monta liikeideaa pää täys

ideapääässä

hahmottelen yritysideaa. yksi vaihtoehto olisi ostaa yksityisiltä myyjiltä erinäisiä tuotteita esim tori sivustolta. myydä niitä sitten uudelleen ja tietyissä tuotteissa myydä esim purettuina ja osina tai sitten fiksattuina. myynti siis postitse eikä mitään kivijalkamyymälää kuluineen.

toinen vaihtoehto on alkaa ostaa köntässä jotain. jotkut ostaa yrityksistä ja kunnilta tietokoneita köntässä kun vaihtavat uusiin ja myyvät niitä sitten eteenpäin.

yks vaihtoehto on alkaa ostaa köntässä isoja eriä hyviä käytettyjä renkaita ( mistä?) ja myyd niitä sitten köyhille pienellä katteella. notäää idea ei ole hyvä. perus konstruktio on hyvä silti etä köntässä jotain ja sitten myy kuluttajille.

ehkä klapin tekoa ostopuista? aika sesonkihommaa...voi pirulauta mitäs tässä ideoisi.,,entä käytettyjen kodinkoneiden myymälä. myytäs takuulla ne? mistä ne koneet saisi?

ideoikaa tekin tässä ketjussa jotain joka nyt alkoi tästä mun aloituksesta. saa heittää hullujakin ideoita...yhdessä mennään ja ideoidaan..vai mitä..

8

175

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Aloituksen otsikkossa mainitusta täydestä päästä tuli mieleen, että alkoholijuomien valmistamiseen tarvitaan Suomessa varmasti infernaalinen lupamyrsky ennen kuin sellainen onnistuu, mutta kenties tuotannon voisi aloittaa jossain toisessa maassa ja yrittää saada Alko tai joku muu ottamaan tuotteet myymälöihinsä.

      Esimerkiksi Vodka on ihanteellinen tuote siinä mielessä, ettei sitä kukaan maun takia osta vaan tuotemerkkiin liittyvien mielikuvien vuoksi. Mielikuvia herättää lähinnä etiketti ja pullon muoto.

      Samaa ainetta voitaisiin siis myydä Jurri-vodkana kalsarikännikansalle, ja vaihtamalla pulloon toisen etiketin, tulisi siitä kallista Aurora Borealis-vodkaa juhlaviin liikemaailman edustustilaisuuksiin.

      Tämä kaikki vaatisi tietysti merkittäviä markkinointikuluja, mitä Vodka-startupilla ei luultavasti olisi, mutta rahoitusta keräämällä oppisi ainakin markkinoimaan itseään ja ideoitaan.

      • HyvätIdeat

        Jos ajatus on mennä samalla tuotteella ja pelkästään etikettiä vaihtamalla tehdä siitä eri tuote niin helpoimmalla pääset kun ostat Altialta rekkakuorman koskenkorvaa ja vaihdat etiketit. On valmista tavaraa ja valmiiksi pullotettuna.


      • ideoitapäätäys

        moni tuote maailmassa on sama vaikka brändi on eri. on sellaisia autojakin olemassa. on olemassa sellaisia moottoriöljyjä jne. mutta sanohan sinä voisiko ihminen menestyä ostamalla halvalla ihmisten vaatteita ja myymällä niitä muille ihmisille sitten uudelleen mutta kovemmalla hinnalla? jotain pitäs ostaa ja sitten myydä kun vaan tietäs mitä ostaa ja mistä ja saako myytyä. muuten ei menesty.


      • Hyvemmätideat

        Nimenomaan, samasta tuotteesta on tehty eri brändejä joten miksi sitä viinaakaan itse polttamaan kun valmistakin saa.

        No minäpä sanon, ei voi!
        Ai miksikö ei? No käytetyn vaatteen myyminen on niin helvetin helppoa, että miksi käyttää siinä välikättä. Lisäksi käytetyt vaatteet myydään erittäin edullisesti, miksi sitä kukaan ostaisi tuplahinnalla jos sen saisi halvemmallakin suhteellisen vaivattomasti.
        Toisaalta, jos vaatteista pääsisi helposti eroon ja saisi kohtuullisen korvauksenkin niistä niin silloin ostettavaa kyllä olisi. Mutta mimmonen homma on käydä läpi kaikki ostetut ja hinnoitella ne. Mitä kun sulle tuodaan jätesäkillinen hyvää, lähes käyttämätöntä, ei tupakoitu, ei eläimiä ja vielä merkkivaatetta mutta todellisuudessa siinä on yhet leviksen farkut ja kaikki muu on roskis kamaa?
        Onhan tuossa ihan vitusti liikaa muuttujia, jotta hommasta saisi kannattavaa kohtuullisella vaivalla ja kustannuksella.
        Vaikka toisaalta, kyllähän kirpputoreilla kauppa käy. Niitä 50 sentin lastenvaatteita ny ostaa kuka vaa...

        Mutta avain koko pähkäilyssä ja liikeideoiden pyörittelyssä on tuossa sun viimeisessä lauseessa.
        Saako myytyä? Se on se riski mikä yrittämisessä on, ennakkoon ei voi tietää saako tuotetta myytyä ja vaikka saa niin onko se todellisuudessa kannattavaa kauppaa. Niin kauan kun tuota asiaa miettii niin koko pähkäily on täysin turhaa.


      • HyvätIdeat kirjoitti:

        Jos ajatus on mennä samalla tuotteella ja pelkästään etikettiä vaihtamalla tehdä siitä eri tuote niin helpoimmalla pääset kun ostat Altialta rekkakuorman koskenkorvaa ja vaihdat etiketit. On valmista tavaraa ja valmiiksi pullotettuna.

        Siis Jurri-vodka olisi bulkkituote, joka tuotaisiin Suomen markkinoille kilpailukykyiseen hintaan, mikäli Alko saataisiin se myyntiin ottamaan.

        Ei olisi mitenkään mahdollista kilpailla hinnassa ostamalla valmista tuotetta ja vaihtamalla siihen etiketti.

        Kun kysyntä saataisiin kotispurgumarkkinoilla vakiinnutettua sopivaan markkinaosuuteen. Voitaisiin tuotevalikoimaa laajentaa luxukseen, eli Aurora Borealis-vodkaan, mikä olisi täysin sama aine, mutta pullon muotoilu olisi mielikuvituksellisempi ja etiketti tunteella luotu. Hintaero kulutuspakkauksien välillä olisi kuitenkin noin 50 kertainen.

        Tosin markkinointi Auroran myymiseen täytyisi olla pitkäaikaista ja mittavaa, eikä olisi mitään takeita, että sen myyntitulot vastaisivat ikinä sen markkinointiin tarvittavia kuluja.

        Tällöin pitäisi tyytyä Jurrin tuomiin tuloihin, mutta eläisi kai niilläkin.


    • Kuolettavat-ideapajat

      Näissä ideoinneissa on kaikkein tärkeintä se että osaa ja kykenee lopettamaan sen ideointinsa.

      Alkaa oikeasti tekemään, toteuttamaan jotakin asiaa.

      Ideat eivät säily, niistä pitää tehdä jotakin.

      • ensimietitäään

        ei se noin mene. ihan ensin pitää idea katsoa kriittisesti läpi. sen elinkelpoisuus on syytä punnita tarkoin eikä heti vain alkaa toteuttamaan. jos idea kestää koettelun niin sitten vast sirrytään toteutusvaiheeseen.

        idea 1: ostetaan kipoi ja kupei ja myydään kipoi ja kupei vähän kalliimmalla. alatko toteuttamaan tätä ideaa vai mietitkö ensin kannattaako se?


      • Teet-jotakin

        No ei aavistustakaan että mihin kuppeihin viittaat. Täällä on firma pyörinut vuosikausia jo. Alettiin vaan tekemään, ja lopetettiin se jonninjoutava ideoiden pyörittely facebookissa.

        Yli 95% kaikista uusista firmoista alkaa ihan perinteisilel aloille, ikkunoita asentamaan, koteja siivoamaan, hiuksia leikkaamaan, tilitoimistoja pitämään jne.

        Aloita sinäkin _tekemään_. Joltakin sellaiselta alalta jota tunnet edes joten kuten. Rinnalle voi ottaa niitä hoopoiluhommia sitten kokeiltavaksi, kokeilee aika monet muutkin alkuun erilaisia. Aika nopeasti kuitenkin hoksaa että mikä on kannattavan oloista ja mikä ei ole.

        Ne kipot ei kuulosta kovin hääppiseltä elinkeinolta, Suomen käsityön hintatasoilla ja Idän halpoja verkkokauppoja vastaan.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      54
      5399
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3477
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1602
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      197
      1521
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      76
      1076
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      25
      1023
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      897
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      836
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      71
      789
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      788
    Aihe