Ajattele itse

asdfs

Kannattaa ajatella ihan itse eikä sokeasti uskoa siihen mitä viisaannäköiset valkotakkiset gurut ja professorit ja muut auktoriteetit sanoo. He eivät välttämättä ole totuuden kantajia.
Se mitä mediassa syötetään ei välttämättä ole totuus eikä vallalla oleva yleinen mielipide myöskään ole aina totuus. Kannattaa olla kriittinen tätä maailmaa kohtaan eikä mennä tämän maailman halun ja yleisen mielipiteen mukaan.
Tottakai kun näet maailman darwinin linssien läpi, näet kaiken vain pitkän kehityksen tuloksena, mutta heti kun riisut ne pois näet luomisen. Luominen näkyy joka paikassa ja se on ilmeistä.
Ihminen uskoo luomiseen luonnostaan.

35

503

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • "Se mitä mediassa syötetään ei välttämättä ole totuus..."

      Kai ymmärrät, että Raamattukin on media?

    • ihanmahotonta
      • VälimuotoSeOli

        Uskot siis kuitenkin vanhan Maan kreationismiin, etkä nuoren maan? Linkissäsi myönnettiin Idan eläneen 47 miljoonaa vuotta sitten.
        Noin vanhoissa löydöissä on aina tulkinnanvaraa ja eri koulukunnat puolustavat omia tulkintojaan. Ylilyöntejä tuottaa lähinnä media.

        NatGeo: " (Among the team members was University of Michigan paleontologist Philip Gingerich, a member of the Committee for Research and Exploration of the National Geographic Society, which owns National Geographic News.)
        The fossil, he says, bridges the evolutionary split between higher primates such as monkeys, apes, and humans and their more distant relatives such as lemurs. "


    • räyhräyh

      "Tottakai kun näet maailman darwinin linssien läpi"
      Kyllä ne vääristävät linssit ovat teidän tollojen hihhulien päässä. Teillä on päässänne ns. tulihelvetti-linssit. Niiden läpi kun katselee, niin luulee joutuvansa tulihelvettiin, jos tunnustaa evoluutiota tapahtuvan.

      Sekin että ei pidä mukamas uskoa asiantuntijoita, vaan ajatella itse, on paskaa. Ettehän te tollot ajattele itse. Teidän älykääpiöiden on pakko kuvitella Raamattu sanasta sanaan todeksi, koska tulihelvettilasit ovat päässänne. Ette uskalla tunnustaa tosiasioita.

      • Räyhitsellesi

        Paitsi että sinäkään et ole niitä apinaihmisiä nähnyt, hehehe, mutta silti uskot niihin ihan sikasokeasti.


      • hkjhkhkhkjhjk
        Räyhitsellesi kirjoitti:

        Paitsi että sinäkään et ole niitä apinaihmisiä nähnyt, hehehe, mutta silti uskot niihin ihan sikasokeasti.

        Fossiiliaineistoa on löydetty kahdeksasta eri lajista. Apinaihmiset ovat joko kehittyneet edelleen tai kuolleet sukupuuttoon. Katsos kun nisäkäslajien keskimääräinen olemassaoloaiak on vain n. neljä miljoonaa vuotta. Keskimäärin tuossa ajassa ne joko lajiutuvat tai kuolevat sukupuuttoon. Yli 99 % kaikkina aikoina elävneistä lajeista on hävinnyt.

        Mutta eihän jehovantodistajat sellaista voi hyväksyä, kun Vartiotorvi ei sellaista opeta.


      • uskonvarainennäkemys

        Evonäkemyksen mukaan, elämä kohoaa monimutkaisuuden portaita katalyyttisessä spiraalissa.

        Onko tästä havaintoa?


      • räyhräyh
        Räyhitsellesi kirjoitti:

        Paitsi että sinäkään et ole niitä apinaihmisiä nähnyt, hehehe, mutta silti uskot niihin ihan sikasokeasti.

        Sinä vajaamielinen pölvästi et tiedä, mihin minä uskon ja millä perustein. Olet tollo.


    • jkhlhlkj

      "Kannattaa ajatella ihan itse eikä sokeasti uskoa siihen mitä viisaannäköiset valkotakkiset gurut ja professorit ja muut auktoriteetit sanoo."

      Ne valkotakkiset on kyllä ihan suljetun osaston hoitajia ja lääkäreitä, katso tarkemmin seuraavalla kerralla niin huomaat.

      • sfdsa

        "Ne valkotakkiset on kyllä ihan suljetun osaston hoitajia ja lääkäreitä, katso tarkemmin seuraavalla kerralla niin huomaat."

        Tuohon voisi vielä lisätä että kun ne valkotakkiset viisaan näköiset tohtorit toteavat potilaalle asdfs että hän on harhainen ja latvalaho hihhuli niin se nyt vaan on tosiasia.


      • NIin, paljon "fiksumpaa" on tosiaan uskoa vaikkapa oman uskontonsa saarnaajia.

        :-)


    • asdfs: "Kannattaa ajatella ihan itse ..."

      Ainoastaan silloin kun ajatteluunsa kykenee sisällyttämään rationaalisuutta, kykyä kyseenalaistamiseen, loogisuutta ja älyllistä rehellisyyttä. Muutoin ajattelun tuloksena on esittämäsi kaltaista aivopiereskelyä ja lässytystä. Tai ROT:in pseudotieteellistä aivopiereskelyjä josta toki suurin osa on itseasiassa plagioitu ROT:ia hieman älykkäämmiltä pseudotieteilijöiltä.

      asdfs: "... eikä sokeasti uskoa siihen mitä viisaannäköiset valkotakkiset gurut ja professorit ja muut auktoriteetit sanoo."

      Eli tarkoitatko että kannattaa uskoa niitä tyhmännäköisiä ja tyhmiä Raamatun auktoriteettiin nojaavia lahkolaissaarnaajia, jotka syöttävät uskonnollisia valheita?

      asdfs: "He eivät välttämättä ole totuuden kantajia."

      Ja "totuudella" tietenkin viittaa uskonnollisiin uskomuksiin, koska esimerkiksi tieteessä ei puhuta "totuudesta" vaan luottavasta ja testatusta tiedosta.

      asdfs: "Se mitä mediassa syötetään ei välttämättä ole totuus ..."

      Totta, esimerkiksi TV7, Luominen-lehti, MV-lehti, Herätkää!, Vartiotorni ja muut teikäläisten eivät muuta syötäkään idiooteille kuin valheita, disinformaatiota, uskonnolista propagandaa ja valeuutisia.

      asdfs: "eikä vallalla oleva yleinen mielipide myöskään ole aina totuus."

      Totta sekin. Otetaan esimerkiksi se, että USA:ssa suurempi osa väestöstä uskoo kreationismiin.

      asdfs: "Kannattaa olla kriittinen tätä maailmaa kohtaan eikä mennä tämän maailman halun ja yleisen mielipiteen mukaan."

      Katsos kun rasismi, sovinismi ja tieteenvastaisuus eivät ole mielekästä, järkeen perustuvaa ja yleistä hyvää lisäävää kriittisyyttä. Uskonnollisten tahojen "kriittisyys" on aivan muuta kuin esimerkiksi tieteen edustama tieteelliseen menetelmään sisältyvä kyseenalaistaminen tai tutkijoiden lähdekritiikki.


      asfds: "Tottakai kun näet maailman darwinin linssien läpi, näet kaiken vain pitkän kehityksen tuloksena, mutta heti kun riisut ne pois näet luomisen. Luominen näkyy joka paikassa ja se on ilmeistä."

      Luominen on ilmeistä ainoastaan uskovaisille, joiden maailmakuva perustuu luuloihin ja kuvitelmiin ei objektiivisesti testattuun tietoon.

      asfds: "Ihminen uskoo luomiseen luonnostaan."

      Ainoastaan tietämättömimmät ja ymmärryskyvyttömimmät meistä.

      Ethän sinäkään pelle kyennyt ajattelemaan ite ja vastaamaan haasteisiini. Lässytykseksi ja paskanjauhamiseksi jäi osaltasi.

    • "Niin kuin oli Nooan päivinä, niin on oleva myös Ihmisen Pojan tullessa." Näin sanoi Jeesus, Jumalan Poika. Vain pieni joukko pelastui Nooan aikalaisista. Silloinkin ihmiset pilkkasivat tätä pientä joukkoa ja Nooaa erityisesti. Enemmistö oli kuitenkin väärässä. Ja niin se on tänäänkin. Ihmisen yritykset paeta Jumalaa ovat läpi historian johtaneet vain tuhoon ja kärsimykseen.

      http://www.foxnews.com/opinion/2018/03/20/todays-atheists-are-bullies-and-are-doing-their-best-to-intimidate-rest-us-into-silence.html

      • VonHarkonnen

        Et ole oikeasti selväjärkinen enää. Kunpa tajuaisit ottaa jo yhteyttä ammattiauttajaan. Onko sinulla läheisiä joille voit jutella ongelmistasi edes? Ehkä sinun mielenterveys vielä voidaan pelastaa ja pystyisit jälleen elämään realimaailmassa joskus. Tsemppiä!!


      • Huutavanäänikorvassa

        Rot,sinun pitäisi nyt kertakaikkiaan olla mies ja irtisanoutua kokonaan toistuvasti kumoamasi evo-opin levittämisestä.
        Tiedät kyllä mitä Raamatussa sanotaan "näiden pienimpien" viettelemisestä.
        Koska evo-oppi liittyy saumattomasti koko tieteelliseen paradigmaan et voi heittäytyä mykäksi opetettaviksesi uskottujen lapsukaisten edessä.
        Heidän sielunsa huutavat edessäsi viimeisellä Tuomiolla:Sinä tiesit mutta et kertonut meille!
        Saatanallinen eksytys vaanii heitä,heidät nielläkseen!
        Ellet toimi pian,on kohta myöhäistä katua!


      • TieteellinenLähdekö

        Oliko tämä tieteellinen kommentti, jota peräänkuulutat FB ryhmässäsi?

        Ps. Tuolaisista linkeistäkö oppisi ammennat.
        "Aristotle, Francis Bacon, Leonardo Da Vinci, and Isaac Newton all believed in God."
        Vähän kärjistäen: Aristoteles uskoi Jumalaan, usko siis sinäkin.
        Mutta mihin jumalaan? Taisi olla uskoa Zeukseen. Usko siis sinäkin.
        Newton kuului areiolaiseen lahkoon, joka käytännössä kielsi krituksen jumaluuden, Kiellä siis sinäkin.

        ".... The truth is, the atheist position is incapable of supporting any coherent system of morality other than ruthless social Darwinism. That’s why it has caused more deaths, murders and bloodshed than any other belief system in the history of the world... only 3.2 percent of wars were due to specifically Christian causes."
        Uskonsodat ovat tappaneet ja tappavat yhä enemmän kuin sosiaalidarwinismi ikinä. Siitä eteenpäin oli "No True Scotsman" tyyppistä kristittyjen valkopesua. Vaikka jopa Aristoteles luettiin Jumalaan uskovaksi, niin Trumania ja Rooseveltia ei ilmeisesti luettu. Edellinen käytti ydinasetta, jonka jälkimmäinen oli käskenyt valmistaa.

        "Atheists don’t believe in God, so they don’t believe in any transcendent, objective moral law."
        Uskovilla tuskin on varaa saarnata ateisteille moraalista.

        Kuinka peruskouluopettajan pätevyyden omaava ihminen kehtaa linkittää tuollaista sontaa? Eikö sinulla olem minkäänlaista kriittisyyttä lähteittesi suhteen?


      • Aaltopahvi
        TieteellinenLähdekö kirjoitti:

        Oliko tämä tieteellinen kommentti, jota peräänkuulutat FB ryhmässäsi?

        Ps. Tuolaisista linkeistäkö oppisi ammennat.
        "Aristotle, Francis Bacon, Leonardo Da Vinci, and Isaac Newton all believed in God."
        Vähän kärjistäen: Aristoteles uskoi Jumalaan, usko siis sinäkin.
        Mutta mihin jumalaan? Taisi olla uskoa Zeukseen. Usko siis sinäkin.
        Newton kuului areiolaiseen lahkoon, joka käytännössä kielsi krituksen jumaluuden, Kiellä siis sinäkin.

        ".... The truth is, the atheist position is incapable of supporting any coherent system of morality other than ruthless social Darwinism. That’s why it has caused more deaths, murders and bloodshed than any other belief system in the history of the world... only 3.2 percent of wars were due to specifically Christian causes."
        Uskonsodat ovat tappaneet ja tappavat yhä enemmän kuin sosiaalidarwinismi ikinä. Siitä eteenpäin oli "No True Scotsman" tyyppistä kristittyjen valkopesua. Vaikka jopa Aristoteles luettiin Jumalaan uskovaksi, niin Trumania ja Rooseveltia ei ilmeisesti luettu. Edellinen käytti ydinasetta, jonka jälkimmäinen oli käskenyt valmistaa.

        "Atheists don’t believe in God, so they don’t believe in any transcendent, objective moral law."
        Uskovilla tuskin on varaa saarnata ateisteille moraalista.

        Kuinka peruskouluopettajan pätevyyden omaava ihminen kehtaa linkittää tuollaista sontaa? Eikö sinulla olem minkäänlaista kriittisyyttä lähteittesi suhteen?

        >>> Eikö sinulla olem minkäänlaista kriittisyyttä lähteittesi suhteen?

        Tomillako? Hahahahahahaaa. Se pösilö on linkittänyt aivopierujensa tueksi mm. parodiasivustoja. Ei kait hihhulilla joka uskoo Nooan arkkiin voi olla mitään todellista rationaalisuuteen perustuvaa kriittisyyttä lähteidensä suhteen? Tomin ainoa on kriteeri on käytännössä tämä: "Jos se näyttää tukevan minun väitteitäni niin linkitän". Ja aika moni Tomin googlaama webbisivu "näyttää" hänen mielestään tukevan väitteitään koska Tomin ymmärryskyky ja älli ovat harvinaisen surkeaa laatua.


      • Valoavaipimeyttä

        Jaa niin tuli neljä ateistia välittömästi paikalle ja vihansa sokaisemina todistivat linkin väitteen todeksi xD


      • Olikos kyseessä eufratin, tigriksen vai niilin tulva? Vai tsunami välimeren alueella? Mistä on tämä raamatun tulvamyytti peräisin? Täysin ymmärrettävää että aikalaiset eivät ymmärtäneet hyökyaallon tai tulvan tapahtumaketjua, ja täten rakensivat luonnonmullistuksen ympärille eeppisen tarinan joka sopii yhtenä menetelmänä seurakuntalaisten pelotteluun painostamiseen ja syyllistämiseen. Pelottavaa tosin on se että ilmeisesti joku vielä tänäpäivänä pitää tällaisia fantasiakertomuksia totena?


      • VonHarkonnen kirjoitti:

        Et ole oikeasti selväjärkinen enää. Kunpa tajuaisit ottaa jo yhteyttä ammattiauttajaan. Onko sinulla läheisiä joille voit jutella ongelmistasi edes? Ehkä sinun mielenterveys vielä voidaan pelastaa ja pystyisit jälleen elämään realimaailmassa joskus. Tsemppiä!!

        Unen puute laukaisee psykoosin. Tähän sekavaan horroriin lisätään illuusio jonkinlaisesta jumaluudesta ja obsessio saarnata. Tästä ei seuraa kuin sanomista...


    • Juupajuuuu

      3Olen samaa mieltä.
      Ei muunsukupuolisia ole olemassakaan. On vain vinoutunutta ajattelua.

      • Jyri.tykkää.molosta

        Ole huoleti jyri. Voit tulla ulos homokomerossasi tai muunsukupuolisestakomerostasi. Kyllä sinut hyväksytään. Tai no ainakin Jehovan todistajien yhteisösi ulkopuolella ainakin.

        Muistathan ottaa aamun psyykelääkkesi. Vai sopivatko ne viinan kanssa otettavaksi?


    • Evoluution ja evoluutioteorian kritisoijien ja kiistäjien toiminta olisi huomattavasti uskottavampaa jos he pystyisivät esittämään sellaisen vaihtoehdon edellämainituille joka perustuisi johonkin muuhun kun 100% todistamattomaan uskoon siitä että on olemassa jokin korkeampi olento.

      Ja tämä on edelleen totta.

      :-)

    • Palstan kreationistit kopioivat palstalle kritiikittömästä kreationistisivustojen toinen toistaan typerämpiä väitteitä ja pitävät Raamattua erehtymättöömönö auktoriteettina ja sitten väittävät että tieteen menetelmään luottavat ovat kritiikittömiä ja auktoriteettiuskoisia.

      Psykologiassa ilmiöstä käytetään nimitystä "projektio".

    • asiaonnäin

      Evolutionistit uskovat kaiken mitä valkotakkiset sanovat. Ja valkotakkiset uskovat kaiken mitä toiset valkotakkiset sanovat. Sitten jos laitetaan punainen nenä, se syö evolutionistien silmissä kaiken uskottavuuden. Oma ajattelu on tuntematon käsite.

      • kiitos.jehovan

        Piti sitten päästä sinun älyvapaa mölinäsi sieltä puskista esittämään. Kiitos nyt vaan, mutta ilman tyhjänpäiväistä mölinääsikin olimme pärjänneet. Se hyvä puoli tuossa mölinässäsi oli että vahvistat osaltasi miten vajakkeja te hihhulit olette.


    • mikkelinmies7

      Minäkin tässä odottelen, koska ilmestyy ns. välimuodot eriasteineen näkyviin. Eipä ole näkynyt tieteen pettämät evoluutiouskovaiset. SElvästi olette menettäneet toivonne, sillä "tieteellinen" valehtelu on mennyt jo niin pitkälle. Välimuoto on ihmisapinan ja varsinaisen ihmisen välistä kehitystä käyvä darwinilainen, liekö jo kahdella jalalla kävelevä?

      • terveisiä.mikkeliin

        Ja turhaan olet perähikiän pölhökustaa niitä odottanut jo vuosikymmeniä. Et kai typerys ole odottanut niitä Vartiotorni tai Herätkää! lehteen niitä ilmestyväksi? Tai mikä ikinä se uskonlahkosi aivopesulehti nyt sitten onkaan. Tiede on tuntenut lukemattomia ihmisen kehityslinjaan kuuluvia esi-isiä jo vuosikymmenien ajan: https://www.britannica.com/science/human-evolution

        Vaan eihän tuollainen latvalaho, jolla on Raamatulla kovetettu päänuppi kykene uskomaan tieteellisiä faktoja.

        Eikö sinua Mikkelin mies hävetä olla tuollainen persutollo?


      • terveisiä.mikkeliin
        terveisiä.mikkeliin kirjoitti:

        Ja turhaan olet perähikiän pölhökustaa niitä odottanut jo vuosikymmeniä. Et kai typerys ole odottanut niitä Vartiotorni tai Herätkää! lehteen niitä ilmestyväksi? Tai mikä ikinä se uskonlahkosi aivopesulehti nyt sitten onkaan. Tiede on tuntenut lukemattomia ihmisen kehityslinjaan kuuluvia esi-isiä jo vuosikymmenien ajan: https://www.britannica.com/science/human-evolution

        Vaan eihän tuollainen latvalaho, jolla on Raamatulla kovetettu päänuppi kykene uskomaan tieteellisiä faktoja.

        Eikö sinua Mikkelin mies hävetä olla tuollainen persutollo?

        Nyt täytyy pyytää anteeksi. Hoxasin juuri että ethän sinä tollo ymmärrä ulkomaan kieliä. Siispä tässä suomenkielinen sivusto: https://fi.wikipedia.org/wiki/Ihmisen_evoluutio


    • >>Ihminen uskoo luomiseen luonnostaan.<<

      Tietäisitpä mihin kaikkeen luonnostaan jotkut uskovat.
      Kannattaa olla kriittinen lapsellisiin uskomuksiin nähden.

    • ristiriitaista

      "Ihminen uskoo luomiseen luonnostaan."

      Näin on. Ihminen ei vaan usko luonnostaan raamattuun. Siihen uskominen vaatii niin luonnottomat ajatusrakennelmat, että itselleen rehellinen ihminen ei siihen kykene.

    • HölmöläisenAjattelua

      Nämä "kannattaa ajatella ihan itse" hempat tuskin pystyisivät itse johtamaan edes prosenttilaskun kaavaa, jos joku ei sitä olisi heille opettanut. Luultavasti kertotaulunkin keksiminen olisi useimmille liian vaikeaa.
      Ja sitten samat sankarit luottavat vaikeissa tieteellisissä kysymyksissä omaan ajatteluunsa asiantutijoiden sijaan; asiantuntijoiden joilla ainakin periaatteessa on käytössä kaikki se tieto, jota ihmiskunta on kyseisestä alasta kyennyt selvittämään.

      • Ja nuo "ajattele itse" -tokaisut ovat aika korneja. Aloittajakin on mitä luultavimmin laiskasti ja mitään ajattelematta "valinnut" oman kulttuurialueensa uskonnon.


      • EläkeÄijä
        marathustra kirjoitti:

        Ja nuo "ajattele itse" -tokaisut ovat aika korneja. Aloittajakin on mitä luultavimmin laiskasti ja mitään ajattelematta "valinnut" oman kulttuurialueensa uskonnon.

        Työskentelin koko työurani sovelletun fysiikan kapean osa-alueen parissa. Viimeiset vuodet opetin tulevia kyseisen alan ammattilaisia opettaen tietenkin myös alaan liittyvää teoriaa. Opettaessani kykenin käyttään jotain kantapään kautta "kentältä" oppimaani, mutta reilusti yli 90% opettamastani oli kirjatietoa. Tein urallani muutaman pienen mielestäni oman oivallukseni, joita en kirjallisuudesta löytänyt, mutta ilmeisesti samat oivallukset on tehnyt joku muukin.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      148
      2612
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1988
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      1986
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      89
      1786
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      67
      1540
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1306
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      37
      1202
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1198
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      36
      1188
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1167
    Aihe