Onko Iran seuraava US-sotanäyttämö?

Saammeko uutisen muutaman ajan – vähän ajan kuluttua: Yhdysvallat hyökännyt Iranin kimppuun – haettuaan turhaa YK-mandaattia aloitti kuitenkin hyökkäyssodan samoin kuin vuonna 2003 Irakin sodan – omin luvin, mutta nyt ilman ”liittolaisia” - EU-maat eivät lähteneet vieläkin vaarallisempaan sotaan mukaan kuin oli Irak 2003 - … tämä on siis fiktio, joka perustuu johtopäätöksiin --- tästä:

... US pommitukset ja erivapaudet jatkuvat John Boltonin ohjauksessa. Sota Irania vastaan lienee liipaisimella? Rautaa rajalle Bolton nimitetään US pr. Donald Trumpin turvallisuuspoliittiseksi pääneuvonantajaksi. … [1 …
...
[1 ~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005614652.html -
”Trumpin uusi turvallisuusneuvonantaja John Bolton on ehdottanut Iranin ja Pohjois-Korean pommitusta … USA:n ulkopolitiikka siirtyy nationalistisempaan suuntaan Pohjois-Korea-neuvotteluiden alla … ” -HS

...
Otsikko Helsingin Sanomista ---
”USA syyttää iranilaisia 320 yliopiston hakkeroinnista – myös suomalaisprofessoreiden sähköposteja ilmeisesti hakkeroitu … Yhdysvaltojen mukaan hakkerit varastivat akateemista dataa Iranin hallinnon ja erityisesti Iranin vallankumouskaartin puolesta” -HS
...
… linkin ~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005616596.html – alta.

Allekirjoittaneen kommentti ylläolevaan uutiseen ja uutisointitapaan:
”... Yleensä todisteeton syyllisyys osoitetaan näinä aikoina West trolling manipulaationa Venäjän suuntaan. Nyt, kun ei saatu kasaan Moskovan syyllisyyteen lain vaatimia todisteita, piti saada uusi uhri. Uhriksi valiintuu kuinka ollakaan - Iran. Tuo "syyllisyysosoitus” on hyytävä, sillä vääjäämättä tulee mieleen vuosi 2003, kun silloisen US presidentti George W. Bush' in oli saatava oma sota, isän lailla.
2003 ”löydettiin” kemiallisten joukkotuhoaseiden syylliseksi Irak, jonne USA' sta lähdettiin hakemaan valhein hyökkäyslupaa. Ei saatu, mutta hyökättiin kuitenkin, tunnetuin seurauksin. Irak ajettiin sodalla Yhdysvalloista kaaokseen ja sekasortoon.
Entä nyt, kun US presidentti Trump sai pommituskiihkoisen turvallisuuspoliittisen pääneuvonantajan, joka on jo aiemmin ehdottanut amerikkalaisia pommitusretkiä Iraniin ja Pohjois-Koreaan.
Tietävät tahot muistavat Stuxnet-kaalimatoiskut [2 todennäköisinä CIA/ Israelin Mossad [3 operaatioina Iraniin! Saammeko nyt US pommitushyökkäyksen Iraniin, kun tuota sotaa on niin jo aiemmin kaivattu - Irania vastaan [EKSTRA] - maailmanpoliisi USA' n taholta.
Onko Donald Trumpilla sotakiima päällä? Kerrotaan Donaldin ihailevan niin George Bush vanhempaa kuin nuorempaa, saivathan he molemmat omat sotansa! Onko nyt Trumpin vuoro? ”


Entä nyt, kun meillä media mylvii omaa West trolling manipulaatiotaan? ---
”Pääkirjoitus: Putin on eristänyt Venäjän poliittisesti
--- Perjantai 23.3.2018 klo 19.51 –
Putin rakensi sillan Krimille ja katkoi poliittiset sillat Eurooppaan” -Iltalehti/Juha Keskinen
~ http://www.iltalehti.fi/paakirjoitus/201803232200834036_pk.shtml -

Allekirjoittaneen kommentti ylläolevaan linkkikirjoitukseen:
”Melkoista West trolling manipulaatiota [4. Toimittaja Keskinen esimerkiksi ei ymmärrä, että Syyrian pommitukset aloitti USAF, ilman mitään mandaattia. US CIA aloitti salaisesti Syyrian kapinallisterroristien aseistamisen jo vuonna 2013 [5. Venäjä kutsuttiin apuun Syyrian laillisen hallinnon kutsumana 2015 [6.
Krimillä estettiin Maidanin kaltainen verimellakointi ja myöhempi Odessan murhapolton tyyppinen venäläismielisiin kohdistunut väkivalta. Krimiläiset äänestivät Venäjään liittymisestä ja olivat jo 1990-luvulla halunneet irti Kiovan Ukrainasta [7.
Salisburyn myrkytystapauksesta [8 ei ole vielä, ainakaan julkisesti esitetty, eikä edes todisteita ketään vastaan, mutta syyllisyys jo osoitetaan Venäjän suuntaan! Näin meillä West trolling manipulation toimii”


Samaan aikaan toisella puolen maapalloa koetetaan rauhoittaa konfliktin ja sodan uhkaa!
[ … Pohjois-Korea suostunut tapaamiseen Etelä-Korean kanssa ensi viikolla
… -Iltalehti] [9
~ http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/201803242200834669_ul.shtml -

Allekirjoittaneen kommentti ylläolevaan linkkikirjoitukseen:
”Ratkaisu häämöttää - Pekingin tiekartta, joka rauhoittaisi tietä kohti yhtenäistä Koreaa, joka jaettiin kahtia vuonna 1945 Neuvostoliiton ja Yhdysvaltain toimesta, näiden kysymättä korealaisilta mitään.
Nyt Kiina auttaa Beijing' s Road Map suunnitelmalla rauhoittaa tien kohti ydinaseetonta ja vieraista sota- ja hyökkäysvoimista vapaata Korean niemimaata, poistamalla amerikkalaiset sotavoimat alueelta kokonaan. Näin korealaiset saisivat rajanaapurinsa Kiinan takaaman turvatien kohti yhtenäistämisneuvotteluja idealla - "Yksi valtio, kaksi järjestelmää" [10, kunnes toinen järjestelmistä "haihtuu pois"!”

...
Jatkuu

39

467

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Neuvos

      Uusi amerikkalainen ulko- ja turvattomuuspolitiikka - Iran:

      ... Onko Iran USA' n seuraava isku- ja hyökkäyskohde? Afganistanin 2001- , Irakin 2003- , Libyan 2011 ja Syyrian 2014- hyökkäyksien jatkeeksi?

      ...
      ~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005690231.html -

      "Yhdysvaltojen uhkavaatimukset eivät tähtää uuteen ydinsopuun vaan Iranin hallinnon kaatamiseen
      Trump on puhunut uudesta, paremmasta ydinsopimuksesta, mutta oikeasti hän ei pyri siihen, kirjoittaa HS:n ulkomaantoimittaja Tommi Hannula ...

      ... Ehkä juuri se on sotahaukkojen Pompeon ja Boltonin tarkoitus. Sillä voisi perustella hyökkäyksen Iraniin. ... " -HS

      .

    • wintofka

      Iran antaa kyllä miehekkään vastauksen jenkeille.Toinen mielenkiintoinen juttu on että mitä Venäjä ja Kiina sanoo asiasta.Heillähän on keskenään monenlaisia kauppasopimuksia jne.En usko että katsovat loputtomiin tuota jenkkien heilumista ympäri maapalloa.Ehkä olisi nyt sopiva hetki laittaa "maailmanpoliisi" ruotuun?

      • neuvotellen

        Minäkin uskon, ettå Kiina on liian kova pelote trumpille. Veikkaan, että Iran asia on vahvasti esillä heijän välisissään "tullineuvotteluissakin".


      • Anonyymi

        Iskee suuren saatanan kohteisiin lähes kaikkialle


    • hyis_saatana

      Imperialisti paskajenkkilä kyllä tulee saamaan vielä takaisin.
      "Missä sota, siellä usa"

      Ja sitten alkaa taas se tuttu "pakolaisvirta", jolla tehdään fyffeä...

      • SULLAON

        Vain 40 sm pitkä ajatuksen juoksu nokkasi eteen !
        Sen pitemmälle et millään pääse !


      • Anonyymi
        SULLAON kirjoitti:

        Vain 40 sm pitkä ajatuksen juoksu nokkasi eteen !
        Sen pitemmälle et millään pääse !

        IS-ote: " .. Yksi mahdollisuus on, että Yhdysvaltojen pyynnöstä Israel jättää reagoimatta (Iranin iskuun). Se katkaisisi tämän kierteen, sanoo Stewart.

        – Iranin isku voidaan nähdä vastaiskuna Damaskoksen iskuun, jonka tekijäksi yleisesti ajatellaan Israelia, hän sanoo. .. | .. Kaksi iranilaiskenraalia, viisi muuta Iranin vallankumouskaartin jäsentä ja kuusi Syyrian kansalaista kuoli Israelin iskussa Iranin konsulaattiin Syyrian pää­kaupungissa Damaskoksessa 1. huhtikuuta. Tämän jälkeen Iran esitti uhkauksia Israelia kohtaan. .. "

        Että näin!


    • Merkit_näyttävät

      että varsinaisesti Trump ei halua sotaa Iranin kanssa, mutta se ei ole hänestä kiinni. Aivan eri tahot käskyttävät trumpia, ja ovat kertoneet hänelle että häntä siedetään virassa niin kauan kuin hän toteuttaa linjauksen mukaiset vastuut. Jonkin ajan päästä Yhdysvalloissa, kenties ja/tai Euroopassa tapahtuu suurta huomiota herättävä terroriteko tai vastaava tempaus. Sen takana ei ole iran, mutta se markkinoidaan iranin tekemänä, ja siitä tehdään pakottava syy sotaan irania vastaan.

      Erityisesti Euroopan Unionin kannalta tuo sota on katastrofaalinen, sillä sen oheisvaikutukset sysäävät liikkeelle miljoonien joukkovaelluksen unionin alueelle. Tässä vaiheessa unioni joutuu musertavan ratkaisun äärelle. Rajojen sulkeminen ja niiden puolustaminen voimalla, valtavien pakolaismäärien kuollessa rajoille. Tai vaihtoehtoisesti eurooppalaisen identiteetin ja kulttuurin kuolema paljon nopeammalla aikataululla kuin kukaan osasi arvatakaan.

      • Anonyymi

        Israelilla on ydinase!


    • hinkel

      Ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Lenita Toivakka (kok.) johti Iraniin joulukuussa 2015 suuren suomalaisen yritysvaltuuskunnan, johon kuului yli 70 yritysedustajaa. Mukana oli Nokian, Wärtsilän ja Koneen kaltaisten suurten lisäksi pienempiä yrityksiä.
      – Joulukuun matkalla Iranissa kiinnostivat erityisesti biotalous, puhdas teknologia ja moderni suomalainen teknologia, Toivakka sanoo STT:lle.
      -Myös terveysteknologiassa sekä tietoliikenteen ja rapistuneiden liikenneyhteyksien kuten teiden ja lentokenttien rakentamisessa suomalaisyrityksillä voi olla markkinoita.
      Iranissa kansainväliset pankki- ja luottokortit eivät ole toimineet pakotteiden takia. Toivakan matkalla oli kolme suomalaispankkien edustajaa, jotka keskustelivat viranomaisten ja Iranin pankin kanssa.
      Ja kauppa kasvoi .Vuonna 2017 Suomen tavaraviennin arvo Iraniin oli 115 miljoonaa euroa, mikä oli lähes 50 prosentin kasvu edelliseen vuoteen verrattuna.

      Trumpin päätös palauttaa Yhdysvaltain kauppapakotteet iskee vääjäämättä myös eurooppalaisiin yrityksiin. Trumpin neuvonantaja John Bolton sanoi eilen, että eurooppalaisilla yrityksillä on kuusi kuukautta aikaa lopettaa toimintansa Iranissa, tai ne joutuvat pakotteiden kohteeksi.
      https://yle.fi/uutiset/3-10198225

    • Anonyymi

      Huolestuttaako? Olemmehan Naton jäseniä nyt. Jos USA aloittaa sodan Iranin kanssa, niin minkälaisia velvoitteita meitä kohtaan syntyykään?

      • Anonyymi

        Haavisto hoitaa velvoitteet sinne.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Haavisto hoitaa velvoitteet sinne.

        Miten Islam asennoituu homoihin?


    • Anonyymi

      Ei hyökkää jos ei Iran suoraan hyökkää ensin.

      Nyt iran tekee samoin kuin usa muut, "tukee" etäältä sitä jota kannattaa.
      Sitä ei koskaan katsota "hyökkäyksenä"

      Sinäkin tiedät nämä, miksi kirjoittaa km kaupalla?

      • Anonyymi

        Mutta, mutta - hyökkäsihän USA voimalla jopa valhein Irakiinkin!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mutta, mutta - hyökkäsihän USA voimalla jopa valhein Irakiinkin!

        Valehtelijana Colin Powell.


    • Anonyymi

      USA ja Britit vie Venäjää nyt kuin kuoriämpäriä Krimin ja Mustanmeren alueella.

    • Anonyymi
      • Anonyymi

        Jenkit!


    • En uskon että Amerikka valmis hyökkää Iran
      Amerikka antoinut Irania 20 vuotta tuhota kaikki yli ase ja aseta mutta Irakin kanssa ollut 72 h
      Myös Amerikka nyt on Irakista ja 109 KM kaukana Iranin kanssa jos USA puhu totta ole hyvä heitellä vaikka yksi kiviä

    • Anonyymi

      Hyökkääkö USA seuraavaksi Iraniin? Kokemustahan alueelta on: Irak, Syyria ...

    • Anonyymi

      EU odottaa hermostuneena mahdollista US-hyökkäyssotaa Iraniin.

      • Anonyymi

        Joka tulee olemaan brutaalin julma.


    • Anonyymi

      Janoaako jenkki jo nyt uutta sotaa ja pommitusta?

      • Anonyymi

        Ei, sillä IMPPERIALISTI on fiskaalisessa konkurssissa !

        https://keskustelu.suomi24.fi/t/18266710/impperialisti-on-fiskaalisessa-konkurssissa--pelkat-korkomenot-1700-miljardia

        Jos impperialisti kuitenkin päättäisi painaa lisää dollareita rahoittaakseen operaatiota, aukeavat portit myös Kiinalle Taiwanin valloitukseen, siitä olen sata varma jo nyt.

        Voi olla, että etelä-koreakin kokee yhdistymisen, pohjoiseen "

        T. haans.sea

        PS. Muistakaa, IMPPERIALISTIA ollaan nyt ulos-savustamassa eikä suinkaan päin vastoin !


    • Anonyymi

      Onko Israel operoinut tässä vuosien saatossa jotenkin jo Iraniin?

      • Iran ja Israel heillä sala sopimus ei hyökkää toisia
        Iranista elä 10 000 juutalainen Iranin rikas he ovat
        Nyt me tiedä miksi heillä sala sopimus


    • Anonyymi

      Janoaako jenkki jo uutta sotaa Lähi-itään?

      • Anonyymi

        Kokemustahan on, jopa 25 vuotta.


    • Anonyymi

      Voipi olla, että Israel jossain vaiheessa saa tarpeekseen Iranista ja tuhoaa tuon hullujen pappien tyrannisoiman roistovaltion.

    • Anonyymi

      Sota täytyisi saada jenkkien maaperälle.

    • Anonyymi

      Tässä on Irakin ratkaisu sodan viemisestä USA:n maaperälle:
      https://www.twz.com/news-features/iran-fires-ballistic-missile-from-a-shipping-container-at-sea
      Jo muutaman vuoden USA ja EU ovat etsineet maaperältään näitä ohjuksin varustettuja laukaisukeskuksia. Muutamia on myös löydetty. Osa on kauko-ohjattavia ja osassa tarvitaan muutaman henkilö käynnistämään sen toiminta.
      Oikeastaan Jenkit laskevat jo, että tuleva sota sen maaperällä, tarkoittaa korkeintaan muutaman osavaltion ja 57 suurkaupungin väliaikaista menettämistä vihollisen hallintaan. Washington DC (District of Columbia) on jo vieraan valtion maaperää ja se lasketaan Law of Warinin mukaan miehitetyksi alueeksi.
      Kaikki tuo julkista kulisseissa, mutta media ei tietysti kerro siitä mitään. Vielä!

    • Anonyymi

      Iranin sotanäyttämö ei meitä kiinnosta ja itse ovat diktatuurillaan ja typeryydellään pedanneet konfliktit.

    • Anonyymi

      Tuskin, Trump ei sodi.

      • Anonyymi

        Onko Stubb holtiton?


    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Kiihtyykö tästäkin uusi sodan ulottuvuus?

    • Anonyymi

      – Tässä haetaan varmaan seuraavaksi Iranin tuomitsemista. Tapausta ollaan tuomassa YK:n eteen ja sitä käsitellään varmasti tulevassa G7-kokouksessa. Jos Israel säiltyttää malttinsa, maa voisi käyttää tilannetta diplomaattisen eristäytymisenä purkamiseen ja hakea Iranin vastaista poliittista liittoumaa. Israelissa saattaa kuitenkin olla myös tahoja, jotka näkevät tilanteen hyvänä mahdollisuutena iskeä Iranin ydinaseohjelmaa vastaan.

    • Anonyymi

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      226
      3537
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      24
      2191
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2091
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      90
      1965
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      87
      1650
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      24
      1381
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      8
      1281
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1267
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1217
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1208
    Aihe