Vanhan testamentin propagandaa

Poistoautomaatti ei pidä avauksistani lainkaan. Kaikki poistuvat melko pikaisesti. Alla poistettu avaus.

23

327

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Vanhassa testamentissa on paljon poliittista propagandaa, jonka tarkoitus oli yhdistää Israel ja Juudea yhdistetyksi kuningaskunnaksi, jota johdetaan keskitetysti Jerusalemista. Se on eliitin propagandaa yksinkertaisille maalaisille ja sitä alettiin kokoamaan kun kirjoitus kehittyi noin 800 eaa. Sen keskeinen sanoma on vahvistaa otetta Juudean maaseudusta ja kutsua Assyrian tuhoaman Israelin/Samarian maaseudun asukkaat Jerusalemin johdon alle. Keskitetty johto saavutettaisiin keskittämällä jumalan palvonta pelkästään Jerusalemiin. Tämän vuoksi maaseudun monijumalaisuudesta piti päästä eroon ja siirtyä monoteistiseen Jahven palvontaan.

      Käsittelen tässä avauksessa vain pari esimerkkiä tuosta propagandasta ja jatketaan keskustelua muista propagandan aspekteista ketjussa.

      Käärmeen palvonta oli yleistä Kaananissa ja edelleen Juudean ja Israelin kansan keskuudessa maaseudulla. Käärme oli parantava, voimia antava ja merkitsi uudestisyntymää. Samalla seudulla palvottiin äitijumalaa Asheraa, jota symboloi viisauden ja elämän puut.

      Tässä Raamattu toteaa ihan itse, että nämä olivat todellisuutta ja ne muodostivat ongelman, josta Hiskia yritti päästä eroon.

      4 Hän hajotti uhrikukkuloiden alttarit, murskasi kivipatsaat ja kaatoi asera-tarhat. Myös Mooseksen tekemän pronssikäärmeen hän löi palasiksi. Aina niihin päiviin asti israelilaiset olivat polttaneet uhreja tälle käärmeelle, jota kutsuttiin Nehustaniksi.

      Tässä Hoosea toteaa, että puiden palvonta on ongelma.

      12 He kysyvät neuvoa pyhiltä puiltaan,
      arvat antavat heille vastauksia.
      Huoruuden henki eksyttää heidät,
      he kääntyvät uskottomina pois Jumalansa luota.

      Käärmettä ja elämän puuta ei voi suoraan hävittää kansan uskomuksista, joten ne pitää assimiloida monoteistiseen Jahven palvontaan. Aivan samalla tavalla kuin kristinusko teki pakanajumalille ja nyt ne elävät meillä esimerkiksi viikonpäivissä.

      Tässä assimiloidaan käärme Nehustan.

      8 ja Herra sanoi Moosekselle: "Tee käärmeen kuva ja pane se tangon päähän. Jokainen pureman saanut, joka katsoo siihen, jää eloon."

      9 Mooses teki pronssista käärmeen ja pani sen tangon päähän. Kun ne, joita käärmeet olivat purreet, katsoivat pronssikäärmettä, he jäivät eloon.

      Tässä assimiloidaan elämän puu Menoraksi.

      31 "Tee kultainen lamppu; taottakoon se jalustoineen ja haaroineen puhtaasta kullasta, ja käske takoa lampun kukkakoristeet kantoineen ja terälehtineen samasta kappaleesta koko muun lampun kanssa.

      32 Lampunvarresta lähteköön kuusi haaraa, kolme haaraa kummallekin sivulle.

      33 Kussakin haarassa olkoon kolme mantelinkukan muotoista kukkakoristetta kantoineen ja terälehtineen; näin olkoon kaikissa kuudessa lampunvarresta lähtevässä haarassa.

      Ja tässä propagandistisessa tarinassa käärme ja elämän puu tuhotaan itsenäisinä jumaluuksina (Nehustan ja Ashera).

      14 Herra Jumala sanoi käärmeelle:

      -- Koska tämän teit, olet kirottu.
      Toisin kuin muut eläimet,
      karja ja pedot,
      sinun on madeltava vatsallasi
      ja syötävä maan tomua
      niin kauan kuin elät.

      17 Ja miehelle hän sanoi:

      -- Koska teit niin kuin vaimosi sanoi
      ja söit puusta, josta minä kielsin sinua syömästä,
      niin olkoon maa sinun takiasi kirottu.
      Kovalla työllä sinun on hankittava siitä elantosi
      niin kauan kuin elät.

      Näin tuhottiin pari kansan palvomaa jumaluutta, mutta propaganda ei oikein onnistunut. Vieläkin nuo elävät symboleina, käärme Asklepioksen sauvassa lääketieteen symbolina ja Asheran elämän puu Menorassa. Hiskia ja Joosia eivät saaneet yhdistettyä Israelia ja Juudeaa vaan Juudeakin joutui Babylonian tuhoamaksi. Rooman imperiumi viimeisteli työn. Itseasiassa tuo propaganda on purrut tehokkaimmin nykyajan kreationisteihin, jotka eivät näe noitten myyttien taakse niiden syntyhistoriaan. Propagandistisella luomistarinalla yritetään selittää kuviteltua syntiinlankeemusta ja kuviteltua genomin rappeutumaa.

      • Hihukki

        No, käärmestä puhe? Höh, myrkyllisimpiä kaikista eläimistä. Ja se on vain tangon päähän tapettuna kai turvallinen. Eli Mooseksen aikaan, käärmearmeija hyökkäsi kansan kimppuun, ja vain Mooseksen tangoon päähän nostettu KÄÄRME pelasti kansan. Kun vain katsahtivat siihen.
        Ja niin typerältä kuin tää taas tuntuu, niin Jeesus ristillä oli kuin paraskin, TUPLAKÄÄRME, olihan hänen nimessään KAKSI sihisevää ja supattelevaa ÄSSÄÄ?!
        Käärme oli ihmisen tietoon viettelijä, Taivaan Isän käskystä sekin tapahtui?! (Jeesus ehtoollisella teki tavallisesta Leivästä ja Viinistä, tiedon tai suorastaan ELÄMÄN puun hedelmän tms.) Mooseksen Genesis 3:n mukaan, ja tästä syystä sitä paljon kirottiin, aikoinaan, vaikka Jesaja väitti, että käärmeen luonto tulee paranemaan:"Imeväinen kohottaa kätensä myrkkykäärmeen luolaan, mutta ei saa puremaa" tms... Aadam näet veti hyvin vääriä johtopäätöksiä aluksi, hän arveli, että syyttämällä Eevaa, syyttämällä käärmettä, saisi helpotusta kuoleman synnin tuskaan?! Ja se oli juuri päinvastoin.
        Ensimmäinen Aadam oli siis tie syytöksiin, käärmeenkin myrkyn takia, minkä se pisti Viinirypäleen päälle ja puheisiinsa, ja Jeesus oli syytösten ja syntisyytemme loppu, kai, koska Hän kuoli henkensä sanat, saadakseen henkensä silti takaisin, sitten kun on itse varma, että on sen aika. Itse ihmettelen oman Jeesus- harhani hiljaisuutta, jopa kuollut äitini pitää mielessäni vielä isompaa mekkalaa... Vaikka suurempi ihme kai olisi, että kyseinen Jeesushahmo, joka tekee milloin mitäkin, yx kax puhuisi Suomea?! Häneen yrittää samaistua yhtenään monikin, kai puliukkoja vieraille yhtenään mielessäni ja akkoja, mutta Jeesus nousee vuorelle vain ja osoittaa sormellaan taivaalle, tai potkaisee ärsyyntyneenä kiveä, muutta näyttää silti vielä iloiselta....
        Monien mielessä Jeesus sen sijaan ITKEE, teidän täytyy selvittää siihen syy, jos Jeesus vuoksenne itkee?! Homoille tiedoksi, että ne Jeesuksen perseet ovat Hänelle mitä tavanomaisin suoritus, kyllä Mestarinsa siihen kykenee, mutta enemmän Hän taitaa silti tykätä kukkahattutädeistään?! Heistä osa näet USKOO; vaikkei näe humalaharhojaan. Itse olen silti valitettavankin vähän uskaltanut tarttua pulloon, koska pääni ei kestä, tulee kauhee krapula kuitenkin ja todella pahasti sekoilen viinan takia jos otan, oluet jotenkin tosin kestän. Nyt eri rahat riitä, edes mäyrikseen kuukaudessa, kiitos tämän psyykepotilaiden köyhänä pitämispoliitikan. Mutta syyn tietysti tiedän, ei meistä moni MYY mitään tuotetta tms.


    • Maksanmyrkyttäjä

      Kiitos mielenkiintoisesta jutusta. Tokkopa kreationistit koskaan näkevät tuota, miten keisarillaan ei ole vaatteita. Ja jos sattuvatkin sen vahingossa huomaamaankin, niin ummistavat siltä silmänsä... ja ilmoittanevat poistoon.

      • Saivartelijansa

        No, silmä silmästä eli poisto poistosta.. Ette tekään usko kai juuri mitään kreationistien opeista, edes kai totuutta Korkeimmasta Jumaluudesta. Typerää se, koska tällöin eivät tekään usko, teidän melko todelta vaikuttavaa evoluutio-aikaskaalustanne, maailmankaikkeuden iälle, tehän uskotte - mutta ei sitä silti todistaa täysin voi - että maailmankaikkeus olisi muutamia miljardejakin vuotta vanha? Ihan hyvä, kuitenkin ettette yltyneet mun hiukan rönsyileiviä kommenttajani TÄLLÄ KERTAA pistämään poistoon, vaikka kyllä ittellänikin, toisessa säikeessä taas pari vastausta katosi "bittiavaruuteen". Jos ette halua, että viestejänne poistetaan, älkää tekään ruvetko sensuroimaan enää ketään, ihan normaali Mooseksen lainkin tulkinta, vai Jeesuksenko laki se on? EI kai edes ihmisten keksimä silti tuokaan laki....


    • Hiskian uudistuksissa tuhottiin temppeleitä, jottaa Jahven palvonta voidaan keskittää pelkästään Jerusalemiin. Muita temppeleitä tuhottiin ja niistä tehtiin käymälöitä.

      27 He kaatoivat maahan myös Baalin kivipatsaan ja hajottivat koko temppelin. Temppelistä tehtiin käymälöitä, ja siinä käytössä se on ollut tähän päivään saakka.

      Arkeologia tukee tätä. Esimerkiksi tässä on temppeli, jossa on rikottu alttari, jonka kulmissa on neljä sarvea. Alttarikuoneeseen on tuotu käymälä.

      https://www.biblicalarchaeology.org/daily/biblical-artifacts/artifacts-and-the-bible/ancient-latrine-king-hezekiahs-reforms/

      Mutta yllättäen nelisarvinen alttari on Jahven alttari. Tässä tarkempi kuvaus.

      https://www.biblicalarchaeology.org/daily/ancient-cultures/ancient-israel/which-altar-was-the-right-one-in-ancient-israelite-religion/

      Ja tässä Jahven ohjeet sen rakentamiseksi.

      1 "Tee akasiapuinen alttari; olkoon se nelikulmainen, viisi kyynärää pitkä, viisi kyynärää leveä ja kolme kyynärää korkea.

      2 Tee sen neljään kulmaan alttarinsarvet, jotka ovat alttarin kanssa samaa kappaletta, ja päällystä alttari pronssilla.

      Oliko 2. Moos 27. luvun Jahve Baal vai miksi Hiskia on hävittänyt hänen temppeleitään ja tehnyt niistä käymälöitä?

      Sivumennen todettuna Hiskian toiminta ei eronnut mitenkään Neuvostokommunisteista, jotka tekivät kirkoista hevostalleja.

    • tieteenharrastaja

      Minusta tuo liittyy aika kaukaisesti palstan teemaan ja on aika lailla detaljitason asiaa. Olisiko sille sopivampaa paikkaa?

      • Et kai tarkoita aloitusta? Liittyyhän se toiseen luomistarinaan, kuviteltuun syntiinlankeemukseen, hyvän ja pahan tiedon puihin ja elämän puihin sekä käärmeisiin. Tämä saattaa avata luomiskertomuksen taustaa ja kertomus voi olla täysin tai ainakn osittain monoteistisuuteen tähtäävää propagandaa.


      • tieteenharrastaja
        Munuaistutkija kirjoitti:

        Et kai tarkoita aloitusta? Liittyyhän se toiseen luomistarinaan, kuviteltuun syntiinlankeemukseen, hyvän ja pahan tiedon puihin ja elämän puihin sekä käärmeisiin. Tämä saattaa avata luomiskertomuksen taustaa ja kertomus voi olla täysin tai ainakn osittain monoteistisuuteen tähtäävää propagandaa.

        Järkeilysi on vain yksi tuhannesta selkeämmästä ja suoremmasta todisteesta sille, ettei luomiskertomus ole taivaasta saneltua ehdotonta totuutta. Tuolla tavoin uskovat eivät sille korvaa lotkauta, ja kukaan muu palstalla ei sitä tarvitse ollakseen uskomatta.


      • LakiV
        Munuaistutkija kirjoitti:

        Et kai tarkoita aloitusta? Liittyyhän se toiseen luomistarinaan, kuviteltuun syntiinlankeemukseen, hyvän ja pahan tiedon puihin ja elämän puihin sekä käärmeisiin. Tämä saattaa avata luomiskertomuksen taustaa ja kertomus voi olla täysin tai ainakn osittain monoteistisuuteen tähtäävää propagandaa.

        Propagandaa? Tuomarien aikaan, ja ennen sitä, edes Mooseksen aikaan, ei ollut Israelissa edes normaalia poliittista järjestelmää. Kuninkaiden (mm: Saul, Daavid, Salomo jne) aika tuli vasta sen jälkeen, ei tuolloin tiedety propagandan käsitettä edes?! Israelhan oli periaattessa TEOKRAATTINEN aika, Tuomarien aikaan asti, sitten tuli kuninkaansa, ja se oli erässä mielessä Israelin loppukin.


      • LakiV
        tieteenharrastaja kirjoitti:

        Järkeilysi on vain yksi tuhannesta selkeämmästä ja suoremmasta todisteesta sille, ettei luomiskertomus ole taivaasta saneltua ehdotonta totuutta. Tuolla tavoin uskovat eivät sille korvaa lotkauta, ja kukaan muu palstalla ei sitä tarvitse ollakseen uskomatta.

        Taivaasta saneltua ehdotonta totuutta? Sitähän vääristää ihmisen syntimieli aina, noin teologiamme mukaan ja ihmisen oma tieto-ja koulutustaso. Tuleeko totuus Taivaasta, tai Maan päältä, niinkuin teillä vielä tulee, maallista niin maallista, sekulaaria käsitystä, mutta Hellvettiä ei ole vielä olemassa, koska Saatanan viimeinen sota on lykätty kai lähes 1000 vuoden päähän?


      • tieteenharrastaja kirjoitti:

        Järkeilysi on vain yksi tuhannesta selkeämmästä ja suoremmasta todisteesta sille, ettei luomiskertomus ole taivaasta saneltua ehdotonta totuutta. Tuolla tavoin uskovat eivät sille korvaa lotkauta, ja kukaan muu palstalla ei sitä tarvitse ollakseen uskomatta.

        Näinhän se on, aika harva muuttaa mielipiteitään, eivätkä kaikki pysty niitä edes perustelemaan.

        MItä mieltä itse olet toisesta luomiskertomuksesta, onko se vertauskuva ihmisen tietoisuuden saavuttamisesta ja oman kuoleman tiedostamisesta vai onko taustalla motiiveja ohjata alueelle tyypillistä polyteismiä monoteismin suuntaan tuomitsemalla kertomuksessa tyypillisiä jumaluuksia ja niiden symboleita kantaäitiä, viisauden ja elämän puita, viisaita ja parantavia käärmeitä?


      • LakiV kirjoitti:

        Propagandaa? Tuomarien aikaan, ja ennen sitä, edes Mooseksen aikaan, ei ollut Israelissa edes normaalia poliittista järjestelmää. Kuninkaiden (mm: Saul, Daavid, Salomo jne) aika tuli vasta sen jälkeen, ei tuolloin tiedety propagandan käsitettä edes?! Israelhan oli periaattessa TEOKRAATTINEN aika, Tuomarien aikaan asti, sitten tuli kuninkaansa, ja se oli erässä mielessä Israelin loppukin.

        Olisi pitänyt kirjoittaa tarkemmin, tarkoitan lähinnä toisen temppelin aikakautta.


      • tieteenharrastaja
        Munuaistutkija kirjoitti:

        Näinhän se on, aika harva muuttaa mielipiteitään, eivätkä kaikki pysty niitä edes perustelemaan.

        MItä mieltä itse olet toisesta luomiskertomuksesta, onko se vertauskuva ihmisen tietoisuuden saavuttamisesta ja oman kuoleman tiedostamisesta vai onko taustalla motiiveja ohjata alueelle tyypillistä polyteismiä monoteismin suuntaan tuomitsemalla kertomuksessa tyypillisiä jumaluuksia ja niiden symboleita kantaäitiä, viisauden ja elämän puita, viisaita ja parantavia käärmeitä?

        Luomiskertomusten perusviesti pyrkii mielestäni vastaamaan seuraaviin kysymyksiin:

        - miten maailma, eläimet ja ihmiset ovat saaneet alkunsa (eivät siis olleet aina)
        - miksi ihminen on erityisasemassa elämänmuotojen joukossa (oletettu, että on)
        - kuinka ihmislaji sai kyvyn erotella hyvät ja pahat teot (päätelty, ettei eläimillä ole)

        Nämä kysymykset alkoivat askarruttaa ihmisiä viimeistään nykyihmisen kehitysloikkauksen (Harari ym) alkaessa vähän yli 50´000 vuotta sitten, joten niiden vastaukset ovat kehittyneet suullisena perimätietona pitkään ennen ensimmäisenkin muistiin kirjoittamista. Vastaukset olivat aluksi sangen paikallisia, mutta yleistyivät kirjoitettuina laajemmiksi ja pysyvämmiksi.

        Luomiskertomuksen perusvastaus on nähdäkseni geneerinen ja mitään selittämätön ("Jumala loi)" ja vähäisissä selityksissään (lajeittain luominen, savesta muovaus) perusteellisen virheellinen. Kolmannen vastauksen kytkentä hyvän- ja pahantietoon sekä pahuuden valitsemiseen tulee yleiskuvassaan lähelle nykykäsityksiä tietoisuudesta ja mielenmalleista, mutta ei silti osoita niiden minkäänlaista yksityiskohtaista ymmärtämistä.

        Perusviestin lisäksi Genesis - kuten muutkin raamatuntekstit - sisältävät paljon muuta kirjoittajalle ajankohtaista tai tärkeää ainesta sekä erilaisia paremmin tai huonommin osuvia vertauskuvia. Ajatuksesi poly- ja monoteismin ristivedosta liittyy mielestäni tähän.


    • Maukino

      Mutta, Jeesus sanoi:"Jos ette usko Moosesta, ja hänen kirjoituksiaan, kuinka voisitte uskoa Minunkaan puhettani?". Ei Yecciläisesti vaadita kuitenkaan uskomaan vain 6000 vuoden Luomisajankohtaa, päinvastoin, JOS Raamattu sanoo, että Jumalalle(jollekin heistä), 1000 vuotta on kuin yksi päivä. Tiedän nähneeni unessa Jumalan, joka katsoo vain Galaksimme tähtiä, ei mitään mutta, ei koskaan muuta, He ovat suuresti spesiaalisoituja olentoja, jokainen täydellinen OMASSA Luomistiedossaan ja taidossaan. Onko TUOKIN Jumala siis vain 6 päivää vanha vauvanrääpäle? Ei, vaan tuo olento, vaikka näkisikin kaiken osapuilleen saman näköresoluutionkin kuin ihminen 2 x 100 megaa pistettä, ei Häntä kiinnosta tulla katsomaan kai, minkään planeetan olosuhteista, kun taas eräs Heistä on sellainen, että se katsoo vain OMAN AURINKOKUNTANSA(sen suurimpia enkelijumalia) planeettoja, tilavuusolentona, Hänelläkin on siis silmät päässä, mutta ne vain ei ole kai massasilmiä... Emme tiedä, mistä syystä avaruuden gridiin ei olisi helppoakin tehdä näkymätöntä massaa, jos ihminen tekisi tietokoneohjelman 3D-maailmasta, ei olisi kovinkaan vaikea ohjelmoida 3D-koordinaattitauluukkoon tms.näkymätön- massallista kohdetta, joka vain läpäisee kaikki avaruuden aallot ja massatkin...

    • Maukino

      Sellainen Jumaluus(ja jos ihmisen tapaan kuolevainen silti), joka tutkii ja aiheuttaa Galaktisten tähtien liikettä tai vain planettojen esim. kuin 1000 ja yksi päivä, kuin pitkä Hänen Elämänsä olisi jos hän eläisi 120 vuotta, eli noin 4 miljardia sekuntia?

      120 vuotta x 1000 y/d* 365,2425 d/y = 43 829 100 vuotta...

      No, eläisi jopa noin 44 miljoonaa vuotta, mutta varmaan melko lyhytikäinen, tai nopeammin päivittynyt tietoisuus, kuin KAIKKIEN GALAKSIEN ylivalvoja? Sekin saattaa katsoa Galakseja vain jotenkin kauempaa? Tuo 44 miljoonan vuoden ikä olisi siis Pietarin kirjeen kaavalla tehdyn Jumaluuden elinikä, ja jos Hänelle tulisi Kuolema, kuten ihmiselle, max 120 vuoden iässä.

      Suotta te tappelette sitä tutkainta vastaan, että tavallinen tilavuus, kykenee olemaan missä tahansa, milloin tahansa, mikä hyvänsä massakonstruktio, eikö se siis potentiaalisesti ole kaiken aikaa kuin Jumala siinä, että se saattaa suorittaa, esim. tyhjillään olleessaan, jotenkin merkillistä tiedostamaansa laskutoimitusta ja informaationtuottoa. Kaikista tavallisista olennoista, Ihmiset, Eläimet ja vaikkapa Saatanat ja Jeesuksetkin mukaanluettuna, tiedämme, että ne joutuivat elämään massallisessa kehossa, hyvin kiinteästi, ne/me ovat alempi hierarkia tuon maan päällisen rangaistusluonteisen elämänsä(emme mekään kyenneet olemaan pelkkiä alaenkeleitä, elävien silloin tällöin kuvitellessakin meitä ja sekö meidät pudotti tänne?) aikana, kuin kokonaan aineettomana elämään kykenevät Jumalat, tai Enkelit. Meidän taustamme saattaa olla yhtä outo, kuin muinaisella Aadamilla oli, mutta meille ei siinä käynyt niin hyvin kuin Aadamille, että muistaismme olotilamme mahdollisesti Paratiisissa tai muissa ulottuvuuksissa, ENNEN tänne tuloamme, vaikka idän uskontojen mukaan olimme vain mahdollisesti aiempia ihmisiä itsekin -tapahtui vain syntyessämme uudestaan se kuuluisa Tabula Rasa tms.

    • Maukino

      Ja eikö ihan triviaali henkistieteellinen teoria ja tieto ole sen, että nykyinen massallisuutemme, johtuu VAIN syömistämme materia-ruuista, Solut ovat astraalisesta kehosta peräisin oleva toimintayksikkö ja valitettavasti se toimii huonommin massoissa, kuin alkuperäisessä valoenergeettisessä astraalisessa ektoplasmamuodossaan, vaikka ruuilla saatu kuoremme, massaan, mahdollistaakin toisaalta hyvin kovia ja pitkäänkin pääle jääviä aistimuksia, ja me olemme eläessämme täällä, kuin kankea kuorihahmotelma, silloin, kun olemme siis MAAN PÄÄLLÄ elossa. On todella omituista, jos joltakin kuollessaan, massaruumistaan, myös hänen ektoplasmasoluaihionsa alkaisvat samoin mädäntyä. Kaikki kuolleetkin ovat jossakin iässään aina läsnä keskuudessamme, sikäli kun eivät vain inkarnoituneetkin pian takas, saammehan pelkän valokuvan avulla, nähdä kenet hyvänsä, ja jos ihminen eli lähellä sinua, jopa ÄÄNI tai tallenteensa(vanha kirjakin hänestä) saattaa jäädä mieleemme puhumaan kuolleilta ihmisiltä, ja ääneen ei tarvita kuin tilavuudessa tapahtuvaa värähtelyä, siitähän todistaa sekin, että ajatellessamme auomme melko äänekkäästi juuri tuota astraaliääriviivakehomme päätä, ja kuulemme sen silti vaikkei fyysinen suumme ja äänihuulemme näyttäisi väreilevän ollenkaan! Samoin kuvitelmat, unet, harhat, näyt ovat osapuilleen saman näkemisprojektiosilmän tuotosta, eihän tullloin fyysisessä tilassa ole massallisena mitään, kun näämme kuvia tai kuulemme uniääniäkin tms. Minun äitini jäi puhumaan kuoltuani, vaikka en minä ole se, joka hänen mieltään silloin johdattaa puhumaan yhtään mitään, rakastan nykyistä skitsofreniaani, koska se mahdollistaa minulle jopa oman tahdon, ettei tarvitse samaistua jokaiseen "saatanaankaan", joka tulee kuin beibille selittämään kaikkea persoonallisuuteeni kuulumatonta asiaa... Raamattukin sanoo, että "Älkää kaikkia henkiä uskoko, koska maailmassa on monia eksyttäviä henkiolentoja"

    • Maukino

      Panteismi on uskontomuoto, (sekin siis juutalaisuudessakin hvyin tavallista, mm. puun palvonnat), missä mitä hyvänsä hahmoa, kuvitelmaakin on mahdollista palvoa Jumalana. Tavallisesti halutaan tehdä jollekin Jumalamuodolle piankin patsas. tms.(hinduisimin panteismissa - sitä toimintaa ei juutalaiset saaneet Mooseksen lain mukaan edes matkia)
      Ateismi puolestaan pysyy vain materialistisena tietona ja luulona paljon kovemmin, ei uskota massamaailmassa kovinkaan monen asian olevan mahdollista, koska massat ovat kova ja hidas olemisenmuoto, joka ei kykene pitämään ELOSSA, kuin periaateessa, kaikkein yksinkertaisempia elementtejä, kauaa, ja suht'yksinkertaisia molekyylirihmojaan, vaikka juuri niiden komplikoitumisen tausta, on suurissa pyhissä enkeleissä, jotka käyttävät massallisuutta, tehdäkseen olemassaoloon hyvin hitaasti ja kankeasti käyttäytyviä eläimiä - "nukkeja", biologisia robotteja, joihin silti on ohjelmoitu Henkisen koodin noudattamisia, Ihminen on eräs tällainen, varsinkin syntiinlankeemuksensa jälkeen. ja tietokonekin on esimerkki lähes henkiseen tomintaan kykenevästä koneesta, joka hyvin matemaattispohjaisesti noudattaa kaikkea. Ihminen on esimerkiksi matematiikan suorittajana HYVIN HIDAS, meidän täytyy tarkistaa useita kertoja laskujamme, koska ei ihmisen päässä ollut alunperin kuten tietokoneprosessorissa on, piiriä, josta matemaattinen vastaus tulisi heti valmiina, ellei meillä ole muistissa jokin valmis laskutulos, kuten 10-kertotaulu tms. Ihminen kuitenkin kykenee itsesyntyiseen hengen logiikan tuottamiseen, paremmin kuin kone, missä sitä ominaisuutta ei todellisuudessa kai edes ole. Jumalilla on tätä massaobjektiota helpommin ja nopeammin muokattava olemus, mutta epäilemättä ihmisen massallinen keho, jonkin henkisen asian suorittamisessa kovempi, kuin pelkällä tilavuusolennolla.

    • Pakkstori

      Monoteistisuus on YHDEN Jumalan palvontaan tähtäävää toimintaa. Jokainen Elävä olento, on eräässä mielessä, itsetuntemuksessaan MINÄ, tuon Jahve-olennon omapäinen ja tahtoinen noudattaja. Viimatilassa on mahdontonta rikkoa kenenkään vapaata tahtoa, jokainen on orjakin, täysin omasta tahdostaan pohjimmiltaan, ellei joskus katso joskus oppineensa orjuutensa riittävän hyvin. Tietyssä mielessä orjaksi pakotetaankin olentoja, jos niiden Herra katsoo, että niiden on pakko elääkseen kyetä oppimaan jokin työtaito esim.
      Mooseksen Lakikin sanoo, että MINÄ olen Herra, Sinun Jumalasi, ja jos kauheasti viisastellaan, niin sitäkin voisi jatkaa: "Sinunkin tulisi etsiä se, missä SINÄ olet Herra Minulle." Orjiakin(tai palveljoita) molemmat Jumaluudet, jos niitä voisikin olla KAKSI, olisivat molemmat siinä, missä tuo toinen oli Luoja, ja missä TOINEN Jumaluuksista ei halua kuitenkaan kovin paljoa oppia, koska se veisi useinkin vain aikaa, Hänen oman Jumaluutensa suorittamisesta. Ei korva tule näkemään, eikä silmä tule kuulemaan. Käsillä voi kuitenkin eräät lyhyitä matkoja kävellä, ja jaloilla kädettömät usein pystyvät edes törkkimään esineitä, vaikka ei varvas ole täysin samanlainen kuin sormi. Ymmärryksen suhteen AJATUSTEN KUULEMISESTA JA NÄKEMISESTÄ puhutaan myös, mutta se, miten KÄSITTÄMINEN eroaa ymmärtämisestä, on määritelmällisesti monelle mysteeri. Ymmärtäminen on toisaalta suurimpia viettelyksiä. EI ole pieni vaara, ymmärtää vihollistaan, koska tällöin voi tulla jopa "maanpetturiksi", tai Jumalan viholliseksi, osaksi Saatanan ja Luciferin kapinointia. Käsittäessä pääset kuin koskettamaan jotakin, kuin ismimääritelmissä tehdään, jotakin suht' monimutkaista henkien ja liharuumiiden hallintaan liittyvää henkistä teoriaa. Usein käsittämisessä on kyse siitäkin, että kyetään kyllä suorittamaan, jokin ismin rituaali ja hokemaan sen ismin sloganeita, usein väärissäkin yhteyksissä tms., mutta oikeaa ymmärrystä ei vielä ole siitä, että miksi täytyy niin tehdä. Kuoleman suhteen on näin, käsitämme kyllä, että meidän on kuoltava, mutta milloin ymmärtäisimme että miksi Jumalat eikä äiti maa eivät rakasta meille ikuista elämää ruumissamme, no - harvoin ihmiset itsekään sitä enää vanhuksina tai sairainakaan toivovat.

      • igiguiög

        Mene nyt ottamaan lääkkeet tai keskustelemaan hoitavan henkilön kanssa, Sotket taas hyvän aloituksen täysin sekavalla ja harhaisella kirjoituksella. Mene vaikka nukkumaan tai pelaamaan shakkia.


      • Maukino

        Niitä asioita suoritin jo, ja kohta menen pelaamaan shakkipelejänikin ja korjaamaan pelialgorytmiäni - koeta kestää, emme me tai minä - täällä - maailmassakaan - kauaa ole.
        Sunkin kannattaisi tehdä jotakin muuta, kuin vain lukea tuntikaupalla näitä melko turhia ja mielenkiinnottomia juttujamme ja juttujanne... Valittavasti en jaksa enää "sikoja" kauaa, siksi taidan lopettaa kohta shakkinapuloitteni holhoamisenkin...


      • Saivartelijansa

        Milloinkahan te, kuten sinäkin igiguiög, uskaltaisitte puhua vähän normaalimmalla aikuisen ihmisen käytöksen tasolla? Tuommoinen asia, että voi heittää nimimerkiksikin täysin tunnistamattomia ja tuntemattomia nimimerkkejä, viettelisi kenen hyvänsä käyttäytymään huonosti ja epäkunnioittavasti, olen tästä ennenkin maininnut, lupaan etten enää mainitse, mutta älkää väittäkö, ettei kukaan ole varoittanut. Suomalainen on tietysti on mitä on, minäkin, eikä meidän mainetta kai ole ollutkaan olla mitään erityisen kilttejä, mutta se käytös tuleekin vasta hieman vanhemmalla iällä esiin, hieman hienotunteisuutta teitäkin pyytäsin, oman elämäni tragediaan nähden, jäädä loppuelämäksi kärvistelemään rutiköyhänä, vaimottomana, mielenteveyskuntoutujana pyydän.


    • Kunniattomia

      Usein tämä joidenkin vastenmielisyys uskontoihin, lähtee siitä virheestä, että ei HALUTA KUNNIOITTAA(suurimmillaan - PALVOA) KETÄÄN, ei KETÄÄN AUKTORITEETTIA, eikä EDES KIITTÄÄ KETÄÄN MISTÄÄN? Mihin moinen perustuu, osaako joku teistä kertoa? Luuletteko, ettei ole ketään teitä itseänne suurempaa? Ettei teillä ole ISÄÄ? Oliko oma isänne sitten jotenkin paha ja vastenmielinen, "se BIOLOGINEN ISÄ", joka hakkaisi teitä lapsena tai raivosi liikaa tms. JOS OLI niin ymmärrän teitä. Teidän täytyy silti tietää, että jopa tuon biologisen ISÄNNE ISÄ, saattoi olla sitä nykyistä bioisäänne rakastatettavampi ja kunnioitettavampi persoona puhumattakaan KAIKEN LUOJASTA....

      • jooojuujuhannus

        En tiedä onko mitään itseäni suurempaa kun en ole törmännyt. Tämä ajatuksella että kaikki ihmiset ovat tasavertaisia. Jotkut eläimet ovat itseäni suurempia joille ei ihmisenä mahda mitään. Tämä "isä" ei ole vielä näyttäytynyt.

        Väitteesi menee kyllä metsään. Vastenmielisyys uskontoja kohtaan syntyy siitä mitä ne aiheuttavat eikä keksimistäsi syistä. Niistä ei voi edes keskustella koska ne on täysin hatusta vedetty ja liioiteltu.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      135
      5429
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      33
      3355
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      17
      1873
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      23
      1855
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      19
      1695
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      72
      1542
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      12
      1443
    8. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1327
    9. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      11
      1326
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      21
      1295
    Aihe