Tyhjän pään ongelma " kenelläkään toisella "

coixuz

" ei varmasti " tätä vaivaa ole. Tyhjän pään ongelma : ei tiedä mitä sanoisi. Ei ole mitään sanottavaa eikä varsinkaan mikä olisi tärkeää sanottavaa yms. Joku on sanonut mm. Kirjoittaminen tapahtuupa se minkä lajin puitteissa merkitsee yksityisen ja julkisen maailman vuorottelua. Se edellyttää kiipeilemistä mielen kaikilla tasoilla usein hyvinkin rasittavaa urheilua. Se on etsimistä, muistamista, unenennäköä ja ankarinta logikkaa.

Tässä pitäisi ensin kuvitella itsensä jolla on tärkeää sanottavaa jolla olisi jotain oleelista merkitystä joka on epätodelista tällä palstalla. Mainokset yleensä palstalla. saavat aikaan vain tyhjän pään ongelman yleensä ulkonäkökeskeistä näyttää olevan. " Sanotaan " kirjoittaja ja lukija ovat kuin siiamilaiset kaksoset joiden on otettava toisensa koko ajan huomioon. Silloin pitäisi kuvitella että täällä olisi lukijoita jotka ajatuksella edes lukevat joten se on liikaa vaatia itseltään kun maailma on täynnä heitä jotka ovat korkean elintasonsa ylläpitämiseksi buukanneet itsensä " joka " lehteen ja " joka " ohjelmaan koska heillä on tärkeää sanottavaa mutta ainakaan ei kiireestä pitäisi valittaa.

Korkean elintason perässä juoksevat ovat monesti itse syylisiä kiireeseensä kun montaa eri työtä haalivat ja mainostajat kyllä keksivät koko ajan lisää mitä ihmiset heidän mukaansa tarvitsevat ja näyttää siltä että tarvitsevat josta johtuen ainainen kiire heillä. Melkein väitän että ihmiset elävät aikapaineessa kun pitää olla esillä joilla on tärkeää sanottavaa sosiaalisessa mediassa ja mittaavat omaa ihmisarvoaan tuntemattomien peukutuksilla tai ilman. Miten ajattelematonta kun monet olisivat tyytyväisempiä matalampaan elintasoonsa kun aikaa jäisi todellisuudessa itsensä ja perheensä kannalta oikeasti sitä aikaa jolloin voisivat vaikka opetella rauhoittumaan kokoaikaisen levottomuuden, hätiköimisen ja ärsyyntymisen sijaan.

On näyttänyt siltä jo pietemmän aikaa että osa ihmisistä ei osaa rauhoittua elämään tavalisena ihmisenä ihmisten kanssa olipa status sitten " mikä tahansa " En voi sanoa että tässä kirjoittaja työssään vaikka joskus siltä tuntuukin. No tälläistä tekstiä tälläkertaa vaatimattoman nöyrästi.

3

72

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • åixcizu

      Rohkeutta ja voimaa tarvitsee ihminen ollakseen nöyrä ja vaatimaton. Nykyisin kuin mantraa hokevat naistenlehdet kuin rohkeus olisi onnellisuuden avain. Itseään brändäävät tietysti ovat " rohkeuden lähettiläitä " ja muut sellaiset jotka tarvitsevat julkisuutta asiatta tai ilman. En voi käsittää mikä into on " ole rohkea " Omassa elämässään tavainen ihminen tarvitsee sosiaalisia taitoja ja rohkeutta elää elämäänsä ilman että ulkopuoliset määrittelevät enkä sanoisi että monikaan rohkea olisi todellisuudessa rohkea vaan esittävät itsevarmuutta ennenminkin.

      Itseään jatkuvasti " rohkea " teke lukijoilleen ja katselijoille hyvinkin vastenmielisen olon jos omasta tunne-elämästä ei pidä huolta. Mielestäni rohkeutta vaatii nöyryys ja vaatimattomuus jolloin ei ole pakkopakko sanoa viimeistä sanaa ns. Rohkeutta mielestäni on elää omaa elämäänsä ja valmistaa vaikka jauhelihakastiksetta vaikka olisi pääsiäinen. Rohkeutta on pukea lämpöhousut koska ilmasto niin vaatii kuin hyväksyä itsensä juuri sen ikäisenä kuin on. Paljonkin ajatusta mitä todellinen rohkeus on ja mitä se ei ole.

      Rohkeasti pidän kotiani arvokkaana jossa kannattaa pitää huolta puitteista kuin elää elämäänsä ilman " rohkeaa " itsekeskeisyyttä jolloin " rohkeille merkitsee vain minä itse ja muut ei mitään. Rohkeasti olen mielummin nynny kuin itselkeskein rohkea ja avoin joka kuvittelee sosiaalisessa mediassa että vain hänen mielipiteillään on arvonsa ja vaikutusta kun kaikki melskaavat minäminäminäminäminä, minunminunminun. Rohkeus monille merkitsee rumaa kielenkäyttöä, hävytöntä käytöstä ja itselleen korkeaa elintasoa mm. Rohkeasti kerron tässä että aloitan kevätsiivouksen jonka teen joka kevät jotta kesä " tulisi nopeammin " Rohkeasti kerron että en häpeä siivota ja pitää kotiani niin pyhänä paikkana että kodistani ei ole koskaan tullut hollitupaa.

      Rohkenen pitää muita itseäni parempana vähättelemättä itseäni jolla taisi sittenkin olla kirjoitettavaa vaikka ei lukijoita mutta vaikuttaja statusta en ole hakenutkaan,

    • ööööxzöxöoi

      Joskus pohdin miten vaikeaa joillakin on koska kaikki eivät elä kuin itse tässä tapauksessa eräs jonka koti täyttyi sukulaisista joka viikko vaikka mitään heimokansaa eivät edustaneet. Ihmetteli sitten sitä ääneen minulle kun ei ole nähnyt meillä vieraita. wau.

      Pidin poikeuksetta siinä samantien pohdikelevaan yllyttävän " luennon " josta " rautalangasta " väänsin että kotini ei kestä sitä että pienen ruokaryhmän äärellä istuu vieraat josta näkevät koko kotini melkein. En halua että sängylläni vieraita istuu enkä muutenkaan ole sitä luokkaa joka tarvitsee olemassa olonsa välttämyyksiin kuuluvan vieraita. En halua rohkeasti ketään sukulaistakaan arvotamaan kotini vähäisiä neliöitä. Olenkin todennut että tapaan sukulaisiani ja ystävieäni vaikka sitten kynttiläillalisilla ravintolassa ja muissa viehättävissä paikoissa jotka eivät ole koko kansan sitä ja tätä.

      En ollut edes ajatellut että ketään kiinnitää moiseen kyläilemättömyyteen huomiota mutta eivät sitten ole tutustuneet hongkongin ahtaaseen kodin oninaisuuksiin ja kuinka tyylillä ja näppärillä ratkaisuilla ikea saa minunkin kodin toimivaksi.Tässä en edusta minkäänlaista viralista linjaa _ älkää tulko kylään. vain sellaista viralista linjaa joka sopii minulle rohkeasti. Suhde todellisuuteen muuttui kun ymmärsin miten vaikutan joidenkin näkemykseen mm. kyläilyistä. " luentoni " taisi mennä perille kun ei ole ihmettelyjä sen koommin kuulunut, mutta kylään kutsuja sitäkin enenmmän

      " teitä tarkkaillaan " jopa käykö ketään kylässä. Uskomatonta itselleni ei ole tullut mieleenikään että joillekin se on päivän kohokohta.

    • åöoixzöi

      Pääasian pääsin vasta nyt. Tämä on kuin kiinalainen liikeneuvottelun kaava ( jos tiedätte ) Radion suurkuluttajana useilla taajuksilla " seikkaillen " kun suutahdan aina välillä milloin mihinkin mutta nöyrästi olen anteeksiantavaa luonnetta vaikka eivät ole minun kuultavaksi mm. tehneet kyläilystä. Otsikko pitäisi olla : Pidätkö ja kutsutko vieraita. EN. Kuten äsken kerroin tapaan heitä joko yhteisillä lomamatkoilla ulkomailla tai sitten laadukkaissa ruokaravintoloissa päivällä. Voin kertoa että oli loukkavaa kokea kuinka eräälle naapurille oli kohokohta pitää silmällä käykö meillä vieraita.

      Minun päiväpeiton päällä ei istu vieraat vain rohkeasti minä. Minun viehättävässä mutta vaatimattomassa ruokaryhmässä eivät vieraat eikä tutunt katsele missä minun sänky on ja minkälaiset peitot ( hienot ) Jos sukulaisia tulee kauvenmpaa ehdotan hotellia yleensä kämppiä olen itsekkin siellä monesti käynyt kahvilla ja maukkaalla lohikeitolla. Radiosta kun kuuluu jos vaikka mitä olisi ilahduttavaa että joku muu olisi heille ideoinut aiheen , enkä minä. Usein olisi tarkotuksenmukaista valita pohtiva sävy silloin. Meidän suku pitää joka vuosi sukukokouksen jossa voidaan tavata joten yleensä jokainen on hotelissa yön.

      En aukaise ovea kenellekkään vaikka mitään syytä ei ole pelätä mutta ihmiset yleensä soittavat tai textaavat että sopiiko esimerkiksi. Nyt olen antanut aihetta sinne radion puolelle jos kuitenkin haluavat ideoita vaikka ideapankki en olekkaan. Asumisesta sen mukaavuudesta vastaa kotinsa haltija eikä vieraat. En yleensä osaa käydä keskusteluja ihmisten kanssa joilla on umpiluun ongelma kuten tuo tarkkailija naapurissa ja hänen kiinostuksen kohteensa. Käykö vieraita. Ei, eikä yökyläänkään kutsuta tämä on sitä ankarinta logikkaa säilyttää itsenäisyy, itsemäärämisoikeus ja rajata yksityiselämänsä koska noinkin kiinostaa se joillekin on ollut.

      Kirjoittaminen on ajattelun kehittäjä joten totean kuinka ajatteluni kehittäminen ei sitten loppunutkaan.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      52
      2804
    2. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      520
      2642
    3. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      48
      1845
    4. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      32
      1767
    5. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      117
      1723
    6. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      301
      1659
    7. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      9
      1272
    8. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      87
      1106
    9. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      22
      1082
    10. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      54
      1067
    Aihe