Posti alkaa velottaa isoja summia Kiinapaketeista?

ExPostilainen

Tänään Ylen sivuilla Posti valittaa siitä, että siellä joudutaan tekemään normaalia postin työtä, kuten lajittelemaan kirjeitä ja paketteja, ja MAKSAMAAN työntekijöille palkkaa lajittelusta (koska robotit tekisivät sen ilmaiseksi) :
"Yksi syy tappioihin on, että valtaosasta kiinalaiskirjeitä puuttuvat sähköisessä muodossa olevat tiedot eli osoite ja puhelinnumero. Niitä ei voida lukea koneella, vaan ne on lajiteltava käsin. Jos ne eivät mahdu vastaanottajan postiluukusta sisään, on perään lähetettävä paperinen saapumisilmoitus."

"Postissa mietitään nyt, millä keinoilla Kiina-kirjeiden käsinlajittelusta ja liian alhaisista jakelukorvauksista syntyneistä miljoonatappioista päästäisiin.

Ruotsi aikoo ryhtyä perimään pienlähetyksiltäkin arvonlisäveron lisäksi myös tuntuvaa lisämaksua. Siellä Kiinasta tilattujen verkko-ostosten määrä on vielä paljon suurempi ilmiö kuin Suomessa.

PostNord kaavailee perivänsä noin 12 euron lisämaksun Kiinasta tilattujen pakettien toimittamisesta. Paketin arvo ei vaikuttaisi lisämaksuun. Se olisi siis sama vaikkapa kahden euron ja sadan euron tilauksille."

https://yle.fi/uutiset/3-10116409

8

214

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • olliskiknkki

      Miksi ostaa paskaa kiinasta.
      kiinalaisetkaan niitä halua.
      Veloittakaa vaan työstä työn hinta, saahan häkämieskin jäätävän palkan , mistä?

    • h3lk5h3
    • juuupajuu

      Niin no suurin osa tätä "kiinakrääsää" on juuri samaa tavaraa jota suomalaiset kauppiaat myyvät laatutavarana, tosin moninkertaisilla hinnoilla.

      Itse pyrin tekemään ostokseni Suomesta, mutta usein tarvitsemiani tuotteita ei löydy Suomesta tai sitten hinta on yli 10 kertainen. Itsellä ainakin hyvä luotto kiinankauppoihin kun osaan katsoa mitä sieltä tilaan. Kyllähän sitä paskaa Suomestakin saa. Toimitusaika tietenkin on hieman pidempi kuin Suomesta.

      Olen pyrkinyt tekemään tilaukseni aina kun on mahdollista sähköisellä seurantatunnuksella ja ottamaan useampia tuotteita samaan tilaukseen esimerkiksi Banggoodilta tilatessa, niin ei Postin sitten tarvitse itkeä pakettejen lajittelusta ja jakamisesta.

      • ExPostilainen

        Näinpä juuri. Tänään postissa oli tullut paketti Kiinasta: kuusi isoa (90 x 90 cm) huivia, 1.55/kpl. Samanlaisia ja samankokoisia myydään suomalaisissa kaupoissa 5-15 euroa/kpl... Varmaan tilattukin samasta kiinakaupasta kuin itse tilasin, ainakin ihan samat kuviot niissä. :D


    • Näsäposti

      Reklamaatio postille. NÄSÄ oli näyttänyt kyntensä reklammatio postin sivulla ohjautui katso onko alueellas postinumerolla häiriöitä. Ei löytynyt osoitetta reklamaatiolle. NO 1: Postini meni naapurin laatikkoon. NO 2 : pakettini saapumiskoodin kopioin no:9 Kasiksi sain ajaa toiseen kertaan 36km koska Kauhajoen Citymareketin asiakaspalvelu ei viitsinyt juurikaan etsiksellä. Heillä oli LÄHETTÄJÄ ja VASTAANOTTAJA minä ja koodi jossa 1 no väärin. Kaikki tiedot löytyivät myös saamani paketin kyljestä.

    • Korruptionkynnet

      Taitaa olla myös suomen yrittäjillä kyntensä pelissä hain tänään USP laturin 2m johdolla hintaa tuli 30€. Sama Kiinasta 3,4 A USP alta kympin postikuluineen no myöhästä nyt.. Siis 300% eroa hintatasossa vaikka tilaavat samat tuotteet isoissa postituserissä.

    • Ostoksilla

      Niin no, tuo lisämaksuhan alkaa mennä kaikista EU:n ulkopuolelta tilattavista tuotteista, myös Amerikasta ja Kanadasta tilattavista... Saisi se Amazon tulla Pohjoismaihin pian ja lyödä Suomen ja Ruotsin postilaitokset polvilleen.
      Onneksi CafePressillä ja Zazzlella on proxy-varastot Tsekissä, joten niistä onnistuu tilaaminen ilman höpöhöpö-maksuja.
      Ja eiköhän se Alibabakin miljoonavoitoillaan pysty pistämään varasto-osoitteen vaikka Romaniaan hintojen nostattamisen estämiseksi.

    • kustikusee

      Posti vastaa niiden vahinkojen korvaamisesta, jotka aiheutuvat yleisen ajo- tai kulkuväylän normaalista kunnossapidosta laatikolle tai laatikkoryhmälle. Lumiauran rikkoman postilaatikon korvaaminen kuuluu siis postille valtion tien varressa. Auraaja oli vienyt laatikon mennessään, postie ei tullut vaan ukaasi, että postinjalkelunne keskeytetään kunnes laatikko on paikallaan. Laatikon paikkakin on postin päättämä, ettei siitäkään asiakkaalla vastuuta. Laatikko oli ennen liittymässä, jossa olisi mahtunut ajamaan lenkin. Se piti kuitenkin yllättäen siirtää tien varteen heti seuraavana päivänä, kun ko. postin työntekijä jäi kiinni paketin varastamisesta.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      137
      1926
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1908
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1858
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1640
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      62
      1448
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1266
    7. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1163
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1160
    9. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1148
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1137
    Aihe