka toinen päivä ja se kasvaisi yhtä paljon kahdessa päivässä takaisin?

      • hehhhee

        Syöpä nyt poika syöpäsi, lautanen tyhjäksi vaan! Moni Afrikkalainen lapsi olisi ikionnellinen, jos saisi tuon sinun syöpäsi!


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kyllä suoraan

      Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
      Ikävä
      66
      1582
    2. Voisitko nainen kertoa mulle

      Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
      Suhteet
      162
      1349
    3. Oisko jii-miehelle jollakin asiaa

      Jos vaikka on jäänyt joku asia sydämen päälle.
      Ikävä
      88
      1192
    4. Perustele miksi hän ei

      Ole sopiva sinulle
      Ikävä
      118
      1169
    5. Miehelle naiselta

      Ajattelen sinua aina, en jaksa enää. Ja luulin, että pidit minusta, mutta silloin olisit tehnyt jotain. Mutta sinä et te
      Ikävä
      38
      1020
    6. Mikä oli nainen

      Paras yhteinen hetkemme niistä pienistä ja vähäisistä.
      Ikävä
      67
      818
    7. Miksi sinulla, nainen

      On niin negatiivinen asenne minuun ja yleensäkin negatiivinen käsitys?
      Ikävä
      104
      805
    8. Olen syvästi masentunut

      En oikein voi puhua tästä kenenkään kanssa. Sillä tavalla että toinen ymmärtäisi sen, miten huonosti voin. Ja se että mi
      Tunteet
      89
      686
    9. Iäkkäät asiakkaat ärsyttävät kaupoissa

      Miksei Kela järjestä palvelua, jolla toimittaisivat ostokset suoraan ikäihmisille? https://www.is.fi/taloussanomat/art-
      Maailman menoa
      182
      676
    10. Mitä vastaat jos

      Kysyn maanantaina jutteluaikaa ihan arkipäivisistä asioista, rauhassa? Koska nimittäin aion 😍
      Ikävä
      36
      634
    Aihe