Onko Iran seuraava US-sotanäyttämö?

Saammeko uutisen muutaman ajan – vähän ajan kuluttua: Yhdysvallat hyökännyt Iranin kimppuun – haettuaan turhaa YK-mandaattia aloitti kuitenkin hyökkäyssodan samoin kuin vuonna 2003 Irakin sodan – omin luvin, mutta nyt ilman ”liittolaisia” - EU-maat eivät lähteneet vieläkin vaarallisempaan sotaan mukaan kuin oli Irak 2003 - … tämä on siis fiktio, joka perustuu johtopäätöksiin --- tästä:

... US pommitukset ja erivapaudet jatkuvat John Boltonin ohjauksessa. Sota Irania vastaan lienee liipaisimella? Rautaa rajalle Bolton nimitetään US pr. Donald Trumpin turvallisuuspoliittiseksi pääneuvonantajaksi. … [1 …
...
[1 ~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005614652.html -
”Trumpin uusi turvallisuusneuvonantaja John Bolton on ehdottanut Iranin ja Pohjois-Korean pommitusta … USA:n ulkopolitiikka siirtyy nationalistisempaan suuntaan Pohjois-Korea-neuvotteluiden alla … ” -HS

...
Otsikko Helsingin Sanomista ---
”USA syyttää iranilaisia 320 yliopiston hakkeroinnista – myös suomalaisprofessoreiden sähköposteja ilmeisesti hakkeroitu … Yhdysvaltojen mukaan hakkerit varastivat akateemista dataa Iranin hallinnon ja erityisesti Iranin vallankumouskaartin puolesta” -HS
...
… linkin ~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005616596.html – alta.

Allekirjoittaneen kommentti ylläolevaan uutiseen ja uutisointitapaan:
”... Yleensä todisteeton syyllisyys osoitetaan näinä aikoina West trolling manipulaationa Venäjän suuntaan. Nyt, kun ei saatu kasaan Moskovan syyllisyyteen lain vaatimia todisteita, piti saada uusi uhri. Uhriksi valiintuu kuinka ollakaan - Iran. Tuo "syyllisyysosoitus” on hyytävä, sillä vääjäämättä tulee mieleen vuosi 2003, kun silloisen US presidentti George W. Bush' in oli saatava oma sota, isän lailla.
2003 ”löydettiin” kemiallisten joukkotuhoaseiden syylliseksi Irak, jonne USA' sta lähdettiin hakemaan valhein hyökkäyslupaa. Ei saatu, mutta hyökättiin kuitenkin, tunnetuin seurauksin. Irak ajettiin sodalla Yhdysvalloista kaaokseen ja sekasortoon.
Entä nyt, kun US presidentti Trump sai pommituskiihkoisen turvallisuuspoliittisen pääneuvonantajan, joka on jo aiemmin ehdottanut amerikkalaisia pommitusretkiä Iraniin ja Pohjois-Koreaan.
Tietävät tahot muistavat Stuxnet-kaalimatoiskut [2 todennäköisinä CIA/ Israelin Mossad [3 operaatioina Iraniin! Saammeko nyt US pommitushyökkäyksen Iraniin, kun tuota sotaa on niin jo aiemmin kaivattu - Irania vastaan [EKSTRA] - maailmanpoliisi USA' n taholta.
Onko Donald Trumpilla sotakiima päällä? Kerrotaan Donaldin ihailevan niin George Bush vanhempaa kuin nuorempaa, saivathan he molemmat omat sotansa! Onko nyt Trumpin vuoro? ”


Entä nyt, kun meillä media mylvii omaa West trolling manipulaatiotaan? ---
”Pääkirjoitus: Putin on eristänyt Venäjän poliittisesti
--- Perjantai 23.3.2018 klo 19.51 –
Putin rakensi sillan Krimille ja katkoi poliittiset sillat Eurooppaan” -Iltalehti/Juha Keskinen
~ http://www.iltalehti.fi/paakirjoitus/201803232200834036_pk.shtml -

Allekirjoittaneen kommentti ylläolevaan linkkikirjoitukseen:
”Melkoista West trolling manipulaatiota [4. Toimittaja Keskinen esimerkiksi ei ymmärrä, että Syyrian pommitukset aloitti USAF, ilman mitään mandaattia. US CIA aloitti salaisesti Syyrian kapinallisterroristien aseistamisen jo vuonna 2013 [5. Venäjä kutsuttiin apuun Syyrian laillisen hallinnon kutsumana 2015 [6.
Krimillä estettiin Maidanin kaltainen verimellakointi ja myöhempi Odessan murhapolton tyyppinen venäläismielisiin kohdistunut väkivalta. Krimiläiset äänestivät Venäjään liittymisestä ja olivat jo 1990-luvulla halunneet irti Kiovan Ukrainasta [7.
Salisburyn myrkytystapauksesta [8 ei ole vielä, ainakaan julkisesti esitetty, eikä edes todisteita ketään vastaan, mutta syyllisyys jo osoitetaan Venäjän suuntaan! Näin meillä West trolling manipulation toimii”


Samaan aikaan toisella puolen maapalloa koetetaan rauhoittaa konfliktin ja sodan uhkaa!
[ … Pohjois-Korea suostunut tapaamiseen Etelä-Korean kanssa ensi viikolla
… -Iltalehti] [9
~ http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/201803242200834669_ul.shtml -

Allekirjoittaneen kommentti ylläolevaan linkkikirjoitukseen:
”Ratkaisu häämöttää - Pekingin tiekartta, joka rauhoittaisi tietä kohti yhtenäistä Koreaa, joka jaettiin kahtia vuonna 1945 Neuvostoliiton ja Yhdysvaltain toimesta, näiden kysymättä korealaisilta mitään.
Nyt Kiina auttaa Beijing' s Road Map suunnitelmalla rauhoittaa tien kohti ydinaseetonta ja vieraista sota- ja hyökkäysvoimista vapaata Korean niemimaata, poistamalla amerikkalaiset sotavoimat alueelta kokonaan. Näin korealaiset saisivat rajanaapurinsa Kiinan takaaman turvatien kohti yhtenäistämisneuvotteluja idealla - "Yksi valtio, kaksi järjestelmää" [10, kunnes toinen järjestelmistä "haihtuu pois"!”

...
Jatkuu

7 kommenttia

Vastaukset

 • Uusi amerikkalainen ulko- ja turvattomuuspolitiikka - Iran:

  ... Onko Iran USA' n seuraava isku- ja hyökkäyskohde? Afganistanin 2001- , Irakin 2003- , Libyan 2011 ja Syyrian 2014- hyökkäyksien jatkeeksi?

  ...
  ~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005690231.html -

  "Yhdysvaltojen uhkavaatimukset eivät tähtää uuteen ydinsopuun vaan Iranin hallinnon kaatamiseen
  Trump on puhunut uudesta, paremmasta ydinsopimuksesta, mutta oikeasti hän ei pyri siihen, kirjoittaa HS:n ulkomaantoimittaja Tommi Hannula ...

  ... Ehkä juuri se on sotahaukkojen Pompeon ja Boltonin tarkoitus. Sillä voisi perustella hyökkäyksen Iraniin. ... " -HS

  .

 • Iran antaa kyllä miehekkään vastauksen jenkeille.Toinen mielenkiintoinen juttu on että mitä Venäjä ja Kiina sanoo asiasta.Heillähän on keskenään monenlaisia kauppasopimuksia jne.En usko että katsovat loputtomiin tuota jenkkien heilumista ympäri maapalloa.Ehkä olisi nyt sopiva hetki laittaa "maailmanpoliisi" ruotuun?

  • Minäkin uskon, ettå Kiina on liian kova pelote trumpille. Veikkaan, että Iran asia on vahvasti esillä heijän välisissään "tullineuvotteluissakin".

 • Imperialisti paskajenkkilä kyllä tulee saamaan vielä takaisin.
  "Missä sota, siellä usa"

  Ja sitten alkaa taas se tuttu "pakolaisvirta", jolla tehdään fyffeä...

  • Vain 40 sm pitkä ajatuksen juoksu nokkasi eteen !
   Sen pitemmälle et millään pääse !

 • että varsinaisesti Trump ei halua sotaa Iranin kanssa, mutta se ei ole hänestä kiinni. Aivan eri tahot käskyttävät trumpia, ja ovat kertoneet hänelle että häntä siedetään virassa niin kauan kuin hän toteuttaa linjauksen mukaiset vastuut. Jonkin ajan päästä Yhdysvalloissa, kenties ja/tai Euroopassa tapahtuu suurta huomiota herättävä terroriteko tai vastaava tempaus. Sen takana ei ole iran, mutta se markkinoidaan iranin tekemänä, ja siitä tehdään pakottava syy sotaan irania vastaan.

  Erityisesti Euroopan Unionin kannalta tuo sota on katastrofaalinen, sillä sen oheisvaikutukset sysäävät liikkeelle miljoonien joukkovaelluksen unionin alueelle. Tässä vaiheessa unioni joutuu musertavan ratkaisun äärelle. Rajojen sulkeminen ja niiden puolustaminen voimalla, valtavien pakolaismäärien kuollessa rajoille. Tai vaihtoehtoisesti eurooppalaisen identiteetin ja kulttuurin kuolema paljon nopeammalla aikataululla kuin kukaan osasi arvatakaan.

 • Ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Lenita Toivakka (kok.) johti Iraniin joulukuussa 2015 suuren suomalaisen yritysvaltuuskunnan, johon kuului yli 70 yritysedustajaa. Mukana oli Nokian, Wärtsilän ja Koneen kaltaisten suurten lisäksi pienempiä yrityksiä.
  – Joulukuun matkalla Iranissa kiinnostivat erityisesti biotalous, puhdas teknologia ja moderni suomalainen teknologia, Toivakka sanoo STT:lle.
  -Myös terveysteknologiassa sekä tietoliikenteen ja rapistuneiden liikenneyhteyksien kuten teiden ja lentokenttien rakentamisessa suomalaisyrityksillä voi olla markkinoita.
  Iranissa kansainväliset pankki- ja luottokortit eivät ole toimineet pakotteiden takia. Toivakan matkalla oli kolme suomalaispankkien edustajaa, jotka keskustelivat viranomaisten ja Iranin pankin kanssa.
  Ja kauppa kasvoi .Vuonna 2017 Suomen tavaraviennin arvo Iraniin oli 115 miljoonaa euroa, mikä oli lähes 50 prosentin kasvu edelliseen vuoteen verrattuna.

  Trumpin päätös palauttaa Yhdysvaltain kauppapakotteet iskee vääjäämättä myös eurooppalaisiin yrityksiin. Trumpin neuvonantaja John Bolton sanoi eilen, että eurooppalaisilla yrityksillä on kuusi kuukautta aikaa lopettaa toimintansa Iranissa, tai ne joutuvat pakotteiden kohteeksi.
  https://yle.fi/uutiset/3-10198225

Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.