Pakolaisten iloiset ilmeet

onkotasa-arvoa

Ei ole kovinkaan kauan, kun kävin siinä saksalaisperäisessä kaupassa. Sinne tuli ainakin puolenkymmentä nuorta pakolaismiestä. Oli suuri ilo nähdä heidän tyytyväiset ja nauravaiset ilmeensä, kun he tavaraa valitsivat. Siihen saattoi vaikuttaa se, että heidän seuranaan oli muutamia seurakunnan vanhempia naisia, vapaaehtoisia ja ehkä työntekijöitäkin (kaikkia en tunne). Mukavahan se on tehdä ostoksia, kun maksajat kulkevat perässä.
Milloin seurakuntamme rupeaa järjestämään vastaavaa palvelua meille köyhille ja työttömille seurakunnan jäsenille, jotka olem me kirkollisveromme aina säntillisesti maksaneet? Kirkkoherra voisi ystävällisesti vastata.

99

3503

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Jubpouh

      Ei kannata pidättää hengitystä,jos odotat vastausta näiltä hyviltä ihmisiltä.
      Nämä maksajathan eivät tee "laupeuden työtään" omasta kukkarostaan.

      • EiAutetaKokemustaOn

        Ei niin, vaan meidän maksamilla kirkollisverorahoilla ja e h k ä avustuksilla. Tosiaan, on se kumma kun omanmaan kansalainen tarvitsee apua,niin ei saa. Oli sitten kela,sossu tai viimmekädessä diagonissalaitos(seurakunta). Siis todellakin ihmettelen. Lässytetään kyllä ja pahoitellaan ja "ymmärrän ahdikonne..."ym plää,plää tyhjää tarkoituksetonta sontaa. Kokemusta on mm.puolisoni sairastuessa,kun ei ollut varaa maksaa sairaalan vuodeosastomaksuja. Mikään virallinen taho ei auttanut. Onneksi oli sukulainen joka antoi rahaa lainaan. Mutta mitä jos ei olisi ollut?


    • ajutam

      Ihmeen kauan kestää ennenkuin Suomalaiset huomaavat ,että Matuja kohdellaan paljon paremmin

      • 747473828949

        Onks se sitte nii, että tää Yliviskanki srk auttaa vain noita maahanmuuttajia?


    • mykkä

      pistä nimet likoon,älä pihtaa,olen melkovarma olet vain rolli

      • EiNimiäJulkisuuteenEi

        Täälläpä ei saa nimejä julkaista. Tyhmäkin sen tietää. Siitä saattaa tulla rangaistus.


    • kakitus

      Kyllä se on oikein kansainvälisissä tutkimuksissa todettu, että Suomessa asuvat "pakolaiset" ovat maailman onnellisimpia.
      Ja mikäpä sitä onnea täydentääkään, kun saa vielä kutsua sukulaisensa ja tuttavansa jakamaan tätä onnea. Ei tietenkään omasta lompsasta tätä onnea jaeta, vaan suomalaisten veronmaksajien kukkaroista.

    • Ylivieskan-SRK

      Muistuttaisin että rasistit eivät pääse taivaaseen.

      • exsuntio

        Pääsevätkö muslimit?


      • ei.kukaan.joudu

        Taivaaseen pääsee yhtä helposti kuin Tylypahkaan, Muumilaaksoon tai Keski-Maahan. Eli ei mitenkään. Kysehän on vain sepitetystä mielikuvituspaikasta.


    • tykkylumetpois

      pääsee rasistit,mutta Jehovia on joliikaa,älkääenään kääntykö jehoviin

    • Jyhä

      Oikeita pakolaisia voivat olla vain naiset tai lapset, eikä parhaassa iässä olevat nuoret vötkyilijä-miehet. Hermot palavat, jos rupeaa ajattelemaan sitä, että kuinka täysiä ääliöitä nämä näitten vötkystelijöiden hyysäilijät ovat!
      Muslimimiehille opetetaan jo lapsina, että vain Muslimit ovat oikeita uskovaisia ja kaikki muut ovat vääräoppisia, etenkin kristityt.
      Näiden vääräoppisten osa on ainoastaan olla Muslimeitten palvelijoita, mikäli eivät käänny sitten Muslimeiksi.
      Ankaramman opin mukaan vääräuskoisen voi myös tappaa.

      Joten , enpähän ihmettele yhtään, jos ilmeet ovat niin iloisia kun heitä hyysätään ja edellä mainitun nojalla he myös osaavat ja kehtaavat vaatia.

      Jatkakaa vaan samaan malliin, kyllä te vielä näette hyysäämisenne hedelmän: ääliöt!

      • joo_tonnemennäänpaleleen

        Samoin ajattelevat länsimaalaiset muista, "me vastaan kaikki muut". Tämä on normaali ajatusmalli ihmiselle, riippumatta missä päin planeettaa on sattunut syntymään, ja näkyy koko ajan joka paikassa ympäri maapalloa.

        Kysymys on ihmisen tämänhetkisestä kehityksen tasosta, joka lähtee yksilötasolta ja jatkuu pienestä porukasta kokonaiseen yhteiskuntaan. Em. ajatusmalli ei tule ihan heti poistumaan, eikä ihmiset siten ole valmiita vapaaseen liikkuvuuteen tai eri kulttuurien sekoittumiselle, varsinkin kun se tapahtuu vasten tahtoa, niin kun se yleensä pakolaisten kanssa tuppaa menemään. He eivät halua kotoa pois, eikä heitä haluta kotoa pois, on vain pakko.

        Käsitys esim. tasa-arvosta on ihmiselle liian vaikea, emmekä kykene oikein edes käsittämään koko ajatusta, vähän niin kuin ääretön maailmankaikkeus, joka ympäröi meidät, muttemme kykene sitä silti edes näkemään, saati ymmärtämään.
        Luulemme paljon asioita todeksi, tiedämme paljon vääriä asioita oikeiksi. Ihminen onkin ansaitusti tämän planeetan typerin laji, eikä tämä ihan heti tule muuttumaan, jos ikinä.

        Kaikki mitä he mielestämme ajattelevat meistä, me jo ajattelemme heistä.


      • totuuspeliin

        Ei etenkin kristityt vaan pahempia ovat hindut, buddhalaiset ja ateistit.


      • joo_tonnemennäänpaleleen
        totuuspeliin kirjoitti:

        Ei etenkin kristityt vaan pahempia ovat hindut, buddhalaiset ja ateistit.

        Kaikki uskovaiset ovat enemmän tai vähemmän samanlaisia, eli ihmisiä, eli inhimillisiä, niin hyvässä kuin pahassakin. Ei se "purkin etiketin" vaihtaminen sisältöä miksikään muuta, ihminen on ja pysyy ihmisenä.


      • josnaiset

        Tietäisivät miten heitä on opetettu kohtelemaan
        vääräuskoisia kyllä lähtisivät kiljuen pakoon.


    • euroja

      tasa arvo ei tule ikinä toimimaan matujen kans,hehän syövätvain meidän hyvinvointia,ja jonot kasvavat joka paikkaan,esim pankki sairaalat,kaupat,kaikkipaikat missä asioimme,matujen jonotus pitäis olla aina viimeisenä

    • Lyhyt_kysymys

      Onko yhtään jo helpottanut vai pitäisikö vielä jonkin aikaa jatkaa naukumista?

    • euroja

      SITTEN HELPOTTAA KUN NE MATUT oppii suomentavat ja menevät töihin

      • markat_takaisin

        Jospa opettelisit ensin itse ne "suomentavat" ja menisit töihin.


      • Kaarlekusi

        Mitä ne suomentavat? Arabian kielisiä tekstejäkö?


    • euroja

      sinä se ressu elät vielä markka ajassa,taidat olla joku vanha kääkkä,eurot tuli 2002

      • markat_takaisin

        Kyllä mä elän ihan nykyajassa, mutta markka oli parempi mitä euro.

        Sä varmaan luulet eläväsi jossain valkoisten ylivaltamaailmassa, mutta katsoppa tarkemmin, sillä valkoiset ovat vähemmistönä tässä maailmassa ja katoavat tulevaisuudessa kokonaan.
        Matut valtaavat koko maailman, sillä heitä on paljon ja lisää tulee koko ajan, länsimaat huolehtivat tästä omalla politiikallaan.
        Länsimainen ahneus toisen kustannuksella, myös toisen länsimaalaisen kustannuksella, nimenomaan lisää epätasa-arvoa ja siten konflikteja, josta seuraa nämä sinun ihkut matut.

        Saat kitistä mutta mitään et voi, äänestä kepua ja kaaos jatkuu.


    • Ylivieskalainen

      Diakoniatoimistot antavat pulassa oleville apua ja tarjotaanhan niitä ilmaisia lounaita kaikille. Aika ilkeä avaus keskustelulle.

      • sihttiä

        SPR on nykään rosvofirma, en tue millään muotoa.


      • Siinä_se_tuli
        sihttiä kirjoitti:

        SPR on nykään rosvofirma, en tue millään muotoa.

        Tuo on kyllä totta, se on ollut aina eikä vain nykyään. Kun kriisi- ja katastrofialueella rosvolta katkeaa jalka tai sirpale vie mennessään olkapään niin rosvoa autetaan aivan samalla tavalla kuin ketä hyvänsä, ei siinä kysytä onko jäännösverot maksettu.


      • katrikristiina

        Milläs tavoin toi on ilkeä avaus? Asiallinen havainto kirkon toimista. Tietysti on vaikee vastata että miks srk ei ole tasapuolinen. Eiks se olisi oikeudenmukaista ja kristillistä jos srk ilmottasi edes kerran kukaudessa että vähävaraset saa tulla tiettynä päivänä siihen ja siihen kauppaan ja kerätä koriin tarpeelliset tavarat ja seurakunnan maksajat odottaa kassalla?


      • Näin_se_menee
        katrikristiina kirjoitti:

        Milläs tavoin toi on ilkeä avaus? Asiallinen havainto kirkon toimista. Tietysti on vaikee vastata että miks srk ei ole tasapuolinen. Eiks se olisi oikeudenmukaista ja kristillistä jos srk ilmottasi edes kerran kukaudessa että vähävaraset saa tulla tiettynä päivänä siihen ja siihen kauppaan ja kerätä koriin tarpeelliset tavarat ja seurakunnan maksajat odottaa kassalla?

        "Hyvät" ihmiset saavat näistä ulkomaan eläteistä enemmän moraaliposeeraus pisteitä.Ei heitä kiinnosta omat vähä-osaiset.


    • euroja

      TURUSSA matu palkitaan,turvapaikalla

      • turvaatulee

        Tulee varma turvapaikka 12-15 vuotta. Ja sen jälkeen tietysti kotoutetaan, sopeutetaan, koulutetaan ja sitteen hoivataan ja elätetään täällä n. 50 vuotta. Onkos kellään taskulaskinta. Laskepaapa ensin edes mitä maksaa tuo vankilajakso meille. Tuo oikudenkäynti maksaa muutamia satojatuhansia euroja. Montako vanhusta olisi niillä rahoilla hoidettu paremmin?


    • Arvovalinta

      Ei olla köyhiä eikä kipeitä,ei...paitsi silloin kuin on kysymys omasta väestä.
      Voi vähän verrata esim. omien laitoshoidokkien tarjoomuksiin ja köyhien kohteluun päättäjien taholta...

      https://pt-media.org/2018/02/19/turvapaikanhakijamiehet-viettavat-lunkia-elamaa-veronmaksajien-kustannuksella-katso-kuvakollaasi/
      https://www.helsinginuutiset.fi/artikkeli/592385-eduskunta-otti-leipajonoilta-miljoona-euroa-heikki-hursti-pettyi-ihmeellista
      http://www.iltalehti.fi/kotimaa/201803142200811545_u0.shtml

      • ent.saarnaaja

        Kyllä on suurta hulluutta tämä Suomen touhu. Ikävintä on että meidän ev.lut. kirkko ja seurakunnat näyttää esimerkkiä siitä kuinka meidän omat köyhät, sairaat, vanhukset, vähäosaiset ja hieman heikompilahjaiset poljetaan lokaan ja jätetään heitteille, koska pitää auttaa noita elintasopakolaisia. Jos olisin saarnamies niin julistaisin, että rangaistus on tulossa tälle syntiselle kansalle.


      • Lyhyt_kysymys
        ent.saarnaaja kirjoitti:

        Kyllä on suurta hulluutta tämä Suomen touhu. Ikävintä on että meidän ev.lut. kirkko ja seurakunnat näyttää esimerkkiä siitä kuinka meidän omat köyhät, sairaat, vanhukset, vähäosaiset ja hieman heikompilahjaiset poljetaan lokaan ja jätetään heitteille, koska pitää auttaa noita elintasopakolaisia. Jos olisin saarnamies niin julistaisin, että rangaistus on tulossa tälle syntiselle kansalle.

        Mitenkäs sinusta tuli entinen saarnaaja? Se tavallinen tarina että viina vei? Voi voi.


      • Ylivieskalainen
        ent.saarnaaja kirjoitti:

        Kyllä on suurta hulluutta tämä Suomen touhu. Ikävintä on että meidän ev.lut. kirkko ja seurakunnat näyttää esimerkkiä siitä kuinka meidän omat köyhät, sairaat, vanhukset, vähäosaiset ja hieman heikompilahjaiset poljetaan lokaan ja jätetään heitteille, koska pitää auttaa noita elintasopakolaisia. Jos olisin saarnamies niin julistaisin, että rangaistus on tulossa tälle syntiselle kansalle.

        Voisitko vähän täsmentää. Millä tavalla omat on jätetty heitteille. Asumistuki, toimeentulotuki, eläkkeet, opintotuki, vammaisten; esim. Kuljetus- ja kuntoutusta, lapsilisät, elatustuet, edullinen sairaanhoito, rokotusohjelmat, ilmainen koulutus, erityislapsilisät, veteraanien tuet. En tiedä läheskään kaikkia. Kannattaisi käyttää vähän aivoja ennen kun laukoo ilmoille tyhmyyksiä


    • kaupunginhallitukseen

      joo turun pakolaistakin ammuttiin,syytön oli niihin murhiin allah käski,otetaan huomioon,tuomiota annetessa,elinkautinen,mutta enskertanen istuu puolet 6,5v.ja vapaa,hyvinmeni putkeen,jonka jälkeen viherpipittäjät valitsee kaupunginvaltuustoon,

    • taruaaaa

      TURUN TERRORI,,,miksi tuommosta ihmistä pitää puollustaa,ja jonka maksaa suomenvaltio,onsevaan tämä oikeusvaltiokin joskus SUUREN NAURUN ASIA

      • vankila_vai_matala_hauta

        Jottei noitarovioita pääse syttymään, oikeusvaltiossa puolustetaan kaikkia ihmisiä, myös syyllisiä.
        Maassa joka ei ole oikeusvaltio, tuomitaan ja rangaistaan heti paikan päällä kohdalle osuneen joukkion toimesta, monelle Suomalaiselle tämäkin tuntuisi kelpaavan. Lynkkaaminen on ihmisillä ilmeisesti verissä, varsinkin kun kyseessä on joku mamu.


      • 1utam

        Suomea puolustettiin 39-44 jopa asein eikä siihen tarvittu asianajajia.Vaan paljon ruutia Nyt tämä vihollinen vain kävelee rajan yli.Tappaa muutaman suomalaisen Ja sitä pitää puolustaa


      • vankila_vai_matala_hauta
        1utam kirjoitti:

        Suomea puolustettiin 39-44 jopa asein eikä siihen tarvittu asianajajia.Vaan paljon ruutia Nyt tämä vihollinen vain kävelee rajan yli.Tappaa muutaman suomalaisen Ja sitä pitää puolustaa

        Ei vain puolustaa, vaan myös rangaista rikoksistaan.
        Rangaistus ilman asianmukaista oikeudenkäyntiä ei ole oikeutta, se on kosto. Oikeuden ja koston ero on siinä, että oikeus rankaisee rikoksen tehnyttä, mutta kostajat vain kierrättävät rikosta keskenään edes takaisin, sillä kostoa seuraa kosto.


    • taruaaaa

      kysyn vielä mistä sitä,MISTÄ SITÄ MATUA PUOLLUSTETAAN,

      • vankila_vai_matala_hauta

        Puolustetaan kaikelta niiltä laittomuuksilta ja julmuuksilta, joita ihmiset olisivat valmiita tekemään vihan ja raivon vallassaan ja siten pilaamaan omat elämänsä. Eikö jo pilatut elämät piisaa?


      • mietituota

        MInkälaisen tuomion tuollainen terroristi saisi ikivanhoissa sivistysvaltiossa, kuten Irakissa, Egyptissä, Iranissa, Kiinassa tai hieman nuoremmassa,mutta selvästi meitä vanhemmassa sivistyksen kehdossa, USA:ssa? Ja sielläkö on väärät tuomiot ja meillä oikeat?


      • vankila_vai_matala_hauta
        mietituota kirjoitti:

        MInkälaisen tuomion tuollainen terroristi saisi ikivanhoissa sivistysvaltiossa, kuten Irakissa, Egyptissä, Iranissa, Kiinassa tai hieman nuoremmassa,mutta selvästi meitä vanhemmassa sivistyksen kehdossa, USA:ssa? Ja sielläkö on väärät tuomiot ja meillä oikeat?

        Suomessa on Suomen lait ja niillä mennään vaikka mamu olisikin rikoksentekijä.

        Jos itse teet rikoksen Irakissa, Egyptissä, Iranissa, Kiinassa tai hieman nuoremmassa,mutta selvästi meitä vanhemmassa sivistyksen kehdossa, USA:ssa, tuomitaan sinut kyseisen maan lakien mukaan.
        Pitäisikö mamu lähettää kotimaahansa, jossa hän joutuu sitten oikeuteen Suomessa tehdystä rikoksesta?


      • mietituotakin
        vankila_vai_matala_hauta kirjoitti:

        Suomessa on Suomen lait ja niillä mennään vaikka mamu olisikin rikoksentekijä.

        Jos itse teet rikoksen Irakissa, Egyptissä, Iranissa, Kiinassa tai hieman nuoremmassa,mutta selvästi meitä vanhemmassa sivistyksen kehdossa, USA:ssa, tuomitaan sinut kyseisen maan lakien mukaan.
        Pitäisikö mamu lähettää kotimaahansa, jossa hän joutuu sitten oikeuteen Suomessa tehdystä rikoksesta?

        Tuo viimeinen lauseesi ja sen ajatus on todella järkevä. Näin pitäisi tehdä, mutta vaatinee lakeihin pieniä muutoksia. Silloin hän saisi tuomion sen mukaan kuin on tottunut pienestä pitäen ajattelemaan, mitä rikoksesta seuraa. Mutta peruskysymys on: onko tämä meidän omaksuma "länsimainen" kaikkea ymmärtävä ja hyväksyvä "sivistys" jotenkin parempaa ja oikeampaa kuin se sivistys mikä nykyisin vallitsee noissa ikivanhojen kulttuurien maissa. Näinhän meille on opetetu ja vakuutetaan, että viisaampia ja parempia olemme. Mutta mistä se sellainen viisaus ja totuus on tullut? Vain meidän omia sepitelmiä taitaa olla. Meidät on opetettu ajattelemaan, että kuolemanrangaistus on aina pahasta. Tuolla muualla ollaan sitä mieltä, että terroristille kuuluu kuolemanrangaistus. Millä oikeudella me tuomitsemme, että he ovat väärässä?


      • vankila_vai_matala_hauta
        mietituotakin kirjoitti:

        Tuo viimeinen lauseesi ja sen ajatus on todella järkevä. Näin pitäisi tehdä, mutta vaatinee lakeihin pieniä muutoksia. Silloin hän saisi tuomion sen mukaan kuin on tottunut pienestä pitäen ajattelemaan, mitä rikoksesta seuraa. Mutta peruskysymys on: onko tämä meidän omaksuma "länsimainen" kaikkea ymmärtävä ja hyväksyvä "sivistys" jotenkin parempaa ja oikeampaa kuin se sivistys mikä nykyisin vallitsee noissa ikivanhojen kulttuurien maissa. Näinhän meille on opetetu ja vakuutetaan, että viisaampia ja parempia olemme. Mutta mistä se sellainen viisaus ja totuus on tullut? Vain meidän omia sepitelmiä taitaa olla. Meidät on opetettu ajattelemaan, että kuolemanrangaistus on aina pahasta. Tuolla muualla ollaan sitä mieltä, että terroristille kuuluu kuolemanrangaistus. Millä oikeudella me tuomitsemme, että he ovat väärässä?

        Jos tuomittu todetaankin myöhemmin syyttömäksi, on kuolemanrangaistus vaikeampi korvata saati perua mitä esim. elinkautinen.
        Jottei syyttömiä tuomittaisi niin usein, tulee syytetyllä olla aina asianajaja, sillä sinä et tiedä mitä todellisuudessa on tapahtunut, ellet ollut paikalla, jos sittenkään.
        Jos syytetyn syyllisyydestä ei ole epävarmuutta, hän saa rangaistuksen rikoksestaan.

        Ketä tahansa voidaan syyttää mistä tahansa, myös sinua, ja jos ei ole asiallisia oikeudenkäyntejä, saadaan aikaan tilanne joka oli noitarovioiden aikaan, sillä ihminen on samanlainen vääriä johtopäätöksiä tekevä idiootti edelleen, ja tulee näillä näkymin olemaan tuhoonsa saakka.

        Mitä tulee rikoksen tehneen lähettämiseen kotimaahansa tuomittavaksi, millä varmuudella luulet heidän tuomitsevan omiaan, varsinkin jos he katsovat uhrin olleen vääräuskoinen, joka on peruslähtöisesti syyllinen kaikkeen, syntinen.
        Joissain maissa esim. raiskattu nainen on se "rikollinen", jota pitää rangaista. Haluatko lähettää Suomessa raiskaukseen syyllistyneen mamun takaisin tällaiseen oikeusvaltioon? Entä uhrin? Varsinkin jos he vaativat uhria tilille teoksestaan? Tai voidakseen langettaa tekijälle tuomion, esim. pakottaa naimisiin urinsa kanssa?


    • taruaaaa

      ei ole vastaus,kaksihmistä murhasi,monta haavoitti pysyvästi,särki monta perhettä.kysyn vielä MISTÄ MATUA PUOLLUSTETAAN JA MIKSI,,VAI SUN MUKAAN SILTI PUOLLUSTETAAN MITÄTEKI

      • vankila_vai_matala_hauta

        Mitähän sä höpiset? Häntä siis syytetään ja sitten tuomitaan kuten laissa sanotaan.


    • taruaaaa

      miksi on puollustus asian ajaja,eihän mikään järki puolla tuota tekoa,miksi

      • Lyhyt_neuvo

        Lainaa jostain koulusta yhteiskuntaopin oppikirja, siinä kerrotaan helppotajuisesti millainen oikeus- ja yhteiskuntajärjestys Suomessa on. Ja Suomessahan sinä kai asut?


    • Berkel

      Apua, haluaisin isompana tulla herttaisemmaksi, kuin Marttihetemäki.

    • Mitä-vit.ua-lehti

      Ne seurakunnan vanhat ämmät panettavat itseään näillä Muhamatteilla.
      ( Päivan video: Intiimi hetki vastaanottokeskuksessa ).
      Lemmenleikit keskeytyivät ikävästi.

      • Sitä_itteään_lehti

        Onhan se hyvä että "vanhat ämmät panettaa itseään", kai heilläkin on oikeus seksielämään jos nää "muhamatitkin" sitä haluavat.


      • halut_hiirelläkin

        No antaa paneskella, mitäs se muitten panemiset meille kuuluu.


      • Kax_kiälinen
        Sitä_itteään_lehti kirjoitti:

        Onhan se hyvä että "vanhat ämmät panettaa itseään", kai heilläkin on oikeus seksielämään jos nää "muhamatitkin" sitä haluavat.

        Tässä on yks hyvä esimerkki Ruatista siitä "ämmien panettamisesta" kirjoittamalla hakuun " Allt om Johanna Möller Expressen ". Niin voi lukea jos ossaat.


      • Sitä_itteään_lehti
        Kax_kiälinen kirjoitti:

        Tässä on yks hyvä esimerkki Ruatista siitä "ämmien panettamisesta" kirjoittamalla hakuun " Allt om Johanna Möller Expressen ". Niin voi lukea jos ossaat.

        Miksi lukisin, mua kun ei kiinnosta vanhojen ämmien panemiset, sulla on vissiin joku fetissi asiasta.


      • Dorka_
        Sitä_itteään_lehti kirjoitti:

        Miksi lukisin, mua kun ei kiinnosta vanhojen ämmien panemiset, sulla on vissiin joku fetissi asiasta.

        Jos et osaa lukea niin voi katso. ( Lukeminen kannattaa aina, Dorka- You-Tube.


      • Sitä_itteään_lehti
        Dorka_ kirjoitti:

        Jos et osaa lukea niin voi katso. ( Lukeminen kannattaa aina, Dorka- You-Tube.

        Miksi katsoisin, mua kun ei kiinnosta vanhojen ämmien panemiset, sulla on vissiin joku fetissi asiasta.


      • Sitä-itteään-lehti

        Älä nuole sitä pakoputken päätä, tai oikeastaan miksi et sinä nuolisit ?.


      • Sitä_itteään_lehti
        Sitä-itteään-lehti kirjoitti:

        Älä nuole sitä pakoputken päätä, tai oikeastaan miksi et sinä nuolisit ?.

        Etkö tumpelo keksi edes omaa nimimerkkiä? Sulla on sitten vissiin kokemusta pakoputken nuolemisista? Ja ilmeisesti vain positiivistä kokemusta, sillä miksipä sitä muuten suosittelisit muille.


      • Sitä-ihtiään-lehti
        Sitä_itteään_lehti kirjoitti:

        Etkö tumpelo keksi edes omaa nimimerkkiä? Sulla on sitten vissiin kokemusta pakoputken nuolemisista? Ja ilmeisesti vain positiivistä kokemusta, sillä miksipä sitä muuten suosittelisit muille.

        Taidat olla oikein miesten mies, niin ne paikalliset homotkin kuulemama tykkää.


      • Sitä_itteään_lehti
        Sitä-ihtiään-lehti kirjoitti:

        Taidat olla oikein miesten mies, niin ne paikalliset homotkin kuulemama tykkää.

        Sinusta ei tykkää edes sinun äitisi.


    • kuumaata

      vastahan oli juttu iltiksessä vanhemmatnaiset käyvät Afrikassa tyydyttämässä itsensä,suomimies ei pystytyydyttämään, mikä häpeä

      • teemitäteetkunhanteet

        Kyllä on Suomimiehet katteellisia. Käykää huorissa niin helepottaa.


      • Talonpoika_Lalli

        Mitä sitä nyt ahrikkaan asti, nykyään niitä tule vieskaan, niin ei muutakun sapuskaa ostamaan seurakunnan piikkiin (verorahoilla) ja jälkiruuaks hörhötintä.


    • pysyykö

      eiauta eiota eteen,siltihän naiset käyvät ulkomailla

    • Just_joo

      No nyt on taas Ylivieskan intelligentsia pohtimassa miten kiksautetaan ja miten ei. Ja kaikki alkoi siitä että jollakin pakolaisella oli iloinen ilme. Voi hyvää päivää.

      • takarivin_huutelija

        Suomalaiset ovat niin monipuolisia ja sopeutuvaisia ihmisiä, jottei mikään ole meille mahdotonta, paitsi muiden ihmisten kanssa toimeen tuleminen.


    • jopasjotai

      Olen myös nähnyt saksalaisperäisessä kaupassa nuoria säikähtäneen näköisiä pakolaisia ostoksilla, sivusilmällä seurasin niin ei näkyny kärryissä olevan sisäfilettä eikä muutakaa porvarievästä ihan perustarpeita oli ostoskärryssä, suolaa, sokeria, kuivamuonaa,hedelmiä ym. Eiköhän asia ole niin että ihmisen täytyy syödä on se pakolainen tai ei. Melko suppeamielinen ajatusmaailma ketjun aloittajalla suosittelisin vaikka ristisanatehtäviä ja happihyppelyä luonnossa, niin aivosi saisivat parempaa tekemistä.

      • Talonpoika-Lalli_

        Näille kun ei kelpaa saksalaisperäisen kaupan sisäfileet, se kun pitää olla halal teurastettua ja se haetaan erikois kaupasta.


      • halalahalahalal
        Talonpoika-Lalli_ kirjoitti:

        Näille kun ei kelpaa saksalaisperäisen kaupan sisäfileet, se kun pitää olla halal teurastettua ja se haetaan erikois kaupasta.

        Witullako wihellät, kun huuli on halki?


      • nälkänen
        Talonpoika-Lalli_ kirjoitti:

        Näille kun ei kelpaa saksalaisperäisen kaupan sisäfileet, se kun pitää olla halal teurastettua ja se haetaan erikois kaupasta.

        Saako tuota halal-lihaa Ylivieskasta vai pitääkö hakea muualta? Kallista se varmaan on. Toivottavasti srk maksaa, jottei pojille tule nälkä.


      • Talonpoika-Lalli
        nälkänen kirjoitti:

        Saako tuota halal-lihaa Ylivieskasta vai pitääkö hakea muualta? Kallista se varmaan on. Toivottavasti srk maksaa, jottei pojille tule nälkä.

        Oon tota hiukan googlannu ei taida vieskasta ainakaan viellä saada ostaa, mutta Hesasta saa ja kohta varmasti myös Tuuruust.


    • eitietoa

      mikä elukka se halal oikein on

      • KunKysyit

        Se on lyhytjalkainen lehmä jolla on pirun pitkät sarvet, suomalaisesta ammusta saa halal-ammun kun siltä leikataan sarvet ja kynnet.


      • Warning-Varoitus

        Näin halal-teurastus tehdään: (Meef your Meat, the Barbarity of Halal Slaugter).


      • Talonpoika-Lalli

        Aikansa kutakin sano pässi kun päätä leikattiin.


    • tykkihui

      iloinen ilme oli turun pakolaisella,ootti jonkinlaista tuomiota,naurussasuin tämä on sitä demokratiaa,2 murhataan 8 oliko haavotetaan ja ei muutako naureskelee oikeudenistunnossa,toista amerikassa,ja venäjällä,ei muuten nauras

      • palvellaan

        Mukava se on naureskella. Nyt on varma turvapaikka n. 12 vuotta. Ja hirveen hyvä hoito ja palvelut pelaa. Sitten tulee armahdus. Ja sitten voi taas tehdä mitä haluaa.


      • Ah-matti

        Suorastaan sanoen tämä lättänokka virnistelee.


    • mäntyä

      kyllähänse onnäin,pakolaista hyysätään oikeudessa saanaureskella päin uhrien kertomuksia,olla ylimielinen niitä kohtaan joita haavoitti ja murhasi,mutta valtio hyysäävain,tuomari antaa halveksua oikeusistuntoa,TÄMÄ ON SITÄ DEMOKRATIA,JOTA VIHERPIIPITTÄJÄT HALUA SUOMEEN

    • eitietoa

      JOS TUOLLA KÄYTÖKSELLÄ EI OLE ISIS TAISTELIA,niin millä sitten

    • hyrrrrr

      miksi tuommosta puollustetaan,minkälaisen korvauksen asianaja tulee saamaan muurhaajan puollustamisesta,ei mene jakeluun

    • semmoista

      Ei ole näköjään kirkkoherra ennättänyt aloittajalle vastata. Kiireitä taitaa olla kun pitää pakolapset pitää hyvillä mielin. Saattaapi olla silleen hyväkin että eivät rupee täällä puukottamaan niin kun Turussa. Se joku tutkija valitteli että köyhien lapsiperheiden lapset syrjäytyy kun ei ole rahaa harrastusvälineisiin ja kerhomaksuhin. Eihän sitä ole kun rahat menee meillä pakolapsille. Semmonen valinta on tehty. Mutta joskus ennen kirkossakin saarnasivat että köyhät teillä on aina keskuudessanne. Tätä menoa ovatkin ja se lienee tavotekin.

    • huskulla

      onaivan naurettavaa näytelmää mitä tuo turun murhaaja pitää oikeusistuntosalissa,ja tuomari hyväksyy näytelmän mennen tullen suomessa murhaajakin saa olla mitenvainja rahaa poltetaan,asia eisiitä kummene suuret palkkiot nostetaan ja pakolainen tulee saamaan suomenkansalaisuuden,koska hänen henkeään kotimaassa uhataan mutta suomessa hän uhkaa monen SUOMALAISENHENKEÄ ja on jo hautaan laittanut pari ja haavoittanut monta,mutta farssijatkuu,ja matu vain naureskeleeeeee,leipää tulossa varmakotimaa

    • entvisala

      pakkopaita on semmoinen johon tuo matu pitäis laittaa

    • pohtiavoi

      Oli juuri uutinen, että Irak on tuominnut kuolemaan 212 ihmistä Mosulin valtauksen jälkeen. Syylliset ovat olleet tekemisissä Isis-järjestön kanssa. Olisiko meidän syytä ottaa oppia tuolta ikivanhalta sivistyskansalta? Vai onko se enää sivistyskansa? Ainakin siellä oli korkea sivistys jo tuhansia vuosia, kun meillä oltiin pelkkiä metsäläisiä.

    • exlessu

      meidän sivistys on tuon matun vallassa,sesaa möykätä ja olla mitenvain,naurettava pelle,jolle on annettudemokratia valtaa oikein olantakaa

    • mäntyä

      matu voitehdä murhia,mutta lääkärinmukaan annetaan viikon sairausloma oikeuskäsittelystä,tämä kaikkivain matuille,onkojoskus kanta väestöä autettunoin

    • PahuuskoJyllää

      Olisikohan meidän syytä avartaa näkökenttäämme? Historiallisesti ihmiskunta on vaeltanut vaikka kuinka kauan, ainakin kymmeniötuhansia vuosia synkässä takapajulassa. Vasta Kristinusko ja varsinkin uskonpuhdistus saivat vauhtia pysähtyneisyyteen. Vapaa järjen käyttö oli se Luojamme meille antaman suuren lajan voima, joka vauhditti hyvinvointiin ja parempaan elämään suuntaavan kehityksen. Muslimioppi ja siihen sekoittunut sosialismi pyrkivät alistamaan ihmiskunnan.

      Takapakkia tulee, kuten kommunismi ja muutkin marxilaisuuteen kytköksissä olevat "ismit". Kehitys menee kuitenkin eteenpäin, kunhan pidämme järkemme vapaana. Lähetyssaarnaajien tukeminen onkin saatava aivan uudelle tasolle. Siinä on ratkaisu pakolaispongelmaan. Kysynkin: Onko järkeä köllötellä laiskana ja antaa pahuuden jyllätä??

      • Lyhyt_kysymys

        Yritätkö sinä ihan tosissasi puhua puupääpersuille järkeä päähän?


      • voi_voi
        Lyhyt_kysymys kirjoitti:

        Yritätkö sinä ihan tosissasi puhua puupääpersuille järkeä päähän?

        Ihan vaan pakkomielteistä uskonnollista soopaansa levittää. Muka kristinusko vastaus kehitysmaiden ongelmiin. :D


    • eitietoa

      ei muutako pirrit pöydälle samoin kuin naisten tussut,näinsevaan menee islamin opinmukaan suomen laki eivoimitään,islamilaiset saaneet liiansuurenvallan suomessa,turhaenään yrittää jarruttaa

    • faktaat

      joko se turun oma pakolainen on tuomittu,vai onko tiedotussulku toiminnassa

    • Natsistore

      Heil Heil meillä myydään.

    • HapjonAutta

      Aikoinaan oli sosialismi, Jokainen pohlompimin ummärtaa, Mita siita olisi tullut jos leenin olisisaanut tahtonsa läpi ja maailman vallankumous oli levinnut ympari koko maailman. Leenin aiheutti 20 miljoonan ihmisen kuoleman tehostaellaan venähän maataloutta, ja Stallin aiheutti ugpainan noin kolmen miljoonan nälkaan kuoleman kuoleman, tehosta ja modervisoiessään ugraiman maataloutta

      Kiinassa Maotsetun aihettu nälkäkuoleman niinsanottujen: Suurihapallaus ja kulttupivallan kumos huväätakoittavissa uudistuksissaan. Siellakin. kuoli loputon määrä ihmisiä nälkään, Esin suotiin kuolleet, ja lopulta yleinen kannipaliminan valtasi alaa. Väikka rankaisuksen olivat kovat niin siita huolimatta nälkä sai monen tartuumaan epätoivoaan tilanteeseen. Eihän maailma ole miksikaan muuttunut onhan meilla entinen sosiallidenokraati joka puhuu etta koko maatalous kitaisi ollaa poin pekinteiselta talonpolkaiselta viljelulta.

      Onhan määpallolla vielä paljon maailmalla omasta mielestään paljon vallankumousta. Paatjosialislia sosialismisia, joiden tavoitteena on viedä samalla lailla kuin kommunistissa maissa vällän kuhousta. Häivin auttaa lähetystyo.

      • SimoToini21

        Niin millälailla? Olitko itse mukana? Ainahan ne humalaiset rähinöi ja on aina rähinöineet. Miten tämä liittyy otsikkoon?


    • Palkeetonlehmilläkin

      Minäkin oon pakolainen. Asun Pakolassa. Olen entinen nivalainen ja nykyinen ylivieskanen ja pakolainen, koska asun siis Pakolassa.

    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1378
    2. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      61
      1251
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      9
      1185
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      29
      1135
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      15
      1091
    6. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      64
      1067
    7. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      32
      1034
    8. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      7
      1033
    9. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1032
    10. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      13
      1023
    Aihe