Siis huoltokorjaamo pohjavesialueella?

eikökenelläkäänälyä

https://www.karjalainen.fi/uutiset/uutis-alueet/kotimaa/item/176646-kontiolahden-ymparistopaallikko-maahan-on-valunut-satoja-litroja-oljya-uuron-palopaikalla

Kontiolahdella syttyi tulipalo Uuron sähkö- ja dieselkorjaamon hallissa ABC-aseman ja Kajaanintien vieressä tiistaina. Pelastuslaitos sai ilmoituksen rakennuspalosta kello 13:n aikoihin.

Pelastuslaitoksen mukaan noin 400:n neliön hallissa oli hitsattu autoa, joka syttyi palamaan.

Palo levisi koko hallirakennukseen, ja rakennus tuhoutui täysin palossa. Palosta ei kuitenkaan seurannut henkilövahinkoja.

Kontiolahden ympäristönsuojelu hälytettiin paikalle kello 14:n aikoihin.

Pohjavesialueelle on valunut jäteöljyä muutamia satoja litroja, ympäristöpäällikkö Antti Suontama kertoo Karjalaiselle. Yhteensä vettä ja öljyä on valunut maahan Suontaman arvion mukaan noin viisi kuutiota.

8

211

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • NäinOnKäynyt

      Viisi kuutiota.. Siis 5000 litraa vedensekaista jäteöljyä. No on sitä siinäkin jo aluksi.
      Aikoinaan minulta valui kevätlumien sulaessa pihakaivoon vähän auton moottorin vanhojen tiivisteiden ohi tippunutta öljyä. Voitte suosiolla uskoa ettei sitä vettä juotu ja kaivossa oli hirmuinen haju. Siinäpä sitä oli vähän isompi puhdisteleminen.

      • Lisäys

        Ai niin.. Jostain luin aikoinaan että 1 litra öljyä pilaa miljoona (1000000) litraa juomavettä!


    • entäpäsitten

      maasta se öljykin on tullu ja lumien mukana se siitä häviää.

      • oiskoon tuo maasta tullut. Maapallohan oli ensin sulaa massaa. Meinasi syttyä auringoksi, mutta kun oli niin pieni niin sammui ja kivettyi. Sitten satoi pinnalle jäisiä meteoroideja ja androideja, hih, joista suli meriä ja taivaalle kohosi myrskypilviä ja alkoi salamoida ja maapallon sisuksissa alkoi pyöriä rautainen dynamo, joka teki maalle suojavaipan auringon säteilyltä. Sitten vielä toinen planeetta törmäsi maahan ja siitä syntyi Kuu. Kuu alkoi kiertää Maata ja siitäpä syntyi sellainen vatkaus, että meren pohjassa alkoi tapahtua kummia. Siellä syntyi aatami ja eeva. Eeva oli vähän huorahtava ja yhtyi Jumalan kanssa ja sai äpärän nimeltä Jeesus. Jeesus sitten muutti vedet viiniksi ja leipääkin se osasi taikoa tyhjästä.

        Mitäs sä taas kysyitkään...


      • Theholybible
        ceitti kirjoitti:

        oiskoon tuo maasta tullut. Maapallohan oli ensin sulaa massaa. Meinasi syttyä auringoksi, mutta kun oli niin pieni niin sammui ja kivettyi. Sitten satoi pinnalle jäisiä meteoroideja ja androideja, hih, joista suli meriä ja taivaalle kohosi myrskypilviä ja alkoi salamoida ja maapallon sisuksissa alkoi pyöriä rautainen dynamo, joka teki maalle suojavaipan auringon säteilyltä. Sitten vielä toinen planeetta törmäsi maahan ja siitä syntyi Kuu. Kuu alkoi kiertää Maata ja siitäpä syntyi sellainen vatkaus, että meren pohjassa alkoi tapahtua kummia. Siellä syntyi aatami ja eeva. Eeva oli vähän huorahtava ja yhtyi Jumalan kanssa ja sai äpärän nimeltä Jeesus. Jeesus sitten muutti vedet viiniksi ja leipääkin se osasi taikoa tyhjästä.

        Mitäs sä taas kysyitkään...

        Eikä se leipää taikonu, vaan syötti paskasieniä väelle ettei niille ruoka maistunut ja kaikki vain oksentivat ja näkivät halluja. Sitten se kulki kylillä kehumassa että ruokki monta tuhatta inehmoa viidellä leivällä ja kahdella kalalla, jotka kuitenkin söi muuten ihan itte kun muut eivät pystyneet. Tiedättehän tunteen; nyt ei pysty...?


    • UuronUnion

      60 vuotta samalla kankaalla ollut bensa-asemia, eikä takuulla ympäristönsuojelusta silloin vielä kuultukaan... Notta antakeehan jo olla.

    • Ettäpänäintaas

      Viherpiipeetäjät ja kukkahatut taas pätevät.menkää Venäjälle tai Kiinaan siellä on teille sarkaa mittailla öljytuhoja sekä muita ilman pilaajia.suomen päästöt ei heilauta ilmastoa maailmassa paljoakaan.

      • prööööt

        Jospa viherpiiperö-kakkulalinssit nyt vaikka suojelisivat palaneen korjaamon paikan. Voisivat urakalla vahtia ettei vaan mitään pahaa tapahdu....


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      69
      1335
    2. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      106
      1227
    3. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      113
      1165
    4. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      73
      1080
    5. Paras olisi vain unohtaa

      Tuleekohan tähän meidän tilanteeseen ikinä mitään selvyyttä. Epätoivo iskee taas, enkä jaksaisi enää odottaa. Kohta lop
      Ikävä
      61
      916
    6. IS viikonloppu 18-19.5.2024.

      Laatija Toni Pitkälä on itse laatinut ja kuvittanut 3- arvoista ristikkonsa. Nihkeästi tuntuu löytyvän ensimmäisiä var
      Sanaristikot
      76
      762
    7. Oliko vähä sometettu taas vai?

      Tuli aiva liika nopiaa traktorin perä vastahan. https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/2b3857b3-f2c6-424e-8051-506c7525223a
      Kauhava
      9
      702
    8. Voisitko laittaa

      Nimesi ensimmäisen ja kaksi viimeistä kirjainta tähän?
      Ikävä
      41
      701
    9. Kristityn megahyökkäys idän palstoilla on kauhistuttava

      Terroristikristityn megahyökkäys joka puolella on kauhistuttava, hänen viesteissään on järjetön määrä vihaa. Hän on idän
      Idän uskonnot
      362
      679
    10. S on minun etunimen kolmas kirjain.

      Mikä sinun etunimen kolmas kirjain on?
      Ikävä
      53
      666
    Aihe